-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
**Είδαμε τόσες μέρες στο Σύνταγμα σε μια από τις μεγαλύτερες αντιδράσεις του λαού τι έκαναν.
Και σιγά-σιγά διαλύονται.**
Δεν πληρώνω για να καλυτερεύσουν τα πράγματα...πληρώνω γιατί θέλω να κυκλοφορώ το αυτοκίνητό μου.
Mε αυτη την τοποθετηση, διαφαινεται τελικα ποσο θετικα βλεπεις ολη αυτη την 'προσπαθεια' ( ) που γινεται απο την κυβερνηση, και ποσο συντονισμενος αλλα και ικανοποιημενος εισαι με αυτα που γινονται γυρω σου, -σε στυλ 'παλι καλα!'-απλα επειδη ΔΕΝ εχουν αγγιξει ΑΚΟΜΑ εσενα και τους δικους σου ανθρωπους.
Τελικα το προβλημα δεν ειναι ΜΟΝΟ ολοι αυτοι που αδειασαν ταμεια, κατηργησαν κρατος, και καταληστεψαν
Ελληνικο λαο, αλλα και αυτοι που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, και λενε και απο πανω 'ενταξει μωρε, τι να κανουμε τωρα, δεν βαριεσαι, εξαλλου, δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα, μπορουμε? '
Καληνυχτα και καλη τυχη λοιπον...Με τετοιες πεποιθησεις ωχαδερφισμου, ισως πρεπει να σπασει ο γυαλινος τελειος κοσμος σου για να καταλαβεις, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι συμβαινει γυρω σου, και να αποφασισεις, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΙ!
...και πολλα ειπα, αν ηταν θα ειχες καταλαβει... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ενώ αυτό που έχω στο όνομα μου:
Έχει τεκμήριο! Hell yes!!!!!!!!Ο James Bond είσαι?
-
Παιδιά συγνώμη, αλλά είχα καιρό να μπω και είχα άπειρες αδιάβαστες σελίδες οπότε «πέταξα» στην τελευταία και συγχωρέστε με αν αναφέρθηκε ήδη αλλά: Μήπως έχετε παρατηρήσει μια έξαρση στις κλοπές (ολικές φυσικά) και στις ανεξήγητες φωτιές σε αυτοκίνητα τελευταία;
Π.χ. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=345014&cid=4 & http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=345014&cid=4 και ακούω και παρόμοια περιστατικά γύρω μου. Αν μάθαινα και ότι ήταν πάνω από 2k lt...
-
Καλο θα ηταν να μη γραφετε στο φορουμ ποσα μπορειτε να πληρωνετε σε βενζινες,τκ και παει λεγοντας...ποτε δε ξερεις τι ιδεες βαζεις...αστερια μου εσεις...
- φοβερος ο κογιοτε που ρωταει αν θα πληρωσει μια φορα την εκτακτη της εκτακτης!
- εντυπωσιακος ο κον5 που ενω υποστηριζει το δικαιωμα στο μεγαλο αμαξι τρωει το κραξιμο του αιωνα!λοοοοολλλλλλλ
- η μερα εχει 24 ωρες εκτος και αν παιζει καποιο european statistic...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
τα 1600αρια και τα 1800αρια δεν είναι σοβαρά αυτοκίνητα?? είναι ανάγκη να πάρει το 2,5 t??
δεν ειναι αναγκη αλλα δεν εχουν ολα τα μοντελα επιλογες το ιδιο αξιολογες σε ολα τα κυβικα τι να κανουμε.... Επισης πριν την αγορα τα βαζεις κατω και αποφασιζεις, αν με τα ιδια χρηματα και χωρις σημαντικη ετησια επιβαρυνση παιρνεις κατι καλυτερο, το κανεις, αυτονοητο ειναι!! Πιο λογικο σου φαινεται να μυρισεις εκεινη τη στιγμη τα νυχια σου και να οσφρηστεις το φοροκυνηγητο που θα ακολουθησει 3 χρονια μετα??
Επισης, τα εχουμε πει χιλιες φορες στα τελωνεια υπαρχει αρχειο τιμων cif ακομα και για πολυ παλαια μοντελα, να φορολογεις βασει κυβικων και οχι cif ειναι περαν λογικης, δε μπορειτε να το καταλαβετε???
