-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aυτά που γράφουν drifter-dino είναι σωστά.Επειδή όμως είμαι γνωστός εγκάθετος, θα σημειώσω ότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διακόπτεται εκ προθέσεως έστω και 1 λεπτό το ρεύμα οπουδήποτε στη χώρα. Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση 'διαρκούς καύσης', όπως λέμε, και πρέπει πάντα να λειτουργεί με επαρκέστατο προσωπικό ασφαλείας. Σιγά τους πεινασμένους στο κάτω-κάτω, που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης και 'δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά'.
Edit: ναι, ειρωνικά έγραψα στην προηγ. σελίδα.
Είναι εξασφαλισμένοι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, πώς να μην έχουν μια ανασφάλεια;
Εγώ τους νιώθω. Τους συμπονώ. -
η δεη ειναι εταιρεια του λαου οταν φανε ξυλο απο τον λαο θα καταλαβουν οτι κουμαντο δεν κανουν αυτοι..
-
@ nikos!
Μία ζωή είναι πολύ σημαντική αλλά όχι τόσο σημαντική όσο η ζωή δύο ή περισσότερων ανθρώπων. Αν το σύστημα πέσει σε αστάθεια και black-out και χάσεις πχ τα φανάρια στην Αθήνα και την ηλεκτροδότηση στη μισή χώρα πόσοι άλλοι συνάνθρωποι δεν θα βρεθούν στη θέση του φίλου σου; Δεν θα είναι 10 ή 20 ή 100; Πόσοι θα τραυματιστούν ή και θα χάσουν τη ζωή τους σε μία πόλη χωρίς φανάρια; Πόσοι θα εγκλωβιστούν; Πόσοι στο χειρουργικό τραπέζι θα βρεθούν σε κίνδυνο; Κοινώς θα σώσεις μία βάρκα αντί για ένα καράβι;
Εν πάσει περιπτώσει θεωρώ ότι όχι μία αλλά δύο γεννήτριες φορητές θα έπρεπε να υπήρχαν εκεί. Μου φαντάζει εξωφρενικό όταν στις ΜΕΘ υπάρχουν γεννήτριες και UPS να μην κάνει το ίδιο κάποιος στο σπίτι του για τον ασθενή. Το ενεργειακό φορτίο είναι μεγάλο αλλά θέλεις να μου πεις ότι οι άνθρωποι αυτοί καλοκαιριάτικα άφησαν έναν άνθρωπο σε ένα σπίτι με μηχανική υποστήριξη χωρίς κάποια προστασία; Ένα βραχυκύκλωμα από το σίδερο πχ θα μπορούσε να ρίξει τον γενικό; Εκεί τι κάνουν; Τρέχουν να σηκώσουν το γενικό;
Πίστεψε με συμπονώ μεν αλλά από την άλλη οι άνθρωποι είναι και επιεικώς απαράδεκτοι όσον αφορά το συγκεκριμένο γεγονός γιατί εκθέτουν τον άνθρωπο τους σε τεράστιο κίνδυνο. Και μιλάμε για καλοκαίρι όπου λόγω και του φόρτου (δεν είμαστε Σουηδία που η κρίσιμη περίοδος είναι το χειμώνα) οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο. Όσοι ζουν σε νησί μη διασυνδεδεμένο το γνωρίζουν καλά... Και εκεί ότι και να κάνεις απλά δεν μπορείς να αποφύγεις τη στραβή. Δεν θα μιλήσω και για περιπτώσεις απίστευτης @@λακίας όπου ο άλλος πυροβόλησε τα καλώδια μέσης τάσης και άφησε ένα νησί ένα απόγευμα χωρίς ρεύμα για έναν φασιανό......
