-
θελω να κολλησω ενα σπασμενο ρεζερβουαρ βενζινης αλυσοπριονου
με τι κολλα να το κολλησω και τι να προσεξω το ρεζερβουαρ ειναι πλαστικο
-
καλησπέρα!
η ξυλόκολλα των ΙΚΕΑ αξίζει τίποτα ή να πάρω από μαγαζί με DIY?
θέλω να επιδιορθώσω ένα τραπεζάκι, οπότε αν έχετε tips για κολλήσεις ξύλου είμαι όλος αυτιά
-
απ'το τοπικό σου χρωματοπωλείο πάρε, δε χρειάζεται να τρέχεις στο ΙΚΕΑ, εκτός αν θες hot dog και κεφτεδάκια
έχει καλά εργαλεία το Alex Pak? Θέλω να πάρω ένα καλό κρουστικό ή πνευματικό ή ξερω γω τι (προτείνετέ μου) γιατί αυτό που έχω (500ρι) κλ@νει στο μπετόν.
-
Ο χρήστης ian_brown έγραψε:
καλησπέρα!η ξυλόκολλα των ΙΚΕΑ αξίζει τίποτα ή να πάρω από μαγαζί με DIY?
θέλω να επιδιορθώσω ένα τραπεζάκι, οπότε αν έχετε tips για κολλήσεις ξύλου είμαι όλος αυτιά
Σφιγκτηρες εχεις ,γιατι καμια κολλα δεν φερνει το επιθυμητο αποτελεσμα χωρις σφιγκτηρα
dmitspan
διπλα στο καρφουρ στη Ν.Ιωνια ,επι της Ιφιγενειας ,Το καλυτερο κ το φθηνοτερο καταστημα εργαλειων ,κατα την γνωμη μου -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
απ'το τοπικό σου χρωματοπωλείο πάρε, δε χρειάζεται να τρέχεις στο ΙΚΕΑ, εκτός αν θες hot dog και κεφτεδάκια+1 Πηρα μια Durostic για ξύλα απο το τοπικό χρωματοπωλείο και επισκεύασα πόδι τραπεζιού που είχε σπάσει σε άσχημο σημείο και προσωπικα δέν πίστευα οτι θα φτιαχνόταν. Τελικά η κόλα έγινε σκληρή σαν πέτρα και το τραπεζάκι σαν καινούριο!
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πάνω από τον δεύτερο όροφο της μεζονέτας μου, έχω μη κατοικίσημη σοφίτα με μέγιστο ύψος στο κέντρο 2.1 μέτρα. Για να μπορώ να αποθηκεύω διάφορα πράματα, έστρωσα 25τμ πλακάκια στο κέντρο της, για να είναι λίγο καθαρά. Στα υπόλοιπα 45τμ γύρω-γύρω που δεν περπατιέται και είναι σκέτο μπετόν, έκατσα σήμερα και έστρωσα πετροβάμβακα Fibran B-050 50gk/m3 και πάχους 5cm, το μέγιστο που δίνει η ίδια η Fibran στην τεχνική εφαρμογή που έχει στο site της.Επειδή θα είναι μισή δουλειά να αφήσω αμόνωτα τα 25τμ με το πλακάκι, θέλω να βάλω και εκεί κάτι, το οποίο όμως να αντέχει τυπικό βάρος (πχ ένα μπόγο ρούχα, ένα ρολό χαλί ξαπλωτό, ένα χαρτόκουτο 10-15 κιλών κλπ) και εί δυνατόν ανθρώπινο βάρος στο περπάτημα. Η Fibran αναφέρει την εξηλασμένη πολυστερίνη XPS 300-L για μη βατή σοφίτα. Η συγκεκριμένη δέχεται πίεση 300kpa, δηλαδή αν τα υπολόγισα καλά, 3 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό, άρα τα 200 περίπου τετραγωνικά εκατοστά μιά ανθρώπινης πατούσας θα φέρουν ούτε 0.5 κιλά/cm πίεση, άρα πρέπει να είναι οκ. Καλά τα λέω ή πρέπει να πάω σε ισχυρότερη, πχ 400-L ?
