-
Είναι ανθελληνικό να λες ότι φταίνε οι Έλληνες (όλοι) για την κατάσταση της Ελλάδας ε;
Δεν είναι ανθελληνικό να λες ότι φταίνε άλλοι και τι να την κάνεις τη δουλειά αφού μπορείς να παίρνεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις και σύνταξη στα 45.Έχει μεγάλους φιλέλληνες και αναλυτές έχει πολλούς εδώ μέσα, εκεί είναι η πλάκα.
Θενκς μποιζ κιπ ιτ κομινγκ.
-
Αμα ναι! Οι Έλληνες πολίτες φταίνε για όλα! Οι μισθωτοί των 120.000 δρχ το μήνα στην βιοτεχνία, οι μισθωτοί των 140.000 δρχ στο ΥΠ.ΕΘ.Α., οι οι αυτοαπασχολούμενοι των 200.000 δρχ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις! ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ! ΤΑ 9 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!
Τρύφωνα είσαι προκλητικότατος, όντας εκτός πραγματικοτητας!
-
-
Άντε ρε! Δουλεύουμε περισσότερο από τους Γερμανούς;;;!!! ΠΑΡΑΛΟΓΟ! (Αρχίζω και συμπονώ τον ΙΚΕ που τρολλάρει τα πάντα όλα!)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άντε ρε! Δουλεύουμε περισσότερο από τους Γερμανούς;;;!!! ΠΑΡΑΛΟΓΟ! (Αρχίζω και συμπονώ τον ΙΚΕ που τρολλάρει τα πάντα όλα!)Ελβετια δεν βλεπω στον πινακα.
Δεν παιρνουν συνταξη εκει; -
Σοβαρά τώρα...δε ξέρω τι λέτε, αλλά προσωπικά θα ήθελα να δουλεύω απ'το σπίτι μου (το έκανα για ένα διάστημα όταν ήμουν κι εγώ στην ΗΡ), να παίρνω 140Κ και η γυναίκα μου να μεγαλώνει τα παιδιά.
Επίσης, στην Ελλάδα όντως μόνοι μας βγάλαμε τα ματάκια μας (υπάρχουν εξαιρέσεις, προφανώς)...δε νομίζω να αμφιβάλει κανείς.
Η νοοτροπία μας είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν αλλάζει με κάνεναν Παπαδήμο, Γιωργάκη, Αντωνάκη κλπ...
-
Εσύ τα έφαγες Νίκο; Αν ναι. να τα επιστρέψεις! Γιατί εγώ όσο ήμουν κρατικός υπάλληλος, δεν πήρα Ευρώ παραπάνω!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η νοοτροπία μας είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν αλλάζει με κάνεναν Παπαδήμο, Γιωργάκη, Αντωνάκη κλπ...
Φυσικα και αλλαζει. Καμια κουλτουρα δε μενει στασιμη.
Άντε ρε! Δουλεύουμε περισσότερο από τους Γερμανούς;;;!!! ΠΑΡΑΛΟΓΟ! (Αρχίζω και συμπονώ τον ΙΚΕ που τρολλάρει τα πάντα όλα!)
Ελβετια δεν βλεπω στον πινακα.
Δεν παιρνουν συνταξη εκει;Ειναι της eurostat και εχει μονο για τις ΕΕ χωρες στοιχεια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ελβετια δεν βλεπω στον πινακα.
Δεν παιρνουν συνταξη εκει;Οχι. Συνεχίζουν να εργάζονται και μετά θάνατον, ως ......... δράκουλες!
-
Χμμ, γιατί λέει 'men', αντί για μεικτό δείκτη;
Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα (πιθανότατα και σε άλλες χώρες) συνταξιοδοτούνταν αρκετά νωρίτερα από τους άντρες. Γιατί ήταν μάνες κάτι μαντράχαλων 20-30 ετών.Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σοβαρά τώρα...δε ξέρω τι λέτε, αλλά προσωπικά θα ήθελα να δουλεύω απ'το σπίτι μου (το έκανα για ένα διάστημα όταν ήμουν κι εγώ στην ΗΡ), να παίρνω 140Κ και η γυναίκα μου να μεγαλώνει τα παιδιά.Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά στην Ελλάδα ο κύρης του σπιτιού πρέπει να πηγαίνει στη δουλειά όπως ο πατέρας και ο παππούς του, η γυναίκα του σπιτιού πρέπει να σουτάρει τα κουτσούβελα στον παιδικό ή τη μάνα της για να έχει την ανεξαρτησία της και όλα καλά.
