-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
σχετικό άσχετομου ξέφυγε σπρέι σιλικόνης πάνω στον τάπητα διαδρόμου γυμναστικής και γλυστράει
γίνεται ν'αφαιρεθεί ή να περιμένω τη σαβούρα ;Συνηθως επειδη δεν ειναι λεια η επιφανεια δεν κινδυνευεις,
μπορεις ομως με ενα ελαφρυ διαλυμα απορυπαντικου πιατων πανω σε ενα πανακι, να το τριψεις χωρις δυναμη, και θα φυγει ευκολα. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ζημιά υδραυλικής φύσεως.
Καταρχάς δεν έχουμε βόθρο.
Έχει βουλώσει το φρεάτιο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και βγαίνουν νερά. Δεν ξέρω αν είναι από την αποχέτευση του σπιτιού ή από τις υδροροοές. Μάλλον αποχέτευση. Το φρεάτιο έχει βάθος τουλάχιστον 30 εκατοστά, έβαλα ένα ξύλο και κάπου βρήκε εμπόδιο, ενώ βγήκαν και μερικές μπουλμπουλήθρες.
Είχε έρθει πριν κανένα μήνα ο υδραυλικός μας και είχε ξεβουλώσει το σωλήνα που είναι πριν απο το φρεάτιο οποίος είχε πιάσει γλίτσα (λέει) μάλλον από τα απορρυπαντικά πλυντηρίου/άλατα δε ξέρω τι (δεν ήμουν εκεί).
Τον ξαναπήραμε σήμερα τηλέφωνο και είπε οτι εκείνος δε μπορεί να κάνει κάτι, πρέπει να πάρουμε αποφρακτική.
Τι κάνω; Έχει κάποιος πρόταση για αποφρακτική; Πόσο θα κοστίσει;Γιατι η αποχετευση σας να βγαινει στον δρομο;
-
floating shit
thanks Γιώργο θα το δοκιμάσω αύρι
-
Βασικά δεν έχω πολυκαταλάβει τι σκατά έχει γίνει. Θα το κοιτάξω ξανά αύριο.
Η αποχέτευση μας πάει υπογείως στο φρεάτιο και χύνεται ώστε να καταλήξει στον κεντρικό αγωγό.
Απ'ότι καταλαβαίνω από το μήνυμα του dbekos, έχει βουλώσει το φρεάτιο παροχέτευσης.
Το φρεάτιο ανήκει στο σπίτι, είναι μπροστά σε αυτό και εξυπηρετεί μόνο το δικό μας. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να στερεωθεί σε γυψοσανίδα πίνακας φροντιστηρίου ;
Yπαρχουν ειδικα ουπα γυψοσανιδας, ειτε πλαστικα ειτε μεταλλικα που ανοιγουν πισω απο την γυψοσανιδα.
Αν δεν εχεις συγκεκριμενο σημειο που θελεις να βαλεις τον πινακα μπορεις με ανιχνευτη να ψαξεις και να βρεις τις κολωνες που στηριζουν εσωτερικα τα φυλλα της γυψοσανιδας, συνηθως εχουν αποσταση μεταξυ τους ανα 60 ποντους.Ευχαριστώ πολυ
-
Τελικά πήρα στις 2.30 σήμερα την ΕΥΔΑΠ στο 1022 και τους περιέγραψα τη κατάσταση. Ο τηλεφωνητής μου είπε οτι είναι 'δικό τους' και μου είπε οτι θα έρθουν το απόγευμα.
Ήρθαν στις 4 (λιγότερο από 2 ώρες ), βάλανε έναν σωλήνα με ακροφύσια που υποθέτω οτι ρίχνουν νερό και ξεβούλωσε. Πιο πριν είχαν ανοίξει το φρεάτιο που είναι στη μέση του δρόμου για να ελέγξουν τη κατάσταση.
Όλα καλά λοιπόν, και ευχαριστώ τον asteris που ανέφερε τη πιθανότητα να ανήκει στην ΕΥΔΑΠ το θέμα. -
Να είσαι καλά, δεν κάνει τίποτα...
-
'Oσο ζώ, μαθαίνω' !
