-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Σε όσους καταθετουν πινακίδες εχω μερικές ερωτήσεις:- Τι γινεται για να επαναφερθεί το ΙΧ σε κυκλοφορία; Πας παιρνεις τις πινακιδες και πληρωνεις τα τελη του τρεχοντος ετους, ή πρεπει να πληρώσεις και ολα τα παρελθόντα έτη;
- Ως γνωστόν η αξία των 2λιτρων + ΙΧ εχει ξεφτιλιστεί εντελώς λογω της φορομπηχτικής πολιτικής και δεν αξίζει να πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί. Οκ τωρα γλυτώνεις τα άμεσα χαράτσια, τι γινεται ομως με τα ΙΧ εφόσον αφου κάθε χρόνος που θα ακολουθεί θα είναι και χειρότερα (οικονομικά); Ειναι δυνατον καποιος να ελπιζει σε αλλαγή φορολογικής πολιτικής για να ξανακυκλοφορήσει;
- (χωρίς φόβο και πάθος) μήπως αυτοι που καταθέτουν πινακίδες δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και συνεπώς φοβουνται τα τεκμήρια; Η μήπως πχ ο τζιρος ενος μαγαζιου εχει πεσει τοσο πολυ που να μη δικαιολογει πλεον τα 2 ΙΧ που ειχε καποιος παρει στις καλες εποχές;
Τέλος αν μειωθούν τα έσοδα του κράτους πιστεύετε οτι δε θα βρεθουν αλλα αντιστοιχα μετρα (πχ να αυξηθουν τα τελη στα 1.8 και τα τουρμπισμένα);
-
Πληρωνεις το τρεχον ετος
-
αυτο κανεις δεν το ξερει με σιγουρια, αν ξεραμε θα γινομασταν...συμβουλοι
-
Αυτοι που καταθετουν λογω τεκμηριων ειναι πολυ λιγοι, αν και με τις συνεχεις μειωσεις των εισοδηματων σε λιγο θα φορολογουμαστε μονο με τα τεκμηρια
Αλλος καταθετει απο αντιδραση νω τα εχει, αλλος επειδη ΔΕΝ τα εχι, πιθανον να υπαρχουν και καποιοι που καταθετουν λόγω...μοδας -
---> 2.
-
Οκ καταθέτουμε πινακίδες, τι γίνεται όμως 'μετα'; Αλήθεια, το εχει σκεφτεί κανενας ΣΟΒΑΡΑ; Μήπως κατα 99% παμε να γλυτωσουμε τα αμεσα χαρατσια και το μετα δεν το σκεφτομαστε; Τι θα το κανει κάποιος ενα 'παροπλισμενο' αμαξι; Μήπως τελικα εθελοτυφλουμε για το τι μελλει γενεσθαι;
-
Μεγάλη κουβέντα είπες τώρα. Τι θα γίνει μετά...
-
Χαμός σήμερα στην τράπεζα για τα σηματάκια των τελών. Σχεδόν 10λεπτο ήθελε ανά σήμα λόγω online σύνδεσης με την εφορία. Εγώ πήγα με 3 ανά χείρας οπότε περίμενα 20 λεπτά στο ταμείο + μία ώρα στην ουρά (χωρίς χαρτάκι... ορθοστασία) μέχρι να φτάσω στο ταμείο
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Οκ καταθέτουμε πινακίδες, τι γίνεται όμως 'μετα'; Αλήθεια, το εχει σκεφτεί κανενας ΣΟΒΑΡΑ;
...
Μήπως τελικα εθελοτυφλουμε για το τι μελλει γενεσθαι;ποιος μιλησε για μακροχρονιο σχεδιασμο;
'βλεποντας και κάνοντας' μας πανε, 'βλέποντας και κάνοντας' κι εμεις
ετσι κι αλλιως με ενα αυτοκινητο δεν βγαίνουμε (5 μελης οικογενεια).
Αργα ή γρήγορα θα τις παρω πισω.
θα χασω εν γνώση μου ενα ή δυο μηνιάτικα που αντιστοιχουν στα τελη (που ετσι κι αλλιως θα πληρωσω οταν τις παρω πισω).Αλλά: θα εχω την (εστω μικρη) ευχαρίστηση οτι δν τα εδωσα οταν τα ήθελαν και οταν τα περίμεναν.
