-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ενισχύεις το επιχείρημά μου ότι θα έπρεπε να υπάρχει πεζός αστυνομικός κοντά στο παράνομα παρκαρισμένο. Αν δεν μπορούσε η αστυνομία να τον εντοπίσει έπρεπε να περιμένει να εμφανιστεί ή να πάρει τηλέφωνα για να τον εντοπίσει μέσω συγγενών κτλ. Που το ξέρεις ότι δεν ήταν κοντά και δεν εμφανιζόταν γιατί φοβόταν το λυντσάρισμα, ειδικά αν είχε μαζευτεί τέτοιο μπούγιο; Όσο δίκιο και να έχει ο κόσμος, αυτό δεν του επιτρέπει να ενεργεί αυτοβούλως, τουλάχιστον όχι όσο υπάρχουν νόμοι που είναι σωστοί, δίκαιοι και αντικειμενικά για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Αλλιώς να το κάνουμε ζούγκλα.
Το σκηνικό έγινε στα Εξάρχεια. Πεζός αστυνομικός να εμφανιστεί εκεί, δύσκολο.
Δεν ήξερα τη λεπτομέρεια αυτή, η οποία εξηγεί ίσως την απροθυμία παρουσίας αστυνομικών. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν δικαιολογείται νομικά η άρνηση παρέμβασης της αστυνομίας για να βεβαιώσει εγκλήματα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελληνικής επικράτειας.
-
Eγώ έχω αρχίσει και προβληματίζομαι μήπως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι από αυτούς που 'έλα-μωρέ-τώρα-πέντε-λεπτά-το-άφησα-τι-πειράζει-που-παρέλυσε-το-σύμπαν?'
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δεν μπορείς να κρίνεις από υποθετικά σενάρια.
Συγνώμη, εσύ αυτό ακριβώς δεν κάνεις;
Όταν γράφεις 'φαντάζομαι ότι θα υπήρχε αστυνομικός παρών όταν έγινε η ανατροπή.' και με βάση αυτή την υπόθεση πας και βγάζεις συμπεράσματα περί υπαιτιότητας της αστυνομίας;
Αφού εστάλη γερανός σημαίνει ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και άρα όφειλε να είναι εκεί. Λογικό συμπέρασμα είναι ότι αφού ο γερανός δεν έφτανε και η αστυνομία δεν έστειλε πεζό αστυνομικό για να επιμεληθεί της κατάστασης, οι πολίτες αγανάκτησαν και ανέτρεψαν το αυτοκίνητο.
Το υποθετικό σενάριο αυτό είναι πολύ λιγότερο αυθαίρετο από το 'μπορεί να πέρναγε κανένα ασθενοφόρο', για το οποίο θα ήταν ενδιαφέρον να μιλήσει κανείς αν είχε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη συχνότητα διέλευσης ασθενοφόρων από το συγκεκριμένο δρόμο. Αλλά επειδή τέτοια στατιστικά δεν υπάρχουν νομίζω ότι θα πρέπει να δεχτείς τη δική μου υπόθεση όχι ως απαραίτητα αληθή αλλά πολύ πιο πιθανή. Το γεγονός ότι δεν ήξερα ότι ήταν στα Εξάρχεια (και άρα μειούμενης της πιθανότητας να έχει στείλει η Αστυνομία πεζό τμήμα) δεν μειώνει την ευθύνη της αστυνομίας που επέτρεψε την κλιμάκωση της κατάστασης με την απουσία της.
Φαντάσου το εξής σκηνικό: Είναι δύο και ληστεύουν αυτοκίνητα στα Εξάρχεια εδώ και 3 ώρες, μέρα μεσημέρι. Ο κόσμος καλεί την αστυνομία αλλά αυτή δεν πάει γιατί είναι 'Εξάρχεια'. Ένας πολίτης πάει να τους αντιμετωπίσει και ο ληστής βγάζει πιστόλι και τον σκοτώνει. Η αστυνομία δεν έχει καμμία ευθύνη;
Υπενθυμίζω ότι δεν λυπάμαι καθόλου για ότι συνέβη στον οδηγό - αλλά υπογραμμίζω πως η κατάληξη των γεγονότων είναι ΚΑΙ ευθύνη της αστυνομίας.