-
Εχετε βαλει μονωση (για να μη φευγει η ζεστη) στο σπιτι σας? Εμεις, εδω και κανα μηνα, βαζουμε στην πυλωτη της πολυκατοικιας... Μου ειπε λοιπον ενας γειτονας οτι τα εξοδα για πετρελαιο θα μειωθουν στο 1/3... Επειδη ομως στο σπιτι στην Αθηνα η μονωση που εχουμε βαλει, ειναι για τα πανηγυρια (βεβαια μενω και στον τελευταιο οροφο, με ο,τι αυτο συνεπαγεται..), δεν τον πολυπιστευω.. Εσεις, εχετε δει διαφορα στην τσεπη σας?
-
εγω με 3cm τύπου κελυφος περιμετρικα του σπιτιου και άνω δώματος εχω μείωση στο 1/2 της καταναλωσης, πλέον της αυξημενης εσωτερικης θερμοκρασιας ( το χειμωνα) και της καλυτερης θερμικης ανεσης. Το καλοκαιρι επισης μειωθηκε στο ελαχιστο το αίσθημα καυσωνα εντος του σπιτιου σε μερες που εξω πραγματικα είχε καυσωνα ημερων! Αξιζει!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εχετε βαλει μονωση (για να μη φευγει η ζεστη) στο σπιτι σας? Εμεις, εδω και κανα μηνα, βαζουμε στην πυλωτη της πολυκατοικιας... Μου ειπε λοιπον ενας γειτονας οτι τα εξοδα για πετρελαιο θα μειωθουν στο 1/3... Επειδη ομως στο σπιτι στην Αθηνα η μονωση που εχουμε βαλει, ειναι για τα πανηγυρια (βεβαια μενω και στον τελευταιο οροφο, με ο,τι αυτο συνεπαγεται..), δεν τον πολυπιστευω.. Εσεις, εχετε δει διαφορα στην τσεπη σας?Όταν μονώνεις την πυλωτή, μόνο οι ένοικοι του πρώτου ορόφου θα ωφεληθούν. Το πληρώνετε όλοι οι όροφοι?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Εχετε βαλει μονωση (για να μη φευγει η ζεστη) στο σπιτι σας? Εμεις, εδω και κανα μηνα, βαζουμε στην πυλωτη της πολυκατοικιας... Μου ειπε λοιπον ενας γειτονας οτι τα εξοδα για πετρελαιο θα μειωθουν στο 1/3... Επειδη ομως στο σπιτι στην Αθηνα η μονωση που εχουμε βαλει, ειναι για τα πανηγυρια (βεβαια μενω και στον τελευταιο οροφο, με ο,τι αυτο συνεπαγεται..), δεν τον πολυπιστευω.. Εσεις, εχετε δει διαφορα στην τσεπη σας?
Όταν μονώνεις την πυλωτή, μόνο οι ένοικοι του πρώτου ορόφου θα ωφεληθούν. Το πληρώνετε όλοι οι όροφοι?
Εμενα δεν μου εχουν ζητησει χρηματα (και μαλλον δεν θα μου ζητησουν! )
Κοιτα, σωστο αυτο που λες αλλα σκεφτομαι το εξης... Εφοσον θα εχει ζεστη ο πρωτος οροφος, το καλοριφερ δεν θα λειτουργει συνεχεια (κεντρικη θερμανση γαρ). Οποτε θα καταναλωνεται λιγοτερο πετρελαιο... Αρα δεν θα χρειαστει να ξαναβαλουμε σε ενα μηνα.. -
Κοιτα, σωστο αυτο που λες αλλα σκεφτομαι το εξης... Εφοσον θα εχει ζεστη ο πρωτος οροφος, **το καλοριφερ δεν θα λειτουργει συνεχεια **(κεντρικη θερμανση γαρ). Οποτε θα καταναλωνεται λιγοτερο πετρελαιο... Αρα δεν θα χρειαστει να ξαναβαλουμε σε ενα μηνα..
Aυτο ειναι χειροτερο απο το να λειτουργει συνεχεια σε ποιο χαμηλη ενταση.Οσο για την κεντρικη θερμανση απλα τραγικη.
-
Εμενα δεν μου εχουν ζητησει χρηματα (και μαλλον δεν θα μου ζητησουν! )
Κοιτα, σωστο αυτο που λες αλλα σκεφτομαι το εξης... Εφοσον θα εχει ζεστη ο πρωτος οροφος, το καλοριφερ δεν θα λειτουργει συνεχεια (κεντρικη θερμανση γαρ). Οποτε θα καταναλωνεται λιγοτερο πετρελαιο... Αρα δεν θα χρειαστει να ξαναβαλουμε σε ενα μηνα..Δεν ισχυει κατι τετοιο, απλα ο πρωτος οροφος δεν εχει την ζεστη που πρεπει λογω απωλειων.
