-
Πριν το κολλησετε στο τζαμι περαστε το 2-3 φορες πανω απο το τζιν σας!Θα δειτε ποσο ευκολα θα βγει την επομενη χρονια χωρις ξυστρες!
-
Μονο εγω το εχω πανω αριστερα, ακριβως απο πανω μου? (Και χωρις να εχω γραψει την πινακιδα!)
-
Κάτω αριστερά δεν με εμποδίζει.
-
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Πριν το κολλησετε στο τζαμι περαστε το 2-3 φορες πανω απο το τζιν σας!Θα δειτε ποσο ευκολα θα βγει την επομενη χρονια χωρις ξυστρες!δεν χρειάζεται! βγαίνει πανεύκολα. Ισχύει αυτό που είπε ο φίλος ότι τα τελευταία χρόνια τα έχουν κάνει να βγαίνουν πιο εύκολα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ναι αλλά δεν προβλέπεται από τις οδηγίες να κολληθεί εκεί.
Προβλέπεται. Έχει στις οδηγίες από το σήμα, ένα σκίτσο με 3 ενδεικτικές θέσεις.
Ειμαι παρανομος?
Λογικά ναι, από την στιγμή που δεν είναι στις θέσεις που υποδεικνύει στο χαρτί.
Οχι, οπως ειπε κ ο zorz ειναι ενδεικτικες οι θεσεις. Ο νομος απαιτει 'να ειναι επικολλημενο κ σε εμφανες σημειο'.
Σε περιπτωση αλλαγής παρμπριζ τι προβλέπεται? Υποτίθεται οτι το σήμα δεν ξεκολάει ολόκληρο για να επανατοποθετηθεί στο καινούριο...
Οπως ειπαν κ πιο πανω, ξεκολλαει ολοκληρο, με προσοχη, αν ειναι κολλημενο σε τζαμι*. Αν εχει κατσει το αμαξι στον ηλιο κ εχει ζεσταθει το σημα, βγαινει ολοκληρο σαν μια φλουδα.
*αντιθετα απο το μηχανακι (κολλημενο στο φερινγκ = πλαστικο) δεν εχω καταφερει να το ξεκολλησω ποτε ολοκληρο.
καποιοι εσωτερικοι καθρέπτες εχουν αναγλυφο το μισο κομμάτι που κοιτάει προς το παρμπριζ με σκοπο να κολλήσεις εκεί το σηματακι και μετά να ξεκολλάει εύκολα σε περιπτωση αφαίρεσης του.
Γι αυτό είναι σαγρέ εκείνο το σημείο;
Υπάρχει τέτοια πρόβλεψη από τους κατασκευαστές;
Ή μήπως εξυπηρετεί και πουθενά αλλού;Ναι, ειναι προφανες οτι ο κατασκευαστης του αυτοκινητου εχει υποψιν του το ελληνικο σημα οταν σχεδιαζει τον καθρεπτη...
Ελατε ρε παιδια, μερικοι ειναι σαγρε γιατι ετσι βγαινει το πλαστικο του καθρεπτη απο το καλουπι οταν αυτο κατασκευαζεται...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
καποιοι εσωτερικοι καθρέπτες εχουν αναγλυφο το μισο κομμάτι που κοιτάει προς το παρμπριζ με σκοπο να κολλήσεις εκεί το σηματακι και μετά να ξεκολλάει εύκολα σε περιπτωση αφαίρεσης του.
Γι αυτό είναι σαγρέ εκείνο το σημείο;
Υπάρχει τέτοια πρόβλεψη από τους κατασκευαστές;
Ή μήπως εξυπηρετεί και πουθενά αλλού;Ναι, ειναι προφανες οτι ο κατασκευαστης του αυτοκινητου εχει υποψιν του το ελληνικο σημα οταν σχεδιαζει τον καθρεπτη...
Ελατε ρε παιδια, μερικοι ειναι σαγρε γιατι ετσι βγαινει το πλαστικο του καθρεπτη απο το καλουπι οταν αυτο κατασκευαζεται...
Νομίζω ότι ο nEK (κι εγώ) μιλάμε για το σημείο του παρμπρίζ πίσω από τον καθρέπτη. Όχι για το πίσω μέρος του καθρέπτη...
Αλήθεια σε τι εξυπηρετεί αυτό; -
Καλό σημείο θεωρώ εκεί που καλύπτει την χαραμάδα ανάμεσα σε καθρέφτη και σκιάδιο ώστε να σου κόβει τον ήλιο που στο σημείο εκείνο δεν ελέγχεται. Κάνει και κάτι. Αν έχει μαύρες βούλες εκεί για αυτό είναι (εννοώ για να κόβει τον ήλιο, όχι για να κολλάς το σήμα που δεν θα φαίνεται καλά...). Και δεν έχει επικάλυψη με μέταλλο για να κολλάς εκεί και τα e-pass, κεραίες GPS κλπ.
Αλλά πρέπει να είναι και σε σημείο με εύκολη πρόσβαση, μια φορά στην προσπάθεια μου έμεινε ο καθρέφτης στο χέρι.... μετά ανακάλυψα ότι μπαινοβγαίνει αν τον στρίψεις 90 μοίρες!
Και βέβαια κόλλημα σε τζίν, γλύψιμο, βρέξιμο κλπ με την ελπίδα να ξεκολλήσει εύκολα.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι στο παρόν αυτοκίνητο που πήρα μτχ ο προηγούμενος δεν το είχε κολλημένο και ακολούθησα το κακό του παράδειγμα!
