-
Κι εγώ αυτό κάνω...πάω με το κουτί στο βενζινάδικο και του δίνω να καταλάβει . Με τη δέουσα απόσταση και προσοχή όμως
-
Καλημέρες...
πέρασα εχθές από πλαίσιο να δω ένα tower το οποίο θα είναι καθαρά για χρήση Adobe προγράμματα (illustrator, inDesign, Photoshop) Corel κλπ...
Το παλικάρι εκεί μου πρότεινε την παρακάτω σύνθεση και θα ήθελα την γνώμη σας...
Κουτί: coolmaster 310 midi tower
Τροφοδοτικό: PSU Corsair Builder 500W V2
Επεξεργαστής: Intel Core i5 2400 3.10GHz
Μητρική: Gigabyte ATX P67
Μνήμη: Corsair 8GB DDR3 1600MHz
Κάρτα γραφικών: ATI 6770 1GB (Εδώ έγραφε μόνο το chipset και όχι την εταιρεία κατασκευής, Αυτή που βρήκα στο site τους και ταιριάζει με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η Sapphire Vapor X GDDR5 PCI express)
Σκληρός: WD 500gb στις 7200, o caviar blackΤο πακετάκι βγήκε στα 694€
Τι λέτε; Χρειάζεται κάτι παραπάνω; Μπορεί να παίξει και κανένα 100αρι € παραπάνω και πού να τα χώσω;
-
πάρε κανά σκληρό ακόμα
-
650άρι τροφοδοτικό
Καλύτερη καρτούλα γραφικών
Και στη θέση σου θα έπερνα μεγαλύτερο δίσκο αν και έχουν ανέβει εξαιρετικά πολύ οι τιμές τους ...
-
μπορεις να το συναρμολογησεις μονος το pc?
-
Σκληρός υπάρχει ακόμα ένας εξωτερικός 500GB, είπα να πάω σε κάποιον ποιοτικό εσωτερικό και ας είναι λιγότερα τα GB.
Μετά οι SSD είναι πανάκριβοι και δεν ξέρω τίποτα τι παίζει με αυτούς...
Όσον αφορά την κάρτα γραφικών αν και δεν θα παίξει παιχνίδια ο υπολογιστής, (της γυναίκας είναι η οποία είναι γραφίστρια) τι προτείνεις;
@popol@ros Κοίτα κάποτε το είχα με τους υπολογιστές και συναρμολογούσα... έχω χρόνια να ασχοληθώ. Σκέφτεσαι κάτι; θα μου έρθει φθηνότερα να πάρω τα κομμάτια και να τον φτιάξω εγώ;
-
Θα πρότεινα πάντως SSD αν μπορείς. Και ίσως τον i5 2500 εκτός φυσικά αν είσαι διατεθειμένος να περιμένεις τους νέους Intel Ivy Bridge που θα έρθουν σε ίδιες τιμές και θα είναι ανώτεροι των τωρινών Sandy Bridge.
-
Αλέξανδρε όντως ο i5 2500 στα 3.30 είναι μόνο 9€ παραπάνω... εντύπωση βέβαια μου κάνει γιατί ακυρώνει αυτόματα τον 2400, ποιος θα τον πάρει με τέτοια διαφορά από το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο;
Όσο για τους SSD οι 60αριδες και ξεκινάνε από τα 100€ οπότε...απαγορευτικοί...
Κάτι άλλο, αν βάλεις 16αρα RAM τα 64μπιτα wind7 την βλέπουνε; Έχει νόημα δλδ αυτή η κίνηση;
Στη σύνθεση δεν μου έχει βάλει ψύκτρα... οι 'μαμίσιες' κάνουν δουλειά η θα τηγανίζει αυγά;
-
Αφου εχεις εναν 500αρη εξωτερικο πανε καλυτερα σε SSD, oυτως η αλλως η τιμη των απλων δισκων αυτη τη στιγμη δεν ειναι η πραγματικη τους οποτε τζαμπα θα τον χρυσοπληρωσεις.
-
Για αυτό σου λέω Χρήστο, καλύτερα 2500. Προσωπικά πάντως, αν δεν επειγόμουν θα περίμενα τους νέους Ivy Bridge. Όχι ότι και ο 2500 δεν είναι καλός, τουναντίον είναι κορυφαίος, απλά γιατί να μην πάρω τον ακόμα καλύτερο; Αν βέβαια επείγει, παίρνεις τον 2500 και καθαρίζεις.
Για την RAM, νομίζω ότι η απάντηση είναι θετική.
Με boxed CPU Intel δεν είχα ποτέ πρόβλημα θερμοκρασίας, ακόμα και σε ελαφρύ overclocking. Ακριβές ψύκτρες, υγροψυξη κλπ νομίζω απευθύνονται σε σοβαρούς overclockers κυρίως. Ένα σωστά μελετημένο κουτί, τοποθετημένο σε χώρο που αερίζεται επαρκώς αρκεί στις περισσότερες των περιπτώσεων.
-
Άντε και πες ότι περιμένουμε, το θέμα είναι με τι τιμές θα έρθουν οι Ivy Bridge; Ο αντίστοιχος Ivy στα 194€ θα είναι καλύτερος από τον 2500;
Πάνο έχεις δίκιο για αυτό που λες, διάβασα ότι μετά τις πλημμύρες μπαίνουν ξανά στον ρυθμό τους εκεί κάτω και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους οι τιμές, το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Καλύτερη καρτούλα γραφικών**Χειρότερη **κάρτα γραφικών. Δεν πρόκειται να παίζει παιχνίδια ο άνθρωπος, και τα προγράμματα που ανέφερε ότι θα δουλεύει, στην πραγματικότητα δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις γραφικών. Μόνο απλό OpenGL. Αυτή τη δουλειά την κάνουν ακόμα και τα embedded γραφικά.
Οπότε κατά την άποψη μου, να προσθέσει RAM στα 16GB (είναι φτηνή τώρα και οι εφαρμογές του χρησιμοποιούν πολλή), έναν μικρό SSD (60-90GB) για λειτουργικό και εφαρμογές. Επομένως, ούτε και βαρβάτο τροφοδοτικό δεν χρειάζεται.
Όσο για τους SSD οι 60αριδες και ξεκινάνε από τα 100€ οπότε...απαγορευτικοί...
Κάτι άλλο, αν βάλεις 16αρα RAM τα 64μπιτα wind7 την βλέπουνε; Έχει νόημα δλδ αυτή η κίνηση;
Στη σύνθεση δεν μου έχει βάλει ψύκτρα... οι 'μαμίσιες' κάνουν δουλειά η θα τηγανίζει αυγά;- Ναι, αλλά κάνουν τεράστια διαφορά στη χρήση, αξίζουν.
- Ναι, κάν'το.
- Αν δεν κάνεις overclock τότε θα είναι εντάξει. Μπορεί να είναι κάπως θορυβώδης όμως.
Κάτι τελευταίο: οθόνη υπάρχει;
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Κάρτα γραφικών: ATI 6770 1GB (Εδώ έγραφε μόνο το chipset και όχι την εταιρεία κατασκευής, Αυτή που βρήκα στο site τους και ταιριάζει με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η Sapphire Vapor X GDDR5 PCI express)
Γενικά, άσχετα με το chipset, η Sapphire είναι από τους πιο αξιόλογους κατασκευαστές.
-
Πάνο έχεις δίκιο για αυτό που λες, διάβασα ότι μετά τις πλημμύρες μπαίνουν ξανά στον ρυθμό τους εκεί κάτω και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους οι τιμές, το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό...
Θελω να πιστευω πως μεχρι Φεβρουαριο θα επανελθουν αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για Ελλαδα λογω κουτοπονηριας.
-
Ναι οθόνη υπάρχει μια LG 22'', θα είναι η επόμενη αναβάθμιση αλλά εκεί θα πρέπει να παίξει μια καλή ΕΙΖΟ για πιστότητα χρωμάτων οπότε θα πρέπει να τα στάξει ΓΕΡΑ!
Μια άλλη ερώτηση σχετικά με τους σκληρούς, αν πω ότι βάζω SSD για λειτουργικό και εφαρμογές (ο 60αρης φτάνει για Win, Office, Antinirus, κλπ βασικά? ) μπορώ να κοτσάρω μέσα και τον παλιό σκληρό (6ετίας) μετά από ένα format σαν έξτρα αποθηκευτικό χώρο ή θα έχω θέματα συμβατότητας και σύνδεσης;
Ευχαριστώ πάντως για τις έως τώρα απαντήσεις σας!!!
-
Άντε και πες ότι περιμένουμε, το θέμα είναι με τι τιμές θα έρθουν οι Ivy Bridge; Ο αντίστοιχος Ivy στα 194€ θα είναι καλύτερος από τον 2500;Ναι, οι τιμές των μοντέλων που διέρρευσαν πρόσφατα (ανεπίσημα) είναι στα ίδια επίπεδα των τωρινών μοντέλων. Δηλαδή ο αντικαταστάτης του 2500 φημολογείται ότι θα έχει ίδια τιμή με αυτόν και φυσικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω όμως τι θα παίζει με μητρικές και chipset. Ίσως θέλει διαφορετικά.
-
Ναι οθόνη υπάρχει μια LG 22'', θα είναι η επόμενη αναβάθμιση αλλά εκεί θα πρέπει να παίξει μια καλή ΕΙΖΟ για πιστότητα χρωμάτων οπότε θα πρέπει να τα στάξει ΓΕΡΑ!Μια άλλη ερώτηση σχετικά με τους σκληρούς, αν πω ότι βάζω SSD για λειτουργικό και εφαρμογές (ο 60αρης φτάνει για Win, Office, Antinirus, κλπ βασικά? ) μπορώ να κοτσάρω μέσα και τον παλιό σκληρό (6ετίας) μετά από ένα format σαν έξτρα αποθηκευτικό χώρο ή θα έχω θέματα συμβατότητας και σύνδεσης;
Ευχαριστώ πάντως για τις έως τώρα απαντήσεις σας!!!
Μπορείς να κοτσάρεις τον παλιό SATA για έξτρα αποθηκευτικό χώρο χωρίς προβλήματα.
Ο 60άρης υπό κανονικές συνθήκες θα έφτανε και θα περίσσευε, αλλά δεδομένου ότι όλα το πακέτο της Adobe πιάνει αρκετό χώρο, ίσως είναι λίγο οριακός. Σε δικό μου laptop τα Win 7+βασικά προγράμματα πιάνουν γύρω στα 40 GB, κ από βαριά πράγματα έχω μόνο το Corel επάνω (+acrobat+office+nero burning rom).
Τα Win 7 πιάνουν στην αρχή λίγο κάτω από 20 GB, αλλά με updates, service packs κλπ, πιάνουν ολοένα κ περισσότερο χώρο.
Mε έναν 80άρη SSD θα ήσουν λίγο πιο άνετος πιστεύω.
-
έχει δοκιμάσει κανείς απ'αυτους;
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... Y=120%20GBγνωστός έχει τον 120ρη vertex 2 k λέει ότι πετάει
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
650άρι τροφοδοτικόΓιατί;
-
Έχω ένα laptop DELL της σειράς STUDIO, το είχα αγοράσει Απρίλιο του 2010 και μέχρι πριν από λίγες μέρες όλα καλά.
Μετά άρχισε να ανεβάζει τρελλές θερμοκρασίες (το CPUID μου είχε δείξει μέχρι και 100 βαθμούς σε μητρική και επεξεργαστή!) φυσικά κρασάριζε, έσβηνε, τα γνωστά δηλαδή κλπ κλπ.Απευθύνθηκα στο σέρβις της DELL (CPI λέγεται η εταιρεία) και μέσα σε δύο μέρες (και με το πήγαινε έλα με δεδομένο ό,τι δεν μένω στην Αθήνα) είχα πάλι υγιές το μηχάνημα και χωρίς γρατζουνιές, τσαπατσουλιές, δαχτυλιές και βρώμες και φυσικά δωρεάν αφού το μηχάνημα ήταν μέσα στην εγγύηση.
Μου είπαν ό,τι άλλαξαν μητρική και ψύκτρες, μέχρι τώρα το βασανίζω και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχω δει σε μητρική και επεξεργαστή (Intel Core i7 720 QM) είναι 63 βαθμοί.Παλιότερα είχα την ίδια αντιμετώπιση από την ίδια εταιρεία και για άλλο μηχάνημα οπότε η συνέπεια τους δεν είναι μάλλον τυχαία.
Τα έγραψα αυτά γιατί οι σωστές εταιρίες και οι επαγγελματικές συμπεριφορές τους είναι καλό να γίνονται γνωστές για ενημέρωση μας.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]