-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ομιλούμε για πατέντα δλδ.
Η σύνδεση με την κάμερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι ασύρματη (έχω δει και τέτοιες λύσεις) ;
Την κάμερα που θα την τοποθετήσεις ;
DIY κατάσταση ;Δεν είναι πατέντα. Βγαίνει το ένα φωτάκι της πινακίδας και κουμπώνει ακριβώς η καμερούλα με το δικό της led φωτάκι. Οι εταιρείες δίνουν κάμερες ανάλογα με τα μοντέλα αυτοκινήτων. Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη και συνδέεις τη παροχή με το καλώδιο που πάει στο φως της όπισθεν, ώστε να ανοίγει αυτόματα η κάμερα με το που βάζεις όπισθεν. Μπορείς βέβαια να τη συνδέσεις και με τα φώτα, ώστε να ανοίγει όταν ανάβεις τα φώτα, γενικώς μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, σχετικά ακίνδυνα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ποια η διαφορά βυσμάτων RJ45 για cat5e και cat6 ? αν βάλω βύσμα cat5e σε cat6 ρίχνει την απόδοση ή είναι μούφα για να πληρώνεις πιο ακριβά τα βύσματα;υποτιθεται ριχνει την αποδοση. Γιατι να πας σε Cat6? δεν σε καλυπτει το 5e?
-
Θέλω να εκμεταλλευτώ το πλήρες εύρος gigabit
-
Θέλω να εκμεταλλευτώ το πλήρες εύρος gigabitΑν επιτρέπεται σε τι διασύνδεση ?
Γιατί κινδυνεύεις για Bottlenecks από αλλού ....
-
για το σπίτι.
έχω ένα switch που υποστηρίζει gigabit καθώς και ίδια υποστήριξη στο pc. τα laptop δεν έχουν αλλά δε μ'ενδιαφέρει.
Κάποια στιγμή λοιπόν θέλω να περάσω καλώδιο προς το σαλόνι για να μπει media player και να συνδεθεί με την τηλεόραση ώστε να παίζει ταινίες από το δίκτυο, γι'αυτό λέω αν είναι να περάσω κατευθείαν cat6 και να αλλάξω κ αυτό μεταξύ switch-pc
-
ποια η διαφορά βυσμάτων RJ45 για cat5e και cat6 ? αν βάλω βύσμα cat5e σε cat6 ρίχνει την απόδοση ή είναι μούφα για να πληρώνεις πιο ακριβά τα βύσματα;Το cat6 ειναι πολυ πιο χοντρο (και δυσκαμπτο) απο 5e και τα βυσματακια του 5e δεν χωρανε να μπουν στο 6.
-
cat5e σε καλυπτει για Gigabit συνδεση, μια χαρα.
Cat6 για το σαλονι και για τον media player, δεν εχει νοημα, καθως ο media player σου λογικα εχει 100αρα καρτα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλεξανδρε εχεις παθει μια μανια με την τεχνολογια κατα την απουσια μου ή μου φαινεται ?
Με τους υπολογιστές πάντα είχα αγάπες! Μη κοιτάς που δεν εκδηλωνόμουν.
Με τα gadgets δεν τα πήγαινα καλά αλλά μπήκα κι εγώ στον κόσμο του Android, κυρίως για το mobile internet.
καλα κανεις , μακαρι να αναζωπυρωθει κι εμενα το ενδιαφερον μου
-
δεν έχω media player ακόμα.
-
δε νομιζω να εχει βγει media player με 1000αρα καρτα, αλλα οπως και να 'χει, το 5e σε καλυπτει. Αν το κοστος ειναι θεμα, δηλαδη!
-
1000αρες κάρτες έχουν οι περισσότεροι media players και το 5e σε καλύπτει απόλυτα !!! Αν είχες 10G κάρτα και switch θα άλλαζε το πράγμα αν και μετά θα έψαχνα αν το media player cachάρει πριν παίξει ( υποθέτω πως ναι ), οπότε θα μπλέκαμε με ταχύτητες δίσκων, pci bus κλπ κλπ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα κανεις , μακαρι να αναζωπυρωθει κι εμενα το ενδιαφερον μουπω.. και εγώ έχω ξενερώσει τώρα τελευταία
-
Σε σπίτια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητη η cat6 καλωδίωση λόγο των μικρών αποστάσεων ΚΑΙ λόγο του ότι δεν υπάρχουν ισχυρά ρεύματα που θα προκαλούσαν παρεμβολές...
ΜΗΝ ξοδευτείς με ακριβά καλώδια και βύσματα, απλό 5ε και πλαστικά βυσματάκια και είσαι μια χαρά.
Το ίδιο ισχύει και για τα shielded (ή ftp) καλώδια, δεν είναι απαραίτητα.Στο δικό μου σπίτι που έχω περάσει 2-3 καλώδια εγώ ο ίδιος είναι τα πολύ απλά cat5, ούτε καν gigabit certified είναι, μια χαρά παίζω στο 1mbit.
-
οκ θα παραμεινω με αυτά που έχω
επί της ευκαιρίας θέλω ν'αλλάξω κάτι κλιψάκια που έχουν σπάσει και να φτιάξω νέα καλώδια. έχω το απαραίτητο εργαλείο, έχω ξαναφτιάξει αλλά χωρίς καλύμματα (βλ. φωτό) και μου βγαίνει η πίστη να βάλω τα καλώδια στο κλιπ ένα ένα αφού δεν είναι πλακέ. Υπάρχει κανάς εύκολος τρόπος;
-
Οι σκληροί δίσκοι SSD χρειάζονται κάποια διαφορετική προετοιμασία για να ρίξεις πάνω τα Win7;
-
Απογυμνώνεις το καλώδιο, τα βάζει πρόχειρα στην σειρά, τα περνάς μία με ένα κυλινδρικό κατσαβίδι να ισιώσουν ( δεν μπορώ ναπεριγράψω την κίνηση καλά ) και τα κόβεις μετά υπό γωνία δλδ το πρώτο λίγο πιο μακρύ το δεύτερο κοντύτερο κλπ έτσι θα μπούν και σωστά και εύκολα στο rj45
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Οι σκληροί δίσκοι SSD χρειάζονται κάποια διαφορετική προετοιμασία για να ρίξεις πάνω τα Win7;Πρέπει να γίνουν πρώτα active !!!! Το βάζεις πρώτα σε ένα μηχάνημα με λειτουργικό και τον κάνεις active
αλλιώς θα περαστούν αλλά δεν θα μπουτάρουν ...
-
οκ θα παραμεινω με αυτά που έχωεπί της ευκαιρίας θέλω ν'αλλάξω κάτι κλιψάκια που έχουν σπάσει και να φτιάξω νέα καλώδια. έχω το απαραίτητο εργαλείο, έχω ξαναφτιάξει αλλά χωρίς καλύμματα (βλ. φωτό) και μου βγαίνει η πίστη να βάλω τα καλώδια στο κλιπ ένα ένα αφού δεν είναι πλακέ. Υπάρχει κανάς εύκολος τρόπος;
- Καθαρίζεις το εξωτερικό κάλυμα και αφήνεις τουλάχιστον 2-3 εκατοστά αέρα στα ζεύγη.
- Αρχίζεις να ξεμπερδεύεις τα ζεύγη και καταλήγεις με τα 8 καλωδιάκια.
- Αρχίζεις να πιάνεις γερά στο ένα χέρι μεταξύ δείκτη και αντίχειρα τα καλώδια στην σειρά έτσι όπως προβλέπεται.
- Όταν τελειώσεις με ένα ίσιο εργαλείο, ψαλίδι καλύτερα, κοβεις το περίσσεμα στην ευθεία του δάκτυλου σου.
Με αυτόν τον τρόπο έχεις όλα τα καλωδιακια κομμένα σε ευθεία και ακριβώς στην σωστή σειρά.
Φοράς το κλιπσάκι με λιγο προσοχή για να μη χαλάσει η σειρά. ΔΕΝ χρειάζεται να μπούν ένα ένα, όλα μαζί θα περάσουν έτσι.
Βάζει το κλιπσάκι στην ειδική πένσα και το σφύγγεις γερά.TIP.
Όταν κόψεις το περίσσεμα φρόντισε όταν μπεί και το κλιπσάκι να μην είναι πολύ μακρύ, δηλαδή στο πίσω άκρο του κλίπ να μπαίνει το κάλυμα του καλωδίου. (μαγκώνει ποιό καλά).Δες και αυτό:
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Οι σκληροί δίσκοι SSD χρειάζονται κάποια διαφορετική προετοιμασία για να ρίξεις πάνω τα Win7;
Πρέπει να γίνουν πρώτα active !!!! Το βάζεις πρώτα σε ένα μηχάνημα με λειτουργικό και τον κάνεις active
ΔΕΝ ισχύει αυτό.
Οι ssd είναι ακριβώς όπως και οι κανονικοί δίσκοι. (δεν χρειάζεται καμμιά προετοιμασία) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πρέπει να γίνουν πρώτα active !!!! Το βάζεις πρώτα σε ένα μηχάνημα με λειτουργικό και τον κάνεις active
ΔΕΝ ισχύει αυτό.
Οι ssd είναι ακριβώς όπως και οι κανονικοί δίσκοι. (δεν χρειάζεται καμμιά προετοιμασία)ok
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]