-
Αυτό λέμε, πολύ καιρό τώρα. Είμαστε σε παγίδα κ όλοι βλέπουμε τα λάθη των άλλων, θεωρώντας εαυτούς αθώα θύματα. Και η πλάκα είναι ότι περιμένουμε ν' αλλάξουν τα πράγματα ... οι άλλοι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) Λοιπον, να υποθεσω οτι θεωρεις οτι ενας δασκαλος, ενω δουλευει 8,5 μηνες επι 6 ωρες, θα επρεπε στα εργασιακα του κ τα της αμοιβης να συγκρινεται με καποιον που δουλευει 11 μηνες επι 8ωρο? Να κοιταγαμε μονο σπουδες, προυπηρεσια, θεση, κ να αφηναμε στην ακρη το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι εργαζεται ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο τον αλλο?
β) αν θες να δεχτω οτι νιπτεις τας χειρας σου για την διακοπη του σχολειου, τοτε να δεχτεις κ εσυ να παιρνεις τον ιδιο μισθο με καποιον που εργαζεται ολο το χρονο (-1 μηνα αδεια = 11μηνο) σε αντιστοιχη κλιμακα/θεση/προυπηρεσια, αλλα θα τον παιρνεις ΜΟΝΟ για τους 9,5 μηνες (8,5 εργασιας κ 1 μηνα αδειας που δικαιουνται κ οι αλλοι). Και τα δυο μαζι δεν γινεται γιατι δεν ισχυουν. ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ αυτους τους υπολοιπους μηνες για να ζητας μισθο.
Θες να μου απαντησεις? Ειδικα στο β...
Επισης γ) ε αμα θες να κρατας 3 σπιτια για δυο ατομα, μην γκρινιαζεις μετα. Κ δεν εχει να κανει με το αν σου δινω αδεια εγω, εχει να κανει με την πραγματικοτητα κ την ουσια της.
Αυτό λέμε, πολύ καιρό τώρα. Είμαστε σε παγίδα κ όλοι βλέπουμε τα λάθη των άλλων, θεωρώντας εαυτούς αθώα θύματα. Και η πλάκα είναι ότι περιμένουμε ν' αλλάξουν τα πράγματα ... οι άλλοι.
Ε τοτε για σταματα απο αυριο να στελνεις τα παιδια σου στο φροντιστηριο, να δουμε μεχρι που θα φτασουν. Μερικα πραγματα δεν τα διορθωνουμε εμεις με το να μη συμμετεχουμε, γιατι απλα δεν γινεται. ΜΜΜ θα χρησιμοποιησω ΟΤΑΝ γινει σαν της Αγγλιας, που ποτε μου δεν σκεφτηκα να παρω αυτοκινητο ενω κυκλοφορουσα πολυ περισσοτερο απο οτι εδω, φροντιστηριο θα σταματησω να πηγαινω τα παιδια μου (αν κ οταν) οταν το ελληνικο σχολειο θα γινει σαν το σκανδιναβικο, κ παει λεγοντας. Μεχρι τοτε, δεν θα γινω εγω το πειραματοζωο. Εσυ, το κανεις?
Σε ΟΣΑ επαγγελματα μπορω να φανταστω, ο ελευθερος επαγγελματιας πληρωνεται με την ωρα. Ο μισθωτος πληρωνεται με το μηνα για 8ωρο εως 40/εβδομαδα, ανεξαρτητως του ποσο θα δουλεψει (προς τα κατω, προς τα πανω υποτιθεται οτι ζητας υπερωριες). Σε αυτη τη βαση διαπραγματευεται ο μισθος.
Ο δασκαλος/καθηγητης:
α) ΔΕΝ δουλευει 8ωρο/40ωρο την εβδομαδα, αλλα 6ωρο.
