-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το αν γνωρίζει το μισθό του ο εργαζόμενος έχει σχέση με τις μειώσεις μισθών; Που σου λέω ότι τον γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα. Αλλά αν δεν ήσουν αποκομμένος από την πραγματικότητα, θα μας έλεγες αυτό που γνωρίζουν όλοι, ότι όταν περνάς από συνέντευξη και σε ρωτάνε τί μισθό θέλεις, όλοι οι εργοδότες αναφέρονται σε ΚΑΘΑΡΕΣ αποδοχές ΠΑΝΤΑ.Μην είσαι τόσο βέβαιος. Από τη δική μου εμπειρία και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού το συνηθέστερο είναι μικτά, παίζουν κατά περίπτωση και τα καθαρά. Επίσης έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και το σωστό (ΙΜΗΟ) ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, αμάν αυτή η ιστορία με τα δώρα, πόσα παίρνεις το χρόνο έχει σημασία.
Νομίζω καθήκον του εργαζόμενου είναι να γνωρίζει αν μη τι άλλο ό,τι αναγράφεται κάθε μήνα στη μισθοδοσία του δηλ. μικτά - εισφορές / κρατήσεις - ΦΜΥ αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι στοιχίζει στον εργοδότη του 1.5 φορά τα μικτά - εισφορές του.
-
ταξιδευα χθες με 3 Ελληνες.
ο ενας καθηγητης Πανεπιστημιου, ο αλλος καθηγητης ΤΕΙ, ο αλλος υδραυλικος.
ο καθ Πανεπιστημιου πλεον παιρνει μετα απο 22 χρονια δουλειας, 1250 στο χερι. Ο αλλος παιρνει 980.
ο υδραυλικος πηγε στη Γερμανια για να βρει δουλεια. Βρηκε με 14€/ωρα. Μεροκαματο λοιπον 112€, το μηνα 2464€ καθαρα (οχι μαυρα). Ηδη αυτη τη στιγμη πακεταρει τα πραγματα του για να παει μονιμα Γερμανια.
ο καθηγητης ΤΕΙ πηγε για να ρωτησει τι χρειαζεται για να κανει αιτηση διδασκαλιας σε Γερμανικο σχολειο. Πρωτος μισθος, χωρις προυπηρεσια 2400€ καθαρα. Ετοιμαζεται να καταθεσει τα χαρτια του.
ο καθηγητης Πανεπιστημιου παιρνει τα χαπια του για να συνελθει απο το σοκ.
τις καλημερες μου.
-
Ο mjacob εχει δικιο , δεν ξερουμε (μπορει ομως να υπολογισθει) το ποσο των εργοδοτικων εισφορων . Στο εκκαθαριστικο της μισθδοσιας αναφερονται μονο οι εισφορες του εργαζομενου και ο ΦΜΥ και οι εισφορες σε προσθετο ταμειο (αν υπαρχει) . Θα επρεπε να ξερουμε τις συνολικες εισφορες που πληρωσαμε και θα επρεπε να ξερουμε αν ειναι στο κουβαδακι που επρεπε να πανε και ποσα εφυγαν απο το κουβαδακι και γιατι.
Οταν εγραψα οτι Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη , εννοουσα οτι ολα αυτα τα χρηματα ανηκουν στον εργαζομενο , αποτελουν την αμοιβη της εργασιας του. Το συνολο των εισφορων ανηκουν στον εργαζομενο. Γιατι ,λοιπον , διαχωριζονται σε εργαζομενου και εργοδοτη ?
-
Αν και καταλαβαινω πως το γραφεις, το σοκ του καθηγητη πανεπιστημιου σε συγκριση με τις γερμανικες αμοιβες δε θα πρεπε να υφισταται...ισως δε γνωριζει τις διαφορες γερμανικης και ελληνικης (γελιο) οικονομιας!
