-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικά, ειδικά σε προσθιοκίνητα, είμαι κατά του μπρος-πίσω καθώς το τελευταίο που θέλεις είναι πιο φθαρμένα λάστιχα (τα μπροστινά που λόγω μετάδοσης κίνησης αλλά και βάρους φθήρονται ταχύτερα) τοποθετημένα στον πίσω άξονα.Μαλιστα!
Sent from my HTC Desire
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
εχω δυο φιλους που τ' αλλαζουν καθε χρονο με 10.000 χλμ αλλα αυτο βεβαια ειναι μια ακραια (και ακριβη..!!) λυσηΘα μου τα γνωρίσεις τα παιδιά θέλω να γίνω και γω φίλος σας!!!
Τι διασταση φοράνε;;;
-
Σιγουρα η αλλαγη ελαστικων εμπρος πισω,δεν ειναι οτι καλυτερο για την ασφαλεια του αυτ\του.Σκεψου μονο τη διαφορα της υδρολισθησης οταν περνας μεσα απο νεροπαγιδες.Απ'την αλλη ομως εχοντας καλα λαστιχα στους κινητηριους τροχους περιοριζεις την πιθανοτητα ατυχηματος.Εγω προσωπικα τα αλλαζα μπρος πισω καθε 20000 χμ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το πρωί είδα (απο το ημερολόγιο εργασιών που κρατούσα στο Micra K12) ότι τα άλλαζα τα μπροστα-πίσω και αντιθετα αλλα όχι σταυρωτα στα 20.000 χλμ και στις 40.000 χλμ περίπου πήγαιναν για αντικατασταση. Αυτο έχω σκοπό να πράξω και στο QQ.Στα αμάξια που είχα εως τώρα ποτέ δεν έκανα αυτήν την αλλαγή (μπρος - πίσω ή κάτι άλλο), κάθε 3 χρόνια συνήθως τα άλλαζα και τα 4 !!! Από ότι έβλεπα (βέβαια το τελευταίο μου αμάξι ήταν 4χ4) είχαν φαγωθεί όλα (και τα 4 ) σχεδόν ίσα δεν υπήρχαν διαφορές!!! Επίσης σε ΕΙΧ το μίκρα αλλά και το τωρινό 107 πάλι τα ίδια , κάθε 3 χρονια αλλαγή και δεν έβλεπα διΑφορά!!! Βέβαια τώρα στο QQ λέω να κάνω στα 20000 την αλλαγή μπρος πίσω, αλλά από ότι είδα σήμερα μακροσκοπικά δεν είδα διαφορές στην φθορά των εμπρός με τα πίσω!!! Αξίζει λέτε αυτή η αλλαγή;; Πάντως εγώ λέω να την κάνω !!!!!!!
-
Aν εφτασες τα 20.000 χμλ τοτε σιγουρα εχει μια φθορα στα μπροστινα ορατη με το ματι σε συγκριση με τα πισινα.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Σιγουρα η αλλαγη ελαστικων εμπρος πισω,δεν ειναι οτι καλυτερο για την ασφαλεια του αυτ\του.Σκεψου μονο τη διαφορα της υδρολισθησης οταν περνας μεσα απο νεροπαγιδες.Η διαφορα αυτη θα υπαρχει ετσι κι αλλιως, οποτε ειναι προτιμοτερο να εχουμε εμπρως τα λαστιχα με την δυνατοτητα ταχυτερης αποβολης νερου.
Αν υποθεσουμε οτι κραταμε τα λαστιχα για τρια χρονια και περιπου 30.0000 χλμ σιγουρα ειναι καλο να μεταφερουμε τα εμπρως- πισω στα 20.000 ετσι ωστε στα 10.000 χλμ που απομενουν να εχουμε εμπρως λαστιχα ελαφρως καλυτερα αφου τοσο η εμφανης φθορα τους ειναι μικροτερη, (αφου προερχονται απο εναν αξονα που δεν στριβει), οσο και η κατασταση του σκελετου τους, αφου παλι το βαρος του πισω αξονα ειναι κατα κανονα μικροτερο, οπως μικροτερη ειναι και η πιεση με την οποια λειτουργουν, ετσι μειωνουμε και την πιθανοτητα κλαταρισματος των εμπρως ελαστικων.
