-
Που είσαι φίλε, να 'ρθω κ εγώ να κονομήσω? Εδώ μου φέρνουν 'προσφορές' από ... Θεσσαλονίκη για το ίδιο τζάκι που πουλάω εγώ με διαφορά 25 Ε κ με κοιτάνε λες κ είμαι κλέφτης.
Το τι παζάρι πέφτει, είναι χωρίς προηγούμενο.
ΥΓ. Αν στα 300 - 400 Ε είναι 2 άτομα συνεργείο, πωλητής, φορτηγάκι για μεταφορές κ χρειαστεί κάποιος να πάει δεύτερη ή τρίτη φορά (ή κ δεύτερη μέρα), η 'κονόμα' δεν είναι τόση όση φαίνεται...
-
χαχα. Σιγουρα δεν ειναι οτι φαίνεται, αλλα οταν ζηταει ο υδραυλικος 700, εργασια για να συνδεσει ενα τζακι στο κύκλωμα καλοριφερ-μονο εργασια- δεν ειναι κονόμα? Ειδικα οταν αντίστοιχες εργασιες μεχρι πριν λίγους μήνες μπορέι νατις καναν και με τα μισα λεφτα? Ποσες μέρες θα φαει δηλαδη?
ΥΣ. νταξ, εχει και τσιρακι... -
Δικαίωμα δεν είναι του καθενός (επαγγελματία ή μισθωτού) να ζητάει όσα θέλει;
Υπάρχει κανένας κατάλογος που να λέει πόσα να ζητάμε; Έχετε κάνα λινκ; -
Ο δικός μου υδραυλικός 250 - 350 Ε ζητάει, ανάλογα με την απόσταση κ την δυσκολία.
-
Πρέπει να πάει φυλακή, κι εσύ μαζί για υπόθαλψη εγκληματία.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
άντε να βγει η ελληνική ξυλόσομπα να λυθεί το θέμαγι'ιαυτό σε στείλαμε έξω Για την πατέντα της χιλιετίας
-
-edit-
-
Εμένα μου ζητήσανε 1500€ τοποθέτηση για κασέτα. Καλά νάναι το παιδί, έχει βαρεθεί να κάθεται από ότι βλέπω όποτε περνάω. Φυσικά μπορεί να βρίσκει 2-3 κορόιδα τον μήνα και να μην χρειάζεται να δουλεύει 25 μέρες τον μήνα σαν τα υπόλοιπα χαϊβάνια...
-
Η συντριπτική πλειονότητα με υγραέριο, μέση κατανάλωση ενός τυπικού σπιτιού γύρω στα 1800m3 το χρόνο, με κόστος γύρω στα 60cents/m3.
Aλλά πάλι εξαρτάται, έχω φίλο ολλανδό πχ που έχει τον θερμοστάτη στους 18, σπίτι παλιό αλλά με καινούργια σκεπή και τζάμια και καταναλώνει γύρω στα 1200m3
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
καλα ρε σεις, **εχουν τρελαθει στη δουλεισα οι θερμουδραυλικοι, τζακαδες και σια. **Κονομανε τα αντερα τους αυτη την εποχη με τρελα μεροκαματα! Ο φοβος που δημιουργηθηκε με το ακριβο πετρελαιο, εκανες ολους να θελουν εδω και τωρα, οσο-οσο να κάψουν ξυλο. Ακουω για κατι μεροκαματα 300-400 ευρο, τιμες σε τζακαι και λεβητες οχι με εκπτωση αλλα πολες φορες και με επιπλεον κοστος.Εμένα μου ζητήσανε 1500€ τοποθέτηση για κασέτα. Καλά νάναι το παιδί, έχει βαρεθεί να κάθεται από ότι βλέπω όποτε περνάω. Φυσικά μπορεί να βρίσκει 2-3 κορόιδα τον μήνα και να μην χρειάζεται να δουλεύει 25 μέρες τον μήνα σαν τα υπόλοιπα χαϊβάνια...
Ευτυχώς υπάρχουν πολλά παράλληλα σύμπαντα.
Ο καθείς ζει στο δικό του.
Κι έτσι, είμαστε όλοι ευτυχισμένοι κατέχοντας και την απόλυτη αλήθεια.(ο καθείς τη δικιά του) -
Το παράλληλο σύμπαν που το είδες, μιά περίπτωση ανέφερα στην οποία έχω γνώμη. Με έκοψε για μαλάκα και είπε ας δω αν μπορώ να βγάλω 10-15 μεροκάματα σε μιά μέρα. Σε μένα δεν έπιασε, αλλά στον επόμενο μπορεί να τα κατάφερε. Τελικά το τζάκι μου το έβαλε ένας που πήρε 250€, που αν βγάλεις το τσιράκι, έβγαλε κάνα 200άρι χεράτο. Υπό κανονικές συνθήκες ούτε αυτουνού θα του έδινα 200€ μεροκάματο, αλλά δεδομένου ότι όλοι όσους ρώτησα θέλανε από 300 έως 1500, αναγκάστηκα και συμβιβάστηκα για να κάνω την δουλειά μου.
-
-edit-
-
ξέχασα να αναφέρω ότι πληρώνεις κι ένα πάγιο γύρω στα 30€ το μήνα για χρήση δικτύου.
τώρα που θα μετακομίσει ο κολλητός σε διαμέρισμα και θα έχει τους λογαριασμούς στο όνομά του θα σας πώ αναλυτικότερα -
'Tσάμπα' είναι το φ.α. άμα είναι τόση η τιμή του. Οι υπήκοοι του σουλτανάτου πλερώνουν 87,7 λεπτά το κυβικό του φ.α. από 1η Δεκέμβρη στην Αθήνα (μαζί με Φ.Π.Α.). Ήγουν +45% με βάση την ανωτέρα θερμογόνο από τους χαζοΟλλανδούς.
Δείτε και πόσο τσίμπησε στα μουλωχτά αυτές τις μέρες το φθηνό κατά τα άλλα αέριο.
http://www.aerioattikis.gr/default.aspx?pid=34&la=1&artid=135Και μετά διερωτώμεθα γιατί ο κοσμάκης καίει ότι βρει μπροστά του μπας και πυρωθεί μια στάλα.
Greece, like no other.
-
-edit-
-
Ο παραλογισμός που λέγαμε. Σχιζοφρένεια.
-
Oι διαφορές στην τιμή αγοράς από την Ρωσσία ή αλλού, αν υπάρχουν, είναι για γέλια. Ο Φ.Π.Α. εδώ είναι 13%, δεν ξέρω πόσο στην Ολλανδία. Για να κάνει κανείς επί ίσοις όροις τη σύγκριση πρέπει να τα γνωρίζει όλα αυτά, καθώς επίσης και να ξεκαθαρίσει για τι μιλάμε (το θέμα ανωτέρου/κατωτέρου θερμογόνου δύναμης).
Γενικά, η διαφορά στην τιμή χρέωσης δείχνει πολύ μεγάλη και μάλλον εμείς πληρώνουμε αρκετά περισσότερα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ο παραλογισμός που λέγαμε. Σχιζοφρένεια....και παράκρουση μαζί...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Με δεδομένο ότι είναι μάλλον απίθανο να πουλάει φθηνότερα ο Πούτιν το Φ.Α στους Ολλανδούς απ' ότι στους Έλληνες, συμπεραίνουμε ότι η υπόλοιπη διαφορά είναι φόροι (ΦΠΑ κτλ.)Ε, ας μην ξαφνιάζει μετά η μανία του Έλληνα να καίει ό,τι βρει.
Αρκετά πια με τα νταβατζιλίκια του κράτους.
πωλούνται διαφορετικοί τύπο φυσικού αερίου?
Σίγουρα η ολλανδία έχει και τα δικά της κοιτάσματα, τα οποία αξιοποιεί.Επιπλέον στην ελλάδα αν δεν απατώμαι έχουμε και υγροποιημένο αέριο που το φέρνουμε με τανκερ, ή κάνω λάθος?
-
Ας βάλω κι εγώ τιμές Γαλλίας
Η τιμή που επβάλεται στην GdF απο το κράτος είναι
186 ευρώ το χρόνο συνδρομή + 0.0531 ευρώ ανα kWh
ή αν επιλέξεις συμβόλαιο διετές
186 ευρώ το χρόνο συνδρομή + 0.06124 ευρώ ανα kWh σταθερά ανεξάρτητα απο αυξήσεις ή μειώσεις για δύο χρόνια
Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει άλλες τιμές πάντως απο της Αττικής και για οικιακό καταναλωτή είναι στο 0.062 περίπου ανα kWh μαζί με το ΦΠΑ + κάτι ψιλά για τους υπόλοιπους φόρους. και πάλι φτηνότερα απο το Αττικής που είναι στο 0.076 για τον Δεκέμβριο
Υπόψιν πως για την τιμή πλαφόν η GdF εδώ και δύο χρόνια ζητά αύξηση. Φέτος, όπως και πέρσι, ζητήσανε 10% αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται.
Ξυλόσομπα