-
Δεν υπάρχει ουσιαστικά ούτε περίοδος χάριτος , ούτε extra περίοδος .
Η κάλυψη που δίδεται είναι πρακτική . Δηλαδή :
Αν το συμβόλαιο μου στην ' Χ ' εταιρεία λήγει στις 15/3 ο πράκτορας που έχει παραλάβει το ανανεωτήριο έχει 1 ίσως και 2 μήνες δυνατότητα να το επιστρέψει. Δηλαδή η εταιρεία στο διάστημα αυτό δεν θα του χρεώσει δεδουλευμένα ασφάλιστρα .
Ο ασφαλισμένος μπορεί ουσιαστικά να παραλάβει το νέο συμβόλαιο στις 15/3 ή και νωρίτερα και να το εξοφλήσει έως τις 14/4.
Αν τελικά όμως δεν εξοφλήσει τότε ο πράκτορας μπορεί να το επιστρέψει χωρίς ζημία.Στην Υπόθεση που ο ασφαλισμένος αποφασίσει να ασφαλιστεί σε άλλη εταιρεία και για παράδειγμα στις 10/4 ασφαλιστεί στην Ψ εταιρεία ειδοποιεί τον πράκτορα για την αλλαγή .
Αν στο μεσοδιάστημα υπάρξει ζημία ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να παραλάβει και να εξοφλήσει το συμβόλαιο της αρχικής εταιρείας ' Χ' ( ανανεωτήριο ) . Ίσως σε αυτή την περίπτωση ζημιωθεί ο ασφαλισμένος αν έχει εξοφλήσει και το νέο Ασφαλιστήριο συμβόλαιο της εταιρείας ' Ψ 'ελπίζω να βοήθησα.
-
Ερωτηση.
Κατοχος 2 αυτοκινητων
αυτοκινητο Α ασφαλεια ετησια 720ε (μοντελο 10/2004, κυβικα 1800, ασφαλιζομενη αξια 12Κ)
αυτοκινητο β ασφαλεια ετησια 470ε (μοντελο 6/2006, κυβικα 700, ασφαλιζομενη αξια 5Κ)
και στις 2 περιπτωσεις οι καλυψεις περιλαμβανουν τα παντα εκτος απο ιδιες ζημιες
ασφαλισμενα και τα 2 στην Υδρογειο. μεχρι στιγμης κανενα παραπονοτσεκαρα anytime και μου βγαζει για το αυτοκινητο Α 560ε και για το αυτοκινητο Β 370ε
συνολικη διαφορα 260ε ετησιωςυπαρχει κατι που 8α πρεπει να προσεξω στην anytime...απο προσωπικη σας εμπειρια, βρεθηκατε ποτε σε φαση να πειτε αααα μου την εφεραν το ειχαν στα ψιλα με την anytime?
υπαρχει καποιος που 8α μπορουσε να επιχειρηματολογιση γιατι να παω και γιατι να μην παω στην anytime?ευχαριστω!
-
Στην anytime έβαλα το σκούτερ πριν μερικές μέρες.
Τεράστια η διαφορά με την προηγούμενη (Interlife )Η Interlife μου είχε πάρει 180euro για 6 μήνες χωρίς οδική.
Η Anytime ετήσια με 178euro και με οδική.
Σε δύο βδομάδες λήγει και του 207 και του Cordoba.
Μάλλον και αυτά στην Anytime θα τα περάσω αφού το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η οδική βοήθεια και η νομική προστασία.
Εκτός αν βρεθεί τίποτα άλλο οικονομικά αντίστοιχο... -
Αφου η anytime δεν εχει νομικη προστασια...
-
Η anytime έχει τόσο λίγο καιρό στην αγορά που δεν γίνεται να έχει «ακουστεί» κάτι.
Απλά όσοι την επιλέγουν πρέπει να γνωρίζουν ότι για οτιδήποτε θα μιλάνε μόνο με ένα τηλεφωνικό κέντρο χωρίς την φυσική παρουσία κάποιου στο χώρο του συμβάντος...Επίσης, από όσο γνωρίζω την νομική προστασία την χρεώνει έξτρα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Η anytime έχει τόσο λίγο καιρό στην αγορά που δεν γίνεται να έχει «ακουστεί» κάτι.
