-
Κατ'αρχην, συγγνωμη για το πολυ μεγαλο post, αλλα το διαβασα σε ενα αλλο forum (hiphop.gr) οπου το ειχαν κανει copy απο καπου αλλου και πραγματικα ειναι πολυ συγκινητικο. Μάλιστα στον 20ο μηνα εχει μια λυπηρη αληθεια για την οδηγικη μας παιδεια.
Διαβαστε το και πειτε τα σχολια σας, εγω ψιλοσοκαριστηκα αν και τα εχω δει πολλες φορες...ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1η εβδομάδα - Σήμερα είμαι ηλικίας μιας εβδομάδας. Τι χαρά να είμαι μέρος αυτού του Κόσμου!
1 μηνός - Η μαμά μου με φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι μια εξαιρετική μητέρα.
2 μηνών - Σήμερα με χώρισαν από τη μητέρα μας. Ήταν πολύ ανήσυχη και με τα μάτια της με χαιρετούσε.
Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά μου να με φροντίζει το ίδιο καλά με τη μαμά μου.4 μηνών - Έχω μεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραβάνε την προσοχή μου. Υπάρχουν μερικά παιδιά στο σπίτι που μου είναι σαν «μικρά αδερφάκια». Παίζουμε πολύ, τραβάνε την ουρά μου κι εγώ τους δίνω μικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.
5 μηνών - Σήμερα μου φωνάξανε. Η κυρία μου ήταν πολύ αναστατωμένη επειδή ούρησα μέσα στο σπίτι. Όμως δεν μου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης, κοιμάμαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!
8 μηνών - Είμαι ένα πολύ χαρούμενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνομαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευμένος... Νομίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική μου και,
συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό μου, σκάβοντας στο χώμα σαν τους προγόνους μου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιμάζουν να μου μάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγματα που κάνω να είναι εντάξει!12 μηνών - Σήμερα έγινα ενός έτους. Είμαι ένας ενήλικος σκύλος. Όμως τα αφεντικά μου λένε ότι μεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίμεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για μένα!
13 μηνών - Σήμερα με έδεσαν. Σχεδόν δεν μπορούσα να κουνηθώ, να βρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να βρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα με επιτηρούν και ότι είμαι αχάριστος. Δεν
καταλαβαίνω τίποτε απ' όσα μου συμβαίνουν.15 μηνών - Όλα έχουν αλλάξει τώρα. .. Με κρατάνε συνέχεια κλειδωμένο στη βεράντα. Αισθάνομαι πολύ μόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά μου δεν με θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν βρέχει, δεν έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου.
16 μηνών - Σήμερα με έβγαλαν από τη βεράντα. Ήμουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με είχε συγχωρέσει. Ήμουν τόσο χαρούμενος που χοροπήδαγα από ενθουσιασμό. Η ουρά μου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα με πήγαιναν βόλτα! Κατευθυνθήκαμε προς τον αυτοκινητόδρομο, και άξαφνα, σταμάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ βγήκα έξω, χαρούμενος, γιατί σκεπτόμουν ότι θα περνάγαμε τη μέρα μας στην εξοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιμένετε!» - γάβγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο με όλη τη δύναμή μου. Η αγωνία μου μεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαβαίνω, ενώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασμα και αυτοί δεν σταματούσαν, ότι με είχαν εγκαταλείψει!
17 μηνών - Έψαχνα μάταια να βρω το δρόμο για να γυρίσω σπίτι. Είμαι μόνος και αισθάνομαι χαμένος. Στις περιπλανήσεις μου, συναντάω μερικούς ανθρώπους με καλή καρδιά που με κοιτάνε με θλίψη και μου δίνουν
λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ με τα μάτια μου, από τα βάθη της ψυχής μου. Εύχομαι να με υιοθετούσαν. Θα ήμουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όμως, αυτοί απλά λένε: «καημένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».18 μηνών - Πριν από μερικές ημέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά μικρά και μεγαλύτερα σαν τα «μικρά μου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και μια ομάδα από τα μικρότερα παιδιά, γελώντας, μου
πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σημαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες με χτύπησε στο μάτι και, έκτοτε, δεν μπορώ να δω καθόλου με αυτό το μάτι.19 μηνών - Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι με λυπόντουσαν. Τώρα είμαι πολύ αδύνατος και αδύναμος και η όψη μου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα μου μάτι και οι άνθρωποι με διώχνουν με τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.
