-
Απο κανενα.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τον Ιουνιο ήμασταν Μιλάνο, και νοικιάσαμε από ΣΙΧΤ. Προχθες μου ήρθαν κλήσεις (2) απο τη δημοτική αστυνομια για την ίδια παράβαση (Κυκλοφορία σε δρόμο που απαγορεύεται) σε διαφορετικές οδούς και ώρες - μια το μεσημέρι και μία το βράδυ. Υποθέτω οτι ήταν κάποιες αναστροφές που έκανα χαμενος στους δρομους του Μιλάνου. Εστω λοιπον οτι οι παραβάσεις γίνανε, να τα πληρώσω ή όχι, δεδομένου οτι και τα λεφτα δεν ειναι λίγα - 110 ευρώ η καθε κλήση!
Εχει κανεις παρομοια εμπειρία?
Θα μπορεσω να ξαναπάω Ιταλία?
Ευχαριστώμου ειχε ερθει κι εμενα κληση απο Μιλανο.
Αν καταλαβα καλα μπηκα σε μερος που ειχαν προσβαση μονο οι μονιμοι κατοικοι ( GPS )
Λογικα καλως με εγραψαν αγου κοντεψα να μπω στο Ντουομο με το αυτοκινητοΜετα απο κανα μηνα ηρθε μια επιστολη στο σπιτι απο την εταιρια ενοικιασης.
Ζητουσαν την αδεια μου για να παρουν τα χρηματα απο την καρτα.Την εδωσα.
Τα χρηματα δεν τα πηραν ποτε
ετος 2007
ισως θα επρεπε να μεταφερθει το ποστ στο θεμα: οδικως στην ευρωπη, εκει εχει πολλες τετοιες πληροφοριες
Για δές
φίλος μου ολλανδός έφαγε την ίδια ψ@λιά για είσοδο σε ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας.
Η πινακίδα ήταν μόνο στα Ιταλικά, έστειλε γράμμα (του το γραψε στα ιταλικά η κοπελιά μου μάλιστα ) και μάλλον θα την γλιτώσει.Το σάιτ της ολλανδικής ΕΛΠΑ είναι γεμάτο από καταγγελίες για παράτυπες κλίσεις αυτού του είδους από Ιταλία.
-
Τι επιπτώσεις έχει κάποιος που οδηγεί χωρίς δίπλωμα επειδή του το έχουν αφαιρέσει?
1)Αν απλώς τον σταματήσουν για έλεγχο τυπικό.
2)Αν έχει μπλέξει σε ατύχημα και δεν φταίει.
3)Αν έχει μπλέξει σε ατύχημα και φταίει. -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Τι επιπτώσεις έχει κάποιος που οδηγεί χωρίς δίπλωμα επειδή του το έχουν αφαιρέσει?
1)Αν απλώς τον σταματήσουν για έλεγχο τυπικό.
2)Αν έχει μπλέξει σε ατύχημα και δεν φταίει.
3)Αν έχει μπλέξει σε ατύχημα και φταίει.Σε ότι έχει να κάνει με ασφαλιστικες εταιρείες, χωρίς δίπλωμα, είσαι ανασφάλιστος οπότε επιδή και αυτές τα ψάχνουν αυτά για να γλιτώσουν ότι μπορούν φταις δε φταις δεν θα αποζημιωθείς!
Για οποιονδήποτε δικηγόρο σε υπόθεση αποζημιώσης θα ισχυριστεί ο Κύριος δεν θα έπρεπε να είναι στο δρόμο αρα δεν θα είχε γίνει το τροχαίο, αποζημιώστε μας. ευχαριστώ πολύ γεια σας.Για την Τροχαία είσαι υπότροπος και νομίζω είναι ποινικό!
Συμπέρασμα. αν δεν έχεις δίπλωμα δεν οδηγείς ουτε 50μέτρα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε ότι έχει να κάνει με ασφαλιστικες εταιρείες, χωρίς δίπλωμα, είσαι ανασφάλιστος οπότε επιδή και αυτές τα ψάχνουν αυτά για να γλιτώσουν ότι μπορούν φταις δε φταις δεν θα αποζημιωθείς!
Για οποιονδήποτε δικηγόρο σε υπόθεση αποζημιώσης θα ισχυριστεί ο Κύριος δεν θα έπρεπε να είναι στο δρόμο αρα δεν θα είχε γίνει το τροχαίο, αποζημιώστε μας. ευχαριστώ πολύ γεια σας.Για την Τροχαία είσαι υπότροπος και νομίζω είναι ποινικό!
Συμπέρασμα. αν δεν έχεις δίπλωμα δεν οδηγείς ουτε 50μέτρα.
Δεν ισχυει απαραιτητα αυτο. Υπαρχουν αποφασεις για το ιδιο θεμα αλλα κ παρεμφερη (ντιρλα οδηγος, προσγειωθηκε πανω του καποιος μετα απο απωλεια ελεγχου του οχηματος ενω ο ντιρλα ηταν σταματημενος σε φαναρι, ο δικηγορος ισχυριστηκε ακριβως αυτο που λες, ο ντιρλα αποζημιωθηκε ΠΛΗΡΩΣ) που λενε οτι σε καθε ατυχημα πρεπει να εξεταζονται τα πραγματικα αιτια κ οποιαδηποτε ευθυνη να αποδιδεται με βαση αυτα.
-
Καλημέρα σας,
πριν από 1,5 χρόνο περίπου πήρα μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα (700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος το πρόστιμο) για οδήγηση σε συγκεκριμένο κομμάτι της Εγνατίας οδού. Η κλήση μου ήρθε από την Τροχαία του τμήματος της Εγνατίας που διαπιστώθηκε η παράβαση και μέσω του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μου. Πλήρωσα λοιπόν νωρίς (350 ευρώ) στο ταχυδρομείο και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αξιωματικού υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μου, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί το τμήμα τροχαίας στην περιοχή που έγινε η παράβαση ώστε να στείλει υπηρεσιακό σήμα στο οικείο μου αστυνομικό τμήμα και να παραδώσω για 2 μήνες το δίπλωμα μου. Το πρόστιμο το πλήρωσα τον Μάρτιο του 2011. Ακόμα ειδοποίηση δεν μου ήρθε. Θα ήθελα να ρωτήσω οποιονδήποτε μπορεί να ξέρει: α) Μπορώ να κυκλοφορώ στον δρόμο αν και περιμένω την απόφαση για την αφαίρεση της άδειας οδήγησης ή σε επικείμενο έλεγχο θα με μπαγλαρώσουν για κανένα σαββατοκύριακο στο αυτόφωρο ή θα μου ρίξουν κανένα επιπλέον πρόστιμο? β) Αργεί τόσο πολύ η έκδοση της απόφασης? γ) (και το πονηρό του θέματος) Υπάρχει περίπτωση να παραγραφεί κάποια στιγμή ή να μην μου έρθει ποτέ η ειδοποίηση γιατί απλά πήραν τα λεφτά και αυτό ήταν το ζητούμενο?
Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, πριν πάρω τηλέφωνο τελικά στο τμήμα τροχαίας που θα έπρεπε να βγάλει την απόφαση για την αφαίρεση του διπλώματος
Ευχαριστώ πολύ -
Ο χρήστης Dimpolo16v έγραψε:
Καλημέρα σας,
πριν από 1,5 χρόνο περίπου πήρα μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα (700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος το πρόστιμο) για οδήγηση σε συγκεκριμένο κομμάτι της Εγνατίας οδού. Η κλήση μου ήρθε από την Τροχαία του τμήματος της Εγνατίας που διαπιστώθηκε η παράβαση και μέσω του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μου. Πλήρωσα λοιπόν νωρίς (350 ευρώ) στο ταχυδρομείο και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αξιωματικού υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μου, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί το τμήμα τροχαίας στην περιοχή που έγινε η παράβαση ώστε να στείλει υπηρεσιακό σήμα στο οικείο μου αστυνομικό τμήμα και να παραδώσω για 2 μήνες το δίπλωμα μου. Το πρόστιμο το πλήρωσα τον Μάρτιο του 2011. Ακόμα ειδοποίηση δεν μου ήρθε. Θα ήθελα να ρωτήσω οποιονδήποτε μπορεί να ξέρει: α) Μπορώ να κυκλοφορώ στον δρόμο αν και περιμένω την απόφαση για την αφαίρεση της άδειας οδήγησης ή σε επικείμενο έλεγχο θα με μπαγλαρώσουν για κανένα σαββατοκύριακο στο αυτόφωρο ή θα μου ρίξουν κανένα επιπλέον πρόστιμο? β) Αργεί τόσο πολύ η έκδοση της απόφασης? γ) (και το πονηρό του θέματος) Υπάρχει περίπτωση να παραγραφεί κάποια στιγμή ή να μην μου έρθει ποτέ η ειδοποίηση γιατί απλά πήραν τα λεφτά και αυτό ήταν το ζητούμενο?
Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, πριν πάρω τηλέφωνο τελικά στο τμήμα τροχαίας που θα έπρεπε να βγάλει την απόφαση για την αφαίρεση του διπλώματος
Ευχαριστώ πολύα) Φυσικά και μπορείς να κυκλοφορείς, αφού -προφανώς- δεν ειδοποιήθηκε η τροχαία. Εσύ ότι ήταν να κάνεις το έκανες.
β) Κάπου τόσο αργεί: 1,5 με 2 χρόνια αλλά όχι σε όλους...
γ) Είναι το πιθανότερο.Αυτό που θα πρέπει να κάνεις από μεριά σου είναι να φυλάξεις προσεκτικά την απόδειξη πληρωμής της κλήσης σου...
-
Καλησπέρα!
Μου ήρθε σήμερα σημείωμα να πάω στο Α.Τ. της περιοχής μου για κάποια παράβαση του Κ.Ο.Κ.. Αφού πήγα με ενημέρωσαν οτι τον Απρίλιο ( !!!!! ) κάποια κάμερα ελέγχου ορίου ταχύτητας στην Αττική Οδό με είχε 'πιάσει' να πηγαίνω με 126χλμ/ώρα την ώρα που το όριο ήταν 120 χλμ/ώρα ( !!!!! )
Και αναρωτιέμαι εγώ... Εκατσαν να ψάξουν σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο, να στείλουν στην τροχαία τα στοιχεία, να κόψουν την κλήση, να φτιάξουν χαρτί για το Α.Τ. της περιοχής μου, να στείλουν τον φάκελο, να βάλουν κλητήρα να μου φέρει την 'πρόσκληση' για το Α.Τ. και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, για 6χλμ/ώρα πάνω απο το όριο;!;!;! Για να πάρουν 40 ευρώ!??!?!
Μόνο και μόνο επειδή είναι τόσο γελίοι και κουτοπόνηροι και θέλουν να βγάλουν λεφτά, δεν πρόκειται να την πληρώσω και ψάχνω αν ξέρει κανείς τα εξής:- Ισχύει κάτι που ακούγεται οτι στους αυτοκινητόδρομους το όριο από 120χλμ/ώρα έχει γίνει 130χλμ/ώρα απλά δεν έχουν αλλαχτεί οι πινακίδες; Ειναι δηλαδή κάποιος νόμος/κοινοτική οδηγία/κλπ που το επιβάλει και απλά δεν έχουν αλλαχτεί όλες οι πινακίδες; (γιατί π.χ. σε κομμάτια της Εγνατίας που φτιάχτηκαν πρόσφατα έχω δει ταμπέλες ορίου 130χλμ/ώρα)
- Υπάρχει κάποιο όριο (ακούω για 10-12-20%) πάνω από το όριο που μπορεί να κάνει λάθος το όργανο μέτρησης της ταχύτητας; Δηλαδή όταν το όριο είναι 120χλμ/ώρα, αν πηγαίνεις μέχρι 132-134-144χλμ/ώρα, να θεωρείται οτι είσαι στην περιοχή σφάλματος του οργάνου; (θέμα ακρίβειας και πιστοποίησης διακρίβωσης του οργάνου)
- Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πάρουν τα @@ μου και να μην τους πληρώσω τα κερατιάτικα για 6χλμ/ώρα;
Ευχαριστώ!
-
Για να απαντήσω στην πρώτη σου ερώτηση, το γενικό όριο στους αυτοκινητοδρόμους είναι πράγματι 130 km/h. Αλλά όπου οι πινακίδες ακόμη λένε 120, ισχύει το τελευταίο...είτε από επιλογή, είτε επειδή αμέλησαν να τις ενημερώσουν.
-
Αν και νέος μπηκες δυναμικά.
Εφόσον το όριο είναι 120 και εσυ ήσουν 126 είσαι παράνομος. Έτσι ορίζει ο νομοθέτης. Πληρώνεις και τέλος. Αν αρχίσεις κολπακια πέρα απο την ταλαιπωρία σου θα πάρεις τα @@ τους.
Πάλι καλα που δεν χρειάστηκε να αφήσεις δίπλωμα.
Επίσης υπάρχουν ήδη αντίστοιχα θέματα οπότε μπορείς να αποφύγεις το νέο topic.
-
Δεν αξιζει τον κοπο να το ψαχνεις MerNion.
Ας εχεις υποψη τα εξης:
-
Για να αποδειξεις κατι για την πιστοποιηση και το περιθωριο σφαλματος του εξοπλισμου μετρησης, λιγο δυσκολο. Κανε μια κινηση μηπως σου τα δινουν με απλη αιτηση ? αλλιως με δικηγορο κλπ.
-
Αν δεν πληρωσεις να ξερεις οτι εχουν αλλαξει την κατηγορια των δικαστηριων για τις παραβασεις του ΚΟΚ και νομιζω οτι θελεις απαραιτητα δικηγορο για το δικαστηριο
-
Αν πληρωσεις εντος 10 ημερων (νομιζω) ειναι το μισο απο το αναγραφομενο προστιμο. Τσεκαρε το αν ισχυει απο την μερα που ενημερωθηκες.
Περα απο αυτα, καλα εκανες και το εγραψες γιατι ειναι απιστευτο να στελνουν κληση για υπερβαση 6χλμ. Για φαντασου που καταντησαν !!!
Ενας απλος και ωραιος τροπος να παρεις το αιμα σου πισω (και τα χρηματα σου επίσης) ειναι να πηγαινεις απο απλους δρομους και να γλυτωνεις τα διοδια.
-
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εφόσον το όριο είναι 120 και εσυ ήσουν 126 είσαι παράνομος. Έτσι ορίζει ο νομοθέτης.
Γι' αυτό έκανα την πρώτη ερώτηση γιατί διαβάζω στον ΚΟΚ Αρθρο 20 οτι στους αυτοκινητόδρομους το όριο είναι 130km/h, οπότε αν έχει γίνει η νομοθέτηση και απλά δεν έχουν αλλαχτεί οι πινακίδες γιατί κάποιος δεν θέλει να πληρώνει χρήματα για να φτιάξει καινούριες, δεν είμαι παράνομος με τα 126.
Και τότε ερχόμαστε στο δεύτερο ερώτημα, που είναι αν και κατα πόσον είναι ακριβή αυτά τα όργανα και τι λένε τα πιστοποιητικά διακρίβωσής τους.. Γιατί αν λένε +-5/10/20km/h, τότε είναι μέσα στα όρια σφάλματος.Και τέλος αν πηγαίνει αναλογικά και δίκαια η κατανομή των προστίμων, θα πρέπει αφού έγραψαν εμένα για 6km/h υπέρβαση ορίου ταχύτητας, να έγραψαν και το 90% των υπολοίπων οδηγών της αττικής οδού εκείνη την μέρα και ώρα... Πράγμα που το θεωρώ απίθανο να έχει συμβεί...
Συγγνώμη για το νέο θέμα, αλλά με 2-3 όρους που έψαξα στην αναζήτηση δεν βρήκα πρόσφατο σχετικό θέμα
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
- Αν πληρωσεις εντος 10 ημερων (νομιζω) ειναι το μισο απο το αναγραφομενο προστιμο. Τσεκαρε το αν ισχυει απο την μερα που ενημερωθηκες.
Ισχύει , πλήρωσα σήμερα κλήση με ... έκπτωση 50% , για το ίδιο ποσό.
-
Γενικά το ξέρω οτι ισχύει, αλλά ισχύει και για την παράβαση που έχει γίνει τον Απρίλιο; Ειναι από την μέρα της παράβασης ή από την μέρα που παραλαμβάνω την κλήση;
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Δεν αξιζει τον κοπο να το ψαχνεις MerNion.Το ψάχνω μόνο και μόνο γιατι ειναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ αν πάνε να μαζέψουν λεφτά για 6km/h πάνω από το όριο... Ας πιάσουν το υπόλοιπο 30-40% των οδηγών που πηγαίνει με 50-60km/h πάνω απο το όριο να βγάλουν εύκολα κάτι εκατομμύρια ευρώ το μήνα...
-
Ο χρήστης MerNion έγραψε:
Γενικά το ξέρω οτι ισχύει, αλλά ισχύει και για την παράβαση που έχει γίνει τον Απρίλιο; Ειναι από την μέρα της παράβασης ή από την μέρα που παραλαμβάνω την κλήση;Aπό την ημέρα επίδοσης της κλήσης ισχύει.
-
Ο χρήστης MerNion έγραψε:
Εφόσον το όριο είναι 120 και εσυ ήσουν 126 είσαι παράνομος. Έτσι ορίζει ο νομοθέτης.
Γι' αυτό έκανα την πρώτη ερώτηση γιατί διαβάζω στον ΚΟΚ Αρθρο 20 οτι στους αυτοκινητόδρομους το ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ (όχι δεσμευτικά) όριο είναι 130km/h, οπότε αν έχει γίνει η νομοθέτηση και απλά δεν έχουν αλλαχτεί οι πινακίδες γιατί κάποιος δεν θέλει να πληρώνει χρήματα για να φτιάξει καινούριες, δεν είμαι παράνομος με τα 126.
Και τότε ερχόμαστε στο δεύτερο ερώτημα, που είναι αν και κατα πόσον είναι ακριβή αυτά τα όργανα και τι λένε τα πιστοποιητικά διακρίβωσής τους.. Γιατί αν λένε +-5/10/20km/h, τότε είναι μέσα στα όρια σφάλματος.Και τέλος αν πηγαίνει αναλογικά και δίκαια η κατανομή των προστίμων, θα πρέπει αφού έγραψαν εμένα για 6km/h υπέρβαση ορίου ταχύτητας, να έγραψαν και το 90% των υπολοίπων οδηγών της αττικής οδού εκείνη την μέρα και ώρα... Πράγμα που το θεωρώ απίθανο να έχει συμβεί...
Συγγνώμη για το νέο θέμα, αλλά με 2-3 όρους που έψαξα στην αναζήτηση δεν βρήκα πρόσφατο σχετικό θέμα
Τα τονισμένα/υπογραμμισμένα κάνουν τη διαφορά. Δε μας λες και την κάμερα να περιμένουμε τα ραβασάκια
-
Προχθές μιλούσα με γνωστό μου ο οποίος μου είπε πως στην Αττική Οδό πηγαίνει όσο πάει το αυτοκίνητο. Και τον πιστεύω γιατί έχουμε συνυπάρξει στο δρόμο και έχω δει πως πάει. Μιλάμε για 190-200km/h κάθε απόγευμα που επιστρέφει από τη δουλειά (τμήμα Κηφισίας - Βάρης/Κορωπίου). Στο μόνο σημείο που κόβει είναι στον Alpha γιατί, λέει, έχει κάμερα.
Υπό αυτό το πρίσμα, το πρόστιμο για +6km/h είναι κομματάκι αδικία... Περισσότερο αδικία ωστόσο είναι που δεν παίρνουν του γνωστού το δίπλωμα για κανένα χρόνο μπας και βάλει μυαλό. -
Αυριο θα ξαναπάω για να παραλάβω την λυπητερή, σήμερα πήγα απλά για να μάθω γιατί με θέλανε..
Πιστεύω οτι και εμένα αυτή στο ύψος του Alpha με 'έπιασε' γιατί είναι από τις λίγες που περνάω συχνά και έχει μεγάλο όριο.. Αυριο θα ξέρω λεπτομέριες.. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Προχθές μιλούσα με γνωστό μου ο οποίος μου είπε πως στην Αττική Οδό πηγαίνει όσο πάει το αυτοκίνητο. Και τον πιστεύω γιατί έχουμε συνυπάρξει στο δρόμο και έχω δει πως πάει. Μιλάμε για 190-200km/h κάθε απόγευμα που επιστρέφει από τη δουλειά (τμήμα Κηφισίας - Βάρης/Κορωπίου). Στο μόνο σημείο που κόβει είναι στον Alpha γιατί, λέει, έχει κάμερα.
Υπό αυτό το πρίσμα, το πρόστιμο για +6km/h είναι κομματάκι αδικία... Περισσότερο αδικία ωστόσο είναι που δεν παίρνουν του γνωστού το δίπλωμα για κανένα χρόνο μπας και βάλει μυαλό.Που ξέρεις μπορεί να του έρθει ραβασάκι απο τον Απρίλιο
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.