@ manosk
Τι σημαίνει 'διαρκούς καύσης?'. Αν πχ σε μία καταιγίδα πέσει το δίκτυο ή όπως πέρυσι μία άγκυρα καταστρέψει και τα δύο καλώδια σύνδεσης θα πρέπει μήπως με κανένα μαγικό τρόπο να αποκατασταθεί η βλάβη; Υπάρχουν δύο δείκτες που είναι ο μέσος χρόνος μη διαθεσιμότητας και ο μέσος χρόνος επισκευής βλάβης. Και στους δύο αυτούς δείκτες από το 2001 ως σήμερα η επιχείρηση έχει ρίξει και τις δύο ποσότητες στο μισό και πρακτικά από εκεί που είμασταν χαμηλά σε σχέση με τον αναπτυγμένο Ευρωπαϊκό μέσο όρο τώρα βρισκόμαστε πλησίον της κορυφής (στο σπίτι έχω και το σχετικό υλικό αν κάποιος ενδιαφέρεται ευχαρίστως να το ανεβάσω και οι δείκτες αυτοί δεν είναι wishfull thinking...
@ pro
Σωστά θεώρησες. Αν ο ασθενής είναι με μηχανική υποστήριξη αναπνοής τα θέλει τα KVA. Προσωπικά θα έστηνα ένα σύστημα με ένα ή δύο H/Z και UPS για 30 λεπτά. Αντίστοιχο σύστημα είχαμε στήσει στο Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. για την PET όπου παράλληλα στη κεντρική γεννήτρια, υπήρχε εφεδρική για την PET και μόνον και UPS για αυτό. Και όλα αυτά για να μην χρειαστεί να δώσεις 2η δόση σκιαγραφικού στον ασθενή (πολλά τα mSV....). Σε θέματα τέτοιας σημασίας θεωρώ και πάλι το λιγότερο απαράδεκτο να βασίζεις τον ευατό σου σε ένα τυπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Εδώ τους Η/Υ τους έχουμε πίσω από UPS και έχουμε μηχανήματα υποβοήθησης ζωής χωρίς έστω μία προστασία υπερτάσης;
@ cabala10
Τα ΚΝΑΤ τα ξέρεις νομίζω. Έχεις δει ποτέ προβοκάτορες στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ; Έχουν φάει ποτέ ξύλο οι οικοδόμοι; Πιστεύεις ότι μπορούν να φάνε ξύλο οι 3000~4000 υπεροργανωμένοι ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ; Εκτός και αν θεωρείς ότι οι αγανακτισμένοι θα πρέπει να πάρουν τα κουμπούρια....
@ all
Πάντως νιώθω και μαλάκας και δαρμένος (να μην σβηστεί παρακαλώ ανώτατε μοντεράτορα άρχοντα του φωτός blink blink τα τσίνορα mod ). Έφαγα σήμερα το πρωί το κράξιμο της αρκούδας γιατί μπήκα να δουλέψω τρώω και από εσάς το κράξιμο....
Καλή ημέρα....
-
στο παμε ναι υπαρχουν..ακομη και η την κοινη λογικη να ρωτησεις αυτο θα πει..
οι αλλοι οχι αλλα για σκεψου για ποσο καιρο ακομη θα κανουν τους μ@λ@κες? την πρωτη φορα που κατεβηκαν συνταγμα ακουσαν μονο σφυριγματα και γιουχαρισματα αν εχουν το θρασος να κατεβουν ξανα μετα απο αυτο τι νομιζεις οτι θα γινει? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
την πρωτη φορα που κατεβηκαν συνταγμα ακουσαν μονο σφυριγματα και γιουχαρισματα αν εχουν το θρασος να κατεβουν ξανα μετα απο αυτο τι νομιζεις οτι θα γινει?Θα γίνει αυτό:
Στηρίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκινάνε αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου και συμμετέχουμε στις απεργιακές φρουρές, αναγνωρίζοντας πως η απόπειρα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου ξεκινάει από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
http://real-democracy.gr/votes/2011-06- ... matos-1906
-
@christos.dimou
Πιστεύω ότι γνωρίζεις τι σημαίνει 'διαρκούς καύσης' επιχείρηση. Είναι αυτή που δεν σταματά ποτέ να λειτουργεί.