Επίσης τι πάχος να πάρω? Η Fibran λέει για περιοχή Θεσσαλονίκης 30mm τουλάχιστον. Πάνω από την σοφίτα έχει κεραμοσκεπή με μεμβράνη και πέτσωμα.
Τα πρώτα δύο πρωινά, μετά από το στρώσιμο των 2/3 της επάνω πλάκας, μας βρήκε με 19.5-20 βαθμούς θερμοκρασία, όταν πριν έπεφτε και κάτω από 18. Θα προχωρήσω και σε στρώσιμο του υπόλοιπου 1/3 με πολυστερίνη, ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Όσοι έχετε τον πάνω όροφο να χάνει αρκετά θερμότητα (όποιον φίλο με μεζονέτα που ρώτησα, το είχε αυτό το θέμα), μονώστε όση πλάκα μπορείτε. Υποθέτω οι εργολάβοι δεν βάζουν όση μόνωση πρέπει, ή μπορεί και καθόλου, θεωρώντας ότι αρκεί η επικείμενη κεραμοσκεπή...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
dmitspan
διπλα στο καρφουρ στη Ν.Ιωνια ,επι της Ιφιγενειας ,Το καλυτερο κ το φθηνοτερο καταστημα εργαλειων ,κατα την γνωμη μουπώς λέγεται; έχει website? μην τρέχω τσάμπα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
dmitspan
διπλα στο καρφουρ στη Ν.Ιωνια ,επι της Ιφιγενειας ,Το καλυτερο κ το φθηνοτερο καταστημα εργαλειων ,κατα την γνωμη μουπώς λέγεται; έχει website? μην τρέχω τσάμπα
-
tnx
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
dmitspan
Ωραίο site
Τη περασμένη βδομάδα ήμουν στην οδό Αθηνάς (και Ερμού). Αν είχα καναδυό χιλιάρικα μαζί μου, χαλαρά αγόραζα τα πάντα όλα από εργαλεία. Της πουτ@ν@ς γίνεται, Βosch, Makita, κτλ. Έχουν και αρκετές προσφορές.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πάνω από τον δεύτερο όροφο της μεζονέτας μου, έχω μη κατοικίσημη σοφίτα με μέγιστο ύψος στο κέντρο 2.1 μέτρα. Για να μπορώ να αποθηκεύω διάφορα πράματα, έστρωσα 25τμ πλακάκια στο κέντρο της, για να είναι λίγο καθαρά. Στα υπόλοιπα 45τμ γύρω-γύρω που δεν περπατιέται και είναι σκέτο μπετόν, έκατσα σήμερα και έστρωσα πετροβάμβακα Fibran B-050 50gk/m3 και πάχους 5cm, το μέγιστο που δίνει η ίδια η Fibran στην τεχνική εφαρμογή που έχει στο site της.
Επειδή θα είναι μισή δουλειά να αφήσω αμόνωτα τα 25τμ με το πλακάκι, θέλω να βάλω και εκεί κάτι, το οποίο όμως να αντέχει τυπικό βάρος (πχ ένα μπόγο ρούχα, ένα ρολό χαλί ξαπλωτό, ένα χαρτόκουτο 10-15 κιλών κλπ) και εί δυνατόν ανθρώπινο βάρος στο περπάτημα. Η Fibran αναφέρει την εξηλασμένη πολυστερίνη XPS 300-L για μη βατή σοφίτα. Η συγκεκριμένη δέχεται πίεση 300kpa, δηλαδή αν τα υπολόγισα καλά, 3 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό, άρα τα 200 περίπου τετραγωνικά εκατοστά μιά ανθρώπινης πατούσας θα φέρουν ούτε 0.5 κιλά/cm πίεση, άρα πρέπει να είναι οκ. Καλά τα λέω ή πρέπει να πάω σε ισχυρότερη, πχ 400-L ?
Επίσης τι πάχος να πάρω? Η Fibran λέει για περιοχή Θεσσαλονίκης 30mm τουλάχιστον. Πάνω από την σοφίτα έχει κεραμοσκεπή με μεμβράνη και πέτσωμα.
