-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ελεγχοι σε Μύκονο και Πάρο από την Οικονομική Αστυνομία
Οι ράμπο πήγαν στα νησιάΕφόδους σε καταστήματα στη Μύκονο και την Πάρο πραγματοποίησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι ράμπο της Οικονομικής Αστυνομίας. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές καταγγελίες στο 11012, το πενταψήφιο νούμερο για καταγγελίες φοροδιαφυγής, για συγκεκριμένα καταστήματα στα οποία πήγαν οι αστυνομικοί, όπου και διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων. Συνολικά ελέγχθηκαν 22 καταστήματα στην Πάρο και 20 στη Μύκονο και σχηματίστηκαν δικογραφίες για 7 ιδιοκτήτες που... ξέχασαν να εκδώσουν αποδείξεις ή είχαν αδήλωτες ταμειακές, με τις οποίες όμως έκοβαν αποδείξεις!
[spoiler=:qxjzolxg]Σε καφετέρια - μπαρ στην περιοχή Μάρπησσα στην Πούντα Πάρου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ιδιοκτήτης είχε ξεχάσει να κόψει αποδείξεις για πέντε λογαριασμούς, ενώ η μία από τις ταμειακές ήταν μαϊμού, δηλαδή αδήλωτη στην αρμόδια ΔΟΥ. Πέντε αποδείξεις συνολικής αξίας 484 ευρώ είχε ξεχάσει να κόψει σε διάστημα μισής ώρας και εστιατόριο - καφετέρια στη Νάουσα Πάρου, ενώ ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στο Πίσω Λιβάδι Πάρου δεν εξέδωσε εννέα αποδείξεις.
Στην Παροικιά Πάρου ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να σταματήσει το κλιμάκιο των αστυνομικών που διενεργούσε τον έλεγχο, από τον οποίο αποκαλύφθηκε σωρεία παραβάσεων, ενώ σε καφέ - εστιατόριο στον Ορνό της Μυκόνου δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον 15 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας 712 ευρώ.
«Ορισμένα από τα καταστήματα όχι μόνο δεν έκοβαν αποδείξεις, αλλά ήταν τελείως παράνομα καθώς στερούνταν μέχρι και άδεια λειτουργίας!», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα της Μυκόνου και της Πάρου είχαν ελλείψεις στις άδειες εργασίας και ατομικών βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων, τους είχε αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων, αλλά αυτό δεν είχε πτοήσει τους ιδιοκτήτες που είχαν βάλει τα μπουζούκια να παίζουν κανονικά, ενώ διαπιστώθηκαν και τροποποιήσεις στην άδεια λειτουργίας καταστήματος. Τις επόμενες ημέρες πάντως δεν είναι απίθανο κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας να ξαναβρεθούν σε Μύκονο, Πάρο αλλά και σε Ρόδο και Κρήτη διότι υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για συγκεκριμένα καταστήματα.
Από την ημέρα λειτουργίας της Οικονομικής Αστυνομίας και του τηλεφωνικού αριθμού για τις καταγγελίες των πολιτών η ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχθεί 460 καταγγελίες για φορολογικές παραβάσεις, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων.[/spoiler:qxjzolxg]βρε τα θηρια, καταφεραν και εκαναν ελεγχο δηλαδη σε 42 ΟΛΟΚΛΗΡΑ καταστηματα
ουτε τα εξοδα για τα εισιτηρια και τη διαμονη τους δεν εβγαλανΕ, ναι, όταν μπαστακώνονται σε μια επιχείρηση για ώρες σκαλίζοντας δηλώσεις ΦΠΑ, λοιπών παρακρατούμενων, να ψάχνουν γιατί δεν αποδώθηκε το χαρτόσημο των 5€ όταν (σχεδόν) όλα αυτά μπορούν να τα κάνουν αφού επιστρέψουν στο γραφείο αργότερα, ωστε προλάβουν να επισκευτούν (και να βεβαιώσουν παραβάσεις μη τήρησης) σε ΠΟΛΥ περισσότερα καταστήματα, αυτά θα έχεις.
Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι θέμα πολιτικό, όχι ικανότητας της υπηρεσίας, και πραγματική απόφαση για να γίνει αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μάρκο, το ερώτημα είναι ένα: Τι θεωρείς 'λύση'?
Το αποτέλεσμα ζητάω, όχι τον τρόπο.Κάτι που θα μας βάλει σε τροχιά ανάπτυξης (παγκοσμίως, η ψωροκώσταινα θα ακολουθήσει θέλει δεν θέλει) και που να μην είναι φούσκα...
