-
δεν ειναι μονο το Led αλλα και ο μετατροπεας
http://www.creeledlighting.com/products.aspx -
Η γνώμη μου είναι οτι αυτή τη στιγμή οι LED δέν αξίζουν για κύριο φωτισμό σπιτιού. Οι επώνυμες που βγάζουν καλή ένταση φωτος και σωστό χρώμα είναι πανάκριβες και μάλλον δέν θα κάνουν απόσβεση ποτέ.
Οπότε μέχρι να βελτιωθούν τα LED πάρτε CFL, πλέον οι επώνυμες έχουν σχεδόν μηδενικό χρόνο προθέρμανσης.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η γνώμη μου είναι οτι αυτή τη στιγμή οι LED δέν αξίζουν για κύριο φωτισμό σπιτιού. Οι επώνυμες που βγάζουν καλή ένταση φωτος και σωστό χρώμα είναι πανάκριβες και μάλλον δέν θα κάνουν απόσβεση ποτέ.Οπότε μέχρι να βελτιωθούν τα LED πάρτε CFL, πλέον οι επώνυμες έχουν σχεδόν μηδενικό χρόνο προθέρμανσης.
με τους λογιαριασμους της δεη τοσο ακριβους κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα πια
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Έχω αυτή την 26άρα τβ...
Παρε ενα ceiling tv mount (δηλαδη βαση τηλεορασης για το ταβανι, για να κρεμεται απο το ταβανι δηλαδη), κ κρεμασε την απο την ακριβως απο πανω επιφανεια. Εννοειται οτι ετσι η TV θα ειναι εξω απο το κουτι, ακριβως μπροστα του.
Θα πέφτει πολύ ψηλά όμως.
Γιατι ρε συ, αφου αυτα ειναι ρυθμιζομενα.
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις στην 'πλάτη' της θέσης του υπάρχοντος επίπλου, να στερεώσεις μία βάση-βραχίονα που εκτείνεται έξω από τον χώρο αυτό, και πάνω σε αυτήν να βάλεις την τηλεόραση;
Μιλάω για κάτι τέτοιο
http://www.ideashop.gr/eshop/ksenodoxei ... black.htmlΑυτό όμως προϋποθέτει
- η 'πλάτη' του επίπλου να μπορεί να στηρίξει το βάρος, χωρίς ολική κατάρρευση (εκτός αν την κόψεις με σέγα και βάλεις στη βάση στον τοίχο που ενδεχομένως βρίσκεται από πίσω
- να βρεις βάση με επαρκές μήκος βραχίονα, ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται εκτός του περιορισμένου πλαισίου.
Θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά όπως βλέπουμε το 'κουτί' φοβάμαι ότι δεν θα κρατήσουν βίδες πάνω στο ξύλο. Ακριβώς δεξιά εκεί που τελειώνει η ντουλάπα υπάρχει ένα κενό (τοίχος δλδ) αλλά το διαθέσιμο πλάτος είναι 9cm. Είναι δυνατό να υπάρχει τόσο μικρή βάση? Αυτή που έβαλες στο λινκ λέει πουθενά διαστάσεις? δεν βρίσκω.
Το κομμάτι που βιδώνεται στον τοίχο είναι 80χ150 χιλιοστά, συνεπώς φαίνεται να χωράει στην κενή επιφάνεια τοίχου που έχεις. Το ερώτημα είναι αν αρκεί το μήκος της, ώστε να σου φέρει την τηλεόραση στην επιθυμητή θέση, καθώς και αν το τελευταίο της τμήμα (εκεί που εδράζεται η TV) μπορεί να στρίψει 90 μοίρες, προκειμένου να βλέπεις την οθόνη και όχι το πλάι της.Θα υπάρχουν όμως και μεγαλύτερες, δεν μπορεί.
Να ξηλώσεις την πλάτη της ντουλάπας (του 'κουτιού' της TV) ή να κάνεις μια μικρή τρύπα σε αυτό (15χ15 εκ.) και να βιδώσεις εκεί τη βάση στον τοίχο παίζει; Απαλλάσσεσαι έτσι από το θέμα τον 90 μοιρών, αλλά πάλι θες βάση με αρκετό μήκος ώστε η TV να βρίσκεται εκτός του 'κουτιού'.
Γιατι να τη βιδωσει στον τοιχο κ να μην την βιδωσει στην εσωτερικη πλαινη επιφανεια του κουτιου (δηλαδη πανω στο πλαινο του διπλανου ντουλαπιου), αφου ειναι σπαστη κ μπορει να την στριψει 90 μοιρες ωστε να κοιταει μπροστα?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις στην 'πλάτη' της θέσης του υπάρχοντος επίπλου, να στερεώσεις μία βάση-βραχίονα που εκτείνεται έξω από τον χώρο αυτό, και πάνω σε αυτήν να βάλεις την τηλεόραση;
Μιλάω για κάτι τέτοιο
http://www.ideashop.gr/eshop/ksenodoxei ... black.htmlΑυτό όμως προϋποθέτει
- η 'πλάτη' του επίπλου να μπορεί να στηρίξει το βάρος, χωρίς ολική κατάρρευση (εκτός αν την κόψεις με σέγα και βάλεις στη βάση στον τοίχο που ενδεχομένως βρίσκεται από πίσω
- να βρεις βάση με επαρκές μήκος βραχίονα, ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται εκτός του περιορισμένου πλαισίου.
Θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά όπως βλέπουμε το 'κουτί' φοβάμαι ότι δεν θα κρατήσουν βίδες πάνω στο ξύλο. Ακριβώς δεξιά εκεί που τελειώνει η ντουλάπα υπάρχει ένα κενό (τοίχος δλδ) αλλά το διαθέσιμο πλάτος είναι 9cm. Είναι δυνατό να υπάρχει τόσο μικρή βάση? Αυτή που έβαλες στο λινκ λέει πουθενά διαστάσεις? δεν βρίσκω.
Αφου σε χωράει στο ύψος, θα μπορούσες να προσθέσεις ένα φύλλο ξύλου, όπου θα 'πατήσει' η τηλεόραση, και το οποίο θα επεκτείνεται εκτός ντουλάπας. Η τηλεόραση δεν θα μπεί όλη μέσα στην ντουλάπα αλλά θα προεξέχει (εφόσον αυτό δεν επηρεάζει πόρτες ή κάτι άλλο). Βεβαίως το φύλο ξύλου που θα βάλεις πρέπει να το στερεώσεις με βίδες στο πίσω μέρος του αφού οι CRT είναι εμπροσθόβαρες.
-
Σκέφτηκα κ εγώ να προτείνω τη λύση αυτή αλλά κόλλησα στο ζήτημα της στήριξης.
Στην ουσία δηλαδή, θα επεκτείνει το 'ράφι' στο οποίο στηρίζεται η TV προς τα έξω. Επειδή όπως είδαμε πρόκειται περί LCD, περίπου όλη η μάζα της θα είναι αναρτημένη 'μπροστά' από το έπιπλο.Γίνεται και είναι μάλλον η καλύτερη λύση, αλλά η προέκταση θέλει πολύ καλή στήριξη προς αποφυγή εκπλήξεων
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Λάμπα οικονομίας τη γνωστή με τα σωληνάκια αν θέλεις καλό φωτισμό για το δωμάτιό σου.
Για μπάνιο - χωλ κλπ ιδανική περίπτωση είναι αυτές οι led προς 4w έκαστη.
Τις έβαλα σε διάδρομο, μπάνιο και φωτιστικό σαλονιού (για καναπέ) και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.4w LED αρα μαλλον φωτεινοτητα αντιστοιχη με λαμπα των 30W-40W ;
Τι 'χρωμα' βγαζει,ειναι δηλαδη θερμο ή ψυχρο;Θερμό είναι. Πολύ καλές οι συγκεκριμένες του ΙΚΕΑ. Για χρήση με 220V. Υπάρχουν και 12V led αλλά όχι στο ΙΚΕΑ.
Στο διάδρομο έχω βάλει 2 τέτοιες.
Στο μπάνιο μία.
Αξίζει μια δοκιμή. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Το κομμάτι που βιδώνεται στον τοίχο είναι 80χ150 χιλιοστά, συνεπώς φαίνεται να χωράει στην κενή επιφάνεια τοίχου που έχεις. Το ερώτημα είναι αν αρκεί το μήκος της, ώστε να σου φέρει την τηλεόραση στην επιθυμητή θέση, καθώς και αν το τελευταίο της τμήμα (εκεί που εδράζεται η TV) μπορεί να στρίψει 90 μοίρες, προκειμένου να βλέπεις την οθόνη και όχι το πλάι της.Θα υπάρχουν όμως και μεγαλύτερες, δεν μπορεί.
Να ξηλώσεις την πλάτη της ντουλάπας (του 'κουτιού' της TV) ή να κάνεις μια μικρή τρύπα σε αυτό (15χ15 εκ.) και να βιδώσεις εκεί τη βάση στον τοίχο παίζει; Απαλλάσσεσαι έτσι από το θέμα τον 90 μοιρών, αλλά πάλι θες βάση με αρκετό μήκος ώστε η TV να βρίσκεται εκτός του 'κουτιού'.
ok, θα ψάξω αυτή σε 1η φάση να δούμε μπας και... θενκς πάντως.
Το να ξηλώσω την ντουλάπα δεν παίζει γιατί η ιδιοκτήτρια θα μου τα κάνει μπαλόνια...εδιτ: επίσης πρέπει να ψάξω και αν η βάση βιδώνει στην τβ. (με τι βίδες? )
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι να τη βιδωσει στον τοιχο κ να μην την βιδωσει στην εσωτερικη πλαινη επιφανεια του κουτιου (δηλαδη πανω στο πλαινο του διπλανου ντουλαπιου), αφου ειναι σπαστη κ μπορει να την στριψει 90 μοιρες ωστε να κοιταει μπροστα?
Γιατί το ξύλο πολύ το φοβάμαι πόσο θα αντέξει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αφου σε χωράει στο ύψος, θα μπορούσες να προσθέσεις ένα φύλλο ξύλου, όπου θα 'πατήσει' η τηλεόραση, και το οποίο θα επεκτείνεται εκτός ντουλάπας. Η τηλεόραση δεν θα μπεί όλη μέσα στην ντουλάπα αλλά θα προεξέχει (εφόσον αυτό δεν επηρεάζει πόρτες ή κάτι άλλο). Βεβαίως το φύλο ξύλου που θα βάλεις πρέπει να το στερεώσεις με βίδες στο πίσω μέρος του αφού οι CRT είναι εμπροσθόβαρες.
Κατάλαβα τι λες αλλά έτσι θα πρέπει να την μετακινώ συνέχεια γιατί: 1) δεν θα ανοίγει η ντουλάπα 2) κάποιος περνώντας θα την κάνει τη μλκία.
-
Μια είναι λύση!
Να καταργησεις τη τηλεοραση στο υπνοδωματιο! Εκει παμε για ξεκουραση και ύπνο, αντε και για 'κρεβατι'.
Τηλεορααση και τα συναφη αποκλειστικά στο χώρο του σαλονιου-καθιστικου-καθημερινου. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μια είναι λύση!
Να καταργησεις τη τηλεοραση στο υπνοδωματιο! Εκει παμε για ξεκουραση και ύπνο, αντε και για 'κρεβατι'.
Τηλεορααση και τα συναφη αποκλειστικά στο χώρο του σαλονιου-καθιστικου-καθημερινου.Η γυναίκα επειδή ξυπνάει νωρίς, κοιμάται κ νωρίς. Εγώ τι θα κάνω μετά? Τώρα με τόσο csi που έχω δει μπορώ να σου βρω τα πάντα.
-
άλλαξε θέση στο κρεβάτι
-
Γεια χαρά σε όλους.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τη θερμομόνωση – στεγανοποίηση της ταράτσας του (ιδιόκτητου) σπιτιού μου.Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια περίπου όταν ανακάλυψα ότι σε 1-2 σημεία του σαλονιού συγκεντρώθηκε λίγη υγρασία μετά από έντονη βροχόπτωση (όχι πολύ συχνή ούτε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες – μένω Ηράκλειο Κρήτης).
Κατόπιν συνεννόησης με γνωστό μου μηχανικό άπλωσα δύο χέρια τσιμεντοειδές υλικό (οριζόντια και κάθετα) και από πάνω αφού στέγνωσε, άπλωσα ένα πλαστικό ελαστομερές στεγανωτικό. Η εργασία έγινε τέλος καλοκαιριού σε απόλυτα στεγνή πλάκα. Όλα καλά, έπιασα την υγρασία και έχει αποδειχθεί ως σήμερα ότι η ταράτσα είναι στεγανή.
Στη συνέχεια θέλησα να κάνω θερμομόνωση, και σε συνεννόηση με τον ίδιο μηχανικό αποφάσισα να στρώσω Styrofoam Dow Roofmate SL-A πάνω από το ελαστομερές.
Στην ταράτσα υπάρχουν δύο μεγάλα ντεπόζιτα (2x2 Τόνοι), ένα πετρελαίου (1Τ) και ένας ηλιακός θερμοσίφωνας οπότε το στρώσιμο εκ νέου με τσιμεντογωνία θεωρήθηκε ακριβή και δύσκολη επιλογή και αποφασίστηκε να πάρουμε το ρίσκο με την υπάρχουσα κλίση και τις 2 υδροροές.
Η ταράτσα στρώθηκε με Roofmate SL-A και από πάνω με κεραμικά πλακάκια β’ διαλογής (http://www.akek.gr/greek/products/cottotile.html).Αποτέλεσμα; Το καλοκαίρι πολύ καλή δουλειά, η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει καθόλου, δροσιά, το κλιματιστικό δουλεύει ελάχιστα δηλαδή 100% επιτυχία. Το χειμώνα όμως, μετά τις πρώτες δυνατές βροχές και ελλείψει επαρκούς κλίσης λιμνιάζουν νερά σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να παγώνουν και να μεταφέρουν τη χαμηλή θερμοκρασία τους στο σπίτι. Το δώμα παραμένει κρύο, τα νερά παραμένουν εγκλωβισμένα και στεγνώνουν μετά από αρκετές ημέρες και το σπίτι όπως είναι φυσικό δε μπορεί να θερμανθεί αρκετά. Επίσης διάβασα κάπου ότι τα λιμνάζοντα αυτά νερά φθείρουν και τη στρώση ελαστομερούς.
Από ‘δω και πέρα σκέφτομαι την κατασκευή ψευδοροφής εσωτερικά με γυψοσανίδα 20 cm κάτω απ’το ταβάνι και πετροβάμβακα ενδιάμεσα.
α) Θεωρείτε ότι η λύση αυτή θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα;
β) Πιστεύετε ότι μετά την τοποθέτηση γυψοσανίδας πρέπει να αφαιρεθεί το roofmate και τα πλακάκια απ’την ταράτσα για αποφυγή συγκεντρωσης νερού που δε στεγνώνει εύκολα;
γ) σε περίπτωση αφαίρεσης του β) (που μου φαίνεται αναπόφευκτη κίνηση) είναι δυνατόν να επαναχρησιμοποιήσω τις πλάκες roofmate εσωτερικά (αφού πρώτα καθαριστούν καλά), κολλώντας τις στο ταβάνι (βλ. http://www.youtube.com/watch?v=9Ce8_2nTrUI). Αν ναι, να ζητήσω και πετροβάμβακα ενδιάμεσα;Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόηση σας για τις λίγες γνώσεις μου και μετέπειτα για τη βοήθειά σας,
Βαγγέλης. -
το μονοτικο που περασες δεν ηταν υδροφοβικο δηλαδη???
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
το μονοτικο που περασες δεν ηταν υδροφοβικο δηλαδη???Επειδή δεν γνωρίζω πολλές τεχνικές λεπτομέρειες από υλικά και τις ιδιότητές τους, ιδού το ελαστομερές μονωτικό που έβαλα:
-
επειδη δεν θυμαμαι πως λεγεται εκεινο που ειχα βαλει εγω δες ποσο μεγαλο ειναι το μερος που εχει λιμναζοντα νερα χοντρικα και πηγαινε σε χρωματοπολειο και αγορασε υδροφοβικο στεγανωτικο (εκτως και αμα η ταρατσα εχει λακουβιτσες)
-
ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣτα απλα στεγανωτικα κρατανε νερο στην ουσια δημιουργουν ενα φιλμ στην αρχη και μετα σιγα σιγα το 'τρωνε'και αρχιζει το παρτυ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]