-
Ειναι μαλλον σιγουρο οτι κατι θα ετοιμασουν. Οπως ετοιμαζουν με την φορολογια του υγραεριου κινησης.
Απορω πως ακομα δεν τους εχουμε παρει αμπαριζα! Τοσο πολυ μας εχουν ναρκωσει ολα αυτα τα χρονια?
Το μονο πρωτοποριακο που κανει αυτο το κρατος (κατ'ευφημισμον βεβαια 'κρατος') ειναι να εφευρισκει νεους τροπους καταληστευσης του απλου λαου. Γιατι μην μου πειτε οτι στενοχωρηθηκαν οι λεφταδες απο τις 'εκτακτες' εισφορες η τους πονεσε η τσεπη τους? Ουτε πιστευω οτι οι ιδιοι αυτοι εχουν αλλαξει τα αυτοκινητα τους σε υγραεριο για να εξοικονομησουν τα προς το ζειν! Ολα μα ολα τα μετρα ειναι κατα των μη εχοντων! Ακομα και η χειροτερη συντηρητικη κυβερνηση δεν θα φανταζοταν να περναγε τετοια μετρα και τα περνανε οι κυριοι της 'σοσιαλιστικης' διεθνους, που δεν ντρεπονται ακομα να αυτοπροσδιοριζονται 'σοσιαλιστες'! Που ακουστηκε βιοπαλαιστες, οπως ειμαστε οι περισσοτεροι, να πληρωνουμε για τα κλεμενα αλλων? Προσπαθω να βρω μια εστω τεχνητα λογικη εξηγηση για να μην τρελαθω απο τον 'παραλογισμο' τους αλλα ματαια. Ουτε ψεματα δεν μπορω να κατασκευασω για να αντιπαρελθω τις πρακτικες τους και ειδικα αυτο το μεγαλοστομο 'ειναι αδικα τα μετρα το γνωριζουμε κλπ κλπ' που συγχρονως απο μεσα τους ειμαι σιγουρος οτι γελανε και μας κοροιδευουν. Και ομως υπαρχουν ακομα αρκετοι που τα πιστευουν. Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι! Ελα ομως που οι περισσοτεροι τουλαχιστον στο πνευμα, γιατι αλλου θα υπαρξουμε συντομα, δεν ειμαστε καθολου πτωχοι!!
Να δω ποτε θα τελειωσουμε με το να αποτυπωνουμε την οργη μας με λογια και να περασουμε σε πραξεις, γιατι οπως το πανε αλλη λυση για εμας δεν υπαρχει. -
Σημερα πηγα και εκανα καταθεση και της δικης μου καταγγελιας στη εφορια Νεου Ηρακλειου.
Περασα απο το τμημα αυτοκινητων, σφραγιστηκε, και μετα πηγα στο πρωτοκολλο οπου πηρε νουμερο, περαστηκε ηλεκτρονικα μεσω του υπολογιστη και μου σφραγιστηκε και ακριβες αντιγραφο με τον αριθμο πρωτοκολλου. Καμμια επαφη με εφορο
Μαλιστα με ρωτησαν αν ηθελα να το παω μονος μου!! η υπηρεσιακα στην αρμοδια υπηρεσια του Υπ. Οικονομικων και φυσικα ειπα για το δευτερο.
Δεν παρατηρησα καμμια αρνητικη συμπεριφορα κατα την ολη διαδικασια, το αντιθετο φανηκε να εχουν γνωση και να καταλαβαινουν το αντικειμενο της καταγγελιας.
Ελπιζω απλα να το κανουν οσοι περισσοτεροι μηπως εστω και την τελευταια στιγμη επικρατησει εστω και κατα μερος η λογικη.