20 μηνών - Κινούμαι με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία. Σήμερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόμο, με χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκόμουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόμο, όμως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεμάτο ικανοποίηση βλέμμα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που με πάτησε. Εύχομαι να με είχε σκοτώσει! Όμως, απλά μου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω μου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια μου δεν με υπακούνε και μόλις με τεράστια δυσκολία μπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του
δρόμου. Επί δέκα μέρες έχω μείνει εκτεθειμένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή βροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν μπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκομαι σε ένα πολύ υγρό μέρος, και φαίνεται ότι ακόμη και το τρίχωμά μου μαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν με προσέχουν, άλλοι λένε: «μην πλησιάζεις». Είμαι σχεδόν αναίσθητος, όμως, μια ελάχιστη δύναμη από τα βάθη του σώματός μου με αναγκάζει να ανοίξω τα μάτια μου. Η γλυκύτητα στη φωνή της με έκανε να αντιδράσω. «Καημένο μου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε. Μαζί με την γυναίκα ήταν ένας άντρας με λευκή ποδιά που με ακούμπησε και είπε: «Λυπάμαι, κυρία μου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον βοηθήσουμε να βγει από αυτόν τον
πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, με δάκρυα να τρέχουν ποτάμι στα μάγουλά της, συμφώνησε. Όσο καλύτερα μπορούσα, κούνησα την ουρά μου και την ευχαρίστησα, με τα μάτια μου, για τη βοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεμα. Ενώ αισθανόμουν το ελαφρύ τσίμπημα της βελόνας, πριν από αυτόν τον
μακρύ ύπνο, η τελευταία μου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;». -
Κατ'αρχην, συγγνωμη για το πολυ μεγαλο post, αλλα το διαβασα σε ενα αλλο forum (hiphop.gr) οπου το ειχαν κανει copy απο καπου αλλου και πραγματικα ειναι πολυ συγκινητικο. Μάλιστα στον 20ο μηνα εχει μια λυπηρη αληθεια για την οδηγικη μας παιδεια.
Διαβαστε το και πειτε τα σχολια σας, εγω ψιλοσοκαριστηκα αν και τα εχω δει πολλες φορες...ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1η εβδομάδα - Σήμερα είμαι ηλικίας μιας εβδομάδας. Τι χαρά να είμαι μέρος αυτού του Κόσμου!
2 μηνών - Σήμερα με χώρισαν από τη μητέρα μας. Ήταν πολύ ανήσυχη και με τα μάτια της με χαιρετούσε.
Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά μου να με φροντίζει το ίδιο καλά με τη μαμά μου.4 μηνών - Έχω μεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραβάνε την προσοχή μου. Υπάρχουν μερικά παιδιά στο σπίτι που μου είναι σαν «μικρά αδερφάκια». Παίζουμε πολύ, τραβάνε την ουρά μου κι εγώ τους δίνω μικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.
5 μηνών - Σήμερα μου φωνάξανε. Η κυρία μου ήταν πολύ αναστατωμένη επειδή ούρησα μέσα στο σπίτι. Όμως δεν μου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης, κοιμάμαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!
8 μηνών - Είμαι ένα πολύ χαρούμενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνομαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευμένος... Νομίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική μου και,
συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό μου, σκάβοντας στο χώμα σαν τους προγόνους μου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιμάζουν να μου μάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγματα που κάνω να είναι εντάξει!12 μηνών - Σήμερα έγινα ενός έτους. Είμαι ένας ενήλικος σκύλος. Όμως τα αφεντικά μου λένε ότι μεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίμεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για μένα!
