-
απο τη στιγμή που κάποιοι (ή οσοι) έχετε προβλημα με αυτή την κίνηση μπορείτε να σταματήσετε να αγοράζεται τα προιόντα τους
έτσι απλά
-
Προφανώς. Το κάνουμε ήδη .
-
Πλακα πλακα εχω κοψει την κοκα κολα και πλεον στηριζω (ελληνικα ) ΕΨΑ και κυριως πορτοκαλαδα (στο μικρο γυαλινο) την οποια βρισκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
-
Και η βυσσινάδα της είναι πολύ καλή
-
Eγώ αγαπάω την λεμονάδα τους
-
Οι προτιμήσεις μου:
Πορτοκαλάδα με ανθρακικό > ΕΨΑ
Λεμονάδα > ΛΟΥΞ
Γκαζόζα > ΛΟΥΞ
Cola > ΛΟΥΞ -
Για τους παγκοσμιοποιημένους, που τους ξινίζουν οι ελληνικές απομιμήσεις , υπάρχει και αυτή, μην το ξεχνάμε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
απο τη στιγμή που κάποιοι (ή οσοι) έχετε προβλημα με αυτή την κίνηση μπορείτε να σταματήσετε να αγοράζεται τα προιόντα τουςέτσι απλά
Και έτσι απλά θα μειωθούν επιπλέον οι τζίροι τους θα κλείσουν επιπλέον μονάδες και θα απολυθούν μερικές χιλιάδες κόσμου ακόμα... φοβερή παρότρυνση... Επιπλέον μην αγοράζετε γερμανικά αμάξια μπας και μείνουν στον δρόμο μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι στις αντιπροσωπείες, συνεργεία, αποθήκες κλπ κλπ... των VW, Audi, BMW, MERCEDES, OPEL, SKODA, SEAT...
Και φυσικά όλος αυτός ο κόσμος που θα απολυθεί να μπορέσει να απορροφηθεί από τα μεγαθήρια της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και αυτοκινήτου καθώς θα έχουμε αυξήσει την κατανάλωση σε αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα...
-
Του κλεισίματος των εργοστασίων της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης είχε προηγηθεί το κλείσιμο του εργοστασίου της Αθήνας. Πλέον μένουν τα εργοστάσια των Οινοφύτων, του Βόλου και του Ηρακλείου Κρήτης. Από το κλείσιμο των δύο εργοστασίων μου κάνει εντύπωση ότι αναφέρει ότι επηρεάζονται μόνο 30 υπάλληλοι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα τους κάνουν....
Πάντως η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής της The Coca Cola Company στον κόσμο ελέγχοντας τις αγορές της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας και άλλων 22 ακόμα χωρών με κέντρο διοίκησης την Αθήνα ενώ εδώ φορολογούνται και τα κέρδη από τις θυγατρικές της. Μετοχικά δε η 3Ε ελέγχεται από Έλληνες βασικούς μετόχους ενώ δεν αποτελεί θυγατρική της Αμερικανικής πολυεθνικής....
Την ίδια ώρα, ο ΤΙΤΑΝ δε θα δώσει μέρισμα για πρώτη φορά από το 1953....
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112828206 -
Νομίζω ότι ο μόνος μεγαλύτερος εμφιαλωτής είναι η ίδια η 'μητρική' εταιρεία. Όσο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς:
The company's stock is 23% owned by the Kar-Tess group, a subsidiary of the Greek David Group (Όμιλος Δαυίδ), 23% by the Coca-Cola Company and the remaining 54% interest trades on the Athens, London, and New York stock exchanges.[5]
( http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_Hellenic )
The chart above represents the shareholding of Coca-Cola Hellenic as at 1 January 2011. Coca-Cola Hellenic accepts no responsibility for any undue reliance placed on this information.( http://www.coca-colahellenic.com/invest ... structure/ )
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Και έτσι απλά θα μειωθούν επιπλέον οι τζίροι τους θα κλείσουν επιπλέον μονάδες και θα απολυθούν μερικές χιλιάδες κόσμου ακόμα... φοβερή παρότρυνση... Επιπλέον μην αγοράζετε γερμανικά αμάξια μπας και μείνουν στον δρόμο μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι στις αντιπροσωπείες, συνεργεία, αποθήκες κλπ κλπ... των VW, Audi, BMW, MERCEDES, OPEL, SKODA, SEAT...Και φυσικά όλος αυτός ο κόσμος που θα απολυθεί να μπορέσει να απορροφηθεί από τα μεγαθήρια της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και αυτοκινήτου καθώς θα έχουμε αυξήσει την κατανάλωση σε αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα...
Έχει αρχίσει να μη μου φαίνεται τόσο κοντόφθαλμο αυτό...
Γιατί πρέπει να γίνουν μεγαθήρια στο κάτω κάτω...
Boycott σε όσουν δεν έχουν εργοστάσια εδώ ρε φίλε, ενισχύει τη γεύση...