Μαρκο μας δίνουν λύσεις ... σε μορφή 'ποτίσματος' καθε μέρα. Την 'λύση' όμως ούτε αυτοί που θα έπρεπε να την βρουν ... δεν την ψάχνουν καν! Πόσο μάλλον να την δώσουν!
Μεταξύ σοβαρού και αστείου η διαιώνιση ενός προβλήματος είναι και απαιτητη απο τα ΜΜΕ ... αλλιώς θα έχουν να ψάχνουν στα αρχεια τους πλάνα απο την νυχτερινή ζωή της Μυκόνου του 2008!!!
Εγώ πάντως δεν ξεφευγω απο το πρόγραμμα μου. Ενημέρωση 0 το καλοκαίρι ιδίως. Μου φτανει αυτό που βλέπω στην μηνιαία εκκαθαριση του μισθού μου που βλέπω και ξέρω και νιώθω ότι δεν έχει αντίκρισμα!Την ψάχνουν και αυτοί, αλλά έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα ξεφύγουμε από ένα καλό depression....
Και όμως υπάρχει λύση και είναι προφανής
................................................Ένα παράδειγμα τελείως ανέφικτης λύσης...
Και όχι nass, δεν έχει καμία σχέση με τον κανόνα του χρυσού!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
τροχιά ανάπτυξηςΜια καγιέν για τον καθένα?
Θα μου αρκούσε η εξάλειψη της πείνας. Αλλά είναι το χαρακτηριστικό του ανθρώπου, που δεν το αφήνει να γίνει: Το κυνήγι της (ακόμα μεγαλύτερης) δύναμης, το 'όνειρο' του καθενός από εμάς να βγάλει (πολλά) λ7. Έχεις παρατηρήσει πως έχει ανοίξει η 'ψαλίδα' τελευταία? Μπορούμε να συγκρίνουμε μια λίστα πλουσίων 40 χρόνια πριν με μια σημερινή, να δούμε τις διαφορές? Πολλοί θα πέσουν απ' τα σύννεφα, αν σταματήσουν να μιλάνε κ προσπαθήσουν να σκεφτούν.
Όλοι θα θέλαμε να έχουμε λ7 να πηδάμε μανεκέν, όχι? Ε, ακόμα στη θέση των μανεκέν βρισκόμαστε (όσοι είμαστε τυχεροί, οι υπόλοιποι....)
Είδαμε το τυρί, την φάκα ακόμα όχι. -
Πάντως οι περισσότεροι μανεκέν πηδάνε να ξέρεις, στο φόρουμ δε... (να σε παραπέμψω στο τι σημαίνει βασικά η λέξη στη γλώσσα από την οποία τη δανειζόμαστε : τα γαλλικά )
http://fr.wikipedia.org/wiki/Mannequin_(objet)
'Μανεκέν είναι ένα αντικείμενο το οποίο 'μιμείται' το σχήμα (σώματος) ενός άντρα ή μιας γυναίκας ακόμα και ενός ζώου'
-
τροχιά ανάπτυξης
Μια καγιέν για τον καθένα?
Θα μου αρκούσε η εξάλειψη της πείνας. Αλλά είναι το χαρακτηριστικό του ανθρώπου, που δεν το αφήνει να γίνει: Το κυνήγι της (ακόμα μεγαλύτερης) δύναμης, το 'όνειρο' του καθενός από εμάς να βγάλει (πολλά) λ7. Έχεις παρατηρήσει πως έχει ανοίξει η 'ψαλίδα' τελευταία? Μπορούμε να συγκρίνουμε μια λίστα πλουσίων 40 χρόνια πριν με μια σημερινή, να δούμε τις διαφορές? Πολλοί θα πέσουν απ' τα σύννεφα, αν σταματήσουν να μιλάνε κ προσπαθήσουν να σκεφτούν.
Όλοι θα θέλαμε να έχουμε λ7 να πηδάμε μανεκέν, όχι? Ε, ακόμα στη θέση των μανεκέν βρισκόμαστε (όσοι είμαστε τυχεροί, οι υπόλοιποι....)
Είδαμε το τυρί, την φάκα ακόμα όχι.Δεν είπα κάτι τέτοιο...
Στην Ελλάδα γενικότερα θα πρέπει να σταματήσουμε να συγχέουμε την οικονομική ανάπτυξη με τις ιστορίες τρέλας που ζήσαμε από το 1980 κι έπειτα...
