Δεν έχω νύχι στους δίσκους και φρενάρει σχετικά καλά, δεν έχω παράπονο.
-
Kalispera se olous. Mporei kaneis na mou pei ti epiloges exw gia anabathmisi frenwn se ena Corsa C 1.4 Sport ?? (15' Zantes).
-
Kalispera se olous. Mporei kaneis na mou pei ti epiloges exw gia anabathmisi frenwn se ena Corsa C 1.4 Sport ?? (15' Zantes).
-
-
γεια σου φιλε μου.Εχω ακριβως το ιδιο μοντελο εδω και δυο μηνες.Λοιπον,μια καλη λυση ειναι να βαλεις δισκοφρενα στον πισω αξονα.Ολη η δουλεια θα σου παει γυρω στα 700 ευρο.Αλλη λυση ειναι δισκοι 280 χιλιοστων με αλλαγη βεβαια και στις δαγκανες.Παντως μια φτυνη λυση ειναι αλλαγη των εργοστασιακων με αλλων καλυτερης ποιοτητας και σωληνακια υψηλης πιεσης
-
H allagi se megaluterous diskous kai daganes, elpizw na min xreiazetai kai allagi se zantes?
To pithanotero einai oti tha arxisw apo tin ftini lusi kai idwmen.
Thanx
Φίλε Lpiggy, σε παρακαλώ να γράφεις Ελληνικά, από σεβασμό στις επιθυμίες των οικοδεσποτών μας 4Τ (βλ. Οδηγίες χρήσης), στα ματάκια μας και, φυσικά, στην Ελληνική γλώσσα
(Moderator nass)
-
Δεν ρωτας και στην εταιρεια αν ταιριαζουν τα εργοστασιακα απο Astra; Βαζεις του 1.4 που ειναι πολυ καλα και καθαρισες!
-
Επειδή αντιμετωπίζω τέτοιο θέμα άμεσα λόγω φθοράς εμπρός δίσκων (έντονο νύχι) σε μόλις 55000 χλμ σκέφτομαι σοβαρά την αναβάθμιση σε aftermarket δίσκους και τακάκια. Πρόσθετος λόγος είναι και η έντονη φθορά των τακακίων (κάθε 15-17000 χλμ). Άρα ψάχνω για σετ δίσκους-τακάκια καλύτερης ποιότητας. Έχω σχεδόν καταλήξει σε δίσκους tarox και τακάκια ferodo (λόγω έλλειψης των αντίστοιχων tarox). Η διαφορά τιμής είναι περίπου στο 25% επιπλέον η οποία αναμένεται να καλυφθεί από τη μικρότερη φθορά. Βέβαια, ελπίζω να έχω και καλύτερο φρένο που δεν είναι και στα συν του corsa. Αν κάποιος έχει ήδη προβεί σε ΄κάποια κίνηση για βελτίωση εμπρός καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει.
-
Ο χρήστης punto GT170 έγραψε:
Αλλη λυση ειναι δισκοι 280 χιλιοστων με αλλαγη βεβαια και στις δαγκανες.Punto GT170 αυτό απαιτεί αλλαγή ζαντών ή άλλων πραγμάτων?
Πόσο περίπου κοστίζει? -
Μεχρι 280 χιλιοστα δεν υπαρχει προβλημα.Χωρανε στις 15αρες ζαντες.Χρειαζεσαι βεβαια μεγαλυτερες δαγκανες.Το ABS θα συνεργαζεται χωρις κανενα προβλημα.Ξερεις ποσα χιλιοστα ειναι οι εργοστασιακοι δισκοι?Μου φαινονται για 257 χιλιοστα περιπου γιατι ετσι περιπου ηταν οι δισκοι και στο punto.Exω ψαξει παντου για τεχνικα χαρακτηριστικα και δεν το εχω βρει πουθενα!
-
260x24x41
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Πρόσθετος λόγος είναι και η έντονη φθορά των τακακίων (κάθε 15-17000 χλμ).Έχω κάνει 47000χλμ και έχω αλλάξει μόνο μία φορά στα 23000χλμ τακάκια... και από τα 30000 του έχω αποκτήσει βαρύ πόδι. Γιατί τόσο συχνές αλλαγές; Έχω ένα Corsa C 1.4 Sport
-
Έλα ντε; Οι αλλαγές ήταν στα 17k, 34k στην οποία έβαλα aftermarket της Lucas που όμως είναι τελικά και τα μαμά, με τα οποία έχω φτάσει 55k και τελειώνουν. Είναι ανεξήγητο για τον δικό μου τρόπο οδήγησης. Έχω το ίδιο (11/01)
-
Εμένα όταν τα άλλαξαν είχαν βάλει Pagid. Μήπως τελικά αυτή είναι η διαφορά;
-
Μπορεί. Και τα PAGID είναι στη λίστα με τα μαμά πάντως. Από φρένο πώς είσαι ; Ασε που έχουν φάει και τον δίσκο...
-
Μου φαίνεται το ίδιο συμβαίνει με όλους τελικά
-
Δεν έχω νύχι στους δίσκους και φρενάρει σχετικά καλά, δεν έχω παράπονο.
-
Εμένα corsa 1.4 sport 2004 δεν μου παρουσιάζει πρόβλημα στην απόδοση του φρεναρίσματος οπότε τα χρειάστηκα ήταν άψογα αλλά εμένα το πρόβλημα τους είναι ότι όταν ζεσταθούν σφυρίζουν το πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μου λέει ο τεχνικός ότι τα καινούργια corsa χρησιμοποιούν οικολογικά υλικά , βγάζει ρινίσματα πάνω στον δίσκο και για αυτό το λόγο το κάνει , αν πατήσω μια δυο φορές απότομα το φρένο σταματάει .
-
Και εγω εχω ενα καινουργιο corsa 1.4 sport. Απο την αποτελεσματικότητα δεν εχω παραπονο, αλλα αυτο που δεν μου αρεσει ειναι η αισθηση που εχουν. Και αυτο γιατι το πενταλ εχει μεγαλη διαδρομη και δεν εχει ενα συγκεκριμενο βαθμο σκληροτητας, πχ. οταν ειναι κρυο το αμαξι η οταν το εχω μολις πλυνει τα φρενα πιανουν με το παραμικρο, ενω εχει και φορες που για να πιασουν πρεπει να πατησω το πενταλ μεχρι την μεση.
Ξερετε τι πρεπει να γινει για να βελτιωθει η αίσθηση? -
Ετοιμαζομαι να αλλαξω τα σωληνακια με υψηλης πιεσης.Μολις αλλαξω και τα τακακια θα βαλω σιγουρα ενα καλυτερο σετ.Ελπιζω η κατασταση να βελτιωθει γιατι πραγματι ειναι σπαστικο!
-
Παιδια θα προτεινα ολοι οι κατοχοι corsa να κανουμε μια σελιδα για να συζηταμε και να ανταλλασουμε αποψεις.Ελπιζω να υπαρχουν και αλλοι τρελοι με την βελτιωση!!!Οποιος εχει πειραξει το corsa του περιμενω να το πει...