Τωρα με τις βροχες επεσα σε μια λακουβα η οποια δεν φαινοταν απο το νερο και το αποτελεσμα σπασμενο αμορτισερ,ψαλιδι,στραβωμα ζαντας και ισως και να παθε ζημια η κρεμαγιερα μπορω να ζητησω αποζημιωση απο τον δημο?
-
Πάντως υπάρχουν πολλά πεζοδρόμια που αν και είναι τόσο στενά, υπάρχουν δέντρα και σε αναγκάζουν να κατέβεις όταν είσαι πεζός.
- topic:timeago_later,16 days
-
Το βάζω εδώ γιατί κολλάει ο τίτλος.
Πριν 20 μέρες συνάδελφος περπατούσε στο πεζοδρόμιο και έπεσε σε λακκούβα από πλάκα πεζοδρομίου που έλειπε, με σκοπό να χτυπήσει τον αυχένα του σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα ήταν, να μείνει 20 μέρες στο νοσοκομείο (σήμερα βγαίνει και του μίλησα στο τηλέφωνο) με ρήξη των 3 πρώτων σπονδύλων στον αυχένα, με νάρθηκα με διάφορα σίδερα που τον κρατάνε και θα τα έχει πάνω από 4-5 μήνες και ποσοστό 50% να είχε μείνει παράλυτος από τον λαιμό και κάτω.
Τι διαδικασίες πρέπει να κινήσει για να διεκδικήσει αποζημίωση?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το βάζω εδώ γιατί κολλάει ο τίτλος.Πριν 20 μέρες συνάδελφος περπατούσε στο πεζοδρόμιο και έπεσε σε λακκούβα από πλάκα πεζοδρομίου που έλειπε, με σκοπό να χτυπήσει τον αυχένα του σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα ήταν, να μείνει 20 μέρες στο νοσοκομείο (σήμερα βγαίνει και του μίλησα στο τηλέφωνο) με ρήξη των 3 πρώτων σπονδύλων στον αυχένα, με νάρθηκα με διάφορα σίδερα που τον κρατάνε και θα τα έχει πάνω από 4-5 μήνες και ποσοστό 50% να είχε μείνει παράλυτος από τον λαιμό και κάτω.
ΜΙΑς και το ίδιο ερώτημα έχω και γω, μπορείς άν θέλεις να μου γράψεις , εαν μιλάς για τον δήμο ΑΘΗΝΑΙΩΝ ?
Ισίδωρος -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το θέμα λύθηκε χωρίς φωνές και κλάμματα τελικά... (ο δικηγόρος ήταν από τη νομική προστασία)κοίτα να δεις που θα αποζημιώθηκε κιόλλας....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το βάζω εδώ γιατί κολλάει ο τίτλος.Πριν 20 μέρες συνάδελφος περπατούσε στο πεζοδρόμιο και έπεσε σε λακκούβα από πλάκα πεζοδρομίου που έλειπε, με σκοπό να χτυπήσει τον αυχένα του σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα ήταν, να μείνει 20 μέρες στο νοσοκομείο (σήμερα βγαίνει και του μίλησα στο τηλέφωνο) με ρήξη των 3 πρώτων σπονδύλων στον αυχένα, με νάρθηκα με διάφορα σίδερα που τον κρατάνε και θα τα έχει πάνω από 4-5 μήνες και ποσοστό 50% να είχε μείνει παράλυτος από τον λαιμό και κάτω.
Oυτε σε ταινια του Mr. Bean τοση γκαντεμια..
Πρεπει να ξεκινησει αγωγες,αλλα για να το κανει αυτο θα πρεπει να βρει ο δικηγορος του προς ποιον θα τις κανει (Δημο/ΥΠΕΧΩΔΕ/εργολαβο/ακομα και το παρκαρισμενο μπορει να εχει καποια ευθυνη εαν ηταν παρανομα) αφου το κρατος αρεσκεται στο ping-pong ευθυνων.Δυστυχως οι δικηγοροι συνηθως δεν εχουν ιδεα αφου οι δικηγοροι στην Ελλαδα ειναι μονο για μεταβιβασεις ακινητων και τροχαια. -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΜΙΑς και το ίδιο ερώτημα έχω και γω, μπορείς άν θέλεις να μου γράψεις , εαν μιλάς για τον δήμο ΑΘΗΝΑΙΩΝ ?
Ισίδωρος'Οχι, μιλάω για τον Δήμο Χανίων.
-
Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλό θα είναι να στραφεί κατά ΟΛΩΝ όσων εμπλέκονται. Δεν μπορεί, κάπου θα πέσει μέσα. Το χειρότερο θα είναι να πεταχτεί στη δίκη ο εκπρόσωπος πχ του Δήμου με κανένα ξεχασμένο χαρτί και να αποδείξει ότι στο συγκεκριμένο δρόμο αρμοδιότητα έχει το ΥΠΕΧΩΔΕ ή η Εκκλησία ή παρακείμενο ΝΠΔΔ ή οποιοσδήποτε άλλος, οπότε άλλες δίκες, άλλα έξοδα κλπ.
-
εκείνο , που σου σπάει , κυριολεκτικά τα νεύρα, όταν έχεις να αντιμετωπήσεις, κρατικές υπηρεσίες και τις ευθυνες που αυτες έχουν απέναντι σε οποιονδήποτε πολίτη αυτου του ευρωπαικού ...(λεμε τωρα ) κρατους, εναι κατ αρχήν , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, μετα δεν εχει ευθυνη, μετα δεν προβλεπεται απο 1002 αλλους κανονισμούς, και αυτη η καθυστερηση , η οποια μπορει να σε στειλει με εγκεφαλικό , περιμένοντας........
εγω εχω καταθεσει αγωγη αποζημίωσης στον δήμο αθηναίων το 2000 ,Αφού πέρασαν 9 χρόνια και δικαιώθηκα απο το συμβούλιο επικρατείας, ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ανακάλυψαν πως δεν εχουν αυτοι την ευθυνη για να μαζεύουν αδεσποτους σκύλους, ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ !
αν κάποιος έχει νομικές γνώσεις, ας μου απαντήσει, γιατι θα πρέπει να φτασει η υποθεση στο συμβ. επικρατείας, για να το πουν αυτό.- -μετα απο 9 χρονια-
και ας μου πει κάποιος , ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΟΥΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟς !????????
ετσι ρωταω, για να εχω μια καλή δικαιολογία ΌΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ. -
Αν απευθυνθεί στον ΟΤΑ για αποζημίωση κατά 95% (κάπου το είδα ως παγκόσμια σταθερά koutsan ) θα πάρει τα @@ του...Τζάμπα κόπος και χρόνος...
Απευθείας αγωγή αποζημιώσεως στα διοικητικά δικαστήρια για να μη χάνει και χρόνο...Θετική ζημία, διαφυγόν κέρδος ίσως και ηθική βλάβη...
Εδώ viewtopic.php?f=13&t=25021&p=1243122&hilit είχα γράψει για το θέμα...
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
εκείνο , που σου σπάει , κυριολεκτικά τα νεύρα, όταν έχεις να αντιμετωπήσεις, κρατικές υπηρεσίες και τις ευθυνες που αυτες έχουν απέναντι σε οποιονδήποτε πολίτη αυτου του ευρωπαικού ...(λεμε τωρα ) κρατους, εναι κατ αρχήν , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, μετα δεν εχει ευθυνη, μετα δεν προβλεπεται απο 1002 αλλους κανονισμούς, και αυτη η καθυστερηση , η οποια μπορει να σε στειλει με εγκεφαλικό , περιμένοντας........εγω εχω καταθεσει αγωγη αποζημίωσης στον δήμο αθηναίων το 2000 ,Αφού πέρασαν 9 χρόνια και δικαιώθηκα απο το συμβούλιο επικρατείας, ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ανακάλυψαν πως δεν εχουν αυτοι την ευθυνη για να μαζεύουν αδεσποτους σκύλους, ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ !
αν κάποιος έχει νομικές γνώσεις, ας μου απαντήσει, γιατι θα πρέπει να φτασει η υποθεση στο συμβ. επικρατείας, για να το πουν αυτό.- -μετα απο 9 χρονια-
και ας μου πει κάποιος , ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΟΥΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟς !????????
ετσι ρωταω, για να εχω μια καλή δικαιολογία ΌΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.Δεν είσαι σαφής...Ισχυρίζεσαι ότι ο Δήμος Αθηναίωνς αρνείται να εκτελέσει απόφαση του ΣτΕ που σου επιδικάζει αποζημίωση ? Παλιά ήταν πολύ συνηθισμένο για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορούσες να εκτελέσεις κατά της περιουσίας του Δημοσίου (των ΟΤΑ συμπεριλαμβανομένων) σύμφωνα με το Ν. 2097/52. Πλέον όμως μπορείς, από το 1997, με το Ν. 2462/97 (που κυρώνει το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα), πράγμα που πρέπει και να κάνεις...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι μου λέει πάντως ότι το δέντρο έσπασε από αυτοκίνητο που προσπαθούσε να παρκάρει.Παρόλο που ειμαι κάτοχος SUV κ παραδέχομαι οτι εχουν υπαρξει φορες δεν γίνεται να παρκαρω καπου αλλου εκτος απο ενα πεζοδρομιο (ελαχιστες οι φορες, οκ?) συμφωνώ στο γεγονος οτι οντως καποιος εσπασε το καημένο το δεντράκι στη προσπαθειά του να παρκάρει...
Ισίδωρος'Οχι, μιλάω για τον Δήμο Χανίων.
Πλάκα μου κανεις Κωστα! Σε ποιο πεζοδρόμιο εγινε αυτό να εχω το νού μου;
Ρε τι επαθε ο ανθρωπος στα καλα... περπατούμενα! Ευχομαι να πανε ολα καλα κ να επανελθει στα κανονικά του!!!! -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
εκείνο , που σου σπάει , κυριολεκτικά τα νεύρα, όταν έχεις να αντιμετωπήσεις, κρατικές υπηρεσίες και τις ευθυνες που αυτες έχουν απέναντι σε οποιονδήποτε πολίτη αυτου του ευρωπαικού ...(λεμε τωρα ) κρατους, εναι κατ αρχήν , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, μετα δεν εχει ευθυνη, μετα δεν προβλεπεται απο 1002 αλλους κανονισμούς, και αυτη η καθυστερηση , η οποια μπορει να σε στειλει με εγκεφαλικό , περιμένοντας........
εγω εχω καταθεσει αγωγη αποζημίωσης στον δήμο αθηναίων το 2000 ,Αφού πέρασαν 9 χρόνια και δικαιώθηκα απο το συμβούλιο επικρατείας, ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ανακάλυψαν πως δεν εχουν αυτοι την ευθυνη για να μαζεύουν αδεσποτους σκύλους, ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ !
ετσι ρωταω, για να εχω μια καλή δικαιολογία ΌΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.Δεν είσαι σαφής...Ισχυρίζεσαι ότι ο Δήμος Αθηναίωνς αρνείται να εκτελέσει απόφαση του ΣτΕ που σου επιδικάζει αποζημίωση ? Παλιά ήταν πολύ συνηθισμένο για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορούσες να εκτελέσεις κατά της περιουσίας του Δημοσίου (των ΟΤΑ συμπεριλαμβανομένων) σύμφωνα με το Ν. 2097/52. Πλέον όμως μπορείς, από το 1997, με το Ν. 2462/97 (που κυρώνει το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα), πράγμα που πρέπει και να κάνεις...
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ!
ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑς ΔΕΧΘΗΚΕ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ,
η οποια απορίφθηκε απο τον δημο, γιατι δεν εχει υποχρέωση, να συλλέγει τα αδέσποτα ζωα. ετσι λεει το χαρτί που μου έστειλαν- απο μια πληρξούσο δικηγόρο...η ερώτηση είναι: εχει αυτό το δικαίωμα,? ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,
ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΏΝΕΤΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ που έχει ακόμη την... γκαντεμια , να ζει σε ενα τετοιο κράτος??
ηλικιακά, περασα τα 50 και έτσι οπως, βλεπω, ούτε ο γυιός μου θα προλάβει να δει αποτέλεσμα.... - topic:timeago_later,3 months
-
Ο χρήστης grgeorgios έγραψε:
Χαιρετώ την κοινότητα του Forum.
Ονομάζομαι Γιώργος, και θα ήθελα να εκθέσω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα, μήπως και βρεθεί κάποια λύση...
Την Τρίτη 30/6/09 στις 9.30 το πρωί πάρκαρα το Fiat Punto που διαθέτω, επί της Φραγκοκλησιάς, στο Μαρούσι, και συγκεκριμένα στον αριθμό '3', κοντά στο παλιό Village Center.
Παρατήρησα ότι δίπλα από το αυτοκίνητό μου υπήρχε λακκούβα καθώς επίσης και νερά αλλά δεν έδωσα σημασία.
Να σημειωθεί πως 3+ μήνες που εργάζομαι σε αυτή την περιοχή, το συγκεκριμένο σημείο είναι μονίμως γεμάτο νερά, τα οποία φαίνεται σα να βγαίνουν από κάποιο υπόγειο ή κάτι τέτοιο.Το απόγευμα λοιπόν, ή πιο σωστά το βράδυ, κατά τις 8, πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να γυρίσω σπίτι μου. Παρατήρησα από μακριά ότι όλη η μια πλευρά του ήταν βρώμικη και θεώρησα ότι ήταν αποτέλεσμα των νερών που σε συνδυασμό με τα διερχόμενα οχήματα, είχε 'ψεκαστεί' σε όλη την αριστερή πλευρά.
Μπαίνοντας μέσα, έβαλα τους υαλοκαθαριστήρες προκειμένου να καθαρίσω το μπροστινό τζάμι και να φύγω... Εκεί ανακαλύπτω με έκπληξη, πως οι βρωμιές στο τζάμι δεν έφευγαν ούτε ψεκάζοντας με νερό από τους υαλοκαθαριστήρες.
Τότε πήγα σε παραπλήσιο Super Market και πήρα ένα Azax με Vedex αλλά και πάλι, τα τζάμια (το μπροστινό και του οδηγού) δεν καθάριζαν με τίποτα!
Επόμενη δοκιμή ήταν (αφού ειδοποίησα δικό μου άτομο να έρθει) ήταν με Ασετόν το οποίο (και πάλι!) δεν έκανε δουλειά. Τέλος, κατάφερα κάτι να κάνω με διαλυτικό χρώματος (νέφτι). Και όλα αυτά για να καθαρίσω (πολύ λίγο, σε σημείο να οδηγείτε το όχημα) τα τζάμια.
Το αμάξωμα ούτε συζήτηση βέβαια...
Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 1/7/09, το πήγα σε συνεργείο και μου είπαν πως θα χρειαστεί ολική βαφή για το αμάξωμα και αν καταφέρει να γίνει κάτι με τα τζάμια να καθαρίσουν.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη (30/6/09) κατά τις 10 ειδοποίησα την αστυνομία, η οποία ήρθε κατά τις 12, προκειμένου να καταγραφεί το συμβάν. Επίσης παρατήρησα ότι 2 κτίρια πλησίον του σημείου, έχουν αγωγούς όπου βγάζουν νερά προς το οδόστρωμα (ακόμα και στις 10 το βράδυ που περίμενα το περιπολικό, φαινόταν το νερό να 'τρέχει' από συγκεκριμένο αγωγό).
Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Ξέρει / γνωρίζει κανείς από εσάς, τι μπορώ να κάνω στην προκειμένη περίπτωση; Ο Ασφαλιστής μου, μου είπε ότι δυστυχώς, εφ' όσον δεν έχω μεικτή ασφάλεια, δεν μπορώ να ζητήσω αποζημίωση από την ασφάλειά μου. Στην καλύτερη αν 'σκηνοθετήσω' θραύση κρυστάλλων, να τα καλύψει βάση του συμβολαίου.
Από εκεί και πέρα, μπορώ να ζητήσω αποζημίωση από τον Δήμο; (Δική του ευθύνη είναι η επιτήρηση των δρόμων και η επιβολή προστίμων σε όσους βγάζουν απόβλητα στο οδόστρωμα, πράγμα το οποίο απαγορεύεται).
Έχει κάνεις κάποια ιδέα ή γνώμη περί του θέματος;
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας, εκ' των προτέρων, και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου.Καλημέρα στην κοινότητα του 4t Forum...
Εχτές, την Τετάρτη 6/8, σημειώθηκε άλλο ένα ίδιο ακριβώς περιστατικό στην περιοχή!
Ένα Micra Cabrio (αν θυμάμαι καλά) ήταν 'βαμμένο' με την τοξική μπογιά που κάποιοι ανεύθυνοι ρίχνουν στην περιοχή....
Απαράδεκτο τελείως!
Έκανα καταγγελία στην Συνήγορο του Πολίτη, διεκδικώντας αποζημίωση απο τον Δήμο Αμαρουσίου, για την περίπτωσή μου, λέγοντας οτι είναι δική του ευθύνη η επιτήρηση των δρόμων και τιμωρία όσων ρίχνουν λύματα σε αυτόν.
Ελπίζω να καταφέρω κάτι... Και επίσης, αν οποιοσδήποτε απο εσάς γνωρίζει κάτι (είτε για την συγκεκριμένη περίπτωση, είτε κάποιος γνωστός του την έχει πατήσει) ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω pm. -
Τα περισσότερα πεζοδρόμια καταστρέφονται επειδή κάποιοι αγοράζουν αυτοκίνητο και μετά καταλαβαίνουν ότι μένουν σε περιοχή που δεν έχει parking.
Μένω στην Καστέλλα και είμαι δύστυχος πατέρας 3 παιδιών που τώρα είναι μωρά. Όποτε θέλω να τα βγάλω βόλτα κάποια ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ, ένα εκ των οποίων είναι και υπάλληλος του Δήμου Πειραιά (ναι αυτού του Δήμου υπόδειγμα!!!!) παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα εγώ με το καροτσάκι (προς το παρόν μόνο με το μονό καρότσι, τα δίδυμα ακόμη είναι πολύ μικρά) να κατεβαίνω στο οδόστρωμα της Βασιλέως Παύλου παρέα με τα αυτοκίνητα και με τα Τρόλευ.
Το κορυφαίο ήταν η αντίδραση του Δήμου: Όταν ζήτησα την παρέμβαση της Δημοτικης Αστυνομίας η απάντηση ήταν: Και τι θέλετε να κάνουμε κύριε, να τους γράφουμε κάθε μέρα; ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ. Εξάλου αν θυμάμαι καλά ο Δήμο Πειραιά είναι υπερχρεωμένος και θα έπρεπε να μαζεύει σαν τρελλός έσοδα!!!Η απορία μου είναι η εξής: Αν με χτυπήσει εμένα ή το παιδί κάποιο αυτοκίνητο και ζήσουμε τελικά, εναντίον ποιού πρέπει να στραφώ;
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Τα περισσότερα πεζοδρόμια καταστρέφονται επειδή κάποιοι αγοράζουν αυτοκίνητο και μετά καταλαβαίνουν ότι μένουν σε περιοχή που δεν έχει parking.Μένω στην Καστέλλα και είμαι δύστυχος πατέρας 3 παιδιών που τώρα είναι μωρά. Όποτε θέλω να τα βγάλω βόλτα κάποια ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ, ένα εκ των οποίων είναι και υπάλληλος του Δήμου Πειραιά (ναι αυτού του Δήμου υπόδειγμα!!!!) παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα εγώ με το καροτσάκι (προς το παρόν μόνο με το μονό καρότσι, τα δίδυμα ακόμη είναι πολύ μικρά) να κατεβαίνω στο οδόστρωμα της Βασιλέως Παύλου παρέα με τα αυτοκίνητα και με τα Τρόλευ.
Το κορυφαίο ήταν η αντίδραση του Δήμου: Όταν ζήτησα την παρέμβαση της Δημοτικης Αστυνομίας η απάντηση ήταν: Και τι θέλετε να κάνουμε κύριε, να τους γράφουμε κάθε μέρα; ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ. Εξάλου αν θυμάμαι καλά ο Δήμο Πειραιά είναι υπερχρεωμένος και θα έπρεπε να μαζεύει σαν τρελλός έσοδα!!!
**
Η απορία μου είναι η εξής: Αν με χτυπήσει εμένα ή το παιδί κάποιο αυτοκίνητο και ζήσουμε τελικά, εναντίον ποιού πρέπει να στραφώ;**Σίγουρα εναντίον του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Αν έχεις κάνει καταγεγραμμένη καταγγελία στη δημοτική αστυνομία ή το 100 και δεν ήρθαν, ίσως να μπορείς να στραφείς και εναντίον τους.
Πάντως, σου εύχομαι να μην χρειαστεί να το ψάξεις. Αν έχεις όρεξη να εμπλακείς προσωπικά με τα ζώα, κάνε επώνυμη/έγγραφη καταγγελία στη δημοτική αστυνομία (θα 'αναγκαστεί' να τους γράψει 1-2 φορές ανά καταγγελία) ή/και μήνυση στους ιδιοκτήτες (1, 2) (δε θα τα έκανα, κινδυνεύεις με 'αντίποινα'). Επίσης, μπορείς να παίρνεις κάθε μέρα στο 100 και να κάνεις ανώνυμη καταγγελία. Βάζε και λίγη σάλτσα ('κατέβηκα με το καρότσι στο δρόμο και παραλίγο να με χτυπήσει αυτοκίνητο, το οποίο κατάφερε να ακινητοποιηθεί μόνο μισό μέτρο από εμένα'), πιάνει
- topic:timeago_later,about a year
-
Αποζημίωση σε συγγενείς οδηγού ΙΧ που έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο
Το ποσό των 100.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε συγγενείς οδηγού, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο μετά την πτώση του ΙΧ της σε ακάλυπτο φρεάτιο.Το ποσό των 100.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε συγγενείς οδηγού, η οποία έχασε τη ζωή της το 2000 όταν το αυτοκίνητό της αφού έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Ξάνθης, όπου η άτυχη 64χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητό της ενώ στο οδόστρωμα υπήρχε φρεάτιο ομβρίων υδάτων, διαστάσεων 1x1 μέτρο και βάθους τριών μέτρων, από το οποίο είχε αποκολληθεί και μετακινηθεί από τη θέση του το ένα από τα δύο μεταλλικά σκέπαστρα (σκάρα)του φρεάτιου.
Την ώρα που διερχόταν η άτυχη οδηγός, οι δύο δεξιοί τροχοί έπεσαν στο ανοικτό φρεάτιο, με αποτέλεσμα να σκάσει το ένα λάστιχο και να χάσει η 64χρονη τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Έτσι, αφού διήνυσε απόσταση 31 μέτρων προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ. Κατά την πρόσκρουση η οδηγός υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία εγκεφάλου και ρήξη καρδιάς και αορτής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.
Σύμφωνα με το Εφετείο αλλά και τον Άρειο Πάγο (1396/2010) το ατύχημα οφειλόταν σε υπαιτιότητα των υπευθύνων της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, καθώς παρέλειψαν να προβούν στην συντήρηση του φρεατίου, αλλά δεν προέβησαν - όπως όφειλαν - και σε τακτικό έλεγχο των φρεατίων. Όπως αποδείχθηκε 20 ημέρες πριν το τραγικό συμβάν η σιδερένια σχάρα του φρεατίου είχε αποκολληθεί λόγω φθοράς και είχε μετατοπιστεί το ένα τμήμα της.
Τελικά, η Δικαιοσύνη επιδίκασε στους συγγενείς της άτυχης οδηγού (γιο, εγγόνια και αδέλφια) το ποσό των 100.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, για έξοδα κηδείας και για την καταστροφή του αυτοκινήτου.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για ακόμα μια φορά χρειάστηκαν 'μόνο' 10 χρόνια για να τελεσιδικήσει η απόφαση!
Και μια διαδικαστική ερώτηση: ο Άρειος Πάγος εξετάζει υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια, σωστό ή λάθος; Η επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης είναι αντικείμενο ποινικού ή αστικού δικαστηρίου;
-
Ο Άρειος Πάγος θέλει minimum 1,5 χρόνια για να καθαρογράψει μιά απόφαση.
Αν προσθέσουμε δικαστήρια, πρότάσεις δικηγόρων, αναβολές κτλ. 'καλά πήγε' - topic:timeago_later,3 months
-
“Γκρεμοτσακίστηκε” σε πεζοδρόμιο και τώρα της ζητούν και τα... ρέστα
Τελευταία ενημέρωση: 24.02.2011 | 08:05
Πρώτη δημοσίευση: 24.02.2011 | 08:02Όχι μόνο δεν της δίνουν αποζημίωση αλλά τώρα της ρίχνουν και τις ευθύνες ότι περπατούσε...απρόσεχτα. Το ότι τα πεζοδρόμια σε αυτή την χώρα και ειδικά στην Αθήνα είναι χάλια αδιαφόρησαν
Όχι μόνο δεν της δίνουν αποζημίωση αλλά τώρα της ρίχνουν και τις ευθύνες ότι περπατούσε...απρόσεχτα. Το ότι τα πεζοδρόμια σε αυτή την χώρα και ειδικά στην Αθήνα είναι χάλια αδιαφόρησανΤο ποσό των 250.000 ευρώ ζητεί 64χρονη συνταξιούχος του ΙΚΑ από αρμόδιους της Διοίκησης με αγωγή της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας για την «ηθική βλάβη» που υποστηρίζει ότι υπέστη, αλλά και για τα νοσήλια που χρειάστηκε να πληρώσει μετά τον τραυματισμό της εξαιτίας κακοτεχνιών σε πεζοδρόμιο επί της λεωφόρου Μεσογείων (στη διασταύρωση με την οδό Τζαβέλα).
Σύμφωνα με το “Έθνος” η γυναίκα στις 12/11/2008 σκόνταψε πάνω σε σπασμένες πλάκες και σε ένα σιδερένιο στρογγυλό φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ που υπήρχε στο πεζοδρόμιο (χωρίς να υπάρχουν στο σημείο πινακίδες προς αποφυγή ατυχημάτων), με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι, να υποστεί κατάγματα στη μύτη και στα δόντια, εκδορές στα χείλη της κ.λπ.
Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από το περιστατικό, όχι μόνο δεν έχει βρει το δίκιο της, αλλά στην ουσία κρίθηκε ότι... έφταιγε η ίδια για τον τραυματισμό της, αφού... ήταν μέρα (επειδή ήταν 11 το πρωί) και άρα είχε τη δυνατότητα να δει την προεξοχή του φρεατίου. Ειδικότερα, στη σχετική εισαγγελική διάταξη αναφερόταν ότι «η πτώση της μηνύτριας στο φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ και κατ' επέκταση ο τραυματισμός της οφείλεται αποκλειστικά σε δική της απροσεξία και αμέλεια» (!).
Επίσης η κακοτεχνία, σύμφωνα με το πνεύμα της εν λόγω εισαγγελικής διάταξης, αποτελεί... «φαινόμενο όχι ασύνηθες ούτε επικίνδυνο για τους πεζούς ώστε να κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση κάθε φορά πινακίδων σήμανσης προς αποφυγή ατυχημάτων». Βάσει αυτού του σκεπτικού, απερρίφθη ως «αβάσιμη» η μήνυσή της, με την οποία ζητούσε ευθύνες από τους αρμοδίους της ΕΥΔΑΠ και τους τότε υπευθύνους του Δήμου Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με ίδια εισαγγελική διάταξη, όσον αφορά τους υπευθύνους της πρώην δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου, «ουδεμία αμελή συμπεριφορά υπέδειξαν», καθώς «...δεν προκύπτει ούτε πιθανολογείται ότι αυτοί γνώριζαν την ύπαρξη της προεξοχής του φρεατίου στο οδόστρωμα της οδού, ούτε μπορούσαν να προβλέψουν το ενδεχόμενο τραυματισμού κάποιου πεζού».
Επιπροσθέτως έγιναν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί των αρμόδιων φορέων που αποποιήθηκαν των ευθυνών.
Μετά την απόρριψη της μήνυσής της, η συνταξιούχος στις 9/04/2010 κατέθεσε προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά έπεσε στο κενό η προσφυγή της, καθώς υιοθετήθηκε το σκεπτικό της προηγηθείσας εισαγγελικής διάταξης βάσει της οποίας... αν πρόσεχε δεν θα έπεφτε.
Η τελευταία νομική κίνηση της συνταξιούχου ήταν η αγωγή της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί το 2013. Και έπεται συνέχεια...
Μ΄ αυτήν ζητά να της επιδικαστεί το ποσό των 200.000 ευρώ λόγω «ηθικής βλάβης», καθώς επίσης και 50.000 ευρώ για τα νοσήλια αλλά και τις συνεδρίες που πλήρωσε σε ψυχίατρο προκειμένου να συνέλθει από την περιπέτειά της.
Μεταξύ άλλων, η προσφεύγουσα κάνει λόγο και για «μονομερή μέχρι στιγμής εκτίμηση των στοιχείων», καθώς -όπως υποστηρίζει- «δεν ελήφθησαν υπ΄όψη τα έγγραφα που η ίδια είχε προσκομίσει, όπως φωτογραφίες του φρεατίου, γνωματεύσεις γιατρών κ.λπ., αλλά ούτε και η κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα οδηγού ταξί». Ο τελευταίος είχε βεβαιώσει ότι η γυναίκα «δεν μπορούσε κατ΄ ουδένα τρόπο να διακρίνει εάν το φρεάτιο προεξείχε καθώς δεν υπήρχε πουθενά στον χώρο οποιαδήποτε ένδειξη προς αποφυγή ατυχημάτων».
- topic:timeago_later,11 months
-
Συμβουλές για νομική προστασία
[...]
Πώς να κινηθώ νομικά;
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσετε μόλις διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητό σας ή η μηχανή που οδηγείται υπέστη ζημιά από λακκούβα του οδικού δικτύου; Με την βοήθεια νομικών το Νewsit σας δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που όλο και περισσότερους απασχολεί.
1.Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
2.Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί.
3.Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή).
4.Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας κι αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί.
5.Σε περίπτωση τραυματισμού πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.
6.Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
7.Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8.Φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των οδών-έργων έχουν:
α) Για τις εθνικές οδούς, τις κεντρικές αρτηρίες πόλεων και τα δημόσια έργα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.
β) Για το επαρχιακό δίκτυο και τις δευτερεύουσες οδούς η Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμοι και κοινότητες).Στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε για το που ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος μπορούμε να προσφύγουμε στους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας οι οποίοι αποφαίνονται για το ποιος φορέας φέρει την ευθύνη της αποζημίωσης.
Πάντως όσοι θα επιλέξουν να προχωρήσουν ενάντια του δημοσίου ή του δήμου που ευθύνεται για την κακοτεχνία άρα κατ’ επέκταση και για την ζημιά που έχουν υποστεί, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή αλλά στο τέλος το βέβαιο είναι ότι θα αποζημιωθούν.
Λάμπρος Χαβέλας
-
Τωρα με τις βροχες επεσα σε μια λακουβα η οποια δεν φαινοταν απο το νερο και το αποτελεσμα σπασμενο αμορτισερ,ψαλιδι,στραβωμα ζαντας και ισως και να παθε ζημια η κρεμαγιερα μπορω να ζητησω αποζημιωση απο τον δημο?