Mα δεν είπε κανείς ότι είναι λογικό το σύστημα.
Παράλογος είναι ο κόσμος που πάει και τα παίρνει χωρίς να τα μπορεί να τα συντηρήσει σε ένα κράτος που φορολογεί βάσει κυβικών και το γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια!
Δηλαδή 1+1=2 ρε παιδιά...ffs!
Όταν πήρα το υπεραυτοκίνητο των 1999cc, μπορούσα να συντηρήσω άνετα και ΝΟΜΙΜΑ μια 911. Επειδή όμως ήξερα τι λαμόγια ήταν πάντα, δεν το έκανα. Τώρα, παρά το γεγονός ότι μπορώ να πληρώσω τα τέλη που ζητάνε, θα πάρουνε τα πελέ μου(μαζί με τις πινακίδες μου). Δεν γίνεται για ένα αμάξι που στην Αμερική κάνει 20.000$, εγώ να πλήρωσα σχεδόν 35.000€. Και από ότι θυμάμαι το ξεπλήρωσα και δεν το έχω δανεικό. Γιατί πλέον τέλη και ασφάλεια είναι σχεδόν ίσα με 12 δόσεις δανείου....
Δεν είναι πλέον θέμα αν τα έχεις ή όχι. Είναι καθαρά κοροϊδία.Ακριβώς το ίδιο προσπαθώ κι εγώ να εξηγήσω...
Όταν αγόρασα το δικό μου, το έκανα γιατί ήθελα ένα καλό αμάξι για πρώτη φορά στην ζωή μου, γιατί είχα το ποσό στην τράπεζα άμεσα διαθέσιμο και γιατί ακόμη και κάποια στραβή να γινόταν, είχα και άλλα χρήματα σε καταθέσεις. Επίσης κάθε μήνα αποταμίευα το λιγότερο 500€. Αυτά ΤΟΤΕ.
Κοινώς, δεν νομίζω πως... παρασύρθηκα. Αγόρασα κάτι χωρίς δάνεια, είχα κι άλλα χρήματα στην άκρη και επιπλέον ΑΥΞΑΝΑ αυτά τα χρήματα. Κοινώς, όπως τα είχα δει τα πράγματα, έκανα μια λογικότατη κίνηση. Και το σχέδιο ήταν να χαρίσω την Lancia σε κάποιον δικό μου άνθρωπο για να τον βοηθήσω (γιατί κι εμένα μου χάρισαν το ποσό οι γονείς μου για να την αγοράσω 2ο χέρι και με έβγαλε παληκάρι το μωρό μου! ) και να κρατήσω εγώ την BMW.
Σήμερα, στην υπάρχουσα κατάσταση, έχουν αλλάξει πολλά: βγάζω τα 2/3 από αυτά που έβγαζα και απίθανο μεν, ακόμη καταφέρνω ν' αφήνω λίγα στην άκρη (γιατί μειώθηκαν οι αποδοχές, μείωσα κι εγώ με την σειρά μου δραστικά κάποια ηλίθια έξοδα...). Αλλά δεν έχω ιδέα ΑΝ θα έχω δουλειά την επόμενη χρονιά... Και παρόλο που ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχω αρκετά χρήματα για να πληρώσω τα τέλη, τα τεκμήρια δεν με αγγίζουν, γιατί στο νοίκι είμαι με ένα μικρό διαμέρισμα και στην κατοχή μου έχω μόνον την BMW και την 12ετή Lancia που έχει 50% μειωμένο, εν τούτοις, ΔΕΝ θα χαρίσω στο ελληνικό κράτος 1 χιλιάρικο. Θα πάρουν εκτός από τα πελέ του Κυριάκου (χρόνια πολλά παρεμπιπτόντως! ) και τα δικά μου και ελπίζω και πολλών άλλων, μπας και καταλάβουν.
Το καταπληκτικό είναι πως αν είχαν λογικά τέλη, το 2012 θα ήταν στην κυκλοφορία 1 αυτοκίνητο παραπάνω και αυτό θα πλήρωνε τέλη, ασφάλειες, βενζίνη, συντήρηση, πλύσιμο, κλπ κλπ κλπ. Τώρα, προφανώς -->@@.
Χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του. Εγώ πάντως ανησυχώ. Γιατί πριν μια εβδομάδα απολύθηκαν άλλοι δύο από την εταιρεία, γιατί χθες ανακοίνωσαν σε άλλους τέσσερις πως μπαίνουν σε αναγκαστική αργία ενός μηνός (κοινώς χάνουν ένα μισθό μέσα στο 2011...) και γιατί αύριο , μεθαύριο θα έρθει και η σειρά του διπλανού μου , η δικιά μου, του γείτονα κλπ κλπ, πρέπει να αντιδράσουμε κάπως σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου. Γι' αυτό κι εγώ πριν σκεφτώ οποιαδήποτε άλλη λύση, θα καταθέσω τις πινακίδες γιατί αυτό είναι μετρήσιμο μέγεθος! Αν δουν πως το ίδιο κάνει πολύς κόσμος, θα καταλάβουν πως τα κουκιά δεν βγαίνουν θα βρουν επιτέλους ένα δικαιότερο σύστημα.
Αν θέλουν. Στην τελική, εγώ μπορώ να δεχτώ πως έκανα το κέφι μου για 2 χρόνια και απλώς πέταξα κάποια χρήματα σε κάτι που γούσταρα. Την κοροϊδία πάντως, δεν θα την ανεχτώ.
ΥΓ: Νομίζω πως οι επιθέσεις επί προσωπικού πρέπει να σταματήσουν. Την κουβέντα την κάνουμε για ν' ακουστούν όλες οι απόψεις και όχι γιατί καλά και σώνει πρέπει όλοι να έχουν την ίδια άποψη. Λίγη πλακίτσα δεν βλάπτει, αλλά μην προσπαθούμε με το ζόρι να μειώσουμε τον άλλο από την στιγμή που δεν κάνει το ίδιο.
-
Καλημερα!
Δυστυχως, Γρηγορη, ειναι τοσο ταγαρια (το εχουν αποδειξει), που δεν νομιζω να ιδρωσει τ' αυτι τους απ αυτους που θα καταθεσουν πινακιδες. Αν δουν οτι δεν εχουν τα αναμενωμενα εσοδα, θα αυξησουν τις φορολογιες αλλου!
Κι εγω το σκεφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρα να καταθεσω πινακιδες στο S και να πανε να -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Καλημερα!Δυστυχως, Γρηγορη, ειναι τοσο ταγαρια (το εχουν αποδειξει), που δεν νομιζω να ιδρωσει τ' αυτι τους απ αυτους που θα καταθεσουν πινακιδες. Αν δουν οτι δεν εχουν τα αναμενωμενα εσοδα, θα αυξησουν τις φορολογιες αλλου!
Κι εγω το σκεφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρα να καταθεσω πινακιδες στο S και να πανε ναΟΚ, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να δουν μειωμένα έσοδα από την κατηγορία των 19χχ+!
Γιατί αν δουν αυξημένα έσοδα θα νομίσουν πως έκαναν το σωστό και πως τους βγήκε. Επειδή ξέρω πως κι εσύ μπορείς να το κάνεις πάντως (του φούστη , έχεις 15 μηχανάκια + ποδήλατα + IQ +.... ) στο γκαράζ σου να κάνεις την δουλειά σου, θα σου έλεγα κάν'το. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, ΑΝ μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για κάποιο διάστημα...
Αν δουν πως ΠΟΛΛΟΙ κάνουν το ίδιο, θα καταλάβουν πως το είδαν λάθος το πράγμα. Και στην τελική, ακόμη και να μην αλλάξει κάτι, εμείς θα έχουμε τουλάχιστον προσπαθήσει. Εγώ μιας και έχω και δεύτερο αμάξι-χαμάλη, δεν σκοπεύω πάντως να ξαναπάρω τις πινακίδες για όλο το 2012.
Οπότε, θα μου μείνουν και κάποια λεφτά στην τσέπη.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Να σας πω ρε παλικάρια...σε 2λτ μεγαλώσατε όλοι? Οι γονείς σας είχαν 2λτ?!
Έλληνας κροίσος, ιδιοκτήτης δίλιτρου....
Mα δεν είπε κανείς ότι είναι λογικό το σύστημα.
Ρισπέκ
Από την μια παραδέχεστε ότι το σύστημα στερείται λογικής, κι από την άλλη ουσιαστικά το υπερασπίζεστε με τα δικά του επιχειρήματα (του τύπου 'Καλά να πάθεις που πήρες δίλιτρο, βλάχε! Είχες και στο χωριό σου δίλιτρο; Ας πρόσεχες, που μου ήθελες και δίλιτρο!').
Μιλάμε για ένα φορολογικό σύστημα όπου η κατοχή συγκεκριμένων αγαθών θεωρείται αυθαίρετα ως απόδειξη **διαρκούς **εισοδήματος, και μάλιστα η διαφοροποίηση γίνεται με βάση ένα τεχνικό χαρακτηριστικό (στη περίπτωση των αυτοκινήτων) που δεν έχει άμεση σχέση με την αγοραία αξία ή το κόστος χρήσης του!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!
Και μια που θίξατε το Monster που λιγουρεύεται ο Κωνσταντίνος αλλά δεν το παίρνει, ένα ενδιαφέρον παράδειγμα:
Αυτό το παιχνίδι κοστίζει 25900€ (τιμή καταλόγου της Hellinmoto). Τοδε κόστος χρήσης και συντήρησης του; Άσ΄το καλύτερα.Αλλά τουλάχιστον ....δεν έχει τεκμήριο!!!!!!!!
Ενώ αυτό που έχω στο όνομα μου:
Έχει τεκμήριο! Hell yes!!!!!!!!Α, και που είστε; Αύριο θα πουλήσω ένα μεταχειρισμένο κινητό που είχα. Λέω λοιπόν να το ρίξω λίγο έξω, θα αγοράσω ...δίλιτρο!
Ναι, του Lidl, όχι Coca Cola. Είπαμε, μη το παραχέσουμε κιόλας γιατί έχει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Ποιός ξέρει αν μεθαύριο δεν θα βάλουν και τεκμήριο και σε αυτά τα δίλιτρα.
άσε τη γκρίνια ρε, παράλογε άνθρωπε :rtfm
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από την μια παραδέχεστε ότι το σύστημα στερείται λογικής, κι από την άλλη ουσιαστικά το υπερασπίζεστε με τα δικά του επιχειρήματα (του τύπου 'Καλά να πάθεις που πήρες δίλιτρο, βλάχε! Είχες και στο χωριό σου δίλιτρο; Ας πρόσεχες, που μου ήθελες και δίλιτρο!').
Μιλάμε για ένα φορολογικό σύστημα όπου η κατοχή συγκεκριμένων αγαθών θεωρείται αυθαίρετα ως απόδειξη **διαρκούς **εισοδήματος, και μάλιστα η διαφοροποίηση γίνεται με βάση ένα τεχνικό χαρακτηριστικό (στη περίπτωση των αυτοκινήτων) που δεν έχει άμεση σχέση με την αγοραία αξία ή το κόστος χρήσης του!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!
Μερικά πράγματα είναι πολύ δύσκολα να τα καταλάβει ο Έλληνας.
Κι ακόμα κι αν τα καταλαβαίνει, παίζει το 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ' ('εσύ φταίς, που πήρες Focus SMax 2.5 για την οικογένεια κι ας μπορούσες άνετα να το συντηρείς, δε σε υποχρέωσε κανείς!..') -
Ο χρήστης emil έγραψε:
Παιδιά συγνώμη, αλλά είχα καιρό να μπω και είχα άπειρες αδιάβαστες σελίδες οπότε «πέταξα» στην τελευταία και συγχωρέστε με αν αναφέρθηκε ήδη αλλά: Μήπως έχετε παρατηρήσει μια έξαρση στις κλοπές (ολικές φυσικά) και στις ανεξήγητες φωτιές σε αυτοκίνητα τελευταία;Π.χ. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=345014&cid=4 & http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=345014&cid=4 και ακούω και παρόμοια περιστατικά γύρω μου. Αν μάθαινα και ότι ήταν πάνω από 2k lt...
Λογικό δεν είναι?
Η ασφάλεια θα σε αποζημιώσει, αν όμως περιμένεις να πουλήσεις δίλιτρο...και κάτι ακόμα το δίλιτρο αυτοκίνητό μου μπορώ να το συντηρήσω **ΑΝΕΤΑ **ακόμα και με την παρούσα οικονομική κρίση (όπως και οι περισσότεροι άλλωστε).
Απλά δεν ανέχομαι να με νομίζουν και **ΜΑΛΑΚΑ **γι'αυτό δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω τέλη (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο).
Αυτό για μερικά σχόλια για λάθος αγορά κλπ κλπ -
Ζαχαρωνω ενα st με 7000ε,αλλα 800ε για τελη+ασφαλειες+βενζινες θα με κανουν να μαρτυρησω. Το σκεφτομαι παντως
-
Ειναι και εδω ενα ΣΤ (στις αγγελιες) ακομα πιο φθηνο!!
Αλλα το σημα ιδιο
viewtopic.php?f=9&t=48078
Θα σε αποζημιωσει οδηγικα παντως!
-
Το πού ακριβώς διαφωνείτε δεν καταλαβαίνω. Όλοι συμφωνείτε ότι είναι παράλογο το σύστημα, όλοι συμφωνείτε ότι δεν μπορείς να έχεις καμιά εμπιστοσύνη στο κράτος (ειδικά στα θέματα αυτοκινήτου που λόγω κόστους/φύσης έχουν μια σχετική ακαμψία), όλοι συμφωνείτε ότι του χρόνου μπορεί να συνεχιστεί η γεωμετρική πρόοδος των τελών. Ο Νίκος απλώς έχει μια αισιοδοξία ότι μπορούν αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις να αποδώσουν, οι υπόλοιποι έχουμε την εντύπωση ότι δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα. Εδώ θα είμαστε στο τέλος του χρόνου για να δούμε έσοδα και καταθέσεις πινακίδων. Και φυσικά τα μέτρα της επόμενης χρονιάς...
Ρεαλιστικά όμως, ποια λύση προτείνουμε; Η κατάθεση πινακίδων πρέπει να είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ (όχι συνολική, αλλά σαν συνολική) για να δείξουμε ότι δεν είμαστε ζώα, αλλά μπορούμε να προσαρμοζόμαστε ακόμα και σε εχθρικό περιβάλλον. Και χωρίς συντονισμένη φωνή, δεν γίνεται αυτό. 5-6 κατομμύρια οδηγοί δεν είμαστε;
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ειναι και εδω ενα ΣΤ (στις αγγελιες) ακομα πιο φθηνο!!Αλλα το σημα ιδιο
viewtopic.php?f=9&t=48078
Θα σε αποζημιωσει οδηγικα παντως!
Μάλλον Focus ST εννοεί
-
Focus ST 7χιλιαρικα???
-
Και πολλά είναι για ένα πορτοκαλί φόκους.
-
Τι να πω ρε παιδια.Αν οντως το παληκαρι μιλαει για φοκους τοτε μιλαμε για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο James Bond είσαι?Έχουμε (ο αδερφός μου) και το άλλο μισό. Για την ώρα είναι ενωμένο, αλλά αν κρίνω από την ακαμψία του αμαξώματος, μάλλον έχει κολλήσει με μασημένες τσίχλες.
άσε τη γκρίνια ρε, παράλογε άνθρωπε :rtfm
Το μήνυμα που προσπαθώ έντεχνα να περάσω, είναι ότι το Monster ...δεν έχει τεκμήριο.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τι να πω ρε παιδια.Αν οντως το παληκαρι μιλαει για φοκους τοτε μιλαμε για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ.Ναι για focus st μιλαω. Eιχα δει ενα πορτοκαλι στα 7000. Τωρα εχει ενα μαυρο στα 7500
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1595680/Πιστευω με παζαρια οτι με 6500ε βρισκεις. Πριν λιγους μηνες πουλησα τον ραλο μου στα 6000ε και βρισκω st με 7000ε
-
Ρωτησα τι γράφει το μεσοπρόθεσμο. Γραφει για μία χρονιά ή για πολλές (όπως την έκτακτη στο ειδόδημα που ιεναι για 3 έτη)
Δεν είπα ότι τους πιστεύω, αλλά δε θα ξεφορτωθώ και ένα αμάξι των 30Κ για μία αδικία (προφανώς καταλαβαίνω ότι γράφετε, αλλά μη προκαλείτε την τύχη και τον εκνευρισμό των δίλιτρων, γιατί τα 1600 τα βλέπω κοντά.)
Τέλη κυκλοφορίας