-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εγώ λέω ότι γι' αυτό το βάζουν, επίσης λέω ότι αυτό δεν το κάνει (εξ ου κ το 'υποτίθεται οτι').
Αν δεν το βάζουν γι' αυτό, γιατί το βάζουν?
Το ασχετοι δεν σου αρκει δΑΧΤΥΛΙΔΙΑ βαζουμε κ αυτα θελουν ρυθμισμα οχι οσα εχουμε αλλα οσα πρεπει κ ο αριθμος τους αλλαζει αναλογα με το υψος της καμιναδας κ τον τυπο του τζακιου ,τ πως γινεται η ρυθμιση αν δεν το γνωριζεις ευχαριστως να σου πω
Για πες! για πες!
Μιλας για τα τσιμεντενια δαχτυλιδια ή κατι άλλο?Ναι για αυτα μιλαω κ δεν ειναι μονο τσιμεντο γιατι σπανε ευκολα .
Για να εχει πρακτικη αξια η επιλογη καπελου της καμιναδας ,προυποθεση ειναι να μην καπνιζει το τζακι σου .Εστια με μηχανισμο ,καμιναδα με την σωστη διαμετρο κ υψος .Εχεις τετοιο τζακι ????????
Το καπελο ειναι αναποσπαστο κομματι ενος λειτουργικου τζακιου . -
Σχετικά με τον πετροβάμβακα και το τι αναπνέω: Ο Β-001 της Fibran έχει θερμοκρασία εξάχνωσης των συγκολλητικών ρητίνων πάνω από 200 βαθμούς κελσίου, ενώ η θερμοκρασία αέρα στην φούσκα δεν περνάει τους 100-120 βαθμούς. Οι ίνες αυτές καθαυτές θέλουν πάνω από 1000 βαθμούς για να διαλυθούν. Γύρω από το τζάκι κρατήσαμε τις αποστάσεις που ζητάει η Invicta και με το παραπάνω (3 εκατοστά πλάι - 8 πίσω). Θεωρώ ότι ούτε καν πλησιάζω την θερμοκρασία εξαέρωσης των ρητινών.
Τα τζάκια μύρισαν μαντεμίλα 3-4 φορές όταν τα πρωτοάναψα και έκτοτε δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει τζάκι μέσα στο σπίτι αν δεν το δεις. Καμιά φορά αφήνω 1-2 λεπτά την πόρτα ανοιχτή, έτσι για να διαχυθεί λίγο μυρωδιά ξύλου, απλά γιατί μου θυμίζει βουνό και με ηρεμεί.
Παρήγγειλα και IR thermometer για μιά δουλειά που θέλω στο αμάξι, οπότε μια και μου έβαλες την ιδέα, θα τσεκάρω θερμοκρασίες μέσα στην φούσκα για επιβεβαίωση ότι δεν πλησιάζει κανένα κομμάτι της μόνωσης τους 200 βαθμούς...
-
Οχι, εγω ξυλοσομπα εχω και εβαλα τετοια δαχτυλιδια (3, 4 κενα με το καπακι) και το τραβηγμα που κανει η σόμπα, στα ~4 μετρα απο το ύψος της φλόγας, δεν λεγετε.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Οχι, εγω ξυλοσομπα εχω και εβαλα τετοια δαχτυλιδια (3, 4 κενα με το καπακι) και το τραβηγμα που κανει η σόμπα, στα ~4 μετρα απο το ύψος της φλόγας, δεν λεγετε.Πολυ καλη παρατηρηση ακους κ λιγο βουητο
Τραβαει ομως κ θερμανση κ τα ξυλα καιγονται γρηγορα Αφαιρεσε ενα δαχτυλιδι κ αν χρειαστει κ δευτερο οταν πετυχεις τον σωστο αριθμο θα μεινεις απο το αποτελεσμα
Αισθητη η βελτιωση στην αποδοση ,οικονομια στα ξυλα ,καλυτερη καυση ,λιγοτερους ρυπους -
Περιπου ενα ξύλο ανα 45 λεπτα βάζουμε, μπορει και ωρα αν ειναι μεγαλυτερο ή δύο μικρα. βουητο δεν εχω ακούσει, αλλα μερικες φορες ακουγεται η φωτια! Ειναι λιγο μανικι να αφαιρεσω τωρα ενα. Ειχαμε προβλημα με 'καπνισμα' οταν φύσαγε, φοβαμαι να ρισκάρω και να βγάλω το ενα δαχτυλιδι τώρα. Θα μετρησω θερμοκρασια καυσαεριων ή κατι τετοιο, τι περιμενω να δω για να πω ότι δουλευει οκ, γνωριζει κανεις?
-
Ότι σε ζεσταίνει κ δεν καίει πολλά ξύλα, τι άλλο?