Απλά όσοι την επιλέγουν πρέπει να γνωρίζουν ότι για οτιδήποτε θα μιλάνε μόνο με ένα τηλεφωνικό κέντρο χωρίς την φυσική παρουσία κάποιου στο χώρο του συμβάντος...Επίσης, από όσο γνωρίζω την νομική προστασία την χρεώνει έξτρα.
Λιγο καιρό η anytime? Αντιλαμβάνεσαι οτι είναι η interamerican έτσι?
Επισης τι εννοείς για τον χώρο του συμβάντος?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αφου η anytime δεν εχει νομικη προστασια...Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα αλλά ούτε η Interlife δεν έχει νομική.
Και δεν ξέρω κατά πόσο το έχετε ψάξει, αλλά η Νομική Προστασία πλέον δεν είναι και τίποτα το συγκλονιστικό.
Τουλάχιστον από αυτά που έχω δει στην Αγροτική Ασφαλιστική ...
Παλιότερα η Νομική Προστασία κάλυπτε μεγάλα ποσά εξόδων σε νομικές διενέξεις.
Π.χ. παλιότερα που ήμουν στην ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ με κάλυπτε με 3000euro νομική προστασία. Τώρα που είμαι σε μία μικρή ασφαλιστική μου καλύπτει μέχρι 1500euro... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Απλά όσοι την επιλέγουν πρέπει να γνωρίζουν ότι για οτιδήποτε θα μιλάνε μόνο με ένα τηλεφωνικό κέντρο χωρίς την φυσική παρουσία κάποιου στο χώρο του συμβάντος...
Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν.
Και φυσική παρουσία έχει και γραφεία και από όλα.
Και επειδή έχει τύχει να είμαι παρών σε συμβάν με αυτοκίνητο που είναι ασφαλισμένο στην Anytime και πραγματογνώμονας ήρθε και Οδική Βοήθεια από την Interamerican που πήρε το αυτοκίνητο και το πήγε συνεργείο.
Σε αντίθεση με άλλη μεγάλη ασφαλιστική (του δημοσίου ) που ο πραγματογνώμονας πήγε στο συνεργείο μετά από 3 μέρες για να δει το τρακαρισμένο αυτοκίνητο...Όπως όλες οι ασφαλιστικές έτσι και η Anytime έχει τηλεφωνικό κέντρο για να δέχεται κλήσεις για βοήθεια παντός τύπου.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αφου η anytime δεν εχει νομικη προστασια...Η anytime έχει τόσο λίγο καιρό στην αγορά που δεν γίνεται να έχει «ακουστεί» κάτι.
Αντε παλι:
Η ΑΝΥΤΙΜΕ ΕΙΝΑΙ Η INTERAMERICAN. Για την ακριβεια ειναι το τμημα της Interamerican που εκδιδει απ'ευθειας ασφαλιστηρια χωρις τη διαμεσολαβηση ασφαλιστικου πρακτορα. Κ φυσικα η Interamerican δινει νομικη προστασια, την εχω στο ενα αμαξι.
sprsk
Απο αυτα που γραφεις μου δινεις την εντυπωση οτι μιλας για εμπορικη πρακτικη της καθε εταιριας ή για πραγματα που εχουν να κανουν με τα συναλλακτικα ηθη της εκαστοτε εταιριας μεταξυ αυτης κ των πρακτορων ή των πελατων.Εγω σου λεω οτι (ειμαι αρκετα σιγουρος οτι) υπαρχει προβλεψη στη νομοθεσια, οτι η ασφαλιστικη καλυψη που προκυπτει απο ενα ασφαλιστικο συμβολαιο αυτοκινητου, ισχυει για ενα μηνα μετα τη ληξη του (ακριβως για να αποφευχθουν φαινομενα τυπου 'ειμαι ανασφαλιστος επειδη το ξεχασα, επειδη η εταιρια αργησε να μου στειλει το νεο συμβολαιο, επειδη το εφαγε ο σκυλος του πρακτορα' κλπ). Ειναι δηλαδη υποχρεωτικο εκ νομου.
