-
stefan, με γεια σου και καλοφόρετα, αλλά θα πρέπει να κατανοήσεις κάποια στιγμή το προφανές: το οικονομικό και βιοτικό σου επίπεδο ανήκει στο άνω 10%, ίσως και ψηλότερα. Δεν είναι κανόνας - ούτε κακό είναι.
Σκέψου μόνο ότι ένας συνομήλικός σου πλέον θα μπαίνει (αν μπαίνει) στην αγορά εργασίας με 450 ευρώ, δηλ. με 1,5 ζευγάρι 'καλά' παπούτσια, και θα λέει κι ευχαριστώ αν τα παίρνει στην ώρα του.
Παρεμπιπτόντως, πήρα πέρσι καθημερινά παπούτσια με 60 ευρώ (άψογα) και φέτος 2 ζευγάρια με...25 έκαστο (!). Στις εκπτώσεις φυσικά. Και ελληνικής κατασκευής. Θα μπορούσα να δώσω πολλαπλάσια (300 δεν τα έδινα ούτε για γαμπριάτικα), αλλά δεν το έκρινα σκόπιμο.
Καληνύχτα. -
Το ντύσιμο είναι σχετικό. Ένα balance καλό είναι να υπάρχει, αν μπορεί κάποιος να διαθέσει χρήματα για την αγορά πιο ποιοτικών ρούχων καλώς, εγώ έχω καταλήξει στην αγορά πιο πρόχειρων ρούχων για το καθημερινό (σχολή-δουλειά κλπ) και ορισμένων πιο ποιοτικών για βόλτες-εξόδους κλπ (δεν μιλάμε για τρελή ποσότητα, νορμαλ πράγματα, δεν είμαστε γυναίκες, που για να πάμε κάπου μονοήμερο μου γεμίζει 300 λίτρα αποσκευές )
Το αυτοκίνητα όντως είναι βραχνάς.. αν υπολογίσουμε πως από το Δεκέμβρη με έχει πάει μαμιόντας έχουν φύγει κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ εκεί (6 Δεκέμβρη, κομμένος ιμάντας χρονισμού, βαλβίδες άχρηστες 670+ ευρώ, 2 Φεβρουαρίου, τρύπιο ψυγείο 180 ευρώ, 14 Φεβρουαρίου νεκρή μίζα 150 ευρώ). Τα απρόοπτα όντως σε πάνε πίσω... ειδικά αν το αμάξι έχει πολλά χιλιόμετρα και είναι λίγο πιο παλιό.. τι να κάνουμε όμως που ακόμα κι έτσι είναι απαραίτητο γιατί καλύπτεις αποστάσεις λόγω δουλειάς.. Αν πάντως δεν μου ήταν απαραίτητο, θα το έβαζα στην άκρη, δεν θα το πουλούσα κλπ, αλλά κατάθεση πινακίδων και στο γκαράζ, και βόλτα 1 φορά το μήνα στο τετράγωνο για να μην γίνει χρέπι.
Διασκέδαση.. Προσωπικά προτιμώ να βγω 3-4 φορές το μήνα σε κάποιο καλό εστιατόριο για φαϊ, παρα να δώσω για μπουζούκια ή club λεφτά. Όταν βγαίνουμε για ποτό θα πάμε σε κάποιο bar, και δεν θα κάνουμε την τρελη σπατάλη (1 ποτό συνήθως, δεν μου αρέσει έτσι κι αλλιώς το αλκοόλ, πολλές φορές τη βγάζω με perrier και τρώω καζούρα, κλάιν).
Φαϊ απεξω κομμένο λόγω διατροφής (ήμασταν και κάποτε 3ψηφιο, οποτε προσοχή, γυμναστήριο κλπ πλεον). Από μαγείρεμα σκαμπάζουμε, ενώ τρεφόμαστε με όσο πιο ανεπεξέργαστη ύλη γίνεται (=πιο φτηνή), δηλαδή βρώμη, αυγά, γάλα, γιαούρτι, κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι, μακαρόνια, ρύζι και σαλάτες. Όπότε γι' αυτό γίνεται η παραχώρηση 1 φορά την εβδομάδα ξερω γω για φαϊ κάπου πραγματικά καλά.