Ας κοιταξει διπλα του σε μερικους κρατικους οργανισμους να δει ποσα παιρνουν...τοτε οντως να τον πιασει τρεμουλο κτλ κτλ -
καλημέραααα Σπύρο.
το εννιαίο μισθολόγιο έριξε πολύ τους μισθούς.
και μαζίμε τον ΔΤ παίρνει η μπάλα και τον ΙΤ δυστυχώς.... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το αν γνωρίζει το μισθό του ο εργαζόμενος έχει σχέση με τις μειώσεις μισθών; Που σου λέω ότι τον γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα. Αλλά αν δεν ήσουν αποκομμένος από την πραγματικότητα, θα μας έλεγες αυτό που γνωρίζουν όλοι, ότι όταν περνάς από συνέντευξη και σε ρωτάνε τί μισθό θέλεις, όλοι οι εργοδότες αναφέρονται σε ΚΑΘΑΡΕΣ αποδοχές ΠΑΝΤΑ.
Μην είσαι τόσο βέβαιος. Από τη δική μου εμπειρία και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού το συνηθέστερο είναι μικτά, παίζουν κατά περίπτωση και τα καθαρά. Επίσης έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και το σωστό (ΙΜΗΟ) ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, αμάν αυτή η ιστορία με τα δώρα, πόσα παίρνεις το χρόνο έχει σημασία.
Νομίζω καθήκον του εργαζόμενου είναι να γνωρίζει αν μη τι άλλο ό,τι αναγράφεται κάθε μήνα στη μισθοδοσία του δηλ. μικτά - εισφορές / κρατήσεις - ΦΜΥ αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι στοιχίζει στον εργοδότη του 1.5 φορά τα μικτά - εισφορές του.
Από όσες εταιρίες έχω περάσει από συνέντευξη από το 2000 και μετά, δεν υπήρξε καμία που να μου μίλησε για μικτές αποδοχές. Και μιλάμε για μεγάλα ονόματα. Μάλιστα σε μια συνέντευξη πριν από δυο χρόνια σε πολύ γνωστή εταιρία, μου έκαναν και παρατήρηση όταν αναφέρθηκα στις μικτές αποδοχές. Αναφέρομαι σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών εντός του Ν. Αττικής. Παρόμοια είναι τα πράγματα και στις περιπτώσεις των αυξήσεων όπου μας τις ανακοίνωναν σε καθαρές αποδοχές. Τώρα, αν έχουν αλλάξει τα πράγματα με την κρίση, δεν το γνωρίζω. Από την άλλη ίσως μικρότερες εταιρίες να δίνουν βάση στα μικτά αυτή την εποχή (γιατί παλιότερα και από μικρές εταιρίες που είχα περάσει, δεν έδειχναν ενδιαφέρον).
Πάντως από συναδέλφους που μιλάω, δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μην έχει συνείδηση του μισθού του. Ίσα-ίσα, πολλές φορές στις συζητήσεις που κάνουμε, γίνεται λόγος για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όπως και για διάφορα άλλα θέματα.
Για το τελευταίο που γράφεις, θα συμφωνήσω απολύτως και μάλλον αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χαιρω πολυ, εγω σου (ξανα)λεω για εργοστασια, πολυεθνικες κλπ με χιλιαδες εργαζομενους. Για κανε πχ 100ε επι 3000 ατομα. Ειναι 3,6 μυρια το χρονο.
Για Ελλαδα μιλαμε; ποιος εχει 3000 εργαζομενους;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
*Κ οταν λεω αναγκαια, εννοω οτι η δουλεια μου αυτη τη στιγμη εχει πεσει 10,5% σε σχεση με το 2010. Αν φτασω σε επιπεδο που εχουν φτασει αλλοι συναδελφοι πχ -25%, εχω δυο επιλογες. Ή να φανε ολοι μια μειωση μισθου κ να παραμεινουν, ή να φυγει ο ενας απο τους τρεις κ οι αλλοι δυο να κανουν 50% περισσοτερη δουλεια (αφου θα μοιραστουν τη δουλεια του τριτου) με τα ιδια λεφτα. Ποια κουρτινα διαλεγεις?