Αναφέρθηκε πιο πριν ότι οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δεν έχουν τεκμήριο?? Καμιά παραπάνω πληροφορία παρακαλώ! -
Ζέσταμα με πιστολάκι/αναπτήρα και ξεκολλάει αμέσως...μην παιδεύεστε!
-
Εγώ το έβγαλα σήμερα πανεύκολα με ξύστρα κουζίνας κ πέρασα το νέο. Κόλλησα κ το νέο αυτοκόλλητο της ασφάλειας. Κ ως δια μαγείας, 5 λεπτά αργότερα ήρθε κ πάρκαρε πίσω από μένα γερμανικό περιπολικό... Όχι ότι θα γινόταν τίποτα, αλλά δες πως τα φέρνει η τύχη...
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Αλήθεια σε τι εξυπηρετεί αυτό;
Ηλιοπροστασία.
-
Εντάξει, αφήστε τα τέλη, και κρατάτε μωρέ αποστάσεις από προπορευόμενα όταν βρέχει!
(και οι γυαλοκαθαριστήρες να μην κάθονται) -
Πάντως αν θυμάμαι απο τις οδηγίες του epass εκείνο το σημείο πίσω απο τους καθρέπτες είναι για τέτοια μπιχλιμπίδια και αφήνει τις ακτίνες να περάσουν όχι για τα τέλη.
-
Εγώ κολλάω το σήμα των τελών πάντα από την δεξιά μεριά του παμπρίζ, στην κάτω γωνία. Αν το έβαζα από την μεριά του οδηγού θα με ενοχλούσε, ενώ ο καθρέφτης του cruze είναι έτσι κατασκευασμένος που δεν μπορείς να βάλεις το σήμα όπως φαίνεται στην φωτογραφία, γιατί ειναι καλυμμένο το σημείο.
Στην φωτογραφία είναι οι οδηγίες που έχει από πίσω του το σηματάκι. -
Η συζήτηση για τους κατοίκους εξωτερικού μεταφέρθηκε στο TAXISNET: Φορολογία εισοδήματος [Mod]
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η συζήτηση για τους κατοίκους εξωτερικού μεταφέρθηκε στο TAXISNET: Φορολογία εισοδήματος [Mod]νομίζω πως πρέπει να ποσταριστεί στο θέμα με τα τεκμήρια. αλλιώς ολόκληρο το θέμα με τα τεκμήρια πρέπει να μπει στο taxisnet
ήδη φίλος μου (εκτός φόρουμ) που του ανέφερα το 'παραθυράκι' περιμένει επιβεβαιωση από το λογιστή του, παίρνει πίσω τις πινακίδες κ γράφει το 4600 κυβικών αμάξι του στο θείο του από την αμερική
για να δούμε -
νομιζω αν ενα αμαξι ανηκει σε κατοικο εξωτερικου μπορει νομιμα να το οδηγει μονο ο ιδιοκτητης και οχι ιθαγενης υπηκοος..αν συμβει κατι σοβαρο οι ασφαλιστικες ισως βρουν πατημα να μην...και δηλαση ολοι οι αλβανοι θα τα γραψουν στην αλβανια και θα κυξλοφορουν χωρις τεκμηρια τελη ασφαλεια...ε ρε γλεντιαααα
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
νομιζω αν ενα αμαξι ανηκει σε κατοικο εξωτερικου μπορει νομιμα να το οδηγει μονο ο ιδιοκτητης και οχι ιθαγενης υπηκοος..αν συμβει κατι σοβαρο οι ασφαλιστικες ισως βρουν πατημα να μην...και δηλαση ολοι οι αλβανοι θα τα γραψουν στην αλβανια και θα κυξλοφορουν χωρις τεκμηρια τελη ασφαλεια...ε ρε γλεντιααααμόνο τεκμήριο κ έκτακτη εισφορά δεν πληρωνουν. τα άλλα κανονικά.
αυτός που λες ισχύει για αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες -
εγω το ξεκολλάω και το κολλάω στην περσινή απόδειξη. Αυτοί θα μας ζητήσουν λεφτά για δήθεν μη πληρωμένα τέλη.
Και στο βάζω ψιλά δεξιά στον συνοδηγό. Ουτε να το βλέπω δε θέλω
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
*αντιθετα απο το μηχανακι (κολλημενο στο φερινγκ = πλαστικο) δεν εχω καταφερει να το ξεκολλησω ποτε ολοκληρο.Ποτέ στο πλαστικό. Οι περισσότεροι το κολλάμε στη πινακίδα, κάποιοι το βάζουν πάνω στο στέλεχος από το μπροστινό πηρούνι.
Και τελικά, με βάση την εικόνα που πόσταρε ο cruzakias, είχα άδικο. Οι θέσεις δεν είναι ενδεικτικές αλλά καθορισμένες.
-
Το οτι το σημα λεει 'κολληστε σε αυτες τις θεσεις' δεν σημαινει οτι αν το κολλησεις σε αλλη θεση εισαι παρανομος. Αυτο ελειπε. Οι νομοι γραφονται σε ΦΕΚ κ οχι στην πλατη του σηματος. Βρειτε τι λεει ο ΚΟΚ (δεν γραφει, μην ψαχνετε) ή το ΦΕΚ κ πειτε μου.
zorz γιατι οχι στο πλαστικο?
Τέλη κυκλοφορίας