β) Δουλευει 2,5 μηνες λιγοτερο απο εναν χ τυχαιο μισθωτο σε καποιον αλλο τομεα. ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (χωρις να υπολογισουμε τις λιγοτερες ωρες).Για αυτους τους λογους οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ μισθων καποιου τυχαιου μισθωτου κ καποιου εκπαιδευτικου (ή οποιουδηποτε αλλου ειναι σε τετοιας φυσης δουλεια που δουλευει ΛΙΓΟΤΕΡΟ - ειτε σε ωρες ειτε σε χρονικη διαρκεια μεσα στο ετος) πρεπει να γινεται σε βαση ωρομισθιου, γιατι ΑΥΤΟ ειναι συγκρισιμο. Οτιδηποτε αλλο ΔΕΝ ειναι συγκρισιμο.
Σου ειπα, μην μου λες 'τα καρπουζια σου ειναι ακριβα στα 2ε/κιλο γιατι εγω πουλαω ολοκληρο καρπουζι 5ε', χωρις να μου λες ποσο ζυγιζει το δικο σου καρπουζι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε ΟΣΑ επαγγελματα μπορω να φανταστω, ο ελευθερος επαγγελματιας πληρωνεται με την ωρα.Στο δικό μου όχι. Και δεν είναι και κανάς μικρός ανύπαρκτος τομέας.
Ο δασκαλος/καθηγητης:
α) ΔΕΝ δουλευει 8ωρο/40ωρο την εβδομαδα, αλλα 6ωρο.
β) Δουλευει 2,5 μηνες λιγοτερο απο εναν χ τυχαιο μισθωτο σε καποιον αλλο τομεα. ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (χωρις να υπολογισουμε τις λιγοτερες ωρες).Για αυτους τους λογους οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ μισθων καποιου τυχαιου μισθωτου κ καποιου εκπαιδευτικου (ή οποιουδηποτε αλλου ειναι σε τετοιας φυσης δουλεια που δουλευει ΛΙΓΟΤΕΡΟ - ειτε σε ωρες ειτε σε χρονικη διαρκεια μεσα στο ετος) πρεπει να γινεται σε βαση ωρομισθιου, γιατι ΑΥΤΟ ειναι συγκρισιμο. Οτιδηποτε αλλο ΔΕΝ ειναι συγκρισιμο.
Σου ειπα, μην μου λες 'τα καρπουζια σου ειναι ακριβα στα 2ε/κιλο γιατι εγω πουλαω ολοκληρο καρπουζι 5ε', χωρις να μου λες ποσο ζυγιζει το δικο σου καρπουζι.
Είναι ή δεν είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης;
Μπορεί ή δεν μπορεί να εξασκήσει παράλληλα άλλη δουλειά πλήρους απασχόλησης;Ούτως ή άλλως μιλάμε για μήλα με καρπούζια με μπανάνες με κάρβουνα, οπότε είτε κιλό είτε κομμάτι, εξίσου ανούσια είναι η ποσοτική σύγκριση.
Στο βαθμό που συμφωνείς στο μοντέλο 'πληρώνεις αυτό που δεσμεύεις', τότε πληρώνεις δουλειά πλήρους απασχόλησης.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οι δάσκαλοι λειτούργημα
οι δικαστές λειτούργημα
οι γιατροί λειτούργημα
όλοι οι ΔΥ λειτούργημα
οι παπάδες...λειτούργημα
τελικά ποιος δεν κάνει λειτούργημα.
