-
Καλησπερα , περνωντας πριν 1 ωρα απο την get oil στην πλακεντιας το lpg εφτασε τα 855 κ η βενζινη το 1599!!!!!!! Δυστχως αλλα νομιζω οτι μας εχουν για πολυ μ@@@@@ες
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
...Επίσης συνεχίζονται τα κομπιάσματα στο MAZDA 6 κάτω από τις 2000 στροφές με 2α και 3η, 4η κτλ κομπιάσματα που δεν γίνονται με την βενζίνη.
Πιο ψηλά λειτουργεί ρολόι. Η κατανάλωση σχεδόν 20% πάνω από την βενζίνη οπότε δεν υποψιάζουμε φτωχό μιγμα. Κανένα άλλοα πρόβλημα δεν υπάρχει, ούτε λαμπάκια ούτε τίποτε άλλο.Οποτε οπως σου λεγαμε τσαμπα εβαλεσ το φιλτρο.
Δεν μας ειπες ομως, αναβαθμιση εκανες? Ο εγκαταστατης σου τι εκανε, τι λεει? Δεν το τσεκαρε με τον υπολογιστη να δει γιατι εχεις τα κομπιασματα χαμηλα? Με την ενδειξη της ροης μπορει να δει καποια πραγματακια.
Παντως και τα δυο σου αυτοκινητα ειναι απο αυτα που υπαρχουν επιφυλαξεις για την χρηση υγραεριου. Ειδικα τα Colt, που εχω και εγω ενα του 2008, ο δικος μου της BRC δεν τα αναλαμβανε καν και μου ειχε κανει εντυπωση. -
Το τσέκαρα. Μου είπε ότι ξαναέκανε εγκατάσταση το πρόγραμμα. Τζίφος τα ίδια. Σε άλλο mazda6 που έχει συνάδελφός μου κάνει τα ίδια. Τη εγκατάσταση την έκανε άλλος μάστορς όμως... Για την αναβάθμιση δεν έχω ακούσει τίποτα... αλλά τώρα θα ρωτήσω. Ξέχασα να αναφέρω ότι στο MAZDA6 φοράω το sequent plus and drive και στο colt sequent 24 BRC αμφότερα.
-
Παιδια εχω ενα Nissan Primerra 2004 μοντελο 1600 κ.ε..Εχω βαλει υγραεριο εδω και περιπου 40000 χλμ.Το αμαξι εχει 165000 χλμ συνολο.Το συστημα που εχω ειναι Zavolli 4ης γενιας.Χτες καθως κατεβαινα απο Θεσ/κη για Βολο μου αναψε λαμπακι κινητηρα(για πρωτη φορα στα 7 χρονια που το εχω το αμαξι).Το πηγα για ελεγχο και διαπιστωθηκε νεκρη 1 βαλβιδα του κινητηρα .
Το αμαξι στην λειτουργια του αεριου δουλευε σχεδον υποδειγματικα και τα service εγιναν κανονικα.Υπαρχει περιπτωση να οφειλεται στο αεριο???Αν ναι υπαρχει τροπος να αποφυγω μελλοντικα την ιδια βλαβη η' κατι αλλο σχετικα με το αεριο???
Γνωριζει κανενας ποσο περιπου θα κοστισει το 'κουστουμι'????? -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Το τσέκαρα. Μου είπε ότι ξαναέκανε εγκατάσταση το πρόγραμμα. Τζίφος τα ίδια. Σε άλλο mazda6 που έχει συνάδελφός μου κάνει τα ίδια. Τη εγκατάσταση την έκανε άλλος μάστορς όμως... Για την αναβάθμιση δεν έχω ακούσει τίποτα... αλλά τώρα θα ρωτήσω. Ξέχασα να αναφέρω ότι στο MAZDA6 φοράω το sequent plus and drive και στο colt sequent 24 BRC αμφότερα.To να ξανακανει εγκατασταση το προγραμμα δεν λεει τιποτα. Την ροη καυσιμου πρεπει να εξετασει και φυσικα αυτο που ειπαμε για την αναβαθμιση. Αν δεν το ξερει καλο ειναι να ζητησει απο τον αντιπροσωπο της BRC.
Αλλα παλι δεν μας ειπες, αυτος τι λεει? Δεν βρισκει τιποτα? Δεν υποψιαζεται τιποτα? Ετσι σε αφηνει να κυκλοφορεις? -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Παιδια εχω ενα Nissan Primerra 2004 μοντελο 1600 κ.ε..Εχω βαλει υγραεριο εδω και περιπου 40000 χλμ.Το αμαξι εχει 165000 χλμ συνολο.Το συστημα που εχω ειναι Zavolli 4ης γενιας.Χτες καθως κατεβαινα απο Θεσ/κη για Βολο μου αναψε λαμπακι κινητηρα(για πρωτη φορα στα 7 χρονια που το εχω το αμαξι).Το πηγα για ελεγχο και διαπιστωθηκε νεκρη 1 βαλβιδα του κινητηρα .
Το αμαξι στην λειτουργια του αεριου δουλευε σχεδον υποδειγματικα και τα service εγιναν κανονικα.Υπαρχει περιπτωση να οφειλεται στο αεριο???Αν ναι υπαρχει τροπος να αποφυγω μελλοντικα την ιδια βλαβη η' κατι αλλο σχετικα με το αεριο???
Γνωριζει κανενας ποσο περιπου θα κοστισει το 'κουστουμι'?????K2LINOS έχω προχωρήσει σε πραγματογνωμωσύνη και σύντομα θα 'φύγει' προς εγκαταστάτη και αντιπρόσωπο του ίδιου συστήματος, για πρόβλημα που μου έβγαλε στις βαλβίδες μετά από 20.000-25.000 χλμ.
-
Φίλε περαστικά να ναι.........λαδιέρα είχες; Αυτό με το λαμπάκι που σου άναψε πρώτη φορά είναι το πιο παράξενο. Χωρίς προειδοποίηση........ με την πρώτη; Ελπίζω να σωσες τις άλλες και να μην έχεις πολύ κόστος. Από οδήγηση ήσουν συντηριτικός ή πάταγες και 5.000-5.500 στροφές πολύ ώρα στην Εθνική;
-
φιλε μου λαδιερα δεν ειχε το συστημα και μαλιστα ο τυπος που το εβαλε(μπηκε Θεσ/κη σε συνεργειο που βαζει υγραεριο απο παλια,ισως ο πρωτος στην Θεσ/κη) μου ειπε οτι δεν χρειαζεται γιατι γινεται ψυξη μεσω του καυσιμου και του λαδιου του κινητηρα.Δυστηχως αναψε πρωτη φορα το λαμπακι και στην οδηγηση μου δεν θα πω οτι ειμαι ιδιαιτερα επιθετικος(συνηθως 140 πηγαινω,αλλα μερικες φορες πηγαινω και παραπανω) και ολα σχεδον τα χλμ ειναι στην εθνικη οδο
-
Στον ίδιο έβαλα και εγώ και προβλματίστηκα, γι αυτό σε ρώτησα. Βέβαια zavoli φοράει το 1/5 των υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων (λόγω του ότι υπάρχουν αντιπρόσωποι - συνεργάτες του συγεκριμένου στους περισσότερους νομούς) και μάλιστα επειδή είναι παλιός έχουμε δείγματα και με πάρα πολλά χλμ (εγώ ξέρω 2 με πάνω από 100.000 χλμ) και αυτό κάτι θετικό δείχνει γιατί αν ήταν πιο πολλές οι βλάβες (πέρα από 2-3 περιπτώσεις που υπάρχουν εδώ και σε άλλα φόρουμ) σε σχέση με τα αυτοκίνητα και τον καιρό που το φοράνε θα ήταν θέμα.......... Και δυστυχώς τα δείγματα και τα χιλιόμετρα των υπολοίπων εγκαταστατών που άρχισαν τις εγκαταστάσεις επί το πλείστον το 2010 που έγινε το μπαμ είναι πολύ λίγα για συμπεράσματα.
Φυσικά δεν γραφονται και όλα στο internet........και επειδή μένω Γιάννενα μιλούσα προχτές με έναν φίλο με Audi Α4 που πέρισυ έκαψε βαλβίδα σαν εσένα σε σύστημα ολλανδικό που έβαλε το 2008 σε άλλον πασίγνωστο παλίο εγκαταστάτη εδώ και μάλιστα με λαδιέρα η απάντηση που πήρε ήταν ''αστοχία υλικού''......... -
Ακριβως, επειδη τα συντριπτικα περισοτερα συστηματα μπηκαν απο τα μισα του 2010 και μετα, τα οποια σημαντικα προβληματα θα αρχισουν να φαινονται απο εδω και περα.
-
m@evius ο γνωστός σου πλήρωσε την ζημιά από την τσέπη του ή ανέλαβε ο εγκαταστάτης;
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Ακριβως, επειδη τα συντριπτικα περισοτερα συστηματα μπηκαν απο τα μισα του 2010 και μετα, τα οποια σημαντικα προβληματα θα αρχισουν να φαινονται απο εδω και περα.
+1000
A. -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
m@evius ο γνωστός σου πλήρωσε την ζημιά από την τσέπη του ή ανέλαβε ο εγκαταστάτης;Ο γνωστός μου πλήρωσε αφού η απάντηση οπως έγραψα πριν ήταν ''αστοχία υλικού'' ενοόντας το πιστόνι-βαλβίδα και όχι το αέριο και μάλιστα κατόπιν εορτής του είπε ότι δεν έπρεπε στην εγνατία που πηγαινε συχνα το αμάξι λογω δουλειάς να το πηγαίνει πολύ ώρα υψηλές στροφές 5000-6000 (αλλά όταν του το έβαλε δεν του το είχε πει γιατί απλά δεν ρώτησε.........) και μάλιστα σε ερώτηση φίλου στον ίδιο για ένα terios που ήθελε να βάλει και θεωρείται ευαίσθητο αυτοκίνητο για lpg για το θέμα οδήγησης στις ψηλές του το είπε μόνο όταν τον ρώτησε..................
-
οι ζημιες δεν οφειλονται και ουτε προκειτε να προκληθουν απο κακη ψυξη..
ειναι θεμα λιπανσης...
κατα την εγκατασταση πρεπει να τοποθετηται απαραιτητως και η ''λαδιερα''
οι περισσοτεροι λενε ''δεν χρειαζεται ''και η δικαιολογια;''εχουν κανει προσμιξη βουτανιου που παιζει ρολο λιπαντικο'' γιατι τα παιρνουν φθηνοτερα χωρις αυτο, ενω ειναι υποχρεωμενοι στην τιμη αυτη να την βαζουν.
το λαμπακι σε πολεες περιπτωσεις θα αναβει ξαφνικα γιατι οσο στεγνα και αν δουλευει δεν υπαρχει αισθητηρας για να το ''αποδειξει'' οποτε και αναβει μολις γ@μηθει ο οδηγος της βαλβιδας και δεν σφραγιζει ο χωρος καυσεως με αποτελεσμα
να διαβασει ο ecu missfire
το γκαζι δεν ενδεικνειται για εθνικη με σταθερες στροφες . οσες και αν ειναι αυτες
κανονικα υπαρχει προγραμμα με παραμετρους φορτιο κινητηρα και οι στροφες αυτου ,που αναλογα τα δεδομενα
ψεκαζει ΚΑΙ βενζινα παραλληλα για την προστασια του κινητηρα........
κανενας απο οσο ξερω εγω δεν το εχει κανει -
επισεις να προσθεσω οτι πολοι απο τους πελατες μου
εχουν παρατηρησει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το κανονικο .(σταθερη πορεια110-120χλμ το καλοκαιρι)
το τσεκαρα με διαγνωστικο on the road και η διαφορα ειναι της ταξεως των 3 βαθμων κελσιου... -
Εδώ όμως όλοι έχουμε δει ότι τα μισά αυτοκίνητα που λένε ότι χτυπήσανε βαλβίδες είχαν και λαδιέρες! Άκρη δεν βγάινει..........
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
εχουν παρατηρησει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το κανονικο .(σταθερη πορεια110-120χλμ το καλοκαιρι)
το τσεκαρα με διαγνωστικο on the road και η διαφορα ειναι της ταξεως των 3 βαθμων κελσιου...Έβαλες πυρόμετρο σε κανέναν από αυτούς, να δεις σε πόσο αύξηση θερμοκρασίας καυσαερίων αντιστοιχεί αυτή η αύξηση του ψυκτικού?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
το τσεκαρα με διαγνωστικο on the road και η διαφορα ειναι της ταξεως των 3 βαθμων κελσιου...Έβαλες πυρόμετρο σε κανέναν από αυτούς, να δεις σε πόσο αύξηση θερμοκρασίας καυσαερίων αντιστοιχεί αυτή η αύξηση του ψυκτικού?
oxi φιλε και μου εδωσες πολυ καλη ιδεα...
εχω ενα πελατη με λεον 20 βαλβιδο
το εχει κανει γκαζι, οταν βαλει πυρομετρο θα το βγαλω με wideband
και θα κρατησω μετρησεις αναλιγιας αερα-καυσιμου και egt
αν υπαρχει καποιος με αυτο το set up θα ηταν καλο να το δοκιμασει
και παλι πολυ καλη ιδεα...σωστος -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Εδώ όμως όλοι έχουμε δει ότι τα μισά αυτοκίνητα που λένε ότι χτυπήσανε βαλβίδες είχαν και λαδιέρες! Άκρη δεν βγάινει..........ναι γιατι η λαδιερα σταζει το ιδιο στις 1500 στροφες και το ιδιο στις 5000 !!!
ειναι ενα πραγμα οπως ο ορος που βαζουν στα νοσοκομεια...
μπορεις να αυξομειωσεις την ροη αλλα θα ειναι σε ολες τις στροφες το ιδιο...δεν μεταβαλεται με τις στροφες....
δυστηχως -
Οποτε με η χωρις λαδιερα η διαφορα και η πιθανοτητα για ζημια ειναι ιδια.
Οσο για τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης με τον ψεκασμο υγραεριου δεν ειναι νεο ουτε μυστικο.
Ολοι μπορουν να το κανουν και μερικοι μαλιστα εγκαταστατες το θετουν σαν στανταρ απο τις περιπου 3000 στροφες και πανω.
Υγραεριοκίνηση!