-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- mito
(ok το Α1 ειναι χειροτερο )
παντως η συντηρηση ειναι ΙΔΙΑ δε πα να χτυπατε το κωλο σας κατω
η μιτο δεν ειναι απατη
η συντηρηση ιδια ειναι. η χρεωση της ειναι διαφορετικη
-
Στα βασικά λάδια-φίλτρα σαφώς και είναι τα ίδια. Κάποια Φάουβε μάλιστα, πχ τα turbo-kompressor, είναι και πιο ακριβά. Σε χοντρά μηχανολογικά όμως δεν ξέρω τι γίνεται και αυτη είναι μια περίπτωση που κάθε υποψήφιος αγοραστής του γκρουπ πρέπει να έχει στο μυαλό του.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
η χρεωση της ειναι διαφορετικηναι +2 ευρω η ωρα εργασιας
τα κοινα ανταλλακτικα χρεωνονται το ιδιο, ποσες φορες πρεπει να το πουμε?
αν πας για παραδειγμα στο τμημα των ανταλλακτικων και ζητησεις μια Ν75 για tfsi ή πολλαπλασιαστη ή κανα μπουζι , θα σε ρωτησουν τι αυτοκινητο οδηγεις ωστε να σε χρεωσουν αναλογως?
για αυτο και τα vw θεωρουνται οτι εχουν τσιμπημενα service ενω τα audi απο οτι διαπιστωνω ειναι αρκετα λογικοτερα σε σχεση με MB/bmw
οποτε ξαναματαλεω οτι σε vw (οποιοδηποτε σε σχεση με το αντιστοιχο audi) θα πας για την αρχικη του τιμη, αυτο το καταλαβαινω και εχει νοημα
η συντηρηση ομως ειναι η ιδια και καλα θα κανουν να μη χαιρονται πολυ οι κατοχοι vw -
Άντε μπράβο βάλτους στη θέση τους. Που μου θέλουν και premium με Φάουβε...ενώ εμείς...proud Audi owners!
-
@Soutsi.
Τα περι προβληματων σε μηχανολογικο επιπεδο, κινητηρας, λαδια κλπ, οτι μπορει να εμφανισουν σε Polo, το ιδιο και το αυτο, θα παιζουν και σε Α1, καθοτι, πατωμα-κινητηρας ειναι ΙΔΙΑ. Για τα ηλεκτρικα εδω οι αποψεις ειχαν βαση σε παλιοτερα μοντελα κυριως, το Polo συναρμολογειται στην Ισπανια, το Α1 στο Βελγιο, αν αυτο λεει κατι, (για εμενα οχι παντως...) χωρις να γνωριζω τυχον διαφορες σε προμηθευτες, νομιζω οτι πλεον δεν τιθεται θεμα για την περιπτωση του Polo...
Απο εκει και περα, διαφορες στα σερβις ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (μικρες-μεγαλες δεν ξερω, εικαζω προς το μικρες παντως...)
εφοσον πας...'ψαρωμενος' σε καποιο πασιγνωστο εξουσιοδοτημενο. Αν ψαχτεις λιγο, ρωτησεις καποιους κατοχους VAG, μπορεις να βρεις κατι -σε εξουσιοδοτημενο παντα- που να σε ικανοποιει σε επιπεδο κοστους, δηλαδη εφαμιλλο ή πολυ κοντα σε αυτα ενος VW Polo.
Απο εκει και περα, μετραει ΠΟΙΟ σου αρεσει εσενα περισσοτερο. Εφοσον, αν καταλαβα καλα, δεν υπαρχει αμεση αναγκη για
χωρους, η ενδεχομενη επιλογη του A1 δεν θα ειναι προβλημα, καθως απ' οτι πιθανοτατα θα γνωριζεις στις πισω θεσεις, αναστηματα πανω απο 1,60 ΔΕΝ βολευονται σε καμμια περιπτωση.
Τωρα στα της οδηγησης, ναι μεν εχουμε κοινο σασι-κινητηρα, ΟΜΩΣ, υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες μεν, αλλα υπαρκτες στην αισθηση, που προκυπτουν και απο διαφορετικο σεταρισμα φυσικα στην αναρτηση, και επιλογη καποιων περιφερειακων εξαρτηματων αυτης. Το Α1 επισης ως λιγο φαρδυτερο, δινει αερα/αισθηση μεγαλυτερου και στιβαροτερου αυτοκινητου, για τους εμπρος επιβατες φυσικα. Επισης εχει λιγο πιο προσεγμενο εσωτερικο, και ελαφρως χαμηλοτερη, πιο σπορτιφ θεση οδηγησης.
