-
Υπαρχουν καμποσα αμαξια εκει εξω αξιοπρεπη και μη επικυνδυνα απο 500e-1000e.. Θελει σιγουρα ψαξιμο ,ελεγχο και σιγουρα να ριξεις το ποσο που χρειαζονται για να ειναι αριστα πλεον. Το δικο μου αυτοκινητο αυτη τη στιγμη μια ρεαλιστικη τιμη που θα μπορεσω να παρω ειναι πες 1000e ,μακαρι ολα τ αμαξια του car.gr να ηταν σαν το δικο μου.... Σα μεταχερισμενο θα ηταν ευκαιριαρα..
Εντωμεταξυ δε το θεωρω καθολου μειων να βρεις ενα αμαξι που ειναι αψογο απο εσωτερικο και φανοποια και λογω χιλιομετρων π.χ. να θελει ενα γερο μηχανολογικο service. Μετα εχεις ενα αμαξι που εχει τα παντα καινουργια πανω... Ο κουμπαρος του πατερα μου, εδωσε 3000e για αμαξι ,του οποιου η τιμη κινειται γυρω στα 5500e ,σε αψεγαδιαστη κατασταση μεσα εξω αλλα με πολλα χιλιομετρα και με αλλα τοσα ακριβως το εκανε καινουργιο.. Με 100% σιγουρια ολα τα ιδια μοντελα που ειδαμε στα 6000e πανω κατω απο τα 'ετοιμα' που λετε θελαν απο το κατιτις τους μεχρι πιο γερα ποσα... -
Παιδια δεν ξερω τι λετε και γιατι τα λετε αλλα εχω να πω πως ανετα μπορει καποιος να βρει αμαξι με λιγα χρηματα και να κανει την δουλεια του σαν ανθρωπος!!!
Ειμαι κατοχος ενως 19 1.4 του 95 στο οποιο εχω ριξει πολυ δουλεια και χρημα για φρενα και αναρτηση... με 175.000 χλμ και για πλακα βαζζω βενζινη και ξεκιναω για την ακρη της ελλαδας!!!
Τον τελευταιο 1+ χρονο εχω κανει στα 35.000 με ενα Clio III 1.5 dCi της μητερα μου με το οποιο δεν μπορω να πω... καλοεμαθα αλλα λογο οτι πλεον στην δουλεια μου εχω προβλημα με το παρκιν και το ΙΙΙαρι με κανει πολυ επιλεκτικο ως προς το που θα το βαλω... με αποτελεσμα να τρωω πολυ χρονο για το ψαξιμο γιαυτο πηρα το παλιο της μανας μου το οποιο ειναι ενα ταπεινο Clio I 1.2 Be Bop το οποιο εχει 275.000 χωρις σερβις τα τελευταια 40.000χλμ... (με το που το πηρα φυσικα του εκανα καποια βασικα λαδια, ξυδια...) το αμαξι δεν εχει το παραμικρο προβλημα και οσο αφορα πλην μιας πισω πλακετας φαναριου που ειχε καει και την οποια αλλαξα με 20€ μαζι με το φαναρι.
Οσο αφορα τα αλογα 60 'ειχε' και πραγματικα δεν με εχουν κρεμασει ποτε στην καθημερινοτητα... μια χαρα οικονομικα και σβελτες διαδρομες κανω!!!και να πω την αληθεια με το παλιο Clio νιωθω πραγματικος οδηγος... και οχι οδηγος σε PS... μου κανει ολα τα χατηρια και σε σταθεροτητα και οδηγικη συμπεριφορα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το μεγαλυτερο αδερφακι του!!!
-
Πάντως παιδιά το πράγμα δεν είναι και τόσο απλά. Για αυτοκίνητα σαν το CLIO 1 μεταχειρισμένα ανταλλακτικά δεν βρίσκονται πια εύκολα (και μιλάω για μοντέλο που πούλησε πολύ).