13 μηνών - Σήμερα με έδεσαν. Σχεδόν δεν μπορούσα να κουνηθώ, να βρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να βρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα με επιτηρούν και ότι είμαι αχάριστος. Δεν
καταλαβαίνω τίποτε απ' όσα μου συμβαίνουν.15 μηνών - Όλα έχουν αλλάξει τώρα. .. Με κρατάνε συνέχεια κλειδωμένο στη βεράντα. Αισθάνομαι πολύ μόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά μου δεν με θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν βρέχει, δεν έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου.
16 μηνών - Σήμερα με έβγαλαν από τη βεράντα. Ήμουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με είχε συγχωρέσει. Ήμουν τόσο χαρούμενος που χοροπήδαγα από ενθουσιασμό. Η ουρά μου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα με πήγαιναν βόλτα! Κατευθυνθήκαμε προς τον αυτοκινητόδρομο, και άξαφνα, σταμάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ βγήκα έξω, χαρούμενος, γιατί σκεπτόμουν ότι θα περνάγαμε τη μέρα μας στην εξοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιμένετε!» - γάβγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο με όλη τη δύναμή μου. Η αγωνία μου μεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαβαίνω, ενώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασμα και αυτοί δεν σταματούσαν, ότι με είχαν εγκαταλείψει!
17 μηνών - Έψαχνα μάταια να βρω το δρόμο για να γυρίσω σπίτι. Είμαι μόνος και αισθάνομαι χαμένος. Στις περιπλανήσεις μου, συναντάω μερικούς ανθρώπους με καλή καρδιά που με κοιτάνε με θλίψη και μου δίνουν
λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ με τα μάτια μου, από τα βάθη της ψυχής μου. Εύχομαι να με υιοθετούσαν. Θα ήμουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όμως, αυτοί απλά λένε: «καημένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».18 μηνών - Πριν από μερικές ημέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά μικρά και μεγαλύτερα σαν τα «μικρά μου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και μια ομάδα από τα μικρότερα παιδιά, γελώντας, μου
πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σημαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες με χτύπησε στο μάτι και, έκτοτε, δεν μπορώ να δω καθόλου με αυτό το μάτι.19 μηνών - Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι με λυπόντουσαν. Τώρα είμαι πολύ αδύνατος και αδύναμος και η όψη μου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα μου μάτι και οι άνθρωποι με διώχνουν με τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.
20 μηνών - Κινούμαι με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία. Σήμερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόμο, με χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκόμουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόμο, όμως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεμάτο ικανοποίηση βλέμμα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που με πάτησε. Εύχομαι να με είχε σκοτώσει! Όμως, απλά μου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω μου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια μου δεν με υπακούνε και μόλις με τεράστια δυσκολία μπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του
δρόμου. Επί δέκα μέρες έχω μείνει εκτεθειμένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή βροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν μπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκομαι σε ένα πολύ υγρό μέρος, και φαίνεται ότι ακόμη και το τρίχωμά μου μαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν με προσέχουν, άλλοι λένε: «μην πλησιάζεις». Είμαι σχεδόν αναίσθητος, όμως, μια ελάχιστη δύναμη από τα βάθη του σώματός μου με αναγκάζει να ανοίξω τα μάτια μου. Η γλυκύτητα στη φωνή της με έκανε να αντιδράσω. «Καημένο μου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε. Μαζί με την γυναίκα ήταν ένας άντρας με λευκή ποδιά που με ακούμπησε και είπε: «Λυπάμαι, κυρία μου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον βοηθήσουμε να βγει από αυτόν τον
πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, με δάκρυα να τρέχουν ποτάμι στα μάγουλά της, συμφώνησε. Όσο καλύτερα μπορούσα, κούνησα την ουρά μου και την ευχαρίστησα, με τα μάτια μου, για τη βοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεμα. Ενώ αισθανόμουν το ελαφρύ τσίμπημα της βελόνας, πριν από αυτόν τον
μακρύ ύπνο, η τελευταία μου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;». -
Δεν νομίζω οτι υπάρχουν οδηγοί που θέλουν να χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους ζώα στο δρόμο. Ακόμα και απάνθρωποι να είναι όπως παρουσιάζονται στο παραπάνω κείμενο, θα σκεφτούν σίγουρα την ζημιά στο αυτοκίνητό τους και θα το αποφύγουν.
