-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Αυτό που διακρίνεται αριστερά απ' το κουμπί των 'αλάρμ'

είναι '80s ψηφιακό ρολόι ; -
Η αλήθεια είναι οτι αυτό το ρολογάκι το βλέπεις απο Corolla του 91 μέχρι
Lexus GS 450 hybrido.Ήταν κάτι σαν tradition, καθώς απο το Lexus GS 2012 αρχίζει να αλλάζει,τουλάχιστον στα Lexus.
-
Αμαν το ίδιο ρολόι που είχα στο πρώτο μου αμάξι. Sunny μοντέλο 87. Μονο που εκείνο ήταν πιο Tron φαση (πρασινο) ενώ το κόκκινο θυμιζει Αουντι (το πρώτο Α3 γινοταν κατακοκκινο το βραδυ )
- epic fail
-
μπραβο στην toyota και στην subaru μακαρι να ακολουθησουν και αλλοι κατασκευαστες και τα αυτοκινητα να γινουν παλι fun to drive με την κανονικη εννοια δηλαδη πισωκινητα,ελαφρα,με καλο τιμονι και αμαξια που θα ειναι σχολειο για τον απειρο οδηγο αλλα και μηχανηματα για διασκεδασης για οσους εχουν χερια.
τα εν λογο μοντελα θα πιστευω οτι θα κανουν πωλησεις οχι τοσο στην Ελλαδα αλλα στο εξωτερικο σιγουρα και απο οτι ακουσα πολλες εταιριες βελτιωσεων εχουν φτιαξει αξεσουαρ για ολες τις αναγκες.
πολλοι απο εσας λετε για το ρολοι στην κονσολα δεν θα διαφωνισω ειναι ασχημο, παλιομοδιτικο και μου θυμιζει επαγγελματικα της toyota δεκα χρονια πριν ομως ενα ρολοι δεν νομιζω να αποτρεψει κανεναν να τα αγορασει ακομα σαν συνολο αυτα τα αμαξια μεσα και εξω ειναι ομορφα, απλα, σπορ,χωρις σχεδιαστηκες ακροτητες
-τωρα η toyota λεει οτι το GT-86 ειναι ο διαδοχος της θρυλικης ΑΕ-86 αυτο το θεωρω απλα υπερβολη, δεν γινεται να συγκρινεις τον θρυλο με ενα καινουργιο αμαξακι μονο και μονο για να τραβηξεις πελατες.
-τωρα αν η τιμη τους ειναι 40 χιλιαρικα τοτε θα ειναι αποτυχια γιατι τα θεωρω πολλα παραδειγμα τα mazda rx8,mx5,opel gt,honda s2000 ειχαν κοντα στα 40 χιλιαρικα αλλα προσφερανε πιο πολλα απο τα 150 αλογα του 2λιτρου boxer (αν τα παραδειγματα ηταν λαθος μη φωναξετε)η τιμη τους για να κανουν επιτυχια θα πρεπει ειναι κοντα στα 35χιλιαρικα ακομη ενας αλλος λογος για αποτυχια ειναι τα 2χιλιαδες κυβικα κανονικα θα επρεπε να τα εξοπλισουν με τον 1,8 που ειχε το MR2 και να τους βαλουν υπερτροφοδοτηση τοτε θα εκαναν επιτυχια σιγουρα -
Ναι μόνο που οι πωλήσεις τους δεν γίνονται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα για να μήν βάλουν 2λιτρο μοτέρ. Το S2000 αν θυμάμαι καλά ήταν στο 50αρικο και το RX-8 κάτω απο 40 (νομίζω 35k).Το mx5 πρόσφερε πάνω κάτω τα ίδια ενώ το opel gt πήγε άπατο.
Συμφωνώ πως τα 40k είναι πολλά αλλά αυτό ωφείλεται στους εδώ φόρους, όπως βλέπεις στη Γερμανία με καλό εξοπλισμό παει στα 30k οπότε η τιμολόγησή του δεν είναι κακή.