Δυστυχώς δεν παρέχονται επιλογές, είναι πολύ στριφνό το εργασιακό καθεστώς. Το ίδιο και οι εργοδότες, ακόμα κι αν μιλάμε για το κράτος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χμμ, γιατί λέει 'men', αντί για μεικτό δείκτη;Παρε και το γυναικειο.
-
Εσύ τα έφαγες Νίκο; Αν ναι. να τα επιστρέψεις! Γιατί εγώ όσο ήμουν κρατικός υπάλληλος, δεν πήρα Ευρώ παραπάνω!Κι εγώ φταίω. Φταίω που δε ζητούσα απόδειξη, που πλήρωσα γρηγορόσημο για να πάρω τις πινακίδες μου, που έδωσα μαύρα λεφτά σε υδραλικούς που πήραν μετά BMW αλλά τώρα δε βγαίνουν και καταθέτουν πινακίδες, που δε σχολίασα αρνητικά τον διορισμό της ξαδέρφης μου στο δημόσιο που έφυγε από τον ιδιωτικό και άλλα πολλά.
Κι εγώ τώρα σαν μισθωτός που δεν μπορώ να κρύψω σεντ...πληρώνω. ΟΚ, ας πληρώσω...φτάνει να φτιάξει το πράγμα...αλλά δε θα φτιάξει γιατί δεν θα αλλάξει κάτι στη νοοτροπία μας.
Φυσικα και αλλαζει. Καμια κουλτουρα δε μενει στασιμη.
Δε μίλησα για κουλτούρα.
Για νοοτροπία μίλησα. Κάτι το οποίο δε νομίζω να αλλάξει γιατί πάλι θα μπαίνουν απ'το παράθυρο στο δημόσιο, πάλι δεν θα κόβουν αποδείξεις, πάλι θα δηλώνουν το 1/10 απ'ότι βγάζουν και θα τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στην Ελβετία και άλλα πολλά.
Δεν υπάρχει ελπίδα...πραγματικά.
We're just hanging in there...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Είναι ανθελληνικό να λες ότι φταίνε οι Έλληνες (όλοι) για την κατάσταση της Ελλάδας ε;
Δεν είναι ανθελληνικό να λες ότι φταίνε άλλοι και τι να την κάνεις τη δουλειά αφού μπορείς να παίρνεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις και σύνταξη στα 45.Έχει μεγάλους φιλέλληνες και αναλυτές έχει πολλούς εδώ μέσα, εκεί είναι η πλάκα.
Θενκς μποιζ κιπ ιτ κομινγκ.
Φιλε μου καλε,ο Ελληνικος λαος βρισκεται σε πληρη συγχιση τα τελευταια χρονια.Δεν ξερει ποιος και γιατι ή με ποιον να τα βαλει.Στο συνολο του ,φταινε τα τομαρια που κυβερνουσαν επι δεκαετιες ή για αλλους το Δημοσιο,για αλλους φταινε οι φοροφυγαδες και για μερικους φταινε αλλες δυναμεις εκτος συνορων.