Εξυπακούεται ότι αν προκύψει κάποια φυσική καταστροφή, σαν της Ιαπωνίας λχ, τότε η λειτουργία σταματά εξαιτίας ανωτέρας βίας. Ακόμα κι αν προκύψει κάποια βλάβη, οι εργαζόμενοι στη διαρκούς καύσης επιχείρηση σπεύδουν να τη διορθώσουν αμέσως, κάτι που είναι μέρος της διαρκούς λειτουργίας. Αν όμως οι εργαζόμενοι δεν είναι stand-by, η βλάβη δεν θα διορθωθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, αλλά όταν επιστρέψουν. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
την πρωτη φορα που κατεβηκαν συνταγμα ακουσαν μονο σφυριγματα και γιουχαρισματα αν εχουν το θρασος να κατεβουν ξανα μετα απο αυτο τι νομιζεις οτι θα γινει?
Θα γίνει αυτό:
Στηρίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκινάνε αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου και συμμετέχουμε στις απεργιακές φρουρές, αναγνωρίζοντας πως η απόπειρα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου ξεκινάει από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
http://real-democracy.gr/votes/2011-06- ... matos-1906
γηρασκω αει διδασκομενος
-
Αναφερομαι για την πισω σελιδα: Μια γεννητριουλα για μηχανικη υποστηριξη κοστιζει 150-200€. Ποσο ρευμα να καιει πια
-
Καλά τα λες για την ευστάθεια του συστήματος, το δικό μου όμως ερώτημα είναι: για ποιό λόγο ακριβώς φτάνει το σύστημα (που κανονικά έχει πλεόνασμα ισχύος) να κινδυνεύει από αστάθεια και να χρειάζονται οι προγραμματισμένες διακοπές ?
Δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ακριβώς για να μην τίθενται εκτός παραγωγικές μονάδες ?
Η τροφοδοσία των θερμικών δε γίνεται είτε αυτόματα (πχ. φυσικό αέριο) είτε από μη-απεργούς υπεργολάβους (πχ. λιγνίτης) ?
Μπαίνουν θερμικά σε cold shutdown (οπότε θέλουν και μέρες για να επανέλθουν) ?Με άλλα λόγια: λόγω της απεργίας υπάρχει έλλειψη προσωπικού τέτοια ώστε όντως να τίθενται εκτός λειτουργίας παραγωγικές μονάδες ή είναι απλά περίπτωση 'κατεβάζουμε τους διακόπτες' ?
-
Και, χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των απεργών, όχι των συγκεκριμένων τουλάχιστον, είμαστε σίγουροι όντως υπάρχει κίνδυνος black-out; Αυτό το ρωτάω γιατί την διαχείριση, αν έχω καταλάβει καλά, την έχει άλλος φορέας (ΔΕΣΜΗΕ) και όχι η ΔΕΗ, οπότε αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι κατευθυνόμενος και θέλει να βλάψει την εικόνα των απεργών, τότε βγάζει «εκτός» περισσότερα MW από αυτά της απεργίας. Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι γίνεται και φαντάζομαι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να «σκάσει» ακόμα χειρότερο, αλλά έχουμε όντως κάποια διαβεβαίωση για αυτό;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@christos.dimou
Πιστεύω ότι γνωρίζεις τι σημαίνει 'διαρκούς καύσης' επιχείρηση. Είναι αυτή που δεν σταματά ποτέ να λειτουργεί.
