-
Cayenne diesel (αυστηρά, γιατί που έχει βενζινάδικο στα Άγραφα;) με τρακτερωτά ή έστω on/off λάστιχα, τη ρυθμιζόμενη καθ' υψος ανάρτηση για τέρμα χαμήλωμα σε εθνική-επαρχιακή οδό, και άφθονες γρατζουνιές από πουρνάρι, μάλιστα!
Το σενάριο αυτό απαιτεί βέβαια οικογένεια, και porte-feuille που να αδιαφορεί για τις προρηθείσες γρατζουνιές και τη μεταπωλητική αξία, καθώς και να σηκώνει ένα δεύτερο αμάξι για σπορ.
-
Ο χρήστης rallyaddicted έγραψε:
α, και Fiat multipla... καλά όσο σκεφτόμαστε συνεχώς θα βρίσκουμεΧειρότερο ως προς τι ; Σε κάτι παραπάνω απο 4m μεαφερει με τρομερή άνεση 6 ενήλικες ...
Διάβασε τον τίτλο πρν απαντήσετε -
Σε εμφανιση μπορει να χανει αρκετα αλλα οντως σε οδηγικη συμπεριφορα και πρακτικοτητα ειναι παρα πολυ καλο.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Golf.Ρε Professeur ήθελα να σε ρωτήσω από καιρό. Γιατί τέτοιο μίσος για το Golf?
-
Ποιος είναι ο κανόνας του 'χειρότερου'? Δεν νομίζω να υπάρχει. 'Χειρότερο' είναι αυτό που δεν έχει ή δεν προσφέρει στον καθένα με τα κριτήρια του αυτό που θέλει.
Το χειρό-τατο για μένα είναι το Yaris με την άθλια θέση οδήγησης, την αδιάφορη συμπεριφορά του και την τιμή του. Σε μένα όμως διότι σε κάτι άλλα εκατομμύρια κόσμου μπορεί να μην ισχύει.
Από τα χειρότερα μου το Smart πρώτης γενιάς που πήγαν να 'βγαλουν εκτός' την αξιοπιστία και την ποιοτητα ακόμα και απο την έννοια του 'premium'.
Μόνο ίσως στο θέμα της αισθητικής θα μπορούσα να βρω ... 'χειρότερα'. Τεχνικά, μηχανικά κλπ σίγουρα το 99% είναι τουλάχιστον σύγχρονα. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Όλα τα SUV, αφού, όσο καλά και αν είναι κατά περίπτωση, είναι λιγότερο καλά από τα αντίστοιχα επιβατικά της ίδιας εταιρίας...+++
Οχήματα που βγήκαν για τον ποζερισμό και μόνον για το 90% των αγοραστών τους. Εάν ο κόσμος ήθελε πραγματικά τζιπ τότε το πιο απλό πράγμα θα ήταν να έβγαζε μία εταιρεία ένα ...λάντα νίβα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας και ρύπων και που κυρίως δεν θα χάλαγε (μη μου πείτε το τζίμνι, αυτό είναι διθέσιο!)α, και Fiat multipla... καλά όσο σκεφτόμαστε συνεχώς θα βρίσκουμε
Χειρότερο ως προς τι ; Σε κάτι παραπάνω απο 4m μεαφερει με τρομερή άνεση 6 ενήλικες ...
Διάβασε τον τίτλο πρν απαντήσετεΕμείς πάντα ανυπότακτοι αγοραστές σνομπάρουμε τα πολυμορφικά που τα αγοράζει όλη η ευρώπη, επειδή δεν είναι ζμπορ.
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Golf.
Ρε Professeur ήθελα να σε ρωτήσω από καιρό. Γιατί τέτοιο μίσος για το Golf?
Η αγάπη και το μίσος ειναι πολυ κοντά. Έτσι ειναι στους μεγάλους έρωτες...
