-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι όμως μέχρι στιγμής έχουν μόνο 2 διαφορά...καλά αυτοί οι 20 που ψήφισαν το Golf που είναι...?
Μόνο ο τεκνίκ έγραψε...Για να δώσω ένα σχόλιο κι εγώ, πιστεύω ότι το Golf 1.6 FSi είναι ένα από τα πιο υπερτιμημένα αυτοκίνητα της αγοράς.
Είναι δυνατόν να ζητούν για το 5θυρο Sportline 20.700 ευρώ (!) ...?Λεφτά με τα οποία παίρνεις στο C4 πλουσιότατο εξοπλισμό και πανοραμική γυάλινη οροφή και δερμάτινα καθίσματα και ολοκληρωμένο ηχοσύστημα της JBL με subwoofer & 6 ηχεία...και έχεις και ρέστα κανα 2χιλιαρο...
Μόνο το όνομα της VW νομίζω ότι δεν μετρά...
**edit : ** Ηχοσύστημα Hi Fi της JBL, 10 ηχεία, 1 subwoofer, Mp3 player, ενισχυτής (700 euros)
για την τάξη...
-
H C4 SX Pack 1.6 lt (πλούσια έκδοση) με εξτρά την πανοραμική γυάλινη οροφή (850 ευρώ) και τα δερμάτινα καθίσματα (1700 ευρώ) και το JBL ηχοσύστημα (700 ευρώ) κοστίζει 20.600 ευρώ όσο δηλαδή η πλούσια έκδοση Sportline του Golf (20.700 ευρώ) χωρίς τα «εξτρά»....
Δεν λέω καλό το όνομα αλλά εάν αυτά τα είχε και το Golf ή έστω η τιμή του ξεκινούσε από τα 17.350 του Citroen (μιλάω πάντα για τις πλούσιες εκδόσεις) τότε θα ήταν πραγματικός ανταγωνιστής!
Ως καταναλωτής κοιτώ να έχω όσο περισσότερα μπορώ στα χρήματα που θα δώσω.
Νομίζω ότι έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε και όχι τις περισσότερες φορές «οπαδικά» ή επειδή έχουμε αυτοκίνητο της ίδιας φίρμας! -
Μου φαίνεται ότι όταν θα μπαίνει οποιοδήποτε νέο θέμα που να περιέχει golf, θα πρέπει να κλειδώνεται.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάτσε να βγει το ST και το RS και τα ξαναλέμε. Τώρα είναι άδικη η σύγκριση.

Εννοώ το απλό δίλιτρο Golf και όχι το GTi
Μα εγώ στην 5θυρη αναφερόμουν! Η τρίθυρη παρό,τι όμορφη μου θυμίζει πολύ Honda CRX ή πιο σωστά Alfa Romeo Junior Zagato.
Ναι οk. Aπλά δεν συμφωνούμε. Έχω δει και τα δύο C4 από κοντά. Την 5θυρη, στο δρόμο να τη δεις, ούτε που θα γυρίσεις να τη κοιτάξεις. Το 3θυρο όμως μπορεί να είναι και το πιο όμορφο μικρομεσαίο αυτή τη στιγμή.
Προσωπική άποψη πάντα. Μοιάζει με CRX αλλά στο πολύ πιο όμορφο...
Καταρχήν μέσα σε όλη αυτή την MPV αισθητική του σήμερα, μόνο Astra, Corolla, Α3, focus και ΒMW 1 θυμίζουν hatchback. Και επιλέγει η Citroen, coupe σχήμα για το 3θυρο μικρομεσαίο της και θα πούμε ότι δεν μας αρέσει???
Ντροπή... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καταρχήν μέσα σε όλη αυτή την MPV αισθητική του σήμερα, μόνο Astra, Corolla, Α3, focus και ΒMW 1 θυμίζουν hatchback. Και επιλέγει η Citroen, coupe σχήμα για το 3θυρο μικρομεσαίο της και θα πούμε ότι δεν μας αρέσει???
Ντροπή...Αααα, θα σου τραβήξω το αυτί. Ξεχνάς την 147;!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ντροπή...Αααα, θα σου τραβήξω το αυτί. Ξεχνάς την 147;!
Ουπς sorry. Tην ξέχασα, ειλικρινά, άθελά μου!!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δηλαδή, για να το καταλάβω, το κόστος ενός αυτοκινήτου δεν παίζει ρόλο στη σύγκριση; Τότε χαλαρά BMW σειράς 1 που πιστεύω δεν το φτάνει το Golf, ούτε στο θέμα του 'κύρους'. Λύθηκε το ζήτημα (;).
Η σειρά 1 δεν είναι καλύτερη από το golf. Μόνο πισωκίνητη είναι με (υποτίθεται) καλή οδική συμπεριφορά. Σε όλα τα υπόλοιπα μένει πίσω. Χώροι επιδόσεις κ.λ.π. Για κάποιους ακόμα και στο κύρος.
**Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αλλά σε ότι αφορά το κύρος, δε νομίζω πως η VW υπερτερεί της BMW !! Μη τρελαθούμε κιόλας.... **:roll:
-
Ο χρήστης takism έγραψε:
**Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αλλά σε ότι αφορά το κύρος, δε νομίζω πως η VW υπερτερεί της BMW !! Μη τρελαθούμε κιόλας.... **:roll:
Στα μικρομεσαία το Golf έχει πολύ δυνατό όνομα και ναι, είναι συγκρίσιμο με αυτό της BMW.
Και επειδή είμαστε για δεύτερη φορά off topic μην μου απαντήσεις γιατί θα 'τρελαθεί' ο elteo... -
Ίσως η ψηφοφορία είναι λίγο 'ατυχής', με την έννοια ότι είναι λίγο δύσκολο κάποιος να φτάσει να συγκρίνει τη C4 με το Golf, ακόμη και αν τα περιοδικά το κάνουν, απλά και μόνο λόγω κόστους. Λες 'πάω μέχρι τόσα' και βλέπεις τι μπορείς να αγοράσεις. Γι' αυτό και εδώ βλέπουμε το C4 να κερδίζει κατά κράτος...
Ίσως μια 'καλύτερη' ψηφοφορία να ήταν μία από:
- C4 / 307 / Megane / Focus / Stilo / Astra
- Golf / A3 / BMW 1 / A class / 147
-
Aν αδιαφορησουμε συνειδητά για το θεμα κοστους κτησης και συντηρησης, για μενα golf.
To θεωρώ καλυτερο σχεδον σε ολα τα σημεια εναντι του C 4, και ειδικά αυτό το εσωτερικου του C4 δεν μου αρεσει με τιποτα, η ποιοτητα κατασκευης του ειναι χαμηλη,η συναρμολογηση και το φινιρισμα αντιστοιχα της τιμης της , χαμηλή , επισης ουτε την παραδοση των αναρτησεων των citroen δεν ακολουθεί....προδοτρια!!!
Αλλα νομιζω οτι δεν συγκρινονται λογο διαφορας τιμής......
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ίσως η ψηφοφορία είναι λίγο 'ατυχής', με την έννοια ότι είναι λίγο δύσκολο κάποιος να φτάσει να συγκρίνει τη C4 με το Golf, ακόμη και αν τα περιοδικά το κάνουν, απλά και μόνο λόγω κόστους. Λες 'πάω μέχρι τόσα' και βλέπεις τι μπορείς να αγοράσεις. Γι' αυτό και εδώ βλέπουμε το C4 να κερδίζει κατά κράτος...Ίσως μια 'καλύτερη' ψηφοφορία να ήταν μία από:
Πολύ σωστή παρατήρηση !
Οσον αφορά το κύρος της BMW στην κατηγορία των μικρομεσαίων, θα ήθελα να πω ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αφού η κατά τα άλλα κορυφαία εταιρεία από το Μόναχο δεν υπήρχε καθόλου σε αυτή την κατηγορία πριν την σειρά 1. Αρα για ποιό κύρος μιλάμε? -
Ναι αλλά ο άνθρωπός κατέληξε στα Golf και C4 τι να κάνουμε τώρα δηλαδή?
Η ερώτηση περί κύρους της ΒΜW είναι ρητορική σωστα? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ναι αλλά ο άνθρωπός κατέληξε στα Golf και C4 τι να κάνουμε τώρα δηλαδή?Πάντως όχι ψηφοφορία! Είναι σαν να ρωτάς 'Seicento ή Lupo / Arosa?', είναι δύσκολο να μου πεις ποιός θα ήταν ο νικητής;; Ακόμα και αν τα Lupo / Arosa είναι καλύτερα αυτοκίνητα;
-
Εμενα παντως δε μου παει ο τιτλος. Τι παει να πει 'Γαλλικο στυλ' και 'Γερμανικο Κυρος';
Δηλαδη τα Γαλλικα δεν εχουν κυρος και τα Γερμανικα δεν εχουν στυλ;
Και για να μη το γυρισουμε σε πολεμο, λεω οτι και τα δυο μοντελα ειναι πολυ καινουργια. Και τα δυο αντικατεστησαν επιτυχημενα μοντελα, οποτε και τα δυο εχουν και κυρος και στυλ. -
Αυτόν τον τίτλο σκέφτηκα αυτόν έβαλα...το θέμα μας είναι ποιό να επιλέξουμε.