Τελος, ειναι λιγο πιο καλορυθμισμενη η αναρτηση του, χωρις να σημαινει οτι του Polo εχει θεματα. Καθε αλλο, εχει την καλυτερη ποιοτητα κυλισης στην κατηγορια, απλα το Α1, ειναι ΛΙΓΟ (αλλα ακομα) καλυτερο σε αυτο τον τομεα.
Οποτε ζυγισε τις προτιμησεις/προτεραιοτητες σου, δες τα σε εκθεση μεσα-εξω, οδηγησε τα και τα δυο σε test drive (A1 1.2 υπαρχει σιγουρα σε Karenta, Gratsia, για Polo 1.2 δεν ξερω σιγουρα αλλα, νομιζω θα βρεις σε καποιον αντιπ/σωπο), για να εχεις μια ασφαλεστερη αποψη, σε σχεση και με τις οδηγικες σου προτιμησεις, και αναλογως κανεις την τελικη επιλογη.
Ελπιζω να βοηθησα. -
Μπα δεν καταστάλαξα τελικά συννεχίζοντας να σας διαβάζω. Πολλά ευχαριστώ στον φίλο Κίκιζα Γρηγόρη με την εκτενή αναφορά του στα πιο καίρια ερωτήματα κ κυρίως επειδή ένιωσα οτι ήταν σαν να μιλούσε σε καποιο φίλο του, thnx!
Αυτό που μου μένει σαν αίσθηση κ σαν επιθυμία κάθε φορά που ψάχνομαι στις διάφορες σελίδες κ κάθε φορά που κλείνω τα μάτια είναι το ολόλευκο μου audi a1 με το μαύρο τόξο στην οροφή. Όσα εποιχειρήματα κ αν μου δώσει κάποιος οτι τελικά το πόλο το συγκεκριμένο είναι ίδιο κατασκευαστικά με το audi κ φθηνότερο κ με πιο πολλά άλογα κλπ κλπ , η εικόνα που έχω όταν βλέπω το audi αλλά κ όταν μπαίνω μέσα με κάνει κ ξεροκαταπίνω. ίσως αυτό κ μόνο σαν λόγος απόκτησης να επισκιάζει όλους τους υπόλοιπους ...
Υ.Γ.--->THNX για τις πληροφορίες παιδιά -
Συγνώμη κιόλας αλλά δουλειά δεν έχεις, ο πατέρας σου δεν μπορεί/δεν θέλει να σε βοηθήσει και τα υπόλοιπα θα τα τσοντάρει η γιαγιά...
Για πόσα χρόνια πιστεύεις ότι πρέπει να χρεωθείς τα πλέον των 10.000 που είπες ότι διαθέτεις αν σκεφτούμε το γεγονώς πως το Α1 κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από αυτά ;;;;Σόρρυ για την ανώμαλη προσγείωση αλλά μήπως να απλώσεις τα πόδια σου μέχρις εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου ;;;
Φιλικά.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Συγνώμη κιόλας αλλά δουλειά δεν έχεις, ο πατέρας σου δεν μπορεί/δεν θέλει να σε βοηθήσει και τα υπόλοιπα θα τα τσοντάρει η γιαγιά...
Για πόσα χρόνια πιστεύεις ότι πρέπει να χρεωθείς τα πλέον των 10.000 που είπες ότι διαθέτεις αν σκεφτούμε το γεγονώς πως το Α1 κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από αυτά ;;;;Σόρρυ για την ανώμαλη προσγείωση αλλά μήπως να απλώσεις τα πόδια σου μέχρις εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου ;;;
Φιλικά.
οτι και να του πείτε αφου το λέει ο άνθρωπος οτι άνοιξε αυτο το θέμα μονό και μονό για να επιβεβαιώσει την επιλογή του.....
προσωπικά δεν θα επερνα κανένα απο τα 2 που αναφέρεις αφου τεχνολογικά ειναι το ίδιο με ιμπιζακι των 12000ευρω....και ας εχουν σασμάν με 6αρι σιγα κλαιν κοτσάρεις το ντιεςνζι πανω και εισαι καλύτερος και απ τα πολο και απ τα εκτροματα (α1) και το κυριότερο με λεφτά στην τσέπη....
-
viewtopic.php?f=15&t=15567&start=5775
Στα 16.000 το Megane Coupe 140 TCE...
-
POLO ....Γιατι προκειται περι του ΙΔΙΟΥ αυτοκινητου...απλα με διαφορετικο σχημα...τιποτα παραπανω...Αν και αναμεσα σε αυτα θα επελεγα το ibizaki μακραν η καλυτερη επιλογη
-
δεν ανοιξα καταρχήν εγώ το θέμα, απλά το συννέχησα καθώς είχα την ίδια απορία με τον δημιουργό του post. Απο εκεί κ πέρα dpolal έχεις δίκιο, θα ναι πολύ δύσκολα κ ενδεχομένως να ονειροβατώ. Είναι μια επιλογή π δεν την κάνω ελαφριά την καρδία...ακόμη τα ζυγίζω μέσα μου όλα...καμιά φορά όμως θέλεις να ακούσεις τισ συμβουλές των άλλων είτε για να σε καθοδηγήσουν είτε για να σε συνεφέρουν. Μέσα όμως απο την κουβέντα άρχισα να μαθαίνω κ γώ 5 πράγματα για τα αμάξια, τομέας που ήταν εντελώς άγνωστος για μένα αλλά κ για τις περισσότερες γυναίκες. όπως κ να χει εγώ σας ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις κ όσον αφορά την αγορά του αυτοκινήτου κ ποιά θα είναι τελικά, θα παίξουν όλες οι συνισταμένες μέχρι κ αν η Merkel ξύπνησε καλά το πρωί!
merci -
Οσοι δηλαδη διαρυγνειετε τα ιματια σας οτι Α1,polo και ibiza ειναι ενα και το αυτο τα εχετε λυσει κομματι κομματι και ειστε βεβαιοι και την αληθεια των γραφομενων σας?Δηλαδη το εσωτερικο του Α1 ειναι ιδιο με το εσωτερικο του polo και του ibiza απο αποψη ποιοτητας υλικων και συναρμογης?Το στησιμο ειναι το ιδιο ψαγμενο.Εγκριτος δημοσιογραφος ειδικου τυπου ανεφερε οτι το στησιμο του ibiza ειναι πολυ πιο ακατεργαστο σε σχεση με το polo.
Oι διαφορες μεταξυ των αυτοκινητων του ομιλου αν και δυσδιακριτες υπαρχουν.Μπορει πχ να αφορουν τομεις οπως η ηχομονωση κλπ αλλα υπαρχουν.Το γεγονος οτι εχουν ιδιο μοτερ και ιδιο πατωμα δεν λεει κατι...Σε αντιστοιχο διλημμα ειχα βρεθει εγω οταν επελεγα αναμεσα σε Α3 και golf.Στα 7 χρονια που περασαν ουτε μια στιγμη δεν μετανιωσα που δεν πηρα το golf...Και ας ειχε 6αρι σασμαν και 10 αλογα παραπανω σε σχεση με το Α3 μου...
Οσον αφορα το Α1 θεωρω οτι η πιο σωστη επιλογη ειναι το ''μεγαλο'' 1.4 tfsi 185 stronic /sline στα 26000.Οι υπολοιπες εκδοσεις ειναι αρκετα υπερτιμολογημενες.Αν θελεςι Α1 1,2 με μερικα extra καλυτερα να δεις το polo gti γιατι παιρνεις ''πολυ'' αυτοκινητο για τα χρηματα που δινεις.
Αν τελος,θελεις αποκλειστικα μοτερ 1.2 και σου κλεινει το ματι το Α1 τοτε ας προχωρησεις με το Α1 αφου θα το κρατησεις για πολλα χρονια και μολις συνηθισεις λιγο το polo θα μετανιωσεις που δεν πηρες το audi...Η χρηματικη διαφορα κατα τη γνωμη μου δικαιολογειται απο το συνολικο πακετο που αγοραζεις...Με ο,τι σημαινει αυτο... -
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Οσοι δηλαδη διαρυγνειετε τα ιματια σας οτι Α1,polo και ibiza ειναι ενα και το αυτο τα εχετε λυσει κομματι κομματι και ειστε βεβαιοι και την αληθεια των γραφομενων σας?Δηλαδη το εσωτερικο του Α1 ειναι ιδιο με το εσωτερικο του polo και του ibiza απο αποψη ποιοτητας υλικων και συναρμογης?Το στησιμο ειναι το ιδιο ψαγμενο.Εγκριτος δημοσιογραφος ειδικου τυπου ανεφερε οτι το στησιμο του ibiza ειναι πολυ πιο ακατεργαστο σε σχεση με το polo.Oι διαφορες μεταξυ των αυτοκινητων του ομιλου αν και δυσδιακριτες υπαρχουν.Μπορει πχ να αφορουν τομεις οπως η ηχομονωση κλπ αλλα υπαρχουν.Το γεγονος οτι εχουν ιδιο μοτερ και ιδιο πατωμα δεν λεει κατι...Σε αντιστοιχο διλημμα ειχα βρεθει εγω οταν επελεγα αναμεσα σε Α3 και golf.Στα 7 χρονια που περασαν ουτε μια στιγμη δεν μετανιωσα που δεν πηρα το golf...Και ας ειχε 6αρι σασμαν και 10 αλογα παραπανω σε σχεση με το Α3 μου...
Οσον αφορα το Α1 θεωρω οτι η πιο σωστη επιλογη ειναι το ''μεγαλο'' 1.4 tfsi 185 stronic /sline στα 26000.Οι υπολοιπες εκδοσεις ειναι αρκετα υπερτιμολογημενες.Αν θελεςι Α1 1,2 με μερικα extra καλυτερα να δεις το polo gti γιατι παιρνεις ''πολυ'' αυτοκινητο για τα χρηματα που δινεις.
Αν τελος,θελεις αποκλειστικα μοτερ 1.2 και σου κλεινει το ματι το Α1 τοτε ας προχωρησεις με το Α1 αφου θα το κρατησεις για πολλα χρονια και μολις συνηθισεις λιγο το polo θα μετανιωσεις που δεν πηρες το audi...Η χρηματικη διαφορα κατα τη γνωμη μου δικαιολογειται απο το συνολικο πακετο που αγοραζεις...Με ο,τι σημαινει αυτο...θες να σου δωσω ενα προς ενα τους κωδικούς απο τα ανταλλακτικά απο το ετκα για να δεις οτι η μονη διαφορα επι τις ουσιας ειναι το εσωτερικο-εξωτερικο κουστουμι ??? (α ξεχασα και το σηματακι)
για οποιοδιποτε αμαξι του γκρουπ.... -
Δεν αμφιβαλω...Ισα ισα σε πιστευω.Και εμενα στο Α3 μου βαζουν φιλτρο λαδιου απο beetle και πισω υαλοκαθριστηρα απο audi A4 avant.Με αυτη τη λογικη ομως η audi δεν εχει λογο υπαρξης...Περα απο τα κοινα ανταλλακτικα αυτο που μετραει στη συνολικη εικονα του αυτοκινητου και αυτο που τελικα εισπρατει σε καθημερινη βαση ο οδηγος ειναι η εσωτεικη-εξωτερικη εικονα,το φινιρισμα και η γενικοτερη αισθηση στο δρομο.
Και κακα τα ψεματα εν μερει παιζει ρολο και το σημα-μοναδικοτητα στο δρομο.Δεν μιλαω φυσικα για Α3 που 8 χρονια τωρα εχει γεμισει ο τοπος (λιγοτερα ωστοσο απο τα golf) αλλα για το Α1 το οποιο λογω τιμης-υπερτιμολογησης εχει κυκλοφορησει λιγο.Και οπως και να το κανουμε για μια κοπελα οπως η φιλη παραπανω που εθεσε το διλλημα μετραει πιο πολυ να εχει ενα λευκο audi a1 με διχρωμια τοξου οροφης και custom εσωτερικο (οσο το επιτρεπει η audi) παρα να εχει αλλο ενα polo...Θα το χαρει περισσοτερο και αυτο ειναι που μετραει τελικα.Οσον αφορα θεμα αξιοπιστιας ,μιας και το ρωτησε η κοπελα παραπανω,ειναι ακριβως τα ιδια.Ο,τι θεμα βγαζουν τα AUDI βγαζουν και τα vw.Aπο θεμα ασφαλειας ειναι επισης τα ιδια.Μην σε απασχολουν αυτα λοιπον.Δες εσυ απλα αν αξιζει να δωσεις τα 1500 επιπλεον απο τη συνολικη εικονα που αποκομιζεις απο το αυτοκινητο.Εγω το επραξα στο παρελθον.Απο την αλλη,για να γινω και λιγο συνηγορος του διαβολου τα audi χρειαζονται και μερικα extra για να ''δειξουν''...Κοινως νομιζω οτι αξιζει η εκδοση ambition και να εχει και τα led φωτα μπροστα οποτε το κοστος ανεβαινει σημαντικα...
VW Polo 3d 1.2 tsi VS Audi A1 1.2 tsi