έχει ξεχειλώσει και ξεφτυλιστεί η έννοια. μην τη χρησιμοποιείται, στη πραγματικότητα αποδυναμώνει το επιχείρημά σας.Γιατί, δεν είναι καλύτερα να 'κάνεις λειτούργημα' από το να δουλεύεις;
Η πράξη, στην ελλιάδα, δείχνει ότι είναι πολύ καλύτερα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε τοτε για σταματα απο αυριο να στελνεις τα παιδια σου στο φροντιστηριο, να δουμε μεχρι που θα φτασουν. Μερικα πραγματα δεν τα διορθωνουμε εμεις με το να μη συμμετεχουμε, γιατι απλα δεν γινεται. ΜΜΜ θα χρησιμοποιησω ΟΤΑΝ γινει σαν της Αγγλιας, που ποτε μου δεν σκεφτηκα να παρω αυτοκινητο ενω κυκλοφορουσα πολυ περισσοτερο απο οτι εδω, φροντιστηριο θα σταματησω να πηγαινω τα παιδια μου (αν κ οταν) οταν το ελληνικο σχολειο θα γινει σαν το σκανδιναβικο, κ παει λεγοντας. Μεχρι τοτε, δεν θα γινω εγω το πειραματοζωο. Εσυ, το κανεις?Δεν έχει να κάνει με πειραματόζωα. Δεν τα σταματάω γιατί αν το κάνω ίσως τους κόψω τα φτερά, αν κ αν τα σταματήσω ίσως αποκατασταθούν επαγγελματικά καλύτερα - σίγουρα θα αποκατασταθούν συντομότερα.
Από εκεί, όμως, μέχρι να λέω 'ευχαριστώ τους καθηγητές για την άψογη δουλειά που κάνουν κ ζητώ να αυξηθούν οι μισθοί τους', έχει απόσταση. Οι μισθοί τους θα είναι ανάλογοι με τα κολλήματά τους κ την συνολική τους απόδοση που, άκουσον άκουσον, μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα. Και, δυστυχώς, δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο είμαι βέβαιος ότι θα ήθελαν. -
Ρε συ kacey σκέψου όμως ότι στην δουλειά του εκπαιδευτικού αναγκαστικά θα περάσεις απο το να σε στείλουν κάπου (εκτός κι αν κάνω λάθος και γίνεται να ξεκινήσεις απο την πόλη σου) ενώ στον ιδιωτικό τομέα απλά 'υπάρχει η πιθανότητα'.Επίσης σκέψου αυτό που λέει ο mjacob >Ο δάσκαλος μπορεί να έχει δεύτερη δουλειά πλήρους απασχόλησης; Όχι.
.Επομένως λογικό είναι να ΜΗΝ πέρνει τόσο χαμηλό μισθό.Γενικά πιστεύω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Όλοι οι μισθοί είναι πλέον χάλια και αυτό πρέπει να μας απασχολεί και όχι το άν οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται μπλά μπλά μπλά.
ΥΓ:σίγουρα πάντως ο μισθός του κάθε εκπαιδευτικού θα πρέπει να ορίζεται μετά απο αξιολόγηση.
-
Και εγω ειπα οτι ειναι χαλια κ οτι παιρνουν λιγα, αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ακουω ως επιχειρημα 'να παρουμε οσα παιρνει κ ο αλλος', 'ειναι αδικο εμεις να παιρνουμε λιγοτερα απο τον αλλο ΔΥ', οταν ο αλλος δουλευει 30% περισσοτερο χρονο.
Αρα που διαφωνουμε? Γενικα εχω ενα θεμα με το να σε καταλαβαινω
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε ΟΣΑ επαγγελματα μπορω να φανταστω, ο ελευθερος επαγγελματιας πληρωνεται με την ωρα.
Στο δικό μου όχι. Και δεν είναι και κανάς μικρός ανύπαρκτος τομέας.
Στο δικο σου πληρωνουν με τη μερα? Ωραια, αν πεις σε ενα πελατη 'δουλεψα 5 μερες κ η μερα κανει τοσο' κ ο πελατης ανακαλυψει οτι την καθε μερα δουλευες 3 ωρες, δεν θα σε ρωτησει 'γιατι δεν δουλευες 2 μερες επι 8ωρο' ?
Ο δασκαλος/καθηγητης
α) Είναι ή δεν είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης;
β) Μπορεί ή δεν μπορεί να εξασκήσει παράλληλα άλλη δουλειά πλήρους απασχόλησης;γ) Ούτως ή άλλως μιλάμε για μήλα με καρπούζια με μπανάνες με κάρβουνα, οπότε είτε κιλό είτε κομμάτι, εξίσου ανούσια είναι η ποσοτική σύγκριση.