Ένα παράδειγμα που έφερα πρίν από λίγες μέρες για το CLIO.
Αν χρειαστείς ένα χειριστήριο καλοριφέρ δεν υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα αυτή την στιγμή να βρεις μεταχ. που να δουλεύει.
Στην RENAULT αυτή την στιγμή ένα τέτοιο ανταλλακτικό κάνει σίγουρα πάνω από 300 ευρώ.
Τι να το κάνεις ένα αυτοκίνητο 500 ευρώ όταν τα ειδικά ανταλλακτικά που θα χρειαστείς από την RENAULT θα κανουν ολόκληρες περιουσίες;
Είναι ρίσκο η αγορά ενός παλιού αυτοκινήτου το δίχως άλλο. -
Δείτε εδώ ένα πανέμορφο αυτοκίνητο!
viewtopic.php?f=16&t=30033&start=1965
-
Thvarveris σιγουρα εχεις εικονα απο την κατασταση με τ ανταλλακτικα της renault αλλα δε θεωρω, και σαν κατοχος γαλλικου παρομοιας ηλικιας, οτι υπαρχει προβλημα με ανταλλακτικα ακομα..
Επι τη ευκαιρια ,και μιας και οπως ξαναειπα, εχεις εικονα για τ ανταλλακτικα στα renault...
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μπορει καποιος να μου δωσει καποιες ενδεικτικες τιμες καινουργιων ανταλλακτικων R19 16s? Καποιος που να το ειχε ή το εχει παρακαλω ή μηχανικος που τα δουλευε.
π.χ. δισκοπλακες, συμπλεκτης,ημιαξονια ποσο πανε? Αλλαγη συμπλεκτη με εργατικα καθοτι μανικι ποσο παει?
Και κατι τελευταιο απο καταναλωση μεσα-εξω που κυμαινεται?Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Thvarveris σιγουρα εχεις εικονα απο την κατασταση με τ ανταλλακτικα της renault αλλα δε θεωρω, και σαν κατοχος γαλλικου παρομοιας ηλικιας, οτι υπαρχει προβλημα με ανταλλακτικα ακομα..Επι τη ευκαιρια ,και μιας και οπως ξαναειπα, εχεις εικονα για τ ανταλλακτικα στα renault...
Μπορει καποιος να μου δωσει καποιες ενδεικτικες τιμες καινουργιων ανταλλακτικων R19 16s? Καποιος που να το ειχε ή το εχει παρακαλω ή μηχανικος που τα δουλευε.
π.χ. δισκοπλακες, συμπλεκτης,ημιαξονια ποσο πανε? Αλλαγη συμπλεκτη με εργατικα καθοτι μανικι ποσο παει?
Και κατι τελευταιο απο καταναλωση μεσα-εξω που κυμαινεται?Ευχαριστω.
Εικόνα είχα, δεν έχω πια πολλές επαφές και μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πήγαινε σε ένα επίσημο μαγαζί της RENAULT με όλα τα συτοχεία του αυτοκινήτου (οπωσδήποτε και τον αριθμό παραγώγής από το ταμπελάκι οβάλ) και θα σου πουν. Δεν είναι δύσκολο γι αυτούς.
Τα ανταλλακτικά που θέλεις αν ψάξεις τα βρίσκεις και εκτός RENAULT. Ημιαξόνια δεν ξέρω αν υπάρχουν πια στην RENAULT ή έξω καινούργια, αλλά ανακατασκευή θα βρεις (πουλάει και επισήμως η RENAULT) και έχουν και πολύ καλή τιμή.
Ψάξε το λίγο σε ένα μαγαζί, έτσι και αλλιώς δουλειά δεν έχουν, θα σε εξυπηρετήσουν (έτσι υποθέτω).
Δικό σου είναι το αυτοκίνητο; -
Θελει να παρει ενας φιλος ενα το οποιο ενω ειναι σε παρα πολυ καλη κατασταση τον προβληματιζει το κοστος των ανταλλακτικων και η σπανιοτητα τους καθοτι 16s.