Η μονη περιπτωση (παντα για το δικο μας αυτοκινητο) να μην ειναι σωστη αυτη η αλλαγη εμπρως-πισω ειναι οταν φορτωνουμε πολυ το αυτοκινητο πισω και οι πιεσεις που βαζουμε να ειναι μεγαλυτερες απο αυτες των εμπρως ελαστικων, σε αυτη την περιπτωση δεν προχωραμε στην αλλαγη ακομα και αν οπτικα δειχνουν τα πισω καλυτερα.
Δεν μπορουμε να πουμε δηλαδη οτι η αλλαγη αυτη ειναι κανονας, πρεπει παντα να γινεται υπο προυποθεσεις. -
Σιγουρα η αλλαγη ελαστικων εμπρος πισω,δεν ειναι οτι καλυτερο για την ασφαλεια του αυτ.........Σίγουρα!!! το καλύτερο είναι η αλλαγή των ελαστικών με καινούρια!! Αν δεν είναι δυνατό αυτό δεν νομίζεις ότι η αλλαγή μπρος πίσω είναι ότι καλυτερο για την ασφάλεια;;
-
Ξέρετε τι ανακάλυψα μόλις χτες;;;;;;;;;;; Οτι δεν υπάρχει σταχτοδοχείο στο QQ !!!!!!! Καλόόόόό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Σιγουρα η αλλαγη ελαστικων εμπρος πισω,δεν ειναι οτι καλυτερο για την ασφαλεια του αυτ\του.Σκεψου μονο τη διαφορα της υδρολισθησης οταν περνας μεσα απο νεροπαγιδες.
Η διαφορα αυτη θα υπαρχει ετσι κι αλλιως, οποτε ειναι προτιμοτερο να εχουμε εμπρως τα λαστιχα με την δυνατοτητα ταχυτερης αποβολης νερου.
Ο ποπός όμως άμα φύγει έρχεται το ίδιο εύκολα με το μπροστά?
Θέλω να πω, το μπροστά κάπως το κουμαντάρεις με το τιμόνι, άμα φύγει το πίσω τι θα κάνεις? -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Σιγουρα η αλλαγη ελαστικων εμπρος πισω,δεν ειναι οτι καλυτερο για την ασφαλεια του αυτ\του.Σκεψου μονο τη διαφορα της υδρολισθησης οταν περνας μεσα απο νεροπαγιδες.
Η διαφορα αυτη θα υπαρχει ετσι κι αλλιως, οποτε ειναι προτιμοτερο να εχουμε εμπρως τα λαστιχα με την δυνατοτητα ταχυτερης αποβολης νερου.
Ο ποπός όμως άμα φύγει έρχεται το ίδιο εύκολα με το μπροστά?
Θέλω να πω, το μπροστά κάπως το κουμαντάρεις με το τιμόνι, άμα φύγει το πίσω τι θα κάνεις?Μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι ............. αλλά δεν πειράζει είπαμε αλλαγή κάθε 2 χρόνια το πολύ , πάντα καινούρια ελαστικά για περισσότερη ασφάλεια και πάντα καινούριο αμάξι για ακόμα περισσότερη ασφάλεια και επίσης σπέσιαλ αμάξι και ακριβό διότι όσο πιό ακριβό τόσο πιό καλό !!!! ΤΕΛΟΣ καταλήξαμε όλοι στα παραπάνω και συμφωνούμε!!!
Ας μιλήσουμε λίγο και για κάτι άλλες χώρες οι οποίες είναι πολύ μακρυά από μας αλλά υπάρχουν και αυτές, υπάρχουν χώρες ΠΤΩΧΕΣ ας πούμε κάτι και γιαυτές που στους ανθρώπους τους έχουν μειωθεί΄οι μισθοί κ.λ.π.κ.λ.π. Να αλλάζουν ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ τα λάστιχα μπρος πίσω ;; Να τους συμβουλεύσουμε ; Τί λέτε;; Βέβαια τι να τους πούμε αυτοί θα πεθάνουν από την πείνα πρώτα αλλά .... έτσι να έχουμε κάτι να λέμε και μεις!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
[Μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι ............. αλλά δεν πειράζει είπαμε αλλαγή κάθε 2 χρόνια το πολύ , πάντα καινούρια ελαστικά για περισσότερη ασφάλεια και πάντα καινούριο αμάξι για ακόμα περισσότερη ασφάλεια και επίσης σπέσιαλ αμάξι και ακριβό διότι όσο πιό ακριβό τόσο πιό καλό !!!! ΤΕΛΟΣ καταλήξαμε όλοι στα παραπάνω και συμφωνούμε!!!
Ας μιλήσουμε λίγο και για κάτι άλλες χώρες οι οποίες είναι πολύ μακρυά από μας αλλά υπάρχουν και αυτές, υπάρχουν χώρες ΠΤΩΧΕΣ ας πούμε κάτι και γιαυτές που στους ανθρώπους τους έχουν μειωθεί΄οι μισθοί κ.λ.π.κ.λ.π. Να αλλάζουν ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ τα λάστιχα μπρος πίσω ;; Να τους συμβουλεύσουμε ; Τί λέτε;; Βέβαια τι να τους πούμε αυτοί θα πεθάνουν από την πείνα πρώτα αλλά .... έτσι να έχουμε κάτι να λέμε και μεις!!!!!
Τώρα τι σχέση έχει αυτό με αυτό που έγραψα εγώ? Γράφω ποια είναι η γνώμη μου πάνω στο θέμα αλλαγή ή όχι μπρος πίσω.
Αν δεν μας παίρνει οικονομικά να αλλάξουμε λάστιχα, λέω πως καλύτερο είναι να τα αφήσουμε ως έχει απ το να τα κάνουμε τράμπα. Έγραψα και το γιατί. Μπορεί να είναι και λάθος ο συλλογισμός μου δεν το γράφω απόλυτα.
Τώρα αυτά περί φτωχών και πλούσιων χωρών δεν τα καταλαβαίνω καθόλου.. -
Προσωπικά, ειδικά σε προσθιοκίνητα, είμαι κατά του μπρος-πίσω καθώς το τελευταίο που θέλεις είναι πιο φθαρμένα λάστιχα (τα μπροστινά που λόγω μετάδοσης κίνησης αλλά και βάρους φθήρονται ταχύτερα) τοποθετημένα στον πίσω άξονα.γιατί?
-
Σιγουρα η αλλαγη ελαστικων εμπρος πισω,δεν ειναι οτι καλυτερο για την ασφαλεια του αυτ\του.Σκεψου μονο τη διαφορα της υδρολισθησης οταν περνας μεσα απο νεροπαγιδες.Απ'την αλλη ομως εχοντας καλα λαστιχα στους κινητηριους τροχους περιοριζεις την πιθανοτητα ατυχηματος.Εγω προσωπικα τα αλλαζα μπρος πισω καθε 20000 χμ.come again?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Προσωπικά, ειδικά σε προσθιοκίνητα, είμαι κατά του μπρος-πίσω καθώς το τελευταίο που θέλεις είναι πιο φθαρμένα λάστιχα (τα μπροστινά που λόγω μετάδοσης κίνησης αλλά και βάρους φθήρονται ταχύτερα) τοποθετημένα στον πίσω άξονα.
γιατί?
Κώστα διαφωνείς ότι είναι χειρότερο να στρίψει το μπροστινό και το πίσω μέρος λογω πιο φθαρμένων να χαθεί απότομα στο apex?
-
Αν τα αλλάζεις κάθε χρόνο ή 10-15.000 χλμ δεν έχουν σημαντική διαφορά στη φθορά και έχεις συνέχεια 4 ομοιόμορφα φθαρμένα λάστιχα.
-
Σωστό αυτό Λεωνίδα. Εκτός βέβαια αν είσαι κάφρος και στα 15.000 τα μπροστινά είναι φαλακρά (ή είναι πολύ μαλακά και έτσι φθείρονται εύκολα).
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Τώρα τι σχέση έχει αυτό με αυτό που έγραψα εγώ? Γράφω ποια είναι η γνώμη μου πάνω στο θέμα αλλαγή ή όχι μπρος πίσω.
Αν δεν μας παίρνει οικονομικά να αλλάξουμε λάστιχα, λέω πως καλύτερο είναι να τα αφήσουμε ως έχει απ το να τα κάνουμε τράμπα. Έγραψα και το γιατί. Μπορεί να είναι και λάθος ο συλλογισμός μου δεν το γράφω απόλυτα.Τώρα αυτά περί φτωχών και πλούσιων χωρών δεν τα καταλαβαίνω καθόλου..
Εντάξει σαλιγκαράκι καταλάβαμε την γνώμη σου αλλά έτσι για να ξέρεις απ αυτού και τι συμβαίνει ΕΠΙΣΗΜΑ η γνώμη των κατασκευαστών εταιριών των αυτοκινήτων είναι να γίνεται η αλλαγή αυτή και χιαστί κ.λ.π. το γραφουν τα βιβλιαράκια που συνοδευουν και το κάθε αμάξι!!
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!Αστο αυτά περί πλούσιων και φτωχων χωρών δεν μπορούν να το καταλάβουν πολλοί θέλει άλλο τρόπο σκέψης.....
-
18.200 χιλιόμετρα και μόλις τώρα τελείωσα με την αλλαγή των ελαστικών μπρος πίσω!!!!
Η διαφορά στην φθορά είναι ελάχιστη αλλά έγινε η αλλαγή!!!!!!
Μου φαίνεται ότι .... μου έδωσε 5 άλογα αυτή η αλλαγή!!!! -
Προσωπικά, ειδικά σε προσθιοκίνητα, είμαι κατά του μπρος-πίσω καθώς το τελευταίο που θέλεις είναι πιο φθαρμένα λάστιχα (τα μπροστινά που λόγω μετάδοσης κίνησης αλλά και βάρους φθήρονται ταχύτερα) τοποθετημένα στον πίσω άξονα.
γιατί?
Κώστα διαφωνείς ότι είναι χειρότερο να στρίψει το μπροστινό και το πίσω μέρος λογω πιο φθαρμένων να χαθεί απότομα στο apex?
Ρε Αλεξανδρε μιλάμε για πιο καθημερινές καταστάσεις ... Ο σπορτιβ τύπος με το φυσην υπερστροφικο του όχημα θα μεριμνήσει ...
Ο υπόλοιπος κοσμς ας έχει στον κινητήριο άξονα τα καλύτερα δυνατά λάστιχα ... Προφανώς και δεν μιλάμε για μεγάλες διάφορες ... ΕΚΕΙ πας για αλλαγή -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αν δεν μας παίρνει οικονομικά να αλλάξουμε λάστιχα, λέω πως καλύτερο είναι να τα αφήσουμε ως έχει απ το να τα κάνουμε τράμπα. Έγραψα και το γιατί. Μπορεί να είναι και λάθος ο συλλογισμός μου δεν το γράφω απόλυτα.Τώρα αυτά περί φτωχών και πλούσιων χωρών δεν τα καταλαβαίνω καθόλου..
Εντάξει σαλιγκαράκι καταλάβαμε την γνώμη σου αλλά έτσι για να ξέρεις απ αυτού και τι συμβαίνει ΕΠΙΣΗΜΑ η γνώμη των κατασκευαστών εταιριών των αυτοκινήτων είναι να γίνεται η αλλαγή αυτή και χιαστί κ.λ.π. το γραφουν τα βιβλιαράκια που συνοδευουν και το κάθε αμάξι!!
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!Αστο αυτά περί πλούσιων και φτωχων χωρών δεν μπορούν να το καταλάβουν πολλοί θέλει άλλο τρόπο σκέψης.....
Χιαστι;Δεν νομιζω να ισχυει αυτο για τα radial λαστιχα.Ξανακοιτα το βιβλιο που λες.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)