Τα 150 άλογα όντως θα μπορούσαν να είναι 200 αλλά νομίζω πως θα βγούν πακέτα βελτίωσης, η TRD δεν είναι ο βελτιωτικός της TOYOTA?? -
Μα τα άλογα είναι 200!!!
Όσο για το ρολόι, όταν οδηγείτε πως βλέπετε την ώρα;
-
Εγώ ότι διαβάζω λέω Δεν ασχολούμαι με ιπποδυνάμεις.
Η διαφονία στο ρολοι Άλεξ νομίζω πως είναι στο στυλ του και όχι γενικά οτι υπάρχει ρολοι. -
μακαρι να ειναι 200 γιατι σε περιοδικο που διαβασα ελεγε 150 τελοσ παντων οσα περισσοτερα τοσο το καλυτερο,ακομη το ρολοι ειναι σχετικα χαμηλα αλλα η οθονη με το gps σιγουρα θα εχει ρολοι το ιδιο και στα οργανα στο στροφομετρο εκτος απο χιλιομετρα και υπολογιστη ταξιδιου σιγουρα θα εχει και ωρα αλλα ας το δουμε και απο την αλλη πλευρα τα εν λογο αμαξια ειναι σπορ δηλαδη οπως το καταλαβαινω εγω φτιαχθηκαν με σκοπο να περνας ευχαριστα την ωρα σου και για να ξεφευγεις απο την ρουτινα της καθημερινοτητας.
υστ:δεν ξερω πως μου ειρθε η ιδεα αλλα νομιζω οτι θα τα προτιμησουν πολλοι σαν drift car πχ εκει που βλεπεις nissan sylvia ή 350z να βλεπεις και ενα toyota -subaru -
vlasis-b πόσο χρονών είσαι ??
-
-
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
μπραβο στην toyota και στην subaru μακαρι να ακολουθησουν και αλλοι κατασκευαστες και τα αυτοκινητα να γινουν παλι fun to drive με την κανονικη εννοια δηλαδη πισωκινητα,ελαφρα,με καλο τιμονι και αμαξια που θα ειναι σχολειο για τον απειρο οδηγο αλλα και μηχανηματα για διασκεδασης για οσους εχουν χερια.
τα εν λογο μοντελα θα πιστευω οτι θα κανουν πωλησεις οχι τοσο στην Ελλαδα αλλα στο εξωτερικο σιγουρα και απο οτι ακουσα πολλες εταιριες βελτιωσεων εχουν φτιαξει αξεσουαρ για ολες τις αναγκες.
πολλοι απο εσας λετε για το ρολοι στην κονσολα δεν θα διαφωνισω ειναι ασχημο, παλιομοδιτικο και μου θυμιζει επαγγελματικα της toyota δεκα χρονια πριν ομως ενα ρολοι δεν νομιζω να αποτρεψει κανεναν να τα αγορασει ακομα σαν συνολο αυτα τα αμαξια μεσα και εξω ειναι ομορφα, απλα, σπορ,χωρις σχεδιαστηκες ακροτητες
-τωρα η toyota λεει οτι το GT-86 ειναι ο διαδοχος της θρυλικης ΑΕ-86 αυτο το θεωρω απλα υπερβολη, δεν γινεται να συγκρινεις τον θρυλο με ενα καινουργιο αμαξακι μονο και μονο για να τραβηξεις πελατες.
-τωρα αν η τιμη τους ειναι 40 χιλιαρικα τοτε θα ειναι αποτυχια γιατι τα θεωρω πολλα παραδειγμα τα mazda rx8,mx5,opel gt,honda s2000 ειχαν κοντα στα 40 χιλιαρικα αλλα προσφερανε πιο πολλα απο τα 150 αλογα του 2λιτρου boxer (αν τα παραδειγματα ηταν λαθος μη φωναξετε)η τιμη τους για να κανουν επιτυχια θα πρεπει ειναι κοντα στα 35χιλιαρικα ακομη ενας αλλος λογος για αποτυχια ειναι τα 2χιλιαδες κυβικα κανονικα θα επρεπε να τα εξοπλισουν με τον 1,8 που ειχε το MR2 και να τους βαλουν υπερτροφοδοτηση τοτε θα εκαναν επιτυχια σιγουρα+1 σε ολα...
