-
-
Όσο τρέχεις acronis live, τρέχεις linux και εκεί ( ). Άσχετα από αυτό, υποστηρίζει και τα linux partitions σου οπότε δε χρειάζεται να αλλάξεις πρόγραμμα αν σε βολεύει.
Εναλλακτικά, υπάρχει το Partimage. Και μην ξεχάσεις σε κάθε περίπτωση το Super Grub Disk που επιδιορθώνει το bootloader σου για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.. -
Για το PDA δεν γνωρίζω.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δοκίμασα το KUbuntu, αν και συμπαθητικό και πιο windows, για κάποιο λόγο δείχνει θαμπά τα γράμματα/παράθυρα και, μολονότι ενεργοποίησα τους proprietary οδηγούς της nvidia, όπως έκανα και στο απλό ubuntu, δεν λέει να δείξει σωστά.
Το παρατάω όμως στο partition του ως backup γιατί δε λέει να δουλεύεις ταυτόχρονα σε διαφορετικό layout, ξεχνάς κι αυτά που μαθαίνεις.Όταν θα (ξανά) βρεθείς στο Kubuntu, κανε τα παρακάτω - κακό δεν κάνουν:
Τρέξε σε μια κονσόλα τις εντολές αυτές1. sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list 2. sudo apt-get --quiet update && sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update 3. sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade 4. sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras 5. sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts && sudo fc-cache
η τελευταία εντολή ίσως δεν χρειαστεί αν το πακέτο ήδη περιλαμβάνεται στο kubuntu-restricted-extras.
Και να την τρέξεις κακό δε θα κάνει.Ξέρετε τι ψάχνω; Ένα πρόγραμμα σαν το Acronis True Image, γιατί έχω στήσει το σύστημα όπως θέλω, αλλά αν κάνω καμιά βλακεία και κρασάρουν όλα, θέλω να μην κάθομαι να στήνω τα πάντα από την αρχή. Υπάρχει τπτ που να φτιάχνει και USB στικάκι εκκίνησης (όπως το Acronis) ή να χρησιμοποιήσω απλά έτοιμο στικάκι με το Acronis δουλεύοντάς το στην εκκίνηση του PC;
Μπορείς με οποιαδήποτε (σχεδόν) διανομή να δημιουργήσεις ένα Live USB.
Ρίξε μια ματιά σε αυτά:- Backup disk ή partitions με Ubuntu live cd/dvd (δικτυακό)
- Κρατήστε backup του /home/* σας! (πέρα τον προσωπικών αρχείων κρατάει και τις ρυθμίσεις των .... τα πάντα, δηλαδή)
- Δημιουργήστε backup και live CD του Ubuntu συστήματος σας
Πηγή : Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
Edit:
Από την λίστα με τους οδηγούς - Σύνδεση και συγχρονισμός PocketPC/PDA με Ubuntu -
At one point, Linus had implemented device files in /dev, and wanted to dial up the university computer and debug his terminal emulation code again. So he starts his terminal emulator program and tells it to use /dev/hda. That should have been /dev/ttyS1. Oops. Now his master boot record started with 'ATDT' and the university modem pool phone number. I think he implemented permission checking the following day.
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Φίλοι Linux-άδες, ερώτηση:
Πως προετοίμαζεται ο σκληρός για εγκατάσταση μια διανομής, δλδ πως φορμάρεται σε ext4, όταν είναι διαμορφωμένος σε NTFS ;Θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του partition manager της διανομής που θέλεις να εγκαταστήσεις.
Αν κολλήσεις κάπου θα ποστάρεις για βοήθεια. -
Πρόσφατος χρήστης Linux Ubuntu v11.04 και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος! Καλώς με βρήκατε!
-
Εγω θα περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα για να μου μπει
-
Θα είσαι κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη;
-
Πόσο χώρο να αφήσω για το ubuntu?
-
~15GB.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Πόσο χώρο να αφήσω για το ubuntu?Μόνο για το λειτουργικό (20 GB είναι αρκετά) ή μαζί με τα δεδομένα;
Δες και το Kubuntu - έχει διαφορετικό γραφικό περιβάλλον από το ubuntu.Ρίξε μια ματιά εδώ - πολλές απαντήσεις στις ερωτήσεις (που πιθανόν θα βγουν στην πορεία) θα βρεις..
-
Μου έβγαλε να κατανείμω το χώρο για αρχεία και ubuntu..
Yπ'οψιν θα το κάνω dual boot μαζι με 7άρια..
Ο δίσκος είναι 250gb..
-
Μου έβγαλε να κατανείμω το χώρο για αρχεία και ubuntu..Yπ'οψιν θα το κάνω dual boot μαζι με 7άρια..
Ο δίσκος είναι 250gb..
Πρόσεξε! Να μην διαγράψεις τα 7άρια.!!!! Δες κανένα οδηγό από την λίστα που σου έδωσα!
Αν ξέρεις τι κάνεις τότε προχώρα ...
το χώρο για αρχεία (μάλλον λέει για /Home) και ubuntu (μάλλον λέει για 'root' / - από 15 έως 20 φτάνει ) -
Ήδη επέλεξα το εγκατάσταση μαζί με windows..
Και μου έβγαλε να χωρίσω το χώρο μεταξύ αρχείων (/dev/sda2) και ubuntu (/dev/sda3)..
Θα βάλω 20 gb -
Σαν σήμερα, πριν 18 χρόνια, ανακοινώθηκε επίσημα το Debian. Η πρώτη ανακοίνωση στο USENET
-
Παιδιά έχω θέματα με το κινητό και τα Ubuntu... Όταν το βάζω σαν αφαιρούμενο δίσκο και διαγράφω ένα τραγούδι, στην ουσία φεύγει απλά απ' την λίστα στο PC... Στο κινητό υπάρχει... Any ideas; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Shift+Delete ;;;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Shift+Delete ;;;Σωστός...
Αλλά οι ταχύτητες είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑ αργές! Και η πλάκα είναι ότι καθώς αντιγράφονται τα αρχεία το κινητό μου πετάει μηνύματα ότι η λειτουργεία άλλαξε σε μαζική αποθήκευση (πράγμα που δεν το έκανε στο Windows)
Ο τύπος συστήματος αρχείων είναι msdos... Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτή!
Υ.Γ. την κάρτα την έκανα πριν μισή ώρα format και πάλι τα ίδια... -
Κάτι δοκιμασμένο για photo editing σε στυλ adobe lightroom έχουμε? Σημαντικό να ανοίγει και raw..
Έχω δει το GIMP. Δεν βρήκα αυτά που θέλω.. -
Κάτι δοκιμασμένο για photo editing σε στυλ adobe lightroom έχουμε? Σημαντικό να ανοίγει και raw..
Έχω δει το GIMP. Δεν βρήκα αυτά που θέλω..DigiKam. Το καλύτερο.
LiNuX Forum