-
Στα φόρα κυκλοφορούν κανίβαλοι.
Στον πλανήτη Γη αόμματοι.
Στα review πληρωμένοι.
Στα award κατευθυνόμενοι.
Στο μεταξύ οι κατασκευάστριες plasma χρεοκοπούν.
Και οι οπαδοί της αναπολούν την Κούρο.
Πάλι με χρόνια με καιρούς.
Το αφήνω, δεν παλεύεται...
Θα το ξαναπιάσω αύριο-μεθαύριο που θάρθουν οι OLED (αλήθεια τι νούμερο σκελετό φοράς?) -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
... τα τελυταιας γενιας πανελ δεν εχουν ir? burn in ...Image Retention
Νομίζω ότι είναι αντίστοιχο του burn in.
Extreme παράδειγμα:
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στα φόρα κυκλοφορούν κανίβαλοι.
Στον πλανήτη Γη αόμματοι.
Στα review πληρωμένοι.
Στα award κατευθυνόμενοι.
Στο μεταξύ οι κατασκευάστριες plasma χρεοκοπούν.
Και οι οπαδοί της αναπολούν την Κούρο.
Πάλι με χρόνια με καιρούς.
Το αφήνω, δεν παλεύεται...
Θα το ξαναπιάσω αύριο-μεθαύριο που θάρθουν οι OLED (αλήθεια τι νούμερο σκελετό φοράς?)Οι κανίβαλοι πάνε πλαίσιο και παίρνουν LCD, εγώ αναφέρομαι στους υπόλοιπους που ξέρουν τι θέλουν.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στο γνωστό forum μπορείς π.χ. να βρεις χρήστη που έπαθε burn in από υπότιτλους. Το ότι δεν έχεις εσύ δεν σημαίνει πως δεν έχει κανείς.Το τι εχει παθει αλλος χρηστης δεν με ενδιαφερει,διοτι πολυ απλα δεν ξερω τι εχει κανει ο αλλος χρηστης στην τιβι του και αν εστρωσε καλα την τηλεοραση του.
Για μενα η πλασμα εχει αυτο το αρνητικο μόνο ( για μενα δεν ειναι αρνητικο,μιλαω για το μεσο χρήστη).Οτι θελει προσοχη και σωστες ρυθμισεις για αρκετες ωρες παιξιματος ωστε να αποδωσει τα μεγιστα αργοτερα για μια ζωηΜετα σε αποζημιωνει με το παραπανω σε σε σχεση με τις τηλεορασης αλλων τεχνολογιων
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Στο γνωστό forum μπορείς π.χ. να βρεις χρήστη που έπαθε burn in από υπότιτλους. Το ότι δεν έχεις εσύ δεν σημαίνει πως δεν έχει κανείς.
Το τι εχει παθει αλλος χρηστης δεν με ενδιαφερει,διοτι πολυ απλα δεν ξερω τι εχει κανει ο αλλος χρηστης στην τιβι του και αν εστρωσε καλα την τηλεοραση του.
Για μενα η πλασμα εχει αυτο το αρνητικο μόνο ( για μενα δεν ειναι αρνητικο,μιλαω για το μεσο χρήστη).Οτι θελει προσοχη και σωστες ρυθμισεις για αρκετες ωρες παιξιματος ωστε να αποδωσει τα μεγιστα αργοτερα για μια ζωηΜετα σε αποζημιωνει με το παραπανω σε σε σχεση με τις τηλεορασης αλλων τεχνολογιων
+1
-
Τώρα πια ήμαστε (νομίζω) στην 11γενιά πλάσμα. Για να πάθει μία σύγχρονη plasma οθόνη 'burn in' (έτσι το λένε;) πρέπει να την αφήσεις 2 μέρες να δείχνει λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο ενώ την έχεις στο dynamic. Όντως πρέπει να είσαι κανίβαλος δηλαδή. Στρώσιμο δεν χρειάζονται εδώ και 5 χρόνια. Γνωρίζω περίπτωση πλάσμα παλαιότερης από τη δικιά μου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με video games, δε στρώθηκε ποτέ και δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα.
Εγώ έχω μία πλάσμα Panasonic του 2007 HD ready 42' (TH-42PX70E) και μία 32' Sony LED Full HD (KDL-32EX720) που αγόρασα πρόσφατα. Πλέον μπορώ να πω με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, ότι δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στις δύο υλοποιήσεις.