Τουλαχιστον εχω ησυχη την συνειδηση μου κανοντας οτι πραγματικα μπορω και δηλωνοντας αντιθετος με τα αντικοινωνικα και αντιλαικα 'φιρμανια' τους. Αυτη η λεξη ξαφνικα απεκτησε παλι μετα απο 200 και πλεον χρονια θλιβερη υποσταση. -
Την Εφορία του Ν. Ηρακλείου την έχω 'εκπαιδεύσει' εγώ με άλλες 2 αιτήσεις από τον Ιούνιο-Ιούλιο.
Με την ευκαιρία να πω οτι για την 1η αίτησή μου συμπληρώθηκαν ήδη οι 50 ημέρες.
Θα περιμένω καμιά εβδομάδα και μετά τι πρέπει να κάνω;
Νέα αίτηση στο Συνήγορο του Πολίτη; -
Μαλλον λογω διακοπων και εν μερει λογω επιλεκτικης αδιαφοριας!
Μηπως να ξαναεδινες αλλη μια φορα, τωρα που δεν εχει και κινηση και γινεται γρηγορα?
Κατα καποιο τροπο δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να εμπιστευθω την παροχη υπηρεσιων τους οσο και πραγματικα να ηθελα.
Δυστυχως εχουμε μαθει να μην τους εμπιστευομαστε και να θεωρουμε αυτονοητο το να υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να μην βρει ανταποκριση κατι αναλογο και ετσι να το προσπαθουμε ξανα και ξανα. -
Υπενθυμίζω οτι η Εφορία έκανε κανονικά το καθήκον της και προώθησε ως όφειλε την αίτησή μου άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η περίοδος των διακοπών δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για το ανάλγητο Κράτος μας. Μήπως τότε αναστέλλει την είσπραξη φόρων; Σίγουρα όχι.
Μηδενική ανοχή λοιπόν και από την πλευρά μας. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Την Εφορία του Ν. Ηρακλείου την έχω 'εκπαιδεύσει' εγώ με άλλες 2 αιτήσεις από τον Ιούνιο-Ιούλιο.
Με την ευκαιρία να πω οτι για την 1η αίτησή μου συμπληρώθηκαν ήδη οι 50 ημέρες.
Θα περιμένω καμιά εβδομάδα και μετά τι πρέπει να κάνω;
Νέα αίτηση στο Συνήγορο του Πολίτη;ειναι μια επιτροπη του αρθρου... στην περιφερεια.
Αυτοι παιρνουν το αιτημα σου και ελεγχουν αν απαντηθηκε μεσα στα χρονικα περιθωρια ή οχι.
Πρεπει να αναφερεται στην αρχη του θεματος.Σημερα πηγα στην εφορια και ρωτησα.
Σεπτεμβρη μολις γυρισω απο διακοπες θα καταθεσω την αιτηση μαζι με τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ πινακιδες.
Θα τις αφησω κανα μηνα εκει να δω τι γινεται.
παντως ειδα και πινακιδες νεου τυπου στα ραφια σημερα -
Και που εισαι ακομα! Θα υπαρξουν πολλες νεου τυπου απο 2λιτρα και πανω. Εγω θα ειμαι ενας.
Αν υπολογιζαν να βγαλουν τα κλεμμενα στην πλατη μου με το ετσι θελω και τοσο αθλια, δεν θα τους κανω το χατηρι.
Δεν υπαρχει περιπτωση να γινω συνενοχος στην εξαθλιωση που μας οδηγουν. Για μενα ειναι πρωτιστα θεμα αρχης να μην πληρωσω τους κεφαλικους φορους τους γιατι ετσι θα ειναι σαν να νομομοποιω την ρηση τους οτι 'μαζι τα φαγαμε' οποτε με αυτη τη λογικη θα πρεπει να τα επιστρεψω. Εφοσον δεν ημουν ποτε κρατικοδιαιτος, πληρωνω πανω απο 12000 ευρω αμεσους φορους με την γυναικα μου το χρονο (και αυτη ιδ. υπαλληλος ειναι και εκτος κρατικοδιαιτης), ηδη πληρωνω φπα 23%/τελη/εμμεσους/αμεσους φορους που ολα δυστυχως πανε και ουτε φτανουν για τοκους κλεμμενων και κατασπαταλημενων απο δημοσιους φορεις χρηματων, οτι εχω αποκτησει με τον ιδρωτα μου, σπιτι/αυτοκινητο κλπ, αυτοματα εχει απαξιωθει και ουτε ξερω αν και ποτε χρειαστει να πουλησω τι θα πιασω και αν μπορεσω, ειδικα για το αυτοκινητο τιποτα αν και εχω δωσει αρκετα για την αποκτηση του, τοτε ειναι απλα το λιγωτερο που εχω να κανω σαν ατομο και να μην δωσω ουτε ενα ευρω για την περαιτερω καταληστευση μου. Τουλαχιστον θα το προσπαθησω και οπου με βγαλει. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Και που εισαι ακομα! Θα υπαρξουν πολλες νεου τυπου απο 2λιτρα και πανω. Εγω θα ειμαι ενας.
Για μενα ειναι πρωτιστα θεμα αρχης να μην πληρωσω τους κεφαλικους φορους τους γιατι ετσι θα ειναι σαν να νομομοποιω την ρηση τους οτι 'μαζι τα φαγαμε' οποτε με αυτη τη λογικη θα πρεπει να τα επιστρεψω.Εάν έχεις ψηφίσει έστω και μία φορά ένα εκ των δύο κόμματα της εξουσίας, τότε ναι, μαζί τα φάγατε..
Ουδείς άμοιρος των ευθυνών του,,
Φιλικά
-
Να κάνω μία παράθεση για το πιο ποστ.
Το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.Φιλικά
-
αν δεν πληρώσει κανείς τέλη τί γίνεται?
έχω ακούσει ιστορία ότι όχι μόνο δεν πληρώθηκαν τα τέλη, αλλά κ το αμάξι μεταβιβάστηκε... -
το αυτοκίνητο, με την ισχύουσα νομοθεσία, μεταβιβάζεται.
τα απλήρωτα τέλη όμως μένουν ως χρέος προς το Δημόσιο για τον πρώην ιδιοκτήτη.
οπότε μετά παίζει με τη φορολογική του ενημερότητα. συν κάποια πρόστιμα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το αυτοκίνητο, με την ισχύουσα νομοθεσία, μεταβιβάζεται.
τα απλήρωτα τέλη όμως μένουν ως χρέος προς το Δημόσιο για τον πρώην ιδιοκτήτη.
οπότε μετά παίζει με τη φορολογική του ενημερότητα. συν κάποια πρόστιμα.κατάλαβα. μου είχε ακουστεί παράλογο σχετικά με τη μεταβίβαση. σίγουρα κάπου θα σκάλωνε η υπόθεση.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
αν δεν πληρώσει κανείς τέλη τί γίνεται?
έχω ακούσει ιστορία ότι όχι μόνο δεν πληρώθηκαν τα τέλη, αλλά κ το αμάξι μεταβιβάστηκε...«Καμπάνες» για όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 14:14
Από την επεξεργασία των στοιχείων που έχει διενεργηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι 200.000 αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν την τελευταία διετία χωρίς το αυτοκόλλητο σήμα και την απόδειξη πληρωμής των τελών που βεβαιώνει την καταβολή τους.
Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή, καλούνται οι κάτοχοι των οχημάτων, με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.
Εάν μετά την πρόσκληση αυτή δεν ανταποκριθεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, τότε είναι νόμιμη η σύνταξη του προστίμου και η ταμειακή βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών.
Μάλιστα, σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.
πηγη: zougla.gr
δε χανουν αυτοι...
-
Ο χρήστης tankerman έγραψε:
Για μενα ειναι πρωτιστα θεμα αρχης να μην πληρωσω τους κεφαλικους φορους τους γιατι ετσι θα ειναι σαν να νομομοποιω την ρηση τους οτι 'μαζι τα φαγαμε' οποτε με αυτη τη λογικη θα πρεπει να τα επιστρεψω.Εάν έχεις ψηφίσει έστω και μία φορά ένα εκ των δύο κόμματα της εξουσίας, τότε ναι, μαζί τα φάγατε..
Φιλικά
Αυτο ισχυει αν εν γνωσει σου ψηφιζεις με προυποθεση να φας μετα μεσω του ενος η του αλλου κομματος.
Δεν πιστευω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που ψηφιζαν το ενα η το αλλο κομμα ειχαν/εχουν συμμετοχη στο φαγοποτι, γιαυτο μην ισοπεδωνουμε τα παντα οπως καλλιστα βολευει αυτη τη στιγμη τους κυβερνωντες και μας βαζουν ολους κατω απο την ταμπελα του 'ολοι μαζι τα φαγαμε'.
Αλλοιμονο, αν ηταν ετσι θα ειχα κανει και εγω και εκατονταδες χιλιαδες αλλοι την μπαζα τους και τωρα θα γελαγα και δεν θα οργιζομουν.
Το 'εαν εχεις ψηφισει εστω μια φορα ενα εκ των δυο κομματων εξουσιας, τοτε ναι μαζι τα φαγατε' ειναι τουλαχιστον αστοχο
και ανυποστατα επιλεκτικο. Για να πεις κατι τετοιο, γιατι αναφερεσαι προσωπικα σε δευτερο προσωπο, πρεπει να εχεις τα αναλογα στοιχεια (που φυσικα δεν εχεις) και να μην γενικολογεις αοριστα, γιατι ειναι τουλαχιστον προσβλητικο και οχι 'φιλικα' οπως αναφερεις.Ουτε οτι ολοι οι αλλοι που ανηκουν στο 15% των μη κυβερνωντων ειναι αυτοματα εξαγνισμενοι επειδη απλα δεν τους φηφιζανε. Ολοι τους ειχαν εκπροσωπους στην βουλη, στον συνδικαλισμο, ειχαν τις δικες τους προσληψεις στο δημοσιο (κατ'αναλογιαν οπως ξερουμε) οποτε μην νιπτουν τας χειρας των σαν αλλοι Ποντιοι Πιλατοι. Σιγουρα το μεγαλο μερος ευθυνης ανηκει στους εκαστοτε κυβερνωντες αλλα και αυτοι που βλεπουν και συμμετεχουν εστω και σε μικρο βαθμο εχουν την κατ'αναλογιαν ευθυνη η εστω την εξ'αμελειας ευθυνη. Το αποτελεσμα και στην μια και στην αλλη περιπτωση το ξερουμε και δεν διαφερει.
Φιλικα και χωρις να χρειαζεται να επεκταθουμε πολιτικα περαν του θεματος μας, ας μην βαζουμε στο ιδιο σακκι ολους οσους ψηφισαν τα δυο κομματα σαν εν γνωσει τους αποδεκτες της διαφθορας και λοβιτουρας. Μακαρι να τα ειχαν φαει ολοι μαζι, δεν θα υπηρχε φτωχεια τωρα στην Ελλαδα και θα ειμασταν μια χαρα, γι'αυτο να μην πατροναρουμε ευκολα την οποια παραπλανητικη στοχευση των κυβερνωντων που αν μη τι αλλο οσο ενοχοποιουν αλλους τοσο απενοχοποιουνται αυτοι και συγχρονως αποπροσανατολιζουν και διασπουν τον αγανακτισμενο λαο.
Υ.Γ. Στην Ελλαδα ζω απο το 95 (απο Καναδα) και οι εργασιακες μου ασχολιες δεν ειχαν ουτε εχουν σε κανενα επιπεδο σχεση
με δημοσιο η κρατικοδιαιτες τακτικες. Ασχολουμαστε αποκλειστικα με εμποριο πρωτογενων υλικων (δεν χρειαζεται να
μπω σε λεπτομερειες) εκτος Ελλαδος. Ετσι για την ιστορια. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Φιλικά
Αυτο ισχυει αν εν γνωσει σου ψηφιζεις με προυποθεση να φας μετα μεσω του ενος η του αλλου κομματος.
Δεν πιστευω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που ψηφιζαν το ενα η το αλλο κομμα ειχαν/εχουν συμμετοχη στο φαγοποτι, γιαυτο μην ισοπεδωνουμε τα παντα οπως καλλιστα βολευει αυτη τη στιγμη τους κυβερνωντες και μας βαζουν ολους κατω απο την ταμπελα του 'ολοι μαζι τα φαγαμε'.
Αλλοιμονο, αν ηταν ετσι θα ειχα κανει και εγω και εκατονταδες χιλιαδες αλλοι την μπαζα τους και τωρα θα γελαγα και δεν θα οργιζομουν.
Το 'εαν εχεις ψηφισει εστω μια φορα ενα εκ των δυο κομματων εξουσιας, τοτε ναι μαζι τα φαγατε' ειναι τουλαχιστον αστοχο
και ανυποστατα επιλεκτικο. Για να πεις κατι τετοιο, γιατι αναφερεσαι προσωπικα σε δευτερο προσωπο, πρεπει να εχεις τα αναλογα στοιχεια (που φυσικα δεν εχεις) και να μην γενικολογεις αοριστα, γιατι ειναι τουλαχιστον προσβλητικο και οχι 'φιλικα' οπως αναφερεις.Ουτε οτι ολοι οι αλλοι που ανηκουν στο 15% των μη κυβερνωντων ειναι αυτοματα εξαγνισμενοι επειδη απλα δεν τους φηφιζανε. Ολοι τους ειχαν εκπροσωπους στην βουλη, στον συνδικαλισμο, ειχαν τις δικες τους προσληψεις στο δημοσιο (κατ'αναλογιαν οπως ξερουμε) οποτε μην νιπτουν τας χειρας των σαν αλλοι Ποντιοι Πιλατοι. Σιγουρα το μεγαλο μερος ευθυνης ανηκει στους εκαστοτε κυβερνωντες αλλα και αυτοι που βλεπουν και συμμετεχουν εστω και σε μικρο βαθμο εχουν την κατ'αναλογιαν ευθυνη η εστω την εξ'αμελειας ευθυνη. Το αποτελεσμα και στην μια και στην αλλη περιπτωση το ξερουμε και δεν διαφερει.
Φιλικα και χωρις να χρειαζεται να επεκταθουμε πολιτικα περαν του θεματος μας, ας μην βαζουμε στο ιδιο σακκι ολους οσους ψηφισαν τα δυο κομματα σαν εν γνωσει τους αποδεκτες της διαφθορας και λοβιτουρας. Μακαρι να τα ειχαν φαει ολοι μαζι, δεν θα υπηρχε φτωχεια τωρα στην Ελλαδα και θα ειμασταν μια χαρα, γι'αυτο να μην πατροναρουμε ευκολα την οποια παραπλανητικη στοχευση των κυβερνωντων που αν μη τι αλλο οσο ενοχοποιουν αλλους τοσο απενοχοποιουνται αυτοι και συγχρονως αποπροσανατολιζουν και διασπουν τον αγανακτισμενο λαο.
+1
Τσουβαλιάσματα του στυλ 'αν ψήφισες σε κάποια στιγμή της ζωής σου ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα (για οποιοδήποτε λόγο) τότε μαζί τα φάγατε' είναι το λιγότερο αστεία και δε νομίζω ότι έχουν θέση σε αυτή τη συζήτηση.
-
@ Παντελής
@nidosanΈχεται δίκιο για τις παρατηρήσεις. Είναι γενικόλογες και ολίγον αόριστες.
Όμως ας μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε το κράτος και ότι εμείς τους βγάζουμε στην εξουσία.
Ναι, δεν τα φάγαμε μαζί. Και πολλοί από αυτούς που τους ψήφισαν δεν χόρτασαν, το αντίθετο είδαν υποσχέσεις να αθετούνται, είδαν τους γείτονες του ή άκουσαν για άλλους που πλούτισαν επειδή είχαν την κατάλληλη πολιτική γνωριμία, ξοδέψαν περιουσίες να σπουδάσουν τα παιδιά τους για να απορροφηθούν σε ανύπαρκτους κλάδους παραγωγής.
Είδαν τη δουλειά τους να μαραζώνει και να φτάνουν οι ίδιοι στα όρια της ανέχειας.
Είδαν τους χειρότερους να 'προβιβαζονται' με τα χίλια σε καλύτερες θέσεις στο δημόσιο.
Τους οκνηρούς και ακαμάτηδες να αμοίβονται.
Οι πιο πάνω να ασκούν εξουσία πίσω από ένα γραφείο, να τα παίρνουν κάτω από το γραφείο και να κάνουν περιουσίες.
Ατιμωρησία των υπεύθυνων, εμπαιγμός του χειρίστου είδους από τους κυβερνώντες,,.
Και πλείστα άλλα παραδείγματα.
Και την ώρα της κάλπης πάλι μία από τα ίδια, ξανά ψήφο σε κάποιο από τα κόμματα της εξουσίας.
Άρα τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.
Πολλά χρόνια τώρα σε διάφορες συζητήσεις με φίλου και σε παρέες που έχω βρεθεί θέτω το δίλημα της ψήφου και την πολύ απλή λογική ερώτηση:
Γιατί δεν ψηφίζετε κάποιον άλλο;
Η απάντηση πάντα η ίδια:
Ποιός θα μας κυβερνήσει;Όπως φαίνεται, αυτοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια μας φέραν στο σημείο που είμαστε, άρα,,,,
Τέλος πάντων, είμαι και εγώ παθών με τις αλλαγές και τα επιβληθέντα αναδρομικά, και μάλιστα εισ διπλούν καθώς λόγω της επάρατου που μου χτύπησε την πόρτα πέρσι, έχασα τη δουλειά μου και οικονομικά πήγα στα τάρταρα.
Ναι συναινώ στην ιδέα της κατάθεσης πινακίδων, δυστυχώς όμως το αυτί τους δεν ιδρώνει.
Θα φέρουν τα κλανόμετρα και θα φορολογήσουν τα αέρια με πράσινου φόρους αν χρειαστεί για να παραμείνουν στην εξουσία.
Θα περίμενα κάτι πιο μεγάλο σε κίνημα.
Κάτι του στυλ κόβω το τσιγάρο..
Κάτι του στυλ δεν κινώ το αυτοκίνητο για μια βδομάδα,,
κάτι ηχηρό, κάτι που θα ξεπεράσει σε ένταση κάθε πλατεία του κόσμου και κάθε λογής αγανακτισμένο.
Γιατί πλέον δεν αγανακτώ, εδώ και πολλά χρόνια οργίζομαι, το λέω με την ψήφο μου,
αλλά δυστυχώς είμαστε λίγοι για να κάνουμε την αλλαγή.
Δεν χρειαζόμαστε φωστήρες σε αυτή τη χώρα.
Κοινό νου, και μόνοΦιλικά
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί να μην ΚΑΨΟΥΜΕ όλοι τα αυτοκίνητά μας?Έτσι και θα τους στερήσουμε τα έσοδα και θα απασχολήσουμε την πυροσβεστική (για να τους δείξουμε).
Ευγε !!!! Συμφωνώ απόλυτα !!!! Μόνον έτσι θα τους ταρακουνήσουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Φιλε tankerman,
πρωτιστως σου ευχομαι σιδερενιος και περαστικα και ολα τα αλλα επονται.
Συμφωνω οτι φτασαμε εκει που φτασαμε γιατι το πολιτικο μας και εν συναρτησει και το οικονομικοσυστημα κατερρευσε εκ των εσω λογω υπερμετρης διαφθορας και χρονιας πελατολογειακης αλληλοεξαρτησης. Οτι πιο χειροτερο για μια κοινωνια του δικαιου.
Το πως φτασαμε εδω πιστευω ολοι πλεον το ξερουν, ευθυνες μπορουμε να εχουμε εκουσια η ακουσια ολοι μας αλλα τιποτα απο αυτα δεν θα γινοταν αν δεν το επετρεπαν οι εκαστοτε κυβερνωντες που υπο τον μανδυα του σοσιαλισμου και δημοκρατιας εξαπατησαν το συνολο των αγνων ψηφοφορων που στηριζαν τις ελπιδες τους πανω τους για μια καλυτερη κοινωνια και οχι προς ιδιον μονο οφελος. Δυστυχως αυτη την εμπιστοσυνη την εκμεταλλευτηκε η μειοψηφια των 'κομματοσκυλων' που μελημα ειχαν μονο την δικη τους ευμαρεια σε βαρος φυσικα του συνολου και καταληξαμε εκει που καταληξαμε.Για να γυρισουμε στο θεμα μας λοιπον, η καταθεση πινακιδων ειναι προς το παρον η μονη ενδεδειγμενη λυση που θα φερει αμεσα αποτελεσματα και ειδικα οταν προκειται για μεγαλα αυτοκινητα 2λιτρα και πανω που καθε κομματι πλεον θα στερει τα εσοδα τους απο 660/880/1100 ευρω και πανω χωρια την απωλεσθεισα φορολογια απο την μη καταναλωση βενζινης που αυτα τα πιο μεγαλα αυτοκινητα προσφεραν αφειδως μεχρι τωρα στα κρατικα ταμεια. Χωρια την ασφαλεια/σερβις κλπ που ολα σχετιζονται εμμεσα η αμεσα παλι με τα κρατικα ταμεια. Αυτοι ειναι τοσο ασχετοι που πιστευουν οτι οποιος εχει 2λιτρο και πανω ειναι λεφτας και δεν θα τον πειραξει η προσθετη φορολογια. Τοσο αποκομμενοι ειναι απο την πραγματικοτητα!
Θα προτιμησω να παρω ενα μεταχειρισμενο 1000αρι να κανω την δουλεια μου (τα τελη που θα εξοικονομησω και η λιγωτερη καταναλωση/ασφαλεια κλπ γρηγορα θα κανουν αποσβεση με τα 2500 χλμ που κανω καθε μηνα) και να παροπλισω το δικο μου παρα να μου τα παρουν ετσι χωρις λογο και αιτια επειδη απλα δεν εχουν χορτασει να τρωνε μεχρι τωρα.
Μακαρι να μπορουσα να εξυπηρετηθω απο τα ΜΜΜ και ετσι να μην τους εδινα ουτε ενα λεπτο απο καταναλωση βενζινης και τελη αλλα η δουλεια μου πεφτει λιγο μακρυα και για να φτασω εκει και να επιστρεψω θα ηταν μια μικρη Οδυσσεια.
-
Καβαλαράκης Στέλιος λέγομαι, είμαι δάσκαλος, και θα ήθελα να ρωτήσω το Υπουργείο Οικονομικών τέσσερα πράγματα. Περιμένω απαντήσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι ένα Υπουργείο όταν κάνει κάτι το έχει μελετήσει πρώτα πολύ καλά.
- Με ποια λογική ένα αυτοκίνητο 2.000 cc αξίας 20.000-25.000 € πληρώνει έκτακτη εισφορά κι ένα αυτοκίνητο 1.400 cc ή 1.600 cc ή 1.800 cc αξίας 35.000 € ή 45.000 € ή 55.000 € αντίστοιχα δεν πληρώνει;
Και μην ξεχνάτε ότι με όλα αυτά που κάνετε τα αυτοκίνητά μας δεν έχουν πια καμιά αξία. Δώσαμε δηλαδή πριν 2-3 χρόνια 20.000 – 25.000 € και τώρα αν θέλουμε να τα πουλήσουμε δεν τα παίρνει κανείς.
-
Με ποια λογική ένα αυτοκίνητο με εκπομπές 177gr CO2/Km που αγοράζεται τώρα θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 354 € και το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με τον ίδιο κινητήρα πάλι με εκπομπές 177gr CO2/Km που αγοράστηκε πριν 2-3 χρόνια θα πληρώνει 670 €;
-
Με ποια λογική ένα αυτοκίνητο 1.928 cc θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 300 € κι ένα 1.930 cc 670 €; ( Και τα δυο με το παλιό σύστημα υπολογισμού.)
-
Αφού τα 2.000 cc είναι απαγορευμένος καρπός γιατί κύριοι δε λέτε σε εμάς τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους ότι απαλλασσόμαστε από τα τέλη ταξινόμησης μόνο μέχρι 1.929 cc αλλά μας ξεγελάτε, μας βάζετε και αγοράζουμε 2.000 cc (τα τέλη ταξινόμησης κάτω από 1.800 cc δεν αξίζουν τον κόπο να μαζέψεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να έχεις και κόκκινες πινακίδες) και μετά μας τσακίζετε σε υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας κι έκτακτες εισφορές;
Θα μου πει τώρα κάποιος:
Ναι, έχεις δίκιο θα απαντήσω, αλλά αφού σ’ αυτά τα μικρά η αδικία είναι μεγάλη φαντάσου στα υπόλοιπα, στα σημαντικά
τι γίνεται.
Άλλωστε ακόμα κι αν κάποιος μπορεί, έστω και λίγο, να δείξει κατανόηση για τα διάφορα μέτρα, κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα άδικα μέτρα.Αν οι απαντήσεις που θα πάρω από το υπουργείο δεν είναι ικανοποιητικές κάνω την παρακάτω πρόταση:
Όλοι εμείς, οι συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες, που πήραμε ένα αυτοκίνητο 2.000cc και πάνω και τώρα πέσαμε σ’ αυτήν την παγίδα, να αντιδράσουμε.Πώς; Μα καταθέτοντας τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας για ένα χρόνο. Να δείξουμε σε όλους αυτούς τους πανέξυπνους που μας κυβερνούν ότι δεν είμαστε ηλίθιες αγελάδες!!!
-
Η ενοτητα απο την αρχη αυτο εχει σκοπο.
Ολα αυτα που λες ειναι οτι ο καθε λογικος ανθρωπος σκεφτεται.
Δυστυχως ομως καταντησαμε να ζουμε σε ενα κρατος παραλογισμου οπου δεν υπαρχει ιχνος λογικης σε οτι εχει να κανει με την επιβολη φορων και πραγματικα στοχευει τελικα στους μη εχοντες καθοτι αυτοι ειναι οι πιο πολλοι και φυσικα οπως εχουμε μαθει αυτο το κρατος παντα τιμωρει μονο τους πιο πολλους γιατι ειναι πιο ευκολος και αδυναμος στοχος.Εγω οπως και αλλοι θα καταθεσουμε τις πινακιδες οταν ερθει η ωρα προς το τελος του χρονου αν και πιστευω οτι εντωμεταξυ κατι θα σκεφτει το πολυμηχανο κυβερνητικο τερας για να καταστει η καταθεση πιο δυσκολη απ'οτι ειναι γιατι μαλλον μυριζονται οτι θα υπαρξουν αρκετοι που θα τραβηξουν αυτο το δρομο.
Προς το παρον υπαρχει η επισημη ειδοποιηση-καταγγελια που εγω και αλλοι εχουμε καταθεσει στις αρμοδιες εφοριες μας προειδοποιωντας για την καταθεση πινακιδων των αυτοκινητων μας και το κειμενο ειναι στις πρωτες σελιδες της ενοτητας.
ΠΡΩΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