Ισως (ισως λεω), οταν κανουν απολογισμο στα τελη Γεναρη να δουν οτι 'κατι λείπει' και να σκεφτουν οτι κατι δεν εκαναν σωστα.Δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος για το πιο πανω, αλλα δεν μπορω να κάνω και κατι αλλο
Επίσης: Δεν πληρωνω τη ΔΕΗ. Το χιλιαρικάκι θα τα παρουν απο μενα οταν φτασουν να μου κόψουν το ρεύμα, θα το τρεναρω οσο μπορω.
Το ίδιο και με τις δοσεις της εκτακτης εισφορας.
1% τοκος, δηλαδη 3 € τον μηνα για την καθε δόση.
ΟΚ, θα το αντεξω να τους δωσω 15-20€ μετα απο μερικους μηνες, τα 300αρια με ζοριζουν...edit: με 500€ απο αυτα που (προσωρινά) γλυτωσα(;) αγόρασα μια καραμπίνα.
Βουρ τωρα για φυσίγγια και προπόνηση στη σκοποβολή -
Τα τεκμήρια προφανώς και είναι πια πρόβλημα, γιατί ο κόσμος έκανε τα κουμάντα του χωρίς τα τεκμήρια υπόψιν του ή έστω με πολύ μειωμένα τεκμήρια. Πλέον, τα τεκμήρια αυξήθηκαν τραγικά και οι αμοιβές έπεσαν. Εγώ για το 2011 δεν έχω κανένα πρόβλημα τεκμηρίων, αλλά για το 2012 δεν ξέρω: δουλειά θα έχω;
Τα τεκμήρια είναι παράλογα και ηλίθια και είναι σίγουρο πως έχουν μπει για την αρπαχτή: να τσιμπήσουν μερικούς άτυχους 1-2 χρονιές, μέχρι να προσαρμοστεί ο κόσμος και τελικά να μην εισπράττεται τίποτε λόγω τεκμηρίων, ό,τι ακριβώς γινόταν και παλιά δηλαδή, δεν μπορεί να είνα τόσο ηλίθιοι που τα ξέχασαν... Πήγαινε κάποιος να πάρει πολλά κυβικά, όταν υπήρχε θέμα με το τεκμήριο; Έπαιρνε το 1000άρι του και βολευόταν!Τα τεκμήρια ήταν απολύτως λογικά, πριν τις τελευταίες αυξήσεις. Πλέον, είναι απλώς εισπρακτικά και με την λογική ό,τι αρπάξουμε.
Είναι καλό πάντως που ο κόσμος αντιδρά, αυτό θα τους κάνει να το ξανασκεφτούν.
-
[q
Ρε παίδες...έχουμε μπλέξει το τέλος κυκλοφορίας με το έκτακτο τέλος από 2λιτρα και πάνω και το τεκμήριο.
Το τέλος κυκλοφορίας πληρώνεται αν το αμάξι κινείται σε δημόσιο δρόμο.
Τα υπόλοιπα (έκτακτο τέλος και τεκμήριο) σε 'πιάνουν' από τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται μέσα στη φορολογική σου δήλωση (μιας και ακόμα είνια στην κατοχή σου - ασχέτως αν το κινείς ή όχι).Δηλαδή έχεις ένα αμάξι 2.0lt και καταθέτεις πινακίδες (ας πούμε) σήμερα. Το μόνο που γλιτώνεις είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.Τα υπόλοιπα τα πληρώνεις κανονικότατα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τα υπόλοιπα (έκτακτο τέλος και τεκμήριο) σε 'πιάνουν' από τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται μέσα στη φορολογική σου δήλωση (μιας και ακόμα είνια στην κατοχή σου - ασχέτως αν το κινείς ή όχι).
Δηλαδή έχεις ένα αμάξι 2.0lt και καταθέτεις πινακίδες (ας πούμε) σήμερα. Το μόνο που γλιτώνεις είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.Τα υπόλοιπα τα πληρώνεις κανονικότατα.
OXI
Αν καταθεσεις πινακιδες δεν πληρωνεις ουτε το τεκμηριο που αναλογει στο διαστημα που εχεις κατατεθειμένες τις πινακιδες.Πχ αν καταθεσεις για δυο μηνες πληρωνεις 10/12 της εισφορας
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ρε παίδες...έχουμε μπλέξει το τέλος κυκλοφορίας με το έκτακτο τέλος από 2λιτρα και πάνω και το τεκμήριο.
**Τα υπόλοιπα (έκτακτο τέλος και τεκμήριο) σε 'πιάνουν' από τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται μέσα στη φορολογική σου δήλωση (μιας και ακόμα είνια στην κατοχή σου - ασχέτως αν το κινείς ή όχι). **Δηλαδή έχεις ένα αμάξι 2.0lt και καταθέτεις πινακίδες (ας πούμε) σήμερα. Το μόνο που γλιτώνεις είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.Τα υπόλοιπα τα πληρώνεις κανονικότατα.
όταν λες έχουμε μάλλον εννοείς έχεις.
πάρε ένα λογιστή και ρώτα τον τι και πως (εμένα δεν θα με πιστέψεις οτι και να πω)
εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο έντυπο του Ε1 του '11 και πες μας πως θα δηλώσεις καν αυτοκίνητο που δεν έχεις άδεια και πινακίδες. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο έντυπο του Ε1 του '11 και πες μας πως θα δηλώσεις καν αυτοκίνητο που δεν έχεις άδεια και πινακίδες.Πολύ φοβάμαι πως δε δηλώνουμε τίποτα. Τα πεδία στη δήλωση που αφορούν τα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας μας ενημερώνονται αυτόματα κατά την ηλεκτρονική υποβολή (και χειρόγραφη δεν παίζει πια).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
**Τα υπόλοιπα (έκτακτο τέλος και τεκμήριο) σε 'πιάνουν' από τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται μέσα στη φορολογική σου δήλωση (μιας και ακόμα είνια στην κατοχή σου - ασχέτως αν το κινείς ή όχι). **Δηλαδή έχεις ένα αμάξι 2.0lt και καταθέτεις πινακίδες (ας πούμε) σήμερα. Το μόνο που γλιτώνεις είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.Τα υπόλοιπα τα πληρώνεις κανονικότατα.
όταν λες έχουμε μάλλον εννοείς έχεις.
πάρε ένα λογιστή και ρώτα τον τι και πως (εμένα δεν θα με πιστέψεις οτι και να πω)
εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο έντυπο του Ε1 του '11 και πες μας πως θα δηλώσεις καν αυτοκίνητο που δεν έχεις άδεια και πινακίδες.Αυτή είναι η απάντηση που πήρα πριν λίγες μέρες από την ΔΟΥ μου σχετικά με το θέμα.
Καταρχάς περνιέται αυτόματα το όχημα (εγώ δεν πέρασα το αμάξι μου ήταν ήδη περασμένο στο σύστημα).
Επίσης από τη ΔΌΥ μου είπαν ότι εκεί που βάζεις την πινακίδα, βάζεις αριθμό πλαισίου αντί για αριθμό πινακίδας.
Τώρα αν δεν ξέρουν ούτε αυτοί...τι να πω...Πραγματικά θα ήθελα να το δω κάπου επίσημα γραμμένο μιας και φίλος ενδιαφέρεται γιατί δε θέλει να 'χρεώνεται' (φορολογικά) τσάμπα ένα αμάξι που θα το κάνει αντίκα σε 2 χρόνια.
-
To τεκμήριο του αυτοκινήτου υπολογίζεται σύμφωνα με τους μήνες που το είχες στην κατοχή σου. Αν αγοράσεις αυτοκίνητο στην μέση της χρονιάς, το τεκμήριο χρήσης είναι το μισό. Το ίδιο κι αν καταθέσεις πινακίδες κλπ.
Αυτό που δεν θα γλιτώσεις αν καταθέσεις, είναι την 'έκτακτη' εισφορά, αν ξαναμπεί: επειδή θα αφορά την χρήση στην προηγούμενη χρονιά, αν δεν είχες καταθέσει πινακίδες και μέσα στο 2011, θα υπολογιστεί ολόκληρη. Αν είχες καταθέσει πινακίδες στα μισά της χρονιάς (τον Ιούνιο του 11 δηλαδή), η έκτακτη θα είναι 5% επί του μισού τεκμηρίου του 2011. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Χαμός σήμερα στην τράπεζα για τα σηματάκια των τελών. Σχεδόν 10λεπτο ήθελε ανά σήμα λόγω online σύνδεσης με την εφορία. Εγώ πήγα με 3 ανά χείρας οπότε περίμενα 20 λεπτά στο ταμείο + μία ώρα στην ουρά (χωρίς χαρτάκι... ορθοστασία) μέχρι να φτάσω στο ταμείοΠληροφοριακά εκτος απο τις τράπεζες σήματα πληρώνουμε και στα ταχυδρομεία,στα ταχυδρομικά πρακτορεία και στους αγροτικούς ταχυδρόμους ΧΩΡΙΣ επιπλέον κόστος.Μην πάτε και περιμένεται με τις ώρες για να πληρώσεται το κράτος κλέφτη...
-
ο φιντελιτης καλα τα λεει. απο οτι εχω διαβασει και σε αλλα θεματα και συμφωνα με λογιστη μου, η εκτακτη εισφορα στα 2-λιτρα+ ειναι το 5% του τεκμηριου του αυτοκινητου (βασει κυβισμου & παλαιοτητας) Εαν εχουμε καταθεσει πινακιδες δεν υφισταται τεκμηριο οποτε 5% χ 0 = 0. και βεβαια για πολλους (οπως εγω) το κινητρο ειναι κυριως το τεκμηριο διοτι ειναι αθροιζομενο. Για 2 αμαξακια καλουτσικα θα μου βαζανε τεκμηριο 25,000. Συν σπιτακι + εξοχικουλι...αισιως τεκμηριο 65000. Κατεθεσα πινακιδουλες και ειμαι ισα βαρκα ισα νερα διοτι δεν ηθελα να κανω αναλωση κεφαλαιων προηγουμενων ετων, ωστε να δικαιολογησω τεκμηρια.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Χαμός σήμερα στην τράπεζα για τα σηματάκια των τελών. Σχεδόν 10λεπτο ήθελε ανά σήμα λόγω online σύνδεσης με την εφορία. Εγώ πήγα με 3 ανά χείρας οπότε περίμενα 20 λεπτά στο ταμείο + μία ώρα στην ουρά (χωρίς χαρτάκι... ορθοστασία) μέχρι να φτάσω στο ταμείο
Πληροφοριακά εκτος απο τις τράπεζες σήματα πληρώνουμε και στα ταχυδρομεία,στα ταχυδρομικά πρακτορεία και στους αγροτικούς ταχυδρόμους ΧΩΡΙΣ επιπλέον κόστος.Μην πάτε και περιμένεται με τις ώρες για να πληρώσεται το κράτος κλέφτη...
Ναι, ευχαριστούμε, αλλά αυτοί δεν κάνουν 3 άτοκες δόσεις όπως μερικές τράπεζες
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To τεκμήριο του αυτοκινήτου υπολογίζεται σύμφωνα με τους μήνες που το είχες στην κατοχή σου. Αν αγοράσεις αυτοκίνητο στην μέση της χρονιάς, το τεκμήριο χρήσης είναι το μισό. Το ίδιο κι αν καταθέσεις πινακίδες κλπ.
Αυτό που δεν θα γλιτώσεις αν καταθέσεις, είναι την 'έκτακτη' εισφορά, αν ξαναμπεί: επειδή θα αφορά την χρήση στην προηγούμενη χρονιά, αν δεν είχες καταθέσει πινακίδες και μέσα στο 2011, θα υπολογιστεί ολόκληρη. Αν είχες καταθέσει πινακίδες στα μισά της χρονιάς (τον Ιούνιο του 11 δηλαδή), η έκτακτη θα είναι 5% επί του μισού τεκμηρίου του 2011.Οι περισσότεροι βέβαια καταθέτουν πινακίδες το τελευταίο δίμηνο του έτους, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ...
-
Έχουν αρχίσει οι ουρές βλέπω.
Από την Alpha bank το πήρα και είχε αρκετό κόσμο.
Το πρωί ήμουν στην εφορία για τον κλειδάριθμο (2.5 ώρες στην ουρά ) και οι πινακίδες δεν είχαν μεγάλη ουρά. Άντε να ήταν 5-6 άτομα. Ρε σεις...σίγουρα καταθέτει περισσότερος κόσμος από πέρσι πινακίδες?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ρε σεις...σίγουρα καταθέτει περισσότερος κόσμος από πέρσι πινακίδες?Θα το διαπιστώσεις του χρόνου που θα πληρώσεις χαμηλότερα τέλη.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ρε σεις...σίγουρα καταθέτει περισσότερος κόσμος από πέρσι πινακίδες?
Θα το διαπιστώσεις του χρόνου που θα πληρώσεις χαμηλότερα τέλη.
μάλλον το ανάποδο αφού τα έσοδα του κράτους θα πέσουν, οπότε οι εναπομείναντες θα πληρώσουν τη διαφορά.
Πραγματικά μακάρι κάποια στιγμή το θέμα 'αυτοκίνητο' να σταματήσει να αντιμετωπίζεται από το κράτος ως η κότα με τα χρυσά αυγά που κάθε φορά που μας λείπουν λεφτά, πάμε και αυξάνουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με το αμαξι (βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης κτλ)
-
πληρωστε αφοβα, τα λεφτα πανε σε καλο σκοπο!
Τέλη κυκλοφορίας