-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παιδιά, έχετε ιδέα τι δουλειά κάνει ο GTZ που του τα 'χώνετε' ?
lucky guess: γιατρός, αλλά είχε την ατυχία να σπουδάσει Ελλάδα
Σπύρος
.....Η λεγόμενη χαρμολύπη!
-
διαβασα παραπανω τι γραφει ο gtz.καταρχην να πω οτι ειμαι γιατρος και ειναι απαραδεκτο να μιλαει ετσι για δυναδελφους του.συμφωνα με καποιους εξυπνακηδες εδω μεσα οι ανθρωποι σε σερβια,βουλγαρια,ρουμανια και οπουδηποτε αλλου πεθαινουν και μονο εμεις οι ελληνες γιατροι ειμαστε σωστοι.μπουρδελο ειμαστε!!!!!το λεω και σκεφτειτε οτι ειμαι διδακτορας,τι βρωμια υπαρχει δεν την ξερει κανενας αν δδεν την εχει ζησει.σεβασμος λοιπον σε ολους,οπως υπαρχουν οι εξετασεισ που δινουμε εμεις στο πανεπιστημιο ετσι υπαρχουν και γι αυτα τα ατομα οι αντιστοιχες εξετασεις και πολυ πιο δυσκολες.τα λεω αυτα γιατι εχουμε παιδια στην κλινικη που ειναι αστερια και ας τελειωσαν βουλγαρια και σερβια.
τωρα οσον αφορα για τους συναδελφους οι οποιοι δεν κανουν καλα την δουλεια τους υπαρχει και οι δικαιοσυνη.καντε την αρχη για συμορφωση ολων των αλλων.εχω παρα πολλα να πω αλλα αν ανοιξω το στομα μου και σας πω ιστοριες θα σας πεσουν οι τριχες της κεφαλης σας,απλα να ξερετε οτι παντου υπαρχουν οι καλοι και κακοι,και οτι οταν τωσα χρονια κοπιαζεις και τρως τον εαυτο σου 1500 ευρω ειναι λιγα με τησ εφημεριες την στιγμη που ενας δασκαλος παιρνει 1200. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν ζεις πχ στη Ζαχάρω, είσαι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ και χρειάζεται να κάνεις μαγνητική τομογραφία, πρέπει:
....Το μονο που χρειαζεται να κανεις ειναι να παρεις τηλ τον δήμαρχο της Ζαχάρως,το άτομο δεν παίζεται
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
διαβασα παραπανω τι γραφει ο gtz.καταρχην να πω οτι ειμαι γιατρος και ειναι απαραδεκτο να μιλαει ετσι για δυναδελφους του.συμφωνα με καποιους εξυπνακηδες εδω μεσα οι ανθρωποι σε σερβια,βουλγαρια,ρουμανια και οπουδηποτε αλλου πεθαινουν και μονο εμεις οι ελληνες γιατροι ειμαστε σωστοι.μπουρδελο ειμαστε!!!!!το λεω και σκεφτειτε οτι ειμαι διδακτορας,τι βρωμια υπαρχει δεν την ξερει κανενας αν δδεν την εχει ζησει.σεβασμος λοιπον σε ολους,οπως υπαρχουν οι εξετασεισ που δινουμε εμεις στο πανεπιστημιο ετσι υπαρχουν και γι αυτα τα ατομα οι αντιστοιχες εξετασεις και πολυ πιο δυσκολες.τα λεω αυτα γιατι εχουμε παιδια στην κλινικη που ειναι αστερια και ας τελειωσαν βουλγαρια και σερβια.
τωρα οσον αφορα για τους συναδελφους οι οποιοι δεν κανουν καλα την δουλεια τους υπαρχει και οι δικαιοσυνη.καντε την αρχη για συμορφωση ολων των αλλων.εχω παρα πολλα να πω αλλα αν ανοιξω το στομα μου και σας πω ιστοριες θα σας πεσουν οι τριχες της κεφαλης σας,απλα να ξερετε οτι παντου υπαρχουν οι καλοι και κακοι,και οτι οταν τωσα χρονια κοπιαζεις και τρως τον εαυτο σου 1500 ευρω ειναι λιγα με τησ εφημεριες την στιγμη που ενας δασκαλος παιρνει 1200.δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες, εκτός από αυτό το τελευταίο: θεωρείς ότι η δουλειά του γιατρού πρέπει να πληρώνεται πιο ακριβά από του δασκάλου???
έπρεπε να παίρνει ας πούμε τα διπλάσια ο γιατρός από το δάσκαλο για να είναι δίκαια τα πράγματα?
Σπύρος
-
Είναι θέμα ωρών εργασίας Σπύρο,θα σου τα εξηγήσω από κοντά...