Χρόνος για ταξίδια δεν υπάρχει Αλλά όποτε υπάρξει, φορτωνόμαστε σε φίλους που είναι έξω είτε για σπουδές είτε με erasmus. Μονοήμερες αποδράσεις υπάρχουν, με τη βενζίνη να μοιράζεται ανάμεσα στους συνεπιβένοντες στη mitsu-λίτσα.
Βιβλία... Ξεχάσατε οι φοιτητές τις βιβλιοθήκες.. Αν είχα αγοράσει τόσα βιβλία όσα έχω διαβάσει τα 3 τελευταία χρόνια από τη βιβλιοθήκη της σχολής θα είχα μείνει ταπί
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
stefan, με γεια σου και καλοφόρετα, αλλά θα πρέπει να κατανοήσεις κάποια στιγμή το προφανές: το οικονομικό και βιοτικό σου επίπεδο ανήκει στο άνω 10%, ίσως και ψηλότερα. Δεν είναι κανόνας - ούτε κακό είναι.
Σκέψου μόνο ότι ένας συνομήλικός σου πλέον θα μπαίνει (αν μπαίνει) στην αγορά εργασίας με 450 ευρώ, δηλ. με 1,5 ζευγάρι 'καλά' παπούτσια, και θα λέει κι ευχαριστώ αν τα παίρνει στην ώρα του.
Παρεμπιπτόντως, πήρα πέρσι καθημερινά παπούτσια με 60 ευρώ (άψογα) και φέτος 2 ζευγάρια με...25 έκαστο (!). Στις εκπτώσεις φυσικά. Και ελληνικής κατασκευής. Θα μπορούσα να δώσω πολλαπλάσια (300 δεν τα έδινα ούτε για γαμπριάτικα), αλλά δεν το έκρινα σκόπιμο.
Καληνύχτα.Δεν διαφωνώ με κάτι από όλα αυτά. Αλλά είναι περισσότερο θέμα επιλογών παρά αγοραστικής δύναμης. Πχ τα έξτρα χρήματα που δίνω εγώ για παπούτσια, εσύ ή κάποιος άλλος μπορεί να τα δίνετε για κάτι άλλο που εμένα μου είναι εντελώς αδιάφορο. Σαφώς και θα δημιουργηθεί ολόκληρη γενιά νεόπτωχων (γιατί νεόπτωχος θα είναι κάποιος εργαζόμενος 25αρης πχ με εισόδημα 500-600€) αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αφορίζουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με καλοπέραση ή έστω θεωρείται εξτραβαγκάντζα. Για μένα δεν υπάρχει πιο σοφή κουβέντα από το 'η φτώχια θέλει καλοπέραση'. Αντί να κλαίω τη μοίρα μου παρέα με τους φωστήρες στα κανάλια θα σκίσω το κωλαράκι μου, έστω και για 500-600€, και θα τα τρώω μέχρι τελευταίο cent. Διαφορετικά βλέπω τη συμπαθή τάξη των ψυχολόγων να πλουτίζει...
Μιας και κάναμε αναφορά σε παπούτσια...ακόμα και τα πολυφορεμένα Millenium (nike air max 97) έχουν 180€. Μη σου πω καλύτερα πόσο έχουν ένα ζευγάρι Tod's, Prada, Ferragamo, Zegna γιατί θα πάθεις κάνα εγκεφαλικό βραδιάτικα!
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Απλα επιβεβαιωνεις αυτο που ειπα.οτι εν τελει δουλευεις για να επιβεβαιωνεις αφου κατα τη γνωμη σου γηπεδο,γκομενες,βιβλια,ταξιδια ειναι περιττα..Πλακα κανουμε..Δηλαδη ενας εργενης ειναι νορμαλ να βγαινει 2 μαξ 3 φορες το μηνα???
Δηλαδη ουτε καν καθε σαββατο?Επισης θεωρω προσβλητικα οσα γραφεις περι γκομενακιων...Γουσταρω να βγαινω για να περναω καλα και να μιλαω με τους φιλους μου,οχι να εντυπωσιαζω τα γκομενακια.Ο αλλος γουσταρει να διαβαζει βιβλια γιατι ετσι,οχι για τις γκομενες..τι ειναι αυτα?
