-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα κανει ο ιδιος αν μεινει ανεργος η συρικνωθει το εισοδημα του
τι θα κανεις Νικο? θα πουλησεις το bmw? 5-7 χιλιαρικα? γιατι αποκλειεται να δωσει καποιος παραπανω ειδικα εμποροσ
και με αυτα τα χρηματα τι θα παρεις να μεταφερεις την οικογενεια με ασφαλεια οπως λες? getz?
Ποιός σου είπε ότι θα το πουλήσω? Δεν χρωστάω πουθενά, δεν έχω ούτε ένα δάνειο. Η BMW μου στοιχίζει 200 ευρώ το μήνα μαζί με τις βενζίνες της.
Δεν θα αγχωθώ από τώρα για τι θα γίνει σε περίπτωση που.
Βλέποντας και κάνοντας...όπως λένε στο χωριό μου...'we'll cross that bridge when we get to it...'
Αισιοδοξία ρε παιδιά...όχι άλλη μαυρίλα...αισιοδοξία.
μαλιστα
δεν εχιες σκεφτει τι θα κανεις στην περιπτωση που.
για τους αλλους που εχουν σκεφτει η εχουν βρεθει στη δυσκολη αυτη θεση απαντας και αποφασιζεισ με ευκολια ομωσ
πωςβγαινει το νουμερο οτι η Μ5 θελει 15000 για συντηρηση τον χρονο και το δικο σου μονο 200?
σε δυσκολη θεση μπορει να βρεθεις απο πολλες αιτιες
δεν ειναι μονο να μεινεις ανεργος, ουτε να σου μειωσουν μικρο μερος του μισθου. σκεψου να σε βαλουν σε εργασια 3 η4 φορες η μονο μια φορα την εβδομαδα τι πηδημα θα φας στα τεκμηρια γιατι το εισοδημα σου δεν θα επαρκει
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δλδ έχω 17.000 ετήσιο εισόδημα και η περιουσία μου βγάζει τεκμήριο 20.000.
Θα φορολογηθώ σα να βγάζω 20.000 εισόδημα και όχι 17.Το χιλιάδες δεν κατάλαβα σε τι αντιστοιχεί.
πλακα μας κανεις?
Τι πλακα σου κανει? Αυτο σημαινει 'τεκμηριο'. 'Με αυτα που εχεις στην κατοχη, τεκμαιρεται (=υποθετουμε) οτι βγαζεις ΤΟΣΑ κ σε φορολογουμε για ΤΟΣΑ ακομα κ αν δεν τα βγαζεις'. Δηλαδη εσυ αν δηλωνεις 15 χιλιαρικα αλλα τα τεκμηρια σου (που δεν εχουν καμμια επαφη με την πραγματικοτητα σαν νουμερα) ειναι 25 χιλιαρικα, θα θεωρηθει αυτοματα οτι λες ψεμματα, θα θεωρηθει αυτοματα οτι βγαζεις 25 κ θα φορολογηθεις αυτοματα για 25 χιλιαρικα. Κ δεν θα εχεις καν τη δυνατοτητα να το πολεμησεις σε ενα δικαστηριο. Ενω αν σκοτωσεις καποιον πρεπει το κρατος να αποδειξει οτι τον σκοτωσες...
Kacey το πλακα μας κανεις πηγαινε οχι στο ποσο των τεκμηριων που θα φορολογηθεις,αλλα στο οτι δεν θα πληρωσεις παραπανω φορο με τα νεα τεκμηρια την στιγμη που βρεθεις ανεργος.
Τα αυξημενα τεκμηρια φτιαχτηκαν για να πληρωσεις παραπανω για τα ιδια υπαρχοντα που ειχες εδω και 5-10-15 χρονια,με το ιδιο ακριβως εισοδημα.
Τωρα εαν θα εισαι απο τους ατυχους που θα μεινουν ανεργοι(εστω ο ενας απο τους δυο) απλα την μαμησες.Δεν θα μπορεις να δικαιολογησεις τα σπιτια/αυτοκινητα που εχεις για πολλα ετη,και θα κληθεις να πληρωσεις αναλογα με το ποσο μακρια απο τα τεκμηρια ειναι το δηλωθεν εισοδημα σου. -
Προς όσους αναφέρθηκαν σε παλιότερη δημοσίευσή μου (για οικονομία χρόνου και κόπου):
Τα δεδομένα:
- υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα διαχρονικά
- οι εφοριακοί και λοιποί αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι δεν κάνουν τη δουλειά τους
- ο ΚΒΣ και τα διάφορα μέτρα αφήνουν τη φοροδιαφυγή πρακτικά ανέγγιχτη
- οι χρηματικές ανάγκες του κράτους δεν καλύπτονται από τη φορολογία και δεν υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού πλέον, εξωτερικού και εσωτερικού
- η φορολογία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, γιατί υπάρχουν ελλείμματα στους (αστείους) στόχους του κρατικού προϋπολογισμού ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
- η υπάρχουσα κατάσταση, όπως αυτή περιγράφεται στα παραπάνω, δεν είναι απλώς 'αντισυνταγματική', είναι άδικη και σκληρή για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν
Οι πιθανές λύσεις:
1. απόλυση εφοριακών, απλούστευση διαδικασιών, δημιουργία σύγχρονης εφορίας, με διασταυρώσεις, πόθεν έσχες, σωστή δουλειά, έντιμους ανθρώπους: ΑΚΥΡΟ, δεν θα συμβεί στα προσεχή έτη με τη νοοτροπία που κουβαλάμε ως λαός κι όποιος θέλει, το καταλαβαίνει.2. εξάπλωση του χρέους στους ήδη πληρώνοντες, με διατήρηση του καθεστώτος ασυλίας, όπως το γνωρίζουμε, για τους φοροφυγάδες: ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ, ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ (με την τελολογική σημασία των περί οικονομικής ισότητας διατάξεων) ως και απάνθρωπο, όταν πχ ένας άνεργος πατέρας πρέπει να πληρώνει διψήφιο ΦΠΑ για τα βασικά καταναλωτικά είδη, τρόφιμα κλπ.
3. τεκμήρια διαβίωσης, ΜΠΑΣ ΚΑΙ εξαπλωθεί το χρέος σε περισσότερους - ΚΑΙ στους συνήθεις φοροφυγάδες: ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΔΙΚΟ, αφού θα πληρώσουν ένα μέρος του χρέους και άλλοι, πλην εκείνων που 'δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν'.
Αυτό είπα και είναι κοινή λογική.
**Θα συμπληρώσω όμως το εξής - και σ' όποιον αρέσει:
οι 'απειλές' του τύπου 'θα φοροδιαφύγω κι εγώ', δεν είναι επαναστατικότητα, αντίσταση και πάλη...
Είναι σαν να πηγαίνεις και να παίρνεις από το πενιχρό εισόδημα του μεροκαματιάρη ένα πενηντάρικο ή και παραπάνω το μήνα, ακριβώς αυτό είναι. Να βλέπεις πχ ένα φτωχό άνθρωπο, με ανήλικα παιδιά, και να του λες 'σήμερα δεν θα πάρεις 1 κιλό ψωμί, αλλά μισό. ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ! Τράβα πες στα παιδιά σου να τρώνε λιγότερο'.
Ή να λες στον ανάπηρο 'Λυπάμαι που στάθηκες άτυχος, αλλά ξέρεις...μην ανάψεις τη σόμπα το Γενάρη...γιατί ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. Tough luck!'Γιατί βρίζουμε τους πολιτικούς, τους άχρηστους, τους κλέφτες κλπ, αλλά όταν κλέβουμε εμείς, έχουμε δίκαιον. Πάντα.
Για να ξέρουμε τι λέμε, έτσι; **
Καμιά νεότερη ανάλυση για την αδικία των μέτρων έχουμε;
-
Κοιτα ο μεσος Ελλην δε καταλαβαινει οτι ακομα και οταν δε πληρωνει κατι κλεβοντας το μονο που κανει ειναι να μεταθετει το χρονο πληρωμης...ειναι απλα απαιδευτος κλεφτης! Σημειωνω μιλαω για τον μεσο...δε μιλαω για τα big dogs που σε καθε χωρα κλεβουν αβερτα...
Η συλλογικη ευθυνη ειναι τεραστια οπως και η μ@λακια των υπ.οικ. για τα φορολογικα του κωλου που ταχα σχεδιαζουν...εγω προκρινω τη λυση 1 για να γλυτωσουμε το αιμα (το πραγματικο οχι μεταφορικα) που θα χυθει τους επομενους μηνες -
Εδώ φτάσαμε, γιατί φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ. Δεν γνωρίζω κανέναν που να μπορεί να φοροδιαφεύγει-αποφεύγει και να μην το κάνει. Άλλος το κάνει πολύ, και άλλος το κάνει λίγο. Άλλος το κάνει γιατί αλλιώς πρέπει να κλείσει με τη φορομπηξία, και άλλος γιατί θέλει σκάφος 10 μέτρων αντί για 7.
Δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή, η εφαρμογή των νόμων είναι κάτι ουτοπικό, και η οποιαδήποτε αναφορά στην παρανομία κάνει τον καταγγέλοντα ρουφιάνο. Στο εξωτερικό τον επιβραβεύουν και θεωρούν κοινωνική υποχρέωση την καταγγελία της παρανομίας. Εδώ τον λέμε ρουφιάνο.
Πρόβλημα παιδείας είναι και δεν αλλάζει.Δεν ξέρω σε ποιο πλανήτη ζούνε όσοι συμφωνούνε με τα τεκμήρια. Είναι η λογική του ορνιθοτροφείου. Αν αρρωστήσουν μερικά πουλιά, τα θανατώνουν όλα, για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια.
Νίκος!@ πραγματικά δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι ζούμε στην ίδια χώρα. Για ποιο λόγο να πουλήσει κάποιος κληρονομιά, που δεν διακιολοείται από το πραγματικό του εισόδημα;;;
Υπάρχει αυτή η φημη ότι θα εξαιρεθούνε οι άνεργοι. Έχω φίλο που ζει στην Αθήνα με 880€ το μήνα. Η περιουσία που έχει στο χωριό είναι μεγάλη. Θα παραιτηθεί μου είπε από τη δουλειά, καθώς ή φορολόγηση μέσω τεκμηρίων του επιβάλει φόρο μεγαλύτερο από τα έσοδα λόγο δουλειάς....
Λύση υπάρχει: ΑΜΕΣΗ σύνδεση ΟΛΩΝ των τραπεζικών λογαριασμών με τα ΑΦΜ τους. Και διασταύρωση στοιχείων με το δηλωθέν εισόδημα και τις μεταβολές στο Ε9. Έλεγχος των εμβασμάτων και κατάσχεση στο τελωνείο αδήλωτου συναλάγματος. Φοροδιαφυγή ΤΕΛΟΣ
-
manosky όλα αυτά που λες ισχύουν για μισθωτούς κυρίως.
για κάποιον (ελευθ. επαγγελματία ή επιχείρηση) που προσπαθεί να μείνει ανταγωνιστικός είναι θάνατος. ήδη επωμίζεται το κόστος της αβεβαιότητας ποικιλοτρόπως (κόστος χρήματος, αδυναμία κατάρτισης αξιόπιστου προυπολογισμού, ύφεση)ο 'Πολωνός υδραυλικός' έσκασε στην εκάστοτε ευρωπαική χώρα με τα -φτηνά αγορασμένα- εργαλεία του
ο Βούλγαρος/Ρουμάνος κάνει δουλειές στην Ελλάδα αλλά το επαγγελματικό όχημα του φέρει πινακίδες της χώρας καταγωγής του.
εσύ ζητάς τώρα ο Έλληνας να ανταγωνιστεί ξεβράκωτος ή να αγκαλιάσει εθελοντικά μια τεράστια μπάλα χρέους που λέει επάνω τεκμήριο!
εφόσον αναγνωρίζεις οτι τα κύρια μακροπρόθεσμα οφέλη για την Ελληνική οικονομία θα προκύψουν απο αύξηση της ανταγωνιστικότητας της , τότε η άκριτη (και μέχρι τώρα έτσι γίνεται) εφαρμογή τεκμηρίων αναιρεί την ουσιαστική βιωσιμότητά της.δεν μπορεί να υπολογίζεται η πισίνα με τους ίδιο σκεπτικό που υπολογίζεται ένα αυτοκίνητο 1800 κ 2000 κυβικών.
τις ίδιες μλκιες καναμε με το καμποτάζ για να φτάσουμε εντέλει να το καταργήσουμε τελείως.
την ίδια κωλυσιεργία εμφανίζουμε και με τις απολύσεις/ριζική αναμόρφωση του κράτους και αυτό το πληρώνουν όλοι στο τέλος.οπότε η λύση 1. που ακόμα και εσύ ο ίδιος προτείνεις είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος.
το να παραιτείσαι αποδεχόμενος τις δυσκολίες εφαρμογής του και προχωρώντας στη επόμενη φερόμενη ως λύση ισοδυναμεί με αυτοκτονία. αντιθέτως αν με τη σειρά σου κάνεις δυσκολότερη(νόμιμα πάντα!) την εφαρμογή των άλλων λύσεων ισοσταθμίζεις το μειονέκτημα της 1.
αν το καλοσκεφτείς το μειονέκτημα αυτό δεν είναι παρά η συνολική έκφραση του κομματικού κράτους οπότε η αντίσταση στα τεκμήρια/τέλη/φόρους δίχως τέλος είναι αντίσταση κατά του κομματικού κράτους.ο καθένας κάνει τις επιλογές του στο τέλος.
-
Είναι η λογική του ορνιθοτροφείου. Αν αρρωστήσουν μερικά πουλιά, τα θανατώνουν όλα, για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια.
Σκέψου τώρα τι λογική είναι αυτή που λέει 'αν αρρωστήσουν τα μισά πουλιά, θανατώνουμε τα υγιή για να μη χειροτερέψουν τα άρρωστα'.
wannabe, υπέρ της 1 είμαι κι εγώ, αλλά βλέπεις τι γίνεται...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες αν έχει την 'ατυχία' να έχει ένα σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο.
...αν δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει.
Νίκο δεν μιλάμε για πόθεν έσχες, Λέμε δεν έχεις εισόδημα και το τεκμήριο λέει ό,τι έχεις. Το βλέπεις δίκαιο;
Κάμποσοι προλαλήσαντες έχουν αναφέρει ότι το τεκμήριο είναι μαχητό! Πας στην εφορία, λες ότι ΔΕΝ έχεις αυτό το εισόδημα, ότι αναλώνεις πιθανόν εισόδημα παρελθόντων ετών (όταν δεν είχες απολυθεί, κτλ) και δεν πληρώνεις. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι η ευκολία ή μη της συγκεκριμένης διαδικασίας διότι δεν έχω εμπιστοσύνη στις εφορίες...
Μα ΔΕΝ αναλωνεις ουτε αυτα. ΔΕΝ δινεις τοσα οσα θεωρει το κρατος για να συντηρεις το ταδε πραγμα. Γιατι να δηλωσεις οτι αναλωνεις τοσα λεφτα ενω ΔΕΝ τα αναλωνεις κ θα σου λειψουν απο την δηλωση του επομενου πχ χρονου?
Σου ξαναλεω. Μαζεψα 35 χιλιαρικα κ αγορασα μια μεταχειρισμενη Μ5 Ε60. Απο δηλωμενα εισοδηματα. Εδωσα οτι ειχα κ δεν ειχα ρε παιδι μου.
Κ τον επομενο μηνα απολυθηκα. Εχω δωσει 2 χιλιαρικα για ασφαλεια πριν απολυθω, ΑΝ μαζεψω αλλα 2 θα τα δωσω για το ετησιο σερβις, κ ΟΠΟΤΕ εχω να βαλω βενζινη θα την κουνησω. Κ ερχεται το κρατος κ μου λεει κατοχη Μ5 Ε60 = ξοδευεις ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΧΤΩ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ για τη συντηρηση της. Ειναι αστειο το νουμερο, γιατι να δεχτω να 'αναλωσω' 48 χιλιαρικα (που ουτε αυτα ειχα βγαλει τοσα χρονια, ειδικα αφου ξοδεψα τα δηλωμενα 35 για την αγορα) απο προηγουμενα ετη, ενω δινω ΠΕΝΤΕ?
Την ανάλωση την έφερα ως παράδειγμα εφόσον ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις ότι σού κοστίζουν λιγότερο από όσο λένε τα τεκμήρια. Προφανώς, το 1ο που κάνεις είναι να αμφισβητήσεις τα τεκμήρια. Π.χ. για αυτοκίνητο εγώ θα πήγαινα στην εφορία με τις αποδείξεις από ετήσια ασφάλιστρα, από καταβολή τελών κι από ετήσι[ο/α] σέρβις. Επίσης, θα υπολόγιζα κι ένα ποσό για βενζίνη που χάλασα (π.χ. το βιβλίο εγγύησης του service αποδεικνύει αριθμό χιλιομέτρων και χρονικό διάστημα). Με όλα αυτά θα απαιτούσα μείωση του τεκμηρίου
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι η λογική του ορνιθοτροφείου. Αν αρρωστήσουν μερικά πουλιά, τα θανατώνουν όλα, για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια.
Σκέψου τώρα τι λογική είναι αυτή που λέει 'αν αρρωστήσουν τα μισά πουλιά, θανατώνουμε τα υγιή για να μη χειροτερέψουν τα άρρωστα'.
wannabe, υπέρ της 1 είμαι κι εγώ, αλλά βλέπεις τι γίνεται...
Όλοι υπέρ της 1 είμαστε. Δυστυχώς επίσης, επειδή βλέπουμε τι γίνεται, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η 1 δεν θα επέλθει ομαλά και συντεταγμένα από μια κυβέρνηση που θέλει πράγματι να προσπαθήσει (γιατί είναι γαντζωμένη στο παρελθόν και την επιβίωσή της).
Αντιλαμβανόμαστε επίσης ενδόμυχα όλοι, ότι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, αν θέλουμε το 1 πρέπει να το διεκδικήσουμε δυναμικά μόνοι μας, και πιθανότατα αυτό θα έχει μεγάλο τίμημα για αρκετούς από εμάς.
Κι έτσι το πραγματικό δίλημμα τώρα είναι αν είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε το τίμημα αυτό, ή αν θα κάτσουμε στ'αυγά μας να μας πηδάνε. Πιο λιανά: Πιθανός θάνατος από τη μία, σίγουρος συνεχής βιασμός από την άλλη.
Ο Τρύφωνας και ο κάθε Τρύφωνας μας εγκαλεί ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Θα έχει δίκιο αν επιλέξουμε το 2ο. Δεν θα διεκδικήσουμε κάτι ψηφίζοντας ακόμα μια φορά εκπροσώπους από το ίδιο κατεστημένο. Πρέπει να τους διώξουμε όλους, για πάντα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει ήρεμα κι ωραία. Κάποιοι από εμάς θα πρέπει να θυσιαστούμε για να ζήσουν οι άλλοι. Έτσι ήταν πάντα η ιστορία μας κι αυτή είναι η προσωπική ευθύνη του καθένα τώρα. Θα μου πείτε ΟΚ, και ποιός να μας 'οδηγήσει' στην προσπάθεια αυτή; Που είναι η ηγεσία; Όμως οι ηγέτες πολλές φορές αναδεικνύονται μέσα από τον αγώνα κι όχι πριν από αυτόν. Έτσι έγινε και στην Αργεντινή και αλλού.
Η 'φορολογική ανυπακοή' δυστυχώς είναι ένα από τα λίγα όπλα που μας έχουν μείνει για να σπρώξουμε να φύγουν οι άχρηστοι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν καταλαβαίνουν με άλλο τρόπο και με άλλη γλώσσα. Και χιλιάδες από εμάς να σκοτωθούν στους δρόμους, δεν θα ιδρώσει τ'αυτί τους. Κι ο Μάνος έχει δίκιο, ότι φοροαποφεύγοντας 50 ευρώ τώρα είναι πλήγμα και σε μας όπως και στο κράτος, αλλά εδώ είναι το στοίχημα, τα 50 ευρώ που δεν δίνουμε στο κράτος να τα δώσουμε στους συμπολίτες μας κι όχι να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Εδώ θα δοκιμαστεί η αλληλεγγύη, η συνοχή και η ανθρωπιά μας. Αυτά που συμβαίνουν με τις συλλογές τροφίμων, τις πράξεις εθελοντισμού, την εκκλησία και τα συσσύτια αποδεικνύουν τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ΜΟΝΟΙ μας χωρίς νταβατζή το κράτος.
Και για να το ελαφρύνουμε λίγο...
Freedom isn't free
It costs folks like you and me
And if we don't all chip in
We'll never pay that bill
Freedom isn't free
No, there's a hefty in' fee.
And if you don't throw in your buck 'o five
Who will? -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Νίκος!@ πραγματικά δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι ζούμε στην ίδια χώρα. Για ποιο λόγο να πουλήσει κάποιος κληρονομιά, που δεν διακιολοείται από το πραγματικό του εισόδημα;;;
Ρε Κυριάκο άστο δεν βγαίνει άκρη
Σε λίγο θα μάθεις πως είναι βράδυ τώρα -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι να δικαιολογησει μωρε? Εχεις γνωση του για τι πραγμα μιλαμε? Κατοχη Μ5 Ε60 που αγορασες 35 χιλιαρικα μεταχειρισμενη = ΠΡΕΠΕΙ να βγαζει 48+ χιλιαρικα το χρονο για να συντηρεις, αυτο σου λεει το κρατος. Εχει επαφη με την πραγματικοτητα αυτο?
Καταρχάς το τεκμήριο είναι 40.000 για την Μ5. Όχι 48.000.
41800 για την ακριβεια.
1ον. Αν αγόρασε ΤΩΡΑ Μ5 με 80.000κμ, καλά να πάθει.
Τι καλα να παθει ρε μεγαλε? Λεφτα ειχε, νομιμα τα εβγαλε, δηλωμενα ηταν, αυτο ηθελε να αγορασει αυτο αγορασε. Στο χρωσταει να σου δωσει κ λογαριασμο?
Αυτές κάνουν τόσο, τώρα. Δεν βλέπει τη φοροκαταιγίδα? Τι τη θέλει την Μ5? Αν την έχει εδώ και 3-4 χρόνια, να υπενθυμίσω ότι καινούρια έκανε 160.000 ευρώ! Πριν 2-3 χρόνια οι Μ5 ήταν στα 50-60Κ. Επίσης, η συντήρησή της είναι ένα 15άρι το χρόνο. Την πλήρωσε cash? Ας υποθέσουμε 35Κ? Αν το αυτοκίνητο του κοστίζει 15Κ το χρόνο (και ήδη πλήρωσε ένα 35άρι cash), πόσα πρέπει να βγάζει για να συντηρήσει σπίτι και οικογένεια?
Μα τα 41800 θεωρειται οτι χρειαζεται ΜΟΝΟ για το αυτοκινητο. Αθροιστικα πανε. κ ΔΕΝ εχει 15 χιλιαρικα/ετος συντηρηση ενα Μ5, συνελθε...
Να στο πω διαφορετικά. Αν ένα αυτοκίνητο σου κοστίζει 5.000 το χρόνο να το συντηρήσεις και σου λέω χωρίς τις δόσεις, πράγμα σπάνιο αλλά ας το πούμε έτσι. Δεν πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον άλλα τόσα και λίγα παραπάνω για όλες τις υπόλοιπες (σημαντικότερες) ανάγκες σου? Δηλαδή για σουπερμάρκετ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κινητό και διασκέδαση? Τι ποσοστό πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου στο συνολικό εισόδημα?
Ξανα: Μα τα 41800 θεωρειται οτι χρειαζεται ΜΟΝΟ για το αυτοκινητο. Αθροιστικα πανε.Ποιο αυτοκινητο χρειαζεται 41800 για συντηρηση ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ?
Επαναλαμβάνω και το έγραψα και πριν γιατί τείνω να παρεξηγηθώ. ΔΕΝ τα θεωρώ σωστά, ούτε λογικά τα τεκμήρια. Αλλά αυτά είναι. Τι να κάνουμε? Ας δούμε στους επόμενους μήνες τι θα ανακοινώσουν...και βλέποντας και κάνοντας.
Απο τη μια 'δεν τα θεωρεις σωστα κ λογικα' κ απο την αλλη μας λες 'εχεις ταδε, δικαιολογησε την κατοχη του για να μην σε πιασουν τα τεκμηρια'. Αρα τα τεκμηρια εχουν λογικη βαση κ ειναι αντικειμενικη ενδειξη του πραγματικου κοστους κατοχης? Αποφασισε.
α) Εγω αυτη τη στιγμη εχω ενα κτιριο γραφειων, ενα σπιτι, ενα οικοπεδο κ 3 αυτοκινητα. Ολα απο γονικες παροχες. Ουδεποτε δηλαδη δεν εχω βγαλει καν τα λεφτα που αξιζαν για να αγοραστουν/χτιστουν. Μου τα χαρισαν οι δικοι μου, που τα αγορασαν/εχτισαν νομιμοτατα κ δηλωμενα, μετα απο κοπους 55 εργασιμων ετων.
Τι λες τώρα? Όλα αυτά από γονικές παροχές? Δυο ακίνητα (εκ των οποίων το ένα κτήριο γραφείων), ένα οικόπεδο και 3 αυτοκίνητα...όλα αυτά από δυο γονείς?
Ωραίος!!
Σοβαρά μιλάω.
Εγώ γμτ δεν ήμουν τόσο τυχερός.
Ναι μαστορα, μου εγραψαν σε γονικες παροχες ΟΛΑ οσα εχουν φτιαξει/δημιουργησει στη ζωη τους για να μην χρειαστει να βρω 3 εκατομυρια ευρω για φορο κληρονομιας οταν ερθει η στιγμη. Αν εγω αυριο βρεθω ανεργος για το Χ λογο, πρεπει ή να τα χαρισω (αφου δεν πουλιεται τιποτα πια, ειτε κινητο ειτε ακινητο), ειτε να δεχομαι οτι αν κ νομιμοτατα κ πραγματικοτατα ανεργος, βγαζω Χ δεκαδες χιλιαρικα το χρονο?
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το
Τι λες ρε μεγαλε, σοβαρα? Αιντε πηγαινε να δεις αν ερχομαι, που θα μου πεις να το πουλησω. Δικο μου ειναι κ θελω να το κρατησω, αλλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ, για να 'αποδεικνυει' η κατοχη του οτι 'πρεπει' να βγαζω τοσα. Κοιτα ρε κατι εξυπνους...
Ωραία, τότε δικαιολόγησέ τα.
Τι να δικαιολογησω ρε αγορι μου? Την αποκτηση την εχω δικαιολογησει. Η κατοχη ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
Ακομα κ στα αυτοκινητα που δεχεσαι το 'εχεις Μ5? Βγαζεις 40/48 χιλιαρικα', ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ. Αυξηθηκε 70% το τεκμηριο για αυτο το κυβισμο, αρα το κρατος μας λεει οτι η συντηρηση αυτου του οχηματος φετος θα ειναι 70% ακριβοτερη απο οτι ηταν περσι. Ουτε σαν αστειο δεν στεκει.
το κληρονομησες και δε μπορεις να το δικαιολογησεις? πουλα το η νοικιασε το!
τι ειναι αυτα που γραφεις ρε Νικο... συνελθε!
Το έγραψα και πριν, παράλογα, λάθος, ηλίθια κλπ...όμως αυτά είναι.
Ποιές επιλογές βλέπεις αν δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις και δεν μπορείς να πληρώσεις την επιπλέον φορολογία (πέρα από έκτακτα τέλη) για τα ακίνητά σου?
Εγώ να συνέλθω? Αυτοί να συνέλθουν!
εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα κανει ο ιδιος αν μεινει ανεργος η συρικνωθει το εισοδημα του
τι θα κανεις Νικο? θα πουλησεις το bmw? 5-7 χιλιαρικα? γιατι αποκλειεται να δωσει καποιος παραπανω ειδικα εμποροσ
και με αυτα τα χρηματα τι θα παρεις να μεταφερεις την οικογενεια με ασφαλεια οπως λες? getz?
Ποιός σου είπε ότι θα το πουλήσω? Δεν χρωστάω πουθενά, δεν έχω ούτε ένα δάνειο. Η BMW μου στοιχίζει 200 ευρώ το μήνα μαζί με τις βενζίνες της.
ΟΧΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ, σου κοστιζει 734ε το μηνα, ειτε σου αρεσει ειτε οχι. 8800 εχει τεκμηριο το διλιτρο, ΤΟΣΟ σου κοστιζει θες δεν θες.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Την ανάλωση την έφερα ως παράδειγμα εφόσον ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις ότι σού κοστίζουν λιγότερο από όσο λένε τα τεκμήρια. Προφανώς, το 1ο που κάνεις είναι να αμφισβητήσεις τα τεκμήρια. Π.χ. για αυτοκίνητο εγώ θα πήγαινα στην εφορία με τις αποδείξεις από ετήσια ασφάλιστρα, από καταβολή τελών κι από ετήσι[ο/α] σέρβις. Επίσης, θα υπολόγιζα κι ένα ποσό για βενζίνη που χάλασα (π.χ. το βιβλίο εγγύησης του service αποδεικνύει αριθμό χιλιομέτρων και χρονικό διάστημα). Με όλα αυτά θα απαιτούσα μείωση του τεκμηρίου
, καλα θα εκανες. Τι θα επαιρνες, ξερεις?
Ο εφοριακος θα σου πει 'μας δειχνετε οτι εχετε ξοδεψει 4 χιλιαρικα για το αμαξι σε τελη σερβις ασφαλειες. ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ οτι εχετε δωσει αλλα 5 χιλιαρικα μαυρα για σερβις, κ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ οτι εχετε δωσει αλλα ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ, οποτε να το το εισοδημα σας'.
'Τι? Δεν καψατε ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ? Μα το κρατος λεει οτι τοσα καιει ενα τετοιο αυτοκινητο.
ΤΙ? Εσεις εχετε Μ5 που πηρατε μεταχειρισμενη 35 χιλιαρικα κ ο διπλα σας εχει καινουρια F458 που κανει 330 αλλα εχει μικροτερο τεκμηριο γιατι ειναι λιγοτερα κυβικα? Ε, μα τα κυβικα ειναι που κοστιζουν κυριος'...
-
Ρε παιδιά, ξεκολήστεε με το πόσο στοιχίζει το οποιοδήποτε αυτοκίνητο για συντήρηση, δεν είναι αυτό τα τεκμήρια (ήταν για 2 χρόνια που είχαν πάρει τις τιμές από το ΣΕΕΑ κτλ.), είναι η (άδικη και αυθαίρετη προφανώς) αντιστοίχιση είδους αυτοκινήτου (ή άλλου περιουσιακού στοιχείου) με επίπεδο ζωής άρα και με εισόδημα. Δεν έχει να κάνει με συντήρηση. Το οποίο επίπεδο ζωής έχει μια κάποια λογική δηλ. πλην εξαιρέσεων (οι οποίες τον πίνουν κανονικά) το να έχεις ΚΑΙ σπιταρώνα ΚΑΙ πισίνα ΚΑΙ 5-λιτρο αυτοκίνητο (Μ5 πχ.) κάπου όντως δείχνει ένα επίπεδο ζωής.
Εννοείται φυσικά ότι όλη η ιστορία είναι η ομολογία της αποτυχίας του φορολογικού συστήματος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
** , καλα θα εκανες. Τι θα επαιρνες, ξερεις? **
Ο εφοριακος θα σου πει 'μας δειχνετε οτι εχετε ξοδεψει 4 χιλιαρικα για το αμαξι σε τελη σερβις ασφαλειες. ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ οτι εχετε δωσει αλλα 5 χιλιαρικα μαυρα για σερβις, κ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ οτι εχετε δωσει αλλα ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ, οποτε να το το εισοδημα σας'.
'Τι? Δεν καψατε ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ? Μα το κρατος λεει οτι τοσα καιει ενα τετοιο αυτοκινητο.
ΤΙ? Εσεις εχετε Μ5 που πηρατε μεταχειρισμενη 35 χιλιαρικα κ ο διπλα σας εχει καινουρια F458 που κανει 330 αλλα εχει μικροτερο τεκμηριο γιατι ειναι λιγοτερα κυβικα? Ε, μα τα κυβικα ειναι που κοστιζουν κυριος'...
Νομίζω ότι προτιμώ να ΜΗ μάθω στην πράξη
-
Ρε παιδιά το έχουμε πει πολλοί παραπάνω, είναι προφανής ο στόχος τους.
Να υποθηκεύσουν την περιουσία του κασμάκη για να πουλήθεί για ένα κομμάτι ψωμί.
Άλλωστε μερικοί φίλοι εδώ όπως ο @Nikos το θεωρούν φυσιολογικό...
Δεν χρειάζονται λόγια και αναλύσεις.
Βγείτε στους δρόμους.
Ξαναλέω ό,τι η κυβέρνηση Τζέφρυ έπεσε επειδή μερικές χιλιάδες κόσμος (μέσα σε αυτούς και εγώ με ό,τι μου αναλογεί) σταμάτησαν τις παρελάσεις.
Τα γράφω αυτά εγώ που δεν έχω παιδιά και μεγάλη οικογένεια.
Οι περισσότεροι έχετε παιδιά ή είστε νεότατοι.
Μη τους αφήνετε τους αλήτες να σας-μας γαμάνε την ζωή σας και την ζωή των παιδιών σας.
Ένα απλό σπρώξιμο θέλουν για να πέσουν. Το ξαναλέω (και ξέρω καλά τι λέω...) ανθρωπάκια είναι!Για την ιστορία και επειδή οι περισσότεροι είστε νέοι, τα τεκμήρια στο Ελληνικό φορολογικό σύστημα τα έφερε ο υπουργός οικονομικών, Θανάσης Κανελλόπουλος στην δευτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή του πρεσβύτερου αν δεν κάνω λάθος το 1977 ή 1978.
Είναι ντροπή για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος (που λέει ο λόγος δηλαδή) 30+ χρόνια μετά να χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα για να πιάσει την φοροδιαφυγή! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
kon5 πιστεύω το έγραψα και πιο πρίν ό,τι οι εξελίξεις στον κοινωνικό-πολιτικό χώρο της πατρίδας μας το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ μεγάλες και γρήγορες.
Ο κόσμος πρέπει να πάρει χαμπάρι ό,τι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να ανατρέψει αυτούς τους αλήτες που είναι στα πράγματα. Μην περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές κλπ.
Να μην φοβάται τους κυβερνώντες. Τους έχουν-έχουμε υπερτιμήσει.
Την 28η Οκτωβρίου χωρίς καμία οργάνωση μερικές χιλιάδες κόσμου ρίξανε μια κυβέρνηση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Ένα σπρώξιμο θέλουν και πέσανε. Ανθρωπάκια είναι της πλάκας. Άμα τους σπρώξεις απο την εξουσία εξαφανίζονται.Έχεις σκεφτεί ποτέ να 'ανατρέψεις' τους εφοριακούς;
Ας ανατρέψουμε πρώτα αυτούς που νομοθετούν και 'εκτελούν' και μετά αυτούς που εφαρμόζουν τους νόμους.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν ανατρέψεις αυτούς που νομοθετούν, αυτοί που τους εφαρμόζουν θα ξεκινήσουν να κάνουν τη δουλειά τους;
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και δεν μπορώ να πω ό,τι έχεις άδικο, αλλά νομίζω ό,τι προέχει η ανατροπή του ανώτατου πολιτικού προσωπικού και της πολιτικής τους.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Για την ιστορία και επειδή οι περισσότεροι είστε νέοι, τα τεκμήρια στο Ελληνικό φορολογικό σύστημα τα έφερε ο υπουργός οικονομικών, Θανάσης Κανελλόπουλος στην δευτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή του πρεσβύτερου αν δεν κάνω λάθος το 1977 ή 1978.
Είναι ντροπή για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος (που λέει ο λόγος δηλαδή) 30+ χρόνια μετά να χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα για να πιάσει την φοροδιαφυγή!Για να κανει τι?
-
τα τεκμήρια στο Ελληνικό φορολογικό σύστημα τα έφερε ο υπουργός οικονομικών, Θανάσης Κανελλόπουλος στην δευτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή του πρεσβύτερου αν δεν κάνω λάθος το 1977 ή 1978.
Είναι ντροπή για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος (που λέει ο λόγος δηλαδή) 30+ χρόνια μετά να χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα για να πιάσει την φοροδιαφυγή!Aυτός έβαλε και τον φόρο ιδιοκατοίκησης η ιδιόχρησης . Δηλαδή έχεις ιδιόκτητο ? Δεν μας φτάνει που πλήρωσες φόρο όταν το έχτισες γιά να γλυτώσεις το νοίκι , αλλά θεωρούμε ότι το νοίκι που γλυτώνεις είναι εισόδημα .
Ηταν αντίστοιχου μεγέθους μ@λ@κ@ς και αυτος σαν τους σημερινούς .
Ας πάμε τώρα σε ένα παραδειγματάκι .
Ενα ζευγάρι μένει σε μιά ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 30 τμ και η γυναίκα δουλεύει part-time και μαζεύει 200-300 τον μήνα και ο άνδρας κάνει κάνα μεροκάματο όπου βρεί και μαζεύει άλλα τόσα και κάτι παραπάνω . Δηλαδή 5-6000 τον χρόνο .Είναι στο χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης αφού σπίτι κάτω από αυτό δεν μπορούν να βρούν .
Εχουν τεκμήριο 5000 γιατί αναπνέουν και 1200 γιατί δεν ζούν στα παγκάκια . Δηλαδή τα τεκμήρια τους τσακίζουν και θα πληρώσουν και 200 € φορο .Και μετά συζητάμε .
Κάντε αυτό το σπίτι 80 τμ 50 ετών και ένα αμάξι 1400 15 ετών , να δείτε τι τεκμήρια βγαίνουν 11-12000 .
-
Νομίζω ότι όλοι έχουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό μας και δεν καταλαβαίνουμε τι γράφει ο άλλος.
Ο Νίκος έχει στο μυαλό του 5-10 γνωστούς-γείτονες-παρατρεχάμενους κλπ που έβγαζαν 5 και ξόδευαν 10 με δάνειο τα 3 και τσόντα απ' τους γονείς τα 2 για να κυκλοφορούν πορσικό, να μένουν Κολωνάκι και να πηγαίνουν διακοπές στο Σαιν Μόριτς αντί για το Ήρθα-Πριτς.
Ο dim έχει στο μυαλό του τον μεροκαματιάρη που δεν του έφταναν ούτε για να κάνει το σκατό του παξιμάδι και επειδή κληρονόμησε ένα τριάρι στις Κουκουβάουνες για το κράτος λογίζεται ως έχων και λεφτάς.Περιπτώσεις υπάρχουν από όλες τις κάστες.
Το θέμα είναι ότι γκρινιάζουμε, κλαίμε, τσαντιζόμαστε, επαναστατούμε αλλά στο τέλος θα ψηφίσουμε το δολοφόνο.
Κουράγιο αδέρφια και η χούνταΤΜ του Παπαδήμου θα πέσει και θα έρθει είτε ο de Samar, είτε το next top model του ΠΑΣΟΚ να μας χορτάσει δημοκρατία. -
Ξαναλέω ό,τι η κυβέρνηση Τζέφρυ έπεσε επειδή μερικές χιλιάδες κόσμος (μέσα σε αυτούς και εγώ με ό,τι μου αναλογεί) σταμάτησαν τις παρελάσεις.Ε όχι δα... Μη βαυκαλίζεσαι...
Επεσε διότι τα σκάτωσε με το δημοψήφισμα και τα αφεντικά (Μέρκελ κτλ.) απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στους εδώ υπαλλήλους τους.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012