Eπιπλεον, μια υπενθυμιση στους νεοτερους σχετικα με την ΑΕ86, επειδη αναφερθηκε το νουμερο '200', ως κατι που θα πρεπει(?) αυτοματως να δικαιολογησει μια τιμη περι των 40κ στην χωρα μας.
Η εργοστασιακη Corolla AE86, που ηρθε στην χωρα μας, περιπου στις αρχες του 1984, με 1600κ.εκ και 124αλογα, ειχε βαρος μολις 955κιλα. Ειχε δηλαδη μια αναλογια κιλων ανα ιππο, πριν 28 χρονια, στο 7,7 , νουμερο αρκετα εντυπωσιακο για την εποχη, το ιδιο εαν οχι καλυτερο(?) με την τοτε τεχνολογια της αγορας, απο τα 6 και κατι κιλα/ιππο που θα εχει η GT 86 (στα 1200κιλα κανουν λογο, τα πρωτα στοιχεια, με -'σχεδον' λενε οι κακες γλωσσες- 200 αλογα).
Η δε τιμη της στην Ελληνικη αγορα, ηταν 2,050,000δρχ, και για να υπαρχει μια ενδειξη του τι αγοραζες αντιστοιχα το 1984, σε αυτοκινητο, η 2θυρη 316 ειχε 2,200,000δρχ, ενω η Giulietta 1.6 , 2,100,000δρχ.
Θα πουνε καποιοι, 'αλλα χρονια τοτε, αλλα τωρα', και δεν θα εχουν αδικο, ΑΛΛΑ, καποιες ισορροπιες της αγορας μεταξυ των αυτοκινητοβιομηχανιων δυσκολα αλλαζουν, και δεν μπορει ενα προσιτο ιαπωνικο coupe επουδενι να ξεπερναει τα 35κ στην χωρα, οταν εχουμε αντιστοιχα προσφατα παραδειγματα με κατασκευες οπως το 2λιτρο MX5 RC το οποιο φερει και εναν πολυπλοκο σε κατασκευη και κοστος μεταλλικο μηχανισμο αναδιπλωσης, αλλα κατατασσεται επισης και σε κατηγορια roadster, στην οποια εαν δεν κανω λαθος υπαρχει ελαφρως μεγαλυτερη φορολογηση, σε συνδυασμο με την εργοστασιακη τιμη.
Οπως και να εχει, ολοι εικασιες κανουμε, και θα πρεπει να περιμενουμε, αλλα προσωπικα θα θεωρησω epic fail οποιαδηποτε τιμολογηση ανω των 33-34κ για ενα καλα εξοπλισμενο GT 86, και καθολου λογικη και αναμενομενη οπως καποιοι πιστευουν-θεωρουν αντιστοιχα... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
.... GT 86 (στα 1200κιλα κανουν λογο, τα πρωτα στοιχεια, με -'σχεδον' λενε οι κακες γλωσσες- 200 αλογα)....
τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν δημοσιευτεί εδώ και καιρό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
.... GT 86 (στα 1200κιλα κανουν λογο, τα πρωτα στοιχεια, με -'σχεδον' λενε οι κακες γλωσσες- 200 αλογα)....
τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν δημοσιευτεί εδώ και καιρό
Λεω 'πρωτα στοιχεια' καθως δεν εχουμε μετρησεις απο τις ζυγαριες των περιοδικων, (για το βαρος) , οι οποιες συνηθως τα βγαζουν ολα, λιγο πιο βαρια, αλλα ουτε και καποιες δυναμομετρησεις...
-
το μετρήσανε και το dyno έδειξε 172
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το μετρήσανε και το dyno έδειξε 172...Μαλιστα, ενδιαφερον...(το νουμερο αυτο ειναι στον στροφαλο, ή στους τροχους?) Οπερ και ευλογο το σχολιο που εκανα, χωρις να γνωριζω ακριβη αποτελεσματα, , καθοτι ειχα διαβασει σε καποιο δημοσιευμα οτι
δεν ειναι ακριβως 200αλογα, αλλα λιγοτερα, δεν ειχα δει ομως συγκεκριμενο διαγραμμα.
Μηπως εχεις δει/διαβασει αντιστοιχα μετρηση για βαρος απο περιοδικο? -
δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη μου -πέρα απο τα επίσημα- αλλά δεν έχει και σημασία
το αμάξι είναι αυτό που είναι και αμφιβάλω αν κάποιος αλλάξει γνώμη για 10-20 κιλά παραπάνω
προσωπικά αν μπορούσα θα το είχα παραγγείλει ήδη
-
Δεν θα περιμενες ουτε να το δεις απο κοντα πρωτα?
Αυτο θα πει ερωτας! (με την πρωτη ματια...?) -
το εψαξα καλυτερα και στο ιντερνετ και σε περιοδικα και οι περισσοτεροι ακομη δεν υπαρχει τιποτα σιγουρο αλλα ολοι λενε για 200 αλογα /7000rpm , το βαρος 1180, μπλοκε διαφορικο,esp που σβηνει πληρως, ροπη 20,9kgm/6600rpm, 0-100 σε 7,0sec, τελικη 230χλμ, κατανομη βαρους 53/47 εμπρος/πισω και δυο κιβωτια αυτοματο ή χειροκινητο 6 σχεσεων. Μια χαρα μου φαινονται αλλα εχει και μερικα αρνητικα οπως τα 7 δευτερα στην επιταχυνση τα θεωρω λιγα για το χαρακτηρα του αυτοκινητου, η εκπομπες co2 160gr/km ειναι πολλες αρα και περισσοτερη φορολογια και τα λαστιχα που ειναι τα ιδια 17αρια που εχει και το prius αν και λενε οτι θα μπορεις να ξεπερνας την προσφυση.
- μπραβο στο φιλο που εγραψε για την AE86 ολα σωστα
και τωρα ενα σχολιο για τις αναβιωσεις ιστορικων μοντελων προσωπικα πιστευω οτι ειναι διαφημιστικο κολπο για να πιασουν πελατες ενταξη υπαρχουν και πετυχημενες αναβιωσεις πχ fiat 500, mustang κτλ ομως υπαρχουν και περιπτωσεις ανεκδοτα πχ alpine που υπαρχει σε αλλο τοπικ, μακαρι η GT-86 να ειναι καλη γιατι ειμαι και εγω ενας απο αυτους που την αγαπησαν με την πρωτη ματια αλλα και παλι ΑΕ-86 δεν θα ειναι με τιποτα.
ο j-marr ρωταει για την ηλικια μου,ασ μου πει αυτος τη δικη του ηλικια αλλα και το λογο γιατι ρωταει.
- μπραβο στο φιλο που εγραψε για την AE86 ολα σωστα
-
Δηλαδή τι 0-100 θέλεις με 200 άλογα; Σε κάτω από 5; Δεν είναι ανταγωνιστής της 911 για να έχει τέτοιες επιδόσεις.
Όσο για το ΑΕ86, φτάνει πια με την αρχαιολαγνεία. Σίγουρα το νέο μοντέλο θα είναι πολύ ταχύτερο, ασφαλέστερο, ποιοτικότερο και παίζει ναι είναι και διασκεδαστικότερο - αν και το τελευταίο είναι κάτι το υποκειμενικό και μη μετρήσιμο.
ΥΓ: Πάντως αν και πολλές φορές έχω διαφωνήσει με τον j.marr στο παρελθόν, μοιράζομαι κι εγώ τις απορίες και τους προβληματισμούς του σε αυτό το τοπικό.
-
Τι εννοείς δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο?
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκίνητου έχουν βγει από την Toyota.
Toyota GT-86 / Subaru BRZ