Η διαφορα μας ειναι η εξης..εγω λεω οτι ειναι λυπηρο στα 35 σου να μη μπορεις να κανεις ορισμενα πραγματα κ εσυ μου λες απλα οτι δε χρειαζεται να κανεις τιποτα απο αυτα.Απλα η συζητηση ξεκινησε απο το με ποσα χρηματα κανεις μια Χ ζωη κ δεν επιβιωνεις απλα...Η δικη σου συζητηση αναφερεται στο τι δεν μπορεις να κανεις με 1000 ευρω μισθο.Εκει εχουμε χασμα.Απλο
Ε ναι να γράφω να βγαίνει μεν 2-3 φορές τον μήνα αλλά σε μέρη που αξίζουν και να ξοδεύει 30-50€, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μια έξοδο. Φυσικά και κανα 2 καφεδάκια την εβδομάδα με φίλους και κόστος 3-4€ έκαστο μπορούν να υπάρξουν.
Για τα γκομενάκια, πέρα του χιουμοριστικού, θα ήθελα να μου πεις τι ψάχνει ένας 30-35 ετών στις εξόδους του? Φυσικά ψάχνει για γυναίκα, όχι απαραίτητα για γάμο αλλά τουλάχιστον για να μην γυμνάζει τον πήχη του. Τα βιβλία φυσικά και είναι προσωπικό θέμα, χιούμορ τύπου Cosmo έκανα αλλά δεν το πιασες, nevermind.
Στα 35 υπο φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε κάποιος ήδη να εργάζεται 10-15 χρόνια και να έχει οικογένεια που θα του τα τρώει, δυστυχώς καταλήξαμε ακόμα κι αυτό να είναι δύσκολο οπότε μιλάμε για την σημερινή κατάσταση που προσπαθεί να επιβιώσει όσο καλύτερα μπορεί. Φυσικά το να μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα θα ήταν το ιδεατό αλλά μιλάμε για την πραγματικότητα όπως την ζούμε και όχι για το τι φανταζόμαστε.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
average (ποιότητα & value for money) ντύσιμο σε περίοδο εκπτώσεων 300€ τον χρόνο
Πολύ ιδεατή περίπτωση αφού τόσα σχεδόν κοστίζουν ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.
εξόδους 2 μαξ 3 φορές τον μήνα σε μέρη που πραγματικά αξίζουν τον οβολό σου, έτσι αυξάνονται και οι πιθανότητες για γκομενάκι της προκοπής 100€ τον μήνα-1200€ τον χρόνο
Με αυτή τη συχνότητα και με δεδομένο ότι μιλάμε για εργαζόμενο θα αποκτήσουμε ψυχολογικά και οι κοινωνικές μας ικανότητες θα πέσουν στα τάρταρα. Όχι γκομενάκι δεν θα μπορούμε να βγάλουμε αλλά θα είμαστε και σαν τη θεια απ' το Σικάγο όταν βγαίνουμε. Εγώ πχ μόλις τελειώσει η τσόντα στο Mega θα πάω να το πιω το ποτάκι μου γιατί μετά 9 ώρες στη δουλειά πρέπει να ξεκουραστεί λίγο και το μυαλό και να αλλάξει παραστάσεις.
αυτοκίνητο που πραγματικά χρειάζεται και μπορεί να συντηρηθεί με χαμηλό κόστος μακροπρόθεσμα 3000€ τον χρόνο
Το αυτοκίνητο είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες και εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θέλει πολύ προσοχή και εύστοχες επιλογές είτε σε θέμα αγοράς, είτε συντήρησης. Εάν, δε, παίζει και κάνα εταιρικό τότε μιλάμε ότι ένας μεγάλος βραχνάς φεύγει απ' το κεφάλι μας.
