-
Αν και παρακαλουθώ το φόρουμ εδώ και πολύ καιρό, πρώτη φορά γράφω σε αυτό.
Λοιπόν βρίσκομαι στο πιο κάτω δίλημμα: Ψάχνω αυτοκίνητο για την γυναίκα μου και έχω καταλήξει μεταξύ του Opel Astra 1.6 και του FordfocusII 1.6Tdci. Από την αρχή σας λέω ότι έχω αποκλείσει το Golf λόγω τιμής και 'πεποιθήσεων', επομένως δεν παίζει κάτι άλλο εκτός από αυτά τα δύο. Από άποψη τιμής τα δύο είναι πολύ κοντά με λίγο πιο φθηνό το Focus.
Αντικειμενικά το Focus είναι καλύτερο αυτοκίνητο, με κύρια πλεονεκτήματα του τον πολύ καλό πετρελαιοκινητήρα (οικονομία και επιδόσεις) και οδική συμπεριφορά.
Από την άλλη το Astra υπερτερεί, κατά την προσωπική μού άποψη, στην εμφάνιση, μέσα έξω, και στην ποιότητα κατασκευής. Επίσης το Astra είναι σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά, επομένως τα όποια προβλήματα νεότητας θα πρέπει να έχουν επιλυθεί, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με το Focus.
Παράλληλα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που το Astra είναι υποψήφιο, το δικό μου, εταιρικό, αυτοκίνητο είναι ένα Astra G 2.0Dtl με το οποίο έχω κάνει τα τελευταία 4 χρόνια 150 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα, με χαμηλό κόστος συντήρησης και πολύ καλή αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία.
Παρεπιμπτόντως, είμαι από Κύπρο (Πάφο) και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων. -
Λοιπόν βρίσκομαι στο πιο κάτω δίλημμα: Ψάχνω αυτοκίνητο για την γυναίκα μου και έχω καταλήξει μεταξύ του Opel Astra 1.6 και του FordfocusII 1.6Tdci. Από την αρχή σας λέω ότι έχω αποκλείσει το Golf λόγω τιμής και 'πεποιθήσεων', επομένως δεν παίζει κάτι άλλο εκτός από αυτά τα δύο. Από άποψη τιμής τα δύο είναι πολύ κοντά με λίγο πιο φθηνό το Focus.
Αντικειμενικά το Focus είναι καλύτερο αυτοκίνητο, με κύρια πλεονεκτήματα του τον πολύ καλό πετρελαιοκινητήρα (οικονομία και επιδόσεις) και οδική συμπεριφορά.
Από την άλλη το Astra υπερτερεί, κατά την προσωπική μού άποψη, στην εμφάνιση, μέσα έξω, και στην ποιότητα κατασκευής. Επίσης το Astra είναι σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά, επομένως τα όποια προβλήματα νεότητας θα πρέπει να έχουν επιλυθεί, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με το Focus.
Παράλληλα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που το Astra είναι υποψήφιο, το δικό μου, εταιρικό, αυτοκίνητο είναι ένα Astra G 2.0Dtl με το οποίο έχω κάνει τα τελευταία 4 χρόνια 150 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα, με χαμηλό κόστος συντήρησης και πολύ καλή αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία.
Παρεπιμπτόντως, είμαι από Κύπρο (Πάφο) και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων. -
Και το Astra είναι diesel;
Αν όχι, το Focus αποκτά ένα σαφές προβάδισμα έναντι του Astra, για την χρήση που προορίζεται.
-
FOCUS
TELOS -
Το θέμα έχει συζητηθεί σε προηγούμενες συζητήσεις. Με λίγο ψάξιμο, κάτι θα βρεις.
-
Αυτό που θέτεις προς συζήτηση δεν είναι δίλημμα, είναι μονόδρομος.
Focus 1.6TDCi ασυζητητί! Επίσης, το Focus ουσιαστικά δεν είναι αυτοκίνητο που μόλις βγήκε στην παραγωγή, το C-MAX -με το οποίο μοιράζεται πολύ μεγάλο μέρος μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών- βρίσκεται ήδη στην αγορά για 2 περίπου χρόνια...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
FOCUS
TELOSΌπως πάντα μονολεκτικός και τελεσίδικος...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
FOCUS
Γεμάτος επιχειρήματα
-
Σίγουρα το focus είναι καλύτερο σαν αυτοκίνητο αλλά εμφανισιακά δεν μου λέει τίποτα Το θεωρώ ψιλοάσχημο σε σχέση με το astra...
Η επιλογή δική σου! -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
FOCUS
λακωνικος
-
Ξερεις και το astra βγαινει σε πετρέλαιο.Το κοίταξες??Ειδικα το 1,9tdi με 150hp και 6αρι κιβώτιο ειναι μαματο...
-
Δυστυχώς to Astra 1.9CDti ξεφεύγει πολύ σε τιμή, ενώ το Focus λόγω του ότι είναι 1600 κυβικά είναι σε τιμή που μπορώ να πώ είναι ευκαιρία (10500 λίρες Κύπρου δηλαδή 18000 ευρω).
Ο δισταγμός μου για το Focus είναι στην εμφάνιση του και επίσης στο εάν είσαι ευχαριστημένος με ένα μοντέλο (2 χρόνια με AstraG 1.4 και μετά 4 χρόνια με AstraG 2.0Dtl) δύσκολα πας αλλού.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Focus είναι φυσικά ο πετρελαιοκινητήρας του. Εδώ να αναφέρω ότι στην οικογένεια (ο πατέρας μου) έχουμε και ένα 407 με τον ίδιο κινητήρα ο οποίος πράγματι είναι πολύς καλός παρά το μεγάλο βάρος του αυτοκινήτου. Επίσης στο 407 έχω την εντύπωση ότι ακούγεται λιγότερο σε σχέση με το Focus.
-
Focus εννοειται. Δεν πιστευω οτι θα διαλεγε κανενας AStra παρα μονο λογω νεοτητας του πρωτου, αλλα οπως σου ειπαν και παραπανω ουσιαστικα υπαρχει εδω και δυο χρρονια. Εξαλλου και το προηγουμενο δεν ειχε ιδιατερα προβληματα. Και ο 1600αρης ειναι πολυ καλος
-
Άντε να πάρει κανείς το νέο focus γιατί άρχισαν να παρακυκλοφορούν τα astra Η και δεν γουστάρω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άντε να πάρει κανείς το νέο focus γιατί άρχισαν να παρακυκλοφορούν τα astra Η και δεν γουστάρω.Focus, focus.
Ωραίο αμαξάκι και το πάω πολύ.
Λίγο ο 'κώλος' του με χαλάει, αλλά ας πάει στο καλό και αυτό. -
Oute na to skeftese! Focus me tin mia
-
Εμένα η γνώμη μου είναι να πάρεις το επόμενο focus που θα είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Κρατήματα, ποιότητα, και ένα κινητήρα διαμάντι στα 1.7. Το συγκεκριμένο θα πουλήσει πολύ καλά και σαν ταξι!!!!!!
Βρε παιδιά συγνώμη αλλά το έχετε οδηγήσει το αυτοκίνητο να δείτε πως πάει? Έχετε ακούσει τον κινητήρα να δείτε την λειτουργία του? Πως λέτε focus χωρίς σκέψη?! Στο προηγούμενο τεύχος των 4 τροχών στην διαδικασία του σλαλομ στην δεύτερη στροφή κλείδωσε το τιμόνι και βγήκε εκτός πορείας!!! Είπαν θα λυθεί το πρόβλημα σε αυτά που θα πουλήσουν αλλά μάλλον για γέλια μου φαίνετε αυτή η απάντηση.
Ως τότε αν επιμένετε να λέτε για το νέο focus που κανένας δεν έχει οδηγήσει τότε τι να πώ, πάρε το επόμενο που θα είναι 100% καλύτερο και αν σου αρέσει το σ΄χεδιο τόσο πολύ πάρε το leon που είναι και το ίδιο ακριβώς!!
-
Τελικώς, και παρά τις προσπάθειες μου, το έταιρον ήμισυ έχει αποφασίσει για Astra. Πήγαμε σήμερα και τα ξαναείδαμε. Δυστυχώς το Focus δεν της άρεσε καθόλου (ως εμφάνιση) και, πάλι δυστυχώς, έχει δίκιο σε αυτό. Προσπάθησα να την μεταπείσω λέγοντας της για τον κινητήρα, τις επιδόσεις και την ανάρτηση, αλλά αυτή επέμενε ότι το όχημα δεν βλέπεται. Έτσι κατά 99% καταλήγουμε στο Astra 1.6 Easytronic. Έτσι κι αλλιώς, κυρίως, θα κινείται εντός της πόλης και σπάνια εκτός.
Εγώ τώρα περιμένω να πάρω την ρεβάνς μου με την νέα Alfa 157 για την οποία ευελπιστώ ότι θα είναι άξια διάδοχος της 156. -
με γιες με γιες
περιμενουμε εντυπωσεις απο τον κινητηρα......
Astra1.6 Vs FocusII1.6Tdci