Ισως εσυ που μενεις στην Ελβετια και περνας μια ζωη απολυτως φυσιολογικη με την οικογενεια σου και τα παιδια σου και καλα κανεις βεβαια,ισως λεω να γινεσαι στοχος απο ορισμενους που δεν μπορουν να αντιδρασουν στις πραγματικες δυσκολες συνθηκες καταστασεις που ζουμε στην χωρα μας ,θες επειδη δεν μπορουν ,επειδη ειναι ανικανοι,επειδη δεν τους ενδιαφερει,επειδη ειναι τεμπεληδες και ξεσπανε επανω σου με μαυτον τον ισως δικαιολογημενο τροπο ,αφου προκαλεις στα ποστ σου που διαβασα.Πιστευω οτι ,αν μειωθουν λιγο οι ειρωνιες και τα εξυπνατζιδικα ποστ απο ολες τις πλευρες ,θα ησουν χρησιμος να μας πεις για την χωρα σου ,πως λειτουργει κ.α και ο καθενας να εκφρασει τις αποψεις του.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σοβαρά τώρα...δε ξέρω τι λέτε, αλλά προσωπικά θα ήθελα να δουλεύω απ'το σπίτι μου (το έκανα για ένα διάστημα όταν ήμουν κι εγώ στην ΗΡ), να παίρνω 140Κ και η γυναίκα μου να μεγαλώνει τα παιδιά.Ολοι θα το ηθελαν.
Αλλα προσωπικα προτιμω να μεινω στη χωρα μου και να μη ξενιτευτω. Υπαρχουν (για μενα) περισσοτερα που με κραταν εδω και ειναι υπερανω χρηματων. Φιλοι, οικογενεια, ο 'τοπος' μου με τις ομορφιες του αλλα και τις ασχημιες του.
Τα λεφτα σα νουμερο δε μου λεν τιποτα: το θεμα ανεκαθεν ηταν τι και ποσην ωρα κανεις για να τα βγαλεις και βεβαια τι αγοραζεις με αυτα. Προτιμω λοιπον 'εδω' με τις οποιες δυσκολιες, παρα 'εκει' με το προβλημα 'λυμενο*' αλλα ολα πισω μου.*μαλλον εγωιστικα κρυμμενο κατω απο το χαλί.
*Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά , σάμπως φταις κι εσύ καημένη,
και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιάΑχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ και να μην σε υποφέρωΑχ Ελλάδα θα στο πω πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι , μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς μα κι απάνω μου κρεμιέσαιΗ πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά
Οδυσσέα γύρνα κοντά μου,
που τ' άγια χώματα της πόνος και χαράΚάθε ένας είναι ένας που σύνορο πονά
κι εγώ είμαι ένας κανένας που σας σεργιανά
* -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σοβαρά τώρα...δε ξέρω τι λέτε, αλλά προσωπικά θα ήθελα να δουλεύω απ'το σπίτι μου (το έκανα για ένα διάστημα όταν ήμουν κι εγώ στην ΗΡ), να παίρνω 140Κ και η γυναίκα μου να μεγαλώνει τα παιδιά.
Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά στην Ελλάδα ο κύρης του σπιτιού πρέπει να πηγαίνει στη δουλειά όπως ο πατέρας και ο παππούς του, η γυναίκα του σπιτιού πρέπει να σουτάρει τα κουτσούβελα στον παιδικό ή τη μάνα της για να έχει την ανεξαρτησία της και όλα καλά.
Δυστυχώς δεν παρέχονται επιλογές, είναι πολύ στριφνό το εργασιακό καθεστώς. Το ίδιο και οι εργοδότες, ακόμα κι αν μιλάμε για το κράτος.Τι εννοείς πρέπει? Επειδή ο παππούς μου κυκλοφορούσε με γαϊδούρι στη Ξάνθη θα πρέπει να το κάνω κι εγώ βρε?
Εξελισσόμαστε και αν υπάρχουν (που υπάρχουν) αυτές οι επιλογές είναι ευπρόσδεκτες και όχι κατακριτέες.
Ο Τρύφων είναι προφανώς καλός σ'αυτό που κάνει και έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει και μπράβο του. Πολλοί θα ήθελαν να δουλεύουν από το σπίτι τους, με 137Κ το χρόνο και τα παιδιά τους πλάι τους.
Απλά χάνει το δίκιο του με τον τρόπο που τα χώνει και ειρωνεύεται.
-
Άντε ρε! Δουλεύουμε περισσότερο από τους Γερμανούς;;;!!! ΠΑΡΑΛΟΓΟ! (Αρχίζω και συμπονώ τον ΙΚΕ που τρολλάρει τα πάντα όλα!)πλάκα πλάκα βλέπω κάποιους γραμμένους 'αρρωστους' εδώ για 8 μήνες, κάποιους που με ένα χειρουργείο γόνατος προσπαθούν για έναν μηνίσκο να μην πάνε 4 μήνες στη δουλειά...
