-
Ζάνος έγραψε:Υγροποιήσεις μηδέν ,είναι καλό αυτό?
Πολύ καλό, αλλά δεν σημαίνει τπτ για το μέλλον. Είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά, στην περίπτωση που έλεγα πριν (μια περίπτωση όπου έβαλα τα μπουριά ανάποδα) μια (πολύ καλή) σόμπα δούλευε άψογα για μέρες κ μια μέρα, ξαφνικά, γέμιζε ο τόπος υγροποιήσεις. Ο πελάτης αρνιόταν να μονώσει το μπουρί έξω απ' το σπίτι αν δεν σταματούσε να στάζει, βάλαμε τα μπουριά ανάποδα, σταμάτησε να στάζει μέσα στο σπίτι (έσταζε μέσα στην σόμπα κ καιγόταν), μόνωσε (επί τέλους!!!) το μπουρί απ' έξω (έχτισε γύρω του αυτά τα τετράγωνα τσιμεντένια 'κιούνια' κ έβαλε ανάμεσα πετροβάμβακα, ακριβώς ό, τι είχαμε συμφωνήσει να κάνει από την στιγμή που παράγγειλε την σόμπα), πλέον δεν βγάζει ούτε σταγόνα κ ακόμα δεν παραδέχεται ότι αυτό ήταν το πρόβλημα, λέει ότι ευτυχώς που επέμενε κ βάλαμε τα μπουριά ανάποδα.
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Έχει να κάνει με το βαρομετρικό κ την σχετική υγρασία, αλλά δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί.Ηλία και Ζανος γεια χαρά, εδώ τα προβλήματα καλά κρατούν:
μετά από λίγες ημέρες ηρεμίας, παρά τη μόνωση των ενώσεων στα μπουριά με πυρίμαχη σιλικόνη και με αλουμινοταινία, πάλι τα ίδια. Υγροποιήσεις από το κάθετο εσωτερικό μπουρί, τις πρωινές ώρες που η σόμπα σβήνει και κρυώνει. Ξανάκανα πάλι τη διαδικασία, πάλι σιλικόνη, πάλι αλουμινοταινίες και.. περιμένω το επόμενο χτύπημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να μονώσω τις εξωτερικές σωλήνες όπως προτείνει ο Ηλίας. Η εξωτερική είναι 2,30 ύψος και είναι στον αέρα. άσε που προεξέχει από τον τοίχο ένα μέτρο. Δεν ξέρω πώς μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες που έχω τραβήξει για να δείτε. Πέραν τούτου, η σόμπα δουλεύει άψογα μό**νο όταν ο αέρας είναι ανοιχτός **και πάνω και κάτω. Αν κλείσω τον αέρα, είτε τον πάνω είτε τον κάτω, τότε το τζάμι μαυρίζει και υπάρχουν πολλές υγροποιήσεις. Κατά τα άλλα καλά... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ηλια η γωνια ειναι ωστε οι τυχον υγροποιησεις και νερά να μην καταλήγουν στα μπουρια εντος του σπιτιου και στη σόμπα.Εννοείς γωνία με αποχέτευση για τις υγροποιήσεις, έ? Τεχνικό θέμα δεν υφίσταται, αλλά που θα καταλήγουν αυτές?
Τα μαστορεματα που λεω ειναι αυτα για το χτισιμο εσωτερικα στο σπιτι μιας καμιναδας που θα συνδεθει στα πλαγια-ψηλά- το μπουρι της σομπας.
Χτίσιμο καμινάδας εσωτερικά, γίνεται μόνον για design. Η σόμπα (αλλά κ το τζάκι) λείο μπουρί θέλουν.
Αυτο που λες εσυ ειναι να στείλω κατευθείαν το μπουρια επάνω και να μπει σε μονωμενη σωληνα απο τη πλακα μεχρι το καπέλο?
Ναι. Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, μην σκέπτεσαι τπτ άλλο.
Το μπουρι τι τρόπος υπάρχει να 'συνδεθει' στη μονωμενη σωληνα ώστε να 'πατησει' καλα χωρις κενο και, επαναλαμβανω, να αποτρεψει τις τυχον υγροποιησεις-νερα να εξελθουν απο αυτο?
Το αμόνωτο μπουρί θα συνδεθεί κανονικά στο εσωτερικό μπουρί του μονωμένου! Δεν έχει υγροποιήσεις το μονωμένο.
Τυχόν νερά από βροχή (αν κ απίθανο να περάσουν) αν είναι η σόμπα σβηστή θα μπουν όπως θα έμπαιναν αν αντί σόμπας υπήρχε τζάκι. Αν φοβάσαι (κ δεν θέλεις να πάρεις inox μπουριά που σφραγίζουν στις ενώσεις), βάλε τα ανάποδα ώστε να μην έχεις διαρροές κ ό, τι τεσπα 'τρέξει' να το κάνει μέσα στην σόμπα κ να καεί.Ηλια μου 1000 συγνωμμη αλλά διαβάζω το φορουμ και απο το κινητο και καπου εχασα τις ερωτησεις σου.....
Εντάξει, όχι κ να ζητάς συγνώμη!
Η κασέτα σου έχει μέγιστη απόδοση 24 kw. Γι' αυτό, πρέπει να έχει την δυνατότητα να καίει (αν χρειαστεί) και 6 κιλά ξύλα την ώρα. Προφανώς, δεν απασχολήθηκε ο Ιταλός με την πλήρη στεγανοποίηση του θάλαμου καύσης κ έχει 'διαρροές' αέρα, κυρ'ιως από το συρτάρι της στάχτης.
Η λύση για να μειώσεις την κατανάλωση είναι ... λιγότερο 'τάισμα', ενώ την λύση για αυξημένη αυτονομία την βρήκες μόνος σου (αφήνεις το συρτάρι της στάχτης να γεμίσει).
Δεν είναι κακή ιδέα να το ξαναδεί αυτός που σου την εγκατέστησε, αν θέλεις μας λες κ τι θα πει. -
Ο χρήστης CHANIOT έγραψε:
μετά από λίγες ημέρες ηρεμίας, παρά τη μόνωση των ενώσεων στα μπουριά με πυρίμαχη σιλικόνη και με αλουμινοταινία, πάλι τα ίδια. Υγροποιήσεις από το κάθετο εσωτερικό μπουρί, τις πρωινές ώρες που η σόμπα σβήνει και κρυώνει. Ξανάκανα πάλι τη διαδικασία, πάλι σιλικόνη, πάλι αλουμινοταινίες και.. περιμένω το επόμενο χτύπημα....Γιατί δεν βάζεις τα μπουριά ανάποδα, να μην τρέχουν οι υγροποιήσεις απ' έξω?
-
Καλημέρα παιδιά, είχα αναφέρει σε λίγο προηγούμενες σελίδες όταν είχα βάλει μια φτηνή σόμπα ξύλου στο σπίτι για φέτος. Για να το συνοψίσω, το σπίτι μου είναι μια μεζονέτα (έκλεισα πρόχειρα το άνοιγμα της εσωτερικής σκάλας, είδα διαφορά). Σε γενικές γραμμές ζεσταινόμουνα ικανοποιητικά, αλλά στο άνοιγμα της πόρτας η σόμπα κάπνιζε. Επειδή έχουμε μωράκι 6μηνών, η γυναίκα μου φοβήθηκε μην συμβεί κάτι με το αναπνευστικό του μωρού και αναγκάστηκα να την σταματήσω (όχι τη γυναίκα μου , τη σόμπα). Δουλεύψαμε και πάλι πετρέλαιο (μένω Λαγκαδά / Θεσσαλονίκης), αλλά την προηγούμενη εβδομάδα που είχε τρελά κρύα, έκαψα 200 ευρώ πετρέλαιο σε 8 μέρες και ζαλίστηκα. Είπαμε (εγώ δλδ) να ξαναδοκιμάσουμε την σόμπα (της οποίας το μπουρί το έχω βγάλει πάνω από την σκεπή αλλά όχι πάνω από το ύψος της κορυφής της σκεπής). Θα προσπαθήσω να ανεβάζω το μπουρί μέχρι το ύψος της σκεπής διότι φίλοι από εδώ μέσα μου είπαν ότι είναι σημαντική λεπτομέρεια. Κάποιος άλλος φίλος μου είπε ότι όλες οι σόμπες ξύλου καπνίζουν στο άνοιγμα της πόρτας. Σε μια άλλη σελίδα διάβασα ότι καλό είναι να την ανοίγεις λίγο για κάποια δευτερόλεπτα και μετά να την ανοίγεις περισσότερο. Θέλω να περιορίσω αυτό το κάπνισμα το περισσότερο δυνατόν για να μην έχω την γκρίνια της γυναίκας μου, διότι στο τέλος θα πάω φυλακή (δεν θα τη σκοτώσω, από τα χρέη στον πετρελαιά μου εννοώ.... )
-
Πάρε το μωρό σε άλλο δωμάτιο, και δέσε τη γυναίκα σου με ανοιχτή την πόρτα της σόμπας στο δωμάτιο που καίει η σόμπα... Έτσι θα σταματήσει η γκρίνια για πάντα
Όταν τα ξύλα είναι υγρά ή δεν καίνε καλά και ανοίξεις την πόρτα, τότε θα μπει λίγος καπνός μέσα στο δωμάτιο. Για αυτό και δεν ανοίγεις τότε την πόρτα. Δώσε περισσότερο αέρα ώστε να γίνει η καύση πιο γρήγορα, και άνοιξε μετά.
