-
Ο τίτλος του τόπικ τα λέει ολα... Ψαχνω για μεταχειρισμένο κοντά στα 3000 ευρώ, να είναι μικρό και να μου βγάλει όσο το δυνατον λιγότερα προβλήματα...
Δεν χω ακομη μονιμη δουλεια, οποτε εχει αποκλειστεί η αγορα νεου με δόσεις και η αγορα θα γίνει μ εχρι τα χριστούγεννα.
Από εσας θέλω προτάσεις για το τι να ψαξω..Στο μυαλό μου εχω 2 πράγματα: Toyota Starlet 1992 και μετα, Nissan Micra περιπου ιδιας χρονολογιας..
Απόψεις;;;;;
ευχαριστώ
-
Ο τίτλος του τόπικ τα λέει ολα... Ψαχνω για μεταχειρισμένο κοντά στα 3000 ευρώ, να είναι μικρό και να μου βγάλει όσο το δυνατον λιγότερα προβλήματα...
Δεν χω ακομη μονιμη δουλεια, οποτε εχει αποκλειστεί η αγορα νεου με δόσεις και η αγορα θα γίνει μ εχρι τα χριστούγεννα.
Από εσας θέλω προτάσεις για το τι να ψαξω..Στο μυαλό μου εχω 2 πράγματα: Toyota Starlet 1992 και μετα, Nissan Micra περιπου ιδιας χρονολογιας..
Απόψεις;;;;;
ευχαριστώ
-
Απόψεις;;;;;
ευχαριστώ
-
Συμφωνώ με τον προσανατολισμό σου, προτιμώ το μίκρα. πολύ καλό, νομίζω έχει καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι αν θυμάμαι καλά
-
τι θα έλεγες για κάτι σαν το εικονιζόμενο στο avatar μου; (καλά, δεν είναι ανάγκη να πάρεις και την έκδοση kit car ). δεν είναι γιαπωνέζικο μεν, είναι ιταλικό δε (με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται). είναι ακριβώς στο μπάτζετ σου, για μοντέλο του 96-97.
-
Για δες κι αυτό μήπως σε ενδιαφέρει
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=6603μιας και μίλησες για αξιοπιστία δηλαδή...
-
Τα ίδια με tazz υποστηρίζω και εγώ!
Ο tazz και εγώ τα έχουμε και τα χαιρόμαστε!
Ίσως στην τιμή που έχεις ως όριο,να βρεις και Sporting με A/C. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ίσως στην τιμή που έχεις ως όριο,να βρεις και Sporting με A/C.απλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορω να παω ενα κοντινο ταξιδι (μεχρι τη λαμια για παραδειγμα με το cinque.αληθεια απο αξιοπιστια τι λεει;;;;)
-
αμα βρεις παρε subaru justy 1.4 η 1.2. και εγω αυτο ψαχνω. Μοντελο καπου 92-94 ?
-
βρισκω φωτοαγγελιες στο δικτυο για Polo του 1999 με 3900 ευρώ, επισης golf 1993,1400 3400 ευρω... πως σας φαινονται; να παω να τα δω η θα ειναι πατατα σε αυτη την τιμη;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
βρισκω φωτοαγγελιες στο δικτυο για Polo του 1999 με 3900 ευρώ, επισης golf 1993,1400 3400 ευρω... πως σας φαινονται; να παω να τα δω η θα ειναι πατατα σε αυτη την τιμη;Έχει A/C το Golf? Αν όχι, έλα να δεις και το Astra μετά και να συγκρίνεις. Πιο καλά διατηρημένο αυτής της ηλικίας δε θα βρεις....
-
Πάει το ΑΧ ή το Visa ε?
Δεν μας τα λες καλά!!!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
βρισκω φωτοαγγελιες στο δικτυο για Polo του 1999 με 3900 ευρώ, επισης golf 1993,1400 3400 ευρω... πως σας φαινονται; να παω να τα δω η θα ειναι πατατα σε αυτη την τιμη;
Έχει A/C το Golf? Αν όχι, έλα να δεις και το Astra μετά και να συγκρίνεις. Πιο καλά διατηρημένο αυτής της ηλικίας δε θα βρεις....
scotch το εχω στο νου μου και το αστρα, (ακουγεται καλή περίπτωση)απλα κοιτάω και τι αλλο θα μπορούσα να αγοράσω στα χρήματα αυτα!
Sirgus, μετα από αυτά που σου έλεγα, μάλλον δεν θα στρεφώ σε Γαλλία μεριά...!
-
απλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορω να παω ενα κοντινο ταξιδι (μεχρι τη λαμια για παραδειγμα με το cinque.αληθεια απο αξιοπιστια τι λεει;;;;)
σαφώς και μπορείς να πας κοντινό ταξίδι με το τσίνκουε, αρκεί να χωρέσεις τις αποσκευές σου στο μικρό πορτ-μπαγκάζ, που και πάλι είναι σχετικά ok για τα δεδομένα της κατηγορίας. από κει και πέρα, σε αυτό το ποσό και σε αυτές τις χρονολογίες θα είναι δύσκολο να βρεις αυτοκίνητο που να μη θέλει τη φροντίδα του (οκ, το άστρα του scotch μπορεί κάλλιστα να αποτελεί την εξαίρεση), από κει και πέρα πρέπει να οριοθετήσεις τις προτεραιότητές σου: αν προκρίνεις την αξιοπιστία πάνω από τη διασκέδαση, θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς ιαπωνία μεριά (μην περιμένεις όμως τα ανταλλακτικά να είναι φτηνά), αν αντίθετα θες κάτι που θα σου φτιάχνει το κέφι, ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες, το ιταλάκι είναι μια χαρά.
