Φίλοι μου ευχαριστώ....
Ο πόνος ήταν πραγματικά ανυπόφορος. Έχω πονέσει πολύ στη ζωή μου. Πάρα πολύ, αλλά κάτι τέτοιο ποτέ! Είναι σαν να βλέπεις χλιαρό ματς Β Εθνικής (άλλοι πόνοι) με ματς Chelsea-Man United για το τελικό του CL.
Είχα στο σύνολο 4 κρίσεις. Η πρώτη στις 06.30 το πρωί με κορύφωση στις 06.50 οπότε και με την ύφεση έτρεξα για ταξί με προορισμό τον Ευαγγελισμό. Η 2η στις 08.10-08.30 που οδηγήσε στην ενέσιμη μορφίνη. Η τρίτη στις 11.30 το πρωί ως και της 11.45 που ήταν και η πιο ήπια από τις τέσσερις καθώς ήμουν κάτω από την επήρρεια της μορφίνης. Και τέλος η 4η και η πλέον επώδυνη από της 15.00 ως της 15.20...
Ο πόνος ήταν τόσο οξύς σαν κάποιος να μου έκοβε τα πλευρά βασανιστικά με μαχαίρι. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω και από τις συσπάσεις είχα τάσεις για εμετό. Δεν υπάρχει σημείο στο οποίο βρίσκεις ανακούφιση και αυτή είναι μία διαφορά που έκανε τον ορθοπεδικό να με στείλει κατευθείαν στον ουρολόγο (γιατί κατ' αρχήν με την ανάλυση του ιστορικού μου με είχαν στείλει στο ορθοπεδικό). Την ώρα της κρίσης οι σφυγμοί μου ήταν στους 120~130 και η πίεση μου είχε ανέβει κατά 20~30% ενώ έκανα και πυρετό (περί τα 38 C) (ας είναι καλά το αυτόματο μηχανάκι ....). Μετά το τέλος και την ύφεση λόγω της εξάντλησης αποκοιμήθηκα στο πάτωμα γιατί απλά στο κρεβάτι ο πόνος γινόταν πιο αφόρητος.
Υπόψη ότι το 4ο επεισόδιο συνέβει παρόλο που στις 07.00 είχα πάρει Μεσουλίντ, είχα κάνει 6 ώρες πριν την ένεση μορφίνης και παρόλο που είχα πάρει στις 12.00 το μεσημέρι ένα voltaren και ένα σπασμολυτικό (κατάλληλο για τους πόνους της περιόδου). Δηλαδή παρόλο που ήμουν απίστευτα χαπακωμένος και φτιαγμένος. Εννοείται ο πόνος είναι τέτοιος που μεταβολικά η επίδραση της μορφίνης είχε περάσει από την 3η κρίση (σε αντανακλαστικά τουλάχιστον το πείραμα της δεκάρας αυτό έδειξε...) καθώς ο οργανισμός δούλευε υπερωρίες.
Δεν πιστεύω ότι ο πόνος της γέννας είναι μικρότερος (μην εθελοτυφλούμε η αντοχή των γυναικών στο πόνο είναι .....) αλλά αυτό που πέρασα το θεωρώ συγκρίσιμο με αυτόν. Και να ήταν και ο πλέον έντονος και οξύς πόνος....
Το ευτυχές είναι ότι μάλλον η τελευταία κρίση θα έπρεπε να ήταν και το τέλος του ταξιδιού της πέτρας (μεγέθους 4.5 mm παρακαλώ δηλαδή όχι κάτι τεράστιο) προς την ουροδόχο κύστη. Νιώθω εκεί ένα βάρος και τα ούρα μου έχουν μία περίεργη υφή (όχι γέλια παρακαλώ) αν και η όψη τους λόγω και της μορφίνης μου είναι κάτι το εντελώς ξένο. Σήμερα είμαι στην 2η μέρα χωρίς κανένα φάρμακο και η λύση είναι πολύ νερό και περπάτημα μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό γιατί υπάρχει ακόμα ένα συσσωμάτωμα (που δεν δημιουργεί αποφρακτικό επεισόδιο για την ώρα) 5.7mm που καλό είναι να παραμείνει ένα χαλαρό συσσωμάτωμα.... Γιατί διαφορετικά δεν τη γλυτώνουμε τη λιθοτριψία κάτι που δεν είναι και το καλύτερο....
Ευτυχώς που στη ΔΕΗ δεν κάνουν τεστ ναρκωτικών.... Θα με είχαν διώξει με τη μία.....
ΥΓ. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξαπλώσεις τον ασθενή στο πάτωμα και να φροντίσεις το κεφάλι του. Από εκεί και πέρα δεν κάνεις απολύτως τίποτα γιατί δεν μπορείς να κάνεις και κάτι. Μου φάνηκε παράξενο που η ιατρός δεν έκανε κάτι αλλά όπως μου εξήγησε στους κωλικούς δεν υπάρχουν άλλες θεραπίες από την αναμονή και την αποφυγή ο ασθενής να βρεθεί σε κατάσταση άπνοιας.