-
Σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια μάλλον πρέπει να ειναι το Golf ή γενικά ότι έχει dsg με την προυπόθεση οτι ισχύει αυτό που λένε τώρα τελευταία , ότι δηλαδή το DSG μετα τα 15κ χλμ 'βαράει΄' και χρήση επισκευής ή αντικατάστασης με χρέωση του πελάτη ακόμα και αν ειναι μέσα σε εγγύηση. Σε συνδυασμό επίσης με τις 3-4 αναβαθμίσεις που κατεβάζουν την ιπποδύναμη ή ανεβάζουν τις στροφές αλλαγής στο κιβώτιο όπου τελικά όλα αυτά αλλαζουν τελείως τον χαρακτήρα του οχήματος. Και οχι μόνο αυτό , η αντιπροσωπεία θεωρει υπεύθυνο , και κρετίνο στην τελική , τον οδηγό για την βλάβη στο (αυτόματο) κιβώτιο από τον κακό τρόπο οδήγησης. Πως ειναι δυνατό ένας οδηγός να καταστρέψει ενα κιβώτιο και το δισκο πλατώ αν δεν υπάρχει αμπραγιαζ δεν έχω καταλάβει.
Αυτό σε συνδιασμό με κάτι προβληματάκια με το τιμόνι που είχαν στα πρώτα κομμάτια παραγωγής και τα οποία πάλι δεν αναγνωριζαν το πρόβλημα και οταν ναι πάλι με χρέωση του πελάτη. Τα υπόλοιπα που αφορουσαν κομπρέσορες τουρμπο δεν τα βάζω μέσα γιατι αυτά τ απέρναγαν κανονικά στην εγγύηση.
Γενικά , την σημερινή εποχή δεν έχει 'κακά' αυτοκίνητα όλα κυμαίνονται απο ικανοποιήτικό επιπεδο και πάνω και ειναι θέμα πια αισθητικής και αναγκών . Κατα τα αλλα όλα έχουν ολα τα κομφόρ , συστήματα ασφαλείας και ότι πληρώνεις παίρνεις. Αλλα το να πληρώνεις κερατάκια και μάλιστα σε σημαντικά ποσά για κάτι ειναι κατασκευαστική αστοχία ειναι κάτι που βάζει ένα όχημα στην λίστα με τα χειρότερα που υπάρχουν....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια μάλλον πρέπει να ειναι το Golf ή γενικά ότι έχει dsg με την προυπόθεση οτι ισχύει αυτό που λένε τώρα τελευταία , ότι δηλαδή το DSG μετα τα 15κ χλμ 'βαράει΄' και χρήση επισκευής ή αντικατάστασης με χρέωση του πελάτη ακόμα και αν ειναι μέσα σε εγγύηση. Σε συνδυασμό επίσης με τις 3-4 αναβαθμίσεις που κατεβάζουν την ιπποδύναμη ή ανεβάζουν τις στροφές αλλαγής στο κιβώτιο όπου τελικά όλα αυτά αλλαζουν τελείως τον χαρακτήρα του οχήματος. Και οχι μόνο αυτό , η αντιπροσωπεία θεωρει υπεύθυνο , και κρετίνο στην τελική , τον οδηγό για την βλάβη στο (αυτόματο) κιβώτιο από τον κακό τρόπο οδήγησης. Πως ειναι δυνατό ένας οδηγός να καταστρέψει ενα κιβώτιο και το δισκο πλατώ αν δεν υπάρχει αμπραγιαζ δεν έχω καταλάβει.Αυτό σε συνδιασμό με κάτι προβληματάκια με το τιμόνι που είχαν στα πρώτα κομμάτια παραγωγής και τα οποία πάλι δεν αναγνωριζαν το πρόβλημα και οταν ναι πάλι με χρέωση του πελάτη. Τα υπόλοιπα που αφορουσαν κομπρέσορες τουρμπο δεν τα βάζω μέσα γιατι αυτά τ απέρναγαν κανονικά στην εγγύηση.
Γενικά , την σημερινή εποχή δεν έχει 'κακά' αυτοκίνητα όλα κυμαίνονται απο ικανοποιήτικό επιπεδο και πάνω και ειναι θέμα πια αισθητικής και αναγκών . Κατα τα αλλα όλα έχουν ολα τα κομφόρ , συστήματα ασφαλείας και ότι πληρώνεις παίρνεις. Αλλα το να πληρώνεις κερατάκια και μάλιστα σε σημαντικά ποσά για κάτι ειναι κατασκευαστική αστοχία ειναι κάτι που βάζει ένα όχημα στην λίστα με τα χειρότερα που υπάρχουν....
Αν όλα αυτά ίσχυαν στον βαθμό που τα παρουσιάζεις, τα μισά θα έπρεπε να είναι εκτός κυκλοφορίας, στο συνεργείο και τα άλλα μισά με πωλητήριο πάνω...
-
Ετσι ειναι και χειρότερα. Δεν εχω αναφέρει τις επικαθήσεις στις βαλβίδες από τον αμεσο ψεκασμό πάλι λόγω σχεδιαστικού λάθους και για το οποίο ζητάνε 1500 ευρώ για κάθε καθαρισμό βαλβίδων... Πχ το τελευταίο firmware update που στην ουσία αλλαζεί την απόδοση προς το χεορότερο ειναι το 24μ3 αν θυμάμαι καλα ή κάτι τετοιο
Ένα παράδειγμα...
http://kavvathas.wordpress.com/2011/02/01/tα-προβλήματα-των-κινητήρων-fsi/
Απλά οι πιο πολλοί που τα αγοράζουν δεν έχουν επαφή με το ιντερνετ για να ξέρουν οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο και θεωρουν τυχαίο το γεγονός και άλλοι πάλι δε το παραδεχονται , ειδικά αν εχουν πληρώσει αδρά για κάτι που πίστευαν τέλειο (λογικό)....
Σκέψου λοιπόν να πρέπει να δώσεις 3000 χιλιάρικα για αλλαγή σαζμάν και 1500 για καθαρισμό βαλβίδων και όλα αυτά πριν πιάσει το όχημα 40κ χλμ. Ακόμα και τα απλά σαζμάν του ομίλου vag πρίν τα 60κ βαράνε μπροστά ρουλεμαν και μέχρι τα 100κ τα πιο πολλά αλλάζουν σασμαν. Γνωστή βλάβη και τιμή αντιπρωσποπείας αλλα 1500 ευρώ.... Εξαιρετικός κινητήρας αλλά με πολλές ατέλειες.
-
Εκεί που το Golf 'έζησε' μεγαλη τραγωδία και ονομαστηκε 'χειρότερο' και απο την ίδια την εταιρία που το πουλούσε ήταν στο 5άρι όταν έγινε η αλλαγή του FSi με τους TSi. Το FSi δεν ξέρω πόσο κακό ήταν αλλα το θαψιμο και η απαξίωση του ακόμα και απο την ίσια την VW πρέπει να είναι παραδειγμα προς αποφυγή. Από την μια προσπαθούσαν να ξεστοκάρουν τα αποθηκευμένα τους FSi και απο την άλλη 'ξεφτίλιζαν' εντελώς τα μτχ.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ετσι ειναι και χειρότερα. Δεν εχω αναφέρει τις επικαθήσεις στις βαλβίδες από τον αμεσο ψεκασμό πάλι λόγω σχεδιαστικού λάθους και για το οποίο ζητάνε 1500 ευρώ για κάθε καθαρισμό βαλβίδων... Πχ το τελευταίο firmware update που στην ουσία αλλαζεί την απόδοση προς το χεορότερο ειναι το 24μ3 αν θυμάμαι καλα ή κάτι τετοιοΈνα παράδειγμα...
http://kavvathas.wordpress.com/2011/02/01/tα-προβλήματα-των-κινητήρων-fsi/
Απλά οι πιο πολλοί που τα αγοράζουν δεν έχουν επαφή με το ιντερνετ για να ξέρουν οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο και θεωρουν τυχαίο το γεγονός και άλλοι πάλι δε το παραδεχονται , ειδικά αν εχουν πληρώσει αδρά για κάτι που πίστευαν τέλειο (λογικό)....
Σκέψου λοιπόν να πρέπει να δώσεις 3000 χιλιάρικα για αλλαγή σαζμάν και 1500 για καθαρισμό βαλβίδων και όλα αυτά πριν πιάσει το όχημα 40κ χλμ. Ακόμα και τα απλά σαζμάν του ομίλου vag πρίν τα 60κ βαράνε μπροστά ρουλεμαν και μέχρι τα 100κ τα πιο πολλά αλλάζουν σασμαν. Γνωστή βλάβη και τιμή αντιπρωσποπείας αλλα 1500 ευρώ.... Εξαιρετικός κινητήρας αλλά με πολλές ατέλειες.
Εγώ είμαι 49k κι ακόμα να μου ζητήσουν τα 4.500 ευρα Και η απόδοση? Άστα να πάνε, έμεινε ίδια
-
Η δική μου ερώτηση είναι η ακόλουθη;
Αν εξαιρέσουμε τα κινέζικα υπάρχει κακο αυτοκίνητο την τελευταία πενταετία;
Προσέξτε δεν εννοώ αν μας αρέσει η όχι αλλά αν είναι πράγματι κακό ή επικίνδυνο!
Προσωπικά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα! -
Dacia Logan, Duster, Sandero, αμάξια παρωχημένα, με σχεδίαση και κατασκευή βγαλμένη πριν απο 10-15 χρόνια που μόνο στόχο έχει τις αναπτυσσόμενες αγορές. Μόνος λόγος ύπαρξης το χαμηλό κόστος, όχι κακό πράγμα βέβαια, αλλά ξαναζεσταμένο φαγητό που σκοπός είναι να δελεάσει για καινούργιο αμάξι αυτούς που μέχρι πρότινος θα κοίταζαν μόνο μεταχειρισμένο. Το οποίο ενδεχωμένος σαν αυτοκίνητο να ήταν καλύτερο απο το Dacia.
-
ναι αλλά βασίζονται σε ρενο κλιο 2. Πράγματι είναι παρωχημένα εμφανισιακά όμως δεν πάσχουν σε οδική συμπεριφορά ούτε είναι επικίνδυνα. Είναι απλά χειρότερα των σύγχρονων κατασκευών!
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Dacia Logan, Duster, Sandero, αμάξια παρωχημένα, με σχεδίαση και κατασκευή βγαλμένη πριν απο 10-15 χρόνια που μόνο στόχο έχει τις αναπτυσσόμενες αγορές. Μόνος λόγος ύπαρξης το χαμηλό κόστος, όχι κακό πράγμα βέβαια, αλλά ξαναζεσταμένο φαγητό που σκοπός είναι να δελεάσει για καινούργιο αμάξι αυτούς που μέχρι πρότινος θα κοίταζαν μόνο μεταχειρισμένο. Το οποίο ενδεχωμένος σαν αυτοκίνητο να ήταν καλύτερο απο το Dacia.Δεν είναι έτσι απο την στιγμή που αναφέρεις και εσύ μια βασική παραμετρο. Χαμηλή τιμή αγοράς.
Και γιατί χειρότερα? 16V κινητηρες έχουν, 4 αστέρια στα crash tests, όλες τις εγγυήσεις τους κλπ.
Και ένα καινούριο αυτοκίνητο με τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο απο ένα μτχ. Απλώς αντί για Logan μπορεί κάποιος στα ίδια λεφτά να πάρει ένα Alto βασικό με a/c και να είναι πιο ... 'επώνυμος'! -
Kακό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς μάλλον δεν υπάρχει σήμερα. Κάποια πονάνε στην οδική συμπεριφορά, κάποια στην αξιοπιστία, αλλά κακό overall μάλλον δεν υπάρχει. Θα το αλλάξω λίγο το ερώτημα λοιπόν και θα το κάνω 'τι δεν θα αγόραζα εγώ'. Και η απάντηση είναι SUV . Υπερτιμημένα γι αυτό που προσφέρουν, προσπαθούν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα δύο διαφορετικών κόσμων, και καταλήγουν να είναι κάτω του μετρίου και εντός και εκτός δρόμου. Επίσης κάποια υπερτιμημένα αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν (πχ golf, smart +iq, A class+ mini cooper το απλό όχι το S) που πουλάνε επειδή είναι trendy ή από συνήθεια επίσης με αφήνουν αδιάφορο. Το πιο θλιβερό για μένα είναι πως ενώ δεν υπάρχουν κακά αυτοκίνητα υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί κακοί αγοραστές-καταναλωτές.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ναι αλλά βασίζονται σε ρενο κλιο 2. Πράγματι είναι παρωχημένα εμφανισιακά όμως δεν πάσχουν σε οδική συμπεριφορά ούτε είναι επικίνδυνα. Είναι απλά χειρότερα των σύγχρονων κατασκευών!Έδωσες μόνος σου την απάντηση!
-
Coyot, Travelman, Blinkys:
Πού κρυβόσασταν τόσον καιρό; Επιτέλεους και λίγη αντίσταση στην SUVμανία, όπου κάθε επιτυχημένος και κάθε καρακάξα πιστεύουν ότι η κοινωνική καταξίωση είναι συνάρτηση του όγκου του αυτοκινήτου... -
Τις παλιές καλές εποχές των δανείων και της φτηνής βενζίνης όλα αυτά. Ξαφνικά οι επιτυχημένοι εξαφανίστηκαν.
Τα χειρότερα αυτοκίνητα σήμερα .