Ο κατασκευαστής πρέπει να δίνει θερμοκρασία εξαγωγής καπνού, δες στις προδιαγραφές. Έχεις καναν καυστηρατζή φίλο, ή πήρες θερμόμετρο από τρέλα?Ο χρήστης asteris έγραψε:
Σχετικά με τον πετροβάμβακα και το τι αναπνέω: ...Δεν μίλησα για το τι αναπνέεις τώρα, είπα ότι είναι καλό να το παρακολουθήσεις για το μέλλον.
Και πετροβάμβακα έχουμε αλλάξει, και μονωμένους εύκαμπτους αεραγωγούς (μας τους πούλησαν για καλούς αλλά δεν) και ό,τι άλλο χρειάστηκε και βάψαμε κ τα μερεμέτια. Και εννοείται ότι όχι μόνον δεν χρεώσαμε τπτ, ζητήσαμε κ συγνώμη για την αναστάτωση.
-
Δεν ξερω αν εχει γραφτει αλλα εδω............κανουν διατριβη για το pellet...
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=56 ... &start=165
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ότι σε ζεσταίνει κ δεν καίει πολλά ξύλα, τι άλλο?
Ο κατασκευαστής πρέπει να δίνει θερμοκρασία εξαγωγής καπνού, δες στις προδιαγραφές. Έχεις καναν καυστηρατζή φίλο, ή πήρες θερμόμετρο από τρέλα?Σχετικά με τον πετροβάμβακα και το τι αναπνέω: ...
Δεν μίλησα για το τι αναπνέεις τώρα, είπα ότι είναι καλό να το παρακολουθήσεις για το μέλλον.
Και πετροβάμβακα έχουμε αλλάξει, και μονωμένους εύκαμπτους αεραγωγούς (μας τους πούλησαν για καλούς αλλά δεν) και ό,τι άλλο χρειάστηκε και βάψαμε κ τα μερεμέτια. Και εννοείται ότι όχι μόνον δεν χρεώσαμε τπτ, ζητήσαμε κ συγνώμη για την αναστάτωση.
σομπα μασινα του '80. τι προδιαγραφες να εχει?
Θερμομετρο πήρα ένα τις 'πλακας' με ματζαφλαρια που τα χωνεις όπου θες και μετρας. Απλά θα πρεπει να ανοιξω μια τρυπούλα στο μπουρι κα ιτο σκέφτομαι μην βγάζει καπνό μετά. -
Μετά βάζεις αυτοκόλλητη αλουμινένια ταινία και το κλείνεις. Μέχρι την επόμενη μέτρηση.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Το καπελο ειναι αναποσπαστο κομματι ενος λειτουργικου τζακιου .
Γιατί αναπόσπαστο..? Το δικό μου δεν έχει τετοιο περιστρεφόμενο καπέλο, παρα μόνο μια μικρή 'στεγη' απο πάνω, για να μην μπαίνει η βροχή....
-
Καλησπέρα παιδιά, συγγνώμη εκ των προτέρων για την ασχετοσύνη μου. Αγόρασα μια ατσάλινη σόμπα ξύλου για να βγάλω τον χειμώνα μέχρι να δω τι θα κάνω με μια πιο ολοκληρωμένη λύση. το σπίτι μου είναι μεζονέτα, γύρω στα 48 τετρ. μέτρα ο κάτω όροφος και περίπου 30 τετρ. μέτρα ο πάνω. με ενδιέφερε να ζεστάνω μόνο τον κάτω χώρο. διάλεξα μια σόμπα απόδοσης 8-9 kw. την έχω βάλει εδώ και δύο μέρες αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από την ζέστη που μου δίνει. το θερμόμετρο είναι κολλημένο στους 19,5 βαθμούς περίπου είτε την κάψω εντατικά είτε σε πιο χαμηλό ρυθμό. Μένω σε προάστειο της Θεσσαλονίκης (Λαγκαδάς). Το σαλόνι μου είναι ενιαίο, περίπου 4 χ 9 μέτρα, και τα υπόλοιπα 12 τετρ. μέτρα είναι η κουζίνα μου. Την σόμπα την έχω βάλει σε μια γωνία. έχω και μια κάτοψη του ορόφου, αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβάσω. Ποιά είναι η γνώμη σας; μήπως κάνω κάτι λάθος;
-
Το σπίτι εχει μόνωση και 'σωστα' κουφώματα? Διοτι αν πάσχει σε αυτά λιγάκι δύσκολο να ικανοποιηθεις απο τη ζέστη σε όλο το ισογειο-σαλονι , πόσο μάλλον αν ειναι και μεζονετα όπως αναφέρεις.
ΥΣ.Ειναι τύπου ενεργειακη η σόμπα,?
-
Πόσα κιλά ξύλα καις την ώρα? Με 8-9ΚW από τζάκι (3-3.5 κιλά την ώρα), έχω αυτήν την στιγμή 24 βαθμούς στα κάτω 60τμ και 19 στα πάνω 60τμ, δίπλα σου στην Λητή. Όπως λέει και ο από πάνω, ή η μόνωση είναι κάκιστη, ή η σόμπα πολύ κάτω του μετρίου. Ποιά σόμπα είναι?
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά σ' όλους με υγεία και ευτυχία.
Ευχαριστώ όλους τους συμετέχοντες και ιδιαίτερα το 'Πυργιώτη' Ililias για τη δυνατότητα που απέκτησα, διαβάζοντας τα σχόλιά σας, να επιλέξω και να αγοράσω ένα 'έντιμο' προϊόν. Πρόκειται για την ενεργειακή ξυλόσομπα AS 060 ή αν προτιμάτε, DIANA, της Σέρβικης TIM SISTEM. Καταπληκτικό προϊόν σε λογική τιμή. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πόσα κιλά ξύλα καις την ώρα? Με 8-9ΚW από τζάκι (3-3.5 κιλά την ώρα), έχω αυτήν την στιγμή 24 βαθμούς στα κάτω 60τμ και 19 στα πάνω 60τμ, δίπλα σου στην Λητή. Όπως λέει και ο από πάνω, ή η μόνωση είναι κάκιστη, ή η σόμπα πολύ κάτω του μετρίου. Ποιά σόμπα είναι?120τμ δηλαδή μόνο με τζάκι 9kw? Να γιατί παίζει τεράστιο ρόλο η μόνωση... Εγώ με λέβητα πετρελαίου 30kw + σόμπα 7kw, σε 110τμ δυσκολεύομαι να ζεστάνω το σπίτι σήμερα... Για θερμοκρασία 24oC ούτε λόγος... εκτός αν μιλάμε για δίπλα στη σόμπα...
Βέβαια το σπίτι έχει τρελές απώλειες, ανοικτό από παντού (τοίχοι χωρίς μόνωση, κατασκευή 60) αν και έχει καλά κουφώματα αλουμινίου...
-
Το καλοκαίρι επενδύστε σε μονώσεις ... Είναι κρίμα να παίρνεις τόσο δυνατό λέβητα και μετά να θέλεις ξανά καινούριο στο 1/3 της ισχύος του ...
-
μονωσις ρε!! Εχω φχαριστηθει ζεστη φέτος και με τη μιση καταναλωση λεμε! 3ποντοι xps, πού να 'εβαζα' και 5αρι!
asteris τη μόνωση εχεις στο σπίτι σου?Ο χρήστης Peristeri έγραψε:
Καλημέρα και χρόνια πολλά σ' όλους με υγεία και ευτυχία.
Ευχαριστώ όλους τους συμετέχοντες και ιδιαίτερα το 'Πυργιώτη' Ililias για τη δυνατότητα που απέκτησα, διαβάζοντας τα σχόλιά σας, να επιλέξω και να αγοράσω ένα 'έντιμο' προϊόν. Πρόκειται για την ενεργειακή ξυλόσομπα AS 060 ή αν προτιμάτε, DIANA, της Σέρβικης TIM SISTEM. Καταπληκτικό προϊόν σε λογική τιμή.τι χωρο ζεσταινεις με αυτη τη σόμπα?
-
Είναι χτισμένο με 20άρι Ytong παντού και συνθετικά κουφώματα, κατασκευή 2008. Την σοφίτα που δεν την είχε ο εργολάβος καλά μονωμένη, της έριξα 5cm πετροβάμβακα και πολυστερίνη. Πλέον το σπίτι κρατάει ζέστη πολύ καλύτερα. Το 14άρι τζάκι καίει στα 2/3 το πολύ και το σπίτι έχει 24 στην σαλοκουζίνα και 20 στον πάνω όροφο, στα υπνοδωμάτια. Έκαψα 2.5 τόνους ξύλα μέχρι τώρα και 50 λίτρα πετρέλαιο. Βλέπω ο τόνος πετρέλαιο που έβαλα πέρυσι να μας πηγαίνει 10 χρόνια...
-
Όσο μόνωση και να έχεις πάλι χρειάζεται θέρμανση.
300-500 ευρώ πετρέλαιο το μήναΠλευρικά 7εκ. εξωτερικά και μετά παραδοσιακό σοβά, πιλοτή (4+5)εκ.,
2εκ. σε όλα τα εσωτερικά δάπεδα και στέγη 5εκ. xps + 7εκ. αφρό κάτω από τα κεραμίδια.
Κουφώματα trocal 88+ (τριπλά τζάμια 4 εκ. ενεργειακά με argon - climaguard solar)
Ούτε θέλω να φαντάζομαι πόσο θα ξόδευα για θέρμανση με λιγότερη μόνωση. -
Φίλε nEK 65 τετραγωνικά.
Ξυλόσομπα