διακοπές μια στο τόσο (π.χ 3ετία) αλλά στο εξωτερικό και με προγραμματισμό-αποταμίευση-έρευνα αγοράς για τον φθηνότερο συνδυασμό εποχής-προορισμού 1000€ την τριετία 300€ τον χρόνο
Κι αυτό το βρίσκω τραγικό εφόσον μιλάμε για Ελλάδα όπου η πλειοψηφία έχει εξοχικό/χωριό ή έστω κάποιος φίλος/γνωστός/συγγενής και διακοπές μπορούν στην πραγματικότητα να γίνονται κάθε χρόνο με λογικό κόστος.
το γήπεδο είναι άχρηστο, καλύτερα να βρίζεις στον καναπέ με τα φιλαράκια σου τρώγοντας πίτσα προσφορά 1+1 30€ τον μήνα για φανατικό ποδοσφαιρόφιλο
Αυτό είναι πάαααρα πολύ σχετικό. Καλή η παρέα και η πίτσα στον καναπέ αλλά ακόμα καλύτερα η μεταφορά της παρέας στο γήπεδο. Αλλάζει όλη η εμπειρία και είναι, κατ' εμέ, από τους καλύτερους τρόπους να γεμίσεις ένα νεκρό απόγευμα Σαββάτου/Κυριακής.
300€ για παπούτσια είναι too much για μέσο μισθωτό, δηλαδή ένα ζευγάρι Lacoste, Timberland κλπ με 100€ στις εκπτώσεις και αλλαγή στα 2-3 χρόνια άσχημα είναι ή δεν είναι καλή η φίρμα? ή ένα ζευγάρι ιταλικά δερμάτινα στα 120€ μη γνωστής φίρμας με κατατάσσουν στην χαμηλότερη κατηγορία ανθρώπων? Τα Prada κλπ είναι για αυτούς που βγάζουν αρκετά χιλιάρικα τον μήνα και όχι για τον μέσο υπάλληλο. Εάν έχεις την δυνατότητα να πάρεις ένα ζευγάρια κάποια στιγμή στην ζωή σου φυσικά και να το κάνεις, αλλά ετήσιες αγορές τέτοιου τύπου δεν είναι συνετές.
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά στα 30-35 και εξόδους καθημερινές μετά από δουλειά τις βλέπω δύσκολες πρώτα από πλευράς αντοχών, 2ον ένα καλό ξενύχτι σχεδόν κάθε βδομάδα και κανας καφές μεσοβδόμαδα δεν νομίζω να δημιουργήσουν ψυχολογικά σε κανέναν.
Αν μπορείς να κάνεις διακοπές low budget φυσικά και είναι οκ, το θέμα είναι μήπως με αυτά τα 300€ τουλάχιστον που θα ξοδέψεις κάθε χρόνο μπορείς να πας ένα ταξίδι εξωτερικό στην 2ετία ή τριετία, θέμα γούστου πάντα.
Sorry αλλά μπάλα από το γήπεδο και παπούτσι των 300€ δεν συμβαδίζουν, ή είσαι upper level με τα ακριβά σου και πας μόνο σε σουίτα σε ευρωπαϊκούς αγώνες ή φοράς τα abibas και την φανέλα της ομάδας βάζεις την φωτοβολίδα στο βρακί και μπαίνεις στο πούλμαν για Τούμπα καταλαβαίνεις φαντάζομαι την αντιδιαστολή
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
300€ για παπούτσια είναι too much για μέσο μισθωτό, δηλαδή ένα ζευγάρι Lacoste, Timberland κλπ με 100€ στις εκπτώσεις και αλλαγή στα 2-3 χρόνια άσχημα είναι ή δεν είναι καλή η φίρμα? ή ένα ζευγάρι ιταλικά δερμάτινα στα 120€ μη γνωστής φίρμας με κατατάσσουν στην χαμηλότερη κατηγορία ανθρώπων? Τα Prada κλπ είναι για αυτούς που βγάζουν αρκετά χιλιάρικα τον μήνα και όχι για τον μέσο υπάλληλο. Εάν έχεις την δυνατότητα να πάρεις ένα ζευγάρια κάποια στιγμή στην ζωή σου φυσικά και να το κάνεις, αλλά ετήσιες αγορές τέτοιου τύπου δεν είναι συνετές.
