Ο χρήστης chemic έγραψε:
τα πλαστικά καλά ήταν στα τελη των 90's που πρωτοβγήκε το γιαρις. Μπες σε ένα 207 να δεις καλά πλαστικά κ οχι κοκκαλινα όπως έχει το νεο γιαρις.
δηλαδη ή με σπορ κατασκευές ή με κασομπαουλα? τί λογική είναι αυτή
Κοκκάλινα ξεκοκάλινα αντέχουν. Στο Fiesta mk7 που έχω και με καλή χρήση και συντήρηση δεν φαίνονται και για τόσο ανθεκτικά,έχω ήδη ένα-δυο θεματάκια.
Στο 207 που λες, jesus. Τα έχω ξαναγράψει για 207 φίλου, με προβλήματα στα ηλεκτρικά του, αυξημένη κατανάλωση και
ακόμα και διακοπή λειτουργίας κινητήρα καθοδόν.
Ξέρω ξέρω, μεμονωμένη περίπτωση, αλλά εφόσον είναι μεμονωμένη, γιατί δεν επιδιορθώνεται εύκολα, με σύσσωμο το τεχνικό team και άψογο after sales της ελληνικής αντιπροσωπείας και αντιθέτως, τραβολογιέται ακόμα?
Δεν θα είχα πρόβλημα , ειλικρινά με το 207 να το έπαιρνα, αλλά όταν έχεις τον διπλανό σου με έντονο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, ειλικρινά, δεν προβληματίζεσαι λίγο??
Ο κινητήρας με 1.4 και 90 επίσης δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και έμπαινε και σε ένα σχετικά
βαρύ αμάξωμα.Why bother?
Αν εσύ επι-μένεις στα πλαστικά, πάρε καμια καρέκλα απο Philip Stark να ισιώσεις απο design και
πλαστικά ποιότητας.
σου αντιστρέφω λίγο το τελευταίο...αν δεν θέλεις οδηγική αίσθηση, πάρε γιαρις, όχι ότι θα κερδίσεις κάτι αλλού όμως, αφού δεν πρωταγωνιστεί-ξεχωρίζει **πουθενά κ σε κανένα τομέα ** στην κατηγορία (ούτε καν στην εγγύηση πια )
κ για να μη μακρυγορούμε, αν δε θες ευρωπαικό, έχοντας τα ίδια λεφτά κ πιο πολύ από το καταπληκτικό τζαζ, ποιος ο λόγος να το προτιμήσεις?
Tα κάνει όλα και συμφέρει. Δεν πρωταγωνιστεί σε κανένα τομέα (after sales για μένα όμως σίγουρα...) αλλά για αυτό που σχεδιάστηκε it's just fine.
Ο Σαρακάκης έχει ακόμα την Honda?
Επίσης, να διαχωρίσω κάτι εδώ για οδηγική αίσθηση :
Να γράψω 1-2 πραγματάκια για οδηγική αίσθηση.
α) στο μεν Yaris έχεις πιο έντονες κλίσεις με ταλαντώσεις, τα λάστιχα 1ης τοποθέτησης είναι μέτρια (Yokohama dB...) , το τιμόνι του θέλει παραπάνω στροφές χωρίς πολύ καλή αίσθηση και η θέση οδήγησης δεν είναι η βέλτιστη , όχι τόσο για το κάθισμα (αυτό διορθώνεται) , αλλά γιατί το τιμόνι δεν έχει τηλεσκοπική ρύθμιση. Απο την άλλη, έχει πολύ θετικό επιλογέα, καλά φρένα αν και λίγο απότομα και έναν αρκετά πρόθυμο κινητήρα με καλή ελαστικότητα απο χαμηλά. Εν τέλει,διασκεδάζω και με αυτό γιατι είναι απελπιστικά εύκολο να κάνω οτιδήποτε,απο ταρζανιά μέχρι στρωτή οδήγηση.
β) στο δε Fiesta, έχεις σαφές μπροστινό, εύκολα ρυθμίσιμο πίσω μέρος, καλά φρένα, καλό τιμόνι και στην έκδοση που έχω, Sport, καλό κινητήρα (για τους δρόμους που έχουμε). Ον δι άδερ χανντ, έχουμε σαφέστατα πιο σκληρή ανάρτηση, συμπλέκτη καλό αλλά εύκολα κουράζεται και γενικότερα μια αίσθηση οτι πρέπει να το προσέξεις παραπάνω απο ότι το Yaris, ελέω δρόμων.
Συνολικά, διασκεδάζω σαφώς περισσότερο με το Fiesta στο δρόμο,αλλά το ήξερα και το πήρα για αυτό το σκοπό.
Για να λες καλή την ποιοτητα πλαστικών και τη θέση οδήγησης του yaris mk2 κατάλαβα χαμπάρι δεν έχεις ή προφανώς προπαγανδίζεις .Καληνύχτα.Φαίνεσαι πολύ αντικειμενικός μόνο και από αυτά που λες για τους 2 αυτούς τομείς,αλλά και για την εργονομία-αιτία απώλειας ελέγχου λόγω καντράν.Επίσης όπως μου λες να πάρω miata και εγώ θα σου πω πάρε dacia sandero 1.2 με 9000€ αντί yaris άλλωστε πουθενά από τους τομείς ποιοτητα-κατανάλωση-θέση οδηγησης-οδηγική αίσθηση δεν υπολείπεται το dacia
Πίστεψε με , έχω οδηγήσει για χλμ το mk1 (103κ) , αρκετά το mk2 (40k και συνεχίζει...) και έχω δοκιμάσει
κι άλλα yaris οπότε έχω δει και απτή ποιότητα πλαστικών και σε βάθος χρόνου τι έχει να δείξει.
Εσύ τι διαλέγεις για έναν ανθρωπομεταφορέα?
Να προπαγανδίσω τι,Fiesta έχω!!
Δόξα τω Θεώ, για αυτό που το πήρα είναι μια χαρά.
Δεν σημαίνει οτι δεν βλέπω και διαφορετικές ανάγκες γύρω μου...
Αιτία απώλειας ελέγχου?
Σύνελθε βρε άνθρωπε, στο τέλος θα πεις οτι θα πάθεις και επιληψία
επειδή το φλας του είναι έντονο.
Οδήγησε το για κάποια χλμετρα και εδώ είμαστε.
Cmon, Sandero??? Είναι υποδεέστερο παντού, απο τον κινητήρα μέχρι και την ποιότητα κατασκευής.3 αστέρια στο NCAP?
Δεν έχει και αντιπροσωπεία στις 2 πόλεις που ταξιδεύω τακτικά....
Εν τέλει,σας έχει τρελάνει ένα YARIS που κάθε άλλο παρά να ξετρελάνει ήρθε, απλά να εξυπηρετήσει.
Τι παιδεύεστε να βγάλετε τα άλλα καλύτερα και χειρότερα?
3 γενιές έχει και όχι αδικαιολόγητα (ΟΚ, με ενα Starlet απο πίσω του).
Τo Fiesta έχει και αυτό 7 και επίσης δικαιολογημένα.
Να έλεγα οτι είμαστε και σε κάνα thread για καμιά Ferrari (Realzeus td) κλπα να πάει στο διάτανο.