-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Παράδειγμα: για μένα, κομμουνιστής είναι αυτός που παίρνει π.χ 1500 ευρώ μισθό, κρατάει για τον εαυτό του τα 593 (μιας και τόσο έχει γίνει ο κατώτερος μισθός) και τα υπόλοιπα 907 τα μοιράζει στους φτωχούς.Αν το κάνεις αυτό, τότε είσαι αληθινός κομμουνιστής και σε παραδέχομαι.χριστιανός είναι αυτός όχι κομμουνιστής.
edit α με πρόλαβε. μεγάλη η χάρη Του -
Και που μια χαρά σε βολέβουν (αυτές οι συνθήκες) και δεν θες, φυσικά, να αλλάξουν.
(από την παράθεση που έκανες, αφαίρεσες το όνομα του συγγραφέα, το δικό σου δηλαδή, και το χρώμα από τα γράμματα (τα κόκκινα) που πρόσθεσα εγώ. Γιατί;)δε θελω την αλλαγη του συστηματος αλλα την ανατροπη του.
Οκ, δεκτόν, αλλά αυτό αποδεικνύεται με πράξεις, όχι λόγια. Γιατί στα λόγια, κι ο Λαζόπουλος κομμουνιστής είναι.
Παράδειγμα: για μένα, κομμουνιστής είναι αυτός που παίρνει π.χ 1500 ευρώ μισθό, κρατάει για τον εαυτό του τα 593 (μιας και τόσο έχει γίνει ο κατώτερος μισθός) και τα υπόλοιπα 907 τα μοιράζει στους φτωχούς.
Αν το κάνεις αυτό, τότε είσαι αληθινός κομμουνιστής και σε παραδέχομαι.Και μισό κιλό. βαρελισια.
Δεν εχει δουλειά ο κομμουνισμος με τη φιλανθρωπία, ελεισον δλδ
-
Οκ, πώς είναι ο κομμουνιστής με ένα πρακτικό παράδειγμα σαν αυτό που έδωσα;
Ή μέχρι την επικράτηση του κομμουνισμού δεν μπορούμε να μιλάμε για κομμουνιστικά παραδείγματα μέσα στον καπιταλισμό; -
Οκ, πώς είναι ο κομμουνιστής με ένα πρακτικό παράδειγμα σαν αυτό που έδωσα;
Ή μέχρι την επικράτηση του κομμουνισμού δεν μπορούμε να μιλάμε για παραδείγματα μέσα στον καπιταλισμό;συμμετέχει σε κινήματα, προσπαθεί να πολιτικοποιήσει, τρέχει αφιερώνει χρόνο στο να οργανώσει, δίνει προσωπικό παράδειγμα στον εργασιακό του χώρο, υποστηρίζει συναδέλφους για εργασιακά θέματα, προσπαθεί να δημιουργήσει συλλογικότητες συνδικάτα, σωστό συνδικαλισμό, να δώσει τέτοιου είδους μάχες δλδ, κλπ κλπ κλπ
ελεημοσύνες δεν κάνει πάντως.
-
Νταξ. Τότε έχουμε μπόλικους κομμουνιστές. Κι ο Λάκης είναι μέσα σ' αυτούς.
(άρα το να 'σαι κομμουνιστής δεν κοστίζει και τίποτα. Μια χαρά.) -
δεν θα το 'λεγα, αλλά για να το λες εσύ
-
Θα τους πάρουμε τα σώβρακα σήμερα στη σύνοδο.
Πάμε μωρή πασοκάρα αρρώστια! -
Τρέλα πουλάς;
Παρεξήγησες. Αυτό που λέω είναι ότι συμφωνώ, αλλά στην Ελλάδα η λογική απουσιάζει εντελώς.
Δεν παρεξήγησα, δεν το είπα ειρωνικά, το είπα στο στύλ:
'Έχεις λίγη τρέλα, να πουλήσεις και σε μένα, να μην τρελαθούμε εδώ που ζούμε...'@mandox
Επειδή παλιά υπήρχε σαφής διαχωρισμός μεταξύ της άρχουσας τάξης και του λαουτζίκου ήταν πιο εύκολες οι επαναστάσεις.
Στην συνέχεια εξελιχθήκαμε και κάποιοι, εκ της άρχουσας τάξης, σκέφτηκαν ότι οι λίγοι 'δικοί μας', 'γλύφτες', 'υμέτεροι' κ.λ.π. δεν αρκούν για να κρατήσουν την οργή του λαού.
Οπότε βρήκανε την λύση, αυξήσανε τον αριθμό, κάνανε όλο και πιο πολλούς συνένοχους στο έγκλημα!
Όπως πολύ σωστά λες σχεδόν κάθε οικογένεια έχει και έναν τουλάχιστον 'βολεμένο', 'ωφελημένο' κ.λ.π.
Αυτή η οικογένεια θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και χέστηκε για την κατάσταση και το μέλλον της χώρας
Είναι δε τόσο βλάκες, οι συγκεκριμένοι, που δεν σκέφτονται τα παιδιά τους που, στο μέλλον, θα φάνε τα σκ@τ@ που οι ίδιοι κάνανε.
Δεν αναφέρομαι φυσικά στα μεγάλα κοματόσκυλα που θα βολέψουν και όλες τις επόμενες γενιές αλλά στους μικρούς που τους πετάξανε ένα κόκκαλο και τρέχουν από πίσω τους αιώνια
Αυτό καταφέρανε τελικά, και αυτό συμβαίνει σε όλη την χώρα.
Είναι τόσο καλά ριζωμένο αυτό στον Ελληνικό λαό που χρειάζεται δραστικά μέτρα για να ξεριζωθεί...
Αυτοί οι άνθρωποι (οι 'βολεμένοι') λιάζονται σε κάποια παραλία όταν εγώ δουλεύω, πηγαίνουν σπίτι τους όταν εγώ έχω ακόμη 4-5 ώρες δουλειάς, κυκλοφορούν με μερσέντες όταν εγώ παίρνω δάνειο για να πάρω φίατ, τους έρχονται τα χαρτιά στο σπίτι όταν εγώ στήνομαι στην ουρά κ.λ.π.
Αυτοί τόσο καιρό εμένα δεν με λυπηθήκανε και με δουλεύανε και από πάνω!
Γιατί εγώ να τους λυπηθώ τώρα που ήρθε η ώρα τους;
Όσο για την άρχουσα τάξη, ναι συμφωνώ ότι πρέπει να πάθει ότι της αξίζει για ότι έκανε, αλλά δεν θα μπω στο τρυπάκι 'ο άλλος πήρε 1000 μην κυνηγάς εμένα με τα 10' θα έρθει και η σειρά του. -
Από μέρους της τρόικας, θα τεθεί, τον Αύγουστο, ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.
-
Από μέρους της τρόικας, θα τεθεί, τον Αύγουστο, ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.Πηγούλα;
-
Το άκουσα στο Real fm από δημοσιογράφο. Σχολίαζαν τα τεκταινόμενα στη σύνοδο του Eurogroup.
-
μλκια αν ισχύει, γιατί θα το εφαρμόσουν οι φωστήρες είτε οριζόντια είτε επιλεκτικά στους 'αντιπάλους'.
το θέμα είναι να αρθεί η μονιμότητα απο τη συνταγματική της βάση = δημοψήφισμα.
ώστε
α.να αρθεί η αδικία δεκαετιών
β.να αποκτήσει το κράτος ευελιξία που θα το ισχυροποιήσει ποικιλοτρόπωςφυσικά άρση μονιμότητας σημαίνει και άρση του ασυμβίβαστου ΔΥ και 2ης απασχόλησης.
-
Ναι γιατί το ασυμβίβαστο τους εμποδίζει. Ξέρω μπάτσο που χει καφετέρια - κλαμπ στο Ν. Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό....) .
-
Από μέρους της τρόικας, θα τεθεί, τον Αύγουστο, ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.απο ΚΑΙ κλειεται
προτιμουν να χρεοκοπησει η χωρα παρα να χασουν πελατες
θα πανε σε μεταταξεις (που θα τις τραβηξουν 1-2 χρονια), θα περιμενουν να παρουν συνταξη καποιοι, θα δωσουν και μερικες προωρες και τελειωσε το θεμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Από μέρους της τρόικας, θα τεθεί, τον Αύγουστο, ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.
απο ΚΑΙ κλειεται
προτιμουν να χρεοκοπησει η χωρα παρα να χασουν πελατες
θα πανε σε μεταταξεις (που θα τις τραβηξουν 1-2 χρονια), θα περιμενουν να παρουν συνταξη καποιοι, θα δωσουν και μερικες προωρες και τελειωσε το θεμα.
Συμφωνώ, απλά αλλάζω τους χρόνους.
Προτίμησαν να χρεοκοπήσει η χώρα (από αρχές 2010 έχουμε χρεοκοπήσει) παρά να χάσουν πελάτες.
Κι εγώ αυτό πιστεύω ότι θα κάνουν, μετατάξεις κλπ .
Δεν είχαν και δεν έχουν καμία πρόθεση αποφυγής της χρεοκοπίας, οπότε δεν έχουμε δικαίωμα να απορούμε που φτάσαμε σε αυτή. -
Kaποτε ελεγα οτι αποκλειεται να μειωνανε μισθους,τελικα μειωσαν και μισθους εφοριακων και συντάξεις.
Πιστευω θα βαλουν καποιους στο ψυγειο για Χ χρονο και μετα απολυση.
Παντως δεν εχει καμια σημασια πλεον.Η Ελλαδα δεν σωζεται πια παρα μονο αν κλεισει ολο το μαγαζι για 1 χρονο. -
Ναι γιατί το ασυμβίβαστο τους εμποδίζει. Ξέρω μπάτσο που χει καφετέρια - κλαμπ στο Ν. Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό....) .Προφανώς στο όνομα της συζύγου/μάνος/πατέρα/αδερφού του.
-
Ναι γιατί το ασυμβίβαστο τους εμποδίζει. Ξέρω μπάτσο που χει καφετέρια - κλαμπ στο Ν. Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό....) .δεν ξέρω σν και πόσο τους εμποδίζει, αλλά σίγουρα αποτελεί δικαιολογία για να μην δηλώνονται =χαμένες εισφορές + χαμένη φορολογία + σπάσιμο της αγοράς απο τη καβάτζα της Δημόσιας θέσης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι γιατί το ασυμβίβαστο τους εμποδίζει. Ξέρω μπάτσο που χει καφετέρια - κλαμπ στο Ν. Ηράκλειο (κοντά στο σταθμό....) .
Προφανώς στο όνομα της συζύγου/μάνος/πατέρα/αδερφού του.
Πολύ πιθανό, δεν το 'χω εξετάσει. Πάντως, αν πάει κάποιος να τον ελέγξει, αυτόν θα βρει στο μαγαζί. (α ξέχασα, είναι ο ίδιος ο ελεγκτής του εαυτού του...)
-
Το να έχει καφετέρια στο όνομα της συζύγου, αν όλα λειτουργούν νόμιμα κανένα κακό. Το να είναι π.χ. γιατρός στο ΕΣΥ, ή μηχανικός σε πολεοδομία ή δήμο και να τσιμπάει έτοιμους πελάτες από το κρατικό μαγαζί για να τους εξυπηρετεί στο ιδιωτικό του ιατρείο ή τεχνικό γραφείο, και μάλιστα με μαύρα μερικές φορές, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός τουλάχιστον για τους υπόλοιπους που περιμένουν να βγάλουν ένα μεροκάματο.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!