-
@ kacey
Σε ευχαριστώ για το ερώτημα ,
Η υπόθεση σου στην Παράγραφο περί εμπορικής ηθικής και συναλλαγών είναι σωστή .
Όμως ο Νόμος 2170/1992 αναφέρει ότι η κάλυψη ισχύει μέχρι την ημέρα και ώρα λήξης του ασφαλιστηρίου.
Συνήθως είναι η 12η μεσημβρινή.Για να καλυφθεί η περίπτωση αυτή υπάρχει η κάτωθι υποχρέωση :
' . . . Η υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης ανανεώνεται αυτοδικαίως για ίσο χρονικό διάστημα, εκτός εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη γνωστοποιήσει στο άλλο την εναντίωσή του, με συστημένη επιστολή ή επί αποδείξει, τριάντα (30),ημέρες πριν από τη λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. 'Η παρεξήγηση που υπάρχει για την κάλυψη και πως αυτή εφαρμόζεται εδράζει σε αυτή την περιγραφή :
' . . . Η ασφάλιση των προαιρετικά καλυπτόμενων ασφαλιστικών κινδύνων λήγει οριστικά κατά την αναγραφόμενη στο ασφαλιστήριο ημερομηνία λήξης και δεν παρατείνεται ούτε ανανεώνεται αυτοδίκαια, παρά μόνο με την έκδοση νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου και μόνον για τους αναγραφόμενους σ' αυτό ασφαλιστικούς κινδύνους. 'Πολλοί λοιπόν μεταφράζοντας λάθος τις 2 παραγράφους συμπέραναν ότι η αστική ανανεώνεται αυτοδικαίως ενώ η οι προαιρετικές καλύψεις όχι .
Επίσης θα ήταν καλό να λάβουμε υπόψη ότι σε πολλές ασφαλιστικές συμβάσεις υπάρχει περιγραφή ανάλογη με κάτωθι , που απαλλάσσει η δίδει δικαίωμα στην ασφαλιστική εταιρεία απαίτησης - επανείσπραξης της ζημίας από τον πελάτη .
' . . .Εάν η εταιρία υποχρεωθεί να καταβάλλει αποζημίωση σε τρίτους παθόντες, σε περίπτωση που δεν τηρήθηκαν οι διατυπώσεις που ορίζει ο νόμος για την ακύρωση ή τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης, τότε έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τον ασφαλισμένο ή και το λήπτη της ασφάλισης οποιοδήποτε ποσό κατέβαλε. '@ MAD-MAX-13
Αυτά , καθώς και πολλά άλλα που έχω γράψει στο παρελθόν , είναι η απάντηση μου στον φίλο που έθεσε την ερώτηση σχετικά με την AnyTime . Όπως είναι προφανές , δεν αναφέρομαι στην φερεγγυότητα αλλά στις διαδικασίες και στον τρόπο που έχει επιλέξει να προωθήσει τις ασφαλιστικές συμβάσεις της .
Ο διαμεσολαβητής δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα τηλεφωνικό κέντρο . Η τριγωνική σχέση Πελάτη-Διαμεσολαβητή-Εταιρείας πρέπει να έχει σημείο ισορροπίας . -
το επαναφερω σε περιπτωση που καποιοι θελουν να απαντησουν και δεν το ειδαν
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Ερωτηση.
Κατοχος 2 αυτοκινητων
αυτοκινητο Α ασφαλεια ετησια 720ε (μοντελο 10/2004, κυβικα 1800, ασφαλιζομενη αξια 12Κ)
αυτοκινητο β ασφαλεια ετησια 470ε (μοντελο 6/2006, κυβικα 700, ασφαλιζομενη αξια 5Κ)
και στις 2 περιπτωσεις οι καλυψεις περιλαμβανουν τα παντα εκτος απο ιδιες ζημιες
ασφαλισμενα και τα 2 στην Υδρογειο. μεχρι στιγμης κανενα παραπονοτσεκαρα anytime και μου βγαζει για το αυτοκινητο Α 560ε και για το αυτοκινητο Β 370ε
συνολικη διαφορα 260ε ετησιως**υπαρχει κατι που 8α πρεπει να προσεξω στην anytime...απο προσωπικη σας εμπειρια, βρεθηκατε ποτε σε φαση να πειτε αααα μου την εφεραν το ειχαν στα ψιλα με την anytime?
υπαρχει καποιος που 8α μπορουσε να επιχειρηματολογιση γιατι να παω και γιατι να μην παω στην anytime?**ευχαριστω! -
**υπαρχει κατι που 8α πρεπει να προσεξω στην anytime...απο προσωπικη σας εμπειρια, βρεθηκατε ποτε σε φαση να πειτε αααα μου την εφεραν το ειχαν στα ψιλα με την anytime?
υπαρχει καποιος που 8α μπορουσε να επιχειρηματολογιση γιατι να παω και γιατι να μην παω στην anytime?**ευχαριστω!Η anytime (σαν υπηρεσία της Interamerican που είναι, για να μην φωνάζει και ο Kacey) έχει τόσο λίγο καιρό στην αγορά που δεν έχει «ακουστεί» κάτι για αυτήν.
Απλά όσοι την επιλέγουν πρέπει να γνωρίζουν ότι για οτιδήποτε προκύψει θα μιλάνε μόνο με ένα τηλεφωνικό κέντρο χωρίς την φυσική παρουσία κάποιου ασφαλιστή στο χώρο του συμβάντος...
Αυτά είναι τα βασικά, όσο αφορά την νομική προστασία μέχρι ένα σημείο δίνονταν μέσα στο συμβόλαιο, πλέον νομίζω ότι χρεώνεται χωριστά.
Τα υπόλοιπα θα αναγράφωνται στο συμβόλαιο. -
το επαναφερω σε περιπτωση που καποιοι θελουν να απαντησουν και δεν το ειδανΕρωτηση.
Κατοχος 2 αυτοκινητων
συνολικη διαφορα 260ε ετησιως**υπαρχει κατι που 8α πρεπει να προσεξω στην anytime...απο προσωπικη σας εμπειρια, βρεθηκατε ποτε σε φαση να πειτε αααα μου την εφεραν το ειχαν στα ψιλα με την anytime?
υπαρχει καποιος που 8α μπορουσε να επιχειρηματολογιση γιατι να παω και γιατι να μην παω στην anytime?**ευχαριστω!Το μόνο πράγμα που δεν συμπεριλαμβάνει η Anytime στο συμβόλαιο είναι η Νομική Προστασία. Την ζητάς χωριστά (κοστίζει 35€ περίπου αν θυμάμαι καλά) ή κάνεις σε ανεξάρτητη εταιρεία (πχ DAS, ARAG) που είναι ό,τι καλύτερο κατά την γνώμη μου. Παίζουν προσφορές και από αυτούς.
Σε πρόσφατη ιστορία πάντως που είχα γράψει εδώ, στο αυτοκίνητο του πατέρα μου έπεσε πάνω κιουρία που δεν ήθελε να κάνει και δήλωση. Ο υπεύθυνος της Interamerican ασχολήθηκε κανονικά ο άνθρωπος και αποζημιωθήκαμε όπως έπρεπε.
Δεν έχω δει κανένα πρόβλημα λοιπόν και την προτείνω άφοβα.Βέβαια, δεν χάνεις τίποτε να πάρεις προσφορές και από αλλού...
-
βρε τι να μη φωναζω, απλα προσπαθω να καταλαβουν καποιοι οτι η Anytime δεν ειναι καποια εταιρια (γνωστη, αγνωστη, μικρη, μεγαλη), αλλα η ιδια η Interamerican.
HiFi
εσυ εχεις Anytime? Αν ναι, στο συμβολαιο ποια αναφερεται ως ασφαλιστρια εταιρια? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@dpolalβρε τι να μη φωναζω, απλα προσπαθω να καταλαβουν καποιοι οτι η Anytime δεν ειναι καποια εταιρια (γνωστη, αγνωστη, μικρη, μεγαλη), αλλα η ιδια η Interamerican.
HiFi
εσυ εχεις Anytime? Αν ναι, στο συμβολαιο ποια αναφερεται ως ασφαλιστρια εταιρια?Έχω και στα δυο αυτοκίνητα. Στο συμβόλαιο αναγράφεται η Interamerican, και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός.
Όταν προέκυψε το ζήτημα με το αμάξι του πατέρα μου, οι υπάλληλοι της Interamerican ασχολήθηκαν επίσης.Το συμβόλαιο που θα κάνει η Anytime και το συμβόλαιο που θα κάνει ένας πράκτορας είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα για την μαμά εταιρεία (την Interamerican).
Και οι πελάτες εννοείται των παραπάνω, απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων.Τώρα, αν κάποιοι ασφαλιστές, έχουν άλλη σχέση με τον πελάτη, δεν το γνωρίζω, ας γράψουν παραδείγματα όπου ο ασφαλιστής έχει κάνει το κάτι παραπάνω από το να παραπέμψει τον πελάτη στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας.
Υποθέτω πως σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί που κάνουν το κάτι παραπάνω, εμένα δεν μου έχει τύχει, γι' αυτό και είμαι στην Anytime!
-
Επίσης σημαντικό η anytime εκτός από νομική ΔΕΝ ΕΧΕΙ και προστασία bonus malus...
-
Συνοψιζοντας τα οσα ακουσα για το τι ΔΕΝ εχει η anytime στις βασικες χρεωσεις
νομικη καλυψη και προστασια bonus malus ΔΕΝ εχει η anytime
εδω και 17 χρονια δεν εχω χρειαστεί ουτε το ενα ουτε το αλλο
η διαφορα μεταξυ υδρογειου και anytime αθροιστικα και για τα 2 αυτοκινητα ειναι 260ε το χρονο (μεγαλη διαφορα νομιζω)
χμμμμμμ μπαινω σε σοβαρη σκεψη
-
Νομική Προστασία έχει, απλώς την πληρώνεις εξτρά. Απλώς μετά μειώνεται κάπως η διαφορά (πάει γύρω στο 200άρικο! ).
-
Ειστε σιγουροι για αυτα? Γιατι η δικια μου Interamerican (η οποια ομως ειναι παλαιο προγραμμα, του 2005), εχει κ νομικη προστασια κ προστασια b/m. Ειδικα το τελευταιο πρεπει να το εχουν ΟΛΕΣ οι γνωστες μεσαιες/μεγαλες εταιριες.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Βέβαια, δεν χάνεις τίποτε να πάρεις προσφορές και από αλλού...
Καλό αυτό σαν ιδέα αλλά δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος τελικά να κάτσει να ασχοληθεί με άλλες ασφαλιστικές.
Μία πρώτη άποψη για τις τιμές άλλων ασφαλιστικών μπορεί να δει κάποιος από τα asfalistra.gr. Οπότε μπορεί να καταλάβει τι τιμές θα του πουν διάφοροι μεσίτες.Από την άλλη αν ρωτήσει κάποιους ασφαλιστές μεσίτες, μάλλον θα τα μπλέξει περισσότερο τα πράγματα παρά θα βγάλει άκρη. Οι περισσότεροι πλέον ασφαλιστές (μεσίτες) αποφεύγουν να λένε τιμές στο τηλέφωνο και προσπαθούν να φέρουν τον πελάτη στο γραφείο.
Ποιος όμως θα κάτσει να τρέξει πέρα-δώθε για μία ασφάλεια;
Ποιος έχει χρόνο και χρήμα (για βενζίνες) να βολτάρει σε μεσίτες;Και οι μεσίτες τελικά 'δουλεύουν' για το 'καλό' του πελάτη ή για το καλό της 'τσέπης τους';
Εγώ πιστεύω ότι μάλλον για το καλό της 'τσέπης' τους νοιάζονται περισσότερο.
Το οποίο φυσικά και είναι και λογικό.Και αυτοί αναζητούν να βγάλουν κάποια κέρδη για να επιβιώσουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