Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δεν χρειάζονται ευχαριστίες Τέκνο μου . και μην επικαλείσαι επί ματαίω το όνομα αυτού .
ήταν σαν να κλέβεις εκκλησία . Δεν χρειάστηκε καμία προσπάθεια
Επί του θέματος .
Ήθελες κύκλους ,
Πήρες κύκλους .
Καλά έκανες .
Ήθελες καινούργιο ,
Πήρες μεταχειρισμένο.
**Έκανες ακόμα καλύτερα. **
Το αυτοκίνητο είναι γούστο. Και αφού έδωσες λιγότερα είσαι κερδισμένος .
Σχετικά με την μεταπώληση .
Το A4 του 2007 έχει και αυτό 18.000 και ας αγοράστηκε 38,000 . Κανένα δεν έχει πλέον μεταπώληση . Θα το καταλάβεις όταν θέλεις να πουλήσεις το δικό σου .
Ειδικά σε εποχές που για να πάρεις μεταχειρισμένο θέλεις Μετρητά .
Εδώ ισχύει το όσο πιο ακριβό τόσο πιο δύσκολα .
Και για να μην νομίζεις ότι υποθέτω . Ο κολλητός μου πουλάει το Α4 που έχει. 6 μήνες πέρασαν και έχουν πάρει ελάχιστα τηλέφωνα. Μιλάμε για αυτ/το χαρτί, άστρωτο. Αλλά βλέπεις όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα δεν κάνει διακρίσεις.
Εύχομαι όπως και παραπάνω απροβλημάτιστα χιλιόμετρα .
Δεν πήρα Πάτερ ακόμα κύκλους, στη σκέψη, στην περισυλλογή και στο ψάξιμο έχω μείνει.
Μια και μαντεύεις τα πάντα και είσαι γνώστης (όχι σαν εμένα το δύσμοιρο και αναποφάσιστο τέκνο σου)
τι αυτοκίνητο θα μου πρότεινες να πάρω?
Το Α4 του φίλου σου έχει τεράστια διαφορά με το αντίστοιχο του 2009, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και δε νομίζω να το πουλήσει πάνω από 14 χιλιάρικα και ας το πήρε 38.
Όσο για την μεταπώληση έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Δεν υφίσταται πλέον αυτή στην Ελλάδα (Μοναδική εξαίρεση που δεν χρειάζεται επιστημονικές γνώσεις είναι σήμερα το Τιγκουάν λόγω κυβισμού και τετρακίνησης), γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον, έχει άλλες ανάγκες και κυρίως άλλες προτεραιότητες. Στην υποθετική όμως περίπτωση σκέψου το εξής με γνώμονα πάντοτε το γεγονός ότι 'παίζει' σε 5 χρόνια να επιθυμώ διακαώς για τον α ή β λόγο να αλλάξω το αμάξι που θα πάρω
1η περίπτωση:
Αγορά καινούριου (ανεξαρτήτως μάρκας) τιμής περίπου στα 28.000 ευρώ.
Μετά από 5 χρόνια θα το πουλήσω με το πολύ ζόρι 14, μη σου πω πολύ πολύ παρακάτω
Άρα χάνω 28-14= 14 χιλιάρικα.
2η περίπτωση
Αγορά μεταχειρισμένου τιμής περίπου 15 χιλιάρικα.
Μετά από 5 χρόνια θα το πουλήσω 1 χιλιάρικο? Δηλαδή θα χάσω πάλι 14? Δε νομίζω...Άρα μάλλον θα βγω κερδισμένος με την αγορά ενός καλοσυντηρημένου μεταχειρισμένου.
Τέλοσπάντων είναι ένα τεράστιο θέμα η αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Πριν 5 χρόνια θα ψήφιζα δαγκωτό καινούριο, τώρα προτιμώ να τα φάω αλλού τα χρήματά μου, αλλά σέβομαι και τη γνώμη του παραπάνω φίλου, γιατί έχει και αυτή τη δική της βάση και λογική.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Όσο περισσότερο το ζαλίζεις και όσο περισσότερο το ψάχνεις, τόσο περισσότερο μπερδεύεσαι, αλλά και πάλι καταλήγεις στους τέσσερις κύκλους!!! Αχαχαχαχα!!! Το τελευταίο είναι αστείο...
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, κοιτάω Α3 18άρι (αλλά θα βγει το καινούριο σύντομα και θα εκνευριστώ) και Τιγκουάν.