Αυτό που θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει είναι ένας τρόπος εξόδου από την τωρινή προβληματική κατάσταση (και όσα περιγράφεις είναι μέρος των αιτιών της). Κατά προτίμηση δε κάτι έστω και με πολύ αισιοδοξία εφικτό. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι εξ αυτών που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι δείχνουν πελαγωμένοι (ίσως απολύτως δικαιολογημένα, μιας και η κρίση και τα επίπεδα χρέους παγκοσμίως είναι πρωτοφανή)
Προσωπικά θα προτιμούσα να αναπτυχθεί ο τρίτος κόσμος και να έχουν περισσότερα λεφτά οι πεινασμένοι, παρά να πάρει μία ακόμα Cayenne κάποιος που έχει ήδη 3-4... Το ξέρω ότι η άποψή μου έχει πολύ μεγάλη σημασία για την πορεία του κόσμου βέβαια...
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι αν έχουν πολλοί από λίγα λεφτά, τότε τα πράγματα θα είναι για όλους καλύτερα, ειδάλλως όσοι έχουν λεφτά θα πρέπει να κυκλοφορούν με 10 μπράβους...
Βαθυστόχαστες σκέψεις, αυγουστιάτικα...
-
Αυτό που θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει είναι ένας τρόπος εξόδου από την τωρινή προβληματική κατάσταση (και όσα περιγράφεις είναι μέρος των αιτιών της). Κατά προτίμηση δε κάτι έστω και με πολύ αισιοδοξία εφικτό.
Μα η πτώχευση φυσικά ή οι ταραχές ή μια χούντα ή ένας πόλεμος ... θέλεις και άλλες λύσεις;
Αφού θεωρείς την λύση της θέσπισης κανόνων στις αχαλίνωτες επιχειρήσεις και τράπεζες, ανέφικτη, τότε η λύση του φόβου και της φτώχειας είναι η μόνη που απομένει
Πραγματικά πιστεύεις ότι ο Έλληνας (και όχι μόνο) φοροφυγάς θα αποκτήσει φορολογική συνείδηση;
Πραγματικά πιστεύεις ότι ο Έλληνας πολιτικός θα σταματήσει το ρουσφέτι, και το κλέψιμο;
Πραγματικά πιστεύεις ότι ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος θα δουλεύει για όσο πληρώνεται;
Πραγματικά πιστεύεις ότι ο Έλληνας του καναπέ και του φραπέ θα βγει στον δρόμο να απαιτήσει όσα του αξίζουν;Μόνο οι παραπάνω τρόποι υπάρχουν για να γίνουν αυτά, φίλε. Ο φόβος και η φτώχεια!!!
Δυστυχώς είμαστε τόσο απολίτιστοι ως λαός που αδυνατούμε να καταλάβουμε το συμφέρον μας ως σύνολο και πάντα βάζουμε πιο πάνω το προσωπικό μας συμφέρον!Πόσοι συμφορουμίτες ΕΕ ή επιχειρηματίες, πιστεύεις, ότι άρχισαν να κόβουν αποδείξεις ακόμη και τώρα;
Προσωπικά θα προτιμούσα να αναπτυχθεί ο τρίτος κόσμος και να έχουν περισσότερα λεφτά οι πεινασμένοι, παρά να πάρει μία ακόμα Cayenne κάποιος που έχει ήδη 3-4... Το ξέρω ότι η άποψή μου έχει πολύ μεγάλη σημασία για την πορεία του κόσμου βέβαια...
Για να αναπτυχθεί οικονομικά ο τρίτος κόσμος θα πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί νοητικά ή τουλάχιστον να αποκτήσει ηγέτες που να ενδιαφέρονται για τον λαό τους (που είναι είδος προς εξαφάνιση παγκοσμίως θα έλεγα).
Όσο στο μυαλό είναι 300 χρόνια πίσω τόσο θα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους και δεν θα δούνε άσπρη μέρα. Το ίδιο, δεν συμβαίνει, και στα Αραβικά κράτη εδώ και δεκαετίες, που είναι και πιο πλούσια;Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι αν έχουν πολλοί από λίγα λεφτά, τότε τα πράγματα θα είναι για όλους καλύτερα, ειδάλλως όσοι έχουν λεφτά θα πρέπει να κυκλοφορούν με 10 μπράβους...
Βαθυστόχαστες σκέψεις, αυγουστιάτικα...
Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να κυκλοφορούν με 10 μπράβους! Νομίζεις ότι προτιμάνε να πάνε στις hot παραλίες και να ψάχνουν άδεια καρέκλα δίπλα στον 'ξυπόλυτο' (κατά την γνώμη τους) υπάλληλό τους; Θα προτιμούσαν να τον έχουν στην δουλειά να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για 300€ τον μήνα ... μικτά.
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Αυτό που θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει είναι ένας τρόπος εξόδου από την τωρινή προβληματική κατάσταση (και όσα περιγράφεις είναι μέρος των αιτιών της). Κατά προτίμηση δε κάτι έστω και με πολύ αισιοδοξία εφικτό.
Μα η πτώχευση φυσικά ή οι ταραχές ή μια χούντα ή ένας πόλεμος ... θέλεις και άλλες λύσεις;
Είναι λύσεις (πιθανώς), αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι εδώ αν συμβούν ιδίως τα δύο τελευταία... Ξέχασα να διευκρινήσω: Εννοώ λύσεις χωρίς ανθρώπινα θύματα.
Αφού θεωρείς την λύση της θέσπισης κανόνων στις αχαλίνωτες επιχειρήσεις και τράπεζες, ανέφικτη,
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά αυτά που περιέγραφες δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε μία έστω υποτυπώδης οικονομία μεταξύ πιθηκανθρώπων.
-
Αυτό που θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει είναι ένας τρόπος εξόδου από την τωρινή προβληματική κατάσταση...Την ... ποιά? Μήπως δεν έχουμε να φάμε? Μήπως δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη, να πάμε διακοπές?
Θέλεις να συζητήσουμε για το τι σημαίνει 'προβληματική κατάσταση'? Μείνε σήμερα κ αύριο νηστικός (τελείως όμως, μην κλέψεις) κ το συζητάμε αύριο το βράδυ. Νερό μπορείς να πίνεις (μη σε σκοτώσουμε κιόλας!)Το πρόβλημα είναι μέσα στο μυαλό μας, πουθενά αλλού. Εκτός και 'προβληματική κατάσταση' είναι να πρέπει να παράξει έργο κανείς για να πληρωθεί, κ όχι να πληρώνεται κ να ξύνεται.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάντως οι περισσότεροι μανεκέν πηδάνε να ξέρεις, στο φόρουμ δε... (να σε παραπέμψω στο τι σημαίνει βασικά η λέξη στη γλώσσα από την οποία τη δανειζόμαστε : τα γαλλικά )http://fr.wikipedia.org/wiki/Mannequin_(objet)
'Μανεκέν είναι ένα αντικείμενο το οποίο 'μιμείται' το σχήμα (σώματος) ενός άντρα ή μιας γυναίκας ακόμα και ενός ζώου'
Ακριβώς αυτό εννοώ: Είμαστε (έχουμε καταντήσει) κάποιων τα μανεκέν.
Edit
(Για να το ολοκληρώσω) : κ ελπίζουμε ότι κάποτε εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πηδάνε. Το τυρί που λέγαμε... -
... Απλά αυτά που περιέγραφες δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε μία έστω υποτυπώδης οικονομία μεταξύ πιθηκανθρώπων.
Δηλ. είναι ψέματα ότι μια τράπεζα έχει το δικαίωμα να δανείζει το 80-90% (δεν θυμάμαι το ποσοστό αποθεματικού) των καταθέσεών της;
Δηλ. είναι ψέματα ότι ο δανειζόμενος μπορεί να καταθέσει τα χρήματα του δανείου σε άλλη τράπεζα μέχρι να τα χρησιμοποιήσει; Η οποία βάσει αυτών δανείζει εκ νέου;
Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος σε αυτό; Μήπως τα χρήματα του δανείου είναι προσημειωμένα και δεν δανείζονται εκ νέου; Αν συμβαίνει αυτό τότε sorry λάθος μου.
Το ότι ξαφνικά τους ήρθε, όλους ταυτόχρονα, στις αγορές ότι οι χώρες που έχουν δανειστεί μπορεί να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν σας φαίνεται παράξενο; Τόσα χρόνια όλες, οι χώρες, χρεωμένες ήταν τώρα ξαφνικά ξύπνησαν οι πιστωτές και ανησύχησαν;
Ένα χρηματιστηριακό παιχνίδι είναι και αυτό (όπως και με τα τοξικά ομόλογα και την προηγούμενη κρίση) με πρωταγωνιστές τους οίκους αξιολόγησης και κομπάρσους τους πιστωτές (που είναι και οι ίδιοι μέσα) και τις κυβερνήσεις (που είναι και οι ίδιοι μέσα στους πιστωτές ).
Γιάννης κερνάει ... Γιάννης πίνει δηλ. και όλα καλά ... για αυτούς Εμάς τους υπόλοιπους απλώς μας πηδάνε και χωρίς λιπαντικό μάλιστα.
Τώρα όλα αυτά τα περί ελλείμματος, μειωμένης ανταγωνιστικότητας κ.λ.π. είναι σωστά μεν αλλά είναι και γνωστά, σε αυτούς, εδώ και χρόνια αφού αυτοί τα σχεδίασαν (εδώ και χρόνια) ώστε να υπάρχουν τα 'θρεφτάρια προς σφαγή'. Τώρα ήρθε η ώρα ... της σφαγής.
Στον λαιμό να τους κάτσει
Εμείς για την ώρα απλώς διαπραγματευόμαστε το ... λιπαντικό -
Αυτό που θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει είναι ένας τρόπος εξόδου από την τωρινή προβληματική κατάσταση...
Την ... ποιά? Μήπως δεν έχουμε να φάμε? Μήπως δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη, να πάμε διακοπές?
Θέλεις να συζητήσουμε για το τι σημαίνει 'προβληματική κατάσταση'? Μείνε σήμερα κ αύριο νηστικός (τελείως όμως, μην κλέψεις) κ το συζητάμε αύριο το βράδυ. Νερό μπορείς να πίνεις (μη σε σκοτώσουμε κιόλας!)Το πρόβλημα είναι μέσα στο μυαλό μας, πουθενά αλλού. Εκτός και 'προβληματική κατάσταση' είναι να πρέπει να παράξει έργο κανείς για να πληρωθεί, κ όχι να πληρώνεται κ να ξύνεται.
Δεν είπα ότι δεν έχουμε να φάμε (αν και αυτοί που δεν έχουν ανάμεσά μας αυξάνονται καθημερινά ), απλά δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο Ηλία και το ξέρεις καλά. Όσο για το νηστικός το έχω κάνει για 2 24ωρα σερί 2-3 φορές στη ζωή μου (απλά δεν πεινούσα και δεν έφαγα ). Το λάθος που κάνεις είναι ότι θεωρείς ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι κάποιοι (πολλοί) συνΕΛ ( ) έχουν μάθει αυτό που λες (κάθονται και τα ξύνουν). Ναι, εν μέρει οφείλεται και εκεί, αλλά δεν φταίνε αυτοί για το ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ...
Δηλ. είναι ψέματα ότι μια τράπεζα έχει το δικαίωμα να δανείζει το 80-90% (δεν θυμάμαι το ποσοστό αποθεματικού) των καταθέσεών της;
Δηλ. είναι ψέματα ότι ο δανειζόμενος μπορεί να καταθέσει τα χρήματα του δανείου σε άλλη τράπεζα μέχρι να τα χρησιμοποιήσει; Η οποία βάσει αυτών δανείζει εκ νέου;
Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος σε αυτό; Μήπως τα χρήματα του δανείου είναι προσημειωμένα και δεν δανείζονται εκ νέου; Αν συμβαίνει αυτό τότε sorry λάθος μου.Όχι, αυτά δεν είναι ψέμματα, αλλά έτσι λειτουργούσε η οικονομία ΠΑΝΤΑ! Ούτε μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένα σύστημα παροχής πιστώσεων και κάλυψης κινδύνου, αλλά και σε άλλες οικονομίες, ακόμα παλαιότερα.
Το ότι ξαφνικά τους ήρθε, όλους ταυτόχρονα, στις αγορές ότι οι χώρες που έχουν δανειστεί μπορεί να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν σας φαίνεται παράξενο; Τόσα χρόνια όλες, οι χώρες, χρεωμένες ήταν τώρα ξαφνικά ξύπνησαν οι πιστωτές και ανησύχησαν;
Δεν τους ήρθε ξαφνικά. Με το σκάσιμο της φούσκας (όλες οι φούσκες κάποια στιγμή σκάνε) ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα και αδυναμίες του συστήματος. Δες το σαν ένα καράβι που επιπλέει σε σημείο που βρίσκονται πολλοί ύφαλοι. Όσο υπάρχει πολύ νερό (ρευστό ή η φούσκα αν το θέλεις) οι περισσότεροι ύφαλοι δεν φαίνονται. Είναι κρυμένοι και το καράβι μπορεί να σαλπάρει ανεμπόδιστα περνόντας από πάνω τους. Αν πέσει η στάθμη του νερού, τότε εμφανίζονται όλο και περισσότεροι ύφαλοι.
Ένα χρηματιστηριακό παιχνίδι είναι και αυτό (όπως και με τα τοξικά ομόλογα και την προηγούμενη κρίση) με πρωταγωνιστές τους οίκους αξιολόγησης και κομπάρσους τους πιστωτές (που είναι και οι ίδιοι μέσα) και τις κυβερνήσεις (που είναι και οι ίδιοι μέσα στους πιστωτές ).
Γιάννης κερνάει ... Γιάννης πίνει δηλ. και όλα καλά ... για αυτούς Εμάς τους υπόλοιπους απλώς μας πηδάνε και χωρίς λιπαντικό μάλιστα.Χωρίς να είσαι τελείως λάθος, δεν είσαι και τελείως σωστός. Αυτό που ξεκίνησε σαν χρηματηστηριακό παιχνίδι έχει ξεφύγει πλέον από τον κάθε έλεγχο και δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος καπετάνιος...
Τώρα όλα αυτά τα περί ελλείμματος, μειωμένης ανταγωνιστικότητας κ.λ.π. είναι σωστά μεν αλλά είναι και γνωστά, σε αυτούς, εδώ και χρόνια αφού αυτοί τα σχεδίασαν (εδώ και χρόνια) ώστε να υπάρχουν τα 'θρεφτάρια προς σφαγή'. Τώρα ήρθε η ώρα ... της σφαγής.
Στον λαιμό να τους κάτσει
Εμείς για την ώρα απλώς διαπραγματευόμαστε το ... λιπαντικόΤα περί θεωριών συνομωσίας είναι αυτό ακριβώς... θεωρίες που έχουν δημιουργήσει κάποιοι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν πράγματα που δεν μπορούν να καταλάβουν (γιατί δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο). Δεν το λέω για κακό, δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει όλα τα αντικείμενα πλέον...
-
...η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ...Ρώτησε κάποιον που δεν έχει να φάει (εκεί κάτω στην Αφρική, καλύτερα) αν προβληματική κατάσταση γι' αυτόν είναι το ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ κ θα δεις τι θα σου πει.
-
Γιατι να παμε τοσο μακρια ,η Ελλαδα απο το 2006 εμφανιζει το υψηλοτερο ποσοστο φτωχειας 20% στην ΕΕ-27 μετα την Λετονια ,συμφωνα ομως με τα στανταρ της Δανιας φτανουμε στο 40% + .
Αυτα το 2006 συμφωνα με ερευνα του πανεπιστημιου Αθηνων -
...η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ...
Ρώτησε κάποιον που δεν έχει να φάει (εκεί κάτω στην Αφρική, καλύτερα) αν προβληματική κατάσταση γι' αυτόν είναι το ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ κ θα δεις τι θα σου πει.
ο καθενας με τα προβληματα του Ηλια.
για τον Αφρικανο, στα π@παρια του αν η παγκοσμια οικονομια παει κατα διαολου, εχει πιο σημαντικα προβληματα να λυσει.
αλλα δουλευει και αντιστροφα το σκεπτικο αυτο -
@markvag
Το κραχ είναι μια εικονική απειλή, οι πόροι, η παραγωγική δυνατότητα τα μέσα παραγωγής και οι ανάγκες μας είναι πάνω κατω στα ίδια επίπεδα με τα προ κρίσης.
Πραγματική κρίση θα είχαμε αν έπεφτε μια βροχή απο μετεωρίτες που θα κατέστρεφαν τυχαία όλα τα εργοστάσια και τα χωράφια του πλανήτη, η αν θα εξατμιζόταν για κάποιο λόγο το νερό.
Αυτό που δημιουργεί το κραχ είναι οι κανόνες που διαχειρίζονται οτι σημαίνει παγκόσμια οικονομία.
Αν τους αλλάξεις θα πάψει να υφίσταται σαν απειλή.
Είναι σαν να βάλεις στη μονόπολη έναν καινούργιο κανόνα που να λέει άν πέφτεις σε ιδιοκτησίες θα πληρώνεις τα μισά.
Τα σπίτια τα λεφτά και οι τίτλοι θα παραμείνουν τα ίδια αλλά το παιχνίδι θα παραταθεί για τους παίχτες ως δια μαγείας. -
...η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ...
Ρώτησε κάποιον που δεν έχει να φάει (εκεί κάτω στην Αφρική, καλύτερα) αν προβληματική κατάσταση γι' αυτόν είναι το ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ κ θα δεις τι θα σου πει.
Δεν είναι επιχείρημα αυτό!
Προσωπικά κι εγώ χ%στηκα για την παγκόσμια οικονομία, αν μπορούσα να ζω χωρίς τυχόν κραχ να μπορεί να μ' επηρρεάσει!
@markvag
Το κραχ είναι μια εικονική απειλή, οι πόροι, η παραγωγική δυνατότητα τα μέσα παραγωγής και οι ανάγκες μας είναι πάνω κατω στα ίδια επίπεδα με τα προ κρίσης.
Πραγματική κρίση θα είχαμε αν έπεφτε μια βροχή απο μετεωρίτες που θα κατέστρεφαν τυχαία όλα τα εργοστάσια και τα χωράφια του πλανήτη, η αν θα εξατμιζόταν για κάποιο λόγο το νερό.
Αυτό που δημιουργεί το κραχ είναι οι κανόνες που διαχειρίζονται οτι σημαίνει παγκόσμια οικονομία.
Αν τους αλλάξεις θα πάψει να υφίσταται σαν απειλή.
Είναι σαν να βάλεις στη μονόπολη έναν καινούργιο κανόνα που να λέει άν πέφτεις σε ιδιοκτησίες θα πληρώνεις τα μισά.
Τα σπίτια τα λεφτά και οι τίτλοι θα παραμείνουν τα ίδια αλλά το παιχνίδι θα παραταθεί για τους παίχτες ως δια μαγείας.Αυτό που ξεχνάς στο συλλογισμό σου (που για εμένα είναι εν μέρει σωστός) είναι το ότι όλων των ειδών οι οικονομίες που πέρασαν από τούτο 'δω το σφαιρικό κομμάτι βράχου κάνουν κύκλους. Όλα τα κοινωνικά συστήματα (και η οικονομία είναι ένα κοινωνικό σύστημα) δεν είναι τέλεια, αλλά παρουσιάζουν διακυμάνσεις. Οι λόγοι κάθε φορά διαφέρουν, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Δεν λέω ότι το παρόν σύστημα είναι τέλειο (προφανώς απέχει πολύ από αυτό), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μία αλλαγή όπως καταλαβαίνω ότι την θέλεις εσύ (από το τι γράφεις γενικά στο φόρουμ) θα ήταν η απάντηση. Ίσως να μας έδινε ένα σύστημα καλύτερο από το τωρινό... μπορεί... Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι το τωρινό σύστημα, ιδίως έτσι όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία περίπου 20 χρόνια πάσχει σοβαρά και πολύ φοβάμαι ότι ξεμένει από απαντήσεις... Τι θα το αντικαταστήσει δεν ξέρω. Μία βελτιωμένη εκδοχή του; Μία χειρότερη εκδοχή του; Κάτι άλλο που έχουμε δει στο παρελθόν; Κάτι εντελώς νέο; Θα παραμείνει ως έχει; Δεν έχω ιδέα τι θα ήταν καλύτερο (καλύτερο = καλύτερες συνθήκες ζωής για τα δίποδα κατά βάση όντα).
Αυτό πάντως που πρέπει να απαντηθεί πολύ γρήγορα είναι το τι σκατά θα γίνει... Εδώ άρχισαν να χτυπάνε κάποια καμπανάκια και για τη Γερμανία... Το πολύ κακό είναι ότι δεν υπάρχουν κάπου στον κόσμο κάποια πλεονάσματα (σε κράτη) ικανά να σώσουν την κατάσταση... (τα περίφημα κινέζικα πλεονάσματα είναι σε μεγάλο βαθμό ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου... ναι... εκείνου που βρέθηκε 12 ώρες πριν τη στάση πληρωμών ), άρα τα περιθώρια στενεύουν και ίσως εν τέλει οι καπιταλιστές ακούσουν τον tasosdev ( ) και απλά διαγράψουν τεράστια ποσά χρεών και όποιον πάρει ο χάρος μετά...
-
Οροφή στις αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
11 Αύγουστου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) -- Πλαφόν στις αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ, στις 90.000 ευρώ, θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ, καθώς -όπως είπε- διαπιστώθηκε ότι από το 2007 έως το 2009 δίνονταν υπέρογκες αποζημιώσεις. «Οι αγρότες θα ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ για έως και 3.500 ευρώ και θα λαμβάνουν μάξιμουμ αποζημίωση 90.000 ευρώ» είπε. Ο κ. Δριβελέγκας σημείωσε ότι δηλώνονταν 'μαϊμού' ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα στον Οργανισμό να ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ, και ανέφερε την περίπτωση αγρότη που έλαβε ως αποζημίωση 365.000 ευρώ και πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις με αποζημιώσεις άνω των 100.000 ευρώ -
Όταν αναλάβει κάποιος σοβαρός υπουργός ίσως δούμε κατάργηση αυτής της γελοιότητας των αποζημιώσεων.
-
Αυτό που ξεχνάς στο συλλογισμό σου (που για εμένα είναι εν μέρει σωστός) είναι το ότι όλων των ειδών οι οικονομίες που πέρασαν από τούτο 'δω το σφαιρικό κομμάτι βράχου κάνουν κύκλους. Όλα τα κοινωνικά συστήματα (και η οικονομία είναι ένα κοινωνικό σύστημα) δεν είναι τέλεια, αλλά παρουσιάζουν διακυμάνσεις. Οι λόγοι κάθε φορά διαφέρουν, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Δεν λέω ότι το παρόν σύστημα είναι τέλειο (προφανώς απέχει πολύ από αυτό), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μία αλλαγή όπως καταλαβαίνω ότι την θέλεις εσύ (από το τι γράφεις γενικά στο φόρουμ) θα ήταν η απάντηση. Ίσως να μας έδινε ένα σύστημα καλύτερο από το τωρινό... μπορεί... Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι το τωρινό σύστημα, ιδίως έτσι όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία περίπου 20 χρόνια πάσχει σοβαρά και πολύ φοβάμαι ότι ξεμένει από απαντήσεις... Τι θα το αντικαταστήσει δεν ξέρω. Μία βελτιωμένη εκδοχή του; Μία χειρότερη εκδοχή του; Κάτι άλλο που έχουμε δει στο παρελθόν; Κάτι εντελώς νέο; Θα παραμείνει ως έχει; Δεν έχω ιδέα τι θα ήταν καλύτερο (καλύτερο = καλύτερες συνθήκες ζωής για τα δίποδα κατά βάση όντα).
Επειδή σε ότι με αφορά υποψιάζομαι πως υποψιάζεσαι ( ) ότι ελπίζω σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς θα σου πω σε τι πραγματικά ελπίζω, σε μια κοινωνία που θα κυριαρχουν ίσες ευκαιρίες για όλα τα μέλη της και που θα μπορεί να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή ζωή για όλους. Επίσης σε μια κοινωνία μη καταπιεστική, ελεύθερη και δημοκρατική όπου όλοι θα μπορουν να συμμετέχουν στην εξέλιξη της, και που όλοι θα σκέπτονται με προτεραιότητα το συμφέρον της και όχι το καθαρά ατομικό τους.
Δεν έχω κολλήματα στο να συζητήσω τους τρόπους που μπορούμε να φτάσουμε εκεί αλλά ούτε κατέχω την πολιτική(η όποια άλλη) μόρφωση για να τοποθετηθώ απόλυτα και με σιγουριά στο πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Δεν με νοιάζει πως θα λέγεται το σύστημα, δεν παίζω για κάποια φανέλα( ), αρκεί οι στόχοι να είναι αυτοί. Και το υπάρχον σύστημα -ελπίζω να συμφωνείς- δεν έχει σε καμμιά περίπτωση τέτοιους στοχους. -
Βρε tasosdev, την έχουμε κάνει 100 φορές αυτή τη συζήτηση: αυτά στα οποία ελπίζεις είναι αυτά στα οποία ελπίζουν πολλοί εδώ μέσα (μπορώ να το πω για τον εαυτό μου). Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σύστημα που να τα εγγυάται αυτά ή τουλάχιστον να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση (πλην ενδεχομένως του σκανδιναβικού τύπου καπιταλισμού, σοσιαλδημοκρατία ή όπως αλλιώς το πούμε, φυσικά ως προς το οικονομικό σκέλος είναι 100% καπιταλισμός απλά έχει ισχυρή κοινωνική διάσταση και κρατική πρόνοια -το πρόβλημα με τον σκανδιναβικό καπιταλισμό είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες, τους πήρε 50 χρόνια σκληρών θυσιών για να φτάσουν εκεί που είναι τώρα). Οπότε το 'να καταργήσουμε-ανατρέψουμε τον καπιταλισμό' δεν είναι ρεαλιστική πρόταση αν δεν συνοδεύεται από το 'τι ακριβώς θα τον αντικαταστήσει' και το 'μια κοινωνία όπου θα κυριαρχούν ίσες ευκαιρίες' κτλ. είναι καλό αλλά τελείως wishful thinking, δεν είναι πρόταση δηλαδή αλλά στόχος.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!