από τα άλλα αυτοκίνητα που έχεις κατά νου, το πόλο του '99 είναι μια καλή πρόταση - αλλά και πάλι μην περιμένεις φτηνό σέρβις ή ανταλλακτικά...
-
Εγώ θα προσθέσω ότι το μέγιστο ποσοστό των 156000χλμ. του δικού μου έχουν γίνει σε ταξίδια,καθώς έλειπα καιρό από Αθήνα.Επομένως,ταξίδι γίνεται....
Από αξιοπιστία,το δικό μου τουλάχιστον,μέχρι τα 90-100 χιλιάδες χλμ. δεν με είχε απασχολήσει για τίποτε άλλο από μερικές καμμένες λάμπες!Από εκεί και πέρα διάφορα,για τα οποία φταίω και εγώ,αλλά πάντα εύκολα επισκευάσιμα και φτηνά -
Φίλε μου, θα σου πω τι θα έκανα στη θέση σου και εσύ θα κρίνεις αν αξίζει. Καταρχάς θα κοίταγα να πάρω γιαπωνέζικο, γιατί με τόσα χρήματα σίγουρα θα πάρεις κάτι παλιό και είναι γνωστά τα γιαπωνέζικα για την αξιοπιστία τους, ειδικά τα παλιότερα. Με 2500Ε μπορείς να βρεις Mazda 323 1.6 με AC, 12ετίας, είτε τρίθυρο είτε τετράθυρο. Πρόκειται για ένα καθόλα αξιοπρεπές αυτοκίνητο, με καλούς χώρους, οδική συμπεριφορά που δεν πρόκειται να σε προδώσει, όπως π.χ. μία Corolla της εποχής. Από αξιοπιστία δε, είναι πραγματικό σκυλί. Θυμάμαι τα λόγια φίλου για το 323 του πατέρα του. Το μοναδικό που χρειάστηκε επισκευή στα 320.000 χλμ ήταν το κάθισμα του οδηγού, από την υπερβολική φθορά της επένδυσης. Με λίγη υπομονή μπορείς να βρεις ένα πρώτο χέρι από κάποιον ήρεμο οικογενειάρχη (δεν είναι δα και κάνα Rallye να το σκίζει ο κάθε πρικαμένος), με λιγότερα από 150.000 χλμ και να είσαι άρχοντας. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το Nissan Sunny εκείνης της εποχής, αν και αυτό λόγω κατασκευής στο Βόλο, είναι πιο επίφοβο στην αξιοπιστία. Η επιλογή φυσικά είναι δική σου
-
Ίσως στην τιμή που έχεις ως όριο,να βρεις και Sporting με A/C.απλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορω να παω ενα κοντινο ταξιδι (μεχρι τη λαμια για παραδειγμα με το cinque.αληθεια απο αξιοπιστια τι λεει;;;;)
Και η δική μου πρόταση είναι κάτι σε Σπορτιγκ.
Με Σέι Σπορτιγκ έχουμε ταξιδέψει Βόλο, Λαμία, Πάτρα Καλάβρυτα και περίχωρα, Νεμέα, και γενικά οπουδήποτε τρέξαμε σε Ράλι. Αν είναι 2 άτομα δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Στους 2 ο τρίτος χωρεί, αλλά με συμβιβασμό συνοδηγού και 3ου... Στους 3 ο 4ος δε χωρεί (πίσω από τον οδηγό) εκτός αν δεν έχει πόδια ή είναι όλοι κοντοί...Πάντως οδηγικά πρέπει να είναι το κορυφαίο της κατηγορίας, αξιοπιστία καταπληκτική (τουλάχιστον το μοντέλο '00 που είχαμε) ακόμα και με ανώμαλο ζόρισμα (60.000+ χιλιόμετρα ΣΤΟ ΟΡΙΟ σε 1,5-2 χρόνια).
Και που να χαλάσει δηλαδή βρίσκεις ανταλλακικά στο περίπτερο αντί πακέτο τσιγάρα...
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
αμα βρεις παρε subaru justy 1.4 η 1.2. και εγω αυτο ψαχνω. Μοντελο καπου 92-94 ?justy 1.4 δε κυκλοφορησε ποτε...
1.2 σιγουρα και ή 1.0 ή 1.1 .. δε θυμαμαι ακριβως!
Cinque, Cinque! ταξιδευει και παει οπου θες! Δε καταλαβα, γιατι να μη μπορει να ταξιδεψει! 1.1 με 55 αλογα (τοτε), ελαφρυ και αρκετα σβελτο! Σε μεγαλες ευθειες βλεπεις και 200 κοντερικα , αλλα μη πεις να στριψεις σε αυτη τη ταχυτητα!
-
Βασικά τα μόνα από τα προαναφερθέντα τουτού που έχουν κάποια σοβαρή οδική συμπεριφορά είναι τα cinque-sei sporting. Αν περιμένεις να στρίψεις, πχ με το στάρλετ, ψώνισες από σβέρκο. Επιπλέον για το μέγεθός τους έχουν καλούς χώρους, να μη σου πω καλύτερους από μίκρα-στάρλετ.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σε μεγαλες ευθειες βλεπεις και 200 κοντερικαΦίλε tm, άσε, είχα και εγώ ιταλικό αυτοκίνητο και το κοντέρ τους έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση ο Μπους με την εξυπνάδα!!
Προτάσεις για αγορά μεταχειρισμένου...