Πιστεύω οτι τα περισότερα ατυχήματα με ζώα δεν γίνονται με δόλο απο τους οδηγούς αλλα τυχαία με την έννοια οτι το ζώο μπορεί να πεταχτεί μπροστά σου ανα πάσα στιγμή. Εδω οι άνθρωποι σαν πεζοί 'αφαιρούνται' πολλές φορές και παιρνούν τους δρόμους χωρίς να ελέγχουν.
Είναι πράγματι κρίμα που αντικρίζουμε καθημερινά πτώματα ζώων στην άσφαλτο αλλα σε καμία περίπτωση (περα απο την υπερβολική ταχύτητα) δεν μπορώ να σκεφτώ οτι φταίνε οι οδηγοί για αυτό. Ασε που σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας μια σύγκρουση με σκύλο μπορεί να κοστίσει την ζωή όλων. Και του σκύλου και των επιβατών του οχήματος.
Είναι πράγματι πρόβλεπτη η συμπεριφορά των ζώων γι αυτό σε περίπτωση που εντοπιστούν απο τον οδηγό απο μακριά σε ένα χωράφι πχ πρέπει να είναι έτοιμος για μια πιθανή είσοδο του ζώου στην άσφαλτο. -
Ößëå ethnikaras ïé ðåñéóóüôåñïé ïäçãïß áðïöåýãïõí íá ÷ôõðïýí æþá åêôüó íá äåí ìðïñïýí íá êÜíïõí äéáöïñåôéêÜ.ÐÜíôùò õðÜñ÷ïõí êáé êÜðïéá ôåôñÜðäá ðßóù áðü êÜôé ôéìüíáé ðïõ äåí ëïãáñéÜæïõí ôßðïôá. Ãéá ôçí ðåñßðôùóç áõôþí ôùí ôåôñÜðïäùí äåí îÝñù åéëéêñéíÜ ôé ìðïñïýìå íá êÜíïõìå
-
Δυστυχως η ουσια ειναι μια αγαπητοι....
Δεν αγαπαμε τα ζωα.....
Στην Ελλαδα του 2005 ο φιλοζωισμος ειναι αγνωστο πραγμα....Περα απο λιγες εξαιρεσεις.....
Κριμα. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Δεν νομίζω οτι υπάρχουν οδηγοί που θέλουν να χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους ζώα στο δρόμο. ..Συμφωνώ. Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Εχω δεί με τα μάτια μου νεαρούς σε Clio να πατάνε γάτα επίτηδες - και να γελάνε.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Δεν νομίζω οτι υπάρχουν οδηγοί που θέλουν να χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους ζώα στο δρόμο. ..
Συμφωνώ. Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Εχω δεί με τα μάτια μου νεαρούς σε Clio να πατάνε γάτα επίτηδες - και να γελάνε.
Τετοια μαλακισμενα θελουν πολυυυυ ξυλο.....
-
Εχω δει 2 φορες αυτοκινητο να προσπαθει να πατησει σκυλο, δηλαδη να τον βαζει σημαδι και να τον ακολουθει. Και τις δυο φορες αρχισα τα χοντρα μπινελικια μες στην μεση του κοσμου. Ο ενας μαλιστα πηγε να κατεβει κατω αλλα δυστυχως το ξανασκεφτηκε. Μακαρι και οι δυο να τρακαρουν (μονοι τους ε) και να καουν ζωντανοι.
-
Φίλε μου ethnikara,μου σήκωσες την τρίχα με αυτό το κείμενο!
Και το κακό είναι ότι λέγει αλήθειες -
Παιδιά μην τα βάζουμε με τους οδηγούς.....
Δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να χτυπήσει ζώο με το αυτοκίνητο του, πιστέψτε με δεν είναι ότι καλύτερο ,παθαίνεις σοκ, και δεν ξέρεις και τι να κανείς, αν χτυπήσεις άνθρωπο τουλάχιστον ξέρεις .Εγώ εστιάζω την κριτική μου, με αφορμή αυτό το ποστ,......
-Σε όλους αυτούς τους δήθεν φιλόζωους που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, παίρνοντας ένα ζώο και στην συνέχεια το εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι πόλεις αδέσποτα .
-Σε όλους αυτούς που τα έχουν στα μπαλκόνια και στις ταράτσες μέσα στο κρύο και τη βροχή, και επίσης να ενοχλούν όλους τους περίοικους..
-Σε όλους αυτούς που τα βγάζουν και αφοδεύουν στα πεζοδρόμια χωρίς να καθαρίζουν και στα πάρκα όπου παίζουν παιδάκια χωρίς να σέβονται τους υπόλοιπους και την υγεία τους
-Σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι οι πόλεις είναι φτιαγμένες να ζουν τα ζώα , και μάλιστα απαιτούν να συμβαίνουν όλα τα προηγούμενα , και αν τα επισημάνεις δεν αγαπάς τα ζώα.....Έλεος πια, έχουμε χάσει κάθε μετρό.....
-
Σωστά. 'Φιλόζωοι' που παίρνουν ένα ζώο για να 'παίζουν τα παιδιά', και καπάκι τρέχουν να το στειρώσουν κάνοντάς το, ειδικά αν είναι αρσενικό, βλαμμένο και νωθρό. Ή που το ντύνουν με γελοία ρουχαλάκια για να μην 'κρυώνει' (ΕΧΕΙ ΤΡΙΧΩΜΑ ΡΕ ΚΟΠΑΝΟΙ, που το κουρεύετε για να μην σκορπίζει τρίχες στο σπίτι σας). Ή που το αφήνουν μέσα στο αμάξι με ντάλα ήλιο και μια χαραμάδα για ν' αναπνέει όσο πίνουν τη δροσερή φραπεδιά στην καφετέρια ('όχι και να μας ανοίξει κανείς το αυτοκίνητο - κάνει και τη βόλτα του το ζωντανό'). Συνειδητά δεν πρόκειται ποτέ να πάρω κατοικίδιο, εκτός αν είναι γάτα κι έχω μονοκατοικία.
-
Ανατριχιαστικο κ σε μεγαλο βαθμο αληθινο το post!
Σε μεγαλο βαθμο γιατι δεν συμπεριφερονται ολοι ετσι με τον σκυλο τους.
Απο εκει κ μετα δεν φταινε οι οδηγοι στις περισσοτερες περιπτωσεις αν χτυπησουν καποιον σκυλο ή γατα. Ισα ισα που η συγκρουση μ εναν σκυλο σημαινει καποιες μικρες υλικες ζημιες στην καλυτερη περιπτωση. Οποτε ολοι θελουν ν αποφυγουν κατι τετοιο.Το βασικοτερο ειναι οτι πολλοι δεν ειναι ικανοι να εχουν καποιον σκυλο. Δεν ειμαστε καθολου φιλοζωιστες. Ποτε ηταν περυσι νομιζω στην Σαρωνιδα που ειχαν σκοτωσει 70-80 σκυλια κ μεσα απο μαντρες σπιτιων πετωντας τους φολες. Εχω χασει κ ενα boxeraki ετσι που ειχαμε οταν ημουν 10ετων.
Αλλα οταν ο κοσμος παιρνει κατοικιδια για μοστρα τι να περιμενουμε;
Στην Αγγλια οταν ημουν ειχα εντυπωσιαστει απο την οργανωση που υπαρχει σ αυτον τον τομεα. Οταν θελει καποιος εναν σκυλο του παιρνουν ολοκληρη συνεντευξη για να διασφαλισουν οσο περισσοτερο μπορουν καλες συνθηκες διαβιωσης για το κατοικιδιο. Επισης τσεκαρουν κ το σπιτι του για να δουν αν εχει τους απαραιτητους χωρους.
Εδω ειχα βρει εναν σκυλο ο οποιος περιφεροταν εξω απο το σπιτι μου κ ο οποιος ειχε καλαζαρ. Επι 2 μερες καλουσα τους αρμοδιους να κανουν κατι, κανεις δεν ενδιαφερθηκε, κ ο ενας με εστελνε στον αλλον. Ουτε κτηνιατρος δεν υπηρχε στον δημο (ελειπε διακοπες) που ομως παιρνουν επιδοτηση για να τον εχουν!
Τελικα πηγα το δυσμοιρο ζωο στον κτηνιατρο δυστυχως για το ιδιο αποτελεσμα του αρχικου post μια κ ηταν σε προχωρημενο σταδιο κ υπεφερε! -
Καθε φορα που το διαβαζω με πιανουν τα δακρυα
Περισσοτερα οταν ηρεμησω.............. -
αμάν...
Σπύρος
-
Όντως είναι πολύ ανατριχιαστικό και πραγματικά πολύ συγκινητικό
-
Το τραγικο κ ειρωνικο της υποθεσης ξερετε πιο ειναι; Οτι ολος ο κοσμος μπορει να σ εχει γραψει εκει που δεν πιανει μελανι, οτι ολοι αυτοι που νομιζες για φιλους να μην σε κοιταζουν κ να μην σου μιλανε (ανεξαρτητως λογου), αλλα ο σκυλος σου θα ειναι αυτος που οταν θα σε δει θα σου κουνησει την ουρα, θα ερθει να σου κανει χαρουλες, να κοιμηθει διπλα σου κ να ειναι παντα παρεουλα σου!
-
'Είσαι υπεύθυνος για ότι εξημερώσεις' όπως έγραφε ο Σαιντ Εξυπερί στον Μικρό Πρίγκιπα...
Αυτά βέβαια ισχύουν για πολιτισμένες κοινωνίες και όχι για τη δική μας ΖΟΥΓΚΛΑ.
ΥΓ. Να καταθέσω και την δική μου 'εμπειρία'
Ήταν καλοκαίρι και μόλις είχα μπει στο αυτοκίνητο για να επιστρέψω από την παραλία.
Το εμφανώς παρατημένο κοκεράκι που πριν μία ώρα έπαιζε με τα άλλα αδέσποτα στη μέση του χωματόδρομου, προσπαθούσε να σηκωθεί και να συνεχίσει, αλλά με σπασμένη σπονδυλική στήλη από το αυτοκίνητο που το πάτησε (κάποιου αφασικού λουόμενου προφανώς), ήταν λίγο δύσκολο...Αφού δεν έδινε κανείς άλλος σημασία, έκανα μερικά τηλέφωνα και έφερα τον τοπικό κτηνίατρο, αλλά όταν ήρθε, το σκυλάκι είχε ήδη απαλλαχθεί από το μαρτύριο του...
-
Tι τοπικ ειναι αυτο...
Δεν το αφηνουμε καλυτερα;
Εμεις που τα αγαπουμε,πονουμε οταν τα διαβαζουμε και κανουμε ο,τι καλυτερο μπορουμε.Αυτοι που δεν τα αγαπουν,δεν θα το διαβασουν.Επομενως,δεν οδηγει πουθενα.Δεν κερδιζουμε τιποτα...ΥΓ.Συγχαρητηρια σε ορισμενα ατομα για τις αντιληψεις τους...
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Το τραγικο κ ειρωνικο της υποθεσης ξερετε πιο ειναι; Οτι ολος ο κοσμος μπορει να σ εχει γραψει εκει που δεν πιανει μελανι, οτι ολοι αυτοι που νομιζες για φιλους να μην σε κοιταζουν κ να μην σου μιλανε (ανεξαρτητως λογου), αλλα ο σκυλος σου θα ειναι αυτος που οταν θα σε δει θα σου κουνησει την ουρα, θα ερθει να σου κανει χαρουλες, να κοιμηθει διπλα σου κ να ειναι παντα παρεουλα σου!Περα για πέρα αληθεια!!! Εχουμε δυο σκυλιά, και τα δυο τα μαζέψαμε απο το δρόμο και το κείμενο που διαβασα με εκανε να ανατριχιάσω!!!
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα