-
Ο χρήστης ultranet έγραψε:
Τα θρησκευτικά στο ελληνικό σχολείο δεν θα έπρεπε επ-ουδενή να είναι τα 'χριστιανικά'.Θα έπρεπε να ήταν μάθημα θρησκευτικών .
Δηλαδή να διδάσκει στον μαθητή την ένοια του Θεού από διάφορες οπτικές γωνίες (π.χ διάφορες θρησκείες) και όπως επίσης να αναλύει αντικειμενικά την κάθε θρησκεία .
Επίσης θα μπορούσε να ήταν και μάθημα ηθικής . Όπως να αναλύει τις κοινές αξίες στις διάφορες θρησκείες και εάν πρακτικά αυτές αποφέρουν κάποιο κέρδος στην ζωή του ανθρώπου .Βασικός σκοπός έτσι είναι να βγάζει στην κοινωνία άτομα χωρίς 'φανατισμούς' και προκαταλήψεις . Ελεύθερα . Όπως και να διδάξει κάποιες αξίες που ίσως να φανούν χρήσιμες στο άτομο , στην μετέπειτα ζωή του .
Εγώ πάντως δεν διδάχτηκα θρησκευτικά αλλά 'Ορθοδοξία' . Θα ήταν πιο τίμιο εάν το μάθημα ονομαζόταν έτσι .
Ανούσιο μάθημα που δεν με δίδαξε σχεδόν τίποτα . Οι αναφορές για τις άλλες θρησκείες το θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου , που ούτε και προλάβαμε να κάνουμε και ούτε ποτέ ήταν μέσα στην ύλη των διαγωνισμάτων.
Επίσης θα μπορούσε το μάθημα αυτό να επικεντρωνόταν στις διδασκαλίες του Χριστού και να γίνεται φιλοσοφική ανάλυση αυτών .
Όπως βέβαια και άλλων διδασκαλιών και μεγάλων Δασκάλων ανά τον κόσμο και τις εποχές αλλά όπως βλέπεις..... μόνο τον Χριστό δέχεται η εκκλησία... και όλες οι άλλες θρησκείες είναι αν-ορθόδοξες , 'αιρέσεις' και οι ακόλουθοι τους 'ειδωλολάτρες' , 'τυφλοί' αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και 'εχθροί' .Μακάρι να διδασκόταν ο χριστιανισμός στα σχολεία . Αλλά ούτε και αυτό γίνεται . ¨Οπως και δεν έχουν καμία σχέση με τον χριστιανισμό (ώς διδασκαλία του χριστού) οι ψευτο-παπάδες που βλέπουμε συχνά πυκνά στην τηλεόραση και στην εξουσία της εκλησίας .
Φαντάζεσαι τον Χριστό να είναι ντυμένος με τις αμφιέσεις που κοστίζουν πολλές φορές κοντά στο 1 εκατομύριο ευρώ ?? Ή με την βασιλική κορώνα ?? .... και να αρέσκεται που τον αποκαλούν 'παν-αγιότατε' ? ? ?
Αν ήταν ο Χριστός εδώ αυτή τι στιγμή τους πρώτους που θα λιθοβολούσε (σαν αναμάρτητος ) θα ήταν αυτό το παπαδαριό......Απόλυτος διαχωρισμός κράτους - θρησκειών . Και η κάθε θρησκεία να στηρίζεται από τους πιστούς της και όχι να γίνεται επάγγελμα όπως είναι σήμερα .
Καλώς ή κακώς (ειλικρινά δεν ξέρω τι απ΄τα δύο), δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες.Το μάθημα των θρησκευτικών δεν
μπορεί να μεταλλαχθεί σε μάθημα θρησκειολογίας.Η Ελλάδα έχει επίσημη θρησκεία, τον ορθόδοξο χριστιανισμό, έχει
πορευτεί με αυτήν ανά τους αιώνες (μην μού πει κανείς και για το δωδεκάθεο!), αυτή η θρησκεία τής έχει σταθεί σε
δύσκολες στιγμές (τουρκοκρατία) και δεν μπορεί να την βάλει στην ίδια ζυγαριά με τις άλλες.Σκέψου και το μάθημα της
Ιστορίας: πώς θα σού φαινόταν ,μαζί με τα δικά μας βιβλία, να διδασκόμασταν και τα αντίστοιχα τούρκικα π.χ. περί
Τουρκοκρατίας, ή σκοπιανά περί ελληνικότητας ή μη του Μ. Αλεξάνδρου?Δεν θα γινόταν το μυαλό του μαθητή μπάχαλο? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν ξέρω και πολλούς να επηρρεάστηκαν από τα θρησκευτικά στο σχολείο.
Πως το 'χεις αξιολογησει ;
δεν ειρωνευομαι φυσικα, μου φαινεται πραγματικα τεραστια παραδοχη
Ε, δεν έχω κάνει και στατιστική έρευνα, απλά θυμάμαι πόση σημασία έδινε η μεγάλη πλειοψηφία στο μάθημα.
Παθητικοι ητανε ολοι μπορω να πω εγω. Αυτο δεν συνεπαγεται οτι δεν ειχε επιρροη.
Το σημειο αξιολογησης των μαθηματων φυσικα δεν ειναι αν και ποσο προσεχουν αλλα τι τους λες.Η Ελλάδα έχει επίσημη θρησκεία, τον ορθόδοξο χριστιανισμό, έχει
πορευτεί με αυτήν ανά τους αιώνες (μην μού πει κανείς και για το δωδεκάθεο!), αυτή η θρησκεία τής έχει σταθεί σε
δύσκολες στιγμές (τουρκοκρατία) και δεν μπορεί να την βάλει στην ίδια ζυγαριά με τις άλλες.Σκέψου και το μάθημα της
Ιστορίας: πώς θα σού φαινόταν ,μαζί με τα δικά μας βιβλία, να διδασκόμασταν και τα αντίστοιχα τούρκικα π.χ. περί
Τουρκοκρατίας, ή σκοπιανά περί ελληνικότητας ή μη του Μ. Αλεξάνδρου?Δεν θα γινόταν το μυαλό του μαθητή μπάχαλο?Το μελλον δεν απαιτειται να ειναι ειδωλο του παρελθοντος. Μια κοινωνια αλλαζει και ο φοβος ειναι πολυ μικρος μπροστα της. Και αλλαζει οχι επειδη το ειπε ενας φιλοσοφος ή 2 γιατροι αλλα γιατι η ιδια η κοινωνια συλλογικα πηγε προς κατι αλλο. Αυτο, για την αλλαγη.
Το θεμα της θεσης της θρησκεια και των λειτουργων της στην ιστορια μας ειναι τεραστιο κεφαλαιο και ειναι περασμενη η ωρα.Ενα κρατος που σεβεται του πολιτες του δεν θελει να τους προσηλυτισει (θρησκευτικα και γενικοτερα) και οσον αφορα στην ιστορια υπαρχουν αμετρητες πηγες και στοιχεια να του δωσει και να του κανει το μυαλο μπαχαλο και μια φορα στη ζωη του να μαθει πως την γνωση δεν στην δινουν, την δημιουργεις.
Σχετικα με την φιλοπατρια (αυτο που απασχολει ) του δεκτη μιας ανεξαρτητης (οσο το δυνατον) εκπαιδευσης : σεβασμο δινεις - σεβασμο θα λαβεις. -
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
αυτή η θρησκεία τής έχει σταθεί σε
δύσκολες στιγμές (τουρκοκρατία).......ΥΓ
1000 χρόνια ΔΝΤ λέμε και λίγα θα είναι
-
Τώρα πες μας ότι η εκκλησία φταίει που ήρθε στο Ελ το ΔΝΤ, κ ετοιμάσου ν' απαντήσεις γιατί δεν πήγε ακόμα στην Γερμανία.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
αυτή η θρησκεία τής έχει σταθεί σε
δύσκολες στιγμές (τουρκοκρατία).......ΥΓ
1000 χρόνια ΔΝΤ λέμε και λίγα θα είναι
τί βαράς την κούτρα σου, κάνε κανα σταυρό
-
'Ένας νόμιμος τρόπος να μην πληρώσετε την εισφορά (μέσω ΔΕΗ)'
Από εδώ.
-
Φοβερή ξεφτίλα να μη πληρώνει φόρο η εκκλησία (και διάφορα άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα) στα ΕΜΠΟΡΙΚΑ της ακίνητα.
Σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας όχι μόνο επιβάλλεται η φορολόγηση της εκκλησιαστικής εμπορικής περιουσίας αλλά και η δήμευσή της (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν κατά την Βυζαντινή αυτοκρατορία σε περίοδο ανάγκης).
ΔΗΜΕΥΣΗ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ Κ@ΡΙΟΛΗΔΩΝ.
-
Λεωνίδα έχω την εντυπωση πως το ξεκαθαρισαν αυτό. Μόνο ναοι και μοναστήρια (σαν 'τόπους θρησκευτικής λατρείας' το ακουσα σε ειδήσεις) δεν θα πληρώσουν όπως και κάθε 'Δημόσιο' κτίριο. Τα λοιπα ακίνητα της Εκκλησίας που έχουν εμπορική χρήση θα πληρώσουν κανονικά.
-
θέλεις να πεις ότι δεν υφίσταται εμπορική εκμετάλευση στους ναούς?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λεωνίδα έχω την εντυπωση πως το ξεκαθαρισαν αυτό. Μόνο ναοι και μοναστήρια (σαν 'τόπους θρησκευτικής λατρείας' το ακουσα σε ειδήσεις) δεν θα πληρώσουν όπως και κάθε 'Δημόσιο' κτίριο. Τα λοιπα ακίνητα της Εκκλησίας που έχουν εμπορική χρήση θα πληρώσουν κανονικά.δες λιγακι αυτην την διατυπωση και πες μου αν πιστευεις οτι θα υπαρξει ενα 2-3% που δεν θα την πληροι :
Για την Εκκλησία ορίζεται ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων εξαιρούνται τα ακίνητα που ανήκουν στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να επιτελούν λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο.
-
Με βαση αυτη την διατυπωση παρα πολλα. Η εκκλησια και οι ναοι νοικιαζουν μεγαλο μερος των ακινητων τους. Αν τωρα υπαρξουν παραθυρακια αυτο δεν το ξερω. Βεβαια η αποψη μου ειναι πως η πατριωτικη εκκλησια θα επρεπε να δωσει κι αλλα απο μονη της, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα
Sent from my MB525 using nuclear power
-
Νταξ η εκκλησία δίνει ούτως ή άλλως μέσα από το κοινωνικό έργο που επιτελεί βλέπε συσσίτιο και στέγη στους άπορους, διάφορα ιδρύματα για ηλικιωμένους κτλ κτλ. Δεν είναι κ τελείως αμέτοχη στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
θέλεις να πεις ότι δεν υφίσταται εμπορική εκμετάλευση στους ναούς?τζάμπα με δόσεις ο Θεο-δόσης. τυχαίο? δεν νομίζω.
ο άλλος λέει δίνει η εκκλησία....
το τρίτο το μακρύτερο δίνει.
νταβατζής στους εράνους είναι και νταντεύει γέρους για να βάλει χέρι στη τσέπη τους.
δεν πειράζει όμως, όποιος ακολουθεί την εκκλησία προφανώς δεν νοιάζεται για της Δαρβινική θεωρία. οπότε η αναπόφευκτη εξαφάνιση του θα είναι θέλημα θεού και όχι συσσωρευμένη μλκία.
αμήν. -
Σαφέστατα η εκκλησία δίνει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που υποχρεούται να δώσει.Απ΄το σημείο αυτό, όμως, μέχρι τον
απόλυτο χλευασμό υπάρχει μεγάλη απόσταση νομίζω.Δεν πρέπει να συγχέουμε την εκκλησία με την διεφθαρμένη, σε
συντριπτικό ποσοστό, ιεραρχία και το κάθε λογής παπαδαριό.Οι νόμοι κι οι αξίες της εκκλησίας έχουν 'γραφτεί' εδώ
και 2000 χρόνια από τον ιδρυτή της, απλά οι συνεχιστές του έχουν φανεί λίγοι. -
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
Σαφέστατα η εκκλησία δίνει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που υποχρεούται να δώσει.Απ΄το σημείο αυτό, όμως, μέχρι τον
απόλυτο χλευασμό υπάρχει μεγάλη απόσταση νομίζω.Δεν πρέπει να συγχέουμε την εκκλησία με την διεφθαρμένη, σε
συντριπτικό ποσοστό, ιεραρχία και το κάθε λογής παπαδαριό.Οι νόμοι κι οι αξίες της εκκλησίας έχουν 'γραφτεί' εδώ
και 2000 χρόνια από τον ιδρυτή της, απλά οι συνεχιστές του έχουν φανεί λίγοι.Διάβασε λίγο πρώτα τι έχει πει ο ιδρυτής της...
9/10 (ή και παραπάνω) από τους κανόνες δεν έχουν σχέση με αυτά που είπε... Μη σου πω ότι τα έρχονται σε προκλητική αντίθεση με αυτά που είπε...
-
Η εκκλησία έχει μεγάλο αριθμό ακινήτων τα οποία νοικιάζει σε άλλους. Για αυτά τα ακίνητα θα πληρώσει κανονικά το φόρο.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
και 2000 χρόνια από τον ιδρυτή της, απλά οι συνεχιστές του έχουν φανεί λίγοι.Διάβασε λίγο πρώτα τι έχει πει ο ιδρυτής της...
9/10 (ή και παραπάνω) από τους κανόνες δεν έχουν σχέση με αυτά που είπε... Μη σου πω ότι τα έρχονται σε προκλητική αντίθεση με αυτά που είπε...
Όταν λέω ¨νόμους και αξίες' αναφέρομαι σε αυτά που έχει πει ο ιδρυτής της, γι αυτό και τα αυτάκια στο 'γραφτεί'.Το ίδιο
πράγμα λέμε. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νταξ η εκκλησία δίνει ούτως ή άλλως μέσα από το κοινωνικό έργο που επιτελεί βλέπε συσσίτιο και στέγη στους άπορους, διάφορα ιδρύματα για ηλικιωμένους κτλ κτλ. Δεν είναι κ τελείως αμέτοχη στην Ελλάδα.Δίνει όπως δίνει και η πρέσβειρα καλής θέλησης της ουνέσκο μη χέσω.
Διασταύρωση μαριανας βαρδινογιάννη και λιακόπουλου είναι η εκκλησία. Τα παίρνει απο όλες τις μπάντες πετάει και μια φασολάδα σε κάνα γέρο και χέστηκε ο πολύδωρας. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Νταξ η εκκλησία δίνει ούτως ή άλλως μέσα από το κοινωνικό έργο που επιτελεί βλέπε συσσίτιο και στέγη στους άπορους, διάφορα ιδρύματα για ηλικιωμένους κτλ κτλ. Δεν είναι κ τελείως αμέτοχη στην Ελλάδα.
Δίνει όπως δίνει και η πρέσβειρα καλής θέλησης της ουνέσκο μη χέσω.
Διασταύρωση μαριανας βαρδινογιάννη και λιακόπουλου είναι η εκκλησία. Τα παίρνει απο όλες τις μπάντες πετάει και μια φασολάδα σε κάνα γέρο και χέστηκε ο πολύδωρας....και τα σακουλάκια με τα φασόλια, τα έχει πάρει τσάμπα από κανένα S/M που του λήγανε και είπε να τα δώσει αντί να τα πετάξει. Κηδεία με ξένα κόλλυβα δηλαδή
-
Προ καιρού πήγαμε (με το φορτηγάκι μου) τα (πολλά κ καλά) ρούχα ενός φίλου που πέθανε (από καρκίνο στα 40) σ' ένα ίδρυμα της Ελ εκκλησίας.
Καμία σχέση δεν είχε μ' αυτά που περιγράφετε, τρόφιμοι τα μοιράστηκαν άμεσα, οι περισσότεροι νέοι με ειδικές ανάγκες, μερικοί τελείως αλλού.
Μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από τις φωτιές, τότε που μάζευαν προσφορές του κόσμου το καλό μας κράτος κ η εκκλησία χωριστά: Ό, τι μάζευε η εκκλησία μοιράστηκε άμεσα, το πλιάτσικο που έγινε στα (πολλά περισσότερα) που μάζεψε ο κρατικός μηχανισμός δεν περιγράφεται...
Δεν θέλω να πω τπτ ιδιαίτερο, μπορεί κ αυτοί να παίρνουν 100 κ να μοιράζουν 10, αλλά μην μηδενίζετε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν. Πείτε κάτι που γνωρίζετε κ μην γίνεστε απλά γραφικοί.
Περί εκκλησίας [#3]