Αν σου καπνίζει διαρκώς τότε η δεν τραβάει σωστά η καμινάδα ή τα ξύλα έχουν μεγάλη υγρασία. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ηλια η γωνια ειναι ωστε οι τυχον υγροποιησεις και νερά να μην καταλήγουν στα μπουρια εντος του σπιτιου και στη σόμπα.
Εννοείς γωνία με αποχέτευση για τις υγροποιήσεις, έ? Τεχνικό θέμα δεν υφίσταται, αλλά που θα καταλήγουν αυτές?
Τα μαστορεματα που λεω ειναι αυτα για το χτισιμο εσωτερικα στο σπιτι μιας καμιναδας που θα συνδεθει στα πλαγια-ψηλά- το μπουρι της σομπας.
Χτίσιμο καμινάδας εσωτερικά, γίνεται μόνον για design. Η σόμπα (αλλά κ το τζάκι) λείο μπουρί θέλουν.
Αυτο που λες εσυ ειναι να στείλω κατευθείαν το μπουρια επάνω και να μπει σε μονωμενη σωληνα απο τη πλακα μεχρι το καπέλο?
Ναι. Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, μην σκέπτεσαι τπτ άλλο.
Το μπουρι τι τρόπος υπάρχει να 'συνδεθει' στη μονωμενη σωληνα ώστε να 'πατησει' καλα χωρις κενο και, επαναλαμβανω, να αποτρεψει τις τυχον υγροποιησεις-νερα να εξελθουν απο αυτο?
Το αμόνωτο μπουρί θα συνδεθεί κανονικά στο εσωτερικό μπουρί του μονωμένου! Δεν έχει υγροποιήσεις το μονωμένο.
Τυχόν νερά από βροχή (αν κ απίθανο να περάσουν) αν είναι η σόμπα σβηστή θα μπουν όπως θα έμπαιναν αν αντί σόμπας υπήρχε τζάκι. Αν φοβάσαι (κ δεν θέλεις να πάρεις inox μπουριά που σφραγίζουν στις ενώσεις), βάλε τα ανάποδα ώστε να μην έχεις διαρροές κ ό, τι τεσπα 'τρέξει' να το κάνει μέσα στην σόμπα κ να καεί.Ηλια μου 1000 συγνωμμη αλλά διαβάζω το φορουμ και απο το κινητο και καπου εχασα τις ερωτησεις σου.....
Εντάξει, όχι κ να ζητάς συγνώμη!
Η κασέτα σου έχει μέγιστη απόδοση 24 kw. Γι' αυτό, πρέπει να έχει την δυνατότητα να καίει (αν χρειαστεί) και 6 κιλά ξύλα την ώρα. Προφανώς, δεν απασχολήθηκε ο Ιταλός με την πλήρη στεγανοποίηση του θάλαμου καύσης κ έχει 'διαρροές' αέρα, κυρ'ιως από το συρτάρι της στάχτης.
Η λύση για να μειώσεις την κατανάλωση είναι ... λιγότερο 'τάισμα', ενώ την λύση για αυξημένη αυτονομία την βρήκες μόνος σου (αφήνεις το συρτάρι της στάχτης να γεμίσει).
Δεν είναι κακή ιδέα να το ξαναδεί αυτός που σου την εγκατέστησε, αν θέλεις μας λες κ τι θα πει.Πανω απο τη πλακα στη βαση του τεχνιτου καπνοδοχου θα υπαρχει χωρος που ιθα καταληγουν εκει. Μιας και θα ειναι λιγες δεν υπαρχει προβλημα. Για το χτισιμο της καμιναδας εσωτερικα ξερω οτι ειναι διακοσμητικος ο λογος αρα δεν θελουμε ενας καπνοδοχος να στεκει στη μεση του σπιτιου απο τη βαση μεχρι πανω, ανοξείδωτο ή μη.