Ευχαριστω για την απαντηση. -
-
Πλάκα έχει, αρκεί να το καταλαβαίνουν όλοι ότι απλά είναι πλάκα. Κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν 10ετία ειδικά σε τέτοιου τύπου mails και σε πιο 'φουσκωμένες' εκδοχές. Χαχα!
-
Μια γνωστή μου τράκαρε χθες το βράδυ. Οδηγούσε ένα Twingo 2-3 χρονών όταν ένα αμάξι με Βουλγαρικες πινακίδες της έκλεισε το δρόμο. Έκανε απότομο ελιγμό και της έφυγε το αμάξι. Καβάλησε το κράσπεδο/πεζοδρόμιο/ διαχωριστικό που ήταν στη μέση του δρόμου. Αποτέλεσμα? Φορούσε βέβαια ζώνη αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή. Καθώς άνοιξε ο αερόσακκος την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη της και να έχει 50-50 πιθανότητες να χάσει την όραση της απο το ένα μάτι. Απο ένα αερόσακο ρε γαμώ τη πουτάνα μου γαμώ? Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε, το σκέφτομαι συνέχεια και με έχει κάνει ένα με το πάτωμα, με έχει ισοπεδώσει.
Είχα ακούσει ότι οι αερόσακοι έχουν κάνει διάφορα αλλά έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα. Δε ξέρω τί να πώ? Παίζει κάποιο ελάττωμα ίσως στην πίεση/ δύναμη που βγαίνει ο αερόσακος? Όσο σκέφτομαι ότι αν δεν είχε αερόσακο το αμάξι δεν θα πάθαινε τίποτα με τρελαίνει.
Αναφέρω απλά κάποια δεδομένα που είμαι σε θέση να γνωρίζω. Η κοπέλα είναι 1,80. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχει το κάθισμα και πολύ κοντά στο τιμόνι όταν οδηγεί. Η αμφιβολία μου είναι στο γιατί άνοιξε ο αρόσακος. Ίσως επειδή μόλις καβάλησε το κράσπεδο υπήρχε πινακίδα του ΚΟΚ την οποία και ξερύζωσε οπότε ίσως να είναι αυτό η αιτία που άνοιξε ο αερόσακος. -
Εισαι σίγουρος πως δεν είχε το κάθισμα πολύ μπροστά ?Γιατί το 80% των γυναικών έχουν αγκαλιά το τιμόνι όταν οδηγάνε,πράγμα άκρως επικίνδυνο.Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίει κανένας αερόσακος.Πάντως με αυτά που λες λογικό είναι να ανοίξει,δηλαδή πότε περιμένεις να ανοίξεις στα 80 χιλ/ώρα?Δεν το παίζω έξυπνος,μακάρι η κοπέλα να μην έχει πρόβλημα.Παντως αυτό με το κάθισμα και τις γυναίκες πρέπει να αλλάξει δεν είναι δυνατόν να το έχουν τέρμα μπροστά.Αυτό το λέω και σε δικές μου φίλες και γνωστές αλλά από το ένα μπαίνει και από το άλλο βγαίνει .Απορώ αν και οι υπόλοιπες γυναίκες στον κόσμο έχουν αυτό το κακό χούι ή μόνο οι ελληνίδες.
-
Kαι ένα ηλεκτρικό απο τα εργαστήρια Bell
-
@mirage είναι ωραίο τελικά να έχεις ιστορία!
@megane98hp Καταρχάς μακάρι η κοπέλα να βγει αλώβητη από αυτή την περιπέτεια! Με την περιγραφή που δίνεις πάντως λογικό να ανοίξουν οι αερόσακοι. Το τι θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς αερόσακο άγνωστο... Αφού έγινε ότι έγινε περαστικά να είναι!
-
http://www.autoblog.com/2012/02/05/rena ... p-in-half/
Renault chops UK lineup in half
Renault has a wide array of products in its portfolio. In its home market it offers a baker's dozen model lines, and when you get down to bodystyles the range ratchets up past 20.
While we don't get any of them in North America, the United Kingdom remains a vital market for the French automaker. But British buyers haven't been buying Renaults as much as they used to, prompting a drastic shift in strategy. As a result, Renault is cutting the Modus, Kangoo, Wind, Laguna, Espace and the entire Gordini line from its UK lineup, .
So what does that leave for UK shoppers? The Twingo, Clio, Megane, Grand Scenic and Traffic. Renaultsport models remain on offer, through the Twingo RS is now available in only one version. Those will soon be joined by the Fluence ZE and Twizy, as well as the Dacia range. Regardless, this represents a drastic cut in a vital market for one of Europe's largest automakers. Details in the press release after the jump.
-
Η είδηση είναι πιο παλιά. Αλλά η αγγλική αγορά έχει ιδιαιτερότητες. Το ανάποδο τιμόνι. Οπότε αν δεν συμφέρει κάτι να παράγεται κόβεται. Λογικό.
Πάντως πλέον έχουν την ίδια γκάμα που έχουμε στην Ελλάδα. Να μην νιώθουμε μειονεκτικά! Χαχα!
-
Παιδιά το clio II 1.4 98 hp πόσα λίτρα λάδι παίρνει ξέρουμε?
-
5 μόνο!
-
Θυμόμουν ότι παίρνει πολλά!
-
Εμένα βασικά το θυμόταν η τσέπη μου από μια φορά που δοκιμάσαμε 0-40 λάδια...
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Εισαι σίγουρος πως δεν είχε το κάθισμα πολύ μπροστά ?Γιατί το 80% των γυναικών έχουν αγκαλιά το τιμόνι όταν οδηγάνε,πράγμα άκρως επικίνδυνο.Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίει κανένας αερόσακος.Πάντως με αυτά που λες λογικό είναι να ανοίξει,δηλαδή πότε περιμένεις να ανοίξεις στα 80 χιλ/ώρα?Δεν το παίζω έξυπνος,μακάρι η κοπέλα να μην έχει πρόβλημα.Παντως αυτό με το κάθισμα και τις γυναίκες πρέπει να αλλάξει δεν είναι δυνατόν να το έχουν τέρμα μπροστά.Αυτό το λέω και σε δικές μου φίλες και γνωστές αλλά από το ένα μπαίνει και από το άλλο βγαίνει .Απορώ αν και οι υπόλοιπες γυναίκες στον κόσμο έχουν αυτό το κακό χούι ή μόνο οι ελληνίδες.@fiestaros οι αερόσακοι δεν σκάνε το ίδιο ανεξαρτήτως που είναι το κάθισμα, ο εγκέφαλος διαβάζει που είναι το κάθισμα (έχει αισθητήρες) και αναλόγως φουσκώνει τον αερόσακο, δυνατά στο πρώτο στάδιο, πιο ελαφρά στο δεύτερο για να μην υπάρχουν τραυματισμοί.
Με την ίδια λογική είναι σαν να λες ότι οι κοντοί άνθρωποι δεν μπορούν να οδηγούν επειδή κάθονται κοντά στο τιμόνι.
Κάτι άλλο έχει συμβεί.@Megane98hp το ατύχημα που περιγράφεις είναι μεγάλο (δεν θα έπρεπε να έχεις απορία γιατί άνοιξε ο αερόσακος) και μάλλον από αυτά που περιγράφεις η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν μεγάλη (αφού ξελάκωνε πινακίδες και λοιπά στον 'δρόμο του')
Φυσικά δεν θα θέλεις να σκεφτείς καν τι θα πάθαινε η φίλη σου αν δεν άνοιγε ο αερόσακος..;
Είσαι σίγουρος ότι φορούσε ζώνη;
Περαστικά στη φίλη σου και προσοχή.
RENAULT FORUM