Εξυπακούεται ότι αν προκύψει κάποια φυσική καταστροφή, σαν της Ιαπωνίας λχ, τότε η λειτουργία σταματά εξαιτίας ανωτέρας βίας. Ακόμα κι αν προκύψει κάποια βλάβη, οι εργαζόμενοι στη διαρκούς καύσης επιχείρηση σπεύδουν να τη διορθώσουν αμέσως, κάτι που είναι μέρος της διαρκούς λειτουργίας. Αν όμως οι εργαζόμενοι δεν είναι stand-by, η βλάβη δεν θα διορθωθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, αλλά όταν επιστρέψουν.Συγνώμη παρανόησις. Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας. Ήτοι αν συμβεί μία φυσική καταστροφή ή κάποια βλάβη τότε θα σπεύσουν οι οριζόμενοι από το νόμο εργαζόμενοι που θα πρέπει να ορίσει η επιχείρηση ως προσωπικό ασφαλείας να τη διορθώσουν*.
ΥΓ. Σε περιπτώσεις μεγάλης φυσικής καταστροφής η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει κάποιες ειδικές διατάξεις που τις επιτρέπουν να σπάσει πρακτικά την απεργία. Πάντως ουδέποτε αυτό χρειάστηκε καθώς το σύνηθες είναι η ίδια η ΓΕΝΟΠ να αναβάλλει την απεργειακή κινητοποίηση.
- Μην περιμένεις όμως ίδιους χρόνους απόκρισης όμως....
-
Χθες πάντως δούλευαν περισσότεροι από το προσωπικό ασφαλείας. Έπεσαν και κάτι ψηλές που δεν ξέρω αν τα έδειξαν τα κανάλια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@christos.dimouΚαλά τα λες για την ευστάθεια του συστήματος, το δικό μου όμως ερώτημα είναι: για ποιό λόγο ακριβώς φτάνει το σύστημα (που κανονικά έχει πλεόνασμα ισχύος) να κινδυνεύει από αστάθεια και να χρειάζονται οι προγραμματισμένες διακοπές ?
Δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ακριβώς για να μην τίθενται εκτός παραγωγικές μονάδες ?
Η τροφοδοσία των θερμικών δε γίνεται είτε αυτόματα (πχ. φυσικό αέριο) είτε από μη-απεργούς υπεργολάβους (πχ. λιγνίτης) ?
Μπαίνουν θερμικά σε cold shutdown (οπότε θέλουν και μέρες για να επανέλθουν) ?Με άλλα λόγια: λόγω της απεργίας υπάρχει έλλειψη προσωπικού τέτοια ώστε όντως να τίθενται εκτός λειτουργίας παραγωγικές μονάδες ή είναι απλά περίπτωση 'κατεβάζουμε τους διακόπτες' ?
Τα λιγντικά δεν κλείνουν. Κλείνουν όμως οι άλλες θερμικές μονάδες (αερίου - πετρελαίου) και υπάρχει και θέμα στη λειτουργία των ΥΗΕ (υδροηλεκτρικών). Υπόψη ότι το λιγνιτικό δεν κλείνει όσο έχει λιγνίτη να κάψει. Το θέμα πολλές φορές βρίσκεται εκεί, δηλαδή όταν πια μετά από μέρες τελειώσει το εξορυχθέν καύσιμο.....
Μία μονάδα παραγωγής χωρίς ένα ελάχιστο προσωπικό δεν λειτουργεί. Εδώ το θέμα είναι ότι σε περίπτωση μίας βλάβης που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έθετε εκτός τη μονάδα τώρα μπορεί να το κάνει.
Εν πάσει περιπτώσει δεν είμαι στην παραγωγή να ξέρω αλλά με αυτά που ακούω μου φαίνεται αδύνατο να κλείσουν οι μονάδες της Πτολεμαϊδας για μία 48 ώρη απεργία. Αν όμως αυτή πάει σε μάκρος και η εξόρυξη δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες....
Πάντως με τις μειώσεις στην παραγωγή το πάρτι το κάνουν οι Ιδιώτες παραγωγοί (δεν κάνουν πάρτι απλά πουλάνε ακριβά όπως θα έκανε ο καθένας μας αν το προϊόν που είχε, είχε τέτοια ζήτηση). Και με την ΟΤΣ να πάει στα ουράνια, προβλέπω οι Ιδιώτες στην Εμπορία να αρχίσουν τα ουρλιαχτά (γιατί όταν αγοράζεις στο 12 και πουλάς 10...). Το ίδιο βέβαια θα ισχύει και για τη ΔΕΗ ως εμπορία αλλά και ως παραγωγή (όσο έχουμε λιγνίτη)
Τα προβλήματα λοιπόν θα αρχίσουν από αύριο ή και μεθαύριο. Ήδη η λίστα των διακοπών επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα αν και για την ώρα αφορά το χρονικό ορίζοντα 12.30 ~ 14.30. Από αύριο όταν και άλλες μονάδες λόγω απεργίες των τεχνικών συντήρησης βρεθούν εκτός λειτουργίας θα έχουμε εκτεταμένες διακοπές (σε χρονικό ορίζοντα 4ώρο) και προς το τέλος της εβδομάδας ......
Δεν είναι απίθανο η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου να γίνει υπό τον ήχο των γεννητριών στη Βουλή και με τους media men να τραβούν τα μαλλιά τους καθώς κανείς δεν θα τους παρακολουθεί.
ΥΓ. Στα μη διασυνδεδεμένα νησιά δεν έχουμε διακοπές για λόγους εθνικής ασφάλειας.
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Και, χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των απεργών, όχι των συγκεκριμένων τουλάχιστον, είμαστε σίγουροι όντως υπάρχει κίνδυνος black-out; Αυτό το ρωτάω γιατί την διαχείριση, αν έχω καταλάβει καλά, την έχει άλλος φορέας (ΔΕΣΜΗΕ) και όχι η ΔΕΗ, οπότε αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι κατευθυνόμενος και θέλει να βλάψει την εικόνα των απεργών, τότε βγάζει «εκτός» περισσότερα MW από αυτά της απεργίας. Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι γίνεται και φαντάζομαι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να «σκάσει» ακόμα χειρότερο, αλλά έχουμε όντως κάποια διαβεβαίωση για αυτό;Πως είναι δυνατόν να βγάλει παραπάνω MW εκτός ο ΔΕΣΜΗΕ? Και τη παραγωγή που του έρχεται από τους Ιδιώτες και τις εν λειτουργία μονάδες της ΔΕΗ τι την κάνει; Το ηλεκτρικό δεν είναι νερό που το αποθηκεύεις....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε νίκο τί λες
δεν θα πάρεις Η/Z για εργοστάσιο, δεν κάνει ούτε χιλιάρικο. Δεν ξέρω τί κατανάλωση έχουν αυτά τα μηχανήματα, ίσως να έχει νόημα ενα ups πχΑΣΧΕΤΑ με το τί θα κάνει η ΔΕΗ, είμαστε σοβαροί που κουβεντιάζουμε ότι κάποιος του οποίου η ζωή κρέμεται από τεχνική υποστήριξη δεν έχει εναλλακτική για διακοπή? δλδ αν για οποιοδήποτε λόγο γίνει κάτι, καλοκαίρι είναι και παθαίνει βλάβη το σύστημα, θες να μας πεις οτι το παιδάκι αυτό θα πεθάνει
Αν είναι φίλοι σου ενημέρωσέ τους ότι αυτό που κάνουν είναι εγκληματικό, ασχετώς του τί κάνει η ΓΕΝΟΠ.
για τα υπόλοιπα, δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας νά έχει back up γιατί δεν θα παθάνει αν κοπεί το ρεύμα, αλλά ξέρω πολλούς περιπτεράδες που έχουν γεννήτριες για τα παγωτά ας πούμε.
Και δεν είανι τόσο σημαντικά όσο μια ζωή νομίζωΔεν ξέρω πόσο κάνει μια γεννήτρια, αυτή που έχουμε στην εταιρία τόσο κάνει.
Εν πάση περιπτώσει...ούτε τα 200 ευρώ δεν έχει να δώσει σε γεννήτρια παιδιά...αν ήταν θα το είχε κάνει.
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Και, χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των απεργών, όχι των συγκεκριμένων τουλάχιστον, είμαστε σίγουροι όντως υπάρχει κίνδυνος black-out; Αυτό το ρωτάω γιατί την διαχείριση, αν έχω καταλάβει καλά, την έχει άλλος φορέας (ΔΕΣΜΗΕ) και όχι η ΔΕΗ, οπότε αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι κατευθυνόμενος και θέλει να βλάψει την εικόνα των απεργών, τότε βγάζει «εκτός» περισσότερα MW από αυτά της απεργίας. Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι γίνεται και φαντάζομαι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να «σκάσει» ακόμα χειρότερο, αλλά έχουμε όντως κάποια διαβεβαίωση για αυτό;Το αντιθετο γινοταν μεχρι σημερα.
Η ΔΕΗ (η ΓΕΝΟΠ δηλαδη) δηλωνε μοναδες που ειχαν βγει off, οτι δηθεν δουλευουν,ετσι διατηρουσαν τεχνητα χαμηλα την οριακη τιμη του ρευματος και προκαλουσαν κυμα εξαγωγων ενεργειας εκτος Ελλαδας,επιδεινώνοντας ετσι το εγχωριο προβλημα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και, χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των απεργών, όχι των συγκεκριμένων τουλάχιστον, είμαστε σίγουροι όντως υπάρχει κίνδυνος black-out; Αυτό το ρωτάω γιατί την διαχείριση, αν έχω καταλάβει καλά, την έχει άλλος φορέας (ΔΕΣΜΗΕ) και όχι η ΔΕΗ, οπότε αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι κατευθυνόμενος και θέλει να βλάψει την εικόνα των απεργών, τότε βγάζει «εκτός» περισσότερα MW από αυτά της απεργίας. Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι γίνεται και φαντάζομαι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να «σκάσει» ακόμα χειρότερο, αλλά έχουμε όντως κάποια διαβεβαίωση για αυτό;
Το αντιθετο γινοταν μεχρι σημερα.
Η ΔΕΗ (η ΓΕΝΟΠ δηλαδη)** δηλωνε μοναδες που ειχαν βγει off, οτι δηθεν δουλευουν,**ετσι διατηρουσαν τεχνητα χαμηλα την οριακη τιμη του ρευματος και προκαλουσαν κυμα εξαγωγων ενεργειας εκτος Ελλαδας,επιδεινώνοντας ετσι το εγχωριο προβλημα.Δεν ήξερα ότι η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει ποιες μονάδες είναι σε λειτουργία και ποιές όχι.... Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση και καλώς συμβαίνει αυτό.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πως είναι δυνατόν να βγάλει παραπάνω MW εκτός ο ΔΕΣΜΗΕ? Και τη παραγωγή που του έρχεται από τους Ιδιώτες και τις εν λειτουργία μονάδες της ΔΕΗ τι την κάνει; Το ηλεκτρικό δεν είναι νερό που το αποθηκεύεις....
Αλήθεια, πως γίνεται η όλη «δουλειά»; Η επιπλέον από την ζήτηση παραγόμενη ισχύς που πάει;
-
Η γενοπ είναι η διοίκηση.
-
Εξαγωγές -αν θέλουν το ρεύμα αυτό κάποιες χώρες από αυτές που είμαστε συνδεδεμένοι (Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία (?))
Αλλιώς θα πρέπει κάποιες μονάδες να βγουν 'εκτός' -το οποίο είναι απλό στην περίπτωση των υδροηλεκτρικών ('μπαίνουν'-'βγαίνουν' μέσα σε μισή ώρα), άρα η ιδέα είναι ότι μια 'κυρίως' παραγωγή βασίζεται στα θερμοηλεκτρικά και οι 'αιχμές' καλύπτονται από τα υδροηλεκτρικά.
Περί ΔΕΗ