Μα δεν λέω ότι είναι υποχρεωτικά. Αν δεν έχεις παιδιά, σκυλιά, γατιά δεν είναι ούτε απαγορευτικό, ούτε προκλητικό να πάρεις 1-2 καλά ζευγάρια παπούτσια το χρόνο. Αυτό το κάνεις και με 1000€ το μήνα εισόδημα που για αρκετούς 30αρηδες είναι συνηθισμένο ποσό.
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά στα 30-35 και εξόδους καθημερινές μετά από δουλειά τις βλέπω δύσκολες πρώτα από πλευράς αντοχών, 2ον ένα καλό ξενύχτι σχεδόν κάθε βδομάδα και κανας καφές μεσοβδόμαδα δεν νομίζω να δημιουργήσουν ψυχολογικά σε κανέναν.
Δεν ξέρω στα 30-35 πάντως τώρα στα 27 μια χαρά τα καταφέρνω. Το ίδιο και οι περισσότεροι συνομήλικοί μου. Ένα ποτάκι 10-1 ή 11-2 δεν είναι κάτι τραγικό. Ίσα ίσα ξελαμπηκάρεις. Χθες βγήκα 12+, γύρισα 2+ και σήμερα σηκώθηκα κύριος στις 8 και 9 παρά ήμουν στη δουλίτσα μου ακμαίος ακμαίος.
Sorry αλλά μπάλα από το γήπεδο και παπούτσι των 300€ δεν συμβαδίζουν, ή είσαι upper level με τα ακριβά σου και πας μόνο σε σουίτα σε ευρωπαϊκούς αγώνες ή φοράς τα abibas και την φανέλα της ομάδας βάζεις την φωτοβολίδα στο βρακί και μπαίνεις στο πούλμαν για Τούμπα καταλαβαίνεις φαντάζομαι την αντιδιαστολή
Αυτό είναι ψιλοάκυρο που λες. Δεν το καταλαβαίνω. Έχεις πάει ποτέ σε σύνδεσμο της Κηφισιάς πχ να δεις κάτι καλόπαιδα με βιλάρες? Συν τοις άλλοις όταν άξιζε είχα το διαρκείας μου, το πάρκιν μου και πήγαινα κύριος. Τώρα τι να πάω να δώσω λεφτά στον κάθε υπόδικο απατεώνα και να δω και άμπαλους? 20ευρακι και πολύ τους είναι.
-
average (ποιότητα & value for money) ντύσιμο σε περίοδο εκπτώσεων 300€ τον χρόνο
Πολύ ιδεατή περίπτωση αφού τόσα σχεδόν κοστίζουν ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.
ΛΑΘΟΣ. Τόσο κοστίζει ένα ΑΚΡΙΒΟ ζευγάρι παπούτσια. Και επειδή είχα πέσει στο λούκι που αναφέρεσαι μικρότερος, τα παπούτσια των 300€ είναι αρκετές φορές και λιγότερο ποιοτικά. Ανθεκτικά σίγουρα αντέχουν λιγότερο από επώνυμα των 100-150. Και αν ψαχτείς σε ebay ακόμα φθηνότερα. Αλλά δεν έχουν την κόκκινη γραμμούλα, ούτε φτιάχνονται σε Ιταλίες-Ελβετίες.
εξόδους 2 μαξ 3 φορές τον μήνα σε μέρη που πραγματικά αξίζουν τον οβολό σου, έτσι αυξάνονται και οι πιθανότητες για γκομενάκι της προκοπής 100€ τον μήνα-1200€ τον χρόνο
Με αυτή τη συχνότητα και με δεδομένο ότι μιλάμε για εργαζόμενο θα αποκτήσουμε ψυχολογικά και οι κοινωνικές μας ικανότητες θα πέσουν στα τάρταρα. Όχι γκομενάκι δεν θα μπορούμε να βγάλουμε αλλά θα είμαστε και σαν τη θεια απ' το Σικάγο όταν βγαίνουμε. Εγώ πχ μόλις τελειώσει η τσόντα στο Mega θα πάω να το πιω το ποτάκι μου γιατί μετά 9 ώρες στη δουλειά πρέπει να ξεκουραστεί λίγο και το μυαλό και να αλλάξει παραστάσεις.
Αν βγαίνεις κάθε μέρα για ποτάκι, θες μόνο για αυτό 300€ το μήνα...
αυτοκίνητο που πραγματικά χρειάζεται και μπορεί να συντηρηθεί με χαμηλό κόστος μακροπρόθεσμα 3000€ τον χρόνο
Το αυτοκίνητο είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες και εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θέλει πολύ προσοχή και εύστοχες επιλογές είτε σε θέμα αγοράς, είτε συντήρησης. Εάν, δε, παίζει και κάνα εταιρικό τότε μιλάμε ότι ένας μεγάλος βραχνάς φεύγει απ' το κεφάλι μας.
διακοπές μια στο τόσο (π.χ 3ετία) αλλά στο εξωτερικό και με προγραμματισμό-αποταμίευση-έρευνα αγοράς για τον φθηνότερο συνδυασμό εποχής-προορισμού 1000€ την τριετία 300€ τον χρόνο
Κι αυτό το βρίσκω τραγικό εφόσον μιλάμε για Ελλάδα όπου η πλειοψηφία έχει εξοχικό/χωριό ή έστω κάποιος φίλος/γνωστός/συγγενής και διακοπές μπορούν στην πραγματικότητα να γίνονται κάθε χρόνο με λογικό κόστος.
Σε αυτό συμφωνώ. Μπορείς σε κοντινούς προορισμούς να την βγάλεις οικονομικά, και όχι τσίπικα. Προφανώς ξεχνάς Μύκονο-Σαντορίνη κλπ που για 5 ημέρες θέλεις πλέον 3 μισθούς...
το γήπεδο είναι άχρηστο, καλύτερα να βρίζεις στον καναπέ με τα φιλαράκια σου τρώγοντας πίτσα προσφορά 1+1 30€ τον μήνα για φανατικό ποδοσφαιρόφιλο
Αυτό είναι πάαααρα πολύ σχετικό. Καλή η παρέα και η πίτσα στον καναπέ αλλά ακόμα καλύτερα η μεταφορά της παρέας στο γήπεδο. Αλλάζει όλη η εμπειρία και είναι, κατ' εμέ, από τους καλύτερους τρόπους να γεμίσεις ένα νεκρό απόγευμα Σαββάτου/Κυριακής.
Αν και ψιλοπηγαίνω στο γήπεδο, τα λεφτά που ζητάνε οι δικοί μας εδώ πάνω είναι ληστεία. Το μοναδικό που αξίζει να δεις στην Ελλάδα είναι ο βάζελος στο μπάσκετ. Νεκρά απογεύματα υπάρχουν πολλά. Αν πεις να τα γεμίσεις όλα με εξόδους, τότε δε σου φτάνει ο μισθός.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αν και ψιλοπηγαίνω στο γήπεδο, τα λεφτά που ζητάνε οι δικοί μας εδώ πάνω είναι ληστεία. Το μοναδικό που αξίζει να δεις στην Ελλάδα είναι ο βάζελος στο μπάσκετ. Νεκρά απογεύματα υπάρχουν πολλά. Αν πεις να τα γεμίσεις όλα με εξόδους, τότε δε σου φτάνει ο μισθός.
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ. Αν και Αεκτζης πάω και στο βάζελο μπάσκετ.
-
Ο χρήστης matt21 έγραψε:
Βιβλία... Ξεχάσατε οι φοιτητές τις βιβλιοθήκες.. Αν είχα αγοράσει τόσα βιβλία όσα έχω διαβάσει τα 3 τελευταία χρόνια από τη βιβλιοθήκη της σχολής θα είχα μείνει ταπί
Καθόλου δεν τις ξεχάσαμε, όπως δεν ξεχάσαμε και τα e-books και τα μεταχειρισμένα. Απλά, υπάρχουν βιβλία που θέλεις απλά να τα διαβάσεις και βιβλία που αξίζει να τα έχεις στη βιβλιοθήκη σου. Υπάρχουν και βιβλία που σου γυάλισαν και θέλεις να τα αγοράσεις.
Τα βιβλία φυσικά και είναι προσωπικό θέμα, χιούμορ τύπου Cosmo έκανα αλλά δεν το πιασες, nevermind.
Φανατικός;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Καθόλου δεν τις ξεχάσαμε, όπως δεν ξεχάσαμε και τα e-books και τα μεταχειρισμένα. Απλά, υπάρχουν βιβλία που θέλεις απλά να τα διαβάσεις και βιβλία που αξίζει να τα έχεις στη βιβλιοθήκη σου. Υπάρχουν και βιβλία που σου γυάλισαν και θέλεις να τα αγοράσεις.
Τα βιβλία φυσικά και είναι προσωπικό θέμα, χιούμορ τύπου Cosmo έκανα αλλά δεν το πιασες, nevermind.
Φανατικός;
Ο καλός αναγνώστης διαβάζει ότι κι αν πέσει στα χέρια του....ακόμα κι αυτά που βρίσκονται κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού
περνάει κι ευχάριστα η ώρα στην τουαλέτα
-
Άνοιξε ένα cosmo topic για να ενημερώνεις και εμάς που έχουμε απορίες!
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Άνοιξε ένα cosmo topic για να ενημερώνεις και εμάς που έχουμε απορίες!Απορίες για το πως π.χ. να πεις στον αλλον/άλλη να ξυρίζεται, επειδή ντρέπεσαι να του το πεις ανοιχτα?
Π.χ. μπορείς να προσποιηθείς οτι σου έπεσε το κινητό εκεί μέσα, και από την πολύ τρίχα σου πήρε μισή ώρα να το βρεις. -
Μιας και κάναμε αναφορά σε παπούτσια...ακόμα και τα πολυφορεμένα Millenium (nike air max 97) έχουν 180€. Μη σου πω καλύτερα πόσο έχουν ένα ζευγάρι Tod's, Prada, Ferragamo, Zegna γιατί θα πάθεις κάνα εγκεφαλικό βραδιάτικα!Κατά τα άλλα, το θρέντ έχει τίτλο 'Ελάχιστο ποσό διαβίωσης για 'εργένη'/μήνα ... οικογένεια'...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μιας και κάναμε αναφορά σε παπούτσια...ακόμα και τα πολυφορεμένα Millenium (nike air max 97) έχουν 180€. Μη σου πω καλύτερα πόσο έχουν ένα ζευγάρι Tod's, Prada, Ferragamo, Zegna γιατί θα πάθεις κάνα εγκεφαλικό βραδιάτικα!
Κατά τα άλλα, το θρέντ έχει τίτλο 'Ελάχιστο ποσό διαβίωσης για 'εργένη'/μήνα ... οικογένεια'...
Επίσης χωρίς αυτά είσαι τουλάχιστον ρακένδυτος.... Ξυπόλιτος θεωρείσαι σίγουρα στα καφέ της Γλυφάδας...
-
Ρε μη γράφετε χαζομάρες. Κουβέντα κάνουμε. Είπε κανείς ότι είσαι ρακένδυτος αν δεν φοράς κάτι απ' όλα αυτά? Τι εμπάθεια και κόμπλεξ είναι αυτά??
-
Κόμπλεξ είναι το ανάποδο, αλλά μην το κάνουμε θέμα...
-
Κόμπλεξ είναι να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα απλά στο άκουσμα μιας μάρκας αλλά τέσπα...
-
Κόμπλεξ είναι να φοράς κάτι μόνο για τη μάρκα...
-
Βασικά κόμπλεξ είναι να μην θέλεις να φορέσεις κάτι χωρίς (ευφήμως γνωστή) μάρκα.
-
Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ το κατά πόσο δύναται κάποιος να αγοράσει Prada παπούτσια, Vacheron Constantin ρολόι, κτλ. Το κατά πόσο μπορεί να αγοράσει ένα λίγο καλύτερο παπούτσι (έστω Timberland από stock house) από το πάμφθηνο κινέζικο των 10ευρώ έχει νόημα να το αναφέρουμε...
Ελάχιστο ποσό διαβίωσης για "εργένη"/μήνα ... οικογένεια κλπ