-
Στο δικό μας κτήριο ο πρώτος όροφος ζεσταινεται για πλάκα και ο δεύτερος αργεί να ζεσταθει
-
ξερει κάποιος πως βγαίνει απο τη θέση της συρόμενη,κρεμαστη, πόρτα?
Εχει ενα τερματικο πισω το οποιο ξεβιδωνω αλλα λογω θεσης δεν υπαρχει δυνατοτητα να βγεί συρόμενη προς τα πίσω. Αρα εφοσον μπήκε κάπως, θα βγαίνει και κάπως -
Μαστόρια μου, κάπου μέσα σ' αυτό το νήμα, είχε παρατεθεί ένα link με πληροφορίες για τους διάφορους τύπους καρφιών που υπάρχουν (για σύνδεση ξύλων κλπ). Έκανα αναζήτηση με μερικές λέξεις-κλειδιά που σκέφτηκα αλλά δε βρήκα κάτι. Θύμαται κανείς κάτι περισσότερο;
Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να ενώσω μεταξύ τους δύο ξύλινες επιφάνειες (νοβοπάν πρέπει να είναι), σε ευθεία γραμμή. Θα χρειαζόμουν κάτι σαν ένα 'αμφίπλευρο καρφί' γι' αυτή τη δουλειά...δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω την ένωση με εξωτερικές 'λάμες' (πρόκειται για μπράτσο καναπέ...).
Καμιά ιδέα;
@nΕK: η πόρτα σου έχει σιδηρόδρομο και πάνω κ κάτω ή μόνο πάνω/μόνο κάτω;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Μαστόρια μου, κάπου μέσα σ' αυτό το νήμα, είχε παρατεθεί ένα link με πληροφορίες για τους διάφορους τύπους καρφιών που υπάρχουν (για σύνδεση ξύλων κλπ). Έκανα αναζήτηση με μερικές λέξεις-κλειδιά που σκέφτηκα αλλά δε βρήκα κάτι. Θύμαται κανείς κάτι περισσότερο;Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να ενώσω μεταξύ τους δύο ξύλινες επιφάνειες (νοβοπάν πρέπει να είναι), σε ευθεία γραμμή. Θα χρειαζόμουν κάτι σαν ένα 'αμφίπλευρο καρφί' γι' αυτή τη δουλειά...δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω την ένωση με εξωτερικές 'λάμες' (πρόκειται για μπράτσο καναπέ...).
Καμιά ιδέα;
@nΕK: η πόρτα σου έχει σιδηρόδρομο και πάνω κ κάτω ή μόνο πάνω/μόνο κάτω;
Μια λύση ειναι να χρησιμοποιησεις καβιλιες και κόλλα. Τρυπας εκατερωθεν τις δυο επιφανειες στην αναλογη διατομη τις ξυλινης καβίλιας, βαζεις κόλλα στις επιφανειες προσθετεις τις καβιλιες και εφαρμόζεις!
Η πόρτα μου εχει μονο πανω σιδηροδρομο. Κατω εχει απλα ενα οδηγο σε ενα σημειο για να μην παλαντζαρει περα-δώθε.
-
Καβίλιες, εξαιρετική ιδέα! Κ έχω άπειρες στο εξοχικό (περίσσεψαν από κάτι συναρμολογήσεις επίπλων IKEA), αλλά εδώ πρέπει να πάω να πάρω. Praktiker κ λοιπά φαντάζομαι θα έχουν, ε;
Για την κόλλα...βενζινόκολλα ή άλλη;
Για την πόρτα, σίγουρα δεν είναι ίδια περίπτωση με τη δική μου, αλλά εγώ κάτι παλιές που είχα, μπορούσα σηκώνοντάς τες προς τα πάνω, να τις 'εκτροχιάσω' από τον επάνω σιδηρόδρομο, και μετά να τις κατεβάσω. Μήπως γίνεται κάτι τέτοιο και στην περίπτωσή σου;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για την κόλλα...βενζινόκολλα ή άλλη;
ΑTLACOLL
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]