-
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τώρα πια ήμαστε (νομίζω) στην 11γενιά πλάσμα. .Ρε συνελθε εχεις μεινει πισω
11ης γενιας πλασμα ειναι η δικη μου G10 ΤΟΥ 2008
Oι σημερινες πλασμα φορανε πανελ 14ης γενιας
ΠχPanasonic TX-P50GT30E 3D Plasma Full-HD
Tηλεόραση Plasma Full HD 3D • Panel 14ης γενιάς NeoPlasma -
Κάτσε να πάμε στη δραχμή και θα αγοράζουμε πλάσμα 1ης γενιάς καλομεταχειρισμένη με λίγα χιλιόμετρα...
-
Έχω μια plasma 6ετίας (Panasonic Viera TH-42PV60E). Πέρα από κάτι κόκκινα φίδια που εμφανίζονται κάποιες στιγμές (πρόβλημα που γνώριζα πριν την πάρω και που πιθανώς λύνεται με αναβάθμιση), όλα μια χαρά.
Περιττό να αναφέρω το πόσοι 'ψαγμένοι' από αυτούς που έχουν δει την εικόνα της καταλαβαίνουν ότι δεν είναι HD
Αντίστοιχες lcd της εποχής απλά δε βλέπονται. -
Εκτός όλων των άλλων οι πλάσμα είναι συχνά και πιο φθηνές. Το ταλέντο παραπάνω πού αναφέρει οτι οι κατασκευαστές πλάσμα φαλιρίζουν έχει δίκιο. Τα περιθώρια κέρδους στις LCD του κοσμάκη είναι 50% στις πλάσμα 15% αν δεν τους κοστίζει περισσότερο να τις φτιαξουν απ'οτι τις πουλάνε. Αυτό συν το γεγονός ότι η αγορά είναι πολύ μικρότερη (αφού τα διάφορα Πλαίσια, Γερμανοί θέλουν το margin του LCD και λένε στους άσχετους αγοραστές πάρε την τελευταία τεχνολογία LED και άλλες μπούρδες) οδηγεί τους περισσότερους κατασκευαστές στο να σταματήσουν την παραγωγή. Σύντομα θα μείνουν 2....
Όποιος πήρε, πήρε. -
... αυτό το 'στρώσιμο' της αναφέρεται συχνά-πυκνά είναι κάτι το ιδιαίτερο ? ( γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι κρίσιμο να γίνει σωστά + γίνεται άπαξ )
Τι ακριβώς είναι και για πόσο καιρό πρέπει να ακολουθηθεί ... ?
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... αυτό το 'στρώσιμο' της αναφέρεται συχνά-πυκνά είναι κάτι το ιδιαίτερο ? ( γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι κρίσιμο να γίνει σωστά + γίνεται άπαξ )Τι ακριβώς είναι και για πόσο καιρό πρέπει να ακολουθηθεί ... ?
Τίποτα ιδιαίτερο, στην αρχή, 300/500 ώρες, έχεις την αντίθεση στη μέση, προσπαθείς να μην αφήνεις logos και έργα 1:2.35 για ώρες και όταν τελειώσεις να βλέπεις τετοια βάζεις κάτι άλλο για λίγο χρόνο, κλπ. Όλα αυτά για να αποφύγεις το μαρκάρισμα. Μετά πιο κουλ.
-
Παρακολουθωντας την συζητηση νομιζω οτι μπερδευτηκα.
Οποτε δωστε λιγη βοηθεια παρακαλω. Ενδιαφερομαι για μια τηλεοραση 40' 3D. Μεχρι στιγμης ειχα υποψιν μου τα 2 παρακατω μοντελα:1)http://www.skroutz.gr/s/338409/Sony-KDL-40NX720-40.html
2)http://www.skroutz.gr/s/329507/Samsung-UE40D8000-40.html
O λογος που ειχα καταληξει σε αυτα, ειναι οτι η εικονα, που ειχα δει σε καταστημα απο αυτες τις 2 τηλεορασεις ειναι πιο κοντα σε αυτο που θα ηθελα (χρωματα, φωτεινοτητα, κτλ).
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι καποια τεχνικα χαρακτηριστικα, πχ απο οτι βλεπω οι 2 αυτες διαφορετικες TV εχουν διαφορετικη συχνοτητα λειτουργιας 200 Hz vs 800 Hz (αναφερεται στο ποσο γηγορα ανανεωνεται η εικονα, ετσι δεν ειναι?). Αν καταλαβαινω σωστα η τεχνολογια τους ομως ειναι (?) διαφορετικη, οποτε ισως να μην μπορει να γινει αυπευθειας συγκριση.Επισης παιζει ρολο αυτο στο στοιχειο στα χρωματα της οθονης και κατα ποσο αληθινη φενεται η εικονα ή οχι?
Διαβαζοντας ομως τα τελευταια μυνηματα, ειδα μια διαμαχη σχετικα μεταξυ Plasma & LCD. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν οι αντιστοιχες Plasma, οι οποιες εχουν και σχεδον την μιση τιμη απο τα αντιστοιχα μοντελα LED, προσφερουν κατι καλυτερο απο αποψη εικονας.