Το ποσοστο κερδους σου να υποθεσω το θεωρεις σταθερα στην εξισωση ετσι;
Οι μονες μετραβλητες ειναι ο αριθμος και ο μισθος των υπαλληλων.Ωραια...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για το τελευταίο που γράφεις, θα συμφωνήσω απολύτως και μάλλον αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί.Πως γίνεται να λέμε το ίδιο πράγμα ο nass κ εγώ, να συμφωνείς με τον nass κ να διαφωνείς μ' εμένα, είναι απορίας άξιο!
Ο mjacob εχει δικιο , δεν ξερουμε (μπορει ομως να υπολογισθει) το ποσο των εργοδοτικων εισφορων . Στο εκκαθαριστικο της μισθδοσιας αναφερονται μονο οι εισφορες του εργαζομενου και ο ΦΜΥ και οι εισφορες σε προσθετο ταμειο (αν υπαρχει) . Θα επρεπε να ξερουμε τις συνολικες εισφορες που πληρωσαμε και θα επρεπε να ξερουμε αν ειναι στο κουβαδακι που επρεπε να πανε και ποσα εφυγαν απο το κουβαδακι και γιατι.
Οταν εγραψα οτι Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη , εννοουσα οτι ολα αυτα τα χρηματα ανηκουν στον εργαζομενο , αποτελουν την αμοιβη της εργασιας του. Το συνολο των εισφορων ανηκουν στον εργαζομενο. Γιατι ,λοιπον , διαχωριζονται σε εργαζομενου και εργοδοτη ?
Έλα, ντε?
Το αν γνωρίζει το μισθό του ο εργαζόμενος έχει σχέση με τις μειώσεις μισθών; Που σου λέω ότι τον γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα. Αλλά αν δεν ήσουν αποκομμένος από την πραγματικότητα, θα μας έλεγες αυτό που γνωρίζουν όλοι, ότι όταν περνάς από συνέντευξη και σε ρωτάνε τί μισθό θέλεις, όλοι οι εργοδότες αναφέρονται σε ΚΑΘΑΡΕΣ αποδοχές ΠΑΝΤΑ.
Το ποιός είναι αποκομμένος έχει να κάνει με ... την πραγματικότητα, η οποία αν κ πραγματική είναι δύσκολο, ως φαίνεται, να καθοριστεί.
Σε κάθε περίπτωση, τι διάλο σχέση έχει αυτό που βολεύει τον κάθε υπάλληλο να ρωτάει (μάλλον αυτό που του έχουν πει να ρωτάει) τον κάθε υποψήφιο υπάλληλο σε κάθε 'συνέντευξη', με αυτό που πρέπει ο καθένας να γνωρίζει, και που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πόσα λ7 του παίρνει το κράτος κ πως τα διαχειρίζεται? -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ε, ναι, είδες ο κακός?
Κανονικά έπρεπε ν' αρχίσει να έχει ζημιές κ να μην μειώσει καθόλου τον αριθμό κ τους μισθούς των υπαλλήλων του, μάλιστα να τους δώσει κ αύξηση για να καλύψουν την αύξηση του κόστους ζωής.
Ένα σχοινί είναι, τραβάτε ο ένας από εδώ κ ο άλλος από εκεί, να δούμε, θα σπάσει? -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έλα, ντε?
Υποθετω , για να ειναι δυνατη η μειωση του μισθου (αμοιβη του εργαζομενου για την εργασια του) χωρις να γινεται ευκολα αντιληπτη.
Εσυ , τι υποθετεις ?
-
Για το τελευταίο που γράφεις, θα συμφωνήσω απολύτως και μάλλον αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί.
Πως γίνεται να λέμε το ίδιο πράγμα ο nass κ εγώ, να συμφωνείς με τον nass κ να διαφωνείς μ' εμένα, είναι απορίας άξιο!
Συμφώνησα με τον nass ως προς αυτό:
[...]
αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι στοιχίζει στον εργοδότη του 1.5 φορά τα μικτά - εισφορές του.Τί δεν είναι κατανοητό;
Το ποιός είναι αποκομμένος έχει να κάνει με ... την πραγματικότητα, η οποία αν κ πραγματική είναι δύσκολο, ως φαίνεται, να καθοριστεί.
Σε κάθε περίπτωση, τι διάλο σχέση έχει αυτό που βολεύει τον κάθε υπάλληλο να ρωτάει (μάλλον αυτό που του έχουν πει να ρωτάει) τον κάθε υποψήφιο υπάλληλο σε κάθε 'συνέντευξη', με αυτό που πρέπει ο καθένας να γνωρίζει, και που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πόσα λ7 του παίρνει το κράτος κ πως τα διαχειρίζεται?Απάντησα και στο nass ότι δεν νομίζω ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές του κλπ. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα από την προσωπική μου εμπειρία. Τώρα γιατί ο υπεύθυνος HR όταν περνάς συνέντευξη δεν σε ρωτάει ποιές είναι μικτές αποδοχές σου, αλλά ζητάει τις καθαρές, είναι απορίας άξιο. Όπως επίσης είναι απορίας άξιο, πώς γίνεται να σε καλεί ο διευθυντής του τμήματός σου στο γραφείο του για να σου ανακοινώνει μια αύξηση και να αναφέρεται σε καθαρές αποδοχές.
-
Ε, ναι, είδες ο κακός?
Κανονικά έπρεπε ν' αρχίσει να έχει ζημιές κ να μην μειώσει καθόλου τον αριθμό κ τους μισθούς των υπαλλήλων του, μάλιστα να τους δώσει κ αύξηση για να καλύψουν την αύξηση του κόστους ζωής.
Ένα σχοινί είναι, τραβάτε ο ένας από εδώ κ ο άλλος από εκεί, να δούμε, θα σπάσει?Μαρεσουν αυτες οι ισοπεδοτικες τοποθετησεις των ακρων, που ειναι 'λιγο υπερβολικες' να να αναδειξουν το επιχειρημα ... ετσι σιγουρευουμε οτι αν διαβαζουνε ατομα με IQ πεπονιού δεν θα παραρμηνεύσουν
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Υποθετω , για να ειναι δυνατη η μειωση του μισθου (αμοιβη του εργαζομενου για την εργασια του) χωρις να γινεται ευκολα αντιληπτη.Εσυ , τι υποθετεις ?
Έλεγχος κ συνέχιση της διαίρεσης, 'ο εργοδότης πληρώνει, δεν μ' ενδιαφέρει, τον εργαζόμενο'.
Κοροϊδία.Μαρεσουν αυτες οι ισοπεδοτικες τοποθετησεις των ακρων, που ειναι 'λιγο υπερβολικες' να να αναδειξουν το επιχειρημα ... ετσι σιγουρευουμε οτι αν διαβαζουνε ατομα με IQ πεπονιού δεν θα παραρμηνεύσουν
Να το 'λεγε κανας άλλος...
[...]
αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι στοιχίζει στον εργοδότη του 1.5 φορά τα μικτά - εισφορές του.Τί δεν είναι κατανοητό;
Ότι αυτό είπα κ εγώ κ διαφωνείς. Με άλλα λόγια, ίσως, αλλά αυτό: Ότι μισθός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα καθαρά που βάζει στην τσέπη του ο εργαζόμενος κ καλό είναι να το γνωρίζει.
Ή διαφωνείς μ' αυτό που λες εσύ παρακάτω? Γιατί αυτό καταλαβαίνω, λες κάτι σαν να το λέω εγώ κ μετά διαφωνείς μ' αυτό. -
Ε, ναι, είδες ο κακός?