Οσον αφορά το θέμα ποιότητας της Citroen στο C4 είναι όντως τόσο χαμηλή όσο λέει ο GFON...?
-
Ρε παιδιά, ξεκολείστε!
Τα πράγματα είναι απλά. Golf ή C4? Η ψηφοφορία αφορά τη γνώμη του forum (μάλλον όσων συμμετέχουν στη ψηφοφορία) ανάμεσα σ' αυτά (και μόνο) τα 2 αυτοκίνητα.
Και ναι ο τίτλος μια χαρά είναι. Είναι κοινή παραδοχή στην αγορά ότι τα Γαλλικά έχουν στυλ και τα Γερμανικά κύρος (σε γενικές γραμμές)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτόν τον τίτλο σκέφτηκα αυτόν έβαλα...το θέμα μας είναι ποιό να επιλέξουμε.Οσον αφορά το θέμα ποιότητας της Citroen στο C4 είναι όντως τόσο χαμηλή όσο λέει ο GFON...?
Επλιζω να μην παρεξηγησες για αυτα που εγραψα. Απλα θελω να πω οτι μιλαμε για δυο αυτοκινητα που, για μενα, ειναι ισαξια σχεδον σε ολα, εκτος απο το θεμα κοστος αγορας και συντηρησης.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ίσως η ψηφοφορία είναι λίγο 'ατυχής', με την έννοια ότι είναι λίγο δύσκολο κάποιος να φτάσει να συγκρίνει τη C4 με το Golf, ακόμη και αν τα περιοδικά το κάνουν, απλά και μόνο λόγω κόστους. Λες 'πάω μέχρι τόσα' και βλέπεις τι μπορείς να αγοράσεις. Γι' αυτό και εδώ βλέπουμε το C4 να κερδίζει κατά κράτος...Ίσως μια 'καλύτερη' ψηφοφορία να ήταν μία από:
Kαι τα 2 είναι μικρομεσσαία hatcback... ...τώρα εάν η VW νομίζει ότι βγάζει την μικρή Μερσεντές δεν φταίει το καταναλωτικό κοινό που προσπαθεί να δει τι θα αγοράσει?
Αν κάνουμε σύγκριση με βάση το κόστος θα πρέπει να συγκρίνουμε το VW GOLF 1.6 FSi Sportline με τα Avensis, Primera, 407, Mazda 6, Laguna και λοιπά μεσσαία αυτοκίνητα! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ίσως η ψηφοφορία είναι λίγο 'ατυχής', με την έννοια ότι είναι λίγο δύσκολο κάποιος να φτάσει να συγκρίνει τη C4 με το Golf, ακόμη και αν τα περιοδικά το κάνουν, απλά και μόνο λόγω κόστους. Λες 'πάω μέχρι τόσα' και βλέπεις τι μπορείς να αγοράσεις. Γι' αυτό και εδώ βλέπουμε το C4 να κερδίζει κατά κράτος...
Ίσως μια 'καλύτερη' ψηφοφορία να ήταν μία από:
Kαι τα 2 είναι μικρομεσσαία hatcback... ...τώρα εάν η VW νομίζει ότι βγάζει την μικρή Μερσεντές δεν φταίει το καταναλωτικό κοινό που προσπαθεί να δει τι θα αγοράσει?
Αν κάνουμε σύγκριση με βάση το κόστος θα πρέπει να συγκρίνουμε το VW GOLF 1.6 FSi Sportline με τα Avensis, Primera, 407, Mazda 6, Laguna και λοιπά μεσσαία αυτοκίνητα!Δηλαδή θεωρείς ότι θα είχε νόημα ένα συγκριτικό με C4 / 307 / Megane / Focus / Stilo / Astra / Golf / A3 / BMW 1 / A class / 147 μαζί; Ίσως να έχεις και δίκιο.
-
Ρε Κώστα αυτό λέω...ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε αυτοκίνητα βάση κόστους!
Γαλλικό Στυλ ή Γερμανικό Κύρος...?