δ) Στο βαθμό που συμφωνείς στο μοντέλο 'πληρώνεις αυτό που δεσμεύεις', τότε πληρώνεις δουλειά πλήρους απασχόλησης.
α) ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οταν δουλευεις 8,5 μηνες κ πληρωνεσαι 12, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
β) Οχι, αυτο που μπορει να κανει ειναι 2 ωρες ΜΑΥΡΑ ιδιαιτερα στις δυο ωρες που γλυτωνει σε σχεση με αλλους υπαλληλους που δουλευουν 8ωρο, κ απο τους 3,5 μηνες που καθεται μπορει να κανει 1,5 μηνα διακοπες κ αλλους δυο παλι να δουλευει ΜΑΥΡΑ.
γ) Για αυτο το αναγουμε σε αμοιβη/ωρομισθιο, ωστε να μπορει να συγκριθει αυτο που ζηταει ο μεν, με το ποσα παιρνουν οι γενικοτεροι δε.
δ) Α μπραβο, ενω η κανονικη εργασια σε δεσμευει 8 ωρες την ημερα επι 11 μηνες, το δασκαλοκαθηγητιλικι σε δεσμευει 6 ωρες την ημερα επι 8,5 μηνες κ για αυτο πρεπει να παιρνεις αντιστοιχα μικροτερο μισθο. Ειδες που συμφωνουμε?Εδω να αναφερω οτι τα 639ε (υποθετω καθαρα) που αναφερθηκαν στο αρθρο, αντιστοιχουν σε 827ε για την ιδια δουλεια επι 11 μηνες. Οποτε μην γκρινιαζουν κ πολυ γιατι θα πεταχτει κανεις που παιρνει σαφως λιγοτερα σε σαφως δυσκολοτερες δουλειες, και θα τους μουτζωσει...
Α και κατι αλλο που μου ηρθε τωρα: δεν μπορουν απο τη μια να μου λενε 'δεν φταιω εγω που στο σχολειο τις Χ ωρες καθομαι γιατι εχω κενο. Αφου εγω δεσμευομαι Α ωρες κ Α ωρες θελω να πληρωνομαι', κ την αλλη να μου λενε 'εχουμε κ δουλεια για το σπιτι για τις διορθωσεις γραπτων κ την προετοιμασια του αυριανου μαθηματος'. Να τα κανετε στα κενα σας...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο δάσκαλος μπορεί να έχει δεύτερη δουλειά πλήρους απασχόλησης; Όχι.
Kαι επειδη δεν μπορει να εχει δευτερη δουλεια πρεπει να τον πληρωνει το δημοσιο??Να του παρει και κανα σπιτι στην τελικη...
Επιπλεον δε νομιζω να ειναι νομιμο να εχεις δυο δουλεις, εκτος αν πλεον στην προσπαθεια επιβιωσης που ολοι εχουν 2 και 3 δουλειες αναγκαστηκα θα πρεπει να βοηθηθει ο ''απορος'' δασκαλος που δεν μπορει να κανει κατι αλλο απο αυτο που ''σπουδασε''. -
Ρε kacey τα λέμε και τα ξαναλέμε:
α) Είναι σίγουρο ότι θα συντηρούν 2ο σπίτι (τουλάχιστον για κάποια χρόνια επομένως φτερά ο μισθός σε περίπτωση οικογένειας)
β)Δέν μπορούν να κάνουν 2η δουλειά.(Τα ιδιαίτερα είναι ή δεν έιναι παράνομα;Και σύ μπορείς να πουλάς κόκα και να κάνεις διακοπές 9 μήνες τί να λέει;)Μόνο και μόνο γι αυτά τα 2 ο μισθός τους δεν μπορεί να να είναι τόσο χαμηλός και καλά κάνουν και φωνάζουν.Το ότι κάποιοι γουστάρουν στην ζούλα να κάνουν ιδιαίτερα ή να είναι σε φροντιστήριο δεν μου λέει κάτι.
Με το δικό σου σκεπτικό και εσύ μπορείς να κάνεις 2 δουλειές ταυτόχρονα και να βγάζεις όσα βγάζεις τώρα σε 6 μήνες αντί για 12.Σου επιτρέπεται.