Με το που κάνω εισαγωγή κ τον κόβω στα 55-60 ρωτώ 'Rentner?' κ παίρνω καταφατική απάντηση
Στην Ελλάδα όντως υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν πολύ... όμως πολλοί δουλεύουν λίγο... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ολοι θα το ηθελαν.
Αλλα προσωπικα προτιμω να μεινω στη χωρα μου και να μη ξενιτευτω. Υπαρχουν (για μενα) περισσοτερα που με κραταν εδω και ειναι υπερανω χρηματων. Φιλοι, οικογενεια, ο 'τοπος' μου με τις ομορφιες του αλλα και τις ασχημιες του.
Τα λεφτα σα νουμερο δε μου λεν τιποτα: το θεμα ανεκαθεν ηταν τι και ποσην ωρα κανεις για να τα βγαλεις και βεβαια τι αγοραζεις με αυτα. Προτιμω λοιπον 'εδω' με τις οποιες δυσκολιες, παρα 'εκει' με το προβλημα 'λυμενο*' αλλα ολα πισω μου.Σ'αυτό θα συμφωνήσω.
Όμως αν τίποτα δεν σε κρατάει εδώ και τα πράγματα είναι σκούρα για το μέλλον...οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και το εξωτερικό μονόδρομος.
Σύμφωνοι, τα λεφτά δεν είναι το παν. Η υγεία (που αν χτύπα ξύλο πάθεις κάτι, πρέπει να πληρώσεις), η σιγουριά, η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ευημερία είναι.
Κι εγώ εδώ κάθομαι, δεν φεύγω...όμως λοξοκοιτάζω για το εξωτερικό κι αν κάτσει τα μαζεύω και φεύγω. Με ένα αεροπλάνο σε 3 ώρες είμαι στην Ελλάδα φθηνότερα και γρηγορότερα απ'όσο κάνω το Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
-
Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά αν και ο Τρύφων με φούντωσε!
Μεγάλωσα μεταξύ Ελλάδος και Αγγλίας, πήρα πτυχίο και master's από το UK, και στην Ελλάδα ήμουν στρατιωτικός, μετέπειτα ιδιωτικός υπάλληλος και τα τελευταία χρόνια επιχειρηματίας. Αν και εκνευρίζομαι από αυτή την χώρα ποτέ δεν την λοιδώρησα, γιατί γενίτσαρος δεν υπήρξα ποτέ! Έχω λάβει και έναν όρκο που σίγουρα ο τρυφωνάκος δεν έχει καν ακουστά! Αν θα φύγω (ή αν συμβεί κάτι καλύτερο εδώ ) θα είναι επιλογή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ψέξω τους εκατομμύρια ανθρώπους που πάλεψαν τίμια για μια ζωή!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σύμφωνοι, τα λεφτά δεν είναι το παν. Η υγεία (που αν χτύπα ξύλο πάθεις κάτι, πρέπει να πληρώσεις), η σιγουριά, η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ευημερία είναι.
Κι εγώ εδώ κάθομαι, δεν φεύγω...όμως λοξοκοιτάζω για το εξωτερικό κι αν κάτσει τα μαζεύω και φεύγω. Με ένα αεροπλάνο σε 3 ώρες είμαι στην Ελλάδα φθηνότερα και γρηγορότερα απ'όσο κάνω το Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Η ποιοτητα ζωης περιλαμβανει και τα υπολοιπα που λες. Ομως, ποιοτητα ζωης ειναι και το να μην αφησεις πισω σου φιλους, οικογενεια κτλ.
-
Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά αν και ο Τρύφων με φούντωσε!Πολυ ευκολα φουνωνεις, η πειθαρχια που σε διδαξε ο ΕΣ δεν επιασε τοπο
Ασ'τον μωρε, και εσυ αν ξενιτευοσουν θα ειχες τις μαυρες σου.
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα