-
Για σιδερένια κάγκελα, ένα ή δύο χέρια αστάρι πριν το βάψιμο?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Για σιδερένια κάγκελα, ένα ή δύο χέρια αστάρι πριν το βάψιμο?Ενα αστάρι και 2 βάψιμο και πιάνεις αντοχή άνετα 6-8 χρόνια. Αν είναι λίγα μέτρα αξίζει τον κόπο.
Οπωσδήποτε να μεσολαβούν 24 ώρες απο το ένα χέρι στο άλλο. Απο το αστάρι αρκούν και οι 8-10 ώρες . -
Άμα κάνω δύο αστάρια, πιάνω τα 10 χρόνια?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Άμα κάνω δύο αστάρια, πιάνω τα 10 χρόνια?Aνάλογα τις καιρικές συνθήκες, μπορεί και με 1 αστάρι/2 χρώμα να πιάσεις τα 10 χρόνια.
Στο 1ο χέρι χρώμα βάλε 15% διαλυτικό, στο 2o χέρι 10% max. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Παίδες, μην ξεχνάτε τη θερμομόνωση πριν βάλετε θερμοπομπούς, σόμπες, τζάκια κλπ.
Εγώ ρώτησα για μόνωση της πυλωτής μου με Dow (θερμομονωτικό που μοιάζει σαν πεπιεσμένο, συμπυκνωμένο φελιζόλ),
Τα υλικά έχουν κόστος 1100 ευρώ για 100τ.μ.
Για τοποθέτηση μου 'πε 1000 ευρώ και παραπάνω. Δεν θυμάμαι ακριβώς, μιας και δεν με ενδιέφερε, αν τα τοποθετήσω, θα τα τοποθετήσω μόνος μου.
Θα πάω να ρωτήσω και σε άλλα μαγαζιά να πάρω προσφορές.
Για δώστε καμιά σχετική πληροφορία, υλικά, καμιά συμβουλή.πολλά υλικα υπάρχουν αλλα για να μπορέσεις να τα περάσεις μονος σου πας στα του στυλ φελιζολ, οπου υπάρχουν διογκωμένη πολυστερινη με συντελεστη θερμικής αγωγιμότητας λ να παίζει στα 0,033-0,038W/(mK), αφρώδης εξηλασμενη πολυστερινη με 0,031-0,038W/(mK) κ το καλύτερο η πολυουρεθανη με 0,023-0,03W/(m*K)!!
(πανω στης συσκευασίες δίνει τον συντελεστή κ προφανως οσο χαμηλότερος ειναι τοσο καλυτερο ειναι η θερμομόνωση του + ψάξε για διογκ. πολυστ που παίζει σε καλες τιμές κ ειναι μια χαρά)
Παντως το πέρασμα δεν ειναι κ εύκολο κ κατά κανονα τα περνάνε μια πολυ λεπτή εξωτερική στρώση επιχρίσματος!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Παίδες, μην ξεχνάτε τη θερμομόνωση πριν βάλετε θερμοπομπούς, σόμπες, τζάκια κλπ.
Εγώ ρώτησα για μόνωση της πυλωτής μου με Dow (θερμομονωτικό που μοιάζει σαν πεπιεσμένο, συμπυκνωμένο φελιζόλ),
Τα υλικά έχουν κόστος 1100 ευρώ για 100τ.μ.
Για τοποθέτηση μου 'πε 1000 ευρώ και παραπάνω. Δεν θυμάμαι ακριβώς, μιας και δεν με ενδιέφερε, αν τα τοποθετήσω, θα τα τοποθετήσω μόνος μου.
Θα πάω να ρωτήσω και σε άλλα μαγαζιά να πάρω προσφορές.
Για δώστε καμιά σχετική πληροφορία, υλικά, καμιά συμβουλή.πολλά υλικα υπάρχουν αλλα για να μπορέσεις να τα περάσεις μονος σου πας στα του στυλ φελιζολ, οπου υπάρχουν διογκωμένη πολυστερινη με συντελεστη θερμικής αγωγιμότητας λ να παίζει στα 0,033-0,038W/(mK), αφρώδης εξηλασμενη πολυστερινη με 0,031-0,038W/(mK) κ το καλύτερο η πολυουρεθανη με 0,023-0,03W/(m*K)!!
(πανω στης συσκευασίες δίνει τον συντελεστή κ προφανως οσο χαμηλότερος ειναι τοσο καλυτερο ειναι η θερμομόνωση του + ψάξε για διογκ. πολυστ που παίζει σε καλες τιμές κ ειναι μια χαρά)
Παντως το πέρασμα δεν ειναι κ εύκολο κ κατά κανονα τα περνάνε μια πολυ λεπτή εξωτερική στρώση επιχρίσματος!
Η πυλωτή μου είναι σοβατισμένη. Αφαιρώ το σοβά ή τον αφήνω όπως είναι;
Υποθέτω ότι η σειρά είναι:
κόλλα
μόνωση
καρφιά 'βίδες (ό,τι πάει)
και το επίχρυσμα: (τι 'ναι αυτό; δεν το ξέρω)(υποθέτω καλύπτει σαν σοβάς τις πλάκες μόνωσης και γεμίζει τους αρμούς μεταξύ τους και μάλλον θα 'χει μονωτικές ιδιότητες;)
Η δυσκολία πού βρίσκεται; Στο επίχρυσμα;
Τα προιόντα της Dow έχουν λ = 0,035 W/mk (0,030 Kcal/mh °C) π.χ:
STYROFOAM IB-SL-A λ = 0,035 W/mk
SHAPEMATE GREC-A λ = 0,035 W/mk
και μόνο το xenergy (αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο) έχει λ = 0.030 W/mk.Βρήκα και διογκωμένο πολυεστέρα.
λ10 = 0,0267 Kcal/mh °C.Θα κοιτάξω μήπως το 'χει καμιά ελληνική εταιρεία (Duro stick π.χ) μη σπρώξουμε τα λεφτά πάλι στους αμερικάνους (αμερικάνικη ακούγεται η Dow).
-
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στο youtube.
Εγώ για παράδειγμα βρήκα τους παρακάτω οδηγούς (το πρώτο βίντεο αποτελείται από 3 μέρη): -
γενικά καλα τα λες, το σοβά (που γενικά λεγεται κ επίχρισμα) μπορεις να τον αφήσεις αλλα πρεπει να είσαι σίγουρος οτι το συγκεκριμένο δομικό στοιχείο δεν θα εχει πρόβλημα υγρασίας (π.χ απο συμπηκνωμα) ώστε στο μελλον να σου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα!
Η διαδικασία που λες ειναι σωστή απλα η τελευταία στρώση σουβα δεν ειναι σαν τις κλασσικές αλλα πολυ πιο λεπτή κ τη περνάνε με κατι τεράστιες σπάτουλες απο κάτω προς επάνω!
μη σε νοιαζουν πολυ οι συντελεστές, κοιταξε να βρεις καλή τιμή! ακομα κ με μικρο λ θα εχεις ικανοποιητικά καλα αποτέλεσμα!
(μεσω νετ στα γρηγορα αυτα μπορώ να σε πω μονο δυστυχώς, αλλα πιστευω οτι σου φτανουν για να κανεις την δουλειά σου!)
-
Καμιά ιδέα πού μπορεί να πουλάνε tie-wrap (cable ties), πως τα λένε στα ελληνικά δεν ξέρω
Φανταζόμουν ότι σε μαγαζιά Η/Υ θα πουλούσαν, αλλά ή έκανα λάθος, ή δεν ξέρω πώς να τα αναζητήσω...
-
Ζήτα τα απλά ως 'κλιπάκια' ή 'δεματικά'. Πιστεύω ότι σε μαγαζιά με εργαλεία κτλ αποκλείεται να μην έχουν.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Καμιά ιδέα πού μπορεί να πουλάνε tie-wrap (cable ties), πως τα λένε στα ελληνικά δεν ξέρωΦανταζόμουν ότι σε μαγαζιά Η/Υ θα πουλούσαν, αλλά ή έκανα λάθος, ή δεν ξέρω πώς να τα αναζητήσω...
Ηλεκτρολογικα ειδη
-
Thanks.
-
Πρακτικερ, 1 ευρω το σακουλακι με 50 κομματια.
-
-
-
αν χωράει χωρίς τη βάση της τότε βάλε βάση τοίχου και χώστην μέσα, διαφορετικά κόβεις ξύλο από πάνω
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
http://diytv.gr/μήπως να το βαζες στις συνταγές;
-
κοψε τα ποδια και βαλτην επανω
-
Ναι, ξέχασα να πω. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν χωράει στο ύψος. Δεν χωράει στο πλάτος!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ναι, ξέχασα να πω. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν χωράει στο ύψος. Δεν χωράει στο πλάτος!δεν χρειαζοταν να μας το πεις το ειχαμε καταλαβει
δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι εκτως και αμα εχεις ορεξει να μεγαλωσεις το επιπλο μονος σου -
Έλεγα μήπως υπάρχει καμιά βάση μπου να μπορεί να μπει ...κάπως...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]