(βέβαια και δυστυχώς, το boycott δεν είναι πανάκεια)...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Οι προτιμήσεις μου:Πορτοκαλάδα με ανθρακικό > ΕΨΑ
Λεμονάδα > ΛΟΥΞ
Γκαζόζα > ΛΟΥΞ
Cola > ΛΟΥΞo φυσικός χυμός τους (πορτοκάλι) είναι πολύ καλύτερος για τα γουστα μου απο της Amita
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Του κλεισίματος των εργοστασίων της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης είχε προηγηθεί το κλείσιμο του εργοστασίου της Αθήνας. Πλέον μένουν τα εργοστάσια των Οινοφύτων, του Βόλου και του Ηρακλείου Κρήτης. Από το κλείσιμο των δύο εργοστασίων μου κάνει εντύπωση ότι αναφέρει ότι επηρεάζονται μόνο 30 υπάλληλοι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα τους κάνουν....Πάντως η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής της The Coca Cola Company στον κόσμο ελέγχοντας τις αγορές της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας και άλλων 22 ακόμα χωρών με κέντρο διοίκησης την Αθήνα ενώ εδώ φορολογούνται και τα κέρδη από τις θυγατρικές της. Μετοχικά δε η 3Ε ελέγχεται από Έλληνες βασικούς μετόχους ενώ δεν αποτελεί θυγατρική της Αμερικανικής πολυεθνικής....
Την ίδια ώρα, ο ΤΙΤΑΝ δε θα δώσει μέρισμα για πρώτη φορά από το 1953....
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112828206Στην Πατρα θα παραμεινει ως χωρος αποθηκευσης. Οι εργαζομενοι αυτη τη στιγμη πρεπει να ειναι 27, δεν ξερω ποσοι απ αυτους θα μεινουν και ποσοι οχι.
Εν τω μεταξυ παντα διατηρουσαν εκτακτο προσωπικο που βοηθουσε στο στιβιασμα, στο κουβαλημα και στις σχετικες αγγαρειες.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
o φυσικός χυμός τους (πορτοκάλι) είναι πολύ καλύτερος για τα γουστα μου απο της Amita
Υπερβολικά ακριβός όμως ρε παιδί μου.
Το ίδιο και οι χυμοί Όλυμπος.
Η 'Λακωνία' γιατί είναι αρκετά οικονομική; Δε νομίζω να χρησιμοποιεί κατεψυγμένους χυμούς Αργεντινής. -
τσίπη
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Και έτσι απλά θα μειωθούν επιπλέον οι τζίροι τους θα κλείσουν επιπλέον μονάδες και θα απολυθούν μερικές χιλιάδες κόσμου ακόμα... φοβερή παρότρυνση... Επιπλέον μην αγοράζετε γερμανικά αμάξια μπας και μείνουν στον δρόμο μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι στις αντιπροσωπείες, συνεργεία, αποθήκες κλπ κλπ... των VW, Audi, BMW, MERCEDES, OPEL, SKODA, SEAT...
Και φυσικά όλος αυτός ο κόσμος που θα απολυθεί να μπορέσει να απορροφηθεί από τα μεγαθήρια της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και αυτοκινήτου καθώς θα έχουμε αυξήσει την κατανάλωση σε αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα...
Έχει αρχίσει να μη μου φαίνεται τόσο κοντόφθαλμο αυτό...
Γιατί πρέπει να γίνουν μεγαθήρια στο κάτω κάτω...
Boycott σε όσουν δεν έχουν εργοστάσια εδώ ρε φίλε, ενισχύει τη γεύση...
(βέβαια και δυστυχώς, το boycott δεν είναι πανάκεια)...
Η απάντηση νομίζω είναι απλή...τα μεγαθήρια προσφέρουν και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Είναι κοντόφθαλμο να διαφυλάσσεις θέσεις εργασίας; Άρα καλά έκανε το 'μεγαθήριο' η Νισσαν και έφυγε από Ελλάδα...
Εδώ σκιζόμαστε για ξένα επενδυτικά κεφάλαια για να φέρουν παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και εμείς θα τις διώχνουμε;
Αν μπορείς να δημιουργήσεις εταιρία αντίστοιχη των ξένων στην Ελλάδα που θα μπορεί να απασχολήσει αντίστοιχο αριθμό εργαζομένων... μέσα και εγώ μαζί.Boycott σε όσους δεν έχουν εργοστάσια εδώ... να αρχίσουμε να μετακινούμαστε με κάρα (μιας και όλα τα ΜΜΜ κατασκευάζονται έξω) να επικοινωνούμε με σήματα καπνού (μιας και τα κινητά κατασκευάζονται έξω) και όλος ο εδώ κόσμος που σχετίζεται με αυτά και τρώει ψωμί από αυτά τα προϊόντα τον γράφουμε στα @@...
Όμορφα... να δεις μετά η πείνα πως ενισχύει την γεύση...
Α... και το επόμενο ποστ στο φορουμ...στείλτε το με περιστέρι, πετάξτε PC και οτιδήποτε χρησιμοποιεί τα προϊόντα των κακών ξένων που θέλουν να κατακτήσουν την Ελλάδα... καλά μην το πετάξετε τώρα, απλά όταν χαλάσει περιμένετε το πρώτο ελληνικό PC που θα σχεδιαστεί εδώ θα κατασκευάζεται εδώ και όταν ξανανοίξουν τα ΠΛΑΣΙΟ και ξαναβρούν δουλειά τα παιδιά που δούλευαν πριν το boycott εκεί, αντικαταστήστε το χαλασμένο για να μπορούμε να ξαναγίνουμε μια ωραία ατμόσφαιρα στο φορουμ αυτό...
-
το βρίσκεις παράλογο να στηρίζεις την τοπική αγορά εφόσον αυτή καλύπτει της ανάγκες σου (σε ποιότητα κλπ)??
-
Καθόλου!!! Ότι εγχώριο προϊόν το στηρίζω χωρίς όμως να αποκλείω το ερχόμενο απ'έξω. Προσπαθώ να μοιράζω ότι ξοδεύω στα εγχώρια και στα ξένα προϊόντα, κάποιος Έλληνας (οκ όχι απαραίτητα Έλληνας πάντα) τα αντιπροσωπεύει εδώ και απασχολεί Χ άτομα για να στήσει το δίκτυο διανομής του. Ακόμα και αν ένα εγχώριο προϊόν καλύπτει τις ανάγκες μου ενώ υπάρχει και το αντίστοιχο ξένο, μια φορά θα προτιμήσω αυτό, την επόμενη το ξένο και τούμπαλιν...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Η απάντηση νομίζω είναι απλή...τα μεγαθήρια προσφέρουν και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Είναι κοντόφθαλμο να διαφυλάσσεις θέσεις εργασίας; Άρα καλά έκανε το 'μεγαθήριο' η Νισσαν και έφυγε από Ελλάδα...
Εδώ σκιζόμαστε για ξένα επενδυτικά κεφάλαια για να φέρουν παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και εμείς θα τις διώχνουμε;
Αν μπορείς να δημιουργήσεις εταιρία αντίστοιχη των ξένων στην Ελλάδα που θα μπορεί να απασχολήσει αντίστοιχο αριθμό εργαζομένων... μέσα και εγώ μαζί.Boycott σε όσους δεν έχουν εργοστάσια εδώ... να αρχίσουμε να μετακινούμαστε με κάρα (μιας και όλα τα ΜΜΜ κατασκευάζονται έξω) να επικοινωνούμε με σήματα καπνού (μιας και τα κινητά κατασκευάζονται έξω) και όλος ο εδώ κόσμος που σχετίζεται με αυτά και τρώει ψωμί από αυτά τα προϊόντα τον γράφουμε στα @@...
Όμορφα... να δεις μετά η πείνα πως ενισχύει την γεύση...
Α... και το επόμενο ποστ στο φορουμ...στείλτε το με περιστέρι, πετάξτε PC και οτιδήποτε χρησιμοποιεί τα προϊόντα των κακών ξένων που θέλουν να κατακτήσουν την Ελλάδα... καλά μην το πετάξετε τώρα, απλά όταν χαλάσει περιμένετε το πρώτο ελληνικό PC που θα σχεδιαστεί εδώ θα κατασκευάζεται εδώ και όταν ξανανοίξουν τα ΠΛΑΣΙΟ και ξαναβρούν δουλειά τα παιδιά που δούλευαν πριν το boycott εκεί, αντικαταστήστε το χαλασμένο για να μπορούμε να ξαναγίνουμε μια ωραία ατμόσφαιρα στο φορουμ αυτό...
Αυτό που δεν κατάλαβες όμως είναι ότι οι συμφορουμίτες λένε πως να προτιμήσεις προϊόντα που παράγει η χώρα σου και όχι τα αντίστοιχα εισηγμένα, όχι κάνε μποϋκοτάζ στα προϊόντα που δεν παράγονται όμως εδώ και ζήσε χωρίς αυτά.
Για παράδειγμα, laptop, αυτοκίνητα που αναφέρεις.Και για να κάνω ένα αστειάκι.
Ναι μην αγοράζετε γερμανικά αυτοκίνητα και αγοράστε ιταλικά. Έτσι οι απολυμένοι των γερμανικών εταιριών θα προσληφθούν από τις αντίστοιχες ιταλικές. -
Ε, μα...
Δηλαδή αν δεν πάρει κάποιος κρέμα γάλακτος Adorro ή πλακάκια Ιταλίας, αλλα αντίστοιχα ελληνικής κατασκευής, θα πεινάσουν Έλληνες;
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τσίπηΗ τσιγκουνιά είναι μαγκιά.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.