Ένα σχοινί είναι, τραβάτε ο ένας από εδώ κ ο άλλος από εκεί, να δούμε, θα σπάσει?Αν αναφέρεσαι σε εταιρία 5-10 ατόμων που ενδεχομένως πολλοί έχουν εδώ μέσα, τα πράγματα μπορεί να είναι σχετικά απλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ίδια πράγματα ισχύουν και σε μεγάλες εταιρίες.
Και κάτι ακόμα, σχετικά με τη μείωση του κόστους. Πολλές (μεγάλες) εταιρίες καταφέρνουν και κάνουν οικονομίες κλίμακας με αποτέλεσμα να διατηρούν και υψηλούς τους μισθούς.
-
...Τις γνωρίζει;...
Αν δεν κάνεις πλάκα, ξανασκέψου το.
Το ξανασκέφτομαι, και λέω ότι λες παπαριές (your words not mine).
Ο εργαζόμενος γνωρίζει τις μικτές του αποδοχές, και τις κρατήσεις που του γίνονται από το κράτος.
Αυτό ακριβώς δλδ που γράφεται στην παπαριά χαρτάκι που του δίνεται από το λογιστήριο.Δεν πρόκειται να κάνει το λογιστή σου για να υπολογίζει το κόστος μισθοδοσίας του. Εκτός κι αν μιλάμε για τον υπάλληλο-λογιστή.
Δες το και λίγο αλλιώς. Όταν περιγράφεται ο βασικός μισθός από το νόμο, αυτός ισούται με το κόστος μισθοδοσίας; Όχι. Μάλλον παπάρες και αυτοί που το έβγαλαν έτσι.
Μάλλον παπάρες και όλοι οι παγκοσμίως, αφού ποτέ και πουθενά δεν δίνεται στον εργαζόμενο χαρτί που να περιγράφει με νούμερα το κόστος μισθοδοσίας.Μόνο οι αποδοχές του και οι κρατήσεις που του γίνονται περιγράφονται.
Εσένα ililia όλοι σου οι εργαζόμενοι παίρνουν κάθε μήνα/εξάμηνο/whatever όλα τα χαρτιά που έχει στη διάθεσή του ο λογιστής σου, για να κάθονται να αποκτήσουν μια 100% πλήρη οικονομική εικόνα του μαγαζιού; Και αυτό μάλιστα πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις; Βέβαια δεν συμβαίνει σε καμία παγκοσμίως, αλλά λέμε τώρα...
Τα θέλετε και τα λέτε αυτά;
-
[...]
Ότι αυτό είπα κ εγώ κ διαφωνείς. Με άλλα λόγια, ίσως, αλλά αυτό: Ότι μισθός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα καθαρά που βάζει στην τσέπη του ο εργαζόμενος κ καλό είναι να το γνωρίζει.
Ή διαφωνείς μ' αυτό που λες εσύ παρακάτω? Γιατί αυτό καταλαβαίνω, λες κάτι σαν να το λέω εγώ κ μετά διαφωνείς μ' αυτό.Νομίζω ότι μπερδευτήκαμε.
Είχες γράψει:
...Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη...
Προσπάθησε να το εξηγήσεις στον εργαζόμενο (ΙΥ, ΔΥ το ίδιο είναι), που θεωρεί μισθό αυτά που βάζει στην τσέπη του.
Με αυτό διαφώνησα. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις, αλλά από το παραπάνω και την υπόλοιπη συζήτηση, ισχυρίζεσαι ότι ο εργαζόμενος ενδιαφέρεται μόνο για τις καθαρές αποδοχές του. Ο nass έγραψε για το τί στοιχίζουν στον εργοδότη οι εισφορές και του απάντησα ότι πράγματι πολλοί εργαζόμενοι δεν το γνωρίζουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Εντελώς διαφορετικά πράγματα
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
......μεγάλες εταιρίες...Σε μεγάλες εταιρίες, συνέντευξη παίρνει ο εργοδότης?
Ρωτάω γιατί μπορεί να έχω άι κιού πεπονιού κ να μην έχω καταλάβει βασικά πράγματα (πχ τι συζητάμε).........
Όλα τα παραπάνω λένε ότι ο εργαζόμενος δεν έχει λόγο να γνωρίζει πόσα λ7 τον πληρώνει ο εργοδότης του ΣΥΝΟΛΙΚΑ κ πόσα απ' αυτά πηγαίνουν σε υποχρεωτικές κρατήσεις από το κράτος?
Και άντε, αυτό είναι αυτό που συζητάμε. Αλλά η ... οικονομική εικόνα της επιχείρησης που κ πως μπαίνει στη συζήτηση?
Το 'παπαριές' είναι μερικές φορές πολύ λίγο... -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Νομίζω ότι μπερδευτήκαμε.Είχες γράψει:
...Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη...
Προσπάθησε να το εξηγήσεις στον εργαζόμενο (ΙΥ, ΔΥ το ίδιο είναι), που θεωρεί μισθό αυτά που βάζει στην τσέπη του.
Με αυτό διαφώνησα. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις, αλλά από το παραπάνω και την υπόλοιπη συζήτηση, ισχυρίζεσαι ότι ο εργαζόμενος ενδιαφέρεται μόνο για τις καθαρές αποδοχές του. Ο nass έγραψε για το τί στοιχίζουν στον εργοδότη οι εισφορές και του απάντησα ότι πράγματι πολλοί εργαζόμενοι δεν το γνωρίζουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Εντελώς διαφορετικά πράγματα
Το μπέρδεμα είναι στο πρόγραμμα, σε αυτή τη μορφή συζήτησης.
Η συγκεκριμένη πληροφορία (ποσοστό εισφορών επί του μικτού εισοδήματος εργοδότη / εργαζόμενου) είναι η πρώτη που παίρνουν κ οι 2 (εργοδότης κ εργαζόμενος) κατά την σύνταξη της σύμβασης εργασίας. Δεν είναι κρυφή πληροφορία, δεν έχει σχέση (καμία, όμως) με το λογιστήριο ή τα οικονομικά στοιχεία της οποιασδήποτε επιχείρησης (φαντάσου τις μεγάλες δλδ, με έδρα εκτός Ελλάδας) και έχει άμεση σχέση με τον εργαζόμενο: Το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ταμείο παίρνει τα λ7.
Κ λέμε ότι δεν έχει λόγο / τρόπο / ενδιαφέρον ο εργαζόμενος να το μάθει. Κ το λέει κ ο άλλος, που το παίζει αριστερός!
Εδώ πάει το 'θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο'... -
πω πω... αντίλογος για τον αντίλογο.
Στον εργαζόμενο δίνεται χαρτί με το κόστος μισθοδοσίας (το οποίο φυσικά είναι μεγαλύτερο από τις μικτές του αποδοχές);
Όχι. Πουθενά στον κόσμο.Ο νόμος σε ό,τι τον αφορά, όπου και όποτε ορίζει τα του μισθού του, εκεί που περιγράφει τις μικτές του αποδοχές, περιγράφει το κόστος μισθοδοσίας του;
Όχι. Πουθενά στον κόσμο.Το μόνο σου επιχείρημα είναι ότι ως εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει τα του μαγαζιού που του δίνει για να φάει.
Ε, στην ίδια λογική να κάθονται να του δίνουν όλα τα οικονομικά στοιχεία για να ξέρει. Το μερίδιο κόστους στο νοίκι, στα λειτουργικά έξοδα, στους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούνται με την μισθοδοσία του, στα διοικητικά έξοδα σε σχέση με τη μισθοδοσία του κ.ο.κ.
Όλα αυτά άμεσα συνδεδεμένα με το κόστος μισθοδοσίας του είναι.Παπαριές κοινώς.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....