-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πολύ δημοκρατία έχει πέσει στα Πανεπιστήμια μου φαίνεται και αυτή φταίει για όλα....
Τι συνελεύσεις και ψηφοφορίες και λοιπές μαλ@@@@ς.....με ξένα κόλυβα κάνουμε ότι γουστάρουμε.....πληρώνει το κράτος (λαός) κτίρια, καθηγητές, εξοπλισμούς για να το παίζει ο κάθε φοιτητάκος 'δημοκράτης' κλπ κλπ...
Κάθε σοβαρό πανεπιστήμιο θα απέβαλλε εφ όρου ζωής οποιονδήποτε θα πρότεινε κατάληψη-κλείσιμο...
Θέλετε να διαμαρτυρηθείτε κύριοι? βρείτε ένα τρόπο που δεν παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα του άλλου όπως η μάθηση και σταματήστει να κρύβεστε πίσω από δήθεν δημοκρατικές συνελευσεις και ψηφοφορίες στις οποίες ούτε το 10% της σχολής δεν συμμετέχει...
α ρε π@@@τη πότε θα γίνουμε κράτος
τί άλλη μλκια θα ακούσουμε
Την σορβώνη για πόσο σοβαρή την κόβεις?
Τόσο ώστε να μπουν τα ΜΑΤ και να τους ρίξουν ένα χέρι απο αυτό που δεν έφαγαν από τους γονείς τους τα κακομαθημένα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πολύ δημοκρατία έχει πέσει στα Πανεπιστήμια μου φαίνεται και αυτή φταίει για όλα....
Τι συνελεύσεις και ψηφοφορίες και λοιπές μαλ@@@@ς.....με ξένα κόλυβα κάνουμε ότι γουστάρουμε.....πληρώνει το κράτος (λαός) κτίρια, καθηγητές, εξοπλισμούς για να το παίζει ο κάθε φοιτητάκος 'δημοκράτης' κλπ κλπ...
Κάθε σοβαρό πανεπιστήμιο θα απέβαλλε εφ όρου ζωής οποιονδήποτε θα πρότεινε κατάληψη-κλείσιμο...
Θέλετε να διαμαρτυρηθείτε κύριοι? βρείτε ένα τρόπο που δεν παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα του άλλου όπως η μάθηση και σταματήστει να κρύβεστε πίσω από δήθεν δημοκρατικές συνελευσεις και ψηφοφορίες στις οποίες ούτε το 10% της σχολής δεν συμμετέχει...
Τόσο ώστε να μπουν τα ΜΑΤ και να τους ρίξουν ένα χέρι απο αυτό που δεν έφαγαν από τους γονείς τους τα κακομαθημένα
τί όμορφα που τα λές
αν θες βέβαια, μας απαντάς στις παπαρολογίες που λες προηγουμένως.θα ήθελα να μάθαινα για τις αποβολές σε αγγλία και γαλλία, φαίνεται ότι έχεις άμεση επαφή με τον πανεπιστημιακό χώρο, άνοιξέ μας τα μάτια
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Προς Mods. Αν τον βρίσω, για πόσο καιρό θα banαριστώ;βρίσε σε ένα φορουμ... έχει νόημα...
-
τί όμορφα που τα λές
αν θες βέβαια, μας απαντάς στις παπαρολογίες που λες προηγουμένως.θα ήθελα να μάθαινα για τις αποβολές σε αγγλία και γαλλία, φαίνεται ότι έχεις άμεση επαφή με τον πανεπιστημιακό χώρο, άνοιξέ μας τα μάτια
Αφού θέλεις να παίξουμε με τις λέξεις lets do it....
Έκανα πουθενά αναφορά για συγκεκριμένο πανεπιστήμιο σε Ευρώπη, Αμερική ή Ασία; όταν την βρεις τα λέμε....Γενικά μίλησα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφαρμόζεται κάπου.
Περί των υπολοίπων έχεις άποψη ή σε ενδιαφέρει να μην αποβληθεί κανένας κάφρος ποτέ από οπουδήποτε;
-
Σίγουρα το τελευταίο.
Δε νοιάζεται πραγματικά για τις σχολές, μόνο να μην κάνει μάθημα κοιτάει -
Γι αυτό και σε ρώτησα αν θεωρείς ας πούμε τη Σορβώνη σοβαρό πανεπιστήμιο ή τελοσπάντων να μας πεις εσύ πού και πως εφαρμόζονται αυτά που λές, για να δούμε για μια ακόμα φορά ζούμε το μύθο του 'μόνο στην ελλάδα'
Τί γενικά μίλησα και παπαριές, για κάθε σοβαρό πανεπιστήμιο μας λές, όταν ανοίγεις το στόμα σου και πετάς μύδρους να είσαι σε θέση τουλάχιστον να το υποστηρίξεις
Όπως καταλαβαίνεις αυτά που λές είναι κορώνες της π#τσας και τπτ παραπάνω.Όσον αφορά για αποβολές κλπ προφανώς και είμαι κατά της ποινικοποιησης της πολιτικής δράσης
αυτή τη στιγμή ένα 30% αποφασίζει για πολύ πιο σοβαρά πράγματα απ το αν θα κλείσει η σχολή παρεπιπτόντως.
-
Γι αυτό και σε ρώτησα αν θεωρείς ας πούμε τη Σορβώνη σοβαρό πανεπιστήμιο ή τελοσπάντων να μας πεις εσύ πού και πως εφαρμόζονται αυτά που λές, για να δούμε για μια ακόμα φορά ζούμε το μύθο του 'μόνο στην ελλάδα'
Τί γενικά μίλησα και παπαριές, για κάθε σοβαρό πανεπιστήμιο μας λές, όταν ανοίγεις το στόμα σου και πετάς μύδρους να είσαι σε θέση τουλάχιστον να το υποστηρίξεις
Όπως καταλαβαίνεις αυτά που λές είναι κορώνες της π#τσας και τπτ παραπάνω.Όσον αφορά για αποβολές κλπ προφανώς και είμαι κατά της ποινικοποιησης της πολιτικής δράσης
αυτή τη στιγμή ένα 30% αποφασίζει για πολύ πιο σοβαρά πράγματα απ το αν θα κλείσει η σχολή παρεπιπτόντως.
Σε πανεπιστήμια που οι φοιτητές έχουν στοιχειώδη λογική-παιδεία δεν χρειάζονται τέτοιοι κανόνες προφανώς.
Δεν έχω ιδέα αν εφαρμόζονται κάπου αλλά προφανώς στην Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστεί...αν συνυπολογίσουμε τον δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Αν έδινα μερικές χιλιάδες €€€€ τον χρόνο δίδακτρα θα έπρεπε να ήμουν μαλάκας για να κάνω κατάληψη ή οτιδήποτε παρόμοιο.Αυτά που λέω τα έχω ζήσει στο χείριστο βαθμό...ακόμα και με σωματική βία, οπότε.... άκυρο
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ η πολιτική δράση εντός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπάρχουν κομματικές οργανώσεις, συνέδρια και ένα σωρό άλλα ωραία για να μαζευτούν οι έχοντες κοινές πεποιθήσεις, ΟΧΙ στα πανεπιστήμια.
Στο τελευταίο μαζί σου, το βρίσκεις σωστό; δεν πρέπει να γίνει κάτι; (όχι για τις σχολές αλλά γενικά)
-
Κοιτα αν λες αυτα που λες και με μηδενικη επιχειρηματολογια προφανως καποιος θα βρεθει να σου χωσει καναν φουσκο.Δεν ειναι εκει το προβλημα προφανως.
Φανταζομαι οτι ενα χερι ξυλο θελουν και ολοι οι εργαζομενοι οι οποιοι αποφασιζουν μεσα απο τα συλλογικα τους οργανα απεργιες ενω καποιοι αλλοι θελουν να συνεχισουν να δουλευουν.Εεεε?
-
Όταν δεν αφήνουν να δουλέψουν όσους δεν θέλουν ν'απεργήσουν, ε, και καμιά ψιλή αν πέσει δεν πειράζει.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ η πολιτική δράση εντός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπάρχουν κομματικές οργανώσεις, συνέδρια και ένα σωρό άλλα ωραία για να μαζευτούν οι έχοντες κοινές πεποιθήσεις, ΟΧΙ στα πανεπιστήμια.+1
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ η πολιτική δράση εντός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπάρχουν κομματικές οργανώσεις, συνέδρια και ένα σωρό άλλα ωραία για να μαζευτούν οι έχοντες κοινές πεποιθήσεις, ΟΧΙ στα πανεπιστήμια.
+1
τα πανεπιστήμια ήταν ανέκαθεν χώρος πολιτικοποίησης και παραγωγής πολιτικής σκέψης, όσο κι αν κάποιους τους χαλάει. Δυστυχώς μπλέξαμε με ΔΑΠΑΣΠ και λοιπούς παπάρηδες και χάσαμε το νόημα.
-
Ρε συ drifter, στο εξωτερικό και στη Σορβόννη κάνουν καταλήψεις με τον ίδιο ρυθμό, τις ιδιες αιτίες και τις ίδιες διαδικασίες/αποτελέσματα όπως εδώ?
Εσύ θεωρείς ότι οι παρατάξεις και οι αποφάσεις τους, και οι τάσεις που εκφράζουν, είναι αγνές και όχι εκ του πονηρού? Δηλαδή εν προκειμένω ας πούμε, και αν έχω καταλάβει σωστά τον ερχόμενο νόμο για την Παιδεία, τώρα που θα την πουλέψουν από τις διαδικασίες εκλογής των διαφόρων αιρετών και προέδρων και έχουν λυσάξει, τους δικαιολογείς?
-
Ποια ΔΑΠ ΠΑΣΠ μωρε..Απλα εχει περασει γενικοτερα η αποψη οτι το πανεπιστημιο ειναι εργοστασιο παραγωγης εργατων με παρωπιδες..Ειδες τι λενε απο πανω..Το πανεπιστημιο δεν πρεπει να εχει σχεση με πολιτικοποιηση-λες και ειναι καμια γυαλα αποκομμενη απο την υπολοιπη κοινωνια.Λες και η γνωση ειναι κατι το αχρωμο,αοσμο.
Και οχι αν το συνδικατο ή το σωματειο αποφασισει απεργια(με διαδικασια που αμεσα η εμμεσα) συμμετεχεις θα απεργησεις.
-
+1
τα πανεπιστήμια ήταν ανέκαθεν χώρος πολιτικοποίησης και παραγωγής πολιτικής σκέψης, όσο κι αν κάποιους τους χαλάει. Δυστυχώς μπλέξαμε με ΔΑΠΑΣΠ και λοιπούς παπάρηδες και χάσαμε το νόημα.
Ναι, ακριβώς, αυτό είναι.
Οι μόνοι πραγματικά πολιτικοποιημένοι που θα βρεις σε ένα πανεπιστήμιο είναι όσοι ΔΕΝ συμμετέχουν σε καμιά παράταξη.
Οι ΔΑΠ-ιτες και ΠΑΣΠ-ιτες είναι μόνο για κονέ, δικτύωση, σημειώσεις και μπουζούκια/Μύκονο, οι ΠΚΣ-ιτες είναι κατά το ήμιση κολλημένοι στα επαναστατικά μανιφέστα άλλων δεκαετιών και σφίγγονται να διατυπώσουν σε μοντέρνες και ρεαλιστικές προτάσεις ακόμα και το 5% αυτών που λένε, ενώ κατά το άλλο ήμιση είναι απλώς μερικοί στόκοι ροκαδομεταλλάδες που την είδαν αγωνιστές αλλά στην ουσία είναι εκεί επειδή η πλειοψηφία των ΠΑΣΠοΔΑΠιτών ακούει μόνο μπιτάκια και σκυλοτράγουδα, ενώ οι λοιπές ακρο-αριστερές δυνάμεις είναι απλώς παρεάκια που περισσότερο ασχολούνται με το να κάνουν μπούγιο και στον πολιτικό λόγω είναι χειρότεροι και από μαθητές λυκείου.Μην κοιτάτε μακριά για να καταλάβετε τι είναι και πόσα 'πιάνει' η φοιτητική πολιτική δράση. Η ενήλικη κοινωνία είναι η μετεξέλιξη των φοιτητών μας, και δυστυχώς όλοι ξέρουμε πόσο συνειδητοποιημένη και πολιτικοποιημένη είναι η ελληνική κοινωνία.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ρε συ drifter, στο εξωτερικό και στη Σορβόννη κάνουν καταλήψεις με τον ίδιο ρυθμό, τις ιδιες αιτίες και τις ίδιες διαδικασίες/αποτελέσματα όπως εδώ?Εσύ θεωρείς ότι οι παρατάξεις και οι αποφάσεις τους, και οι τάσεις που εκφράζουν, είναι αγνές και όχι εκ του πονηρού? Δηλαδή εν προκειμένω ας πούμε, και αν έχω καταλάβει σωστά τον ερχόμενο νόμο για την Παιδεία, τώρα που θα την πουλέψουν από τις διαδικασίες εκλογής των διαφόρων αιρετών και προέδρων και έχουν λυσάξει, τους δικαιολογείς?
Μιας και μιλάμε περί σπουδών και επειδή απ ότι κατάλαβα πρπει να είσαι φοιτητής, μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου για το ν/σ?
Έχεις διαβάσει καθόλου τι παίζει? είσαι υπέρ, κατα, δε σε αφορά, προτιθεσαι να αντιδράσεις?Προφανώς και είμαι εναντίον των παρατάξεων όπως λειτουργούν και προφανώς καταλαβαίνω γιατί κόπτεται η ΠΑΣΠ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που συζητιέται
-
Ρε συ drifter, στο εξωτερικό και στη Σορβόννη κάνουν καταλήψεις με τον ίδιο ρυθμό, τις ιδιες αιτίες και τις ίδιες διαδικασίες/αποτελέσματα όπως εδώ?
Εσύ θεωρείς ότι οι παρατάξεις και οι αποφάσεις τους, και οι τάσεις που εκφράζουν, είναι αγνές και όχι εκ του πονηρού? Δηλαδή εν προκειμένω ας πούμε, και αν έχω καταλάβει σωστά τον ερχόμενο νόμο για την Παιδεία, τώρα που θα την πουλέψουν από τις διαδικασίες εκλογής των διαφόρων αιρετών και προέδρων και έχουν λυσάξει, τους δικαιολογείς?
Μιας και μιλάμε περί σπουδών και επειδή απ ότι κατάλαβα πρπει να είσαι φοιτητής, μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου για το ν/σ?
Έχεις διαβάσει καθόλου τι παίζει? είσαι υπέρ, κατα, δε σε αφορά, προτιθεσαι να αντιδράσεις?Προφανώς και είμαι εναντίον των παρατάξεων όπως λειτουργούν και προφανώς καταλαβαίνω γιατί κόπτεται η ΠΑΣΠ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που συζητιέται
Κατάλαβες λάθος, είμαι εδώ και 4 χρόνια εργαζόμενος, και οι τελευταίες μου επαφές με το θέατρο του παραλόγου (aka πολιτική φοιτητική δράση) ήταν κάπου το 2006. Αν και στο ενδιάμεσο έκανα και μαστερ παράλληλα με τη δουλιά, εσκεμμένα κράτησα τις αποστάσεις μου από τον όλο χώρο.
Για το ν/σ δεν έχω ιδέα, δεν έχω ενημερωθεί καν. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι πλέον οι φοιτητές δεν θα έχουν λόγο στις εκλογές των αρχών του πανεπιστημίου, πράγμα που το βρίσκω άκρως θετικό και το υποστηρίζω. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω, αν και συνήθως βρίσκω αρκετά θετικά στοιχεία σε τέτοια προτεινόμενα νομοσχέδια (σε αντίθεση, απ' ότι φαίνεται, με τον φοιτητικό αγώνα). Οποτε δεν τίθεται θέμα αντίδρασης εκ μέρους μου.
-
ποτε δεν θα καταλάβω το μότο των αριτερών
'οι επιχειρήσεις έξω από τα πανεπιστήμια'
είναι εξωφρενικό αυτό που υποστηρίζουν για μια χώρα με την ανεργία της ελλάδας...
-
Για πες μου τον τροπο που θα μειωθει η ανεργεια οταν οι επιχειρησεις θα ελεγχουν την ερευνα των πανεπιστημιων.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Για πες μου τον τροπο που θα μειωθει η ανεργεια οταν οι επιχειρησεις θα ελεγχουν την ερευνα των πανεπιστημιων.Δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς τίποτα. Απλώς κοίτα προς τα δυτικά.
-
Μιλάς με γρίφους γέροντα.
Περί Σπουδών