-
Το άσχημο είναι πως πολλοί απεγνωσμένοι άνθρωποι που αναζητούν φθηνή θέρμανση θα πέσουν στην παγίδα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το άσχημο είναι πως πολλοί απεγνωσμένοι άνθρωποι που αναζητούν φθηνή θέρμανση θα πέσουν στην παγίδα.Εδω εχουν πεσει σε χειροτερη παγιδα και βαζουν ξυλοσομπες ,back to the future
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το άσχημο είναι πως πολλοί απεγνωσμένοι άνθρωποι που αναζητούν φθηνή θέρμανση θα πέσουν στην παγίδα.
Εδω εχουν πεσει σε χειροτερη παγιδα και βαζουν ξυλοσομπες ,back to the future
Επειδή δεν το κατάλαβα, τι προτείνεις; Να παραμείνουμε στο καλοριφέρ (τιμή πετρελαίου; ), να πάμε σε φυσικό αέριο (όσοι έχουν δίκτυο), air-condition (δες τιμολόγιο ΔΕΗ);
-
Μονωση!!
Ριχτε 1ο πόντους μόνωση γύρω γύρω στο σπίτι, κουφώματα ενεργειακα με τριπλα-τετραπλα τζάμια, μονωτικα πατώματα και μονωμενες οροφες και μετα κερακια ρεσό αρκούν για θερμανση! -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εδω εχουν πεσει σε χειροτερη παγιδα και βαζουν ξυλοσομπες ,back to the future
Επειδή δεν το κατάλαβα, τι προτείνεις; Να παραμείνουμε στο καλοριφέρ (τιμή πετρελαίου; ), να πάμε σε φυσικό αέριο (όσοι έχουν δίκτυο), air-condition (δες τιμολόγιο ΔΕΗ);
Τα εχω ξαναγραψει:
Θερμοπομπος ή air-condition
Ξυλοσομπα μόνο εαν εισαι επαρχια και εχεις δωρεαν τα ξυλα -
Θερμοπομπός δε γνωρίζω τι είναι και πως λειτουργεί, το air cond όμως αποκλείεται, μιλάμε για μεγάλη κατανάλωση...
-
Η ξυλόσομπα θα ''παίξει'' πολύ τους ερχόμενους μήνες (χρόνια?) γιατί κουτσά στραβά μερικά ξυλάκια θα βρεθούν. Έχουν να φύγουν δάση
Επίσης θα παίξει πολύ και η κουβερτούλα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η ξυλόσομπα θα ''παίξει'' πολύ τους ερχόμενους μήνες (χρόνια?) γιατί κουτσά στραβά μερικά ξυλάκια θα βρεθούν. Έχουν να φύγουν δάση
Επίσης θα παίξει πολύ και **η κουβερτούλα **:whistlink:Η ηλετρική;
-
Τριφασική
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Θερμοπομπός δε γνωρίζω τι είναι και πως λειτουργεί, το air cond όμως αποκλείεται, μιλάμε για μεγάλη κατανάλωση...Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανε ο leonp σε άλλο thread βγήκε οτι αν γίνει η εξίσωση φόρου στο πετρελαιο θα πάει η κιλοβατώρα του πετρελαίου στα 13-15 λεπτά χωρίς να υπολογίζονται και όλες οι απώλειες στο κύκλωμα και βεβαίως η ελλιπής παράδοση του πετρελαιά.
Αυτή τη στιγμή η κιλοβατώρα της ΔΕΗ είναι κάπου 11 λεπτά οπότε αν τελικά γίνει η εξίσωση και δέν αυξηθούν δραματικά οι τιμές της ΔΕΗ συμφέρει AC ή έστω θα βγαίνει στα ίσα με καλοριφέρ.
-
Δε διαφωνώ, οι ανάγκες και η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετικές. Αλλιώς θερμαίνεται ένα σπίτι 25ετίας και αλλιώς ένα ολοκαίνουριο διαμέρισμα. Αέρας, υγρασία, μόνωση, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Οπότε σίγουρα δε μπορούμε να πούμε τι συμφέρει γενικά, αλλά μεμονωμένα.
edit: Αν ανάψω το AC στη θέρμανση στο σπίτι μου, όταν το κλέισω μέσα σε 10 λεπτά θα παγώσω, με το καλοριφέρ δεν έχω τέτοιο θέμα. Στο εξοχικό το ίδιο, αλλά με τη σόμπα που είχαμε παλιά, η ζέστη κρατούσε πολύ παραπάνω.
-
Το πετρελαιο εχει ενα αφανες μειονεκτημα: ζεσταινει ολο το σπιτι και αυτο μονον εφοσον αναψει για ολους ο καυστηρας.
Δηλαδη δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις μερος αυτου και να πεις θελω μονο το Χ δωματιο γιατι δεν με ενδιαφερει να ζεσταινω ολο το βραδυ το σαλονι,αυτο ανεβαζει το κοστος που πληρωνει ο καταναλωτης παρόλλο που δεν εχει να κανει με τον βαθμο αποδοσης του καυσιμου.
Εγω αν εχτιζα σπιτι σήμερα θα εβαζα θερμοπομπους και τιποτε αλλο.Και δωρεαν να ειχα τα ξυλα (που δεν παιζει) δεν μπορω να κανω τον νέγρο θερμαστή και αυτο για να ζεσταινω ενα μερος του σπιτιου,καλυτερα να ντυθω σαν να πηγαινω στην Ανταρκτικη και να τελειωνει η ιστορια,αλλωστε η Αττικη -πλην των πολυ βορειων- εχει αστείο χειμώνα και τα σπιτια της δεν ειναι καλυβια που μπαζουν απο παντου σε ανοιχτους χωρους, αλλα καλώς μονωμενα διαμερίσματα στις πολεις ,θα μπορουσε καποιος να μην αναψει ποτε στην ζωη του οτιδηποτε.
Το ρευμα ακριβαινει καθε χρονο αλλα και το πετρελαιο επισης και μαλιστα το πετρελαιο πολυ παραπανω τα προσεχη χρονια λογω του φορου,ετσι η διαφορα θα ειναι παντα υπερ των ηλεκτρικων μεσων. -
Μιά χαρά μπορείς να ζεστάνεις μόνο όποια σώματα θες. Η λύση λέγεται θερμοβάνα και είναι ένας ατομικός θερμοστάτης που μπαίνει στην θέση της βάνας του καλοριφέρ. Την βάζεις στην θερμοκρασία που θες να έχει ο χώρος, ή στο μηδέν αν δεν θες καθόλου θέρμανση εκεί, και αυτήν ανοιγοκλείνει την ροή του σώματος ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το βράδυ γυρίζεις όλα τα σώματα του σαλονιού στο μηδέν και δουλεύει μόνο στα δωμάτια. Φυσικά, μπορείς να έχες και παραπάνω από μία ζώνες θέρμανσης, με ξεχωριστό κύκλωμα και θερμοστάτη για κάθε ζώνη. Αν το είχες φροντίσει όταν χτιζόταν το σπίτι είναι απλό.
Παρόλα αυτά, αν και τα έχω έτσι σπίτι μου, φέτος κάνω τον νέγρο θερμαστή, κουβαλώντας 3 ολόκληρα κιλά ξύλο την ώρα για το τζάκι μου. Στους κερατάδες δεν δίνω άλλα λεφτά μέσω πετρελαίου...
-
Έχω ένα black n decker σκουπάκι για το αυτοκίνητο. Είναι με ρεύμα από την πρίζα αυτοκινήτου. Δεν έχει μπαταρία, επομένως για να λειτουργεί πρέπει να έχει διαρκή τροφοδοσία από ρεύμα. Υπάρχει κανένας αντάπτορας που να βγάζει σε 12Volts με πρίζα αυτοκινήτου από την πρίζα σπιτιού ώστε να το χρησιμοποιώ σπίτι? Έχει δει κανείς κάτι στο ebay?
Έντιτ: αυτό βρήκα, πιστεύω ότι κάνει...
http://www.ebay.de/itm/NETZTEIL-LADEGER ... 588b38ac41 -
Ναι, αυτό είναι, έχω παρόμοιο για φόρτιση του GPS στο σπίτι (και μάλιστα είχα πάρει τον original της NAVIGON ο βλάκας, 15 € )
Το σκουπάκι B&D 12V κάνει τίποτα όμως ή είναι μόνο για ελαφριά ψίχουλα;
-
Άσχετο, αλλά χθες είχε έρθει ένας γνωστός μου αλουμινάς στο σπίτι για κάποιες διορθώσεις και χρησιμοποιούσε εργαλεία Μakita. Μου είπε πως δεν τα αλλάζει με τίποτα, ειδικά με τα Bosch, που τα θεωρεί υπερεκτιμημένα. Αυτά..
(εμείς -εγώ, πατέρας, αδερφός, γαμπρός- βέβαια, τα περισσότερα που έχουμε είναι τα πράσινα της Bosch )
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχετε τοποθετησει laminate?
Επειδη το εχω στο πρόγραμμα, για τυχον κοψίματα αρκεί μια σέγα ή πρεπει να παρω φαλτσοπρίονο, όπως βλέπω σε βιντεο στο youtube? Τα δισκοπρίονα που χρησιμεύουν?επειδή πέρασε στο ντούκου βρήκα ενα μαραφετι αρκετα βολικο και γουστόζικο
http://www.bosch-do-it.com/pls300/ -
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
http://www.doityourself.com/Ωραιο σαιτ
-
υπαρχει και αυτο
hackaday.com/
εχει πολλα παρα πολλα ειδικα για led μεσα στα σπιτια
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]