-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Που ακριβώς είναι το κελεπουρι; Αν είσαι άνεργος πληρώνεις το διπλό ενοίκιο χωρίς εισόδημα. Και είσαι και στο πουθενά. Όλα τα αλλα τα ίδια.Ναι... και η ανεργία αυξήθηκε σε επίπεδα που όλοι ανησυχούν... στο 5,1%... Και η χώρα διαθέτει σημαντικά εμπορικά πλεονάσματα και (αποδεδειγμένα όχι από τον Χαρδαβδέλα) άπειρες πλουτοπαραγωγικές πηγές... Και το κόστος ζωής είναι ελαφρώς αυξημένο (κάποια πράγματα πάνω, κάποια κάτω σε σχέση με εδώ), αλλά και οι μισθοί είναι σαφώς ανώτεροι...
Ακριβώς όπως στο Ελλαντιστάν... Εξάλλου εδώ αποτελεί στόχο της κυβέρνησης η ανεργία να μην ξεπεράσει το 18% (και η κυβέρνηση έχει πολύ καλή ιστορία στο να πιάνει τους στόχους της )...
Δεν είναι παράδεισος προφανώς (ιδίως αν είσαι μετανάστης από την άλλη άκρη του κόσμου), αλλά μην συγκρίνουμε ανόμια πράγματα...
-
Η ελληνική παροικία βοηθάει άραγε τυχόν νεοφερμένους; Μπορεί κάποιος να βρει ευκολότερα δουλειές σε επιχειρήσεις Ελλήνων και να έχει μια στήριξη στα πρώτα του βήματα;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Που ακριβώς είναι το κελεπουρι; Αν είσαι άνεργος πληρώνεις το διπλό ενοίκιο χωρίς εισόδημα. Και είσαι και στο πουθενά. Όλα τα αλλα τα ίδια.
Ναι... και η ανεργία αυξήθηκε σε επίπεδα που όλοι ανησυχούν... στο 5,1%... Και η χώρα διαθέτει σημαντικά εμπορικά πλεονάσματα και (αποδεδειγμένα όχι από τον Χαρδαβδέλα) άπειρες πλουτοπαραγωγικές πηγές... Και το κόστος ζωής είναι ελαφρώς αυξημένο (κάποια πράγματα πάνω, κάποια κάτω σε σχέση με εδώ), αλλά και οι μισθοί είναι σαφώς ανώτεροι...
Ακριβώς όπως στο Ελλαντιστάν... Εξάλλου εδώ αποτελεί στόχο της κυβέρνησης η ανεργία να μην ξεπεράσει το 18% (και η κυβέρνηση έχει πολύ καλή ιστορία στο να πιάνει τους στόχους της )...
Δεν είναι παράδεισος προφανώς (ιδίως αν είσαι μετανάστης από την άλλη άκρη του κόσμου), αλλά μην συγκρίνουμε ανόμια πράγματα...
αν δουλεύεις λογιστής στην Ελλάδα και χάσεις την δουλειά σου πήγαινε στην οστρελια να δουλεύεις στα μκντονλντς η στα μεταλλεία και μετα πες μου ότι είναι το ίδιο.
Έχεις ζήσει ποτέ έξω απο την χώρα;
-
αν δουλεύεις λογιστής στην Ελλάδα και χάσεις την δουλειά σου πήγαινε στην οστρελια να δουλεύεις στα μκντονλντς η στα μεταλλεία και μετα πες μου ότι είναι το ίδιο.
Εσύ είσαι εισοδηματίας έτσι; Τι να την κάνεις τη δουλειά;
Άλλοι όμως που ίσως χρειάζεται να δουλεύουν για να ζουν ίσως σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν έχει δουλειές. -
Σε αρθρο δε θυμαμαι που ειχε τον προεδρο της κοινοτητας ο οποιος ελεγε οτι εσταζουν κυριως στη κοινωνικοποιηση...φυσικα τι να λεγε,ελατε και σας βρισκουμε δουλεια?λολ
Επιδομα ανεργιας 600κατι ευρω,διαρκειας για ΜΜΜ 75ε και η Μελβουρνη απο ακρη σε ακρη ειναι 85χλμ...
Τα βασικα οπως λογαριασμος,αδεια οδηγησης και την αδεια παραμονης τα βγαζεις σε μια βδομαδα...
Το μεγα θεμα ειναι να γινεις αποδεκτος...απο επαγγελματα ψαχνουν χερια,μηχανικους,γεωλογους και τετοια...κυριως ομως στην ανατολικη ερημο παιζουν καλες αποδοχες...
Ετσι οπως τα διαβασα θες καπου ενα χρονο να δεις αμα σε κανουν αποδεκτο γιατι οι αιτησεις εξεταζονται στο Βερολινο και γυρω στα 5-6 χιλιαρικα να φτασεις εκει φουλ ετοιμος με χαρτια αναγνωρισμενα,μεταφρασεις,εισητηρια,πρωτα εξοδα κτλ κτλ -
-edit-
-
Κοίτα, αρχικά δεν σου είπα ότι είναι παράδεισος. Αλλά ένα πολύ βασικό σημείο είναι ότι αν είσαι λογιστής στην Ελλάντα και χάσεις τη δουλειά σου, θα παραμείνεις άνεργος. ΔΕΝ θα βρεις ούτε καν στα Mac Donald's... Εξάλλου είναι μόνο 500.000 οι Έλληνες που ζούνε χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα (όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα) , δηλαδή κάπου στο 4% του πληθυσμού και στο 7-8% του εργατικού δυναμικού...
Η διαφορά στο Οστρέλια (και αλλού) είναι ότι θα βρεις έστω και μία κακή δουλειά, εδώ δεν θα βρεις ούτε τη χειρότερη... Ναι... εδώ έχεις την οικογένεια (όχι όλοι, κάποιοι όμως ναι) που βοηθάει, αλλά για πόσο θα μπορεί και η οικογένεια; Και πόσο καλό είναι να εξαρτάσαι από άλλους ακόμα και για την απλή επιβίωση χωρίς προοπτική αλλαγής της κατάστασης;;;
Δεν έχω ζήσει έξω και δεν μπορώ να σου πω που είναι καλύτερα, απλά στο θέμα εργασία, σίγουρα το να συγκρίνουμε την Αυστραλία με την Ελλάδα είναι σαν να κάνουμε drag race μεταξύ σαλιγκαριού και F1... Βέβαια, πιθανώς κάποιος να θεωρεί ότι καλύτερα να είσαι άνεργος στην Ελλάδα (χωρίς προοπτική εργασίας σε μία τέτοια αγορά), παρά να δουλεύεις στα Mac Donald's στο Σίδνεϋ για Χ χρονικό διάστημα μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο (που με την ανεργία εκεί στο 5% είναι σαφώς πιο πιθανό). ΟΚ, πάσο.
Και φυσικά μακριά από εμένα το να λέω ότι εδώ η κόλαση ή ο παράδεισος και αλλού το αντίθετο. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά και μόνο κάποιος που έχει ζήσει και τα δύο θα μπορεί να πει... Προσωπικά πάντως, έτσι όπως είμαι επαγγελματικά τώρα (σχεδόν άνεργος) δεν θα με χαλούσε καθόλου να δοκιμάσω κάτι έξω αν έβρισκα...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Άλλοι όμως που ίσως χρειάζεται να δουλεύουν για να ζουν ίσως σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν έχει δουλειές.δεν είμαι εισοδηματιας αλλα και να ήμουν τι εισοδήματα μπορείς να έχεις στην Ελλάδα; Απο ενοίκια; Απο μετοχές;
-
Κοίτα, αρχικά δεν σου είπα ότι είναι παράδεισος. Αλλά ένα πολύ βασικό σημείο είναι ότι αν είσαι λογιστής στην Ελλάντα και χάσεις τη δουλειά σου, θα παραμείνεις άνεργος. ΔΕΝ θα βρεις ούτε καν στα Mac Donald's... Εξάλλου είναι μόνο 500.000 οι Έλληνες που ζούνε χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα (όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα) , δηλαδή κάπου στο 4% του πληθυσμού και στο 7-8% του εργατικού δυναμικού...
Η διαφορά στο Οστρέλια (και αλλού) είναι ότι θα βρεις έστω και μία κακή δουλειά, εδώ δεν θα βρεις ούτε τη χειρότερη... Ναι... εδώ έχεις την οικογένεια (όχι όλοι, κάποιοι όμως ναι) που βοηθάει, αλλά για πόσο θα μπορεί και η οικογένεια; Και πόσο καλό είναι να εξαρτάσαι από άλλους ακόμα και για την απλή επιβίωση χωρίς προοπτική αλλαγής της κατάστασης;;;
Δεν έχω ζήσει έξω και δεν μπορώ να σου πω που είναι καλύτερα, απλά στο θέμα εργασία, σίγουρα το να συγκρίνουμε την Αυστραλία με την Ελλάδα είναι σαν να κάνουμε drag race μεταξύ σαλιγκαριού και F1... Βέβαια, πιθανώς κάποιος να θεωρεί ότι καλύτερα να είσαι άνεργος στην Ελλάδα (χωρίς προοπτική εργασίας σε μία τέτοια αγορά), παρά να δουλεύεις στα Mac Donald's στο Σίδνεϋ για Χ χρονικό διάστημα μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο (που με την ανεργία εκεί στο 5% είναι σαφώς πιο πιθανό). ΟΚ, πάσο.
Και φυσικά μακριά από εμένα το να λέω ότι εδώ η κόλαση ή ο παράδεισος και αλλού το αντίθετο. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά και μόνο κάποιος που έχει ζήσει και τα δύο θα μπορεί να πει... Προσωπικά πάντως, έτσι όπως είμαι επαγγελματικά τώρα (σχεδόν άνεργος) δεν θα με χαλούσε καθόλου να δοκιμάσω κάτι έξω αν έβρισκα...
τι συζήτηση να κάνουμε όταν εσύ μιλάς θεωρητικά και εγω Έχω ζήσει 15 Χρονια σε αυτές τις χώρες και Έχω δει Πολλά και ξέρω και πολλές περιπτώσεις. Όσο για τα 500 χιλ άτομα που δεν δηλώνουν εισοδήματα αναρωτιέται κάνεις πως πληρωνουν ρεύμα και αγοράζουν τρόφιμα; Αν πράγματι δεν είχαν εισοδήματα θα έβλεπες 500 χιλ στους δρόμους.
-
Όσοι δεν είναι λοιπόν εισοδηματίες και είναι η φοβούνται ότι θα είναι άνεργοι, ιδίως δε αν έχουν γυναικάς και παιδιά, θα έπρεπε έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να ψάξουν ενεργά αλλού. Δεν νομίζω να υπάρχει πια κανείς που να πιστεύει ότι 'μπόρα είναι θα περάσει'. Το μέλλον της χώρας διαγράφεται χλωμό και η επόμενη γενιά θα είναι ιδιαίτερα άσχημα.
Όποιος λοιπόν είναι υπεύθυνος και θέλει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να κάνει και κάτι για τα παιδιά του πρέπει να δράσει ανάλογα. Οι άλλοι παραλία. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Για τις Αυστραλές και ειδικά τις Ελληνοαυστραλές έχω ακούσει τα καλύτερα.
Ξανθές, φιλικές, καμμία σχέση με το τουπέ που έχουν τα δικάς μας μέτρια-μπαζάκια...I concur!!!
-
Αν πράγματι δεν είχαν εισοδήματα θα έβλεπες 500 χιλ στους δρόμους.Ξέρεις πόσος κόσμος ζει με την σύνταξη της μάνας ή το εφάπαξ του πατέρα του;
-
Άλλοι όμως που ίσως χρειάζεται να δουλεύουν για να ζουν ίσως σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν έχει δουλειές.δεν είμαι εισοδηματιας αλλα και να ήμουν τι εισοδήματα μπορείς να έχεις στην Ελλάδα; Απο ενοίκια; Απο μετοχές;
Ναι (και τόκους ομολόγων, καταθέσεων κλπ) τι νομίζεις ότι αυτά εξαφανίστηκαν με κάνα μαγικό ραβδάκι από την ελληνική επικράτεια ;
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Όσοι δεν είναι λοιπόν εισοδηματίες και είναι η φοβούνται ότι θα είναι άνεργοι, ιδίως δε αν έχουν γυναικάς και παιδιά, θα έπρεπε έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να ψάξουν ενεργά αλλού. Δεν νομίζω να υπάρχει πια κανείς που να πιστεύει ότι 'μπόρα είναι θα περάσει'. Το μέλλον της χώρας διαγράφεται χλωμό και η επόμενη γενιά θα είναι ιδιαίτερα άσχημα.
Όποιος λοιπόν είναι υπεύθυνος και θέλει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να κάνει και κάτι για τα παιδιά του πρέπει να δράσει ανάλογα. Οι άλλοι παραλία.Βέβαια κάποιος πρέπει να μείνει και σε αυτή τη χώρα για να αντιπαλέψει την θύελλα... αλλιώς να το κλείσουμε εντελώς το μαγαζί!
-
Η χώρα μας πληγώνει λέμε.
'Εμείς' της φερθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο κι αυτή δεν μας το ανταπέδωσε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος λοιπόν είναι υπεύθυνος και θέλει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να κάνει και κάτι για τα παιδιά του πρέπει να δράσει ανάλογα. Οι άλλοι παραλία.Βέβαια κάποιος πρέπει να μείνει και σε αυτή τη χώρα για να αντιπαλέψει την θύελλα... αλλιώς να το κλείσουμε εντελώς το μαγαζί!
Το μαγαζί έκλεισε πριν τουλάχιστον 10 χρόνια.
-
μια γνωστη μου σε ενα γηροκομειο μου ελεγε οτι απο εκει που δεν ειχανε κρεβατια τωρα τα παιδια τους εχουνε μαζεψει ολους σπιτι για να παιρνουνε συνταξεις και το γηροκομειο εχει σαφως λιγοτερους πελατες
-
τι συζήτηση να κάνουμε όταν εσύ μιλάς θεωρητικά και εγω Έχω ζήσει 15 Χρονια σε αυτές τις χώρες και Έχω δει Πολλά και ξέρω και πολλές περιπτώσεις. Όσο για τα 500 χιλ άτομα που δεν δηλώνουν εισοδήματα αναρωτιέται κάνεις πως πληρωνουν ρεύμα και αγοράζουν τρόφιμα; Αν πράγματι δεν είχαν εισοδήματα θα έβλεπες 500 χιλ στους δρόμους.
OΚ, έχεις εμπειρία που εγώ δεν έχω. Αλλά, δεν μίλησα ούτε για τις συνθήκες εργασίας, ούτε για την ποιότητα ζωής, μόνο για το ότι η εύρεση εργασίας είναι εδώ αδύνατη, εκεί σαφώς πιο εύκολη. Οποιασδήποτε εργασίας!
Σε ότι αφορά τα 500Κ άτομα, δεν είπα 'δεν δήλωσαν εισόδημα', είπα 'ζουν χωρίς εισόδημα'. Ζευγάρια που και οι δύο έχουν χάσει τη δουλειά τους για παράδειγμα. Το 2010 πιθανότατα είχαν δουλειά και κάποιο εισόδημα. Επίσης πιθανό να δήλωσαν κάποιο εισόδημα από τεκμήρια. Και ναι, δεν πληρώνουν λογαριασμούς και από τρόφιμα ότι βρουν, όπου βρουν, όπως το βρουν. Δανεικά από φίλους, συγγενείς, γονείς, κτλ... όσοι μπορούν...
To άρθο υπάρχει για παράδειγμα εδώ, αλλά τα στοιχεία είναι της Τράπεζας της Ελλάδας και αφορούν το 1ο εξάμηνο του 2011.
Αν πράγματι δεν είχαν εισοδήματα θα έβλεπες 500 χιλ στους δρόμους.
Ξέρεις πόσος κόσμος ζει με την σύνταξη της μάνας ή το εφάπαξ του πατέρα του;
Ακριβώς αυτό...
Βέβαια κάποιος πρέπει να μείνει και σε αυτή τη χώρα για να αντιπαλέψει την θύελλα... αλλιώς να το κλείσουμε εντελώς το μαγαζί!
Όσο γι' αυτό σου έχω πει τι πιστεύω... ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα, γιατί η κατάσταση γίνεται όλο και πιο απάλευτη μέρα με τη μέρα... Και είναι πολύ κρίμα ρε γμτ...
-
...Πριν ένα μήνα, περίπου, γύρισα από Αυστραλία...
Ακριβώς όπως ειπώθηκε, άλλο επίπεδο, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το κόστος ζωής είναι αισθητά ακριβότερο, κυρίως λόγω των ενοικίων μιας και η κτηματαγορά έκανε απότομα τεράστια άνοδο τα τελευταία 5 χρόνια. Φυσικά, μιλάμε για τις μεγάλες πόλεις και όχι για τα χωριά των 1000 κατοίκων, όπου πιθανώς ακόμα να είναι φτηνά. Όμως, εκεί δε ζεις, απλά επιβιώνεις...
Το σουπερμαρκετ είναι πιο ακριβό, ίσως κατά ένα 20-30% αλλά όχι παραπάνω.
Τα εστιατόρια περίπου τα ίδια με τα προ κρίσης στην Ελλάδα.
Υπάρχει άφθονο και φθηνό φαϊ αν πας σε food court ή στο δρόμο σε φαστφουνταδικα.
Τα αυτοκίνητα είναι αισθητά ακριβότερα εκτός από κάτι εγγλέζικα που μπήκαν με τις καραβιές ή κατασκευάστηκαν εκεί.
Οι μισθοί ξεκινούν από 30-35 χιλιάδες δολλάρια για μια απλή 8ωρη εργασία (τα οποία σου φτάνουν για να νοικιάσεις ένα σπίτι και να ζήσεις απλά). Ένας μηχανικός επαγγελματίας να περιμένει να ξεκινήσει με 45-50χιλιάδες ενώ αν έχει κάποια από τις ιδιαίτερα ζητούμενες ειδικότητες (mining engineering, water treatment πχ) μπορεί να είναι πολύ παραπάνω.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και στου διαόλου τη μάνα θα πας για μια πενταετία τουλάχιστον και τη σκατοδουλειά θα κάνεις. Η άποψη του κόσμου για εμάς είναι (ίσως όχι αδικαιολόγητα) η χειρότερη δυνατή (μην ακούτε τι σας λένε μπαρμπάδες και ξαδέλφια... ζουνε όλοι μαζί σε κοινότητες και δε νομίζω ότι παίρνουν και πολύ χαμπάρι...ανοίξτε την τηλεόραση μόνο και θα καταλάβετε).
To τελευταίο και ίσως σημαντικότερο είναι ό,τι ο τρόπος ζωής εκεί είτε σου πάει είτε όχι. Δεν είναι δυνατό να τσουβαλιάσεις τους πάντες και τα πάντα σε ένα γενικό συμπέρσμα και προσωπικά μπορώ εύκολα να καταλάβω τόσο τον αδερφό μου που ζεί μόνιμα εκεί εδώ και 15 χρόνια όσο και τον επισκέπτη που λέει ότι καλά και ωραία αλλά εγώ δε θα έμενα ποτέ σε αυτό το νεκροταφείο (όπως συγκεκριμένα είπε ένας φίλος για την πόλη στην οποία μένει ο αδερφός μου). Φυσικά, η απόφαση είναι πολύ δύσκολη ούτως ή άλλως μιας και είναι κάτι σαν καταστροφική δοκιμή (ήτοι, αν φύγεις από εδώ έχει κάψει τις όποιες προοπτικές έχεις_που ακόμα υπάρχουν για κάποιες ειδικότητες όσο και η μαυρίλα να μη μας αφήνει να τις δούμε_) και επιπλέον υπάρχουν ένα σωρό διαδικαστικές δυσκολίες (από την έκδοση βίζας που δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη_ούτε φθηνή_ μέχρι το πως πας για interview στου διαόλου το κέρατο).
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι για εμένα η Αυστραλία (και πιθανώς ο Καναδάς, δεν έχω εικόνα) είναι κάτι σαν το μηχανάκι: Δεν το παίρνεις ποτέ επειδή ξεβολεύτηκες από το αυτοκίνητο και θέλεις κάτι πιο οικονομικό, το παίρνεις μόνο αν το έχεις μέσα σου. Σε κάθε περίπτωση ό,τι κάνεις καλό είναι να το κάνεις σε νεαρή ηλικία... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Πριν ένα μήνα, περίπου, γύρισα από Αυστραλία...
.........................................Εξαιρετικά ενδιαφέρον και συμφωνώ απολύτως. Δυστυχώς όμως για αρκετούς πλέον είναι θέμα επιβίωσης...
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα