-
Καλησπερα σας παιδια ,αλλο ενα θεμα απο μενα( )για την αγορα αυτοκινητου και πραγματικα ζηταω συγγνωμη που φορτωνω το φορουμ ,αλλα πιστευω να με καταλαβαινεται ,ως νεος που ειμαι και αμαθος και παρορμητικος.Λοιπον στο θεμα μας παλι που ειναι η αγορα ενος απο τα δυο αυτα αυτοκινητα ,αλλα εδω αλλαζει το πραγμα αφου δεν ειναι απο αγνωστους ιδιωτες αλλα απο φιλους μου και γνωστους μου που τα πουλανε ο καθενας για τον λογο του (ο ενας θελει να παρει κατι μεγαλυτερο,και ο αλλος λογω οικονομικων προβληματων),πηγα και τα ειδα απο κοντα και τα τρια μαμα ,με καλη συντηρυση και με σωστη οδηγηση(τελικα δεν ειναι ολοι οι νεοι ιδιοι).το σαξο ειναι φουλ μαμα με εξτρα συναγερμο και ολα τα αλλα φουλ μαμα( )το σουζουκι ειναι και αυτο μαμα με εξτρα συναγερμο,ξενον και φιμε και το δευτερο σουζουκι ειναι φουλ μαμα απλα εχει μια ανοξειδωτη εξατμιση απο μπροστά μέχρι πίσω και φιλτρο και ξενον . Εγω θα σας πω τι εχω ακουσει για αυτα τα μοντελα και τι ξερω ,αφου ακομα δεν ξερω σε ποιο να γυρω ,και αν ειναι πειτε τις δικες σας γνωμες . Suzuki Swift gti 1.3 93' με 122.000 χλμ και 97' με 114.000 χλμ + σκυλι ,δυνατο μοτερ,ελαφρυ ,ιαπωνικο,αξιοπιστο,ομορφο,πολυ καλο αεροδυναμικο σχημα
-παλιο(αν και δεν ειναι παντα μειων),εχω αγνοια για την οδικη συμπεριφορα του
Citroen Saxo VTS 1.6 99' με 90.000 χλμ
+ελαφρυ,γρηγορο,ομορφο,4 θεσεις,καλος κινητηρας,καλη οδικη συμπεριφορα
-εδω η αποψεις ειναι 50-50 αλλοι λενε οτι ειναι αξιοπιστο και αλλοι οτι τους βγαζει προβληματα,εχω ακουσει οτι λογω ελαφρυων αναρτησεων ωστε να ειναι βολικο μεσα στην πολη στις στροφες (δηλ. σε επαρχιακο δρομο)εχω κινδυνο υπερστροφης αλλα με ψυχραιμια διωρθωνεται αλλα σε απειρο οδηγο μπορει να του προκαλεσει προβλημα.
Πειτε τις γνωμες σας για αυτα τα δυο μοντελα και ποιο θα παιρναται εσεις αν σας τα προτεινανε .Ευχαριστω για την οποια απαντησεις σας προκαταβολικα και για την ενασχοληση σας. -
Καλησπερα σας παιδια ,αλλο ενα θεμα απο μενα( )για την αγορα αυτοκινητου και πραγματικα ζηταω συγγνωμη που φορτωνω το φορουμ ,αλλα πιστευω να με καταλαβαινεται ,ως νεος που ειμαι και αμαθος και παρορμητικος.Λοιπον στο θεμα μας παλι που ειναι η αγορα ενος απο τα δυο αυτα αυτοκινητα ,αλλα εδω αλλαζει το πραγμα αφου δεν ειναι απο αγνωστους ιδιωτες αλλα απο φιλους μου και γνωστους μου που τα πουλανε ο καθενας για τον λογο του (ο ενας θελει να παρει κατι μεγαλυτερο,και ο αλλος λογω οικονομικων προβληματων),πηγα και τα ειδα απο κοντα και τα τρια μαμα ,με καλη συντηρυση και με σωστη οδηγηση(τελικα δεν ειναι ολοι οι νεοι ιδιοι).το σαξο ειναι φουλ μαμα με εξτρα συναγερμο και ολα τα αλλα φουλ μαμα( )το σουζουκι ειναι και αυτο μαμα με εξτρα συναγερμο,ξενον και φιμε και το δευτερο σουζουκι ειναι φουλ μαμα απλα εχει μια ανοξειδωτη εξατμιση απο μπροστά μέχρι πίσω και φιλτρο και ξενον . Εγω θα σας πω τι εχω ακουσει για αυτα τα μοντελα και τι ξερω ,αφου ακομα δεν ξερω σε ποιο να γυρω ,και αν ειναι πειτε τις δικες σας γνωμες . Suzuki Swift gti 1.3 93' με 122.000 χλμ και 97' με 114.000 χλμ + σκυλι ,δυνατο μοτερ,ελαφρυ ,ιαπωνικο,αξιοπιστο,ομορφο,πολυ καλο αεροδυναμικο σχημα
-εδω η αποψεις ειναι 50-50 αλλοι λενε οτι ειναι αξιοπιστο και αλλοι οτι τους βγαζει προβληματα,εχω ακουσει οτι λογω ελαφρυων αναρτησεων ωστε να ειναι βολικο μεσα στην πολη στις στροφες (δηλ. σε επαρχιακο δρομο)εχω κινδυνο υπερστροφης αλλα με ψυχραιμια διωρθωνεται αλλα σε απειρο οδηγο μπορει να του προκαλεσει προβλημα.
Πειτε τις γνωμες σας για αυτα τα δυο μοντελα και ποιο θα παιρναται εσεις αν σας τα προτεινανε .Ευχαριστω για την οποια απαντησεις σας προκαταβολικα και για την ενασχοληση σας. -
Ψαξε για κατι αλλο. Και τα δυο δεν ειναι για νεο οδηγο. Το swiftακι αν και ειναι απο το αγαπημενα μου δεν θα στο συστηνα. Καλο για καποιον που εχει μια εμπειρια αλλα σκοτωστρα για καποιον που δεν θα εχει ξανα οδηγησει ιδιομορφο αυτοκινητο. Αν επιμενεις ομως τουλαχιστον πηγαινε σε ενα εξειδικευμενο συνεργειο πριν να τα δει ενα μηχανικος. Ειναι παλια αυτοκινητα και το τελευταιο που θες ειναι να πληρωσεις 3 & 4 φορες την αξια τους για τις βλαβες που θα κρυβουν.
-
Φιλε swiftakia οπως ειχα πει και στα προηγουμενα τοπικ ειναι το πρωτο μου αμαξι που θα αποκτησω αλλα οχι που θα οδηγησω ,παντως αυτο με την σκωτοστρα τι εννοεις ,οτι δεν εχει καλη οδικη συμπεριφορα,καλα κρατηματα ?Για αλλα μοντελα δεν το βλεπω ενα απο τα δυο αυτα θα παρω οπως ειπα εχω παει να τα δω και ηταν και τα τρια σε πολυ καλη κατασταση και φουλ μαμα,και δηλαδη εσυ μου προτεινεις να μην παρω το suzuki swift και να παω για σαξο?
-
-
παρε το σαξο αλλα με το μυαλο στο κεφαλι
-
To πάνω ή το κάτω?
-
Σας παρακαλω οσοι γραφετε μην σχολιαζετε επικριτικα επειδη ειναι το τριτο μου τοπικ ,οπως ειπα και εγω μακαρι να μην ημουν τοσο αναποφασιστος και μακαρι να ειχα λεφτα να επαιρνα κανενα πιο νεο μοντελο με καλυτερη παθητικη ασφαλεια,και γενικως καλυτερο,αλλα δεν εχω .Για αυτο θελω να μου πειτε την γνωμη σας για αυτα τα δυο μοντελα ποιο θα παιρνατε,αν εχω σωστα στην τοποθετηση των + και - και αν υπαρχουν και αλλα να τα αναφερεται και να δικαιολογησετε αν θελετε τα παραπανω.παντως πηρα σημερα το σαξο και μου φανηκε πολυ καλο αυτοκινητο ανετες αναρτησεις μεσα στην πολη,πολιτισμενο και οταν θελεις εχεις και τα γκαζια του ,το εσωτερικο παρα που σου φαινεται φτηνο ειναι αρκετα καλο και οταν πηγα και στις στροφες μου φανηκε αρκετα καλο σε κρατημα ,αν και δεν πηγαινα με πολλα χιλιομετρα να πω την αληθεια.Εσυ roulis21 γιατι προτιμας το σαξο αν μπορεις και θελεις δικαιολογησε την απαντηση σου.
-
Το Swift GTi 1997 το είχα σε λευκό...
Το SAXO VTS το έχω οδηγήσει πολύ σε ταξίδια.Από τα δύο το δεύτερο.
Το πρώτο εκτός από προβλήματα (Magyar Suzuki) είχε περίεργη οδηγική συμπεριφορά. Μπορεί να ήταν σφαιράτο στα φανάρια αλλά στην πρώτη στροφή ο Τερλέγκας ξεκίναγε το τραγούδι: 'Όπως θα παίρνω τις στροφές αποτελειώσε με...'
Ούτε με αμορτισέρ, ούτε με ελατήρια έφτιαξε. Έγινε χειρότερο και επικίνδυνο.Το SAXO καμιά σχέση. Άνεση και καλό κράτημα. Πολύ ποιο στιβαρό το αμάξωμά του, δεν είχε και τριγμούς.
Ανέβηκα και κατέβηκα Μέτσοβο με χιόνια αέρα-πατέρα... Εμπειρία αξέχαστη.
Ποιο πολύ μου άρεσε το SAXO παρά το 106Rallye/GTi. Λόγω άνεσης μάλλον... -
Φιλε και συμφορουμιτη storm εισαι μια πολυ αξιολογη περιπτωση αφου εχεις οδηγησει και τα δυο μοντελα και σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Λοιπον για προβληματα στα suzuki swift gti 1.3 να πω την αληθεια δεν ειχα ακουσει ,για την οδικη συμπεριφορα οπως ειπα ειχα αγνοια αν και πολυ ηταν αυτοι που μου ειπαν αυτο που ειπες και εσυ οτι ειναι οτι να ναι,για το σαξο να πω την αληθεια ξερω πιο πολλα και αυτο για την αξιοπιστια γιατι πηγα και ρωτησα δυο φιλαρακια μου που εχουν μου ειπαν οτι δεν τους εχει βγαλει κανενα προβλημα παρα το σκισιμο που τους εχουν κανει βεβαια με καλη συντηρυση ,και οτι ειναι καλο στα κρατηματα οπως διαπιστωσα και εγω ,αληθεια φιλε storm γιατι παιζει ρολο το σαξο που ειχε παρει ηταν μαμα και με μαμα αναρτησεις ή με βελτιωμενες γιατι παιζει ρολο ?
-
Φίλε Pano το μυστικό για το SAXO και όλα τα Γαλλικά είναι να βρεις καλό συνεργείο. Συνεργείο που να έχει διάθεση να φτιάχνει αυτοκίνητα και όχι να χαλάει.
Γιατί το λέω αυτό; Γιατί έχω εμπειρία ότι π.χ. πολλά επίσημα συνεργεία επίτηδες προκαλούν βλάβες ή φθορές σε παλιά οχήματα ώστε να προκαλούν τον ιδιοκτήτη για απόσυρση και αγορά καινούριου. Και δυστυχώς η εμπειρία μου αφορά SAXO.Οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο συνεργείο. Θα πρότεινα πρώτα να βρεις καλό συνεργείο, να τους γνωρίσεις και μετά να τους πας από εκεί για έλεγχο το SAXO που θα βάλεις στο μάτι.
Από εκεί και πέρα προσπάθησε να εντοπίσεις SAXO που να είναι όσο γίνεται ποιο εργοστασιακό. Π.χ. οι εργοστασιακές αναρτήσεις είναι μία χαρά και το κινούν ιδιαίτερα σβέλτα και με ασφάλεια χωρίς να χάνει σε άνεση (κοπανήματα κλπ...)
Ωστόσο κυκλοφορούν πολλές after market αναρτήσεις (ελατήρια+αμορτισέρ κλπ...) που κάνουν καλή δουλειά.
Ωστόσο ρόλο παίζει το τι θέλει ο καθένας και τι χρήση κάνει.Αν βρεις χαμηλωμένο SAXO με αλλαγμένη ανάρτηση θα πρέπει να γίνει πολύ καλός έλεγχος σε ειδικευμένο συνεργείο.
Δυστυχώς όμως επειδή το μοντέλο είναι παλιό, δύσκολα, πολύ δύσκολα θα βρεις απείραχτο αυτοκίνητο... Όλο και κάτι θα έχουν όλα π.χ.κάποια ζάντα, κάποιο ελατήριο, κάποιο αμορτισέρ.Βρες καλό συνεργείο να μπορείς να κάνεις καλό έλεγχο και μετά θα είσαι ok. Σε αυτό επικεντρώσου.
Που σημαίνει ότι θα βρεις μεταχειρισμένα από ιδιώτες θα τους παίρνεις τηλέφωνο και θα τους λες:
' ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΤΑ, αλλά ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΩ, ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΛΑ.'Όποιος δεν κολλήσει και έρθει τότε σημαίνει ότι εμπιστεύεται το SAXO του...
υ.γ. Αθήνα μένεις;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
' ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΤΑ, αλλά ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΩ, ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΛΑ.'
Όποιος δεν κολλήσει και έρθει τότε σημαίνει ότι εμπιστεύεται το SAXO του...
υ.γ. Αθήνα μένεις;
Oxι παντα, μπορει καποιος να ρισκαρει και να παρακαλαει στο να μην φανουν καποια πραγματα που δεν θα ηθελε να φανουν.
-
Να παρακαλάει που;
-
Στον ύψιστο.
-
α!!! Τώρα κατάλαβα...
Ναι, σίγουρα, υπάρχουν και εκείνοι που ρισκάρουν.
Συνήθως όμως στα συνεργεία αν θέλουν (αν θέλουν!) βρίσκουν τα ψεγάδια.
Πάντως όπως και να το κάνουμε αγορά χωρίς έλεγχο σε τέτοια αυτοκίνητα, θα πρέπει πρωτίστως να τα έχεις πολύ καλά με τον ύψιστον ... ... -
Φιλε storm οπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα αυτου του τοπικ ,το καλο ειναι οτι τα αυτοκινητα ειναι απο φιλους μου και γνωστους μου και οχι απο αγνωστους ιδιωτες,δηλαδη ηξερα πως του συμπεριφεροταν και τι συντηρυση του εκανε,ακομα το σαξο φιλε ειναι τζι τζι φουλ μαμα και πολυ φτηνο για την κατασταση του ειναι του 99' οπως ειπα με 90.000 χλμ,με εξτρα συναγερμο μονο,1ο χερι,ατρακαριστο,μου δινει ακομα και το βιβλιο σερβις που ειχε το φιλαρακι,και μηχανικα ειναι σε πολυ καλη κατασταση οπως το ειδα (γνωριζοντας απο αμαξια)απο μια ματια που του εριξα.Στο αλλο θεμα που λες για το συνεργειο,πιστευω οτι ειμαι τυχερος γιατι 1ον και εγω ειμαι μηχανικος,βασικα εχω ασχοληθει απο μικρος και τωρα που ειμαι στο επαλ μαθαινω ακομα,2ον εχω φιλαρακια που εχουν συνεργειο και παιδια που ασχολουνται με αυτοκινητα και το φιλαρακι που εχει μαζι με τον αδερφο του το συνεργειο,ο αδερφος του εχει citroen saxo και τρεχει σε αγωνες(προσοχη σε αγωνες οχι κοντρες)αναβασης και ελληνικο ραλλι και 3ον και απο τα πιο σημαντικα ενας απο τους καθηγητες μας που ειναι τρομερος και σαν ανθρωπος αλλα και σαν μηχανικος(γαμωτο μονο θεωρια τον εχουμε )δουλευε 15 χρονια σε αντιπροσωπεια citroen .Ναι αθηνα μενω συγκεκριμενα σε προαστειο της αθηνας .
-
παρε Brera.
-
Τελικα ατυχησα γιατι το σαξο που σας ελεγα που ηταν μαμα το φιλαρακι το γυρισε και δεν το πουλαει ηταν αυτος που ηθελε να παρει κατι καλυτερο και δυνατοτερο αλλα τελικα δεν του εβγαιναν τα λεφτα και δεν το πουλαει αφου θα το κρατησει τα σουζουκι μετα απο αυτα που μου ειπε ο φιλος storm αλλα και μετα που ρωτησα δυο φιλαρακια μου ειπαν τα ιδια για την οχι και τοσο καλη αξιοπιστια ειδικα του εξοπλισμου και οχι τοσο του κινητηρα,για την καταναλωση(καπως μεγαλη)και την περιεργη εως κακη οδικη συμπεριφορα.Τωρα το καλο νεο αλλα παλι μπαινω σε νεα αναζητηση πληροφοριων αν και ξερω καποια βασικα πραγματα,ειναι οτι ο κολλητος του ξαδερφου μου και φιλος μου πουλαει το honda civic 1.4 90hp 99' IS σε τρομερη κατασταση και φουλ μαμα με μονο ηχοσυστημα και θελω μερικες γνωμες οσων γνωριζουν ωστε μην ανοιγω νεο τοπικ και φορτωνω το φορουμ αλλα κουραζω και εσας.Οσοι θελετε απαντατε ευχαριστω προκαταβολικα .
-
Moνο το A/C παιζει να σου εμφανισει κανα προβλημα, κατα τα αλλα πολυ καλο και αξιοπιστο.
Citroen Saxo VTS 1.6 vs Suzuki swift gti 1.3