-
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
κάνουν το ιδιο πράγμα απλά ανάλογα με τον χώρο σου και το βαλλάντιό σου διαλέγεις όποιο θεςΑααααυτό.
και αν ναι για μια σομπα-καλοριφερ...που ενώνεται με ηδη υπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφερ...τι άλλα εξοδα θα πρεπει να κανω και τι επιπλέον πρέπει να αγοράσω για να τη συνδέσω στο καλοριφερ???
ειναι επιστημη και πρέπει να πάρω υδραυλικο-ή μηχανολόγο- για να την κανω μονος μου αφου μου πουν 2-3 πραγματακια???
Εξαρτάται απόλυτα από την σόμπα. Αν πάρεις σόμπα που τα έχει όλα πάνω της (από ασφαλιστικά μέχρι δοχείο διαστολής) τότε το κάνεις κ μόνος σου. Αν πάρεις σόμπα που δεν έχει πάνω της τπτ (θα την καταλάβεις, είναι πολύ φτηνότερη) τοτε όχι μόνον θέλεις υδραυλικό, αλλά θέλεις πολύ καλό υδραυλικό.
Επαναλαμβάνω ότι σ' αυτό το αντικείμενο ό, τι πληρώσεις, παίρνεις... -
Ηλία ή αν ξέρει κάποιος άλλος...
Το Jollymec Insert 80x85 έχει μεγάλες διαφορές από το Termojolly 90?
Αυτοί που ρώτησα είπαν πως εκτός από μια πολύ μικρή διαφορά στην ισχύ δεν έχουν κάτι άλλο...
Εκτός βέβαια από την συρόμενη πόρτα του Termojolly που ναι μεν είναι πιο πρακτική,
αλλά είναι και αρκετή η διαφορά τιμής + την φασαρία του ολικού ξηλώματος του παλιού τζακιού...
Τι λες? -
Ότι σημάδεψες κατ' ευθείαν στην κορυφή!
Ό, τι σου αρέσει κ σε συμφέρει βάλε, κ τα 2 είναι πολύ καλά συστήματα. Μου κάνει εντύπωση, μόνον, που βρέθηκε Ελληνικό τζάκι αρκετά ψηλό για να χωρέσει τους 85 πόντους της κασέτας!(Οι διαφορές είναι ακριβώς αυτές που είπες. Αισθητικής, κυρίως)
(Η ανοιγόμενη πόρτα σφραγίζει πάντα καλύτερα από την συρόμενη) -
Παιδιά μία ερώτηση. Σε διαμέρισμα σκέφτομαι να αγοράσω σόμπα πέλλετ. Βασικά ίσως με προσπάθεια μπορεί να μπει και ενεργειακό τζάκι αλλα επειδή η σόμπα έχει την ευκολία με το μπουρί της σε ότι αφορά την τοποθέτηση θα την προτιμήσω. Ποια η άποψή σας για αυτές τις σόμπες? Είναι κάτι σχετικά νέο σαν προιόν. Θα είναι αξιόπιστη? Λέτε να φορολογήσουν το πέλλετ και να το φτάσουν στον θεό? Χρειάζεται συχνά καθάρισμα της στάχτης και πόσο εύκολο είναι? Το μπουρί μπορεί να βγει στο μπαλκόνι δεδομένου ότι το δοαμέρισμα είναι στον 3ο όροφο και υπάρχει και 4ος? Θα ενοχλεί η κάπνα τον 4ο?
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση, μόνον, που βρέθηκε Ελληνικό τζάκι αρκετά ψηλό για να χωρέσει τους 85 πόντους της κασέτας!Κοίτα, το τζάκι μας έχει άνοιγμα 65 πόντους σε ύψος! Απλά στην αυτοψία του συνεργείου,
μας είπαν ότι θα σκάψουν μέρος της παλιάς φούσκας ώστε να χωρέσει η συγκεκριμένη κασέτα.
Τώρα σε περίπτωση που σκαφτεί σε σημείο να μην επισκευάζεται, μου έδωσαν ήδη τιμή για ανακατασκευή με γυψοσανίδα...
Φάνηκε να ξέρουν για τι μιλάνε οπότε μάλλον θα τους εμπιστευτώ...Το τζάμι του τζακιού κάθε πότε περίπου θέλει καθάρισμα?
Δεν πιστεύω να καπνίζει ε? -
μετά από απαίτηση, τιμές για την τριφασική ολλανδική ξυλόσομπα.
400€ για την σόμπα (μου πε δεν είναι τπτ ιδιαίτερο)
100€ ενα μονωτικό για το δάπεδο
300€ συμβόλαιο καθαρισμού καμινάδας (ετήσιο)
1200 € η κατασκευή της καμινάδας με τα υλικά. Τα μπουριά είναι διπλού τοιχώματος και εύκαμπτασ έχω ιλιλια
εδιτ ξύλα παίρνει απ τους δικούς του τσάμπα το κωλόπαιδο, δεν ήξερε για τιμές
-
400 για σομπα, 1200 για καμιναδα?
-
απ ό,τι μου είπε είχε μπόλικα μερεμέτια η καμινάδα, + εξειδικευμένο συνεργείο στην ολλανδία + ειδικό υλικό στα μπουριά.
Κι εμένα πολλά μου φάνηκαν, αλλά τα εργατικά εδώ είναι θάνατος -
Εργατικα θάνατος=καλο μεροκαματο!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
300€ συμβόλαιο καθαρισμού καμινάδας (ετήσιο)
Ο καθαρισμός είναι μια φορά τον χρόνο ή παραπάνω?
-
μιά φορά το χρόνο, δε θέλει παραπάνω, και πολύ που είναι βασικά. Άλλωστε εδώ δεν καιν ξύλα που να δημιουργούν πρόβλημα
-
Τότε γιατί το λέν συμβόλαιο αν είναι μιά φορά τον χρόνο μόνο? Και τι θα κάνουν και θέλουν 300€? Γυμνόστηθες μικρές ολλανδέζες θα έρθουν να την τρίψουν?
-
γιατί κάνεις μία σύμβαση για καμια 10ετία, έτσι συνηθίζεται εδώ.
Πρέπει να το καθαρίζεις κάθε χρόνο, γιατί αλλιώς αν γίνει κάτι η ασφάλεια πυρός δε σε καλύπτει
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Τότε γιατί το λέν συμβόλαιο αν είναι μιά φορά τον χρόνο μόνο? Και τι θα κάνουν και θέλουν 300€? Γυμνόστηθες μικρές ολλανδέζες θα έρθουν να την τρίψουν?γιατί κάνεις μία σύμβαση για καμια 10ετία, έτσι συνηθίζεται εδώ.
Πρέπει να το καθαρίζεις κάθε χρόνο, γιατί αλλιώς αν γίνει κάτι η ασφάλεια πυρός δε σε καλύπτει
Για αυτο κανει 300ε, γιατι ειναι υποχρεωτικο να το κανεις...
-
ε 30 το χρόνο δεν είναι και κανα τρομερό ποσό ρε παιδιά
θα ρωτήσω ακριβώς τί περιλαμβάνει το συμβόλαιο
-
ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ εχεις γραψει.
-
γιατί κάνεις μία σύμβαση για καμια 10ετία, έτσι συνηθίζεται εδώ.Πρέπει να το καθαρίζεις κάθε χρόνο, γιατί αλλιώς αν γίνει κάτι η ασφάλεια πυρός δε σε καλύπτει
δλδ 300 για 10 χρόνια
-
Kαι γω στην αρχή 300/έτος κατάλαβα
-
νταξ ρε παιδιά είπαμε
όντως πάντως όπως το ξαναδιάβασα είναι κατανοητό μόνο για μένα
-
απ ό,τι μου είπε είχε μπόλικα μερεμέτια η καμινάδα, + εξειδικευμένο συνεργείο στην ολλανδία + ειδικό υλικό στα μπουριά.
Κι εμένα πολλά μου φάνηκαν, αλλά τα εργατικά εδώ είναι θάνατοςΕνώ για τους Ελ εδώ μέσα τα 600 - 800 Ε που ζητάει ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να σου τοποθετήσει ολόκληρο τζάκι είναι πάρα πολλά, ούτε ο Ωνάσης δεν βγάζει τόσα.
Ξυλόσομπα