-
Εγώ ,υποθέτω, εννοούν ότι τα 639 ευρώ του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου, που τους δίνει το δημόσιο, είναι λίγα συγκριτικά με τα λεφτά που τους προσφέρουν κάποιοι άλλοι εργοδότες.
Κι αν δεν τους δώσει το δημόσιο περισσότερα, θα παραιτηθούν και θα πάνε σε αυτούς.
Ε; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ililias
Αρα που διαφωνουμε? Γενικα εχω ενα θεμα με το να σε καταλαβαινωΕγώ διαφωνώ κάθετα με την λογική 'τόσα Ε παίρνεις την ώρα', εσύ δεν ξέρω με τι διαφωνείς.
Για τους εκπαιδευτικούς έγραψα προηγουμένως:
...Εσείς οι εκπαιδευτικοί, που μια ζωή αντιστεκόσασταν στην αξιολόγησή σας κ στη δημιουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων κ πανεπιστημίων, μήπως τώρα που είναι πιά αργά σκεπτόσαστε ότι (έστω) ίσως μια ζωή λέγατε κ κάνατε μαλακίες, που τώρα θα πληρώνετε?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Για εμενα, αυτοι που διδασκουν τα παιδια μας ,πρεπει να ειναι καλοπληρωμενοι, ωστε να σκεφτονται πως θα κανουν καλυτερα την δουλεια τους και τιποτα αλλο.
Να τους αξιολογησουν, να διωξουν οσους δεν κανουν καλα την δουλεια τους και να παρουν αλλους στη θεση τους.
Δεν ειναι μισθοι αυτοι για κανεναν, ποσο μαλλον για εκπαιδευτικους.Απ ολα που ακουστηκαν μονο εσυ εχεις δικιο...
ας παει ο μισθος στα 400 ευρω, να πηγαινουν καθηγητες και δασκαλοι τα παιδακια του 7 και του 8 και να μην ξερουν που πανε τα 4, απο ορθογραφια, απο αριθμητικη απο απο απο...
και μετα 'ω τι κριμα παλι θα φταιει το δημοσιο' για τους χαμηλου επιπεδου δασκαλους - καθηγητες...
-
Εγώ ξέρω ότι φοιτητής για να ζήσει χρειάζεται περίπου 800-900 το μήνα.Τώρα πώς καθηγητής σε ξένη πόλη (που => δεν έχει σπίτι άρα πρέπει να νοικιάσει) θα ζήσει με 693 είναι άξιο απορίας..
ΥΓ:Μισθός ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΕΜΕ!
-
Ακριβως, εγω μπορω να κανω 2 δουλειες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ = να δουλευω 14-16 ωρες την ημερα.
ΟΧΙ να πληρωνομαι για ολο το χρονο ενω δουλευω 8,5 μηνες ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ αλλοι 3,5 (πες 2,5 μαζι με την αδεια) ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ θα μπορω να κατω κ κατι αλλο κ να συμπληρωνω το ετησιο εισοδημα μου, ΟΥΤΕ ΝΑ δουλευω 6 ωρες ωστε να μου μενουν αλλες 2 σε σχεση με ενα κανονικο υπαλληλο, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ μπορω να συμπληρωνω το εισοδημα μου.
Εγω οτι παραπανω θελω να κανω θα μου κοστιζει σε χρονο. Ο χρονος του δασκαλου ειναι διαθεσιμος ΚΑΙ πληρωμενος μια φορα απο το κρατος...
-
Τις τελευταίες εβδομάδες γυρίζω σπίτι μου αυτή την ώρα (από τις 8-8:30). Μπορώ να πω ότι με μεγάλη χαρά και κατανόηση παρακολουθώ τη συζήτηση για τους φίλους εκπαιδευτικούς.
Πέρα από την πλάκα τα λεφτά που παίρνουν τώρα είναι λίγα. Το πρόβλημα των εκπαιδευτικών είναι ότι τόσα χρόνια αφόδευσαν (κατά πλειοψηφία εννοώ) πάνω στο λειτούργημα που όντως επιτελούν και τώρα κάτι τους μυρίζει.
Όταν τόσα χρόνια υποβάθμιζαν -εν αγνοία τους- το επάγγελμα τους τώρα όντως είναι λίγο παράξενο που φωνάζουν.
Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό προς αυτό. Δεν είναι 6ωρη δουλειά για 8μηνο με άπειρες διακοπές, καθόλου έλεγχο και αρκετές ευκαιρίες για μαύρα ιδιαίτερα και φροντιστήρια (που σε κάποιους έχουν δώσει πολυκατοικίες... ).
Έτσι αντιμετώπιζαν επί πάρα πολλά χρόνια το επάγγελμα τους οι εκπαιδευτικοί, έτσι τους αντιμετωπίζει και τώρα η κυβέρνηση με το 700άρι μισθό. -
Ακριβως, εγω μπορω να κανω 2 δουλειες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ = να δουλευω 14-16 ωρες την ημερα.
ΟΧΙ να πληρωνομαι για ολο το χρονο ενω δουλευω 8,5 μηνες ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ αλλοι 3,5 (πες 2,5 μαζι με την αδεια) ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ θα μπορω να κατω κ κατι αλλο κ να συμπληρωνω το ετησιο εισοδημα μου, ΟΥΤΕ ΝΑ δουλευω 6 ωρες ωστε να μου μενουν αλλες 2 σε σχεση με ενα κανονικο υπαλληλο, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ μπορω να συμπληρωνω το εισοδημα μου.
Εγω οτι παραπανω θελω να κανω θα μου κοστιζει σε χρονο. Ο χρονος του δασκαλου ειναι διαθεσιμος ΚΑΙ πληρωμενος μια φορα απο το κρατος...
Ναι αυτό ακριβώς!Έχεις την δυνατότητα. Γτ αποφεύγεις να αναφερθείς στο ότι ο εκπαιδευτικός αναγκαστικά για κάποια χρόνια (τα οποία μπορεί να είναι και 10-15) θα ζεί σε ξένη πόλη με ενοίκια κλπ;Πώς θα το κάνει αυτό όταν φοιτητής και χρειάζεται τουλάχιστον 800-900 σε ξένη πόλη;
Μήν τα τσουβαλιάζετε όλα.Κάνουν αρκετοί ιδιαίτερα;ΝΑΙ.Κάνουν όλοι; Ο-Χ-Ι.Άν νομίζετε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι το ίδια σκατά πάω πάσο.Άλλωστε ήδη έχω γράψει 2 φορές για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά το εκπαιδευτικό σύστημα.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Ναι αυτό ακριβώς!Έχεις την δυνατότητα. Γτ αποφεύγεις να αναφερθείς στο ότι ο εκπαιδευτικός αναγκαστικά για κάποια χρόνια (τα οποία μπορεί να είναι και 10-15) θα ζεί σε ξένη πόλη με ενοίκια κλπ;Πώς θα το κάνει αυτό όταν φοιτητής και χρειάζεται τουλάχιστον 800-900 σε ξένη πόλη;
Kαι ο στρατιωτικος ζει σε ξενη πολη οπως και ο μπατσος αλλα και ο πυροσβεστης.Αυτοι τοσα χρονια πως ζουν??Επιπλεον δεν μπορω να καταλαβω πως τρωει ενας φοιτητης 800-900.
Το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να ειναι ολη μερα σε ταβερνες και κλαμπακια.Ο δασκαλος δεν μπορει να τα κανει ολα αυτα και αν θελει συγγνωμη αλλα δεν πρεπει να του τα δωσει το κρατος.Τα αντιστοιχα σαφως θα ηθελε να κανει και καποιων εκ των τριων απο τα σωματα ασφαλειας.
Παντως τα 800 ευρω ειναι τρελο ποσο για φοιτητη το μηνα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο δικο σου πληρωνουν με τη μερα? Ωραια, αν πεις σε ενα πελατη 'δουλεψα 5 μερες κ η μερα κανει τοσο' κ ο πελατης ανακαλυψει οτι την καθε μερα δουλευες 3 ωρες, δεν θα σε ρωτησει 'γιατι δεν δουλευες 2 μερες επι 8ωρο' ?Σε πόσο πραγματικό χρόνο θα καταφέρω να βγάλω τη δουλειά, είναι κάτι που αφορά μόνο εμένα. Αρκεί φυσικά να μην ξεπερνάει τον συμφωνηθέντα πραγματικό χρόνο παράδοσης, που δεν ταυτίζεται με τις απαιτούμενες ανθρωπομέρες.
Ο πελάτης έχει τους δικούς του υπεύθυνους που θα κρίνουν αν οι ανθρωπομέρες που κάνω plan είναι υπερβολικές ή όχι, και φυσικά πάνω σε αυτά υπάρχουν 'αντιδικίες'.
Αλλά άπαξ και συμφωνηθούν, το πόσες ώρες κάθε μέρα πραγματικά μου χρειάζονται είναι δικό μου πρόβλημα και ο πελάτης δεν έχει κανένα λόγο επ' αυτού. Γιατί δεν μετριέται έτσι η δουλειά μου.Μπορεί να μου χρειαστούν 15 ώρες τη μέρα, γιατί είμαι άχρηστος μηχανικός.
Μπορεί να μου χρειάζεται 1 ώρα τη μέρα γιατί είμαι και γαμώ τους μηχανικούς.
Αδιάφορο. Η αγορά [sic] έχει τα δικά της κριτήρια για το πόσες ανθρωπομέρες απαιτεί το κάθε τι.Και ναι μου έχουν τύχει αρκετές περιπτώσεις που ο πελάτης να μπορεί να ξέρει πόσες ώρες δουλεύω πάνω σε κάτι, να δουλεύω πολύ λιγότερο από 8ωρο [στο 99% του χρόνου γιατί έπαιζαν και 72ωρα συνεχόμενης δουλειάς ] και όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα με αυτό αλλά έβαζε απαίτηση σε έργα εκατομμυρίων το να είμαι εγώ εκεί
α) ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οταν δουλευεις 8,5 μηνες κ πληρωνεσαι 12, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
β) Οχι, αυτο που μπορει να κανει ειναι 2 ωρες ΜΑΥΡΑ ιδιαιτερα στις δυο ωρες που γλυτωνει σε σχεση με αλλους υπαλληλους που δουλευουν 8ωρο, κ απο τους 3,5 μηνες που καθεται μπορει να κανει 1,5 μηνα διακοπες κ αλλους δυο παλι να δουλευει ΜΑΥΡΑ.
γ) Για αυτο το αναγουμε σε αμοιβη/ωρομισθιο, ωστε να μπορει να συγκριθει αυτο που ζηταει ο μεν, με το ποσα παιρνουν οι γενικοτεροι δε.
δ) Α μπραβο, ενω η κανονικη εργασια σε δεσμευει 8 ωρες την ημερα επι 11 μηνες, το δασκαλοκαθηγητιλικι σε δεσμευει 6 ωρες την ημερα επι 8,5 μηνες κ για αυτο πρεπει να παιρνεις αντιστοιχα μικροτερο μισθο. Ειδες που συμφωνουμε?Τα ΜΑΥΡΑ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ και δεν μπορείς να βάζεις κριτήριο στα ΝΟΜΙΜΑ το τι μπορεί να κάνει κάποιος ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
Αυτές τις μαλακίες 'σκέφτονται' στο ελληνικό φορολογικό, και γι' αυτό είναι το μπουρδέλο που είναι. Νομίζω θα τα ξέρεις καλύτερα από εμένα, το τι τραβάς για την επιχείρησή σου με τον κυκεώνα νόμων που υποτίθεται πως φτιάχτηκαν γιατί βασίζονται στο ότι κάποιος παρανομεί.Η δουλειά του δασκάλου από κάθε νομική πλευρά είναι πλήρους απασχόλησης. Τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικές εκτιμήσεις.
Όπως σου έγραψε και κάποιος άλλος, κάθε δουλειά έχει και ένα job description και κάθε μία έχει διαφορετικά κακά και καλά. Επ αυτού εγώ να δεχτώ την επιχειρηματολογία ότι πιστεύεις ότι η τάδε πρέπει να παίρνει περισσότερα ή λιγότερα. Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Την αναγωγή σε ωρομισθία τη βρίσκω μπούρδα, γιατί και το ίδιο το αποτέλεσμα της ώρας δεν είναι συγκρίσιμο. Θα είχε νόημα ΜΟΝΟ αν μιλούσαμε για σύγκριση ιδίων θέσεων εργασίας.
Αφού μιλάμε για διαφορετικές θέσεις, και ακόμα περισσότερο για διαφορετικά επαγγέλματα, τι να την κάνω την ωρομισθία; Πάλι μήλα με μπανάνες είναι. -
Kαι ο στρατιωτικος ζει σε ξενη πολη οπως και ο μπατσος αλλα και ο πυροσβεστης.Αυτοι τοσα χρονια πως ζουν??
Γιατί αυτοί είναι σε καλή κατάσταση;Ή τους αρέσει ο μισθός που παίρνουν;
Επιπλεον δεν μπορω να καταλαβω πως τρωει ενας φοιτητης 800-900.
Το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να ειναι ολη μερα σε ταβερνες και κλαμπακια.Ο δασκαλος δεν μπορει να τα κανει ολα αυτα και αν θελει συγγνωμη αλλα δεν πρεπει να του τα δωσει το κρατος.Τα αντιστοιχα σαφως θα ηθελε να κανει και καποιων εκ των τριων απο τα σωματα ασφαλειας.
Παντως τα 800 ευρω ειναι τρελο ποσο για φοιτητη το μηνα.Μάλλον ζείς εκτός πραγματικότητας:
300 ενοίκιο
300 για να τρώς τον μήνα (έξοδοι,φαγητό-σούπερ μάρκετ,τσιγάρα,λεωφορεία κλπ)
ΔΕΗ,ΑΕΡΙΟ,ΝΕΡΟ,ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΚΙΝΗΤΟκαι όλα αυτά με ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό που ορίζουν οι περισσότεροι ώς φοιτητική ζωή...
Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον για 1000ρι το μήνα πάει...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαι επειδη δεν μπορει να εχει δευτερη δουλεια πρεπει να τον πληρωνει το δημοσιο??Να του παρει και κανα σπιτι στην τελικη...
Επιπλεον δε νομιζω να ειναι νομιμο να εχεις δυο δουλεις, εκτος αν πλεον στην προσπαθεια επιβιωσης που ολοι εχουν 2 και 3 δουλειες αναγκαστηκα θα πρεπει να βοηθηθει ο ''απορος'' δασκαλος που δεν μπορει να κανει κατι αλλο απο αυτο που ''σπουδασε''.Εγώ σε προσλάβω για μια οποιαδήποτε δουλειά πλήρους ωραρίου και τις μέρες που δεν παίζει και πολύς φόρτος σου λέω 'δεν τρέχει, πήγαινε σπίτι'.
Αν στο τέλος του μήνα σου βάλω το 1/2 του μισθού σου και σου πω 'σόρρυ, αφού τα έξυνες γιατί να σε πληρώσω'
Εσύ θα το θεωρήσεις τίμιο λογικό και νόμιμο;
Εναλλακτικά δες και ένα πιο advanced παράδειγμα.
Δουλειά πλήρους ωραρίου, αλλά που έχει για κάποιο λόγο πολύ συγκεκριμένη καθημερινή ποσότητα εργασίας.
Εσύ είσαι τρελλό τζιμάνι και την καθαρίζεις σε 3ωρο και πας σπίτι σου. Ποια είναι κατ' εσέ η λογική αμοιβή σου;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....