Τα πρώτα δύο πρωινά, μετά από το στρώσιμο των 2/3 της επάνω πλάκας, μας βρήκε με 19.5-20 βαθμούς θερμοκρασία, όταν πριν έπεφτε και κάτω από 18. Θα προχωρήσω και σε στρώσιμο του υπόλοιπου 1/3 με πολυστερίνη, ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Όσοι έχετε τον πάνω όροφο να χάνει αρκετά θερμότητα (όποιον φίλο με μεζονέτα που ρώτησα, το είχε αυτό το θέμα), μονώστε όση πλάκα μπορείτε. Υποθέτω οι εργολάβοι δεν βάζουν όση μόνωση πρέπει, ή μπορεί και καθόλου, θεωρώντας ότι αρκεί η επικείμενη κεραμοσκεπή...
Ετσι ακριβός είναι. Και γω περυσι εκανα μια παρομοια δουλεια και απο τη πρώτη μέρα ίδια διαφορα στη θερμοκρασια χώρου και επιφανειων!
-
Μου κόπηκε ο σωλήνας αναρρόφησης της ηλεκτρικής σκούπας, κοντά στο σημείο που συνδέεται στο κυρίως σώμα. Έκοψα το χαλασμένο κομμάτι και καθάρισα το σύνδεσμο από το υπόλειμμα. Ο σωλήνας ήταν κολλημένος μέσα στο σύνδεσμο με κάποιο είδος κόλλας σαν εποξική. Με τι μπορώ να τον κολλήσω πάλι μέσα στο σύνδεσμο; Κόλλα PVC, εποξική ή κάτι άλλο;
-
Σε παρόμοια 'ζημιά, χρησιμοποίησα κόλλα PVC διάφανη Durostick.
Η συγκόλληση κράτησε για 1 χρόνο, αλλά δυστυχώς, ο σωλήνας ξανακόπηκε σε άλλο σημείο οπότε .... πήραμε άλλη ηλ. σκούπα !!! -
Κ εμένα μου έχει τύχει παρόμοια ζημιά...για την ακρίβεια έχει ξεκολλήσει στο σημείο που ο εύκαμπτος πλαστικός σωλήνας μπαίνει στο 'φις' (πώς να το πω, βύσμα;), σε αυτό τέλος πάντων:
ήτοι στο εξάρτημα που συνδέει τον εύκαμπτο σωλήνα με το κυρίος σώμα της ηλ. σκούπας
Το εξάρτημα αυτό έχει 'βόλτες' εκεί που κουμπώνει ο σωλήνας, όπως αντίστοιχα ο σωλήνες φαίνεται και αυτός να έχει 'βόλτες'. Όμως σύζευξις δια της απλής περιστροφής δεν δείχνει να επέρχεται
Έτσι, το συγκρατήσα με ισχυρή κολλητική ταινία, απ' αυτήν που χρησιμοποιείται για μπαλώματα σε λάστιχα ή φουσκωτα αντικείμενα. Κάνει δουλειά, αλλά δεν φαίνεται να δίνει μόνιμη λύση, καθώς ξεκολλάει 1-2 φορές το μήνα και φτου και απ' την αρχή...ίσως τη δοκιμάσω σε συνδυασμό με την κόλλα που προτείνεται......Πάντως σίγουρα πρέπει να πωλούνται τέτοια ανταλλακτικά, και πιθανότατα να υπάρχουν και γενικού τύπου, δεν χρειάζεται να βρεις της ίδιας φίρμας...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
.....Πάντως σίγουρα πρέπει να πωλούνται τέτοια ανταλλακτικά, και πιθανότατα να υπάρχουν και γενικού τύπου, δεν χρειάζεται να βρεις της ίδιας φίρμας...Πωλούνται και έχω βρεί σε εξειδικευμένα καταστήματα με συναφή ανταλλακτικά, όχι όμως για όλους τους τύπους-μάρκες και θέλει λίγο ψάξιμο.
Βέβαια, όταν το ανταλλακτικό κάνει 20€, με 50 € αγοράζεις αξιοπρεπέστατη σκούπα, εκτός αν θέλεις να τραβάει και νερά ή κάποιες άλλες ειδικές λειτουργίες. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μου κόπηκε ο σωλήνας αναρρόφησης της ηλεκτρικής σκούπας, κοντά στο σημείο που συνδέεται στο κυρίως σώμα. Έκοψα το χαλασμένο κομμάτι και καθάρισα το σύνδεσμο από το υπόλειμμα. Ο σωλήνας ήταν κολλημένος μέσα στο σύνδεσμο με κάποιο είδος κόλλας σαν εποξική. Με τι μπορώ να τον κολλήσω πάλι μέσα στο σύνδεσμο; Κόλλα PVC, εποξική ή κάτι άλλο;Οι κολλα που κολλαει ολα τα υλικα μεταξυ τους και πρεπει να υπαρχει μεσα σε ενα σπιτι ειναι η MONTAGE .την βγαζουν πολλες μαρκες(παντα με αυτο το montage πανω τους να γραφει) και ευκολοτερα θα τις βρειτε σε φυσιγγια των 310ml.θα χρειαστειτε και ενα πιστολι σιλικονης σε αυτη τη περιπτωση.Υπαρχουν και σε συσκευασιες οδοντοκρεμας (80 ml) αλλα ειναι πιο δυσκολο να τις βρειτε.Βγαινουν σε διαφανο και λευκο,και λιγες μαρκες σε μαυρο και καφε.Μερικες απο αυτες ειναι και πολυ γρηγορες στην πηξη τους,δεν χρειαζετε να στερεωνεις για ωρα τα υλικα μεταξυ τους κλπ.
θα τις βρειτε σε καλα χρωματοπωλεια σε διαφορες μαρκες.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Τυχαίνει να έχω montage και θα τη δοκιμάσω πρώτη. Αναμείνατε για τα αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Κ εμένα μου έχει τύχει παρόμοια ζημιά...για την ακρίβεια έχει ξεκολλήσει στο σημείο που ο εύκαμπτος πλαστικός σωλήνας μπαίνει στο 'φις' (πώς να το πω, βύσμα;), σε αυτό τέλος πάντων:
ήτοι στο εξάρτημα που συνδέει τον εύκαμπτο σωλήνα με το κυρίος σώμα της ηλ. σκούπας
Το εξάρτημα αυτό έχει 'βόλτες' εκεί που κουμπώνει ο σωλήνας, όπως αντίστοιχα ο σωλήνες φαίνεται και αυτός να έχει 'βόλτες'. Όμως σύζευξις δια της απλής περιστροφής δεν δείχνει να επέρχεται
Έτσι, το συγκρατήσα με ισχυρή κολλητική ταινία, απ' αυτήν που χρησιμοποιείται για μπαλώματα σε λάστιχα ή φουσκωτα αντικείμενα. Κάνει δουλειά, αλλά δεν φαίνεται να δίνει μόνιμη λύση, καθώς ξεκολλάει 1-2 φορές το μήνα και φτου και απ' την αρχή...ίσως τη δοκιμάσω σε συνδυασμό με την κόλλα που προτείνεται......Πάντως σίγουρα πρέπει να πωλούνται τέτοια ανταλλακτικά, και πιθανότατα να υπάρχουν και γενικού τύπου, δεν χρειάζεται να βρεις της ίδιας φίρμας...
Στην δικια μου σκουπα ο σωληνας εχει αναποδες στροφες εκει που βιδωνει στο στομιο.
-
το ξέρω ότι τα χουμε ξανασυζητήσει, αλλά τι είναι καλύτερο;
ένα καλό κρουστικό όπως http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4456 ή ένα πνευματικό όπως http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4459 ή http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3738τι διαφορές έχουν μεταξύ τους ακόμα δεν έχω καταλάβει το πνευματικό κάνει καλύτερη κρούση ή παίρνει πιο χοντρά/μακρυά τρυπάνια; το 2ο που έβαλα ( http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4459 ) έχει και κρούση και μη κρούση
-
Σε μερικές σκούπες το βύσμα στο οποίο κουμπώνει ο σωλήνας είναι διαιρούμενο και συγκρατείται με κλιπς. Έτσι μπορείς να το ανοίξεις, να κόψεις τον σωλήνα και να τον ξανακουμπώσεις στο βύσμα. Ανταλλακτικά -πιθανότατα και σωλήνες- πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα σε εξειδικευμένα μαγαζιά. Στην Θεσ/νίκη θυμάμαι ένα μαγαζί/τρύπα στην αρχή της Μητροπόλεως που πουλούσε αποκλειστικά ανταλλακτικά για σκούπες.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]