-
Εγώ παιδιά συμφωνώ με την άποψη ότι σε κάθε κλάδο υπάρχουν αυτοί που με επαγγελματισμό και συνέπεια ασκούν το λειτούργημά τους και αυτοί που απλά κοιτάνε να 'την βολέψουν'...
Γιατί πιστεύω ότι ο επαγγελματισμός και η άσκηση λειτουργήματος συμπορεύονται ως έναν σημαντικό βαθμό.Σε ό,τι αφορά τους όρους 'λειτούργημα' και 'επάγγελμα', ο καθένας μπορεί να δει την δουλειά του με την δικιά του οπτική.
Και ένας σκουπιδιάρης μπορεί να θεωρεί ότι επιτελεί ένα λειτούργημα (το παράδειγμα είναι εντελώς τυχαίο). Αν το πιστεύει και αν μπορεί να οδηγηθεί σαν άνθρωπος σε κάτι ωραίο μέσα από αυτήν την 'παραδοχή', δεν καταλαβαίνω που είναι το 'λάθος'. Για μένα ένας τέτοιος άνθρωπος είναι πολύ πιο αξιόλογος και πολύ πιο σημαντικός από κάποιον γιατρό ή δικηγόρο (ή οτιδήποτε άλλο που έχει καλή φήμη), που απλά δεν ξέρει γιατί σπούδασε αυτό που σπούδασε και απλά κοιτάει πως να βγάλει λεφτά για να κτίσει στα παιδιά του μεζονέτες... Τα οποία παιδιά του βέβαια, όλως τυχαίως, θα ακολουθήσουν την, ΤΟΣΟ γνωστή στην ελληνική κοινωνία, πεπατημένη της έλλεψης κάθε αίσθησης καθήκοντος, της αυταρέσκειας, του ατομικισμού, της έλλειψης πειθαρχίας και της κακώς εννοούμενης από τους γονείς αγάπης.Επίσης πιστεύω ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά με το να καταδικάζουμε καθολικά και συλλήβδην κάποιους κλάδους που έχουν την φήμη του κακού κλάδου.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οδοντίατρος; Το ΤΕΒΕ βρήκε και εκεί λύση: Δεν έχει συμβεβλημένους οδοντίατρους. Οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ έχουν δόντια που δεν χαλάνε.Ούτε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
... θεωρείς ότι η δουλειά του γιατρού πρέπει να πληρώνεται πιο ακριβά από του δασκάλου???Ποιού δασκάλου, Σπύρο; Αυτού που γεμίζει το απόγευμά του με 'ιδιαίτερα' μαθήματα σε 'αδύνατους' μαθητές (του δημοτικού ), τους ίδιους που 'διδάσκει' τα πρωϊνά στο σχολείο;
Αυτού που καλεί τους γονείς για να τους εξηγήσει πως να διαβάζουν τα παιδιά στο σπίτι, αδιαφορώντας εάν έτσι θάβονται τα παιδιά με γονείς που δεν έχουν τις γνώσεις η τα χρήματα για να βοηθήσουν;
Αυτού που σέρνεται πίσω από πολιτικούς, προσδοκώντας σε θέση που να πληρώνεται καλά, χωρίς να εργάζεται; (Συνδικαληστές, διευθυντές, επιθεωρητές κλπ)
Γιατί οι 'άλλοι', αν υπάρχουν, είναι ελάχιστοι. -
Ώπα Ηλία, μην πέφτεις στην παγίδα που έπεσαν όσοι έθαψαν ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς στις προηγούμενες σελίδες!
Υπάρχουν δάσκαλοι (και καθηγητές, δεν τους διαχωρίζω) ΚΑΛΟΙ, που μαθαίνουν στα παιδάκια γράμματα, και τους δίνουν παιδεία γενικότερα! Δεν κάνουν όλοι ιδιαίτερα στους 'αδύναμους' μαθητές τους! Μπορούν να κάνουν σε άλλα παιδιά, όταν ο γονιός κρίνει ότι το σχολείο δεν φτάνει και έχει την οικονομική άνεση να μην το στείλει φροντιστήριο.
Περί των αμοιβών που έλεγα: θεωρώ ότι μαθητές που πέρασαν από καλούς δασκάλους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν ΚΑΛΟΙ επαγγελματίες, είτε γίνουν γιατροί, είτε δικηγόροι, είτε ταρίφες, είτε δάσκαλοι κι αυτοί με τη σειρά τους... Επειδή λοιπόν όλοι αυτοί εξαρτώνται άμεσα από το 'δάσκαλο', πιστεύω αυτός θα έπρεπε να αμείβεται ανάλογα...
Σπύρος
-
Το έκανα λίγο χονδρό, μόνο για να ξεκολλήσουμε από τους γιατρούς. Κατά τα άλλα, έχω τρία παιδιά στο Δημοτικό, μη σε νοιάζει, ξέρω καλά.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δεν είσαι γκαντέμης,έτσι είναι αρκετοί πιά.
Το σύστημα της αθρόας εισαγωγής πτυχιούχων ιατρικής απο Ρουμανία,Γιουγκοσλαβία,Βουλγαρία,Ιταλία έχει ρίξει πολύ το επίπεδο σε όλες τις βαθμίδες υγείας.Αυτά πληρώνουμε όλοι τώρα...
Γέμισε ο τόπος απο ημιμαθείς γιατρούς ή απο 'γιατρούς στο περίπου'.Ανθρωποι που δεν έκαναν ούτε για σκουπιδιάρηδες,έγιναν γιατροί.Μπήκαν με μέσον στα Δημόσια Νοσοκομεία (γιατί αν άξιζαν πραγματικά,θα δοκίμαζαν τον πολύ δύσκολο μεν αλλά πιό προσοδοφόρο δρόμο του ελεύθερου επαγγέλματος) και όντας τεμπέληδες και ημιμαθείς,μαθαίνουν ιατρική στο περίπου 'στου κασιδιάρη το κεφάλι'...ΟΚ, με τελείωσες τώρα! Πρώτα απ'όλα, θα σε παρακαλούσα να μη μιλάς υποτιμητικά για τους σκουπιδιάρηδες. Σα δε ντρεπόμαστε λέω'γω. Πολύ υπεράνω την έχουμε δει μου φαίνεται..
Δεύτερον, δεν έχεις ιδέα, πραγματικά. Πριν 20 χρόνια, τα δημόσια νοσοκομεία παρακαλούσαν τους γιατρούς να δουλέψουν σε αυτά. Καμία σχέση με τώρα. Τώρα οι γιατροί που τελειώνουν δε μπαίνουν εύκολα στα δημόσια νοσοκομεία. Και αν νομίζεις εσύ ότι αυτοί που δουλέυουν στα δημόσια νοσοκομεία τα ξύνουν, σίγουρα δεν έχεις πάει ποτέ να δεις τι χαμός γίνεται. Τρίτον, υπάρχουν Ιταλικά πανεπιστήμια με διεθνή φήμη και αναγνώριση, και φοιτητές απ'όλο τον κόσμο, μερικά απο αυτά είναι κλάσεις ανώτερα από τα ελληνικά. Τελοσπάντων, δε μπορώ να σου πω τίποτα άλλο, μόνο κ μόνο ο τρόπος που μιλάς για ορισμένα επαγγέλματα (πχ σκουπιδιάρηδες, γιατρούς), τόσο υποτιμητικά, δείχνεις τι άνθρωπος είσαι.
Φιλικά (πάντα).Χμμμ...
Δεν μιλώ υποτιμητικά για του σκουπιδιάρηδες,απλά για να γίνεις σκουπιδιάρης δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μόρφωση,οπότε αυτομάτως το επάγγελμά τους μπορεί να το ασκήσει ο οποιοσδήποτε.Με αυτή την έννοια τους ανάφερα και ας με συγχωρήσουν οι σκουπιδιάρηδες του φόρουμ και εκτός φόρουμ...Γνωρίζω συμμαθητές μου στο Γυμνάσιο-Λύκειο που έμεναν στην ίδια τάξη και τώρα είναι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία αφού τέλειωσαν πανεπιστήμια Βουλγαρίας,Ρουμανίας,Ιταλίας κλπ.Αν θέλεις να σου συστήσω μερικούς απο αυτούς για να τους εμπιστευτείς σε μια ανάγκη βρε αδελφέ...
Τέλος για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα,οι περισσότεροι γιατροί που μπαίνουν σε δημόσια νοσοκομεία,επιζητούν εκεί το σίγουρο χρήμα (μαύρο και μη) και αποφεύγουν την αβεβαιότητα του ιδιωτικού επαγγέλματος.Οι εξαιρέσεις είναι λίγες.Πολλοί απο αυτούς (οι περισσότεροι) είναι αξιόλογοι γιατροί ,διότι αλλοιώς αυτά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο με τους άσχετους.
Α,και κάτι άλλο...
Στα δημόσια νοσοκομεία στις κλινικές του παθολογικού τομέα η δουλειά (η λάντζα κοινώς) βγαίνει κατά 90% απο τους ειδικευόμενους γιατρούς και όχι τους μόνιμους επιμελητές.Χωρίς αυτούς το σύστημα καταρρέει...
Στους χειρουργικούς τομείς η συμμετοχή τους είναι πολύ μικρότερη,αλλά κι εδω η συμετοχή τους είναι κρίσιμη...Περισσότερα σε άλλο πόστ...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Γνωρίζω συμμαθητές μου στο Γυμνάσιο-Λύκειο που έμεναν στην ίδια τάξη και τώρα είναι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία αφού τέλειωσαν πανεπιστήμια Βουλγαρίας,Ρουμανίας,Ιταλίας κλπ.Αν θέλεις να σου συστήσω μερικούς απο αυτούς για να τους εμπιστευτείς σε μια ανάγκη βρε αδελφέ...
Eιχα κι εγω συμμαθητες που διαβαζαν-διαβασαν, περασαν, καναν 15χρονια την Ιατρικη και αφου τελειωσαν γραφωντας τα μισα μαθηματα πανω σε Θρανια μαθανε οτι μαθανε στο αγροτικο!
Απτην αλλη ναναι καλα και το Δικατσα που φροντισε να ταλαιπωρει αδικως ισως τους λιγους Ιατρους απο χωρες του πρωην Ανατολικου μπλοκ που ειχαν διαβασει και μαθει 5 πραγματα αλλα δεν ειχαν να δωσουν την μιζα τους για να παρουν μεταγραφη η το πτυχειο εν αντιθεση με αλλους ''ασχετους'' γονους πλουσιων οικογενειων που δεν χρειαστηκε να ανοιξουν βιβλιο ουτε στην ειδικοτητα!!!!
Δεν νομιζω ομως οτι κατι τετοιοι τυποι οπως αυτοι που αναφερεις εξασκουν μαχιμα το Ιατρικο επαγγελμα. Οι περισσοτεροι θα μανατζαρουν τις κλινικες των μπαμπαδων τους ή θα κανουν καμια αποτριχωση αντε και κανα ιδιαιετερο σε φοιτητες.
Ειναι κριμα ομως να κατηγορεις ΔΗΜΟΣΙΑ γενικα και αοριστα.
Ειναι αντιδεοντολογικο ιδιαιτερα σε εναν χωρο οπως αυτος που δεν υπαρχει αντιλογος.Το Ιατριλικι πανω απο ολα πρεπει να το βλεπει καποιος ως λειτουργημα.
Απτην στιγμη που ο Θεουλης τον φωτισε με την μορφωση να μπορει να βοηθησει τους συνανθρωπους του. -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Χμμμ...
Δεν μιλώ υποτιμητικά για του σκουπιδιάρηδες,απλά για να γίνεις σκουπιδιάρης δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μόρφωση,οπότε αυτομάτως το επάγγελμά τους μπορεί να το ασκήσει ο οποιοσδήποτε.Με αυτή την έννοια τους ανάφερα και ας με συγχωρήσουν οι σκουπιδιάρηδες του φόρουμ και εκτός φόρουμ...Γνωρίζω συμμαθητές μου στο Γυμνάσιο-Λύκειο που έμεναν στην ίδια τάξη και τώρα είναι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία αφού τέλειωσαν πανεπιστήμια Βουλγαρίας,Ρουμανίας,Ιταλίας κλπ.Αν θέλεις να σου συστήσω μερικούς απο αυτούς για να τους εμπιστευτείς σε μια ανάγκη βρε αδελφέ...
Τέλος για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα,οι περισσότεροι γιατροί που μπαίνουν σε δημόσια νοσοκομεία,επιζητούν εκεί το σίγουρο χρήμα (μαύρο και μη) και αποφεύγουν την αβεβαιότητα του ιδιωτικού επαγγέλματος.Οι εξαιρέσεις είναι λίγες.Πολλοί απο αυτούς (οι περισσότεροι) είναι αξιόλογοι γιατροί ,διότι αλλοιώς αυτά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο με τους άσχετους.
Α,και κάτι άλλο...
Στα δημόσια νοσοκομεία στις κλινικές του παθολογικού τομέα η δουλειά (η λάντζα κοινώς) βγαίνει κατά 90% απο τους ειδικευόμενους γιατρούς και όχι τους μόνιμους επιμελητές.Χωρίς αυτούς το σύστημα καταρρέει...
Στους χειρουργικούς τομείς η συμμετοχή τους είναι πολύ μικρότερη,αλλά κι εδω η συμετοχή τους είναι κρίσιμη...Περισσότερα σε άλλο πόστ...
Πραγματικά θλίβομαι με αυτά που διαβάζω.. Δηλαδή αν κάποιος είχε μια άτυχη χρονιά στο σχολείο, γίνεται αυτόματα κ άχρηστος..
Έπειτα, μιλάς με τέτοια σιγουριά.. λες και είσαι γιατρός κ τα ζεις από μέσα.
Όσοι μπαίνουν στα νοσοκομεία δε σημαίνει απαραίτητα ότι ψάχνουν το σίγουρο χρήμα. Δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο μπορεί να κοστίζει να δουλέψεις σα γιατρός ιδιώτης. Τελοσπάντων, θα απέχω από αυτή τη συζήτηση στο μέλλον. Δυστυχώς, το γενικό συμπέρασμα πολλών εδώ μέσα είναι το εξής: Οι γιατροί παίρνουν όλοι φακελάκια κ τα ξύνουν στα νοσοκομεία, οι σκουπιδιάρηδες είναι σκουπίδια, οι δασκαλοι είναι μαλάκες-ληστές, οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν παντου κ πάντα, οι συνδικαλιστές είναι ληστές, οι ελευθεροι επαγγελματίες είναι απατεώνες, οι ταρίφες είναι χάροι, και γενικά εμείς δε φταίμε ποτέ κ για τίποτα.... π@#τ@να μπάλα!
Φιλακια -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Eιχα κι εγω συμμαθητες που διαβαζαν-διαβασαν, περασαν, καναν 15χρονια την Ιατρικη και αφου τελειωσαν γραφωντας τα μισα μαθηματα πανω σε Θρανια μαθανε οτι μαθανε στο αγροτικο!
Απτην αλλη ναναι καλα και το Δικατσα που φροντισε να ταλαιπωρει αδικως ισως τους λιγους Ιατρους απο χωρες του πρωην Ανατολικου μπλοκ που ειχαν διαβασει και μαθει 5 πραγματα αλλα δεν ειχαν να δωσουν την μιζα τους για να παρουν μεταγραφη η το πτυχειο εν αντιθεση με αλλους ''ασχετους'' γονους πλουσιων οικογενειων που δεν χρειαστηκε να ανοιξουν βιβλιο ουτε στην ειδικοτητα!!!!
Δεν νομιζω ομως οτι κατι τετοιοι τυποι οπως αυτοι που αναφερεις εξασκουν μαχιμα το Ιατρικο επαγγελμα. Οι περισσοτεροι θα μανατζαρουν τις κλινικες των μπαμπαδων τους ή θα κανουν καμια αποτριχωση αντε και κανα ιδιαιετερο σε φοιτητες.
Ειναι κριμα ομως να κατηγορεις ΔΗΜΟΣΙΑ γενικα και αοριστα.
Ειναι αντιδεοντολογικο ιδιαιτερα σε εναν χωρο οπως αυτος που δεν υπαρχει αντιλογος.Το Ιατριλικι πανω απο ολα πρεπει να το βλεπει καποιος ως λειτουργημα.
Απτην στιγμη που ο Θεουλης τον φωτισε με την μορφωση να μπορει να βοηθησει τους συνανθρωπους του.Τον αντίλογο να τον κάνω τί;
Δεν μιλάω στον αέρα...
Μιλάω εκ των έσω.Ολους αυτούς που λέω τους έχω ζήσει...Οι περισσότεροι μόνιμοι γιατροι των κλινικών των μεγάλων Νοσοκομείων των Αθηνών είχαν 'δόντι' και πήραν τη θέση.Ελάχιστοι μπήκαν με την αξία τους.Στη συνέχεια έγιναν μάχιμοι εκ των πραγμάτων,αφού τα Νοσοκομεία΄της Αθήνας είναι έτσι κι αλλοιώς πρώτης γραμμής και τελικοί αποδέκετες όλων των διακομιζομένων περιστατικών.
Ξέρεις όμως πόσα λάθη γίνονται στα χειρουργεία που δεν γνωρίζεις;Στις ΜΕΘ απο μαθητευόμενους και μη γιατρούς;Ξέρεις οτι κανείς απο αυτούς δεν δίνει απολογία των ιατρικών του πράξεων και δεν ελέγχεται απο κανένα;Στα Ελληνικά Νοσοκομεία μόλις στραβώσει ένα περιστατικό το χώνουν στην 'Μονάδα' για να πεθάνει χωρίς ευθύνη γιατρού.Μόλις ο άρρωστος αποδημήσει εις Κύριον,ο γιατρός βγαίνει με συντετριμμένο ύφος και ανακοινώνει τον θάνατο αφήνοντας να εννοηθεί οτι έκανε ότι μπορούσε.Στο μεταξύ ποτέ δεν θα ελεγχθεί απο κανέναν αν έκανε πραγματικά αυτά που θα υποχρεούνταν να κάνει (να μην μπω σε λεπτομέρειες τώρα...).Μετά απο αυτά εύκολα βγαίνει η φήμη οτι ο γιατρός του Νοσοκομείου είναι ήρωας και 'τα έδωσε όλα' κλπ κλπ...
Χωρίς να θέλω να ισοπεδώσω όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς (προς Θεού υπάρχουν και πάρα πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες στα Νοσοκομεία),οι κύριοι αυτοί δρούν αναξέλεγκτα πίσω απο την κάλυψη του Νοσηλευτικού ιδρύματος που λέγεται Νοσοκομείο.Ετσι ο καθένας έχει τους κανόνες ιατρικής που θεωρεί αυτός σωστούς και όχι αυτούς που ισχύουν αντικειμενικά και που εφαρμόζονται π.χ. στην Ευρώπη και κυρίως στην Αμερική.Οσο κι αν σας φένεται παράξενο,τη δύσκολη δουλειά την έχουν οι ιδιώτες γιατροί.Αυτοί καλούνται χωρίς την κάλυψη ή τη δεύτερη γνώμη κανενός ,να βγάλουν διάγνωση,να δώσουν αγωγή,να ρυθμίσουν θεραπείες και φιλτράρουν τα περιστατικά που θα παραπεμφθούν στο Νοσοκομείο και αυτά που θα στείλουν στο σπίτι.Ενα και μόνο λάθος στον ιδιώτη θα του κοστίσει την πελατεία του την ίδια και τη φήμη του,ένα λάθος (ή και πιό πολλά) σε γιατρό νοσοκομείου δεν σημαίνει σχεδόν τίποτε...
Οσο για τους 'γιατρούς' πτυχιούχους απο Ρουμανία κλπ,επιμένω οτι οι περισσότεροι είναι επιεικώς άσχετοι,ημιμαθείς και επικίνδυνοι.Αυτη τη στιγμή μου έρχονται στο μυαλό 12 τέτοιοι! Ε,λοιπόν,ζήτημα είναι να αξίζουν οι δυό τελικά.Οι υπόλοιποι είναι άσχεται...
Συνεχίζεται...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πραγματικά θλίβομαι με αυτά που διαβάζω.. Δηλαδή αν κάποιος είχε μια άτυχη χρονιά στο σχολείο, γίνεται αυτόματα κ άχρηστος..
Έπειτα, μιλάς με τέτοια σιγουριά.. λες και είσαι γιατρός κ τα ζεις από μέσα.
Όσοι μπαίνουν στα νοσοκομεία δε σημαίνει απαραίτητα ότι ψάχνουν το σίγουρο χρήμα. Δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο μπορεί να κοστίζει να δουλέψεις σα γιατρός ιδιώτης. Τελοσπάντων, θα απέχω από αυτή τη συζήτηση στο μέλλον. Δυστυχώς, το γενικό συμπέρασμα πολλών εδώ μέσα είναι το εξής: Οι γιατροί παίρνουν όλοι φακελάκια κ τα ξύνουν στα νοσοκομεία, οι σκουπιδιάρηδες είναι σκουπίδια, οι δασκαλοι είναι μαλάκες-ληστές, οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν παντου κ πάντα, οι συνδικαλιστές είναι ληστές, οι ελευθεροι επαγγελματίες είναι απατεώνες, οι ταρίφες είναι χάροι, και γενικά εμείς δε φταίμε ποτέ κ για τίποτα.... π@#τ@να μπάλα!
ΦιλακιαΤα ζώ απο μέσα,γι'αυτό μιλάω έτσι φίλε μου.
Εσύ όμως φαίνεται οτι δεν τα ζείς απο μέσα και παρ'όλα αυτά βιάστηκες να με κακοχαρακτηρίσεις.
Είναι να μη θλίβομαι εγω τώρα; -
Κάτι τέτοια (σαν τα ποστ του skye) διαβάζω εδώ μέσα και με πιάνει μαύρη απελπισία...
Καλώς ή κακώς, για να περάσει κανείς σε μια ιατρική σχολή απαιτείται ένα προϋπάρχον υψηλό γνωστικό επίπεδο στα βασικά μαθήματα της κατεύθυνσης.
Καλώς ή κακώς, για να αποδειχθεί ότι ο υποψήφιος έχει αυτό το υψηλό γνωστικό επίπεδο (όπως διαμορφώνεται από τις βάσεις, οι οποίες δυστυχώς ΔΕΝ καθορίζονται από τις σχολές, αλλά από τη... δημοτικότητά τους), πρέπει να περάσει ΕΠΙΤΥΧΩΣ από εξετάσεις.
Στο υπάρχον σχολικό σύστημα, 'για να μην τραυματίσουμε την... ευαίσθητη παιδική ψυχή', για να απορροφήσουμε νέους σε ΤΕΙ και 'πανεπιστήμια' που δεν θα'πρεπε καν να υπάρχουν (π.χ. 'πανεπιστήμιο' Αιγαίου) ώστε να τους εγγράψουμε στα στατιστικά μας στοιχεία ως φοιτητές και να μειώσουμε πλασματικά το δείκτη της ανεργίας, υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη (που ολοκλήρωσε τη λαϊκίστικη λαίλαπα της περιόδου Παπανδρέου) το δόγμα 'κάθε απόφοιτος λυκείου θα μπαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση' (που χαϊδεύει τ'αυτάκια των γονιών που καημό το'χουν να μπει το βλαστάρι τους σε πανεπιστήμιο, ακόμα κι αν δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ή ικανότητα για πανεπιστημιακές σπουδές - είναι, βλέπετε, βέβαιοι πως, κάποια στιγμή, θα το πάρει το 'χαρτί'), σε συνδυασμό με το 'ΟΧΙ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ'.
Πώς θα γίνει να μην έχουμε μετεξεταστέους; Μα, πολύ απλά, κανένας καθηγητής δεν βάζει πλέον βαθμούς κάτω από τη βάση.
Τα περί 'άτυχης χρονιάς' εγώ τ'ακούω βερεσέ. Έχω αποφοιτήσει από τη ρημάδα τη μέση εκπαίδευση το '94 και έκτοτε βλέπω με θλίψη μου τις φουρνιές που μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι κάθε χρόνο και χειρότερες σε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα επίπεδα (φανταστείτε ότι μπαίνουν σε Πολυτεχνεία και δεν ξέρουν να παραγωγίσουν τις απλούστερες συναρτήσεις). Και επειδή ακόμα και σήμερα τυχαίνει να ζω τη μέση εκπαίδευση (λόγω του επαγγέλματος της μητέρας μου) εκ των έσω, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τη σαπίλα που υπάρχει. Αδιαφορία απ'τα μόγγολα (που έχουν μάθει στην ήσσονα προσπάθεια, στα εύκολα, στο γλείψιμο και στη μαλαγανιά), βλακεία απύθμενη απ'τους γονείς που κακομαθαίνουν τα πιτσιρίκια μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο και αξιώνουν βαθμούς και αριστεία χωρίς καμία προσπάθεια, μόνο και μόνο επειδή... το στέλνουν φροντιστήριο (στο οποίο έχουν, βεβαίως, περισσότερη εμπιστοσύνη απ'ό,τι στο σχολείο) και τα σκάνε (σα μαλάκες που είναι) στους ιδιαιτερατζήδες και, βεβαίως, η κυβερνητική γραμμή προς τα μεν πανεπιστήμια να πάρουν τεράστιους αριθμούς 'φοιτητών', προς δε τη μέση εκπαίδευση να μην αποτυγχάνει κανένας.
Θα το πω ωμά: Ήδη από την εποχή που ήμουν εγώ μαθητής, για να μην περάσει κάποιος στην άλλη τάξη έπρεπε ή να μην πατήσει ΚΑΘΟΛΟΥ το πόδι του στο σχολείο για ένα χρόνο (για οποιονδήποτε λόγο, άξιο λόγου ή όχι) ή να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ καθυστερημένος. Ρε, εδώ είχα συμμαθητή στο λύκειο που του έλεγες το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και το καταλάβαινε μετά από κάνα πεντάλεπτο, κι όμως το 15άρι στον έλεγχο το είχε κάθε χρονιά! Ακόμα και σκράπες, στουρνάρια, ντουβάρια ΔΕΝ κόβονταν!
Στην εποχή μας δε, είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς έλεγχο με μέσο όρο βαθμολογίας κάτω από 14. Αφού ο γονιός, μόλις δει το 'καμάρι' του να έχει κάτω από 18 σ'οποιοδήποτε μάθημα, τα βάζει με τον καθηγητή του σχολείου, γιατί... 'στο φροντιστήριο άλλα του λένε'. Κι ο καθηγητής του σχολείου τι να κάνει; Να κάθεται να τσακώνεται με τους φροντιστηριατζήδες που σε πάμπολλες περιπτώσεις ανοίγουν πόλεμο στους καθηγητές των σχολείων και κάνουν στα παιδιά πλύση εγκεφάλου; Σηκώνει πια κι αυτός τους ώμους, αφού δεν πρόκειται να βγάλει άκρη και κοπανάει εκεί ένα 19άρι, κι ας μην αξίζει το μόγγολο ούτε για 11!
Κατά καιρούς, όταν βρίσκομαι στη Λάρισα, διαβάζω εκθέσεις μαθητών και γραπτά στα κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας και στα αρχαία, πριν τα διορθώσει η μητέρα μου και έρχομαι αντιμέτωπος με την απόλυτη τεμπελιά και αδιαφορία των μαθητών (και των γονιών).
Και θα αφηγηθώ ένα πραγματικό περιστατικό και θα πω και ονόματα (δεν έχω πρόβλημα να το κάνω). Ήμουν στην τρίτη λυκείου, πρώτη δέσμη στο 1ο Λύκειο Λάρισας. Καθηγητή φυσικής τότε είχαμε κάποιον κύριο Μποντζώρλο (ο οποίος μια χαρά μάθημα έκανε, απαντούσε σε ερωτήσεις μια χαρά, εξηγούσε και ανέλυε το κάθε τι όπως ακριβώς θα έπρεπε να κάνει ένας ευσυνείδητος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης). Το φροντιστήριο στο οποίο πήγαινα ήταν το 'Σύγχρονο', μεγάλο μέρος του οποίου ανήκε στο μακαρίτη το Χρήστο το Νασίκα, με την κόρη του οποίου είχα την ατυχία να είμαι στο ίδιο τμήμα δέσμης. Από το τμήμα μου της δέσμης στο σχολείο ήταν κι άλλα παιδιά στο ίδιο φροντιστήριο, αλλά σε άλλα τμήματα του φροντιστηρίου (μας είχε βάλει στο φροντιστήριο σε τρεις κατηγορίες: τμήμα Π2 για τους μέσους προς αρκετά ικανούς - το δικό μου τμήμα - , τμήμα Π10 για τους 'αστέρες', στο οποίο ήταν η κόρη του και κάτι άλλα πλουσιόπαιδα και φλωράκια και το Π4, στο οποίο είχε βάλει άτομα που τα θεωρούσε σκράπες). Εξηγούσε ο κ. Μποντζώρλος μία άσκηση στο σχολείο, και το αποτέλεσμα που έδινε (το οποίο ΗΤΑΝ το σωστό) δεν συμφωνούσε μ'αυτό που είχε βρει η κόρη του κ. Νασίκα... Και έγινε μέσα στο μάθημα ένας καυγάς τρικούβερτος. Βασικά, η δεσποινίς τσακώθηκε με τον εμβρόντητο καθηγητή, στον οποίον είχε από πάνω τα μούτρα να πει ότι... 'δεν ξέρει τι λέει'. Βέβαια, η τσούπρα (οι θεοί να την κάνουν) είχε κάνει την άσκηση λάθος από τη μέση και μετά. Το ίδιο απόγευμα στο φροντιστήριο, ο κ. Νασίκας, έξαλλος, έβαλε τις φωνές σ'εμένα και σε άλλους συμμαθητές μας επειδή... ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 'ΚΥΡΟΣ' ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ.
Και τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε μέρα.
Και μιλάμε μετά για... 'άτυχες χρονιές'! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Γιατί επιτέλους δεν παραδέχεται κανένας ότι οι κυβερνήσεις έχουν γεμίσει τα πανεπιστήμια με κουμπούρες;
-
Κύριε skullone μήπως θα έπρεπε να προσέχουμε τι λέμε όχι για κανένα άλλο λόγο απλά απο ευγένεια;
'πανεπιστήμια' που δεν θα'πρεπε καν να υπάρχουν (π.χ. 'πανεπιστήμιο' Αιγαίου)
Υ.Γ. δεν έιμαι φοιτητης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ούτε έχω καμιά σχεση μ΄αυτό -
gtz γιατι δεν απαντας και σε μενα που τα βλεπω απο μεσα?Θα σε χαρακτηρισω απαραδεκτο με τον τροπο που μιλας.Απο δικα σου παραδειγματα βγαζεις συμπερασμα και γενικευεις.Απο τον τροπο που μιλας μου φαινεσαι πολυ κομπλεξικος.Ο καλος ο γιατρος θα φανει παντου φιλε και ο ασχετος θα μεινει στην ακρη οπου και αν ειναι ακομα και στο νοσοκομειο.Εσυ αραγε που δουλευεις?δεν ξερω τι ηταν οι συμμαθητες σου που τους αναφερεις συνεχεια αλλα θα πρεπει να τους αγαπας πολυ
Ασχολησου με τον εαυτο σου διαβασε και ενημερωσου συνεχως και μην ασχολησε με το τι κανουν οι αλλοι.
Και κατι προς ολα τα παιδια ο καλος γιατρος ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων,δεν αρκουν μονο οι γνωσεις,θελει οξυ πνευμα,μεγαλη αντιληψη,συνδιαστηκοτητα και εμπειρειες.τοτε μονο φτανεις στη σωστη διαγνωση.και ναι πιστευω οτι το επαγγελμα/λειτουργημα του γιατρου δεν αμοιβεται επαρκως.τα λεφτα που εχουν δαπανησει οι δικοι μου και αργοτερα και εγω εχω την εντυπωση οτι δεν θα τα βγαλω ποτε(με τα μυαλα που κουβαλαω,βλεπε φιλοτιμος και ευαισθητος).
Παντου υπαρχουν καλοι και κακοι και ας μην κανουμε το λαθος να τα γενικευουμε ολα. -
ΔΙΚΑΤΣΑ rules
-
giatros αλήθεια εσύ που τελείωσες Ιατρική? Εισήχθεις κανονικά με Πανελλήνιες εξετάσεις ή πήρες μεταγραφή άπό το εξωτερικό?
ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)