Το να βαλω καλα και μονομενα ινοχ δεν με απασχολει, πες πως εγινε. Αλλα μένει το θεμα, που δεν εθιξα ακομη, του καθαρισμου και της αφαιρεσης των μπουριων. Αν θελησω να καθαρισω το καπνοδοχο, θα πρεπει να μεινει το εσωτερικο μπουρι συνδεδεμενο, με συνεπεια ολη η καπνα να πέσει μές τη σόμπα. Αν το βγάλω αυτή θα βγει απο τη τρυπα και θα γεμισει ολο το σπιτι.Για να βγει το μπουρι θα πρεπει καπως αυτό να σηκωθει, εντος του καπνοδοχου, ωστε να ξεκουμπωσει απο τη σομπα και να βγει, θα βγει ομως αν ειναι συνευθειακα και σφιχτα? Ή θα πρεπει να μετακινηθει και η σομπα? Νομιζω πως εχουμε ενα 'θεματακι' εδω.ΥΣ. βασικα σου εχει τυχει να βαλεις σομπα με μπουρι κατευεθειαν πάνω?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πάρε το μωρό σε άλλο δωμάτιο, και δέσε τη γυναίκα σου με ανοιχτή την πόρτα της σόμπας στο δωμάτιο που καίει η σόμπα... Έτσι θα σταματήσει η γκρίνια για πάνταΌταν τα ξύλα είναι υγρά ή δεν καίνε καλά και ανοίξεις την πόρτα, τότε θα μπει λίγος καπνός μέσα στο δωμάτιο. Για αυτό και δεν ανοίγεις τότε την πόρτα. Δώσε περισσότερο αέρα ώστε να γίνει η καύση πιο γρήγορα, και άνοιξε μετά.
Αν σου καπνίζει διαρκώς τότε η δεν τραβάει σωστά η καμινάδα ή τα ξύλα έχουν μεγάλη υγρασία.Χα,χα..... την επόμενη φορά που θα με τρελάνει (το πολύ σε 1-2 μέρες δλδ...) θα το κάνω. Κοίτα, στεγνά ξύλα που να βρεις φέτος; Χρησιμοποίησα αποκλειστικά δρύς, διότι η οξύα που βρήκα ήταν λες και είχε βγει από το πλυντήριο ρούχων. Και τα ξύλα που έκαιγα ήταν μεγάλα, όχι μικρά ξύλα σόμπας. Και ο δρυς ήταν βρεγμένος, αλλά μέσα στον πυρήνα του μόνο.. Δεν καπνίζει διαρκώς. Αν δεν ανοίξω την πόρτα, δεν καπνίζει καθόλου. Όταν είναι καθαρή η σχάρα που είναι στην βάση του θαλάμου καύσης και ο αερας είναι ανοιχτός, βλέπω ότι η σόμπα φορτσάρει. Πιστεύω δλδ ότι τραβάει.
-
Γιατί 'σπάτε' τα νεύρα σας και το με τα ξύλα ????
Δοκιμάστε όσοι έχετε πρόβλημα με υγροποιήσεις και καπνούς, τίς ΜΠΡΙΓΚΕΤΕΣ. Θα μειώσετε και το κόστος θέρμανσις του χώρου σας και τη διάρκεια ζωής του μηχανηματό σας !!! -
Ο χρήστης Peristeri έγραψε:
Δοκιμάστε όσοι έχετε πρόβλημα με υγροποιήσεις και καπνούς, τίς ΜΠΡΙΓΚΕΤΕΣ. Θα μειώσετε και το κόστος θέρμανσις του χώρου σας και τη διάρκεια ζωής του μηχανηματό σας !!!Εγώ που χρησιμοποιώ και μπρικέτες (συμφωνώ ότι μπρικέτα με μπρικέτα διαφέρει) παράλληλα με τα ξύλα, πιστεύω ότι μόνο μπρικέτες δεν συμφέρει. Αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό, σε παρακαλώ πες μου. Με εμνδιαφέρει
-
Ξέρουμε ποιες εταιρίες φτιάχνουν καλής ποιότητας pellets στην Ελλάδα? Έχω πάρει alfa pellets και αναρωτιέμαι αν ορισμένα προβλήματα που δεν κατάφερα να λύσω έχουν σχέση με αυτά.
- Έχω μερικές κρυσταλοποιήσεις στο burnpot μερικές φορές, που όμως δεν επηρεάζουν την καύση
- Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι ότι έξω από το σπίτι, στο Τ που έχει η καμινάδα για να φεύγουν οι υγροποιήσεις μαζεύεται αρκετή στάχτη (αν δεν το σκουπίσω για πχ 1 εβδομάδα) και ότι το ταβάνι πάνω από το μπουρί έχει μαυρίσει. Το μπουρί είναι μονωμένο και δεν έχω καθόλου υγροποιήσεις. Είναι φυσιολογικό να μαζεύεται στάχτη? Αν και η σόμπα υποτίθεται ότι αυτορυθμίζεται, έπαιξα με τις ρυθμίσεις που δίνει και δεν είδα να μειώνεται αυτό το πρόβλημα. Μόνο το 1ο πρόβλημα εξαφανίζεται σχεδόν τελειώς αν μειώσω σημαντικά το feed-rate των pellet αλλά έτσι χάνω και αρκετή ισχύ.
Από την πρώτη παραγγελία έχουν μείνει αρκετά πελλετ (βγάζουν αυτή τη χρονιά) οπότε δεν θα ξαναγοράσω σύντομα. Τώρα για την επόμενη χρονία σκέφτομαι να βρω κάτι διαφορετικό μήπως και περιορίσουν το πρόβλημα.
Και έτσι έπεσα πάνω σε αυτό http://www.acp-bioenergy.gr/frontend/ar ... 50&cid=143 . Ισχύουν όλα αυτά που λέει?
Πέρα από αυτά είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Με το κρύο που έκανε φέτος σχεδόν έκανα απόσβεση σε έναν χειμώνα...
-
όλες οι σόμπες ξύλου καπνίζουν στο άνοιγμα της πόρτας
το ίδιο και η δική μου μυριζει ελάχιστα στη στιγμή και δεν ειναι ενοχλητικό. -
Ο χρήστης Ζάνος έγραψε:
όλες οι σόμπες ξύλου καπνίζουν στο άνοιγμα της πόρτας
το ίδιο και η δική μου μυριζει ελάχιστα στη στιγμή και δεν ειναι ενοχλητικό.Ακριβως κ το τζακι καπνιζει οταν ανοιγεις την πορτα κ ειναι απολυτως φυσιολογικο .
Η λυση ειναι απλη ,ανοιγουμε την πορτα 2-3 εκατοστα ,περιμενουμε λιγα δευτερολεπτα κ αργα αλλα σταθερα την ανοιγουμε μεχρι τερμα . -
Ο χρήστης pannarab έγραψε:
Δοκιμάστε όσοι έχετε πρόβλημα με υγροποιήσεις και καπνούς, τίς ΜΠΡΙΓΚΕΤΕΣ. Θα μειώσετε και το κόστος θέρμανσις του χώρου σας και τη διάρκεια ζωής του μηχανηματό σας !!!Εγώ που χρησιμοποιώ και μπρικέτες (συμφωνώ ότι μπρικέτα με μπρικέτα διαφέρει) παράλληλα με τα ξύλα, πιστεύω ότι μόνο μπρικέτες δεν συμφέρει. Αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό, σε παρακαλώ πες μου. Με εμνδιαφέρει
Καλησπέρα και εγώ έχω δοκιμάσει αρκετές μπρικετες αλλά πιστεύω ότι δεν συμφέρει οικονομικά να καις μόνο μπρικετα .Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό περιμένω να μάθω και εγώ..
-
Διότι οι ΜΠΡΙΓΚΕΤΕΣ δεν έχουν ΥΔΡΟΓΟΝάνθρακες αλλά μπριγκετάνθρακες και έτσι με την καύση τους δεν παράγεται νερό.
Υγροποιήσεις έχουν και οι καπνοδόχοι καυστήρων πετρελαίου καθώς και φυσικού αερίου (ακόμα περισσότερο νερό από το πετρέλαιο).
Βέβαια αν καις χλωρά ξύλα (γύρω στο 50% υγρασία) πιστεύω πως θα έχεις κάτι λίγο περισσότερη υγρασία στην καπνοδόχο.
-
Τα δεδομένα είναι τα εξής :
- Χρησιμοποιώ ενεργειακή ξυλόσομπα που κάνει και τριτογενή καύση.
- Το σπίτι είναι μονοκατοικία παλιά, χωρίς μονώσεις.
- Περιοχή Δυτική Αττική.
- Κόστος καυσόξυλων, για να πάω το σπίτι στους 23-25 C περίπου ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία, 8 Ευρώ.
- Κόστος για το ίδιο αποτέλεσμα, με μπριγκέττες, 4 Ευρώ.
- Κόστος μπριγκέττας που χρησιμοποιώ, 400 ευρώ/τόνο.
Οσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούσα ξύλα, υπήρχαν ΜΟΝΟ προβλήματα, μέχρι και υγροποιήσεις.
Με τις μπριγκέττες ΟΛΑ δουλεύουν 'ρολόϊ. !!!! και ας είναι και Βουλγαρίας. -
Δεν είναι πολλά τα 400ευρώ ο τόνος? Είναι καλής ποιότητας και παίρνεις από αυτές ή δεν έχεις βρει φθηνότερες?
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Δεν είναι πολλά τα 400ευρώ ο τόνος? Είναι καλής ποιότητας και παίρνεις από αυτές ή δεν έχεις βρει φθηνότερες?400 e ο τονος ειναι παρα πολλα συμφερει μονο αντι φρεσκου ξυλου
εγω θα την εψαχνα για μπριγκετες λιγνιτη , σταθερη ποιοτητα σιγουρα χωρις υγρασια και οχι της μοδας για να παιρνουν επανω τιμολογιακα.
οσοι εχετε ενεργειακες σομπες θα δειτε οτι γραφουν για μπριγκετες λιγνιτη. -
ΔΕΝ μπορώ να βρώ φθηνότερες σε ποσότητες μικρότερες απο τόνο. Δεν εχω τόσο μεγάλη αποθήκη και είμαι αναγκασμένος να αγοράζω 300 kg καθε φορά.
Ο κατασκευαστής της δικιάς μου σόμπας ανφέρει ΣΑΦΩΣ στο manual ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μπριγκετών λιγνίτη. -
Ο χρήστης Peristeri έγραψε:
ΔΕΝ μπορώ να βρώ φθηνότερες σε ποσότητες μικρότερες απο τόνο. Δεν εχω τόσο μεγάλη αποθήκη και είμαι αναγκασμένος να αγοράζω 300 kg καθε φορά.
Ο κατασκευαστής της δικιάς μου σόμπας ανφέρει ΣΑΦΩΣ στο manual ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μπριγκετών λιγνίτη.παραξενο, πρωτη φορα το ακουω
ποια εχεις?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
...Το να βαλω καλα και μονομενα ινοχ δεν με απασχολει, πες πως εγινε. Αλλα μένει το θεμα, που δεν εθιξα ακομη, του καθαρισμου και της αφαιρεσης των μπουριων. Αν θελησω να καθαρισω το καπνοδοχο, θα πρεπει να μεινει το εσωτερικο μπουρι συνδεδεμενο, με συνεπεια ολη η καπνα να πέσει μές τη σόμπα. Αν το βγάλω αυτή θα βγει απο τη τρυπα και θα γεμισει ολο το σπιτι.Για να βγει το μπουρι θα πρεπει καπως αυτό να σηκωθει, εντος του καπνοδοχου, ωστε να ξεκουμπωσει απο τη σομπα και να βγει, θα βγει ομως αν ειναι συνευθειακα και σφιχτα? Ή θα πρεπει να μετακινηθει και η σομπα? Νομιζω πως εχουμε ενα 'θεματακι' εδω.ΥΣ. βασικα σου εχει τυχει να βαλεις σομπα με μπουρι κατευεθειαν πάνω?
Ναι.
Του πούλησα κ ένα καπνοδοχοκαθαριστή (25 Ε, τον καλό πήρε) κ τρία χρόνια τώρα ούτε τηλέφωνο δεν μ' έχει πάρει.Πέρα από την πλάκα, έχουμε βάλει αρκετές έτσι (την πρώτη πριν 3 χρόνια σε ζευγάρι Άγγλων). Και στ' αλήθεια δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις, αν μπορείς να περάσεις τα μπουριά ευθεία πάνω. Για το καθάρισμα, αρκεί να αφαιρείς την κόφτρα της σόμπας, να βάζεις μέσα μια σακούλα σκουπιδιών ανοιγμένη για να πέσουν οι μουτζούρες μέσα κ να περιμένεις κανα 10λεπτο να 'καθίσει' η σκόνη πριν την βγάλεις.
Ξυλόσομπα