-
Ο οδηγός τους έγραψε όλους στα κάκαλά του. Οπότε αυτός είναι που έχει την ευθύνη για ότι επακολούθησε.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eγώ έχω αρχίσει και προβληματίζομαι μήπως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι από αυτούς που 'έλα-μωρέ-τώρα-πέντε-λεπτά-το-άφησα-τι-πειράζει-που-παρέλυσε-το-σύμπαν?'+1
Φοβούνται μήπως καμια μέρα βρούν το αμάξι τους τούμπα!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eγώ έχω αρχίσει και προβληματίζομαι μήπως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι από αυτούς που 'έλα-μωρέ-τώρα-πέντε-λεπτά-το-άφησα-τι-πειράζει-που-παρέλυσε-το-σύμπαν?'Είμαι απ'αυτούς που δεν συμφωνούν με τη πρακτική αυτή που, λόγω περιοχής, πιστεύω οτι έγινε ξεκάθαρα εξ'αιτίας της μάρκας του αυτοκινήτου. Αλλά δεν είμαι απ'αυτούς που παρκάρουν όπου να'ναι λέγοντας '5 λεπτά θα κανω'.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Eγώ έχω αρχίσει και προβληματίζομαι μήπως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι από αυτούς που 'έλα-μωρέ-τώρα-πέντε-λεπτά-το-άφησα-τι-πειράζει-που-παρέλυσε-το-σύμπαν?'
Είμαι απ'αυτούς που δεν συμφωνούν με τη πρακτική αυτή που, λόγω περιοχής, πιστεύω οτι έγινε ξεκάθαρα εξ'αιτίας της μάρκας του αυτοκινήτου. Αλλά δεν είμαι απ'αυτούς που παρκάρουν όπου να'ναι λέγοντας '5 λεπτά θα κανω'.
Παρομοίως.
-
Τα πράγματα λόγω εποχών αγρίεψαν αλλά βλέπω οτι οι παλιές πρακτικές δεν ξεχνιούνται.
Την δεκαετία του 80 που σύχναζα στα Εξάρχεια λόγω Ε.Μ.Π. κάναμε τέτοιες πλάκες με το κόκκινο Autobianchi του Αλέφαντου. -
κοντος ψαλμός αλελελελουια
μενει να δούμε ποσο συντομα θα ξαναφήσει το κάθε αρκούδι την αυτοκινητάρα του εκεί που θα του ναυλώσει για να φάει την παστούλα του.
-
Tιμώρισαν το καφριλίκι με ένα μεγαλύτερο καφριλίκι.
Δεν ξέρω αν κάποιος από αυτούς είχε τα @@ να περιμένει τον ιδιοκτήτη του Audi για να του τα ''ψάλει'' (δικαίως) κατα πρόσωπο και να του πει οτι συμμετείχε στο τουμπάρισμα!
Μήπως όλοι κρύφτηκαν μέσα στο πλήθος των απορημένων περαστικών?
Πόσο καλύτεροι ειναι αυτοί που τούμπαραν το αυτοκίνητο,από τον ιδιοκτήτη του?
Εντάξει, αυτός μπορεί να ειναι μαλ@κας! Οι άλλοι τι ειναι?
Αν ήθελαν να κάνουν την δουλειά τους θα μπορούσαν να το μετακινησουν,και όχι να του κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά! Δεν τους έφτανε όμως αυτό...Ήθελαν να τον τιμωρήσουν για τα καλά!! Και το έκαναν…
Αυτό δείχνει περισσότερο ανθρώπους που βράζουν μέσα τους και που ψάχνουν τρόπο να εκτονώσουν την οργή τους επί δικαίων και αδίκων, και λιγότερο κάποιους αγανακτισμένους για το απαράδεκτο παρκάρισμα.
Η τροχαία παράβαση λειτούργησε ως αφορμή,και από τέτοιες αφορμές…Άλλο τίποτα στους Ελληνικούς δρόμους .Αν όλοι αντιδρούσαμε με αυτή τη λογική, σε κάθε στενό και σε κάθε δρόμο θα έβλεπες να παίζουν ξύλο και να τα σπάνε.
Μπορεί φαινομενικά η πράξη αυτή να δείχνει ότι ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα όλων όσοι θεωρούν ότι τους ''πατάνε'' και δεν τους υπολογίζουν,δεν είναι όμως έτσι…Ο νόμος του όχλου είναι!! Και όσοι χαρήκανε με αυτό,να σκεφτούν ότι αν αύριο αγριέψουν περισσότερο τα πράγματα, μπορει να πάθουν τα ίδια ή και χειροτέρα με πιο ασήμαντη αφορμή, μονό και μονό επειδή έχουν καλό αυτοκίνητο, σπίτι, ή δουλειά. -
Θα μου επιτρεψεις να εχω καποιες αντιρρησεις ....
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Tιμώρισαν το καφριλίκι με ένα μεγαλύτερο καφριλίκι.Μαλλον αντιθετα ..Αυτος εγραψε τους παντας και οι αλλοι τιμωρησαν μονον αυτον...
Δεν ξέρω αν κάποιος από αυτούς είχε τα @@ να περιμένει τον ιδιοκτήτη του Audi για να του τα ''ψάλει'' (δικαίως) κατα πρόσωπο και να του πει οτι συμμετείχε στο τουμπάρισμα!
Μήπως όλοι κρύφτηκαν μέσα στο πλήθος των απορημένων περαστικών?Δεν ειμαστε μπροστα οποτε ολες οι υποθεσεις ειναι αστειρικτες ....
Πόσο καλύτεροι ειναι αυτοί που τούμπαραν το αυτοκίνητο,από τον ιδιοκτήτη του?
Εντάξει, αυτός μπορεί να ειναι μαλ@κας! Οι άλλοι τι ειναι?
Αν ήθελαν να κάνουν την δουλειά τους θα μπορούσαν να το μετακινησουν,και όχι να του κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά! Ζητας απο καποιους που ειναι μποτιλιαρισμενοι και νευριασμενοι να κλειδωσουν τα αυτοκινητα τους και να σηκωσουν ενα αυτοκινητο που ειναι και καπως βαρυ...Και που να το πανε;στην παρακατω γειτονια;Δεν τους έφτανε όμως αυτό...Ήθελαν να τον τιμωρήσουν για τα καλά!! Και το έκαναν… Ακριβως!!!
Αυτό δείχνει περισσότερο ανθρώπους που βράζουν μέσα τους και που ψάχνουν τρόπο να εκτονώσουν την οργή τους επί δικαίων και αδίκων, και λιγότερο κάποιους αγανακτισμένους για το απαράδεκτο παρκάρισμα.Μαλλον κανεις λαθος κατα τη δικη μου γνωμη παντα!!!!
Η τροχαία παράβαση λειτούργησε ως αφορμή,και από τέτοιες αφορμές…Άλλο τίποτα στους Ελληνικούς δρόμους .Αν όλοι αντιδρούσαμε με αυτή τη λογική, σε κάθε στενό και σε κάθε δρόμο θα έβλεπες να παίζουν ξύλο και να τα σπάνε.Το λες και μονος σου..ΑΝ και ΟΛΟΙ πραγμα που μεχρι στιγμης δεν εχει εμφανιστει....
Μπορεί φαινομενικά η πράξη αυτή να δείχνει ότι ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα όλων όσοι θεωρούν ότι τους ''πατάνε'' και δεν τους υπολογίζουν,δεν είναι όμως έτσι…Ο νόμος του όχλου είναι!! Και όσοι χαρήκανε με αυτό,να σκεφτούν ότι αν αύριο αγριέψουν περισσότερο τα πράγματα, μπορει να πάθουν τα ίδια ή και χειροτέρα με πιο ασήμαντη αφορμή, μονό και μονό επειδή έχουν καλό αυτοκίνητο, σπίτι, ή δουλειά.Δεν νομιζω οτι η ταλαιπωρια τοσων και τοσων απο ενα γαιδουρι ειναι και τοσο ασημαντη αφορμη...Αν οποιος εχει καλο αυτοκινητο, σπιτι η δουλεια γινεται τοσο ατομιστης και γραψαρχιδης ισως αυτο το περιστατικο να τον κανει να αλλαξει ροτα...Φυσικα και δεν χαιρομαι για το παθημα του περι ο λογος και ουτε στον εχθρο μου που λενε, αλλα κατανοω και την αντιδραση των αυτουργων...
-
Αλήθεια επιμένετε μερικοί ότι έπαθε ότι έπαθε ο εν λόγω βλάκας επειδή είχε καλό αυτοκίνητο; Το συγκεριμένο Audi θεωρείται σούπερ ντούπερ καρ;
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Η τροχαία παράβαση λειτούργησε ως αφορμή,και από τέτοιες αφορμές…Άλλο τίποτα στους Ελληνικούς δρόμους .Αν όλοι αντιδρούσαμε με αυτή τη λογική, σε κάθε στενό και σε κάθε δρόμο θα έβλεπες να παίζουν ξύλο και να τα σπάνε.Συγγνώμη, αλλά, εάν όλοι αντιδρούσαμε με αυτή τη λογική, τότε κανένα γαϊδούρι δε θα έκανε τέτοιες μ**κίες και δε θα βολευόταν έτσι εις βάρος των συνανθρώπων του.
IMHO φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, επειδή ακριβώς δεν αντιδράμε καθόλου!
-
Πάντως παιδιά πλάκα στη πλάκα τώρα, εαν λέω, εαν, υπήρχε θέμα νοσοκομειακό ζωής ή θανάτου και σας έκλεινε κάποιος το αυτοκίνητο ή δε περνούσε ασθενοφόρο από τη περιοχή και 'χανόταν' τελικά ο άνθρωπός σας(να μη τύχει ποτέ, φτού φτού!!!!) δε θα τα κάνατε όλα κώλος εκείνη τη στιγμή? Αφήστε λοιπόν τα κρυψουποκριτικά ναι αλλά ναι μεν κτλ. Ναι, οκ σεβασμό στους νόμους στη δημοκρατία και στην εύρυθμη κοινωνική συνοχή και συνέχεια αλλά 'άντε και γαμήσου τελικώς'. Προσωπική άποψη με αγάπη...
Σημ: Όχι ότι εαν κάποιος με έκλεινε δε θα έφτανα το αμάξι να χαρακτηριστεί άχρηστο για να φτάσω στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται....
-
- πάρα πολλά.&-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eγώ έχω αρχίσει και προβληματίζομαι μήπως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι από αυτούς που 'έλα-μωρέ-τώρα-πέντε-λεπτά-το-άφησα-τι-πειράζει-που-παρέλυσε-το-σύμπαν?'Με το ίδιο σκεπτικό, εσύ και κάμποσοι άλλοι εδώ μέσα, ήσαστε αυτοί που ανέτρεψαν το Audi.
Πού φτάσαμε, να πρέπει να απολογηθεί κάποιος επειδή δεν έχει γίνει τελείως γαϊδούρι... -
Το γαϊδούρι στην περίπτωση αυτή ήταν ένα.
-
Δεν έχεις άδικο. Αν κρίνουμε από τις ανατρεπτικές τους ικανότητες, οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι ρινόκεροι.
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Πάντως παιδιά πλάκα στη πλάκα τώρα, εαν λέω, εαν, υπήρχε θέμα νοσοκομειακό ζωής ή θανάτου και σας έκλεινε κάποιος το αυτοκίνητο ή δε περνούσε ασθενοφόρο από τη περιοχή και 'χανόταν' τελικά ο άνθρωπός σας(να μη τύχει ποτέ, φτού φτού!!!!) δε θα τα κάνατε όλα κώλος εκείνη τη στιγμή? Αφήστε λοιπόν τα κρυψουποκριτικά ναι αλλά ναι μεν κτλ. Ναι, οκ σεβασμό στους νόμους στη δημοκρατία και στην εύρυθμη κοινωνική συνοχή και συνέχεια αλλά 'άντε και γαμήσου τελικώς'. Προσωπική άποψη με αγάπη...Σημ: Όχι ότι εαν κάποιος με έκλεινε δε θα έφτανα το αμάξι να χαρακτηριστεί άχρηστο για να φτάσω στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται....
φαντασία που την έχεις...
-
Δηλαδή τόσο απίθανο σου φαίνεται? Λίγες φορές έχει τύχει να μην προλάβουν λόγω κινησης?
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]