Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
λογω 40ετιας?
30ετιας με τις γνωστές πινακίδες 'ευκαιρίας' .......
ο κανονικος εκτελωνισμος παντως, σε οχηματα τετοιων κυβικων και με χρονολογια που ξεπερνα τα 40 χρονια.... ειναι πολυ μικρος. φιλος εκτελωνισε volvo p1800 με λιγα χρηματα, με κανονικες πινακιδες κυκλοφοριας. επαιξε μεγαλο ρολο, το οτι το οχημα ηταν ανω των 40 ετων και εκτελωνιζεται με καποια διαταξη, που δεν καταστα τον εκτελωνισμο απαγορευτικο. στη περιπτωση μιας fulvia, δεν ξεπερνα τα 800 ευρω αν θυμαμαι καλα.
από αυτά που ήξερα,βασικό ρόλο παίζουν τα κυβικά και το τιμολόγιο αγοράς και όχι η παλαιότητα.Για παράδειγμα ο εκτελωνισμός μιας alfa romeo 1900 sprint coupe άνω των 50... ετών παραμένει απαγορευτικός.
Υπαρχει μειωση στο συντελεστη του τελους ταξινομησης αναλογα με την ηλικια και τα χιλιομετρα του αυτοκινητου, αλλα και παλι παιζει σημαντικο ρολο ο κυβισμος. Δειτε εδω για περισσοτερα http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm
Δηλαδή αν θέλω να φέρω ένα αυτοκίνητο από ΕΕ π.χ., λέω εγώ τώρα ένα τυχαίο παράδειγμα..., μία Giulia Super 1300 40ετίας , ο εκτελωνισμός με κανονικές πινακίδες θα είναι κάτω απο €1000?
ναι, είναι πολύ πιθανό. 600 ευρώ πλήρωσε γνωστός μου για Fulvia 1,3.
δεν είναι τελείως αυθαίρετο να πούμε πως μέχρι τα 1,3 λίτρα, το κόστος κανονικής εισαγωγής και ταξινόμησης είναι βατό.
μεταξύ άλλων, παίζει σημαντικό ρόλο η τιμή του αυτοκινήτου όταν ήταν καινούργιο και τα έξτρα με τα οποία είναι εφοδιασμένο.
Η υπηρεσία αξιών του τελωνείου, κάνει την αποτίμηση και κόβει το κουστούμι για τον κάθε ενδιαφερόμενο