Πχ συγκρινωντας την εικονα και απο τις 2 τυπου τηλεορασεις σε καταστημα που επισκεφθηκα προσφατα η εικονα απο την LED, σε αντιθεση με την Plasma μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι πιο αληθινη, πιο φωτινη κτλ (προσωπικη αποψη παντα). Ληπως αυτο ειχε να κανει με τον φωτισμο του χωρου πχ, και με τις απαραιτητες ρυθμισεις αλλαζει?Για δωστε λιγη βοηθεια, επισης αν μπορειται να προτεινεται καποια αντιστοιχη TV σε αυτη την κατηγορια.
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... αυτό το 'στρώσιμο' της αναφέρεται συχνά-πυκνά είναι κάτι το ιδιαίτερο ? ( γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι κρίσιμο να γίνει σωστά + γίνεται άπαξ )Τι ακριβώς είναι και για πόσο καιρό πρέπει να ακολουθηθεί ... ?
Επισης μια απαντηση και ισως καποιες οδηγιες (να φανταστω οτι το manual εχει οδηγιες, επισης LED και Plasma θελουν διαφορετικη διαδικασια?) στην ερωτηση του St.Devote, θα ηταν πολυ χρησιμη.
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Εκτός όλων των άλλων οι πλάσμα είναι συχνά και πιο φθηνές. Το ταλέντο παραπάνω πού αναφέρει οτι οι κατασκευαστές πλάσμα φαλιρίζουν έχει δίκιο. Τα περιθώρια κέρδους στις LCD του κοσμάκη είναι 50% στις πλάσμα 15% αν δεν τους κοστίζει περισσότερο να τις φτιαξουν απ'οτι τις πουλάνε. Αυτό συν το γεγονός ότι η αγορά είναι πολύ μικρότερη (αφού τα διάφορα Πλαίσια, Γερμανοί θέλουν το margin του LCD και λένε στους άσχετους αγοραστές πάρε την τελευταία τεχνολογία LED και άλλες μπούρδες) οδηγεί τους περισσότερους κατασκευαστές στο να σταματήσουν την παραγωγή. Σύντομα θα μείνουν 2....
Όποιος πήρε, πήρε.Το ταλέντο παραπάνω σου προτείνει να διαβάζεις πριν πετάς παπαριές.
Flat Panel TV Cost Analysis & Panel Supply-Demand
Αντιγράφω:
LCD TV v.s. PDP TV (42”HD): The gap of panel price is about US$100 (πιο ακριβή κατασκευή η LCD)
LCD TV v.s. PDP TV (50”-52”Full HD, 1080p): The gap of panel price is US$415 (πιο ακριβή κατασκευή η LCD)
50” FHD PDP Cost is lower than 52” FHD LCD due to the panel cost gap.Ξέρω, είναι λίγο παλιό. Αν θες νεότερη έκδοση πρέπει να πληρώσεις κ. καθηγητά.
Όσο και να θεωρώ τον εαυτό μου διαθέσιμο για διάλογο, μαζί σου... απλά δεν περιγράφω άλλο.
Αν (και όταν) μάθεις τρόπους μπορεί να τα ξαναπούμε. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Όποιος πήρε, πήρε.Το ταλέντο παραπάνω σου προτείνει να διαβάζεις πριν πετάς παπαριές.
Flat Panel TV Cost Analysis & Panel Supply-Demand
Αντιγράφω:
LCD TV v.s. PDP TV (42”HD): The gap of panel price is about US$100 (πιο ακριβή κατασκευή η LCD)
LCD TV v.s. PDP TV (50”-52”Full HD, 1080p): The gap of panel price is US$415 (πιο ακριβή κατασκευή η LCD)
50” FHD PDP Cost is lower than 52” FHD LCD due to the panel cost gap.Ξέρω, είναι λίγο παλιό. Αν θες νεότερη έκδοση πρέπει να πληρώσεις κ. καθηγητά.
Όσο και να θεωρώ τον εαυτό μου διαθέσιμο για διάλογο, μαζί σου... απλά δεν περιγράφω άλλο.
Αν (και όταν) μάθεις τρόπους μπορεί να τα ξαναπούμε.Η ασχετοσύνη και η έλλειψη κατανόησης σε θέματα τεχνολογίας σε χαρακτηρίζει απόλυτα.
**Συνεχιζεις να απευθυνεσαι με προκλητικο τροπο στους συνομιλητες σου.Εχεις αντιρρήσεις;Υπαρχει και μη προκλητικος τροπος για να τις εκφρασεις.[mod] **
-
@panos_ag τι απόσταση θέασης έχεις? επίσης τι χρήση θα κάνεις στην τηλεόραση (τηλεοπτικό, nova, κατεβασμένα από Internet, Blu-ray, παιχνίδια κ.λπ.)?
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Παρακολουθωντας την συζητηση νομιζω οτι μπερδευτηκα.
Οποτε δωστε λιγη βοηθεια παρακαλω. Ενδιαφερομαι για μια τηλεοραση 40' 3D. Μεχρι στιγμης ειχα υποψιν μου τα 2 παρακατω μοντελα:1)http://www.skroutz.gr/s/338409/Sony-KDL-40NX720-40.html
2)http://www.skroutz.gr/s/329507/Samsung-UE40D8000-40.html
O λογος που ειχα καταληξει σε αυτα, ειναι οτι η εικονα, που ειχα δει σε καταστημα απο αυτες τις 2 τηλεορασεις ειναι πιο κοντα σε αυτο που θα ηθελα (χρωματα, φωτεινοτητα, κτλ).
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι καποια τεχνικα χαρακτηριστικα, πχ απο οτι βλεπω οι 2 αυτες διαφορετικες TV εχουν διαφορετικη συχνοτητα λειτουργιας 200 Hz vs 800 Hz (αναφερεται στο ποσο γηγορα ανανεωνεται η εικονα, ετσι δεν ειναι?). Αν καταλαβαινω σωστα η τεχνολογια τους ομως ειναι (?) διαφορετικη, οποτε ισως να μην μπορει να γινει αυπευθειας συγκριση.Επισης παιζει ρολο αυτο στο στοιχειο στα χρωματα της οθονης και κατα ποσο αληθινη φενεται η εικονα ή οχι?
Διαβαζοντας ομως τα τελευταια μυνηματα, ειδα μια διαμαχη σχετικα μεταξυ Plasma & LCD. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν οι αντιστοιχες Plasma, οι οποιες εχουν και σχεδον την μιση τιμη απο τα αντιστοιχα μοντελα LED, προσφερουν κατι καλυτερο απο αποψη εικονας.
Πχ συγκρινωντας την εικονα και απο τις 2 τυπου τηλεορασεις σε καταστημα που επισκεφθηκα προσφατα η εικονα απο την LED, σε αντιθεση με την Plasma μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι πιο αληθινη, πιο φωτινη κτλ (προσωπικη αποψη παντα). Ληπως αυτο ειχε να κανει με τον φωτισμο του χωρου πχ, και με τις απαραιτητες ρυθμισεις αλλαζει?Για δωστε λιγη βοηθεια, επισης αν μπορειται να προτεινεται καποια αντιστοιχη TV σε αυτη την κατηγορια.
... αυτό το 'στρώσιμο' της αναφέρεται συχνά-πυκνά είναι κάτι το ιδιαίτερο ? ( γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι κρίσιμο να γίνει σωστά + γίνεται άπαξ )
Τι ακριβώς είναι και για πόσο καιρό πρέπει να ακολουθηθεί ... ?
Επισης μια απαντηση και ισως καποιες οδηγιες (να φανταστω οτι το manual εχει οδηγιες, επισης LED και Plasma θελουν διαφορετικη διαδικασια?) στην ερωτηση του St.Devote, θα ηταν πολυ χρησιμη.
Ευχαριστω
Σε κατάστημα δύσκολα μπορείς να κρίνεις την ποιότητα της εικόνας και οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κυρίως ο φωτισμός και οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μια εικόνα που είναι γεμάτη χρώμα και αντίθεση σε κατάστημα δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα δεις σπίτι σου. Βάλε και το ότι το κάθε μαγαζί προσπαθεί να σου πλασάρει το τάδε μοντέλο και καταλαβαίνεις.
-
Κατά την άποψή μου όποιος θέλει να αγοράσει τηλεόραση αρχίζει το περπάτημα και ψάξιμο στα μαγαζιά να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τί του αρέσει και τί όχι. Βέβαια ο φωτισμός στα μαγαζιά είναι συνήθως δυνατός και δεν βοηθά να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
Κάποιος πήγε και έδωσε ένα σωρό λεφτά για πλάσμα και έχει παράπονα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.p ... 0-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056257643&viewfull=1#post1056257643Γι'αυτό μην ακους κανένα. Πήγαινε δες όλες τις τεχνολογίες και διάλεξε.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Η ασχετοσύνη και η έλλειψη κατανόησης σε θέματα τεχνολογίας σε χαρακτηρίζει απόλυτα.Υπάρχουν OLED στην αγορά τώρα μέχρι 32'.
help! τηλεορασεις hdtv !!